Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Kirándulásom
  2015-08-20 21:04:42, csütörtök
 
  Saját fotózás
Gellérthegy 2015
...... ......



Gesztenyefa gesztenyével az Erzsébet hídnál.
...... .............


 
 
1 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Kirándulás az ízek utcájában. Augusztus 20.
  2015-08-20 20:52:26, csütörtök
 
  Képek saját fotózás.
Szent István napi tönköly kenyér.
...... ........


Sárgabarack-pálinkás karamelltorta.
.....


Kemencében sütött kenyérlángos.
.....


 
 
0 komment , kategória:  blog partik  
Szent István rend Kitüntetése 2015
  2015-08-20 11:56:07, csütörtök
 
  Polgár Judit sakkozó és Eötvös Péter zeneszerző kapták.
A legmagasabb magyar állami kitüntetést, a Magyar Szent István-rendet idén Polgár Judit sakkozó és Eötvös Péter zeneszerző vehették át, A Szent István-rend olyan személyiségeknek adományozható, akiknek kiemelkedő életműve és nemzetközi elismertsége Magyarország hírnevét szolgálja világszerte.
Polgár Judit
........


Eötvös Péter
........

 
 
0 komment , kategória:  augusztus 20  
Átadták az augusztus 20-i állami kitüntetéseket
  2015-08-20 11:49:57, csütörtök
 
  Kitüntettek névsora Híradó Link  
 
0 komment , kategória:  augusztus 20  
Obama is üzent Magyarországnak
  2015-08-20 11:28:41, csütörtök
 
  Barack Obama az amerikai nép nevében kifejezte jókívánságait augusztus 20. alkalmából Áder János köztársasági elnöknek és a magyar népnek, az amerikai elnök a levélben a demokrácia és a szabadság védelmére is felhívta fel a figyelmet.
Igyekeznünk kell fenntartani azokat az alapvető elveket és értékeket, amelyeken a demokrácia és a szabadság alapszik
Barack Obama


"Ezen a napon az Egyesült Államok és Magyarország közötti jelentős kapcsolatot ünnepeljük, rendíthetetlen szövetségesünket és értékes partnerünket" - fogalmazott a levélben udvariasan az amerikai elnök. Hangsúlyozta: e kapcsolatot, amelynek alapja a demokrácia melletti elkötelezettség, erősebbé teszi a gazdasági együttműködést és a közös szándékot a biztonság megteremtésére Irakban, Afganisztánban és a Balkánon. A transzatlanti család tagjaiként "folyamatosan igyekeznünk kell fenntartani azokat az alapvető elveket és értékeket, amelyeken a demokrácia és a szabadság alapszik" - emelte ki Obama. Az amerikai elnök emlékeztetett az olyan - az államnak és a társadalomnak fontos - elvek és intézmények melletti elkötelezettség jelentőségére is, mint amilyen a jogállamiság, a tolerancia, valamint a fékek és egyensúlyok rendszere.
 
 
0 komment , kategória:  augusztus 20  
Zászló felvonás és tiszt avatás 2015 évben
  2015-08-20 11:24:11, csütörtök
 
  ...... .....


A Himnusz hangjaira, katonai tiszteletadás mellett felvonták Magyarország nemzeti lobogóját az augusztus 20-i állami ünnepen a Parlament előtti Kossuth Lajos téren csütörtök reggel. A központi ünnepi rendezvények nyitó eseménye esőben zajlott.
Az ünnepségen részt vett Áder János köztársasági elnök, Kövér László, az Országgyűlés elnöke, a kormány több tagja, köztük Hende Csaba honvédelmi miniszter, valamint közéleti személyiségek, a diplomáciai testület tagjai és katonai attasék. A lobogó felvonása után honvédtisztjelöltek teszik le katonai esküjüket. Az érdeklődőket katonai bemutatókkal és zenével várják a Kossuth térre.
- A haza minden előtt. íz évvel ezelőtt senki sem gondolta volna, hogy egy évtizeden belül visszatér a hidegháború veszélye Európába, hogy recsegni-ropogni kezd az euróövezet, hogy olyan népvándorlás indul, amelynek következményeként Magyarország határait is százezrével ostromolják a bevándorlók - mutatott rá beszédben Áder János államfő.
 
 
0 komment , kategória:  augusztus 20  
Áder János ünnepi beszéde
  2015-08-20 11:09:16, csütörtök
 
  A Kossuth Lajos téren zászlófelvonással kezdődtek az augusztus 20-ai ünnepségek. Az államfő a honvédtisztek avatásán azt mondta: közösen kell megteremteni a polgári demokrácia új, 21. századi biztonságát. Az államalapítás emléknapján országszerte ünnepségeket tartanak, a legtöbb településen istentisztelet, szentmise és kenyérszentelés is kíséri a hivatalos rendezvényeket. A fővárosban délután 5 órakor kezdődik az ünnepi szentmise a Szent István-bazilika előtt - Erdő Péter bíboros, Esztergom-budapesti érsek vezetésével. A szertartás az este 6 órakor kezdődő Szent Jobb-körmenettel zárul. Augusztus 20-a a keresztény magyar államalapítás emléknapja és egyben az új kenyér ünnepe is.
A biztonságunk megteremtése közös feladat - jelentett ki Áder János. Az államfő a honvédtisztek ünnepélyes avatásán mondott beszédében hangsúlyozta: világunk egyre kevésbé hasonlít régi, megszokott önmagára. Hozzátette: közösen kell megteremteni a polgári demokrácia új, 21. századi biztonságát.

...... ......


Áder János államfő szerint "a haza minden előtt" fundamentumot előtérbe helyezve, közösen kell megteremteni a polgári demokráciánk új, 21. századi biztonságát.
Biztonságunk megteremtése ránk vár, hazánk valamennyi polgárára - hangsúlyozta a köztársasági elnök a honvédtisztek augusztus 20-ai, ünnepélyes avatásán elmondott beszédében, kiemelve: "világunk egyre kevésbé hasonlít régi, megszokott önmagára".
Tíz évvel ezelőtt senki sem gondolta volna, hogy egy évtizeden belül visszatér a hidegháború veszélye Európába, hogy recsegni-ropogni kezd az euróövezet, hogy olyan népvándorlás indul, amelynek következményeként Magyarország határait is százezrével ostromolják a bevándorlók - mutatott rá Áder János.
A köztársasági elnök a fenyegetettségek közé sorolta a klímaváltozás háborús konfliktusokat is kiváltó hatásait, de szólt a megélhetési gondok miatt is bekövetkezett népvándorlásról is. Áder János megítélése szerint ugyanakkor a 21. századi biztonság megteremtéséhez semmit sem kell megtagadnunk abból, amiben idáig hittünk, vagy megtagadnunk törekvéseink helyességét. A felelősség azonban nem hárítható másra: a biztonság megteremtése politikusokra, intézményekre, a gazdasági élet szereplőire, az egyházakra, a civilekre és a családokra egyaránt vár - jelentette ki.
A köztársasági elnök hangsúlyozta: szakítani kell a közönnyel, az "úgysem rajtam múlik" mentalitással is. "Rajtunk múlik, hogy a helyi közösségek megtartó erejét veszélyeztető törekvéseknek ellenállunk-e, rajtunk múlik, hogy megvédjük-e környezetünket, óvjuk-e vizeinket, erdeinket, termőföldjeinket, s az éltető levegőt" - hangoztatta Áder János.
 
 
0 komment , kategória:  augusztus 20  
Szent István-i feladatunk van
  2015-08-20 11:05:52, csütörtök
 
  A Szent István-i életmű folytatását és a határok védelmét nevezte meg elsődleges feladatnak a kancelláriaminiszter a Csongrád megyei Kiszomboron tartott ünnepi beszédében. Lázár János azt mondta: ahogy 2 ezer évvel ezelőtt Szent Istvánnak, úgy Magyarországnak ma is a legfontosabb feladata a kereszténység védelme.
A határ megvédése az ország jogi, fizikai, személyi megvédése a mindenkori állam legfontosabb felelőssége." Lázár János Szent István ünnepén beszélt arról, hogy olyan államot kell szervezni, amelyik képes megvédeni a magyarságot. ,,És hogy védelemre van szükség, pont itt a határtól néhány kilométerre, tőlünk délre is akár, Csongrád megye déli határán naponta tapasztaljuk, hogy a védősáncokra, a sáncvárakra, amit annak idején Szent István emeltetett annak érdekében, hogy az állam képes legyen megvédeni a nemzetet, mind a mai napig szükség van" - mondta a kancelláriaminiszter. A napokban készült el a gyors telepítésű drótakadály a magyar-szerb határ Csongrád megyei szakaszán, Ásotthalomtól Kübekházáig. A helyiek szerint a menekültáradattal szemben ez ad némi biztonságot. Az már megvan, hogy hova tervezik Kübekházán a sátrakat a menekülteknek. Már le is tarolták a földet. Közben kiderült, hogy 3,7 milliárdból építik a két menekülttábort. Sajtóhírek szerint a költségvetésből csoportosítanak át erre forrásokat. A Hír TV információi szerint a tiltakozások hatására mégsem Sormáson, hanem Nagykanizsán építenék meg az ideiglenes tábort.
 
 
0 komment , kategória:  augusztus 20  
augusztus 20. Szent István király
  2015-08-20 10:18:29, csütörtök
 
  Imádság:
Mindenható Istenünk! Magyar népünk Szent István királynak köszönheti, hogy a keresztény igazság útján elindult. Lelke mélyéig hívő, keresztény ember volt, aki cselekedeteiben Krisztust követte. Szent királyunk azzal a meggyőződéssel igyekezett a keresztény hitet terjeszteni országunkban, hogy ez a vallás erkölcsi mértéket és értéket ad az embereknek, az ország felemelkedését szolgálja és biztosítja népünk megmaradását évszázadokon keresztül. Segíts minket, hogy Szent István király példáját követve a földi haza építése mellett az égi haza, a mennyország felé törekedjünk!

Evangélium:
Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz: Mindaz, aki meghallgatja szavaimat és szerintük cselekszik, ahhoz az okos emberhez hasonlít, aki a házát sziklára építette. Szakadt a zápor, ömlött az ár, süvített a szél, és nekizúdult a háznak, de az nem dőlt össze, mert sziklára épült. Aki viszont hallgatja szavaimat, de nem követi azokat, ahhoz az ostoba emberhez hasonlít, aki a házát homokra építette. Szakadt a zápor, ömlött az ár, süvített a szél, nekizúdult a háznak, az összedőlt, és nagy romhalmaz lett belőle. Ezzel Jézus befejezte beszédét. A nép elragadtatással hallgatta tanítását, mert úgy tanított, mint akinek hatalma van, nem úgy, mint az írástudók.
Mt 7,24-29

Szent István király, Magyarország fővédőszentje.
Hallgasd meg, fiam, fogadd el szavaimat, akkor megsokasodnak életed esztendei. Megmutatom neked a bölcsesség útját, egyenes lesz az út, amelyen vezetlek. Semmi sem gátolja lépteidet, amikor jársz, és ha gyorsan szaladsz, akkor sem botlasz meg. Tartsd meg intelmemet, ne tágíts tőle!
Őrizd meg, hiszen ez a te életed. Ne lépj a gonoszok ösvényére, és a gonosztevők útján ne járj! Hagyd el s ne menj rajta tovább, kanyarodj el tőle, úgy folytasd utadat! Az igaz ember útja olyan, mint a hajnal pirkadása amely egyre világosabb, míg fényes nappal nem lesz. A gonoszok útja olyan, mint a sötét éjszaka, maguk sem tudják, miben botlanak meg.
Fiam, figyelj szavaimra, nyisd ki füledet a beszédeimre! Ne téveszd el őket soha a szemed elől, és őrizd meg a szíved közepében! Mert élet annak, aki megleli őket gyógyulás az egész testének. Nagy gonddal őrizd a szívedet, mert hiszen belőle indul ki az élet.Tartsd távol magadtól a száj hamisságát, távolítsd el az ajkak álnokságát! Egyenest előre nézzen a szemed, legyen egyenes a szemed pillantása. Egyengess sima utat a lábadnak, legyenek biztosak mind az útjaid. Se jobbra, se balra ne térj le az útról és a gonosztól tartsd távol a lábad.
Ez az Isten igéje.
...... ...........


...... .............


Plébánia cikk Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2015.07 2015. Augusztus 2015.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 183 db bejegyzés
e év: 3156 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6417
  • e Hét: 18047
  • e Hónap: 51201
  • e Év: 284948
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.