Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Baldauf szerint a vasárnapi zárvatartáson siránkozók inkább
  2015-07-03 23:08:17, péntek
 
 
Baldauf szerint a vasárnapi zárvatartáson siránkozók inkább használhatnák a hűtőjüket


http://31.media.tumblr.com/318a6fe7654c23cf563a5058e4254a9f/tumblr_nqulpgewkG1ts6 grxo1_500.gif
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
piac lett a CBA
  2015-07-03 23:05:40, péntek
 
  piac lett a CBA


http://41.media.tumblr.com/b3fda9234e6bd64cd63b17a684d3fac8/tumblr_nqwg8ehzPq1s4e w3vo1_1280.jpg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
És akkor a Fidesz szép csendben tovább lop.
  2015-07-03 22:57:37, péntek
 
 
És akkor a Fidesz szép csendben tovább lop.
2015.07.01. 19:45

Van olyan kerítés, ami megvéd a tolvajoktól. Olyan kerítés is van, ami bezárja a bűnözőket. De tündérországban lesz olyan nemzeti kerítés négy méter magasra építve 180 kilométer hosszan, ami szépen eltereli a figyelmet az addig történtekről turulmadár országában a stadionok között. Ez a kerítés egy speciális, több funkciós feladatot ellátó képződmény, benne sok közpénzzel a haveroknak, parttalan vitával az ellenzéknek, sok gyűlöletre uszítással a választóknak, kevés irgalommal az azon átlépni szándékozóknak, na meg némi plakát háborúval a szavazóknak. Végül is ellát még egy fontos feladatot is ez a bizonyos kerítés a harag keltésén, a felelősség lepattintásán, és a valóságos problémákon túl. Gondosan elterelgeti a figyelmet az Orbán Viktor vezette több száz tagú rablóbanda az utóbbi időben egyre kínosabbá váló korrupciós érintettségéről, a családi saját lábon állás bizniszéről, és a közpénz felelőtlen herdálásáról az elmúlt öt év tekintetében.

Hál istennek komoly népszerűségvesztésen ment keresztül az utóbbi egy évben a kormánypárt. Kezdtek kinyílni a szemek, egyre több értelem fogta fel a valóságot, és merte kinyitni a száját az Orbán Viktor vezette horda visszásságai ellen. Kapott is pofont a nagy stadionépítő elég rendesen itthon, és külföldön egyaránt. Egykori barát fordult ellene nagy nyilvánosan, sok támogató maradt el mellőle. De azért ő nem az a fajta aki a hatalom nyújtotta előnyöket csak úgy kiengedni a kezéből, főleg most, mikor már olyan szépen be van a járatva a közpénzből való úrias megélés rendszere a számára, és talpnyalói gazdagodására. Ebben továbbra is nagy segítségére van a gondosan kiválogatott kormánytagok, államtitkárok gátlástalanul hazudozó csapata. De a párt parlamenti frakciója is szolgálja tovább feltételek nélkül az érdekeit, na meg a saját jól felfogott anyagi előnyeit. Most ezek az emberek, és az általuk elkövetett eddigi lopások keltette felháborodás hangjai egy kicsit csillapodni látszanak, egy kerítés zárja körbe a következményeket.

Emlékszik valaki Orbán Ráchel saját lábon állására? Igen? Lemondott már Vida Ildikó? Igen? Ki is van akkor kitiltva az USA területéről, és miért? Emlékszik valaki Szíjjártó Péter családi összefogással vásárolt villájára? Igen? Emlékszik valaki Lázár János gyermekének a házára? Igen? És kivel is volt egykor állami pénzen abban a külföldi hotelben? Csak nem? Emlékszik valaki a Rogán Antal letelepedési kötvényeket forgalmazó off-shore üzletre? A házára? Polgármestersége alatti ingatlaneladásokra? Igen? Emlékszik valaki Paks-2-re? Igen? Emlékszik valaki a Quaestor befektetési alapjából kivett kormányzati pénzekre? Igen? Emlékszik valaki Orbán Viktor Svájcban tett titokzatos kiruccanására? Igen? De ez csak néhány elfeledett részlet az utóbbi idő nagy kormány közeli mutyijairól. Mészáros Lőrinc? Rémlik? Milyen szépen elfelejtett egy közös orosz céget egy előzetesben ülő egykori kormányközeli Kiss Szilárddal? Vagy bevallani egymilliárdot a vagyonából? Valaki előtt még mindig nem világos, ez a gázszerelő fenomén Orbán Viktor házi pénztárosa, neki gyűjti a vagyont? És mi van Kósa Lajos felesége nevén levő százmilliós villával? Az csak úgy előkerült? Miből is? Honnan? Mi van a gázszállítási üzlettel, ahol az állami cég a rezsicsökkentés nevében magánzsebbe játszott át milliárdokat? MET. Megvan? Mi van az állami földekkel? Éhen haltak már a gazdák juhai csak azért, mert kellett a föld alapú támogatás néhány kivételezettnek? Kishantos? Hol van az egészségügyből kivont sok száz milliárd? Hol van az országból több százezer fiatal? Hogy él egy közmunkás most, hogy bérbe adható a munkája a földeken? A jegybank mit is vett legutóbb, és mennyiért? Kitől? Hogy áll az államadósság? Hogy áll a forint? Ezen néhány kormány közeli baklövésnek nem nevezhető tolvajlás most kicsit sem fontos. Milyen magasan vágja át a kerítést a menekült? Mert most csak ez számít?

De nyugodjon le mindenki, és ne másszon magasra a kerítésen, ne vigyen magával létrát ha annyira érdekli mi történik a túloldalán. Mert innen is világosan látszik, a kormány háza táján minden közpénz eltüntetés a maga megszokott rendjében zavartalanul halad előre. Aki eddig is nyert a pályázatokon, az ezután is szépen kaszál még egykori gázszerelő létére is most éppen ásványvízben is utazik. Orbán Viktor veje is kiszállt névleg a cégéiből, a kikötőiből, megvan már a saját lábon állás pár milliárdos feltétele a nyugodt élethez. Mondjuk még van ott négy gyermek, de ők is meg fognak állni majd az állam lábán, ha apuci ilyen ügyesen tereli el a figyelmet a szerencsétlen menekülők elleni hadjárattal. Habony Árpád továbbra sem létezik, de azért szépen építgeti a közpénz segítségével Orbán Viktor új média agymosóját. Nyugodjon meg mindenki, Andy Vajna továbbra is szépen fog keresni a casinókkal. Matolcsy továbbra sem lesz a tudatában a jövedelmének, és tetteinek, de már a jegybankja kapott kormányközeli felügyelőbizottságot régi, kipróbált talpnyalókból. Na vajon minden rendben lesz ott? Hát persze! A kerítés arra is jó lesz. De az új haverok is építenek napok alatt dupla költségre nőtt úszó palotákat egy világbajnokságra. A közpénz mindenre megoldás, és van belőle bőven annak saját hasznára, aki feltétlen híve Orbán Viktornak. Tehát minden megy tovább szépen a maga útján, pedig ezen a kerítésen át lehet látni. Csak a szemeket, és az értelmet kell nyitva tartani.


http://banditapolitika.blog.hu/2015/07/01/es_akkor_a_fidesz_szep_csendben_tovabb_ lop
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dajcstomi pitiáner bosszúja
  2015-07-03 22:53:14, péntek
 
  2015.07.02. 09:44
Dajcstomi pitiáner bosszúja


Van itt nekünk egy a Gömöri Zsolt ex paralimpiai bizottsági elnökünk, akit lemondása után hűtlen kezelés és csalás gyanúja miatt hallgatott ki a rendőrség. Meg van a dajcstamás végtörlesztés lobbista és alelnök, aki a lemondás után ügyvezetőként viszi a paralimpiai ügyeket. Azt megérteném, ha a történtek után fájdalomenyhítésként próbálna valami extra dolgot kijárni a megfejt szervezetnek és sportolóknak, de dajcstamás ennyire nem tökös gyerek, sőt.

A világ legpitiánerebb bosszúálló módján elkezdett lobbizni azért, hogy a paralimpikonok nehogy'má ugyanannyit kapjanak a megszerzett érmekért, mint ép társaik.

deutsch-tamas.jpg

Igen, jól érted. A Magyar Paralimpiai Bizottság ügyvezető alelnöke nem az "egyenlősdi híve", szerinte az általa képviselt sportolóknak be kéne érniük ép társaik juttatásainak 70%-val. Szerintem meg dajcs egy közepesen súlyos értelmi fogyatékos érzelmi intelligenciájával bizonyítja, ekkora taplót nem sokat hord hátán a föld. Mert mi az, hogy őfelségként nem rendelkezhetnek a parapénzek fölött úgy, ahogy csak akarnak? Mi az, hogy a szegény Gömörit egy kis végtörlesztés és egyéb himihumi után éppen análfűrészelik a nyomozók? Mi az, hogy a balhé kipattanásával a sportolók között kitört a zendülés? Milyen alapon beszélnek bele ezek bármibe? Milyen alapon várják el, hogy szervezetük ügyvezetője értük és ne ellenük lobbizzon, ha már nem bír kussban ülni a seggén a tisztújításig?

Legszebb, hogy egyrészt a történtek után még ráerősített a faszságára, de ennek ellenére maradna alelnök, mert ki más képviselhetné méltóbban a paralimpikonokat nála, aki 30%-kal csökkentené az érmek utáni juttatásokat?

A mára saját maga szerint is kevésbé fontos emberré vált dajcs szerint nem gáz, sőt, egyenesen politikai fóbiára épített előítélet, hogy káros lenne a fideszes lófaszjóskák térnyerése minden sportszervezet élén. Nyilván csak a politikai fóbiának köszönhető, hogy nem látjuk világosan mennyi jóság, szeretet és érdekképviselet van abban, ha egy sportszervezet vezetői a sportpénzekből intézik a végtörlesztéseiket, mikor a sportolóik gyakran nélkülöznek. Az is kizárólag ennek a fóbiának köszönhető bizonyára, ha én dajcs mostani lobbiját kizárólag pitiáner bosszúállásnak tudom látni. Velem, velünk van baj, ez az egész undorító szarhegy amit Gömörivel összehordott teljesen rendben van, a töredékinformáció a hibás, ami alapján - tévesen - ítélkezünk.

No, ha szerinted töredékinformációink vannak csak, akkor mi gátol meg benne, hogy előgyere a tutival tökfej?

http://varanus.blog.hu/2015/07/02/dajcstomi_pitianer_bosszuja
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Idegesíti, hogy átprogramozták a tévéjét? Mutatjuk, hogy já
  2015-07-03 13:50:00, péntek
 
 
Idegesíti, hogy átprogramozták a tévéjét? Mutatjuk, hogy játszhatja ki

2015. július 03., péntek, 11:53

Szerző: M. László Ferenc


Két napja történt az átállás a kábeltévés piacon, de sokan még mindig a távkapcsolójukkal babrálnak, keresik a kedvenc csatornájukat. Összegyűjtöttünk néhány tippet, hogyan lehet kijátszani az új rendszert, és elmagyarázzuk, miért történt mindez. Azok jártak a legjobban, akik még ,,ósdi" módon tévéznek, ők ugyanis maguk állítják be, melyik csatorna hányadik helyre kerüljön.

Közel 3 millió családban bosszankodhattak a nézők szerdán, amikor bekapcsolták a tévét. Ugyanis semmit nem találtak a korábbi ,,helyén": aki az 1-es gombot nyomta be, nem - a legtöbb szolgáltató által erre a helyre tett - RTL Klubot, hanem az eddig sem túl vonzó új állami hírcsatornát, az M1-et nézhette. Ráadásul a legtöbb előfizető még sokáig nyomogathatta a távirányítóját, amíg a kedvenc adóját megtalálta, mert a teljes csatornakiosztás felfordult. A Telekomnál például a TV2 a 2. helyről a 9.-re került, a UPC-nél a 33-ra.

Nem a szolgáltatók bosszantják az előfizetőiket a variálással, a médiatörvény kötelezte őket erre: kénytelenek voltak július 1-jétől az új előírásokhoz alkalmazkodni. Erre a legtöbb szolgáltató fel is hívta a figyelmet: magyarázkodó e-mailt küldtek az előfizetőiknek egyben azt is jelezve, hogyan lehet ,,kijátszani" a tévés piacra kényszerített szabályokat.

Decemberben újabb újratervezés?

M1, M2, Duna Tv, M4, Duna World - a legtöbb előfizetőnek legalább ötöt kell ,,felkapcsolnia" a távirányítóval, amíg az első nem közszolgálati adóra bukkan. Ráadásul az M4-en szombatig monoszkópot (színes csíkok sípoló hanggal - a szerk.) nézhetnek. Július 4-től se várjanak ezen a csatornán közvetítéseket, az M4 ugyanis 18-án indul, addig önmagukat fogják reklámozni, majdani műsoraikat fogják promotálni.

Fotó: Fülöp Máté

,,Rengeteg szitkozódó hívásunk volt az elmúlt napokban. Sokszor kiderült, hogy az emberek nem tudják használni a távirányítójukat" - mondta a hvg.hu-nak az egyik kábelszolgáltató neve elhallgatását kérő vezetője. Sok háztartásban a távkapcsoló a legkisebb gond, a különböző mértékben ,,okos" dobozok, úgynevezett set-top-boxok és tévékészülékek különféle módon reagáltak a csatornák átvariálására - tovább növelve a káoszt. Nemcsak a szolgáltatók, a tévétársaságok is jelezték a nézőiknek: nem tűntek el, nem estek ki a csomagból. Az Euronews például a Facebookon figyelmeztetett: lehet, hogy a változtatás miatt ideiglenesen eltűnt, de a készülék újrahangolásával kezelni lehet a problémát.

Ráadásul a helyek újraosztása nem ért véget. A köztévé ugyanis tervbe vett még két csatornát: a helyi híreket közlő, Budapest körzetében fogható M5-öt, és az M6 nevű adót, ami a hvg.hu információi szerint ismeretterjesztő filmeket sugározna. Az utóbbi a tervek szerint december 21-én indul, és a szolgáltatóknak kötelező felvenni a kínálatukba. Azaz év végén újra magyarázkodhatnak, hiszen el kell ,,pakolniuk" azt a csatornát, amit most a 6-os gombhoz társítottak. A Magyar Kábelkommunikációs Szövetség elnöke, Kéry László azt mondta, a legtöbb szolgáltató már számolt ezzel, rendszerint egy alacsony nézettségű adót tettek erre a helyre, vagy kétszer sugározzák az egyik köztévés csatornát.

Kijátszható-e a kötelező beosztás?

A legkönnyebb helyzetben azok az előfizetők vannak, akik analóg szolgáltatással rendelkeznek. Hogyan lehetséges ez a digitális átállás után? Az átállás 2013 végére megtörtént, de ez csak a földfelszíni sugárzásra vonatkozik, azaz a hagyományos antennákat iktatta ki, a kábelcégek továbbra is továbbíthatják analóg módon a jelet.

Akik ilyen előfizetéssel rendelkeznek még, sokszor bosszankodhattak, hogy nem képesek a set-top-boxszal felvenni a műsort - a sok egyéb plusz funkcióról nem is beszélve -, viszont most jól jártak. Ezeknél az előfizetéseknél ugyanis magunk állíthatjuk be a csatornakiosztást, azt is megtehetjük, hogy a 100 csatornából csak 9 igazítunk hozzá a gombokhoz, a többit nem is nézzük.

A digitális és az IPTV-s előfizetéseknél ilyen módon nem lehet variálni. Viszont be lehet állítani a ,,Kedvencek" funkciót: összeállítunk egy listát a kedvenc csatornáinkból tetszés szerint rangsorolva őket. Ezt többnyire a ,,Menü" gombnál találjuk, de van olyan távkacsoló, melyen már külön gomb van erre (,,FAV" jelzéssel). Ha belépünk a listába, fel-le mozoghatunk a csatornáink között. Kéry ugyanakkor tud olyan tévéről is, amely nem a médiatörvény vagy a szolgáltatók csatornakiosztása szerint működik. Az egyik Samsung készülék például abc-sorrend szerint magától beosztja az adókat.

Az egyik kábelcég vezetője tud olyan ultramodern dobozról, amely képes kiszűrni egyes csatornákat beállítás szerint. Kérdés, hogy megér-e több tízezer forintnyi beruházást, hogy eltüntethessünk néhány utált adót.

Ha viszont egyetlen csatornát szeretünk nézni, és nem akarunk hosszan fel-le kapcsolni minden alkalommal, akkor egyszerű a dolgunk. Ne számozott gombokkal kapcsoljuk be a készüléket, hanem a stand by-jal, így azt hozza majd be a tévé, amit legutóbb néztünk. Ehhez az is kell, hogy a set-top-boxot ne áramtalanítsuk.

A legtöbb set-top-box box vagy tévé ismeri a gyerekzár-funkciót is, de ez nem hatékony, mert az adott csatorna nem tűnik el, csak kódot kér.

Bosszantó dolgok

Mint említettük, ne lepődjön meg, ha egy közszolgálati adót kétszer is lát.

Nézzen monoszkópot

Fotó: hvg.hu

Az állami tévét fenntartó és működtető Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapnak (MTVA) ugyanis jelenleg négy olyan must carry csatornája is van, melyet nagy felbontásban, azaz HD-minőségben is sugároz (M1, M2, Duna Tv, M4 és decembertől az M6). A médiatörvény pedig ebben a tekintetben is szigorú: ha van ilyen adó, és képes a jelet továbbítani a kábelcég, akkor kötelesek így továbbítani.

A törvény ugyan nem írja elő, hogy a szolgáltatók 2X4 köztévés csatornát sugározzanak, elég a HD. Ennek ellenére a legtöbben megteszik, hiszen Kéry szerint tévétől és set-top-boxtól függ, hogy ,,látja-e" a HD-adást vagy sem. Ráadásul a piacon tevékenykedő közel 200 szolgáltató közül 60-70 képes továbbítani HD-t, és ők nem akarják megszegni a törvényt, biztosra mennek: kétszer is adják ugyanazt az adót, nehogy valaki köztévé nélkül maradjon. A Telekom ezt a dilemmát azzal a ,,trükkel" oldotta fel, hogy a köztévé HD-csatornáit a ,,mínuszos" helyekre rakta. Tehát, ha nagy felbontásban akarjuk nézni, akkor az M1-től ,,visszafele" kell kapcsolnunk. A UPC honlapján megtekinthető csatornabeosztás szerint az 1. helyen az M1-et, a 2-esen a M1 HD-t nézhetjük, már ha van erre alkalmas készülékünk.

Július 1-én sokan is azért bosszankodtak, mert a set-top-box mindent ,,újraírt". De a régebbi fajták még ,,rá is kérdeztek", hogy engedélyezi-e a tulajdonos az újraprogramozást, így sok doboz visszatért a gyári beállításhoz, egy csomó korábbi beállítás elveszett.

Miért történik mindez?

A Fidesz által kidolgozott 2010-es médiatörvény eredetileg csak azt írta elő, hogy négy köztévés csatornát kötelező ingyen továbbítaniuk a szolgáltatóknak (ezeket az adókat nevezik angol szakszóval must carry-nek).

Tavaly decemberben viszont a parlament kormánypárti többsége módosította a jogszabályt: előírták, hogy 2015. július 1-jétől további két köztévés adót kell sugározniuk a digitális rendszert üzemeltető terjesztőknek. Mindezt megfejelték azzal is, hogy a hat csatornát az első hat helyre kell pakolni az előfizetői csomagokban.

Csakhogy az MTVA-nak az év végére 8 adója lesz, így ki kellett választani, hogy melyik hat kerüljön a csomagokba. Ez egy hosszadalmas procedúrát indított el: előbb a Médiatanács eldöntötte, hogy melyik legyen ez a hat csatorna, majd az MTVA kiadta a sorrendet (M1, M2, Duna Tv, M4 Sport, Duna World, M6) a kábelcégeknek. Elviekben ha van rá lehetőség, hat HD csatornát is továbbítani kéne, ám az M6 még nem indult el, a Duna Worldnek pedig nincs ilyen minőségben adása.

Piaci forrásaink továbbra sem értik, miért volt szükség a törvénymódosításra. Ezt természetesnek veszik, hogy ingyen továbbítani kell az MTVA adóit, hiszen a közpénzből készült műsorok jussanak el mindenkihez, de a köztévés csatornahelyek állami kiosztását nehezményezik. Volt, aki úgy vélekedett, törvényi erővel próbálják növelni a köztévé nézettségét. Ugyanis az első hónapokban sokan még a régi helyükön keresik a kereskedelmi adókat, de a köztévére kapcsolnak, és ha éppen egy film vagy egy sportközvetítés megy, akár ott is ragadhatnak. Ráadásul a nézettségmérő műszerek azt is figyelik, ha valaki legalább egy percet tölt a csatorna előtt: ez az úgynevezett ,,elérés", amit a kereskedelmi tévék nem igazán figyelnek, az MTVA viszont korábban is ezzel a számmal rukkolt elő, amikor azt próbálta bizonyítani, hogy a fél ország őket nézi.

http://hvg.hu/itthon/20150703_kozteve_csatornak_taviranyito_beosztas
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
10 sokkoló adat a görög válságról,…
  2015-07-03 13:24:06, péntek
 
 
10 sokkoló adat a görög válságról,...



2015. július 1., szerda

...amelyet nem fogsz elhinni, ha rákattintasz erre a linkre!

gorog_nein.jpg

1. Görögország PIN-kódja 9858.

2. Kevesebben védték a Thermopülai szorost, mint ahány Forintba egy Euró kerül.

3. Felkerült az eBay-ra az Akropolisz és Rodosz.

4. Gattyán György áruháza majdnem 3000 évvel gyorsabban ment csődbe, mint Athén.

5. Ha a görög államadósságot egymás után tesszük a megfelelő módon, pont elér a Marsig.

6. Egy átlagos görög a válság előtt 4 méter magas és 3 méter széles volt.

7. Görögországban 8 órás munkahét van, amelyből 3 óra cigarettaszünet.

8. Az Apple meg tudná venni Görögországot, csak nem tetszik nekik a színe.

9. Amennyiben nem sikerül az adósság rendezéséről megállapodni, a görögöket kilakoltatják és Németország kapja meg az állam területét.

10. Görögország akkora csődben van, hogy ma már nem tudott az Amazonon sem vásárolni.,



http://hircsarda.blog.hu/2015/07/01/10_sokkolo_adat_a_gorog_valsagrol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kormánypropaganda – így manipulál az Orbán-kabinet
  2015-07-03 13:22:24, péntek
 
  Kormánypropaganda - így manipulál az Orbán-kabinet


Posted on 2015/07/03 Szerző: Admin


Az Orbán-kormány által indított ,,nemzeti konzultáció a terrorizmusról és a bevándorlásról" kapcsán szeretnék rámutatni néhány aktuálpolitikai fogalomra, melyek szándékos homályosságukkal félrevezető jellegűek, egyértelműen a közvélemény manipulálását szolgálják, hasonlóan a témáról szóló kérdőíven szereplő kérdésfelvetésekhez.


A ,,magyar emberek"
A kormány propagandájában, ha a magyar társadalomról van szó, mindig ,,magyar emberekről" beszél, megpróbálva ezzel valamiféle hamis ,,nemzeti egység" illúzióját kelteni, amely alkalmas annak elleplezésére, hogy a mai magyar társadalom osztálytársadalom, ahol az egyes osztályok (a gazdasági és politikai hatalom birtokosai, munkáltatók és munkavállalók) érdekei nem esnek egybe, sőt bizonyos esetben antagonisztikus ellentétben állnak egymással. Az ilyen osztálytársadalom társadalmi egyenlőtlenségen alapuló, kirekesztő jellegű társadalom, amelyben az uralkodó osztályok elnyomnak más néposztályokat és társadalmi rétegeket.


Gazdaságpolitika
Ugyancsak hamis, ha egy ország ,,nemzetgazdaságáról" beszélnek a globalizáció és a multinacionális vállalatok korában. Magyarország gazdaságának túlnyomó részét exportra termelő, külföldi befektetők tulajdonában lévő multinacionális vállalatok alkotják, amelyeknek a szintén magántulajdonon alapuló, magyar kis- és közepes vállalatok legfeljebb alárendelt beszállítói lehetnek. Ezek a külföldi vállalatok legfőképp az olcsó és viszonylag jól képzett, fegyelmezett munkaerő miatt fektetnek be az országban, akármit takarjanak is a velük kötött, sokszor hangoztatott ,,stratégiai szerződések". Magyarország (a volt kelet-közép-európai szocialista országokkal együtt) a külföldi befektetők, vagyis a nemzetközi tőke vadászterülete. Mivel a kapitalista restauráció egyik legfőbb problémája Magyarországon - sőt a globális kapitalizmus következményeként a nyugati fejlett kapitalista országokban is - a munkanélküliség, ezeknek a befektetőknek a tevékenységét a kormány úgy próbálja meg ,,eladni" a közvélemény előtt, hogy a külföldi vállalatok ennyi meg annyi (többnyire kevés számú) munkahelyet teremtenek. Örüljön tehát a munkavállaló, már az, akit ezek felvesznek. Mert példátlan diszkrimináció uralkodik a ,,munkaerő-piac"-nak nevezett rabszolgapiacon a munkavállalók egymással való versenyeztetése következtében. Ugyan miféle elv alapján fogadható el például az a gyakorlat, hogy a pályakezdő fiatalokat és az ötven éven felülieket nem veszik fel sehova? A kormány propagandájával szemben csak a vak nem látja, hogy a külföldi befektetők nem az ország gazdasági fejlődését, hanem saját gazdasági érdekeiket tartják szem előtt, amiből egyenesen következik, hogy az ország ,,versenyképességét" szem előtt tartva a hazai munkavállalói átlagbérek sohasem fogják elérni a nyugat-európai országoknak egyébként ott is csökkenő színvonalát, más szóval a hazai munkavállaló örök szegénységre van ítélve, nem beszélve kiszolgáltatottságáról, létének bizonytalanságáról, munkavállalói jogainak korlátozásáról, amit a Munka törvénykönyvének a tőkés befektetők érdekeit elsőbbségben részesítő átalakítása is bizonyít.


Adópolitika
A kormány becsületbeli ügyet csinál a költségvetési hiánynak az EU által előírt 3% alá szorításából, aminek következménye a hosszú évek óta tartó költségvetési megszorítások politikája, és ennek következtében az oktatás, az egészségügy, a szociális szféra nyomora. Amíg magántulajdonon alapul a gazdaság, az államnak bármilyen adópolitika ellenére sem lesz soha elegendő bevétele. Az egységes egykulcsos személyi jövedelemadó pedig jelzi, hogy a kormány milyen társadalmi osztályokat és rétegeket részesít előnyben: egy nemzeti burzsoáziát kíván létrehozni, vagyis egyértelműen a magas jövedelműek, a politikusok, a nagyvállalkozók és cégtulajdonosok kormánya. Ezt jelenti tehát az elérendő célként hangoztatot ,,polgári berendezkedés", amely voltaképpen nem más, mint a jól ismert polgári képmutatás: a természetesnek vett gazdasági és társadalmi egyenlőtlenségen alapuló tőkés polgári társadalom, amelyben az uralkodó osztályok a kispolgári ,,középosztályra" támaszkodva, az alsóbb néposztályokat elnyomva igyekeznek a hatalmukat biztosítani. Az ilyen társadalom a kevesek jólétén és a többség nyomorán alapul.


A nemzeti egység illúziója
A ,,határokon átívelő" nemzeti egység tulajdonképpen az első imperialista világháború következményeként létrejött és nemzeti sérelemként megélt geopolitikai helyzet revíziójának torz kísérlete. Ennek a politikának korlátait jelzi az is, hogy az állam nem tudja megvédeni például ukrajnai (kettős) magyar állampolgárait az országban dúló háborútól, amelyben lényegében magyar állampolgárok mint ukrán katonák halnak meg. Ezt a skizofrén helyzetet tükrözi, hogy a romániai, szlovákiai, vagy Kanadába, Amerikába és máshova kivándorolt, ott letelepedett, ott született, vagyis nem itt élő kettős állampolgároknak adott szavazati jog révén ezek beleszólhatnak abba, hogy ki nyomja el a népet a magyar parlamentben. Mindebből kitűnik, hogy a kormány által hangoztatott nemzeti egység voltaképpen nem más, mint kifejezett és társadalmilag igazságtalan osztálypolitika. A nemzeti kisebbségek helyzete ugyanis mindenütt a világon lényegében ugyanaz: a többségi nemzet által részükről elvárt és erőltetett integráció, valamint a nemzeti kisebbségeknek saját identitásuk védelme és megőrzése érdekében kifejtett autonómia-törekvései, ami mindig kisebb-nagyobb konfliktusok forrása. Nem mentes ez alól Magyarország sem. Amíg Földünk lakosságát a gazdasági elkülönülés miatt nemzeti és politikai országhatárok által szabdalt konstrukciókba tömörítik, a határokon átívelő bármiféle valódi nemzetegyesítés tulajdonképpen lehetetlen.



Imperializmus
Az euroatlanti katonai szövetségbe és az EU-ba való belépés következményei mindenki előtt világosak. Az EU- és NATO-tagságnak a mai magyar gazdasági és politikai elit az igazi haszonélvezője. A nyugati imperialista érdekek védelmében szervezett magyar külföldi katonai akciók miatti várható fenyegetettségnek leginkább kitett rétegek viszont az egyszerű ,,magyar emberek" lesznek. Az EU egykori szabadkereskedelmi övezetből mára bürokratikus politikai konstrukcióvá lett, és mint ilyent, szét fogják feszíteni a belső érdekellentétek, aminek jelei máris mutatkoznak. Mindez az EU majdani széteséséhez fog vezetni. Elgondolkodtató, hogy amikor a szocialista országok integrációja és a Varsói Szerződés következtében szovjet katonák állomásoztak Magyarországon, az nem volt jó, viszont az amerikai NATO-katonák jelenléte ellen senkinek sincsen kifogása. Mindez jelzi a rendszerváltók alapvető célját, a nyugati politikai orientációt és a piacgazdaságnak becézett kapitalista restaurációt, aminek gazdasági és társadalmi ellentmondásai ismeretesek (pl. periodikus gazdasági válságok, esélyegyenlőtlenség, az uralkodó társadalmi osztályok mérhetetlen meggazdagodása, más társadalmi osztályok és rétegek mértéktelen elszegényedése, kirekesztés, a társadalmi egyenlőtlenségek rohamos növekedése).


Rendszerváltás
Volt idő, amikor külföldi befektetők nélkül is felépült az ország a háború romjaiból, fejlett ipar és mezőgazdaság jött létre, amikor mindenki dolgozhatott, nem volt ekkora társadalmi egyenlőtlenség, az ország gazdasági és társadalmi fejlődéséből valóban a lakosság, a dolgozó ,,magyar emberek" részesedtek. Ennek a korszaknak a 25 évvel ezelőtti rendszerváltókból mára kialakult gazdasági és politikai elit esküdt ellensége. Ennek törvényekben és új alkotmányban adta tanújelét. Ezért is marad hamis propaganda, jó esetben illúzió a kormánynak a ,,teljes foglalkoztatás" megteremtésére irányuló hangzatos célkitűzése, hiszen ez a piacvezérelt tőkés gazdasági viszonyok között gyakorlatilag lehetetlen. A 25 évvel ezelőtti rendszerváltók és mai utódaik tehát hiába olyan büszkék magukra, a történelem kerekét nem előre, hanem visszafelé forgatták. Hiába dicsérik nagy hangon a nyugati ,,értékeket" és a polgári ,,demokráciát", a négyévenkénti parlamenti választásoktól távol maradók mondanak méltó ítéletet erről a képmutató politikai piacról, vagyis a közvetett és manipulatív, polgári képviseleti demokráciáról.



Nemzetközi terrorizmus
A mai elhíresült nemzetközi terrorizmus hátterében az a permanens világháború áll, ami mintegy 100 éve folyik gazdasági és geopolitikai téren a különböző érdekszférákba tartozó országok és katonai tömbök között. Ez a sokszor nyílttá váló hidegháború a 20. század elején kialakult tőkés imperializmus következménye. A 20. század végére a kétpólusú világrendszer megszűnése után egypólusúvá lett, majd napjainkban többpólusúvá váló világban az erősebb gazdasági és katonai hatalommal való szembeszállás stratégiája az ún. asszimetrikus hadviselés. A mai nemzetközi terrorizmus tehát a nyugati imperializmussal szembeszálló, elnyomott gyengébb népek és néposztályok fegyvere, és mint ilyen, jogos. Manapság divat minden, az erősebb féllel szemben tanúsított ellenállást terrorizmusnak nevezni, ez azonban elfedi a lényeget. A krónikus válságövezetekben (Közel-Kelet, Afrika, Ázsia) az iszlám radikalizmus lett a nyugati imperializmussal szembeszálló erők ideológiája. Az iszlám politikai radikalizmus a 20. század végén erejét vesztett kommunista ideológia helyére lépett. A nyugati imperialista blokkhoz csatlakozott, és annak katonai akcióiban részt vevő Magyarország is ,,terrorista" válaszcsapásoknak lesz tehát kitéve, hasonlóan az USA-hoz, Nagy-Britanniához vagy Franciaországhoz. Az iszlám ,,terrorizmusnak" a nyugati országokban az osztálytársadalom elnyomott és perspektívátlan rétegeiből is támad utánpótlása olyan fiatalok körében, akik az iszlám vallásra áttérve mennek harcolni az Iszlám Állam oldalán Irakba és Szíriába a nyugati imperializmus ellen.



Bevándorlás
Az emberiség története népvándorlások története. Okai háborúk, természeti katasztrófák, területszerző rablóhadjáratok, kolonializmus, elnéptelenedett vidékek tudatos benépesítése. A bevándorlás tehát természetes jelenség, az embernek, mint a Föld lakójának természetes és elidegeníthetetlen joga. Az embernek a béke és biztonság mellett természetes joga a megélhetés is, ezért a megélhetési bevándorlás is természetes és jogos. A megélhetési bevándorlás oka a gazdaságilag fejlett országok imperialista politikája, a nemzetek közötti gazdasági verseny, az árutermelő társadalom piacszerző törekvései, a gazdasági elnyomás és kizsákmányolás, ennek következtében pedig az egyes országok egyenlőtlen fejlődése, a nyomor és munkanélküliség, ami a lakosokat létükben veszélyezteti. A gazdaságilag fejlett Nyugat a történelem során például kolonizálta Dél-Amerikát, Ázsiát és Afrikát, rabszolgaságba hurcolta a négereket, kirabolta e földrészek természeti kincseit, ezáltal növelve gazdasági fejlettségét és hatalmát. Lényegében nincs ez másként Afrika gyarmati felszabadulásának fél évszázada óta sem. Ne csodálkozzon hát az imperialista Nyugat, ha az afrikaiak és ázsiaiak befogadásért kopogtatnak, mert ez több évszázados nyugati imperialista elnyomás és kizsákmányolás következménye. A fejlett Nyugatnak tehát vállalnia kell történelmi felelősségét, és le kell rónia tartozását. Magyaroszág sem játszhatja a zárt ajtók politikáját, hiszen sok magyar vándorolt ki a történelem során Nyugatra, és sok fiatal él ma is a fejlett nyugati államokban mint megélhetési bevándorló. Ez a jelenség eléggé közismert. Mint ahogy közismert az is, hogy a bevándorlás elleni védekezés céljából falakat emeltek és emelnek ma is az ősi Kínai Nagy Faltól kezdve a mai Egyesült Államokig. A nyugati ,,értékrend" védelmében az euroatlanti szövetség csatlósává lett és az imperialista érdekek képviseletében a válságövezetekben szervezett NATO katonai akciókban részt vevő Magyarországnak is osztoznia kell tehát ennek a felelősségnek a vállalásában. A Nyugat bevándorlást szigorító politikája eleve kudarcra van ítélve, mert ezt a jelenséget nem lehet erőszakkal elnyomni. Jellemző, hogy a globalizáció korában az áru és a tőke szabadon mozoghat a világon, csupán a munkaerő mozgását igyekeznek korlátozni. Ebben is látható a kapitatalizmus kizsákmányoló politikájának alapvető ellentmondása. De egyetlen országon belül is vannak fejlettebb és fejletlenebb régiók az egyenlőtlen gazdasági fejlődés következtében. Az ilyen régiókból a lakosok igyekeznek a fővárosba vagy a fejlettebb régiókba vándorolni a megélhetés reményében. A bevándorlás okozta problémák tehát a kapitalizmus keretei között nem oldhatók meg, mert a mai menekült- és gazdasági bevándorló hullámot éppen az imperialista háborús politika (gazdasági háború, hidegháború, nyílt háború) generálja. Az illegális bevándorlás elleni védekezés kudarca tehát mindenütt a világon a globális kapitalizmus kudarca. A szigorítás és a durva repressziós politika csak súlyosbítja a helyzetet. Az EU aktuális menekültügyi politikája üdvözlendő ugyan és helyes, félszeg megoldási kísérlete azonban mégsem adhat erre a problémára kielégítő választ. Egyedüli megoldás az imperializmus megszűnése, a népek közötti szolidáris gazdasági és politikai együttműködés létrejötte, az árutermelő kapitalizmus meghaladása és a globális kommunizmus megszületése lehet.
A bevándorlásnak egyébként pozitív gazdasági és társadalmi hatásai is vannak. Ilyen például a háborúk és egyéb okok miatt elnéptelenedett területek újbóli benépesítése, a nyugati elöregedő népesség felfrissítése, a bevándorlók hozzájárulása a gazdasági fejlődéshez (pl. a hiányzó munkaerő pótlása, a csökkenő népesség utánpótlása, a nyugdíjrendszer biztosítása, adófizetés, a helyi lakosság által ,,lenézett" vagy került munkafajtáknak a vendégmunkások által történő vállalása). Tehát a magyar korány bevándorlás-ellenes politikája képmutató és hiteltelen, hiszen katonailag is támogatja a nyugati imperialista politikát Irakban és a válságövezetekben, ezáltal közvetve generálja az EU-ba irányuló mai menekült- és bevándorlási hullámot, amelytől gyakorlatilag nem sok félnivalója van, hiszen ezeknek a bevándorlóknak a többsége nem kíván Magyarországon letelepedni, hanem a fejlett nyugati államokba igyekszik. Ugyanakkor sok magyar vándorol el az országból szintén Nyugatra a jobb vagy egyszerűen csak a megélhetés reményében. A magyar kormány kézzel-lábbal tiltakozik az EU jogos menekültügyi megoldási kísérlete ellen, az EU tagjaként a magyar uralkodó osztály részesül a tagsággal járó előnyökben, ugyanakkor nem kér annak hátrányaiból. Erőszakos megoldásokhoz kíván folyamodni ezen a téren, ahelyett hogy szolidáris és geopolitikailag helyes megoldási perspektívákat igyekezne kidolgozni és javasolni a maga és az EU számára.
A.N
(http://frontoldal.hu)


https://balrad.wordpress.com/2015/07/03/kormanypropaganda-igy-manipulal-az-orban- kabinet/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ön bevándorló, és itt maradna? Erre számíthat
  2015-07-03 13:15:54, péntek
 
 
Ön bevándorló, és itt maradna? Erre számíthat
Hírszerkesztő

2015. július 03

Ha egy bevándorló jó oktatást akar a gyerekének, nem Magyarországon fog letelepedni, és valószínűleg munkát sem itt próbál meg szerezni először.

Ha viszont mégis itt maradna, egész könnyen megteheti, és ha diszkriminálják, bőven van hova fordulnia. Nemzetközi kutatásban vizsgálták, mennyire működik a bevándorlók integrációja harmincnyolc országban. A középmezőnyben vagyunk.

A középmezőnybe került Magyarország abban a nemzetközi kutatásban, amely harmincnyolc országban mérte fel, hogy milyen intézkedések segítik a bevándorlók beilleszkedését. A Migráns Integrációs Szakpolitikai Indexet (MIPEX) nyolc szakpolitikai terület elemzése alapján számolták ki. Magyarország összesen 45 pontot kapott a 100-ból, amivel a 38-ból a 23. helyet érte el. A következő nyolc területet vizsgálták (zárójelben a pontszámunkkal és a helyezésünkkel):

Munkaerőpiac (40 pont, 31. hely)
Családegyesítés (61 pont, 20. hely)
Oktatás (15 pont, 31. hely)
Egészségügy (40 pont, 25. hely)
Politikai részvétel (23 pont, 27. hely)
Letelepedés (68 pont, 8. hely)
Honosítás (31 pont, 31. hely)
Antidiszkrimináció (83 pont, 7. hely)

A térképen összegyűjtöttük a felmérésben résztvevő országok Mipex pontszámát (ha a térképre viszi az egeret, a bal felső sarokban levő ikonokkal közelíthet):

A kutatás szerint Magyarországon az EU-n kívüliek még mindig több akadállyal, mint lehetőséggel szembesülnek a társadalmi beilleszkedés során. Pedig mások, például a csehek, a lengyelek és a görögök jelentős fejlődésen estek át az elmúlt időszakban, és hatékonyabban tudják segíteni a bevándorlókat a munkavállalásban, a képzésben, a családalapításban és más területeken, amelyek közül az állampolgárság megszerzése jelenti a végpontot. Most összefoglaljuk a legfontosabb problémákat, amiket az elemzés során Magyarországon találtak.
Dolgoznának, de hiába

Az egyik legfontosabb kérdés, hogy a bevándorlók ugyanolyan jogokkal és lehetőségekkel bírnak-e a munkavállalás terén, mint a többiek. Az összesítés alapján nem teljesítünk túl jól: 40 ponttal csak a 31. helyen állunk a 38-ból, mivel alig vannak olyan intézkedések, amelyek direkt az EU-n kívülieket segítenék a munkavállalásban. Ez többek közt abban nyilvánul meg, hogy bevándorlóknak sokkal többet kell várniuk a munkába állásra vagy a munkahely-váltásra, mint más országokban. A közszféra például csak olyan bevándorlókat alkalmazhat, akik huzamos tartózkodási engedéllyel rendelkeznek, amihez viszont legalább öt évig az ország területén kell élni. Igaz, 2009 óta az alkalmi munkavállalók és az ide érkező egyetemi hallgatók is indíthatnak vállalkozást, ami előrelépést jelent. Ugyanakkor nincs egységes eljárásrend a külföldön szerzett oklevelek elismerésére, és nincsenek célzott programok arra, hogy az ide érkezők tapasztalatot szerezzenek és megtanuljanak magyarul. Sok más országban viszont nyelvi képzéseket szerveznek és munkaügyi központokat nyitnak a bevándorlóknak, de van, ahol külön támogatják a start-up vállalkozásokat, hiszen ez az ország gazdasági érdeke is. Nálunk közben csak a munkaképes korú bevándorlók hat százaléka jut el valamilyen képzésbe. A grafikonon összegyűjtöttük néhány környező ország pontszámát, amiből kiderül, hogy Románia, Horvátország, Ausztria és Csehország is előttünk van, igaz, a szlovákokat bőven előzzük. Németországban ez a pontszám 86, Portugáliában pedig 91.

Kulturális sokszínűség? Az meg mi?

Viszonylag kevés migráns gyerek tanul a magyar iskolákban, de még rájuk sem vagyunk felkészülve. Annyira, hogy mindössze 15 pontot kaptunk ebben a kategóriában, amivel csak a bolgárokat és a törököket előzzük meg. A hivatalos iratok nélküli gyerekek például semmilyen oktatásban nem részesülnek, nem beszélve arról, hogy a magyar oktatásnak semmilyen gondolata nincs a kulturális sokszínűségről. Az elemzés kiemeli, hogy a magyar iskoláktól senki sem várja el, hogy tanítsa a bevándorlók nyelvét és kultúráját, leszámítva az egyetlen kínai-magyar kéttannyelvű iskolát. A környező országok közül szinte mindenhol jobban járnak a migráns gyerekek, csak a horvátok kaptak annyi pontot, mint mi.

Fizess, ha ellátunk

Az elemzés szerint Magyarország viszonylag keveset tesz azért, hogy az egészségügyi rendszer elérhető legyen a bevándorlók számára. Ebben a kategóriában 40 pontot kaptunk, ami a 25. helyre volt elég. A hivatalos iratok nélküli bevándorlók például csak sürgősségi ellátást kapnak, és mindent ki kell fizetniük, amit csak tudnak, pedig a legtöbb országban ez ingyenes. A menedékkérők sem járnak sokkal jobban: nekik általában a szerencsén múlik, hogy éppen sürgősnek látják-e a bajukat, vagy sem. De a legnagyobb gond még mindig az, hogy a migránsok sokszor nem tudják, pontosan mihez van joguk, és mihez nem. Pozitívum viszont, hogy a 2013-as migrációs stratégia is említi a problémát, ráadásul Budapesten és Szegeden voltak előremutató kezdeményezések a helyzet javítására. Horvátországot, Szlovéniát és Szlovákiát jelentősen előzzük ezen a téren, de Románia ebben is előttünk van, ahogy Csehország és Ausztria is.

Még néhány fontos megállapítás

A migránsok politikai részvételét illetően majdnem annyira gyatrán állunk, mint az oktatásukban. 2012 óta például bevándorlók nem viselhetnek hivatalos tisztséget politikai pártokban, ami az elemzés szerint a szabadságjogok egyedülálló megvágását jelenti a térségben. Probléma az is, hogy csak a hosszú távon itt tartózkodók szavazhatnak, és hogy a kormány nem ösztönzi a bevándorlók civil szerveződését. Bár a 23 pont elég alacsonynak számít, az itteni bevándorlók még mindig jobban részt vesznek a politikai életben, mint Szlovákiában, Horvátországban, vagy Csehországban.
Magyarországon nehezebb megszerezni az állampolgárságot, mint a legtöbb országban, kivéve, ha valakinek vannak magyar felmenői. A szabályozásunk a legszigorúbbak közé tartozik.
Csehországban például kaphat állampolgárságot az, aki Csehországban születik, és ott jár iskolába. Nálunk nem.
A honosítási eljárás elképesztően bonyolult és bürokratikus, és akit elutasítanak, még csak azt sem kérdezheti meg, miért. Nem véletlen, hogy a honosításról szóló kategóriában csak 31 pontot kaptunk, ami a 31. helyre szorított minket.
A legtöbb pontot, nyolcvanhármat az antidiszkriminációs politikára kaptuk, mert viszonylag sokfelé fordulhat az, akit származása, vallása miatt diszkriminálnak. A jogszabályok mellett ebben segít sok civil szervezet is. Ugyanakkor hiányolják az információs kampányokat, amelyek megkönnyítenék, hogy a panaszok eljussanak a megfelelő szervekhez. Ebben a kategóriában mindenesetre a hetedikek lettünk, amivel magasan verjük a közép-európai országokat, de még Németországot is.


http://civilhetes.net/belfold/on-bevandorlo-es-itt-maradna-erre-szamithat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Modern háború Európa ellen: amerikai hajók menekültek tömege
  2015-07-03 12:12:41, péntek
 
  Modern háború Európa ellen: amerikai hajók menekültek tömegeit szállítják Európába


2015. július 01., szerda 15:59


DREZDA. Napjainkban a menekültek, bevándorlók kérdése foglalkoztatja a világot. Érdekes elemzést készített az Arab Tavasznak Európára, a kialakult bevándorlási hullámra gyakorolt hatásáról, illetve az Egyesült Államok mindebben játszott szerepéről a német kla.tv, amelyet az alábbiakban közlünk.

A menekültprobléma egyre inkább foglalkoztatja a politikusokat. Líbiában több száz menekült várja, hogy Európába juthasson. ,,Valóságos népvándorlás ez" - mondta Elmar Brok, a CDU politikusa. Bár fontos a menekültek kimentése a Földközi-tengerről, nem segít a helyzet megoldásában. ,,Ha még több hajót vetnénk be, akkor rövidesen 2 millió ember fog Líbiában várakozni" - fűzte hozzá.

Már évekkel ezelőtt figyelmeztették a politikusokat, hogy Kadhafi kormányának Amerikai Egyesült Államok által kezdeményezett megdöntése az ország destabilizációját eredményezi, valamint veszélybe sodorja az Európai Unió déli határát. Létezett egy szerződés Líbiával, amely szerint az ország menekülttáborokban gyűjti össze a menekülteket, ahonnan visszaküldi őket hazájukba. Bár Kadhafi diktátor volt, bizonyos szabályok szerint garantálta a biztonságot országában, most viszont káosz van ott. ,,Az, amit most átélünk, a katonai megszállás eredménye, amely megdöntötte Kadhafi rezsimét, de semmi egyebet nem ért el" - mondta Martin Schäfer, a német külügyminisztérium szóvivője. Úgy tűnik, jelenleg a menekülthullám veszélyeit jelző figyelmeztetéseket nem hallgatják meg, ahogy azokkal a hangokkal sem foglalkoztak, amelyek a Kadhafi-rendszer megdöntésének veszélyeire hívták fel a figyelmet.

A múlt héten a külügyminiszterek közös tárgyalásukon egyetértettek abban, hogy a menekültválság csak akkor oldható meg, ha stabilizálódik a líbiai helyzet. Senki nem tudja viszont azt, hogy lehet ezt elérni. Az egyik ötlet szerint meg kell semmisíteni azokat a hajókat, amelyeken a menekültek Európába utazhatnának. Mások szerint az embercsempészekre kellene lecsapni. Kétséges, vajon lehet-e győzni velük szemben.

A több tízezer menekült hátterében, akik évente Európába kerülnek, szervezett üzlet áll, minden menekültért 10.000 eurót kapnak. Az ebből származó hasznot csak a drogkereskedelemből származó haszon múlja felül. Vajon ki jut ezáltal pénzhez? Először azt kell megvizsgálnunk, melyik országokból származnak a menekültek. Leginkább azokból az országokból menekülnek, amelyeket az ún. Arab Tavasz döntött romlásba. Ott működik leginkább a menekültekre építő üzletág. Embereket toboroznak, csodás jövőt ígérnek nekik Európában, s mindezt a helyi sajtó is támogatja.

Ez vonatkozik a fekete kontinensre, Afrikára is. Az onnan származó embereknek át kell kelniük a Szaharán, ahol még többen meghalnak, mint később a tengeren. Erről azonban hallgat a sajtó. A menekülteket szállító hajók Olaszországban kötnek ki, az olasz hatóságoktól megkapják a szükséges iratokat, dokumentumokat. A következő céljuk Németország. Ott menekülttáborokba kerülnek, a táborok viszont megteltek. Telt házasak a kórházak és a hivatalok is, hiszen a jó szándékú emberek segíteni szeretnének. Itt a menekültek rájönnek arra, hogy becsapták őket, nem vár rájuk csodálatos jövő. Nem csoda, hogy elégedetlenek lesznek, emiatt zavargások törnek ki és szociális konfliktusokra kerül sor.

Vajon ki tartja mozgásban mindezt, a menekülteket, az egész ,,iparágat", azokat, akik hasznot húznak mindebből? Ki mozgatja a szálakat? A menekültek érdekes módon arról számolnak be, hogy az őket szállító hajók amerikai zászló alatt hajóznak. Ezt a népvándorlást tehát az amerikai kormányzat, illetve a mögötte álló pénzügyi oligarchia vezényli - foglamaz az elemzés.

Mi készteti az Egyesült Államokat arra, hogy lehetővé tegye a menekültek beszivárgását Európába? Vajon humanitárius okok miatt teszi ezt? Valószínűleg nem, hisz az Egyesült Államok könyörtelenül védi saját határait az illegális bevándorlóktól. Például az amerikai-mexikói határt 5 méter magas kerítés alkotja, amely több mint 3.100 kilométeres szakaszon húzódik. A kerítés körül 17.000 határőr járőrözik, mindehhez repülőgépeket és helikoptereket, drónokat és kamerákat vesznek igénybe, illetve olyan berendezéseket, amelyek a föld rezgéseit - például az alagútásást - érzékelik. Akit elkapnak, azt őrizetbe veszik és könyörtelenül visszaküldik őt az anyaországba. Európába viszont egyre érkeznek a menekülteket szállító amerikai hajók.

Vajon hogyan reagálna az amerikai kormány, ha olasz vagy francia hajók mexikói menekülteket szállítanának az Egyesült Államokba? Ez kulcsfontosságú kérdés, ha a menekültek problémáját akarjuk vizsgálni. Ez az amerikai stratégia ugyanis egzisztenciális gondokat okoz Európának, illetve Európában. Ugyanez lenne a helyzet az USA-ban is, ezért zárták le légmentesen az amerikai határokat.

A mesterségesen megrendezett menekültkatasztrófa a háború modern módszere, amit az Amerikai Egyesült Államok a háttérben a pénzügyi oligarchia támogatásával folytat. Azt is mondhatnánk, először Líbiában hullottak a bombák, most pedig Európában - átvitt értelemben - bombák helyett menekültek hullanak. Ez viszont komoly problémákat eredményez. Ez egy kifinomult módszerekkel folytatott gazdasági és pénzügyi háború, amelyet Európa, konkrétan Németország ellen folytat az Egyesült Államok.

Ez ugyanakkor szociális háború is, amely ezzel a módszerrel beszivárog a családba, a munkahelyekre, a kultúrába és a műveltségbe. A háború célja Európának, a politikai, gazdasági és kulturális nagyhatalomnak a szétrombolása, destabilizálása. Az egyre nagyobb területen észlelhető káosz pedig megfelel az Új Világ globális pénzügyi oligarchái céljainak. Európa soha nem fogadta volna el ezt a helyzetet. Ezek tehát az ún. Arab Tavasz virágai?

Az elemzés itt tekinthető meg német nyelven.


http://www.hirek.sk/kulfold/20150701151706/Modern-haboru-Europa-ellen-amerikai-ha jok-menekultek-tomegeit-szallitjak-Europaba.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Gazprom leállította az ukrajnai gázszállítást
  2015-07-03 12:09:45, péntek
 
  A Gazprom leállította az ukrajnai gázszállítást

2015. július 02., csütörtök 08:50

A Gazprom megerősítette, hogy július elsején moszkvai idő szerint 10 órától leállította az ukrajnai gázszállítást amit mindaddig nem újít meg, amíg Ukrajna nem fizet előre - írja a Lenta Alekszej Millerre, a Gazprom vezetőjére hivatkozva. A Naftogaz Ukrajna július 30-i jelentéséből kiderült, hogy az oroszokkal való gázár megállapodás hiánya miatt leállítja a gázimportot, de egyben megerősítették, hogy az európai tranzitra ez az egész nem lesz kihatással, és az európai gázszállítások továbbra is aktívak maradnak.

Vlagyimir Demcsisin, Ukrajna energiaügyi minisztere a bécsi tárgyalások után azt nyilatkozta, hogy Ukrajna más forrásokból fogja beszerezni a szükséges gázt. Megjegyezte azt is, hogy Ukrajnának nem felel meg az az orosz ajánlat, amely szerint a harmadik negyedévben 247,2 dollárért árulnának ezer köbméter gázt. Kijev abban reménykedett, hogy a tavaly téli engedmények szerint 200 dollárért kapnák az orosz gázt.

Aleksznder Novak, Oroszország energiaügyi minisztere is kifejtette a véleményét. Szerinte az ukrán döntés politikai motiváltsággal magyarázható. Egyben bejelentette, hogy a Naftogaz engedménye nem lehet nagyobb, mint 40 dollár, mert akkor alacsonyabban árulnák mint amilyen a gáz piaci értéke.

Oroszország nem írta alá a háromoldalú tárgyalások záró határozatát. A bécsi találkozó idején az Ukrajnának szállítandó őszi-téli gázszállításokról kellett volna megállapodni, de ez végül nem sikerült.


http://www.oroszhirek.hu/index.php/gazdasag/4794-a-gazprom-leallitotta-az-ukrajna i-gazszallitast
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2015.06 2015. Július 2015.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 666 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 188
  • e Hét: 10455
  • e Hónap: 21566
  • e Év: 175062
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.