Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
FÉLTIK A BUZERÁNSOKAT RENDESEn
  2015-07-08 20:22:28, szerda
 
  2015. 07. 8. 18:53
MTI

Hurrá: Fokozott ellenőrzések a Pride miatt


Budapest rendőrfőkapitánya fokozott ellenőrzést rendelt a főváros több kerületében szombaton - közölte a rendőrség a honlapján szerdán.


A közleményük szerint Budapest I., II., V., VI., VII., XI., XII., XIII. és XIV. kerületében szombaton 10 órától 24 óráig fokozott személy- és gépjármű-ellenőrzést tart a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Azt írták: a fokozott ellenőrzés célja a közrend és közbiztonság fenntartása, a bűncselekmények és szabálysértések számának visszaszorítása, a jogellenes cselekmények megakadályozása és a közlekedési balesetek megelőzése.

Az ellenőrzés keretében a rendőrök igazoltathatnak, ruházatot, járműveket vizsgálhatnak át, a közbiztonságra veszélyt jelentő eszközöket, anyagokat lefoglalhatják. Hozzátették: a rendőrség mindent megtesz annak érdekében, hogy a fokozott ellenőrzés az állampolgárokat ne zavarja, célja kizárólag a jogsértő cselekmények megelőzése, megakadályozása. A rendőrség közleménye nem tér ki arra, hogy mi az oka a fokozott ellenőrzésnek, ugyanakkor szombat délután lesz a fővárosban a Budapest Pride felvonulás.


http://alfahir.hu/hurra_fokozott_ellenorzesek_a_pride_miatt

**

Fokozott ellenőrzésekkel zaklatják a normális embereket a deviáns buzik miatt szombaton
Forrás: https://kuruc.info/r/2/145436/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kiszámoltuk! Minimum a tízszereséből építené fel a déli ker
  2015-07-08 17:42:41, szerda
 
 
Kiszámoltuk! Minimum a tízszereséből építené fel a déli kerítést a Fidesz, mint amiből kihozható volna!
Hozzáadva: 2015-07-08 13:35:32


Miközben sokan még mindig azon vitatkoznak, hogy szükség van-e kerítésre az illegális bevándorlók visszatartásához, vagy legalábbis lelassításához, a kormány viszonylag gyorsan bedobott egy összeget, amiből szerintük fel lehetne húzni, egy megközelítőleg 175 km-es védelmi rendszert.

Az ex has médiába böfögött, majd azóta nagy jajveszékelések közepette mélybevésett 22 milliárd forint azonban, több mint tízszerese annak az összegnek, mint amennyiből bármelyik kerítésekkel foglalkozó vállalkozó, mennyiségi kedvezmény nélkül(!!!) összedobná hozzá az alkatrészeket, de közben ne felejtsük el azt sem, hogy a közpénzkormányok mindig hazudnak és a beruházások végére rendre kétszer vagy inkább háromszor annyiba kerül egy buli, mint azt elsőre "kikalkulálják".

Villámcikk: Domján Tibor, Budapest


Mivel nem szeretnék senkit sem cégszinten reklámozni, annyi marketingérzék pedig egyik kereskedőben sem volt, hogy mondjuk ezzel csináljon reklámot magának, nagyjából összeszámolgattam, hogy ha utcáról besétálgatnék egy találomra kiválasztott kereskedésbe, akkor vajon mennyiből tudnám felhúzni azt a bizonyos déli falat?


Kezdjük stílusosan felülről, mint ahogy Mek-mester is építi a házat a mesében, az egyszerűbb számolás érdekében bruttó összegekben:


NATO tüskésdrót a tetejére: kb. 1000 Ft/m, ami 175.000 m-re vetítve, mintegy 175 milliót kóstálna
Kerítéspanel festett, horganyzott, stb. (2*2m magas, 2,5m széles táblákban) 8890 Ft, mivel ebből 70.000 db kell, így 622.300 millióba kerül
Betonoszlop, vagy fém: kb. 1000 Ft/db (2,5 méterenként) szintén 70.000 db, az összesen 75 milliócska
Kerítésépítésre számoljunk 1000 Ft-ot méterenként nagylelkűen, mindez 175 millióba fájna
Alapbetonozás az oszlopoknak, durván 10.0000 Ft/m3 - kb. 25.000m3 (1/3 m3/oszop) 250 millió


Mielőtt néhány szaktudós nekem esne nyilvánvaló, hogy szükség lesz még egy csomó mindenre, kőre, segédmunkásokra, szerszámokra, gépekre, lyukfúrókra, csavarokra, meg mindenféle egyéb kacatra, de számításaim szerint most járunk, felfelé kerekítve, nagyjából 1,3 milliárd forintnál. Namármost, képzelje el a kedves olvasó, ha mindezen alkatrészeket az ön üzletében vásárolná meg az állam és mondjuk ön 30-35 %-os árréssel dogozik, akkor vajon mennyi kedvezményt adna belőle? 15-öt? 20-at? Hülye lenne, ha nem adna, ráadásul ekkora tételben, ön is sokkal nagyobb kedvezménnyel kapná a beszállítójától, nem beszélve arról, ha mindezeket, pl. ön gyártja.

Adjunk az államnak csak 25 %-kedvezényt, mindjárt jóval 1 milliárd alatt vagyunk, ezért nyugodtan szétszórhatunk még 1 milliárd forintot azok között akik a helyszínen segítenek, ásnak, követ hordanak, betonoznak, hegesztenek és persze, nem utolsó sorban azok között, akik segítenek visszatartani azt a néhány száz degenerált hungarofóbot, akik csak azért vennének ki fizetett szabadságot a jól fizető munkahelyükről, hogy valahogy akadályozni próbálják az építést, vagy rongálni a már kész kerítést, náci, fasiszta, kirekesztő stb. jelszavakat skandálva.

A projekt, ennél többe gyakorlatilag nem kerülhet. Amivel viszont mégis többe kerülne az adófizetőknek, az az a pénz, amit a jól bevált módszerekkel, egész egyszerűen ellopnak, vagyis a korrupciós hálózaton keresztül, magánzsebekbe vándorol.

Mindezek alapján lehet is borítékolni, hogy mennyi "sikerdíjat" számít fel egy nemzetinek nevezett kormány, ha végrehajt egy olyan intézkedést is, amely valóban a nemzet (vagy túlzások nélkül inkább) a lakosság biztonságát tudná szolgálni. Első információk szerint mindezért, kb. 20 milliárd forintot raknának zsebre a vezető Fideszes politikusok és a kapcsolódó közpénztechnikai szervezetek.


http://www.hirarena.com/kiszamoltuk-minimum-a-tizszeresebol-epitene-fel-a-deli-ke ritest-a-fidesz--mint-amibol-kihozhato-volna_1074
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ÚJABB ÓRISPLAKÁT(SIKERPROPAGANDA) TÉMa
  2015-07-08 17:24:23, szerda
 
  ÚJABB ÓRISPLAKÁT(SIKERPROPAGANDA) TÉMA

****

Életveszélyes és üres a rakamazi épület, amire félmilliárdot költöttek

2015.07.07. 20:34



Több mint félmilliárd forintot költött el uniós pénzből az előző, fideszes városvezetés Rakamazon egy természeti értékeket bemutató házra, amely azóta is üresen áll - tudta meg az RTL Klub Híradója.

A rakamazi ház, amelyet formája miatt teknősbéka háznak neveznek, a Tisza és környékének élővilágát mutatta volna be. Hiába építették fel és költöttek rá 520 millió forintot, de most is üresen áll, és egyenesen életveszélyes állapotban van - közölte az RTL Klub. A házban beszakadt a padló és a mennyezet, egérürüléket és pókhálót látni mindenfelé.

Az önkormányzat jogásza szerint a tetőszerkezet kivitelezése helytelenül, nem az eredeti terveknek megfelelően történt, ami viszont elkészült, az tűzvédelmi szempontból nem megfelelő.

Az EU-tól kapott 520 millió forintot nem csak az épületre, hanem egy elektromos csónakokkal ellátott vízi tanösvényre és egy kikötő építésére költötték, de ezek sem készültek el rendben, a poshadt vízben nincs csónak.

Az előző, Farkas Ernő vezette fideszes városvezetés az összes pénzt elköltötte, hangzott el a riportban, mégsincs használatba vételi engedély. Az új, független polgármester attól fél, hogy az EU visszaköveteli tőlük a pénzt, márpedig félmilliárd forintot nem tudnának kifizetni, az rögtön csődbe vinné a várost.

Az ügyben feljelentést is tettek, a rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomoz.

http://index.hu/belfold/2015/07/07/eletveszelyes_es_ures_a_rakamazi_epulet_amire_ felmilliardot_koltottek/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zuhan a forint
  2015-07-08 17:08:18, szerda
 
  Zuhan a forint

Hír24

2015. július 08. 15:17




Szerdán az eurójegyzések újra 317, majd 318 forint fölé emelkedtek a görög hírek hatására.



Újabb féléves mélypontra került a forint az euróval szemben a görög hírek hatására. Ciprasz azt ígérte, hogy csütörtökig benyújtják megoldási javaslatukat, Donald Tusk pedig végső ultimátumot adott: ezen a héten meg kell egyezni.

A feltörekvő piaci régiós devizák kifejezetten szerteágazó teljesítményt mutattak a görög híráramlás közepette. Sokuk, mint például a török líra, még erősödni is tudott az elmúlt napokban. A forint ugyanakkor kifejezetten a gyengén teljesítők között látható.

Szerdán kora délután a forint az euróval szemben a 317,80-as szintet is átlépte, majd a 318-at is elérte - jelezte a Portfolio.hu. Úgy szenved a forint, hogy közben a nemzetközi befektetői hangulat inkább kedvezőnek mondható.



http://fn.hir24.hu/penzugy/2015/07/08/zuhan-a-forint/?utm_source=newsletter&u tm_medium=email&utm_content=napi&utm_campaign=fn_2015-07-08
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Még-még-még! Ennyi nem elég!
  2015-07-08 16:51:37, szerda
 
  Még-még-még! Ennyi nem elég!


Posted on 2015/07/08 Szerző: Admin

Az ÁSZ magasabb bért adna az állami cégvezetőknek

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) javaslatcsomagja szerint a jövőben magasabb fizetést kaphatnának az állami társaságok vezetői, de prémium csak kiemelkedő teljesítmény esetén járna, emellett szigorú korrupcióellenes regulákat vezetnének be, és előírnák azt is, hogy közcégek egykori irányítói csak bizonyos idő eltelte után vállalhatnának munkát az adott iparág valamely magántársaságánál - írta a Napi Gazdaság szerdán.

Domokos László, az ÁSZ elnöke a lapnak elmondta: az önkormányzati és állami vállalatoknál végzett ellenőrzéseik során több hiányosság került elő, amelyek alapján javaslatcsomagot állítottak össze e cégek működésének hatékonyabbá tételéért.
Az ÁSZ rendszeres vizsgálatot kezdeményezne arra vonatkozólag, hogy a közcégek vezetői a szabályokat betartva végzik-e tevékenységüket, és hogy munkájuk nyomán javult-e a vállalt hatékonysága. Erősítenék az állam, illetve az önkormányzatok tulajdonosi jogait, és szigorú összeférhetetlenségi szabályok bevezetését is szükségesnek tartják, ahogyan azt is, hogy a közcégek vezetőit szoros korrupcióellenes és más etikai előírások kössék. Utóbbiak között rögzítenék, hogy bizonyos állami társaságok vezetői meghatározott időn belül ne vállalhassanak munkát hasonló tevékenységet végző magáncégnél.
A köztulajdonban álló társaságok vezetőinek juttatását közelítenék a magánszféra hasonló beosztású szereplőinek keresetéhez, a mostaninál nem egyszer jóval magasabb fizetésbe ugyanakkor beépítenék a jelenlegi bónuszok legtöbbjét. Így a jövőben nem járhatna prémium a vezetőknek pusztán azért, mert a közcég teljesítette feladatát - írta a Napi Gazdaság.

(MTI/mfor)
Bal-Rad komm: MEGÉRDEMLIK! Csak a tudatuk képes legyen átfogni, hogy...!
-Mit is? Teljesen mindegy! PÁRTKATONÁK ZSOLDJÁRÓL VAN SZÓ! Hűbéresekről!

https://balrad.wordpress.com/2015/07/08/meg-meg-meg-ennyi-nem-eleg/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
NATO-EU: Irány a lecso
  2015-07-08 16:32:18, szerda
 
  NATO-EU: Irány a lecso


Posted on 2015/07/08 Szerző: Admin

Kína-Oroszország szuperhatalmi tengely?

A legnagyobb feltörekvő gazdaságok szerdán Oroszország közepén, Ufában találkoznak. Brazília, India, Kína és Dél-Afrika Vlagyimir Putyin orosz elnök meghívására érkezik Oroszországba, majd Kínában, a Sanghaji Együttműködési Szervezet tanácskozásán folytatják. A két legfontosabb szereplő Oroszország és Kína, amelyek egyre szorosabb együttműködése egy új szuperhatalmi tengely előfutára lehet a brit Guardian szerint.
,,Felejtsük el a G7 csúcsot: a feltörekvő gazdaságok számára az igazi tanácskozása Oroszországban, Vlagyimir Putyin meghívására kerül sor" - írja a brit Guardian, amely ,,Kína és Oroszország: az új szuperhatalmi tengely?" címmel közölt elemzést a két keleti óriásról.
Szerdán Oroszország csúcstalálkozót szervezett a BRICS-országok számára - a Sanghaji Együttműködési Szervezet kínai értekezlete előtt az orosz elnök Ufában fogadja Brazília, India, Kína és Dél-Afrika vezetőit.
Közülük a két legerősebb fél, Oroszország és Kína egyre szorosabb tandemet alkot, és a két ország közötti négyezer kilométeres határnál is több közös pont van.
Ezek közül az egyik legfontosabb a geopolitika.
Kína számára az lehet a legvonzóbb Oroszországban, hogy Moszkvával közösen kihívást jelenthetnek a mai napig globális Egyesült Államok számára.
,,Kínában, ahol eddig az el nem kötelezettség volt a hivatalos álláspont, egyre több neves szakértő érvel az orosz stratégiai szövetség mellett" - vélekedett Alekszander Koroljev, a Szingapúri Állami Egyetem ázsia-szakértője. Koroljev szerint a Kínai Kommunista Párt belső fórumain is megjelentek ezek a hangok, melyek szerint Kína képtelen megváltoztatni az egypólusú világot Oroszország segítsége nélkül.
Mindkét ország szeretne véget vetni az Egyesült Államok hegemóniájának, hogy létrejöhessen egy többpólusú világ - ez a közös érdek pedig gyakran tükröződik az ENSZ Biztonsági Tanácsában, ahol Oroszország és Kína vétója sok fejfájást okozott Washingtonnak és szövetségeseinek. Moszkva és Peking csendben támogatja egymást a saját érdekszféráinak a védelmében is. Dmitrij Trenin, a Carnegie moszkvai központjának elemzője szerint ezt az ukrán válság és Dél-kínai-tenger körüli feszültség tükrözi a legjobban: ,,Kína elismeri Oroszország kelet-európai érdekeit, Oroszország pedig elismeri Kína érdekeit határai közelében, és ugyan egyik sem lép fel aktívan a másik javára, mindkét fél betartja ezt a kedvező semlegességet.
“Nem fogják egymást bírálni azokban az ügyekben, amelyek alapvető érdekeiket érintik."
A másik nagyon fontos közös terület az energetika. Idén például több kőolajat importált Oroszországtól Kína, mint Szaúd-Arábiától - a 2010-es mennyiséget gyakorlatilag megduplázták.
Habár a két ország között nem mindig súrlódás mentes a nyersanyagexport: Kína a lehető legnyomottabb áron szeretne importálni, míg az oroszok Európában a piaci árakhoz vannak hozzászokva.
Szakértők szerint ennek ellenére a két ország között erősödni fog az energetikai együttműködés - ahogy arról az atv.hu is beszámolt, a közelmúltban 400 milliárd dolláros keretmegállapodást kötöttek gázimportra Kínában - hála az oroszok számára szűkülő európai piacnak. Kína számára ráadásul létfontosságú, hogy leépítse a környezetszennyező szénalapú energiát, Oroszország pedig, mint egy már egyébként is adott geopolitikai partner, jó lehetőséget kínál Peking számára.
A katonai együttműködés terén is szorosak a kapcsolatok. Oroszország évente egymilliárd dollár értékben ad el fegyvereket Kínának.
Bár korábban Moszkva habozott fejlett katonai eszközöket eladni Kínának, a Szovjetunió korábbi katonai riválisának, ma a két ország közötti kooperáció barátinak is nevezhető. A közelmúltban például Oroszország bejelentette, hogy hajlandó eladni Kínának a legfejlettebb Sz-400-as légvédelmi rakétakomplexumaiból.
Trenin szerint az orosz-kínai enyhülésért a Nyugat, illetve az ukrán válság is tehet. A kezdeti, politikai közeledést kiegészítette a gazdasági dimenzió is. ,,Oroszországot a viharos nyugati kapcsolatok erősen arra ösztönzik, hogy fokozza együttműködését Kínával, az egyetlen komoly szereplővel, amely gazdaságilag, politikailag és bizonyos tekintetben katonailag is szövetséges" - vélekedett a Carnegie elemzője.
,,Kína és Oroszország stratégiai együttműködése a körülmények eredménye, de teljesen különbözik attól, ami például az Egyesült Államok és Japán között megvalósult" - vélekedett szerkesztőségi cikkében a kínai Global Times a közelmúltban. ,,Kína és Oroszország többször is hangoztatta, hogy partnerekké válnak, nem pedig szövetségesekké. És ezt így is gondolták" - tette hozzá.
(Forrás: atv)

https://balrad.wordpress.com/2015/07/08/nato-eu-irany-a-lecso/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A bihari gazdák nem értik azt sem, hogy ha néhány évtizedde
  2015-07-08 14:27:36, szerda
 
  Bihari földbotrány: már az EU is foglalkozik a helyi gazdák ügyével

szerző
Matkovich Ilona
publikálva
2015. jún. 30., 08:06



Úgy tudni, pár győztes visszaadta földjét az országos felháborodás miatt, ezeken most lehet legeltetni. Akár egy évig is kihúzhatják az állattartók, akiknek Morvai Krisztina segít.

,,Úgy maradtunk legelő nélkül, hogy közben üres a puszta" - kezdi panaszát a magyarnarancs.hu-nak Rezes Gábor bihari gazda, akit azért kerestünk fel, hogy érdeklődjünk, mi a helyzet a föld nélkül maradt bihari juhászok háza táján. Korábbi riportunkban részletesen beszámoltunk arról a sokkról, ami azután alakult ki, hogy a Hortobágyi Nemzeti Park földjeinek újraosztása után 60 család maradt megélhetés nélkül. Akkor folytatott beszélgetéseinkből úgy tűnt, hogy a nyerteseket igazából csak az uniós földtámogatás érdekli.

Egy évig még kihúzzák

De vissza Rezeshez, akinek fia családi vállalkozásban tart állatokat. A fiatal gazda korábban hiába pályázott, nem nyert legelőt. Rezes most azt mondja, a többi állattartóhoz hasonlóan idén kihúzzák valahogy, de meg kell oldani, hogy a bihari állattartók ismét legeltethessék az állataikat, hiszen hely lenne elég. ,,A bihari legelőket nem a tényleges, sok esetben évtizedek óta ezen a területen legeltető állattartók nyerték. Természetes, hogy a győztesek nem veszik figyelembe a helyi gazdák érdekeit, hiszen ez a földosztás nem az állattartásról és a környezet rehabilitációjáról, hanem csak és kizárólag a földalapú támogatásról szól. Errefelé száz hektárért úgy hétmillió forintot lehet kapni, ami nagyon sok pénz egy ilyen szegény vidéken."
false



Fotó: A szerző felvétele

Azt, hogy milyen állapotban vészeli át a legelő nélkül maradt 8 ezer juh és 1500 szarvasmarha a nyarat Hajdú-Biharban, egyelőre senki sem tudja.

A Földművelésügyi Minisztérium szerint aggodalomra nincs ok, hiszen van elegendő takarmánya a hodályokba szorult állatoknak. A Földművelésügyi Minisztérium a tőle megszokott könnyedséggel foglalt állást akkor is, amikor a Hortobágyi Nemzeti Park földjeinek tavalyi újraosztása után kiderült, hogy a földek zömét új bérlők nyerték el a helyi állattartók elől. Akkor a juhászok panaszára az volt az FM válasza, hogy ,,ahol föld van, ott vita is van". Ennél többre azóta sem futotta a földvagyon kezelőitől, hiszen a hortobágyi, köztük a bihari gazdák, akiknek többsége kimaradt az állami földosztásból, márciustól nem tudja hova kihajtani az állatait. Pedig a jószágnak nyáron legelőn a helye, nem bezárva a hodályokba, és nem szénát kellene enniük, hanem kint kéne járniuk a földet, hogy kopjon a körmük és letapossák a gyomot. Ugyanis ez tartaná fenn a puszta egészséges biológiai egyensúlyát, arról nem is beszélve, hogy az uniós támogatás célja éppen az elmaradott régiók felzárkóztatása a kis- és középvállalkozások finanszírozásával.

Esetek

Zsákán egy 80 hektáros területen három juhász osztozott évtizedek óta, most egy ismeretlen személy kapta meg, a juhászok pedig nem tudják hová kihajtani a jószágot, amely ráadásul a tanyájukkal szemben fekszik.

Rezes azt mondja, senki nem legeltet rajta azóta, olyan magas ott a fű és a tövis, mint az ő terepjárója. ,,Ez környezetrombolás, készítjük a fotókat, mert Brüsszel kéri, és reménykedünk, hogy emiatt megütik a bokájukat, mindenesetre a bírósági perek folyamatban vannak, és elszántak vagyunk, hogy elmenjünk a végsőkig." Rezes korábban többedmagával demonstrációt szervezett a Parlament előtt, útlezárást tartottak a falujuk mellett: mindhiába. Sem az FM, sem a gazdák érdekeit képviselni hivatott MAGOSZ nem foglalkozott azzal, hogy a területen élő juhállomány jelentős része a legújabb állami földosztás óta legelő nélkül maradt, miközben az új bérlők közül sokan nem rendelkeznek az előírt állatállománnyal. Így alakulhatott ki, hogy üres a puszta, mégis tiltott helyen legeltetnek a ténylegesen állatot tartó, de most hoppon maradt gazdák.

Úgy értesültünk, hogy a sajtónyilvánosság hatására néhány új bérlő visszaadta az elnyert területet. Korábban írtunk Szabó László mezőpeterdi juhászról, aki negyven éve legeltet a falu melletti területen, és most 110 birkája maradt legelő nélkül. Az általa használt legelőt Budai Diana műkörömépítő nyerte el, mialatt Angliában dolgozott a szintén sikeresen pályázó testvérével együtt. Szabó juhász azonban ezután sem hagyta el korábbi legelőjét. Tehette, mivel az új nyertesnek nem voltak állatai, majd később le is mondott a 90 hektárjáról, amelyet Szabó most egy társával közösen használhat augusztus 31-ig ideiglenesen, de földhasználati jog bejelentésére és állami támogatás igénybevételére nem jogosult.

Az út másik oldalán, Váncsod határában a másik Budai lány, Budai Ibolya nyert 140 hektár földet, amelyet addig a váncsodi Rákóczi Gazdaszövetkezet használt. Mint korábban megírtuk, a társaság több évtizede foglalkozik állattartással és ad munkát húsz embernek. Úgy tudjuk, Budai Ibolya szintén visszaadta az elnyert területet a Földalapkezelőnek, amelyen augusztus 31-ig ideiglenesen a Rákóczi Gazdaszövetkezet szarvasmarhái legelhetnek, de a földalapú támogatást itt is valószínűleg az eredeti nyertes kapja, nem a tényleges állattartó, akinek télire takarmányt is be kell szereznie.

A korábbi cikkünkben szintén nyilatkozó Buj Gyulától nem csak a legelőt, de az addig használt tanyáját is elnyerte az új bérlő. Azóta mindennaposak a cirkuszok, rendőri intézkedésre is sor került már. Az új birtokosnak ugyanis Buj Gyula néhány hektáros, saját legelőjén kell kihajtania a saját kétszáz birkáját az elnyert tanyáról. Buj pedig nem engedheti állatait a régi, megszokott helyükre, ahol eleget tudnának legelni. Hasonlóan járt Fábián Zoltán, aki a tanyájáról most csak az új földbérlő területén keresztül tudja kihajtani hatszáz birkáját a saját legelőjére.

A cigánybúza is kiszárad

Rezes szerint ilyen módon az uniós támogatás nem szolgálja a környezet megóvását és az állattartást, hiszen a nyertesek sok esetben ugyan nem engedik rá a legelőiktől megfosztott állattartókat az éppen előlük elnyert legelőkre, nekik viszont általában nincs vagy kevés állatuk van, így a területek szép lassan elgyomosodnak, tönkremennek - a juhászokkal együtt.

A kisemmizett állattartók azt mondják, ma már egyetlen reményük Brüsszel. Ezért fordultak Morvai Krisztina EU-képviselőhöz, aki június elején egy operatőr kíséretében bejárta a bihari pusztát, és az erről készült filmet eljuttatta az Európai Parlament Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Bizottság biztosához, valamint a strasbourgi plenáris ülésen ismertette a kialakult áldatlan állapotokat. Morvai Krisztina azt mondta ebben a júniusi videóban (21:30-tól), hogy örül annak, hogy az EP mezőgazdasági biztosa partner abban, hogy a hortobágyi földügyeket - lévén uniós forrásokat is érint - kivizsgálják.

A bihari gazdák nem értik azt sem, hogy ha néhány évtizeddel ezelőtt a két és félszer annyi
állatnak jutott elég legelő, akkor hogy történhetett meg, hogy idén állatok százai néhány méterre a legelőktől bezárt hodályokban és istállókban kénytelenek kihúzni a nyarat, amitől természetesen változik a hús és a tej minősége is.

A birkák kedvenc eledele, a zsenge cigánybúza több ezer hektáron épp most van kiszáradóban, juhot ráengedni már nem is lehetne, mert belemegy a lábába, és lesántul tőle az állat. A gazdák azt mondják, egy darabig bíztak benne, hogy nyárra megoldódik a helyzetük, de egyre fogy a reményük, hogy a jogtalan földbérleteket uniós nyomásra visszavennék az új nyertesektől. Mint mondják, eltartott egy ideig, amíg elhitték, hogy egyetlen tollvonással elvették tőlük, ami évtizedek óta a megélhetést adta nekik, és hogy ez a történet már rég nem róluk, nem is az állatokról, csak a pénzről szól.


http://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/bihari-foldbotrany-mar-az-eu-is-foglalkoz ik-a-helyi-gazdak-ugyevel-95542
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Saját magának és az apjának ítélt meg százmilliós támogatást
  2015-07-08 14:17:25, szerda
 
  "Bástya elvtárs: Szerénység! Ne tömjénezze magát! Szerénység! Ha én valamit szeretek magamban, az a szerénység."

*****************************

Saját magának és az apjának ítélt meg százmilliós támogatást Orbán borásza

szerző
Stemler Miklós
publikálva
2015. júl. 08., 08:07


,,Viktor! Vedd már észre!!! Ezek maffiózók!!!!" - szólt két hete Tiffán Zsolt fideszes képviselő segélykiáltása. Utánajártunk, kik lehetnek ezek a maffiózók. Részlet az e heti Narancsból.

A vele (ti. Tiffán Zsoltal - a szerk.) szembeni kritikák két fő területre irányultak. Az egyik az Ős-Dráva-program volt, amely már ekkoriban sem volt túl jó passzban: a villányi politikus ellenlábasai azt rótták fel, hogy 2013 végén a 25 milliárdos területfejlesztési csomagból csupán egy nagyszabású közmunkaprogramra és egy látogatóközpont felhúzására futotta. Szintén szemet szúrt a képviselő-kormánybiztos nagyvonalúsága, már ami a saját családjának és ismerősi körének juttatott támogatásokat illette.
Tiffán kedveli a színvonalas humort, s képviselői honlapján terjeszti is

Tiffán kedveli a színvonalas humort, s képviselői honlapján terjeszti is



Bár a magyar politikusok pártállástól függetlenül nem tekinthetők túl szemérmesnek e téren, Tiffán Zsolt mindezt, mondhatni, becsülendő nyíltsággal csinálta. Megyei közgyűlési elnökként (a pályázati források sorsáról korábban döntő regionális fejlesztési tanácsok helyét a megyei önkormányzatok vették át) például az ő és az édesapja tulajdonában álló Colchicum Kft.-nek ítélt meg 108 milliós fejlesztési forrást 2012-ben. A Fidesz első számú baranyai vezetőjévé avanzsált Tiffán káderpolitikája is többek szemét csípte: önkormányzati helyettesévé például a nem csupán országos, hanem megyei szinten is ismeretlen Pohl Mariettát tette, aki közgyűlési alelnökké választása előtt egy falusi alpolgármesterséget és egy elbukott önkormányzati választást tudott felmutatni. Pohlra hárult emellett a feloszlatott siklósi Fidesz újraszervezése is, amelyet bejáróként kellett Nagyharsányról abszolválnia.

Aztán 2013 őszén Szigetváron tört ki lázadás a választókerületi elnökkel szemben: a helyi Fidesz Tiffán helyett Kolovics Jánost, a város akkori polgármesterét látta volna szívesebben a parlamentben. Kolovics egyébként szintén a családi modellt részesítette előnyben: a helyi pártszervezett általa vezetett elnökségében nevelt fia is helyet kapott. Néhány héttel ezután a HVG adott hírt egy állítólagos puccskísérletről, amely során jelentős erők, többek között Kubatov Gábor pártigazgató gyűltek össze egy baranyai panzióban, hogy megvitassák Tiffán esetleges kigolyózásának lehetőségeit...

Leleplező cikkünk folytatása a holnap megjelenő nyomtatott kiadásunkban.

http://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/sajat-maganak-es-az-apjanak-itelt-meg-sza zmillios-tamogatast-orban-borasza-95643
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A velencei kalmárt ajánlotta olvasásra Argentína elnöke R
  2015-07-08 14:14:31, szerda
 
  A velencei kalmárt ajánlotta olvasásra Argentína elnöke - rögtön rátámadtak a zsidók
2015-07-08 08:05


Cristina Kirchner argentin elnök William Shakespeare nevezetes művét, A velencei kalmárt ajánlotta olvasásra az ifjúságnak azért, hogy megértsék a kizsákmányolás lényegét. Az argentínai zsidó csúcsvezetés azonnal reagált az elnök szavaira, és "mélységes aggodalmának" adott hangot, amiért Kirchner a világirodalom egyik "mélységesen antiszemita mondanivalót hordozó" művét ajánlotta olvasásra a fiataloknak - írja a Sin Mordaza argentín hírportálra hivatkozva a CFCA izraeli hírportál.




Cristina Kirchner

William Shakespeare A velencei kalmár című színműve már a múltban is komoly indulatokat váltott ki zsidókból és nem zsidókból egyaránt. A mű alaptörténete röviden az, hogy egy Shylock nevű lelketlen velencei zsidó uzsorás igen magas kamatra adott kölcsönökön hihetetlen módon meggazdagodik, ezért Shakespeare "antiszemitizmusán" évszázadok óta vitatkoznak. Tény az, hogy a színművet Dori Párnász lefordította héber nyelvre, tehát az izraeli fiatalok számára is elérhető.

Az argentínai zsidóság csúcsszervezete (DAIA) "mélységes aggodalmának" adott hangot, amiért az Argentin Köztársaság elnöke egy "mélységesen antiszemita mondanivalót hordozó" irodalmi alkotást ajánlott olvasásra az ifjúságnak. "A velencei kalmár olvasására tett ajánlat jogos nyugtalanságot és aggodalmat kelt az argentínai zsidó közösség körében", áll a zsidó csúcsvezetőség nyilatkozatában, kiemelvén azt, hogy Cristina Kirchner nemcsak olvasásra ajánlotta Shakespeare színművét, hanem az egyik közösségi portálon az elnök még hozzáfűzte: "Az uzsorakamatra adott kölcsön és a vérszopók jelensége már évszázadok óta ábrázolva van a világirodalom legkiválóbb alkotásaiban."

El-Kudszi - Kuruc.info

http://nemzeti.net/a-velencei-kalmart-ajanlotta-olvasasra-argentina-elnoke-rogton -ratamadtak-a-zsidok-3231547.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A DK Repülős Gizit küldené az MNB felügyelőbizottságába
  2015-07-08 13:55:21, szerda
 
  A DK Repülős Gizit küldené az MNB felügyelőbizottságába

Propeller tegnap, 17:10

A Fidesz hétfőn Papcsák Ferencet, Zugló fideszes volt polgármesterét küldte a Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottságába.

A DK ezzel kapcsolatban most kiadott egy közleményt, ebben azt írják: ismert, hogy az MNB valószínűleg a világ egyetlen pénzügyi felügyelete, amely "nem vett észre" egy alsó hangon is 250 milliárd forintos brókerbotrányt és hagyott szabadon garázdálkodni kormányközeli brókereket.

Úgy fogalmaznak, Papcsák volt az a fideszes politikus, akinek a döntései nyomán egy fideszes vállalkozó több száz millió forinttal árazhatta túl a zuglói diákok étkeztetését. A Fidesz szerint bizonyára tökéletes választás a volt polgármester a fideszes brókerbotrány felett szemet hunyó Matolcsy ellenőrzésére, elvégre mindketten jártasak az emberek pénzének felelőtlen és korrupciógyanús elherdálásában és a fideszes cégek gátlástalan képviseletében.

A Demokratikus Koalíció szerint Papcsák Ferencnél már csak Repülős Gizi vagy maga Tarsoly Csaba lehetne "hitelesebb" Matolcsy György és a brókerbarát MNB ellenőrzésében. A DK szerint a fideszes brókerbotrány egyik fő felelőse az MNB, amelynek a felügyelőbizottsága most nem felügyelőkkel, hanem bűntársakkal bővült, beleértve Papcsák mellett a Jobbik képviselőjét is.


http://propeller.hu/itthon/3126472-dk-repulos-gizit-kuldene-mnb-felugyelobizottsa gaba
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
2015.06 2015. Július 2015.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 666 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1513
  • e Hét: 5277
  • e Hónap: 9022
  • e Év: 162518
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.