Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
József Attila: Csöndes estéli zsoltár
  2015-07-05 17:56:51, vasárnap
 
 






József Attila: Csöndes estéli zsoltár



Ó, Uram, nem birom rímbe kovácsolni dicsőségedet.
Egyszerű ajakkal mondom zsoltáromat.
De ha nem akarod, ne hallgasd meg szavam.


Tudom, hogy zöldel a fű, de nem értem minek zöldel,
meg kinek zöldel.
Érzem, hogy szeretek, de nem tudom, kinek a száját fogja
megégetni a szám.
Hallom, hogy fú a szél, de nem tudom, minek fú, mikor én
szomorú vagyok.
De ne figyelmezz szavamra, ha nem tetszik Neked.

Csak egyszerűen, primitíven szeretném most Neked elmondani,
hogy én is vagyok és itt vagyok és csodállak, de nem értelek.
Mert Neked nincs szükséged a mi csudálásunkra, meg zsoltárolásunkra.
Mert sértik füledet talán a zajos és örökös könyörgések.
Mert mást se tudunk, csak könyörögni, meg alázkodni, meg kérni.

Egyszerű rabszolgád vagyok, akit odaajándékozhatsz a Pokolnak is.
Határtalan a birodalmad és hatalmas vagy meg erős, meg örök.
Ó, Uram, ajándékozz meg csekélyke magammal engem.

De ha nem akarod, ne hallgasd meg szavam.



Esti relax zene: Link









Aki nem tud aludni, annak ajánlom a következő filmet! Papírzsepit a kézhez!

Gyermeksziv.avi Teljes film. Link


 
 
0 komment , kategória:  József Attila  
Királyné sajtos-tojásos burgonyája recept
  2015-07-05 17:20:57, vasárnap
 
 




Királyné sajtos-tojásos burgonyája recept


Hozzávalók:
3 nagyobb burgonya
1 marék finomliszt
3 tojás
1 doboz natúr kockasajt

A sütéshez:
olaj



Elkészítése:

A burgonyákat meghámozzuk, karikákra vágjuk. Enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük a levét.

Rászórjuk a maréknyi lisztet, a felvert tojást megsózzuk, ráöntjük a burgonyára és összekeverjük (összetörjük).

A felforrósított olajba kanalanként bele szaggatjuk és amikor aranysárga a talpa villával megfordítjuk.

Amikor kész,hőálló tálra szedjük és a krumplis “figurák" tetejére egy-egy szelet Medve sajtot teszünk.

200 fokra melegített sütőbe tesszük,a sajt kb. 5 perc alatt ráolvad.

Azonnal fogyasztható a finom vacsora.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezt a receptet a Medve sajtos szakácskönyvben találtam. Nagyon finom, ajánlom kipróbálásra.



 
 
0 komment , kategória:  Süssünk, főzzünk!  
Mosoly :)
  2015-07-05 14:33:29, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Humor az élet sója!  
Város a föld alatt
  2015-07-05 14:24:56, vasárnap
 
  Első látásra olyan, mintha a Marsra csöppentünk volna, de ha egy kicsit jobban megnézzük, kiderül, hogy egy egész világ lakozik a föld alatt.

Coober Pedyt gyakran csupán ,,a világ opálfővárosaként" emlegetik, az itt nagy mennyiségben fellelhető drága opálnak köszönhetően. A dél-ausztráliai sivatagban a hőmérséklet akár az 50 fokot is elérheti, és a rekkenő hőség elől az itt élő embereknek csupán föld alatti rezidenciájuk nyújt menekvést. Becslések szerint ma körülbelül 3500-an lakják Coober Pedyt, akik között jelentős számban élnek őshonos ausztrálok, emellett körülbelül 45 nemzet is képviselteti magát.







A várost 1915-ben alapították, de csak az 1980-as években vált ismertté szerte a világon. Az őslakosok évezredeken át csupán átsétáltak a település helyén: nomád vadászok voltak, akik folyamatosan utaztak élelmiszer és víz után kutatva, valamint azért, hogy részt vegyenek hagyományos szertartásaikon. 1915 januárjában aztán Jim Hutchison két társával és 14 éves fiával, Williammel arany után kutatott Coober Pedy déli részén. A három férfi éppen tábort vert, és vizet keresett, mikor a fiatal William egy darab opálra bukkant a földön. Nem sokkal ezután kitört az opálláz, s azóta a város a világ legfőbb opálellátója.







1917-ben végeztek a Trans Continental Vasútvonal munkálataival, és az építkezésekben közreműködő munkások mellett megjelentek a területen az első világháborúból hazatérő katonák is. Az elviselhetetlen hőség és a sivatagi táj miatt egy különleges új módszert találtak ki, hogy a föld alatti életet megteremthessék. Ez volt az úgynevezett ,,dogouts". A város lakosságának nagy része azóta föld alatti házakban lakik, melyeket főleg dombok és hegyek oldalában alakítottak ki. A vizet és az élelmiszert nagy távolságokból, nehéz körülmények között kellett ide szállítani hatalmas tartályokban. Ma a vízellátás a várostól 24 kilométerre északra található föld alatti forrásból származik, azonban ez a megoldás is rendkívül drága. Az 1960-as években a bányászat gyorsan fejlődött, az európai bevándorlóknak köszönhetően, akik itt akarták megcsinálni a szerencséjüket. A 60-70-es években az opálbányászat fejlődött, és több millió dolláros iparággá nőtte ki magát, Coober Pedy pedig modern bányavárossá változott.







1981-ben egy Umberto Coro nevű férfi felismerte az álmos föld alatti településben rejlő turisztikai lehetőségeket, így megépítette a város első szállodáját. Ma Coober Pedy közkedvelt úti cél a turisták számára, akik megszállhatnak a Sivatagi Barlang Hotelban, de választhatják a helyi fogadók egyikét, vagy a népszerű föld alatti házakat is.

A város honlapja szerint Coober Pedy egyedülálló lehetőséget nyújt, hogy kipróbáljuk, milyen a föld alatt tölteni az éjszakát a sötét, hűvös és tágas szobákban. A város vonzerejét egyedi jellegének, páratlan hangulatának köszönheti. A föld alatt nem csupán lakrészek találhatók, hanem számos bolt, bár, múzeum, sőt még templom is. Éjszaka a város a golf szerelmeseinek kedvez, ilyenkor az emberek előjönnek a föld alól, és átadják magukat kedvenc hobbijuknak.


 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek, csodák?  
Pokoli szépségű vidék Afrika szarvában
  2015-07-05 14:12:41, vasárnap
 
 
Pokoli szépségű vidék Afrika szarvában



A Danakil-mélyföld olyan, nem mindennapi kaleidoszkopikus világnak ad otthont, amely nem hasonlítható semmilyen más helyhez a Földön.

Kénes hőforrások, sós mocsarak, perzselő meleg. Ez jellemzi a Danakil-mélyföldet, vagy más néven az Afar-medencét, melyet egyesek a Föld legzordabb helyének neveznek. Nem véletlenül, ez különös vidék ugyanis bolygónk legforróbb és egyben legszárazabb pontja, emellett geológiailag az egyik legaktívabb területe. Az átlaghőmérséklet 35 fok körül mozog, napközben általában elérheti az 50 fokot is. A brit sivatagi felfedező, Wilfred Thesiger így írt erről a tájról: ,,Danakil a halál földje." Mégis azon keveseknek, akik Etiópia eme távoli északnyugati sarkába látogatnak, a Danakil-mélyföld kettős jutalmat tartogat: kalandtúrát egy bámulatos, ritka természeti jelenségeket rejtő tájon és bepillantást az afar emberek életébe, akik képesek boldogulni ezen a rendkívül száraz vidéken.







Danakil csodái

Danakil legalacsonyabb pontja, Dallol 116 méterrel a tengerszint alatt fekszik, és leginkább a kén, vas-oxid és más ásványi anyagok kombinációjából született lerakódásokról híresült el, melyek együtt a szivárvány minden színében pompázó, lenyűgöző természeti jelenséget, úgynevezett hidrotermális mezőt alkotnak. Dallol bizarrul színes vidéke olyan, mintha egy sci-fi film díszlete volna. Az itt található vulkán a világ legalacsonyabban fekvő vulkánja, mely 1926-os kitörése után számos meleg vizű forrást hagyott maga után. Ez a furcsa hely túlvilági tájaival, meleg forrásaival, víznyelőivel és bizarr szárazföldi képződményeivel a földkéreg mozgásainak, valamint az úgynevezett fizikai mállásnak és szélhatásnak az eredménye. Nemrégiben egyébként egy különös jelenség keltette fel itt a világ érdeklődését: repedés keletkezett a földben, mely a tudósok szerint egymillió év múlva már egy új óceán medréül szolgál majd.







Nem árt óvatosnak lennünk, ha a Föld ezen pontjára tévedünk, a területen bugyogó habos, zöldes víz a benne lévő savnak köszönhetően komoly balesetek, égési sérülések okozója lehet. Az ivóvíz ritka és értékes kincs, nem meglepő módon ugyanis a gőzölgő kénes medencék vize nem iható az ember számára. Csupán nagyon kevés tiszta vizű forrás található a területen, a csapadék pedig hihetetlenül ritka jelenség. De nem csupán ez keseríti meg a helyiek életét, a szag ugyanis szinte elviselhetetlen a repedésekből időről időre előtörő kénes füst következtében.

A szürreális holdbéli táj másik különlegessége az Erta Ale, vagyis ,,Füstölgő hegy" nevű 600 méter magas, ma is aktív vulkán, melyben a világ legnagyobb lávatava található. Ma összesen öt ilyen tó van a Földön. Az 1967 óta folyamatosan működő vulkánnál számos nagyobb kitörés is volt már, az utolsó 2007-ben, amikor emberek százai kényszerültek menekülésre.






Az itt fellelhető számos különlegesség ellenére Danakil legjellegzetesebb látványossága mégis a terület északi végén fellelhető Karum-tó, más néven Lake Assale. A területet egykor rendszeresen elárasztotta a Vörös-tenger, majd később, miután a Danakil hegység elvágta az összeköttetést, nagy mennyiségű tengerisó-hordalék halmozódott fel. A vakítóan fehér, nagy kiterjedésű Karum-tavat sekély víz borítja, melybe az időnkénti esőzések ásványi sót juttatnak a magasan fekvő területekről.


A mélyföld népe


A régió fő gazdasági tevékenysége évezredek óta a sóbányászat. Az úgynevezett amolét, vagyis sótömböket egykor pénzként használták Etiópiában, és bár napjainkra a fizetőeszköz már megváltozott, az ókori kereskedelmi forma továbbra is virágzik, és az északon élő afar emberek alapvető megélhetési forrása. Az afarok hagyományos ásókat és baltákat használnak a só feltöréséhez és formálásához. A munka rendkívül fárasztó és veszélyes a forró melegben, ők mégis vállalják a kockázatot, hogy erre a kietlen sóvidékre vándoroljanak: gyakran akár 80 kilométert is megtesznek az embertelen hőségben. A munkában tevék segítik őket, miután ez az egyetlen háziasított állatfajta, amely képes megélni és terhet szállítani a helyi időjárási viszonyok között.







Az afarok tükrözik élőhelyük hangulatát, hírhedten erős, büszke és független emberek, s a legkevésbé sem vendégszeretők. A második világháború alatt leginkább arról voltak híresek, hogy lemészárolták a területükre tévedő idegeneket. 2012-ben egy csoport turistát rabolt el, majd lőtt agyon egy afar terrorista csoport, emiatt ma már csak katonai kísérettel lehet felkeresni a régiót. Agresszív viselkedésük hátterében több tényező áll, az egyik, hogy számos etnikum, illetve törzs él a területen, az életterük azonban egyfolytában szűkül, így folyamatos harcban állnak egymással és persze a külvilággal.


A változás talán nem is olyan távoli Danakilban, nemrégiben ugyanis új utak építésébe kezdtek az északi Afar régióban, így a turisták számára kényelmesebbé válna az utazás. Az aszfaltozott út a tervek szerint összeköti majd Mekele felvidéki városát Dallolal. Felmerül azonban a kérdés, hogyan érinti majd ez az itt élő afarokat és ősi életformájukat. Bármi legyen is a válasz, egyelőre valószínűleg Danakil természeti erői egy ideig még távoltartják ettől a helytől a modern világot.


Link


 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek, csodák?  
Ez viszont már nem tréfa!
  2015-07-05 13:24:24, vasárnap
 
  Két millió menekült tart Magyaroroszág felé!

Továbbra is jönnek a menekültek csőstül. Az Esti Újság macedóniai informátorai szerint a Szerb-Macedón határnál már közel 2 millió migráns van. Mind Európa felé próbálkoznak haladni. A helyzet kezelhetetlen. Magyarországon egy este alatt több mint 600 menekültet fogtak el a hatóságok.







Összesen 622 határsértőt, köztük 56 gyermeket tartóztattak föl a rendőrök Csongrád megye déli részén. Azonban egyre nagyobb és nagyobb tömegek fognak érkezni. A Macedón-Szerb határnál ugyanis már 2 millió migráns van és mind Európába tartanak. Feltehetőleg Magyaroroszágon át.







A kormány kerítése pedig jócskán késében van. Ez a milliós menekült hullám ugyanis heteken belül elérheti a magyar határt is s a 175 kilométeres modernkori vasfüggöny aligha lesz készen.
Várkonyi Gergely közölte, a legnagyobb csoportot reggel Ásotthalom külterületén fogták el a rendőrök, ott 50 afgán, 14 pakisztáni, 6 ghánai, 6 nigériai, 3 iráni, 3 szíriai, egy indiai és egy mali állampolgár lépte át illegálisan a zöldhatárt.
A határsértők ellen idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség.
Az országban tiltott határátlépés miatt összesen 720 embert fogtak el a rendőrök pénteken, három esetben közokirat-hamisítás, négy gyanúsított ellen embercsempészet büntette miatt indult büntetőeljárás - tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.


Eredet: Link


Ez a cikk sem dobott fel, mivel van realitása: Link


 
 
0 komment , kategória:  Jó tudni!  
Egy kis mosoly?
  2015-07-05 12:40:32, vasárnap
 
  Köszönöm Tündibündim a vidámságot! Most jól jön ebben a melegben!







A Google olyan, mint a nők: be sem fejezted a mondatot, már találgat.

Melyik a rosszabb?
- Ha kapsz egy sms-t ezekkel a szavakkal : Szakítok veled!
- vagy ha utána jön még egy : bocsi szerelmem, nem neked akartam !

- Egy kapcsolat kezdete: én is téged.
Egy kapcsolat vége: te is az enyémet.

- Mindenhol jó, de legolcsóbb otthon.

- Az igaz, hogy sok ember hal meg a világon az alkohol miatt, de sokkal többen születnek miatta!

- Nekem nem kell életbiztosítás. Azt akarom, hogy tényleg mindenki szomorú legyen, amikor meghalok.

- Dédanyám olyan öreg volt szegény, hogy mikor rászóltam, viselkedjen a korához illően, meghalt.

- Ki a hideget nem szereti, hóember nem lehet.

A szerelem akkor jó, ha jól működik a kémia. A szex meg akkor, ha a fizika...

Minél öregebb a nagypapa, annál jobb tanuló volt kiskorában.









 
 
0 komment , kategória:  Humor az élet sója!  
Áldott vasárnapot minden kedves Látogatómnak!
  2015-07-05 12:02:56, vasárnap
 
 





 
 
0 komment , kategória:  Jó reggelt, szép napot!  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2015.06 2015. Július 2015.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 194 db bejegyzés
e év: 2444 db bejegyzés
Összes: 13005 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 851
  • e Hét: 3768
  • e Hónap: 21151
  • e Év: 138397
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.