Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Nagyszüleink intelmei - Kivel ne házasodjunk össze?
  2015-08-16 20:13:41, vasárnap
 
  Hogy mi kell ahhoz, hogy egy házasság valóban a sírig tartson? Titkos recept nem létezik, de nagyszüleink praktikus tanácsai talán még most is időszerűek.

Ne vegyél feleségül olyan asszonyt, aki túl sokat beszél, ez ugyanis azt jelzi, hogy mindig fáradt leszel, s a családra tartozó ügyek nem maradnak titokban.

Ne kösd össze az életed olyan hölggyel, aki a divatnak rendeli alá magát. Az ilyen asszonyból sohasem lesz jó feleség. Ne lépj frigyre olyan leánnyal, aki nem szereti az anyját, mert téged sem fog szeretni. Ha engedi, hogy az anyja végezze a házimunkát, miközben ő festi, púderozza magát és az udvarlókat fogadja, az annak a jele, hogy nem szereti őt.

Ne válassz párodnak olyan leányt, akinek annyira hosszú a ruhája, hogy az alja a földet söpri. Az ilyen hölgyek nem tiszták és nem takarosak. Nem lesz belőlük jó háziasszony. Egy elegáns, kifinomult ízlésű nő nem ölt magára ilyet.



Ne köss frigyet egy flörtölő leánnyal; az erény és a flört sohasem voltak egymással meghitt viszonyban. Ne végy el egy ,,szépséget", nem való neki a házasság és túlságosan közönséges feleségnek.

Ne kélj egybe olyan leánnyal, aki képtelen valamilyen hasznos elfoglaltságot találni magának. Az olyan leány, aki sem fizikai, sem szellemi munkát nem végez, nem illik egy intelligens gentlemanhez.

Ne házasodj össze a mindig a legújabb divatot követő nővel. Nemcsak az a veszély, hogy pazarló lesz, hanem a legértékesebb asszonyi erényeknek is híján áll.



Ne légy elhamarkodott, ha gazdag hölgyet készülsz elvenni. Kevés közülük az igazán jó partner, a többségük pimasz lesz veled, ha mérges; uralkodásra vágyik és fékezhetetlen.

Ne végy feleségül beteges leányt. Állandóan az jár majd a fejedben, hogy túlságosan sokba került neked.

Ne válassz magadnak olyan asszonyt, aki fűző viselésére kényszerül. Az ilyen hölgy nem szereti a gyerekeket, és anyának sem való.



Ne keress párodnak kórosan keskeny csípőjű hölgyet. Ez a gyenge egészségi állapot jele, sokak szerint ,,a magas orvosi költségek" szinonimája.

Ne köss házasságot olyan leánnyal, akinek nem fűlik a foga a házimunkához, és ezért inkább fizet érte. Az illető hölgy lusta, szívesen tölti idejét más férfiak társaságában, és nem szereti igazán az otthonát.

Ne kapcsold össze az életed olyan leányzóval, aki evés helyett szívesebben olvas könyveket. Ő regényeket fog olvasni, te pedig nem eszel.



Ne válassz olyan nőt feleségnek, aki ideje nagy részét tea partikon, varró-összejöveteleken, színházban és operában, társadalmi szerepvállalásban és asszony klubokban tölti. Nem lesz ideje, hogy boldoggá tegyen. Ne vegyél el egy olyan leányt, aki túlságosan mélyen kivágja hátul a ruháját. Az illető híján van az erkölcsösségnek. Ha elől is ennyire mély a kivágás, nincs benne egy szemernyi sem.

Ne lépj frigyre olyan hölggyel, akit nem szeretsz. Különben a házasélet mindkettőtök számára rettenetes lesz. Ne válassz házastársadnak olyan leányt, kinek a kezei hidegek és nyirkosak. Az ilyen hölgy nincs jó fiziológiai állapotban. Ne vegyél feleségül olyan asszonyt, akinek sötét karikák vannak a szemei körül. Az ilyen hölgy, ha valamilyen csapás vagy balszerencse éri, hajlamos a megtébolyodásra.

Ne házasodj össze olyan leánnyal, aki mindenáron fiúgyermeket szeretne. Kivéve, ha nőies lelkületű vagy.



Ne lépj frigyre a tiedével ellentétes vallási meggyőződésű leánnyal. Azt fogja hinni, a sors akarta úgy, hogy szembenálló hite legyen veled.

Ne válassz feleségnek olyan leányt, akinek felmenői között elmebeteg, idióta vagy bűnöző található.

Ne végy feleségül fösvény hölgyet. Tudd meg róla, mert egy éven belül teljesen megcsömörlesz tőle, hacsak nem vagy te is hitvány ember.

Ne házasodj össze olyan asszonnyal, aki kegyetlen az állatokhoz. Az ilyenből durva, érzéketlen anya és veszekedős feleség lesz.

Ne házasodj össze olyan férfival

akinek túl gyakran és túl sokszor jön meg az esze. Azt mondják, az ilyen hajlamosak ,,megpattanni", mégpedig olyankor, amikor a legkevésbé számít rá az ember.

Ne vegyél feleségül olyan leányt, akit rajtakaptál egy félreérthetetlen hazugságon. Egyéb dolgokban sem fog igazat mondani. Ne menj férjhez olyan férfihoz, aki az alkohol rabja. Az ilyen személy a pusztulás felé halad.

Ne kösd az életed olyan férfihoz, akinek több barátnője van. Az illető álhatatlan, semmirekellő lesz. Ne házasodj össze fiatalabb férfival, kivéve, ha ez az utolsó esélyed, vagy ha nagyszerű ember, mert - mint mondják - az asszony felnéz az urára.



Ne köss házasságot a ,,rossz szellemeddel"! Ha elmúltak a mézeshetek, képtelen leszel szeretni őt. Ne menj feleségül egy pazarló, tékozló emberhez. Neked kell majd magadról gondoskodnod, s talán még róla is.

Ne válassz férjnek egy ágrólszakadt személyt. Ha a házassága előtt képtelen volt valamit összegyűjteni, utána sem fog.

Ne menj hozzá egy férfihoz a pénzéért vagy a lakásáért. Ez túl sok ahhoz, hogy a ház úrnője lehess. Ne menj feleségül olyan férfihoz, akinek már korábban több felesége volt. Valószínűleg tőled is meg fog szabadulni.



Ne menj olyan férfihoz, aki az apád lehetne. A pénz, a társadalmi rang vagy a hírnév, melyet a házasságba hoz, nem kárpótol az igazi szerelemért.

Ne lépj frigyre olyan férfival, aki a szerencsejátékok vagy a spekuláció rabja. Meg fogod bánni, hogy a szerencsére bíztad magad.

Ne menj csak azért férjhez valakihez, hogy ezzel más lánynak okozz bosszúságot. Nem éri meg. Magaddal tolsz ki, nem vele. Ne menj feleségül olyan férfihoz, aki időnként dühbe gurul. Ha megházasodtok, ezekből viták lesznek, és a veszekedések megölik a szerelmet és a boldogságot.



Ne házasodj össze egy ,,divatbáb" férfival. Az illető férfiatlan, puhány. Ne házasodj össze egy piperkőccel. Kapcsolatba kerülsz néhány csinos asszonnyal, mindössze ennyi, amit ő adhat neked.

Ne azért menj hozzá egy férfihoz, hogy megváltoztasd. A feladat megoldása nem biztos, hogy kielégít. Ne köss házasságot olyan férfival, akinek befelé görbülnek a lábujjai. Az ilyenben nincs ambíció, és általában lusta, flegma személy.

Ne válassz férjül olyan embert, akinek keskeny és a szemei alatt behorpadt az arca. Az illető tuberkulózisban fog meghalni.



Ne menj olyan férfihoz, akinek a lábai, kezei, szemei, orra és a fülei kicsik. Az igazi férfiakra nem jellemzőek az apró testrészek, különösen a kicsi orr nem.

Ne akarj minden áron megházasodni. Az ilyen hölgyek sohasem találnak jó férjet. Csak ha nagyon szereted, akkor menj férjhez olyan férfihez, akiért mindent feláldoznál, ha a helyzet úgy kívánja. Ugyanis lehet, hogy szükség lesz rá. Ne engedd, hogy más keressen vagy válasszon férjet neked. Ez olyan feladat, melyet magadnak kell megoldanod.

Ne menj hozzá olyan emberhez, aki nem sokat törődik a szüleivel. Téged sem fog szeretni.



Ne kelj egybe olyan férfival, aki túlságosan szereti önmagát, aki önmagába szerelmes. Állandóan összeütközésben lesztek. Ne menj feleségül egy zsugori emberhez. Akadályokat fog gördíteni az érvényesülésed elé, és számos alkalommal fogsz szégyenkezni miatta.

Ne köss házasságot olyan férfival, akit méltóság és pompa leng körül. Az ilyen fickók túlságosan egoisták ahhoz, hogy elismerjenek egyenlő partnerüknek.

Ne menj egy beteg emberhez szánalomból. A sajnálkozás nem fogja meggyógyítani őt, és a gyerekeinek jobb lenne, ha meg sem születnének.



Ne házasodj össze olyan férfival, aki úgy beszél, mint egy hölgy. Kivéve, ha kissé nehézkes, félszeg és ragaszkodó vagy. Ne menj olyan férfihoz, aki ,,halálosan jó" vagy ,,borzasztóan vallásos". Az ájtatos emberek álszentek vagy semmirekellőek.

Ne válassz házastársként olyan férfit, aki nem hajlandó lejjebb adni a luxus igényeit, hogy lakást (otthont) szerezzen neked.

Ne kösd össze az életed olyan férfival, aki folyton azt kérdi, mit csinálsz, kit nézel, hová mész. Az illető szigorú, féltékeny és zsarnok lesz. A házasságban egyik félnek sem szabad teljesen feláldoznia magát, a társaknak egyformán kell bízniuk egymásban, teljes odaadással kell szeretniük a partnerüket, és - ha szeretnének valamit - kérniük kell a másikat.





Rosta Erzsébet

Forrás: http://www.sokszinuvidek.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tudd meg az igazságot a zsírokról, válts kókuszzsírra!
  2015-08-16 20:04:27, vasárnap
 
  Görgey Artúr már 1851-ben megírta ''A kókuszzsír szilárd és folyékony zsírsavairó'' címmel értekezését, de napjainkban sokan mégsem ismerik ezt a sütés közben is szagtalan, és epebetegek diétájában is használható alapanyagot.

Nem minden zsír egészségtelen

A reform táplálkozásra nyitott, a különböző diétás irányzatok iránt fogékony, a témában jártas olvasók számára nyilván nem számít újdonságnak, hogy szervezetünknek zsírokra is szüksége van a megfelelő működéshez. Gondoljunk csak a legalapvetőbb dologra: több vitamin, például az A-, a D-, a K- és az E- vitamin is zsírban oldódik, ennek hiányában nem tud felszívódni a szervezetben. Nem mindegy azonban, hogy mit fogyasztunk, a zsírok közt is meg kell találnunk a helyes egyensúlyt, és ezen a területen is célszerű a változatosságra törekedni. A napi teljes energia bevitelünk 30 százalékát kellene zsiradékokból biztosítani, ebből: 10 % telített zsír, 12-14 % egyszeresen telítetlen, 6-8% többszörösen telítetlen zsírsavak. Az egyes zsírok nemcsak az egészségre gyakorolt hatásukban különböznek, de a konyhában is eltérő tulajdonságokkal rendelkeznek.



Konyhai kisokos a zsírokról

Főként egyszeresen telítetlen zsírsavak alkotják például az olívaolajat >>, amely a mediterrán konyha rajongóinak kedvelt alapanyaga. Extra szűz változata alig rendelkezik telített zsírsavakkal, emiatt egyáltalán nem alkalmas magas hőmérsékleten történő sütésre. Értékes összetevői akkor kerülnek be a szervezetbe, ha hidegen használjuk fel például salátákhoz, vagy csak nagyon rövid ideig hevítjük fel magas hőmérsékletre.

A kókuszzsír ezzel szemben - az állati zsiradékokhoz hasonlóan - főként telített zsírsavakat tartalmaz, ezért szobahőmérsékleten szilárd a halmazállapota, míg magasabb hőfokon folyékonyra változik. A két anyag közti szerkezeti különbség miatt azonban a kókuszzsír jobban bírja a magasabb hőmérsékletet, és hevítés során nem keletkeznek egészségre káros szabadgyökök sem. Ezzel szemben az extra szűz olívaolaj erőssége a magas antioxidáns tartalom, illetve a benne lévő szterolok gátolják a koleszterin felszívódását.



Koleszterinmentes, jól felszívódik

A kókuszzsír - főként közepes hosszúságú zsírsavtartalma (MCT) miatt -, az epesav és a zsírbontó enzimünk, a lipáz hiányában is felszívódik. Ezért jól alkalmazható epebetegség, hasnyálmirigy betegség, gyulladásos bélbetegségek diétájában. A kókuszzsír és az állati zsiradékok közt alapvető különbség, hogy csak az állati zsiradékok tartalmaznak koleszterint, ezért koleszterin szegény diéta esetén is bátran alkalmazható a sertészsír kiváltására. A kókuszzsír mellett pálmazsír >> néven is forgalomba kerül hasonló csomagolású termék, de a kettő nem ugyanaz. A pálmazsír sem tartalmaz koleszterint, de szerkezete inkább hasonlít a sertészsíréhoz, mint a kókuszzsíréhoz: főként telített zsírokból áll, ezért jó sütőzsiradék, ám leginkább hosszú szénláncú zsírsavakat tartalmaz, melynek emésztése sokkal jobban megterheli a szervezetet.



Kókuszzsír a konyhában

A kókuszsírnak két fajtáját különböztethetjük meg: a szűz és szűrt változatot. A szűz változat enyhén kókuszillatú és ízű. Ezt alacsony hőmérsékleten és vegyi anyagok nélkül vonják ki a kókuszdió húsából.

A szűrt kókuszzsír teljesen íztelen és szagtalan, a gyümölcs szárított húsából nyerik magasabb hőmérsékleten. Hátránya, hogy értékes fitonutrienseket nem tartalmaz, esetében viszont nem kell attól tartani, hogy az elkészült étel kókusz ízű, vagy illatú lesz. Ennek épp ellenkezője fordulhat elő: a kókuszzsír, stabil szerkezetének köszönhetően ugyan többször is felhasználható, de számoljunk azzal, hogy ez az alapvetően semleges anyag az ételek ízét átveheti. Nagy előnye, hogy rántott ételek készítése során sem keletkeznek kellemetlen szagok a konyhában. Használata ezért előnyös lehet sütésnél, az olaj, vagy más zsírok helyettesítésére, de készíthetünk vele süteményeket is, mint az alábbi sós ropogtatni való esetében.



Magos stangli

200 g teljes kiőrlésű búzaliszt

250 g túró

50 g kókuszzsír

2 db tojás (1 db a tésztába+ 1 db a tetejére)

só (ízlés szerit)

2 db fokhagyma gerezd

szezámmag (ízlés szerint)

mák (ízlés szerint)



Elkészítés:

Egynemű tésztává gyúrjuk a lisztet, a túrót, a kókuszzsírt és 1 db tojást, ízesítjük kevés sóval, illetve az összenyomott fokhagymagerezdekkel. Az így készült tésztát lisztezett deszkán 1 cm vastagságúra nyújtjuk, majd az egészet lekenjük tojással. Tetejére ízlés szerint szórunk szezámmagot, mákot. Nagyjából 1 cm szélességű csíkokat vágunk belőle és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.



A kókuszzsírt tehát használhatjuk bátran, sok féle módon a konyhában, de ügyeljünk a helyes arányok betartására! A napi teljes energia bevitelünknek csak 1/3-át fedezzük telített zsírokkal. Túlzott használatuk hozzájárul a rossz koleszterin szint növekedéséhez, szív és érrendszeri megbetegedések kialakulásához. Emellett magas energia tartalmáról sem szabad elfeledkezni: 100 gramm 878 kcal-t tartalmaz.

Forrás: http://www.tudasfaja.com/tudd-meg-az-igazsagot-a-zsirokrol-valts-kokuszzsirra/
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
szeretet
  2015-08-16 19:35:23, vasárnap
 
  Az unokád iránt érzett szeretet olyan,
mint a szerelem, csak mélyebbről jön,
boldogsággal tölt el, ha rá gondolsz,
és mosoly ül az arcodra, bárhol is legyél...
és a legjobb, hogy tudod: ez ÖRÖKKÉ tart!
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Anya csak egy van
  2015-08-16 19:09:42, vasárnap
 
  Őszes haján megcsillan a fény, hosszasan nézem őt, ahogy ott ül az ő kis virágos kertjében, emlékektől fáradt arcán, a napsugár megvilágítja kedvesen gyűrt ráncait.

- visszagondolok, mikor is kezdődött - Nem tudom, nem emlékezhetek a kezdetekre, így is túl sok mindenre emlékezem, anya szerint... Arra viszont határozottan tisztán emlékszem, hogy átölel, és ugyan nem puszilt sosem agyon, de amikor igen, olyankor igazán éreztem, hogy szeret, úgy ahogy csak egy anya tud szeretni.
Fogalmam sem volt, miért idegeskedik annyit, és hogy tud olyasmiken aggódni, amikért egyáltalán nem érdemes, szükségtelen. Nem értettem miért könnyes a szeme, ha elénekelek neki egy gyermeteg dalt az iskolai anyák napi ünnepségen, és azt sem, hogy miért kell fent maradnia, ha nem jövök haza időben egy ártatlan kis gyerek-buliról. Aztán, épp hogy nagykorú lettem, az én pocakomban is gyökeret eresztett egy aprócska élet, fel sem fogtam mi történik velem és kilenc hónappal később édesanya lettem.
Nem hunytam le a szemem egyetlen pillanatra sem, amíg az az édes kicsi hajas baba álomra nem szenderült a kiságyában. Hangtalan léptekkel hagytam el a kisszobát, résnyire nyitva hagyott ajtónál kezdtem el a második műszakot, az ,,anyák éjszakai munkáját"- egy előre beprogramozott robot módjára készült a babaálmok alatt a kakaós kuglóf, a konyhakövet sem az angyalok suvickolták fényesre az éj leple alatt és nagy bögre tejeskávék mellett, fodros kis ruhát varrtam reggelre az én kis gyönyörűségemnek. Mindezt hogy bírtam? - nem tudom, de nem emlékszem éjjeli fáradtságra, erősnek éreztem magam, olyasvalami ez, amit csak az anyák tudnak. Persze másnap, volt, hogy azt éreztem összeesek, de akkor a kicsi lányom mellé bújtam, és együtt szundítottam vele. Ahogyan ő, és aztán a kisebb kisangyal is cseperedett, - és bizony hihetetlen gyorsasággal nőnek fel ezek az aprócska lények- megértettem, azt, amit gyermekként sosem tudtam, hogy vannak az emberek, a férfiak, a nők, az apák, de Anya csak egy van! Megértettem az,,értelmetlen"aggódásokat, a felszáríthatatlan könnyeket, és átéltem percről-percre mindazt, amit annakidején az én édesanyám érezhetett. A lányaim, és bizonyára a ti gyermekeitek sem értik, nem is érthetik, hogy mi ez az egész. Tovább megyek, nem tudják átérezni a barátok sem és óvatosan megjegyzem, hogy még a legtökéletesebb édesapák sem azt, amit egy anya érez minden pillanatban, attól a perctől kezdve, hogy világra hozza élete első gyermekét. Semmi sem lesz ugyanolyan többé, soha egyetlen pillanat sem létezhet, - akár csak egy aprócska - aggodalom nélkül, nincs többet én, már csak MI vagyunk. Most már tudom, mit jelenthetett anyukámnak egy-egy átvirrasztott éjszaka, egy hajnali telefoncsörrenés, egy lázas homlok, egy borogatás, hogy miért sóhajtott sokszor akkorát, hogy majd megszakadt a szíve, és hogy miért sírt oly keservesen a szobában, amikor azt hitte nem látja senki.
...Virággal kezemben sietek hozzá, hogy még időben odaérjek, süteményt is viszek neki. - azt nagyon szereti - Hálás vagyok, hogy még meglephetem, szorosan magamhoz ölelhetem, hálás vagyok a könnyekért, a sóhajokért, az aggódásért, mert mindezek nélkül, nem lehetnék igazán anya én sem. Most már tudom...
Frenyó Krisztina
 
 
0 komment , kategória:  Tanulságos történetek  
Drága Szűzanya!
  2015-08-16 18:58:09, vasárnap
 
 
Hálát adunk neked a sok csodáért, amit általad kapott ajándékba a világ, hogy alázattal elfogadtad Isten akaratát, és megszülted Isten Szent Fiát! Hálát adunk neked Drága Istenanya az önfeláldozó jóságért, amivel minden nap közelebb vezettél minket a SZERETET-be vetett emberi hit beteljesedéséhez, hogy példát mutattál az emberiségnek, Te lettél az Önmagát Istennek teljesen átadó családanya példaképe!
Drága Szűzanya, Fiad Jézus által testestől lelkestől a Mennybe felvétettél, Mennyország Királynője lettél! Kérünk szépen tisztítsd meg lelkünket az aggodalmaktól, hiszen Te közben jársz értünk kérünk hogy nyisd nagyra szívünket, hogy meghalljuk Mennyei Atyánk hívását, amikor testvéreink szükséget szenvednek!
Drága Szűzanya alakítsd lelkünket olyan egyszerűvé, és tisztává, amilyen a Mennyország legszebb virágszála! Kérünk hogy alakítsd szívünket Szeretettől lángoló szívvé, amilyen a Mennyország leghevesebben dobbanó és legjobban lángoló Szíve, Szent fiadnak Jézus Krisztusnak Szíve!
Mindörökké Ámen!
 
 
0 komment , kategória:  Lelkipásztori elmélkedés  
Nagymamaként...
  2015-08-16 13:31:27, vasárnap
 
  Mikor már hajunk ősz lesz, s kezünk remeg,
Végre mellettünk van az, aki szeret.
A gyerekeink már dolgozni járnak.
Családjuk van, saját lábukon állnak.

Mikor unokáink hozzánk tipegnek,
Melegséget adva vénülő szívednek.
Gyengéden átölelnek kis kezükkel.
Felnéznek ránk ragyogó, szép szemükkel.

Mikor sütit sütsz, törekedsz a jóra,
Hiszen ez a szerető nagymamák dolga.
Te nem vagy mérges akkor sem, ha rosszak.
Tudod, hamar elmúlik ez a korszak.

Mikor betegek, féltve őrzöd álmuk.
Igazi angyalok, még sincsen szárnyuk.
Anyák napján verset mondanak néked,
Kimutatván, mennyire szeretnek Téged.

Mikor már hajunk ősz lesz, s kezünk remeg,
Végre mellettünk van mind, aki szeret.
S tán magunkban hálát adunk az égnek,
Hogy ilyen kegyes volt velünk az élet...

Kukuruzsnyák Rebeka
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2015.07 2015. Augusztus 2015.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 118 db bejegyzés
e év: 1028 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 30
  • e Hét: 571
  • e Hónap: 2466
  • e Év: 53257
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.