Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
Németországban: egyre keményebben támadják a menekültszimpat
  2015-07-27 23:18:02, hétfő
 
  Merénylet Németországban: egyre keményebben támadják a menekültszimpatizánsokat

Hír24

2015. július 27. 14:46



Hétfőre virradó éjjel egy politikus autója gyulladt ki, a rendőrség feltételezése szerint robbantásos merénylet miatt - előtte többször megfenyegették.



Szászország tartományban a Drezda melletti Freitalban a Baloldal - az egykori keletnémet állampárt utódszervezete és nyugati baloldali tömörülések egyesülése révén alakult párt - egy helyi politikusának autója robbant fel az éjjel. Személyi sérülés nem történt, a rendőrség robbantásos merénylet gyanújával indított nyomozást.
Tüntetések mellette és ellene

Az autó tulajdonosát - a Baloldal képviselőtestületi frakciójának vezetőjét - az utóbbi hónapokban többször megfenyegették, amiért együttműködik a menedékkérők jogainak érvényesítéséért tevékenykedő Pro-Asyl nevű civil szervezettel, és kiállt azért, hogy a városban menedékkérőket befogadó otthont alakítsanak ki.

Az intézmény létrehozása, a menedékkérők elhelyezése ellen és mellett tüntetések is voltak Freitalban, és csaknem verekedésbe torkolló lakossági fórumra is volt példa. A Baloldal szerint pedig a frakcióvezető autójának felrobbanása a menekültügy körüli vita elmérgesedésének tulajdonítható. Freitalban egyesek "hónapok óta nyíltan uszítanak a másként gondolkodók és a menedékkérők ellen, és rasszista hangulatot keltenek, amelyben az emberek már úgy érzik, hogy legitim eljárás erőszakot alkalmazni" - áll a párt szászországi vezetőjének közleményében.
Gyújtogattak a menekültek szállásainál

Politikus megfenyegetése nem először fordul elő az utóbbi másfél évben egyre erősödő menekülthullámmal összefüggésben, de politikust célzó erőszakcselekményre még nem volt példa. Az erőszak azonban így is szinte mindennapossá vált Németországban.

Az ARD országos közszolgálati televízió Tagesschau című hírportáljának összeállítása szerint csak az utóbbi két héten legalább kilenc esetben történt gyújtogatás vagy más atrocitás menedékkérők szállásainál. Például az ugyancsak szászországi Böhlenben lövéseket adtak le egy menedékkérőket befogadó otthonra. Személyi sérülés nem történt, de más esetekben ez is előfordult. Például a szintén a volt NDK területén fekvő türingiai Greitzben egy csoport fiatal összevert négy szíriai menedékkérőt, a Türingiával szomszédos Szász-Anhalt tartománybeli Halbertstadtban pedig kövekkel dobáltak meg egy befogadó állomást, és a támadásban megsérült a Német Vöröskereszt (DRK) egy munkatársa.
A támadók nagy többsége szélsőjobboldali beállítottságú

A rendőrség valamennyi esetben vizsgálja, hogy a bűncselekmények idegenellenes indíttatásúak voltak-e. Hasonló ügyek az utóbbi hónapokban mindenekelőtt a keleti tartományokban - a volt NDK területén - és az ország déli részén fordultak elő.

A belügyminisztérium legutóbbi kimutatása szerint az idei első fél évben 202 alkalommal ért támadás menedékkérőket befogadó otthonokat, állomásokat. Ez jóval több a tavaly egész évben regisztrált 170 esetnél. Az idén a január-júniusi időszakban feljegyzett 202 ügy közül 173-ban az elkövetők szélsőjobboldali beállítottságú emberek voltak.

A német szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) 2015 első hat hónapjában 179 037 új menedékjogi kérelmet regisztrált, ami 132,2 százalékos növekedés éves szinten, pedig tavaly a délszláv háború kezdete, azaz a kilencvenes évek eleje óta a legtöbb kérelem érkezett. A BAMF előrejelzése szerint az év végéig minden korábbinál többen, 400-450 ezren kérnek menedékjogot Németországban. A menekültügyi rendszert és a menedékkérőket elszállásoló tartományokat erősen megterheli a hullám, sok embert már csak sátrakban, konténerekben, tornatermekben tudnak elhelyezni, és a tartományi kormányok a pénzügyi támogatás növelését sürgetik a szövetségi kormánynál.


http://www.hir24.hu/kulfold/2015/07/27/merenylet-nemetorszagban-egyre-kemenyebben -tamadjak-a-menekultszimpatizansokat/

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Négy év után szakít Magyarországgal a megmentője
  2015-07-27 23:07:15, hétfő
 
  Négy év után szakít Magyarországgal a megmentője


András Bence, Beke Károly
2015. július 24. 05:30


Jelentős mennyiségű magyar állampapírt adott el a második negyedévben az amerikai Franklin Templeton alapkezelő, melynek így 10 milliárd dollár alá csökkent a felénk való kitettsége. A sokszor csak Magyarország megmentőjeként aposztrofált befektető elsősorban a forintkötvényekből vonul ki, azokon belül is a berövidült lejáratokból. A folyamat nem járt együtt a rövid hozamok emelkedésével itthon, vagyis piaci zavart eddig nem okozott. Feltehetően azért, mert bőven vannak olyan belföldi szereplők, akik megveszik a Templeton által piacra dobott mennyiséget, amiben a jegybankunk önfinanszírozási programja sokat segít. Szeptembertől emiatt talán még könnyebb lehet a kiszállás a legnagyobb hitelezőnk számára, ha ez a szándékuk. Jelenleg ugyanakkor még az is lehet, hogy csak a rendkívüli mélységbe süllyedt rövid hozamaink késztették őket a rövid papírjaik eladására.


Elhagynak minket!

Eljött annak az ideje is, amitől korábban valósággal rettegtek itthon: a legnagyobb hitelezőnk elkezdte leépíteni a magyar kitettségét. Egy ilyen hír feszült helyzetben biztosan nagy felfordulást váltott volna ki a magyar állampapírpiacon, de szerencsére ma ennek nyoma sincs. Voltak már rá jelek korábban is, hogy kiszeretett belőlünk a híres alapkezelő, a Franklin Templeton, de a második negyedéves portfólió-adataik ezt mindennél világosabban mutatják. A történet megítélése kettős:

Egyrészt aggasztó, amikor egy ekkora szereplő ki akar szállni a piacból. Nem pusztán azért, mert egy erős hitelezővel kevesebbre támaszkodhatunk a jövőben, hanem mert a megmozdulása akár súlyos hozamemelkedéssel is járhat, legrosszabb esetben általános pánikot keltve.
Másrészről üdvözlendő, hogy a szakítással csökken a külföldiek részaránya a magyar állampapírpiacon, amit komoly sérülékenységi tényezőnek tekinthettünk eddig. Az igazán szerencsés persze az, ha a kilépés által keltett űrt belföldi szereplők töltik be.


A továbbiakban a szakítás történetének megértéséhez végigvesszük a pontos számok mellett azt is, hogy vajon milyen megfontolások húzódhatnak meg a Templeton lépése mögött.

Egy hosszú kapcsolat vége?

2011 óta titulálják Magyarország megmentőjének az amerikai Franklin Templeton alapkezelőt, hiszen a cég akkor kezdte el intenzíven vásárolni a magyar állampapírokat, amikor más nem nagyon bízott bennük. A társaság amerikai és luxemburgi alapjai 2014-re 12,5 milliárd dolláros portfóliót építettek ki a magyar kötvényekből, amivel messze az ország legnagyobb hitelezőivé váltak, a teljes magyar államadósság több mint tíz százaléka volt ekkor már a kezükben. Az elmúlt időszakban ugyanakkor több jel is arra utalt, hogy a velük való szimbiózisban élésünknek vége. A külföldiek forintalapú állampapír-állománya dinamikusan elkezdett csökkenni. Hírek szerint az amerikai hátterű befektetők mozdultak meg. Mostanra viszont már teljesen tisztán láthatunk, ugyanis a Franklin Templeton közzétette az alapjaira vonatkozó, második negyedéves statisztikákat.

A Portfolio számításai szerint a Templeton kilenc luxemburgi és tíz amerikai alapjában összesen 9,5 milliárd dollárnyi magyar kötvény volt június végén, ez pedig 1,4 milliárd dollárral volt alacsonyabb a három hónappal korábbi összegnél.


Az alábbiakban sorolt, általunk vizsgált alapok rendelkeznek a legjelentősebb magyar kitettséggel a cégnél:

Négy év után szakít Magyarországgal a megmentője

A 13 százalékos visszaesés elsősorban a forintkötvények állományán látszott meg, ahol 23 százalékos volt a zuhanás egy negyedév alatt. Közben a devizakötvények piaci értéke 2,8 százalékkal csökkent a vizsgált tizenkilenc alapban. A legtöbb magyar kötvény változatlanul az amerikai Templeton Global Bond Fund portfóliójában található, az az alap önmagában 4,1 milliárd dollárnyi magyar eszközt kezel. Mellette a luxemburgi alapok között van még kettő, melyek egymilliárd dollár feletti állománnyal rendelkeznek.

Mi történt?

Többféleképpen vizsgálhatjuk, hogy pontosan mi is történt az általuk tartott magyar kötvényállománnyal. Amennyiben azt akarjuk megtudni, hogy valóban szakításról van-e szó, akkor az állampapírjaik névértéken számított értékére érdemes figyelnünk, nem pedig a piaci értékre. Azt ugyanis a dollár-forint, illetve a kötvényárfolyamok változása is befolyásolja, ami pedig megnehezíti a pontos következtetések levonását.

A tisztán látáshoz mi ezért a névérték alapján gyűjtöttük össze a legnagyobb alapokban lévő pozíciókat. Az alábbiakban azt a nyolc legjelentősebb alapot vettük figyelembe, melyekben tízmilliárd forintnál nagyobb magyar állampapír-piaci kitettséget láttunk:

Négy év után szakít Magyarországgal a megmentője

Az adatok először támasztják alá azt, hogy már nem csak átértékelődésről, hanem jelentős állománycsökkentésről beszélhetünk az amerikai nagybefektető esetében. A nyolc vizsgált alapban ugyanis névértéken számítva több mint negyedével csökkent a forintkötvények állománya, vagyis (legalább) 260 milliárd forintnyi papírt adtak el vagy nem újítottak meg a lejárat után.

Ez persze nem jelent feltétlenül közvetlen piaci eladást, hiszen az ÁKK a másodpiac ilyesfajta tehermentesítése végett visszavásárlási aukciókat szervez az ügyfelei számára (akár kérésre is). A forintkötvények állományának meredek esése azért is figyelemre méltó, mert mindeközben nagyjából 50 millió dollárral csökkent a devizakötvények állománya is névértéken, ami másfél százalékos lemorzsolódás.
2015.04.29 15:23 Valaki visszaadott rengeteg magyar állampapírt!

Miért nem kellünk már nekik?

Több tényező is állhat a Templeton kiszállásának a hátterében, melyek akár együttesen is a szakításhoz vezethettek:

A leginkább valószínű oknak az tűnik, hogy a Templeton úgy látta: a kontrariánus befektetési stratégiájuk mára meghozta a gyümölcsét Magyarországon. Nem számítanak további jelentő hozamsüllyedésre a magyar állampapírpiac rövid szegmensében, emiatt elkezdenek kiszállni a pozícióik adott részéből. Ezt támasztja alá az a megfigyelés, hogy az eladásaik szinte kizárólag a berövidült állampapírokat érintették. Amennyiben áttekintjük a hozamgörbénk rövid végének rendkívüli mélységét, a lépésük teljesen érthetővé válik.

Négy év után szakít Magyarországgal a megmentője
A Templeton jelentős veszteséget szenvedett el az ukrán kitettségén: az alapkezelő ugyanis több milliárd dolláros portfólióval rendelkezik ukrán kötvényekből, melyek az államcsőddel fenyegető háborúban tragikusan teljesítettek (érthető módon). Ez már önmagában is a térségbeli pozícióinak az újragondolására sarkallhatta.
Csakhogy az ukrán veszteségek - és a teljesítménybeli problémák - miatt az elmúlt időszakban több jelentős Templeton alap is tőkekivonásoktól szenvedett. Ilyenkor az ügyfelek kifizetéséhez pedig eladásokra kényszerülnek a portfólió-menedzserek. Az előbbi pont alapján pedig dönthettek úgy, hogy a régióbeli eszközeiktől nagyobb arányban szabadulnak.
Mivel a Templeton leginkább a forintalapú állampapírjaitól szabadul, ez tükrözheti akár azt is, hogy nem szeretne forinttal szembeni devizakitettséget tartani. Noha a forintgyengüléssel szemben köthetnek fedezeti ügyleteket, ennek az ügyleti díjak és az országok közötti (rövidtávú) kamatkülönbségek miatt költségvonzata lenne, így a hedge fundok ehhez való hozzáállása sokszor inkább a kockázatvállalás felé billen (amellett, hogy természetesen diverzifikálnak). Mászóval az a tény, hogy a forintos kötvényeiket leépítik a devizásokkal szemben, akár arra is utalhat, hogy forintgyengüléstől tartanak.
Elképzelhető még, hogy a Fed közelgő kamatemelései miatt mára átértékelték a jelenlegi országsúlyozásaikat.
A cég stratégiája egyébként is arra épül, hogy párévente kiválasztanak néhány "kedvenc" országot, amiben fantáziát látnak, majd ott építenek ki újabb komoly pozíciókat. Ha azt feltételezzük, hogy a másodpiacunkon nem adnak el komoly mennyiséget, csak a futamidő végéig hagyják kifutni, akkor viszont még jó néhány évig marad jelentős kitettsége a cégnek, hiszen a megvett devizakötvények többsége csak 2020 után fut majd ki.



Mások is adtak el

A fenti adatok megerősítik azt, ami már az ÁKK adataiból is sejthető volt: a külföldiek fokozatosan vonultak ki a forintkötvényekből, a helyüket viszont elsősorban belföldi szereplők vették át. Az adósságkezelő statisztikája szerint a második negyedév végén 4394 milliárd forint volt a külföldiek forintkötvény-állománya, ez 478,2 milliárd forinttal volt alacsonyabb, mint három hónappal korábban. A fenti adatokból pedig kiderül, hogy ennek nagy részéért a Templeton volt felelős.

Ugyanakkor addig nincs ok különösebb aggodalomra, amíg vannak, akik megveszik ezeket a papírokat. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) törekvései pedig éppen abba az irányba mutatnak, hogy a belföldi szereplőket a jegybanki betétek felől a kötvénypiacra tereljék. Ez egyrészt azt jelenti, hogy várhatóan a közeljövőben is lesz még kereslet a magyar papírok iránt, másrészt pedig ha az olyan nagy külföldi szereplők, mint például a Templeton folytatni akarják a kivonulást, akkor azt könnyen megtehetik. A külföldiek állományának csökkenése pedig ahhoz is hozzájárulhat, hogy mérséklődjön Magyarország kockázati felára, hiszen az elemzők biztonságosabb finanszírozónak tartják a belföldi intézményeket és a lakosságot.

Az ÁKK egyébként arra vonatkozóan nem közöl adatokat, milyen nemzetiségű befektetők vonulnak ki a magyar piacról, ezzel kapcsolatban a Societé Generale publikált egy érdekes elemzést a napokban. A francia bank elemzői is arra számítanak, hogy a Fed kamatemelése nyomás alá helyezheti a forintkötvényeket, elsősorban mondjuk a hosszabb futamidejű papírokat. A SocGen kiemeli, hogy a külföldieken belül majdnem háromnegyed részben amerikaiak dominálnak a magyar kötvénypiacon, ők pedig egy év alatt 19 százalékkal építették le forintkötvény-kitettségüket.

Az elemzők szerint ez azt mutatja, hogy a tengerentúli nagybefektetők elkezdtek készülni a kamatemelésre, emellett a korábbi profit egy részét realizálták az állampapírokon. Az elemzés azt is kiemeli, hogy az állomány leépítése elsősorban a rövid, három év alatti futamidejű papírokat érintette, ezeknek több mint harmadát adták el az amerikaiak egy év alatt. Ez pedig azzal a veszéllyel fenyeget, hogy ha a hosszabb papírokból is elkezdenek kiszállni, akkor a hozamok jelentősen emelkedhetnek. Ezt erősíti, hogy a jegybankunk törekvései ellenére is várhatóan csak a rövidebb kötvények felé sikerül majd terelni a belföldi befektetőket. Így könnyen előállhat az a helyzet, hogy egy intenzívebb eladási hullám esetén a hosszú kötvényekre nem lesz elegendő kereslet. A SocGen szerint ezt a kockázatot mérsékli, hogy az MNB már tízéves kamatswapot is kínál a bankoknak, viszont ez önmagában nem szünteti meg az esetleges külső és belső kockázatokat.

http://www.portfolio.hu/deviza_kotveny/allampapirpiac/negy_ev_utan_szakit_magyaro rszaggal_a_megmentoje.1.217346.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Politikai bűnbandáink csak tartják a kést! Mi riszáljuk rajt
  2015-07-27 23:04:28, hétfő
 
  Politikai bűnbandáink csak tartják a kést! Mi riszáljuk rajta a saját nyakunkat!


Posted on 2015/07/27 Szerző: Admin


Megvan, honnan lesz pénzünk nyugdíjra!

A Liga Szakszervezetek elnöke szerint nincs semmi akadálya, hogy 40 év munkaviszony után a férfiak is nyugdíjba menjenek.

Biztosíthatók a források a férfiak negyven év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulásához - mondta a július elején indult népszavazási kezdeményezésről a Liga Szakszervezetek elnöke hétfőn sajtótájékoztatón Győrben.

Gaskó István a lehetőségekről szólva kifejtette: az évente mintegy 200 milliárd forintba kerülő nyugdíjba vonulást elsősorban olyan forrásokból lehetne fedezni, amelyeket az állam szed be járulék címen.

Példaként említette, hogy évi mintegy 5000 milliárd forintot tesz ki a feketegazdaság, ha ennek a 20 százaléka kifehéredne, akkor a forrás biztosított lenne - tette hozzá. Másik lehetőségként említette, hogy csábítóvá kell tenni az országot annak az általa vélt mintegy 600 ezer embernek is, akik ma Nyugat-Európában dolgoznak, hogy jöjjenek haza és itt fizessék járulékaikat.

Gaskó István emlékeztetett: esélyegyenlőtlennek találják, hogy jelenleg csak a nők mehetnek nyugdíjba 40 évi munkaviszony után. Ezért állt a Liga Szakszervezetek a Bodnár József, a Vasutasok Szakszervezetének tisztségviselője által, magánemberként kezdeményezett népszavazási kezdeményezés mellé.

Az elnök úgy fogalmazott, hogy széles társadalmi támogatottságú az ügy és reményei szerint két hónap alatt összegyűlik a népszavazás kiírásához szükséges 200 ezer aláírás. Mint fogalmazott, a legtöbb városban gyűjtik az aláírásokat. Elmondta azt is, hogy a népszavazáshoz szükséges 5 milliárd forintot nem szeretné a ,,társadalom nyakába varrni", így bízik abban, hogy a kormány még előtte bevezeti ezt a lehetőséget.
(privatbankar)

Bal-Rad komm: Hát feleim! A kocka el van vetve! Az ellenmaffiák kezdeményezik a népszavazást! A minden kezdeményezést eddig elutasító döbrögista választási főgrémium-hihetetlen módon-zöld jelzést ad a népszavazásnak nyugdíjügyben! A Döbrögi-haver Gaskó Szagi mára már meg is találta a fedezetet! Hurrá! Szavazzuk meg! Hiszen íme!-KI VAN TALÁLVA A MŰKÖDŐKÉPESSÉGE!

Bizony-KITALÁLTÁK! Közösen! MINDEN POLITIKAI MAFFIÁNK KÖZÖS MUNKÁJA EREDMÉNYEKÉNT lesz egy népszavazás a nyugdíjról, AMIT A MAGYAROK MEG FOGNAK SZAVAZNI!

Valamennyi politikai bűnbandáink legnagyobb örömére! Törvényt is fognak rá csinálni, HISZEN A NÉP ÍGY AKARJA! És ezen törvény alapján, NEGYVEN ÉV (igazolt!) MUNKAVISZONY UTÁN, a férfiak is nyugdíjba mehetnek! Micsoda gyönyörűség!

Igen ám! DE KINEK LESZ NEGYVEN ÉVNYI MUNKAVISZONYA a ma 30 éves korosztályból? Közmunkán, vagy részmunkaidőben foglalkoztatva! Vagy csak hébe-hóba bejelentett munkaviszonnyal!

Hát NAGYON KEVESEKNEK! Talán úgy 90 éves koruk táján már számolgathatnák a BEJELENTETT munkaviszonyban töltött éveiket! SZÁMOLGATHATNÁK!

Hát így szavaztatják meg a magyarokkal, hogy NE KAPJANAK NYUGDÍJAT!

Gaskó Szagi bejelentése arra utal, hogy A TERV KIMÓDOLVA! Qrmány és ellenzéke által-NAGY EGYETÉRTÉSBEN!

MÁR CSAK RAJTUNK MÚLIK, HOGY MEGSZAVAZZUK! Meg is fogja szavazni a NÉP!

Olyan ez, hogy politikai elitünk csak a kifent kést tartja. Mi riszáljuk rajta a torkunkat!-NEM ŐK nyiszabolnak!

https://balrad.wordpress.com/2015/07/27/politikai-bunbandaink-csak-tartjak-a-kest -mi-riszaljuk-rajta-a-sajat-nyakunkat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az idő fogy, ha 2018-ban a kormány gödörnyitást szeretne, fo
  2015-07-27 22:50:56, hétfő
 
  "Az idő fogy, ha 2018-ban a kormány gödörnyitást szeretne, fontos, hogy ütemezetten végezzük a feladatokat" - idézi a Tolnai Népújság Süli János paksi polgármestert.

Gödörnyitás 2018-ban?

"S a sírt, hol nemzet süllyed el,
Népek veszik körül,
S az ember millióinak
Szemében gyászkönny ül."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Álhírek:
  2015-07-27 22:49:07, hétfő
 
  Álhírek:

a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) vizsgálata alapján a csökkenő angol, német nyelvvizsgák hátterében nagyrészt demográfiai mutatók állnak. Megjegyezték viszont, hogy aggodalomra nincs ok, mert szintén ennek a mutatónak köszönhetően Magyarországon egyre többen beszélik a vacsutut, vacsatit és a szuahélit.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A legnagyobb veszély, ami egy népet fenyeget, nem az, hogy s
  2015-07-27 22:46:48, hétfő
 
  "A legnagyobb veszély, ami egy népet fenyeget, nem az, hogy szolgaságba süllyed, és hatalmasabb, nagyobb számú, erőszakosabb nép számára dolgoznia kell. Szolganépek lehetnek nagyok, a szegénység, a munka, a megalázás ellenére élhetnek magas sorsot. A legnagyobb veszély, ami egy népet fenyeget, hogy primitívvé válik, hogy eldobja magától a tudatos gondolkozást és tudatos gondolkozót, s ezzel a tudattalanság óceánjába merül, így válik csőcselékké, söpredékké züllik és oszlik fel, és elsüllyed oda, ahová az őserdő indiánjai, négerei és a tundrák eszkimói és az ausztráliai sivatag pápuái."

/Hamvas Béla/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
- Az Orbán-reformok működnek -
  2015-07-27 22:44:29, hétfő
 
 
- Az Orbán-reformok működnek -





Ha budapesti vagy, akkor 50% eséllyel rákos leszel, és abban is fogsz meghalni...

"
2014-ben összesen 18 578 beteg sugaras kezelését fizette a társadalombiztosító, ami 41 százalékos ellátottsági arányt jelent. Vagyis a kezelésre szorulók 59 százaléka nem kapta meg azt az ellátást, amitől a nemzetközi szakmai ajánlások szerint a legjobb eredmény várható.
A siralmas összképet tovább rontja, hogy tavaly az onkológiai központok felében még az egy besugárzóberendezésen a nemzetközi ajánlások szerint ideálisnak tekintett évi 500-as betegszámot sem érték el. Vagyis hét központnak még több mint 2 ezer beteg ellátására lett volna szabad gépkapacitása. Azaz nemcsak az a baj, hogy nincs elegendő készülék - tudjuk, hogy nincs -, hanem még a meglévők kapacitását sem használják ki. Budapest különösen rossz helyzetben van. A fővárosi kórházak ellátási kötelezettsége az ország lakosságának csaknem 40 százalékára terjed ki, így az előjegyzési idő gyakran eléri a hat hetet, a kezelések nem csekély hányada pedig két kiöregedő, Európában már alig használt, 30 évvel korábbi technológiai szintet képviselő besugárzókészülékre, kobaltágyúra hárul, miközben számos vidéki központban kihasználatlanok a modern gyorsítók. "
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fidesz felköpött, az MSZP aláállt
  2015-07-27 22:38:29, hétfő
 
 
A Fidesz felköpött, az MSZP aláállt

A sokat látott magyar politika mindig képes újabb és újabb gyomorforgatóan álszent húzásokat tenni, ebben pedig a XX. századi mentalitásból ránk maradt Fidesz-MSZP páros a mester.

A kormány legutóbbi, bő egymilliárd forintból kihozott nemzeti konzultációjának manipulatív és felesleges kérdései ugyan jó önkielégítő eszközként szolgálhattak törzsfideszes szavazóknak, néhányan talán még azt is hihették, hogy itt micsoda demokráciában vehettek részt, holott nyilvánvaló volt a válaszok kimenetele.

Például annál a kérdésnél, hogy

Egyetért-e Ön a magyar kormánnyal abban, hogy a bevándorlás helyett inkább a magyar családok és a születendő gyermekek támogatására van szükség?

egyértelműen kikövetkeztethető a válasz, ehhez még jobboldalinak sem kell lenni. De ez már az a kategória, ami miatt nem lehet népszavazást tartani mondjuk az adózásról. Sok pénz elköltésére és demokratikusat játszani viszont jó ez is, komolyan úgy sem vette senki.

Az MSZP erre a bullshit kommunikációs fogásra mégis húzott egy lapot akkor, amikor hétfőn - miután nyilvánossá vált, hogy alig több mint minden tizedik ember foglalkozott a kérdőívvel - nagyképű közleményt adott ki, részben azzal a szöveggel, hogy

"A nemzeti konzultáció megbukott, az emberek mindössze 12,5%-a válaszolt a kiküldött kérdőívekre. A kormány hazug és manipulatív konzultációjának értékelhető eredménye tehát nincs".

Igaz, a szocialisták mindvégig arra buzdították az ellenzéki embereket, hogy ne töltsék ki a kérdőívet, így az alacsony részvételi arány után mindezt a kormány képébe döngölni nagyjából olyan, mint fingópárnát rakni valaki székére, aztán nyilvánosan megalázni, hogy milyen undorító egy ember ő.

Sajnos a helyzet tényleg ilyen egyszerű: amíg a Fidesz vígan költi el adóforintok milliárdjait év közbeni kampányaira, addig az MSZP képtelen kitörni abból a gyerekes, manipulatív hisztiből, aminek jelentős köze van a magyar társadalom apolitikusságának kialakulásához. Mert van az a szint, amikor egy támadás már annyira aljas, a támadó pedig oly kétszínű, hogy még akkor is visszataszítóvá válik, ha egyébként ugyanazt mondja, mint mi.


http://alfahir.hu/a_fidesz_felkopott_az_mszp_alaallt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Európába és így hazánkba is nem térazonos tömegek nyomulnak
  2015-07-27 22:28:27, hétfő
 
 

"Térazonos embercsoportokat (népeket, népcsoportokat) az életterükre jellemző, a befogadó országgal hasonló adottságokkal rendelkező környezet (életkörülmények), a kulturális és civilizációs hasonlatosság, valamint a hasonló genotípus (génkészlet által örökített tulajdonságok összessége) alkalmassá teszi a beilleszkedésre.
A szerb (rác) és a német (sváb) betelepülők tökéletes beilleszkedése, hazánk eredményeiben való szerepvállalása és a nagy kihívásokra adott, a magyarság válaszaival teljes mértékben megegyező válaszadásai közismertek.
A nem térazonos, más viszonyok és kulturális-civilizációs térségből ide beszüremkedett, eltérő genotípusú népcsoport - a cigányság - ötszáz év alatt sem volt képes a beilleszkedésre.
Európába és így hazánkba is nem térazonos tömegek nyomulnak be. Kulturális és civilizációs szintjük rendkívül alacsony, egyes csoportjaik vonatkozásában abszolút primitívnek nevezhető. Intellektuális szintjük a hazai cigányságéval megegyező (unintelligensek), iskolázottsággal nem rendelkeznek, semmilyen önfenntartó szakmával, tudással nem rendelkeznek, ezért potenciális bűnözőknek tekinthetőek. Az USA-ban kétszáz év sem volt elégséges arra, hogy a behurcolt négerek felzárkózzanak a többségi - fehér - társadalomhoz. Ezt a bűnözési, iskolázottsági, szociális statisztikai adatok bizonyítják, annak ellenére, hogy az USA gazdasága sokkal jobb lehetőséget biztosított számukra, mint a gazdasági válsággal sújtott mai Európa biztosítani képes.
Nincs az a szociális háló és erőszakszervezet, mely ezt az óriás, kulturálatlan, primitív, bűnözésre hajlamos tömeget kordában tudná tartani, illetve alapfokon biztosítani tudná az életfeltételeiket.
A cionliberális rombolás a migráció vonatkozásában nagy előszeretettel hivatkozik arra, hogy háborús térségből érkeznek, az életüket mentik. Ez nem hivatkozási alap, nincs semmiféle jelentősége. Egyrészt azért, mert ha minden háborús térség lakossága útra kelt volna a történelem során, már egyetlen ország sem létezne, másrészt viszont azért, mert a többség nem háborús térségből érkezik. Ezt a cionliberálisok nem tartják lényeges ténynek, hiszen sem sorsközösséget nem vállaltak a magyar néppel, sem elvközösséget a magyar nemzettel, ezért a népi és a nemzeti tényezők számukra semmit nem jelentenek.
A közeljövő gondjait fokozni fogja az is, hogy míg a cigányság, ha felületesen is, de felvette a kereszténységet, a beözönlők döntő többsége muzulmán, akiknek az egyetlen viszonyítási pontjuk a vallásuk. Ez lehetetlenné teszi a beilleszkedésüket, és még abban az esetben is, ha egyes rétegeik képesek lennének a beilleszkedésre. A közelmúlt eseményei (a franciaországi lázadások, a terrorista merényletek, a bűnözés és a követelőzés) még csak előjátékai egy óriási és brutális belháborúnak.
Ahogy a XIX. század végén a magyar uralkodó réteg enerváltsága, impotenciája és eldegenerálódása következtében, valamint a magyar népnek az úri osztály általi elszegényítése, alárendeltségbe szorítása miatt a kínálkozó, a korszak által felkínált lehetőségeket - különösen az ipar területén - idegen - nem térazonos - nép kombinatívabb elemei használták ki, úgy a mai lehetőségeinket sem fogjuk tudni a béklyóba kötöttségünk miatt kihasználni. Az idegenek beözönlése ennek a béklyónak az egyik feloldhatatlan eleme (csomója) lesz, és a magyarság teljes megsemmisüléséhez fog vezetni. A régi időkkel ellentétben, ma nem az uralkodó osztály degeneráltsága, hanem az összmagyarság gyávasága, akcióképtelensége, megosztottsága váltja ki a nemzeti katasztrófát."

("Nemzeti arcvonal", részlet)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyar siker drága, buta és kínos
  2015-07-27 22:27:01, hétfő
 
  A magyar siker drága, buta és kínos

szerző
narancs.hu
publikálva
2015. júl. 27., 19:59


A Holdra szállás óta nem látott az emberiség akkora sikert, mint amekkorát a legutóbbi nemzeti konzultáció aratott hazánkban. Milliárdokat öntünk ki a semmibe, miközben a szegények kiesnek az egészségügyből. Ez a hétfő felért egy pofonnal.
Kovács Zoltán száraz gyújtóst talál

Kovács Zoltán száraz gyújtóst talál

Fotó: MTI

Kovács Zoltán kormányszóvivő gigantikus sikernek látja a bevándorlásról szóló nemzeti konzultációt - hiszen mindössze egymilliárd forintba került, és a 8 millió kiküldött hülye ívet 1 millió ember vissza is postázta. Na de az az 1 millió aztán annyira egyetértett a kormánnyal mindenben, hogy nagyon. Ebből aztán Kovács és Orbán és az összes többi kis gombnyomógép levonhatta azt a számukra megnyugtató következtetést, hogy bevándorlásügyben szigorításra van szükség. Íme, ilyen ma egy magyar sikerprojekt: drága, buta, és mindenki éghet tőle évekig, mint a rongy.

Vagy lehet, hogy inkább olyan, mint a pápai húsgyár sztorija? Mondjuk, erről sem nagyon lehet mást állítani, mint hogy drága, buta, és - lásd fent. Noha a magyar kormány folyamatosan milliárdokat tuszkolt bele az elmúlt években, a húsgyár olyan sikeresnek bizonyult, hogy a legutóbbi vevő markáns 1 euróért vihette is volna a céget.

Nem meglepő, inkább csak mélyen elkeserítő, hogy a KSH adatai szerint (lásd a 444 vonatkozó cikkét) azt a folyamatot, hogy a magyar állam egyre kevesebb pénzt áldoz az egészségügyre, leginkább a legszegényebbek szívják meg. Az egészségügyi szolgáltatások a társadalom egy rétege, több százezer ember számára egyszerűen nem elérhetők anyagi okok, a távolság és időhiány miatt (de lehetnek persze egyéb okok is: ilyen a tanulmány szerint például a félelem az orvosi beavatkozástól - már várjuk azt a teljesen hülye magyar politikust, aki a rémisztő adatokat majd éppen erre az egy indokra, a félelemre keni).

Az egyre érdekesebbé formálódó Magyar Nemzet bátran kiállt a határkerítés áldozatai mellett: ezek az áldozatok pedig nem mások, mint a déli földikutyák, amelyek európai szinten védett állatok, és nemcsak a sok autó meg az építés zaja fogja zavarni őket, hanem maga a kerítés is, amely akadályozza őket a szabad helyváltoztatásban. Simicska Lajos napilapjával ezúttal mélyen egyetértünk: el a kezekkel a földikutyáktól!

A New York magazin sajtótörténetet írt legújabb címlapjával, amelyre 35 olyan nőt ültetett, akik arccal is vállalják állításukat, miszerint Bill Cosby amerikai szórakoztatóipari legenda az elmúlt évtizedek különböző pontjain (a 60-as évek közepétől a 2000-es évek elejéig) bedrogozta és megerőszakolta őket. A komikus/énekes/tévésztár ellen a közelmúlt során több mint negyven nő vallott felettébb hasonlóan. Napjaink egyik legsúlyosabb szexuális botrányában nemrég maga az amerikai elnök is megszólalt: ő nem akart kommentálni olyan ügyeket, amelyek továbbra is büntetőeljárást (vagy legalább polgári pereket) vonhatnak maguk után, de azt leszögezte, hogy ha valaki drogot csempész egy másik ember italába, majd annak beleegyezése nélkül szexuális kapcsolatot létesít vele, akkor az vitán felül nemi erőszak.

http://magyarnarancs.hu/hirnarancs/a-magyar-siker-draga-buta-es-kinos-95885
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
2015.06 2015. Július 2015.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 666 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1393
  • e Hét: 2880
  • e Hónap: 13991
  • e Év: 167487
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.