Belépés
sandrapolke.blog.xfree.hu
A gondolkodás szabadsága Böröndi Lajos
1954.06.19
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Hazaértem
  2015-08-31 20:50:23, hétfő
 
  Tegnap este Pestre mentünk Pistával. Ernőnél aludtam Békásmegyeren, majd kora reggel irány Törökszentmiklós. Megnéztünkegy tangazdaságot, 3500 tyúk, tehenészet, birkák. A Székács iskoláé, kicsit lemaradóban a modern világtól. Aztán tanévnyitó. Itt is akadt néhány ismerős Sopronból, Győrből. Vissza Pest, végig ment a rádió a kocsiban. Minisztérium, a szerdai Szerencs és Abaújszántó összerakása, majd jegyért a Keletibe. Sokat romlott a helyzet, a 16, 10-es IC-re vettem jegyet, jól döntöttem. A rjet tele menekültekkel, káosz mindenütt. Úgy éreztem magamat, mint 1989-ben, amikor átszakadt a gát. Ausztria közúti káoszt okozott, s néhány barátságtalan üzenettel. A francia külügyminiszter bunkóbb volt. Ezek a demokrácia őrzői. Rájuk kell engedni a menekültáradatot.
Hazaértem, vacsora, pihenés. Szerdán hajnalra valahogyan fel kell érnem Pestre. De ez még a jövő.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Forog a mókuskerék
  2015-08-29 19:58:26, szombat
 
  Most egy kicsit a régi napló. Tegnap Pest, a hétfői Törökszentmiklóst próbáltam megérteni. Délben indultam haza, kicsit nézelődtem a Keletiben. Egyre szörnyűbb a helyzet. De erről máskor.
Idehaza az újságot fejeztem be ma, nyírtam a füvet. Közben megint pokoli lett a meleg, már nagyon elegem van belőle.
Holnap összerakom hétfőt, Pista felvisz Pestre, Békásmegyeren alszom Ernőnél, s hétfőn korán megyünk Töökszentmiklósra, a szakiskola tanévnyitójára. Kedden itthon, délután Dunasziget. Soltész Miklós és Pista lesz a vendég az iskola tanévnyitóján. Szerdán Szerencs és Abaújszántó.
Most tévét nézek...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Emberek, nem migránsok
  2015-08-27 21:47:10, csütörtök
 
  Utálom a migráns szót. Az tömeg, arctalan ember. Ők emberek. Mind mind külön ember. Ugyan olyanok, mint én.
Én nem csak a képernyőn keresztül látom őket. Fáj a szívem, hogy ide jutottunk.
Holnap Pest. A megoldás Istennél.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ma jó nap volt
  2015-08-27 21:42:55, csütörtök
 
  Mert barátommal voltam, s beszéltünk közös dolgainkról. Fontos ez. Hogy ne légy egyedül.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy nem sokra való hét
  2015-08-25 21:06:50, kedd
 
  Vasárnap hazaértünk, hétfőn már a hajnali gyorson. Pest. Fontos volt, két hetet raktunk össze a lányokkal és Pistával. Visszafelé a r-jet. Jegyellenőrzés, hogy menekült ne jusson fel a vonatra. Amúgy kicsit bámészkodtam a tarnzit zónánál. Aztán Kelenföld, ott tucatnyi menekült fölszállt. A mellettem lévő ülésre is lezuttyant egy. Töltötte a telefonját, ideges volt. Néha metakommunikáció. Elment tolaettre, vigyáztam a hátizsákjára. Drukkoltam neki, hogy ne jöjjenek a rendőrök. Óvárig nem jöttek. Remélem átjutott.
Aztán ma nekiláttam az újságszerkesztésnek, holnap is ez lesz. Pista Csehországban két napig. Legközelebb vasárnap megyek Pestre, hétfőn hajnalban Törökszentmiklós: a szakiskolák országos tanévnyitója. Aztán szerdán Szerencs.
Töltekeznem kell.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Drezda
  2015-08-23 17:23:06, vasárnap
 
  Pénteken elvittük a kicsit a német nagyihoz. Viszonylag jó út volt, leszámítva a cseh autópályát,. Máshol ez földútnak sem számítana. Persze fizetős. Arra gondoltam, ez olyan, mintha a Pokolban a fűtésért kellene fizetni.
Nászemberem szörnyű állapotban, élőhalott.
Szandra tündéri, segít neki, jönnek bekötni az infúziót stb. Hogy ott voltunk, Siegrid el tudott menni az öccse temetésére.
Ma jöttünk haza. Nagyon hiányzik az unokám, három hétig itt csicsergett, élvezte a nyaralást.
Holnap Pest.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy szép nap
  2015-08-20 05:28:07, csütörtök
 
  Szép nap volt a tegnapi. Reggel Pistával Pestre, már nyolc után a minisztériumban voltunk. Itt átnéztük a mai abdai ünnepi beszédet, ő miniszteri értekezletre ment, maj a Vajdahunyad várába mentünk a minisztérium kitüntetési ünnepségére. A miniszter rövid beszéde jó volt, utána a hosszú átadási ünnepség. Közben 10-15 perc remek tánc a Duna Művészegyüttestől. A procedúra után rövid gratuláció, egy-két fotó Gáborról és kuruncziról, majd kocsiba, és meg sem álltunk a Somlóig. Itt csak fölmérte Pista hétvégi tennivalóját, majd bekaptunk egy étteremben egy rek cigánypecsenyét, s Óvár.
Hasznos nap volt, hisz legalább öt órát ültünk egy autóba, és sok feladatot tisztáztunk, s néhány megoldandó világos lett előttem. A személyes beszélgetések néha többet árnek, mint a telefonon való lógás.
Ma elmegyek Abdára, s délután a Pro Urbe átadásra. Aztán holnap Drezda. Jönnek a fiatalok is haza, lesz egy közös ebéd.
Hétfőn aztán Pest, beindul a nagyüzem.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ismét Pesten
  2015-08-19 09:55:59, szerda
 
  Reggel Pista hozott, Kurunczi és Botos kitüntetése miatt jöttem fel. Nálunk már sütött a nap, Tatabánya után felhős.
Friss víz: mosolyogtam S. Zsuzsa blogján, hogy számon kéri, miért nem ír a friss Mosonvármegye a kft. ügyéről. Hivatalos sajtótájpékoztatót a zárt ülés után már akkor tartottak, amikor nyomták a lapot. Egy napilap firssebb a Vármegyénél, s persze az addig megjelent fél információk nem bizonyultak valósnak. A sajtótájékoztató kimerítő és korrekt volt, mint az azt követő Kisalföld cikk is.
Perssze ennél egy kicsit több háttréinformációm van, de nem kell a dolgok elibe menni. Ráadásul nem is igazán nagy hír, ha egy Kft. csődbe megy. Megtörténik ez gyakorta. A vizünk jó, a korábbi cégalapítás sem tűnt rosszank. Bár borítékolható volt, hogy egy termékkel piacot nyitni nem lehet, s hogy az üveges palackozás nem lesz nyerő. (Én egyébként ezt szeretem, de ez magánügy.)
A következő számunk szeptember 3-án jelenik meg, abban valószínű a sajtótájékoztató rövid összefoglalója olvasható, nem hiszem, hogy hirtelen lepottyan egy pénzes vásárló. Azt viszont gondolom, hogy a menedzsmentnek vannak törekvései ...
Helyesnek tartom, hogy közpénzt nem akarnak az önkormányzatok belepumpálni a cégbe, nem kell a veszteséget növelni.
Ennyi, mondhatnám a lábgombás reklám után szabadon.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Itt van az ősz
  2015-08-18 06:04:46, kedd
 
  Ajándék ez a lehülés, s főként az eső. Igaz, ma, hogy van egy szabadnapom, gyomlálni akartam. Azért persze nem heverészek tétlenül. Utralások, rendrakás, versek.
Holnap Pest: kitüntetési ünnepség. Feltöltöm a fényképezőgép aksiját. Holnapután a Pro urbe átadásra elmegyek, Farkas Pista kapta az idén. Aztán pénteken korán Drezda. A jövő hét már a szeptember beindítása.
Sandra nyaralásának is vége lassan, olyan jó, hogy itt csicsereg a fejünk fölött. Készülődik a német nagymamához. Neki 15-én kezdődik az iskola.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Keleti pályaudvar
  2015-08-17 19:45:23, hétfő
 
  Nem tudom, jól tettem-e, hogy két fotót föltettem a facéra a mai Keletiben uralkodó állapotokról.
Reggel vonattal mentem, valóságos sokk ért, három hét után. Papírokon fekvő ébredők, gyerekek, egy másik világ. Délben elmentem helyjegyért (nem kaptam), s készítettem néhány fotót a tranzit zónáról.
Akkor: szánalom inkább, mint másféle érzés. Ami velünk történik most, az honfoglalás szerű dolog. Európát átrajzolják. Ez nem tudom, hogy baj-e, de azt igen, nagy baj, ha ezeket az embereket a csatornába lökjük. Itt vannak, és itt is fognak maradni. Sőt, jönnek még többen is.
Közben az EU bizottsága, kormánya, azzal foglalkozik, hogy elítéli a kerítésépítést. Szava sincs az egészre. Kötelessége lenne megoldási javaslatokkal előállni, s Európát megmenteni.
Még ennél is szomorúbb, hogy ellenzéki pártjaink ezt a kormány elleni uszításra használják.
- A mi liberálisok - kezdetű mondattal élő fodorgáborok a hazaárulás és az agyhalál színdarabját próbálják előadni. (Kinek a kegyelméből van ez a kis túlélő a Parlamentben?)
Most, amikor összefogásra lenne szükség. Ha képesek lennének, erre, még esélyük is lenne a társadalomban nagyobb támogatottságra.
De nem képesek.
Egy mellékvonattal jöttem haza, szemben velem egy "menedékes". Sokszor egymásba akadt a tekintetünk. Mintha várta volna, hogy zavarba jöjjek. A szeméből látszott, hogy fél. Azért furcsa ez, mert a pályaudvaron heverők szemében nem volt semmi.
Elnézést, hogy leírtam ezt.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2015.07 2015. Augusztus 2015.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 17 db bejegyzés
e év: 188 db bejegyzés
Összes: 3563 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 533
  • e Hét: 1345
  • e Hónap: 11308
  • e Év: 56281
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.