Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Gyógyszer a konyhából, ami minden vírust elpusztít!
  2015-08-18 16:29:35, kedd
 
  Ugye mindenkinél van otthon méz és fahéj? Ha nincs, épp itt az ideje beszerezni. Nem csak a karácsonyi sütés-főzés tartozékai, hanem ebben a zimankós időben megvédnek a vírusoktól is. Ezenkívül számos egészségügyi hatása van a két ízletes összetevőnek.

A méz és a fahéj megelőzi a szívinfarktust, csökkenti a koleszterinszintet, könnyíti a légzést és erősíti a szívizom munkáját. A méz az egyetlen élelmiszer a világon, ami soha nem romlik meg és csak akkor kristályosodik ki ha hideg helyen tároljuk.

1. Húgyhólyag gyulladás: adjunk hozzá egy csésze langyos vízhez egy evőkanál mézet és két teáskanál fahéjat. Keverjük jól el - elpusztítja a húgyhólyagban jelenlevő baktériumokat.

2. Szívproblémákra: fél teáskanál mézet és egy teáskanál fahajat keverjünk el tejszínnel. Minden reggel fogyasszunk a keverékből, megakadályozza a szívroham kialakulását, csökkenti a koleszterin szintet, és erősíti a szívet.

3. Megfázásra: keverjünk össze egy csipet fahéjat, és egy evőkanál felmelegített mézet. Fogyasszuk három napon keresztül ezt az édes gyógyírt, és elmúlik a megfázás, kitisztulnak a melléküregek.

4. Köszvény: egy csésze meleg vízben oldjunk fel két teáskanál mézet és egy teáskanál fahéjat. Naponta kétszer fogyasszuk reggel és este.

5. Magas koleszterin csökkentésére: ez az ital kiváló azoknak, aki koleszterin problémákkal küzdenek. Keverjünk el 3 teáskanál fahéjat és 2 evőkanál mézet egy fél liter vízben. Naponta fogyasszuk.

Forrás: http://m.mindenegybenblog.hu/eletmod-egeszseg/a-recept-ami-felhergelte-a-gyogysze ripart
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Arany tej: egy ital, ami megváltoztathatja az életed
  2015-08-18 16:13:37, kedd
 
  Az Arany Tej egy csodálatos ital, ami rendkívüli előnyöket nyújt. A fő összetevő ebben a receptben a kurkuma, aminek számos jótékony hatását egyre több kutatás igazol.

A kurkuma kurkumint tartalmaz. Ez egy polifenol, ami elsődlegesen aktív komponensnek lett beazonosítva, és ami több mint 150 tényleges gyógyhatást tud felmutatni, mint például antioxidáns, gyulladásgátló és rákellenes tulajdonságok.

További előnyök:

Arany tej: egy ital, ami megváltoztathatja az életed




Az Arany Tej egy csodálatos ital, ami rendkívüli előnyöket nyújt. A fő összetevő ebben a receptben a kurkuma, aminek számos jótékony hatását egyre több kutatás igazol.

A kurkuma kurkumint tartalmaz. Ez egy polifenol, ami elsődlegesen aktív komponensnek lett beazonosítva, és ami több mint 150 tényleges gyógyhatást tud felmutatni, mint például antioxidáns, gyulladásgátló és rákellenes tulajdonságok.

További előnyök:





-Gyulladáscsökkentő, antioxidáns, antiszeptikus, fájdalomcsillapító

-Erősíti az immunrendszert

-Anti-karcinogén

-Segít fenntartani a koleszterin szintet

-Elősegíti az egészséges emésztést

-Máj méregtelenítő

-Szabályozza az anyagcserét és a testsúlyt

-Vérnyomás szabályozó hatású

-Emlékezés és agyi funció javító

-Neurológiai rendellenességek ellen hatékony

-Szabályozza a triglicerideket

Átfogóbb kutatások szerint a szájon át adott kurkumin legalább 90 százaléka kárba vész, fel sem szívódik.

Fekete borsot hozzáadva a kurkumához vagy kurkumával ízesített ételekhez, ezerszeres hatékonyságú növekedést érhetünk el a kurkumin felszívódásban, amit a bors piperin elnevezésű csípős összetevőjének köszönhetünk.

Tehát a fekete bors és a kurkuma keverékével hatékonyan növelhető a test kurkumin felszívódó képessége!

Ennek a hatásnak az eléréséhez egy kiváló receptet használhatunk, amit arany tejnek neveznek.

Arany tej készítése:

Első lépés - Kurkuma paszta elkészítése

Összetevők:

- ¼ csésze kurkuma por

- ½ teáskanál őrölt bors

- ½ csésze szűrt víz

Elkészítés:
Keverjük jól össze a hozzávalókat egy kisebb serpenyőben. Közép magas hőfokon addig keverjük, amíg sűrű paszta állagú nem lesz. Ez nem tart sokáig, úgyhogy nem érdemes magára hagyni. Hagyjuk kihűlni a keveréket, amit egy kis üvegben a hűtőben tartunk.

Második lépés - Arany Tej

Összetevők:

- 1 csésze mandulatej vagy kókusztej

- 1 teáskanál kókuszolaj (lehet mandulaolaj, olívaolaj...)

- ¼ teáskanál vagy több kurkuma paszta (ízlés szerint)

-Méz

Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat egy serpenyőben, kivéve a mézet. Közepes lángon állandó keverés mellet melegítsük, de ne hagyjuk felforrni. Utána mézet adhatunk hozzá ízlés szerint.



Visszahűlt állapotban tálaljuk. Fogyasszuk akár fahéj hozzáadásával, gyümölcskarikákkal díszítve.

Forrás: http://antalvali.com/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lehetőségek az élettől…
  2015-08-18 15:59:12, kedd
 
  Az élet áldozatokkal és lemondásokkal jár. Áldozatot kell hoznunk, ezáltal sok mindenről le kell mondanunk, azonban amit az "áldozat" által kapunk, az felbecsülhetetlen.

Ahhoz, hogy új lehetőségeket kapjunk az Élettől, ahhoz a régi dolgokat el kell engedni. Csak akkor tud kinyílni egy ajtó ha előtte egy másikat becsuktuk. Egy így működik, ez a rend. Mennyivel egyszerűbb lenne úgy döntetnünk, ha tudjuk, hogy mi van a másik ajtó mögött, ha előtte nem kellene azt a bizonyos jelenlegi ajtót becsukni.

Én megtettem! Becsuktam az egyiket, majd egy pillanatra megpihentem, épp eggyé váltam a némasággal, az érzéssel, hogy minden olyan üres, mégis mintha tapintani lehetni az energiákat, amikor szép lassan kinyílott az új, a másik ajtó. Gyönyörű fények szivárogtak ki, mintha varázsszobába léptem volna. Az érzés olyan lágy, olyan simogató, szolid és nem tolakodó, biztonságot adó, szeretetteljes, finom. Mintha megszűnt volna minden, ami valaha nehézséget okozott. Büszke voltam magamra és a döntésemre. Igen! Érdemes döntést hozni.

Érdemes a múltat magunk mögött hagyni, érdemes változtatni, még akkor is, ha a komfortzónánkat, kényelmünket fel kell hozzá adni, akkor is, ha ott, abban a pillanatban minden meg fog változni.

Amíg nem csukjuk be az egyik ajtót, addig nem tudhatjuk meg, hogy mit tartogat még az Élet nekünk. Nem láthatjuk, hogy van ennél több és jobb is, mint amit eddig tapasztaltunk.

A legnagyobb bátorság leszületni erre a Földre, mivel itt vagy, elmondhatod magadról, hogy bátor vagy! Érezd most magadban ezt a bátorságot, érezd, ahogy átjárja a tested, vegyél egy jó mély levegőt és tedd meg az első lépéseket, nyiss be és lásd meg, hogy lehet másképp is. Lásd meg a csodát!



Dömötör Aletta
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A testvéri szeretet határtalansága – Igaz történet
  2015-08-18 15:43:00, kedd
 
  Szegény családban nőttem fel, öcsémmel együtt, aki három évvel fiatalabb, mint én. Tiszta szívből vágytam egy olyan szép zsebkendőre, ami minden lánynak volt akkoriban. Ezért ötven centet loptam a családi kasszából. Édesapám észrevette és mindkettőnket a falhoz állított. Egy bambuszbottal a kezében kérdezte, hogy ki lopta el a pénzt. Mivel mindketten hallgattunk, ezért apám azt mondta: Ha egyikőtök sem ismeri el, akkor mind a ketten ki fogtok kapni. Felém suhintott a bottal, de az öcsém elém állt és azt mondta: "Apám én voltam az egyetlen, aki lopott. Büntess meg engem." Az öcsém aznap éjjel sebes testtel, sírva feküdt le az ágyába. Soha nem felejtem el testvérem arcát, amikor engem védett. Ő nyolc éves volt ekkor, én tizenegy.

Egyszerre vettek fel minket az iskolába. Engem az egyetemre, öcsémet pedig a középiskolába. Édesapám aznap este három doboz cigit szívott el a teraszon. Édesanyám csak sírt és arról beszélgettek mi legyen most, hiszen nem tudják mindkettőnk tanulmányait kifizetni. De lehet, hogy még egyikünkét sem. Öcsém reggel apám elé állt és azt mondta, hogy Ő már elég könyvet kiolvasott, dolgozni szeretne inkább. Apám azt mondta, ha könyörögnie kell is, de körbejárja a környéket hitelért, hogy mindketten tanult emberek legyünk. Másnap reggelre az öcsém elment otthonról. Csak egy cetlit hagyott:" Ne vegyen fel apánk hitelt, Ő dolgozik majd és küldi a pénzt az én iskolámra. Tanuljak, és ne hozzak szégyent a családra."

Az egyetemen tanultam, kollégista voltam. Egy nap a szobatársam jött be,hogy keres egy falusi munkás ember. Kimentem és megláttam az én drága testvéremet. Piszkosan, munkásruhában. Gombóccal a torkomban kérdeztem: ,,Miért nem azt mondtad, hogy a testvérem vagy?" A következőt felelte: ,,Azért, mert nem akartam, hogy kinevessenek Téged azért, hogy egy ilyen munkás, szegény ember a testvéred." Ekkor már nem bírtam megállni, eleredtek a könnyeim és úgy öleltem Őt...zokogva. Én huszonhárom éves voltam ekkor, Ő húsz.

Huszonhat évesen mentem férjhez. Férjem gazdag, sikeres üzletember volt. Új városba költöztünk, de szerettem volna, ha szüleim és testvérem a közelünkbe költöznek. Öcsémnek falajánlott a férjem egy vezetői pozíciót a cégében. De Ő nem fogadta el. Azt mondta, segédmunkásnak jönne csak el dolgozni. Nem akarta, hogy arról pletykáljanak az emberek, hogy Ő tanulatlanul, azért mert a testvérem került be a cégbe. Nem akarta, hogy engem és a családomat bántsanak.

Harminc éves volt a testvérem, amikor elvette egy falubeli helyi farmer lányát feleségül. Az esküvőn a ceremóniamester megkérdezte tőle, ki az a személy, akitől most búcsúzna, akit a legjobban szeret? Gondolkodás nélkül válaszolta: ,, A nővérem." és belekezdett egy történetbe, amire én már nem is emlékeztem: ,, Amikor iskolásak voltunk, a szomszédos faluba kellett bejárnunk. Gyalog két óra volt az út, amit minden nap közösen tettünk meg. Egy téli napon, hazafelé elhagytam az egyik kesztyűmet. A nővérem gondolkodás nélkül adta oda a sajátját. Amikor hazaértünk annyira remegett a keze, hogy nem tudta tartani az evőeszközt és meg sem tudta enni a vacsoráját. Az orvosok két ujját nem tudták megmenteni. Ezen a napon megfogadtam: amíg élek, vigyázni fogok Rá és mindig az Ő boldogságát tartom szem előtt."

Könnyek peregtek le az arcán. És az enyémen is. A teremben tapsoltak és minden tekintete rám szegeződött. Nehéz volt megszólalni. De köszönetet mondtam az Öcsémnek azért, amit egész életünkben értem tett.

forrás: JóPortál
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A hosszú házasság nyolc meglepő, de tudományosan igazolt tit
  2015-08-18 15:36:54, kedd
 
  A hosszú házasság nyolc meglepő, de tudományosan igazolt titka

Akármennyire is felhőtlen a boldogság egy házasság már teljesen más tészta. Természetesen mindenki az életfogytiglan boldogság titkát keresi, köztük a kutatók is, akik úgy tűnik meg is találtak néhány meglepő "titkot", mitől lesz tartós egy házasság.

1.Kisebb költségvetésű esküvő

Bár a gyönyörű álomesküvő nagyon is kecsegtető, az Emory University kutatása alapján azok, akik szerényebb esküvőt tartanak, sokkal inkább együtt maradnak. Akik húszezer dollár fölött költöttek esküvőjükre három és félszer többször váltak el, mint akik kevesebbet, öt és tízezer dollár között költöttek esküvőjükre.

2.Online találkozás

Sokáig tartották szégyenletes dolognak, ha online találkoztak párjukkal, azonban mostantól biztosan nem kell senkinek szégyenkeznie. A Proceedings of the National Academy of Sciences-ben megjelent tanulmány szerint a hosszú kapcsolat egyik titka lehet. Az online találkozott párok között kisebb a válási arány és jobban meg is vannak elégedve házas életükkel.



3.Azonban zárjuk ki a közösségi hálót a hálószobából

A Boston University tanulmánya szerint a túlzott közösségi média használat elégedetlenséget vált ki a házastársak között és növeli a válási arányt is. Valamint azt is megállapították, hogy a közösségi médiát erősen használók 32 százaléka gondol arra, hogy elhagyja párját, szemben a kevésbé közösségi háló használók 16 százalékával szemben.



4.Közös filmnézés

Egyszerű és nagyszerű módja a tartós házasságnak a közös filmnézés állítja egy a Journal of Consulting and Clinical Psychology-ban megjelent tanulmány. A kutatók a vizsgált párok között, akik többször néznek filmet együtt és megvitatják a karakterek kapcsolatát, jelentősen csökkentette a válások számát. Ez, a miatt lehet, hogy a filmek szereplőin keresztül egyszerűbben tudják megvitatni a párok személyes konfliktusaikat.

5.Figyelni kell az apróságokra is

John Gottman, pszichológus kutatása szerint mikor párod megzavar, mondjuk olvasás közben, hogy például megmutasson egy vicces képet a neten, akkor nem csak lenyűgözni akar, hanem pozitív figyelemre vágyik. Azonban, ha folyton azt válaszolod, hogy nem érsz rá, azzal a kapcsolatotoknak ártasz. Gottman megfigyelései szerint, a még mindig együtt lévő házaspároknál, tíz alkalomból kilencszer odafigyeltek a másikra, míg az elvált pároknál tízből csak háromszor voltak hajlandók ilyesmire odafigyelni.



6.A veszekedéskor is ketten vagytok

A University of California, Berkeley kutatása szerint azok a párok, akik a vitáik során többször használják a ,,mi" szót, sokkal egyszerűbben oldják meg a konfliktusaikat, így tartósabb is lesz a kapcsolatuk. Illetve a kutatás azt is megállapította, hogy vitás helyzetekben az egyes számú névmások használata a boldogtalan házasság egyik jele.



7.Emeld párod piedesztálra

A University of Buffalo kutatásában 222 párt kértek meg, hogy pontozzák különböző jellemzők alapján párjukat és magukat három év alatt többször is. Azok, akik magasabb pontokat adtak párjuknak, sokkal nagyobb arányban maradtak együtt boldog házasságban.



8.Mindkettőtök élvezze a közös programokat

Mindenki azt ajánlja, hogy töltsetek minél több időt együtt és szervezzetek minél több programot. Azonban a Journal of Marriage and Family szerint azonban nem mindegy, hogy mi ez a program. Kutatók szerint nem az a lényeg, hogy ugyanaz legyen a pár hobbija, vagy sok közös dolgot szeressenek, inkább, hogy mindkettejük élvezze a közös programokat. Az ilyen elfoglaltságok segítenek a tartósan boldog kapcsolat kialakításában.

Forrás: http://www.eskuvovintage.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2015.07 2015. Augusztus 2015.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 118 db bejegyzés
e év: 1028 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 840
  • e Hét: 4350
  • e Hónap: 6245
  • e Év: 57036
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.