Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
A rózsa mosolya
  2015-08-21 22:41:13, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Virágos versek, idézetek  
Tejfölös babsaláta
  2015-08-21 19:57:38, péntek
 
  Tejfölös babsaláta

Hozzávalók:

50 dkg fehér gyöngybab
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 pohár tejföl
ecet ízlés szerint
cukor ízlés szerint
őrölt feketebors
őrölt kömény
2 babérlevél


Elkészítés:

Az előzőleg beáztatott babot sóval, babérlevéllel, 1 fej kockára vágott vöröshagymával és 1 gerezd zúzott fokhagymával ízesített vízben feltesszük főni.

Ezután feloldjuk kevés vízben az ecetet és a cukrot, ízesítjük őrölt borssal, őrölt köménnyel, 1 gerezd zúzott fokhagymával és 1 fej kockára vágott vöröshagymával.

A megfőtt babot leszűrjük, kihűtjük, majd összekeverjük az ízesített cukros-ecetes lével. Végül óvatosan elkeverjük 1 pohár tejföllel. Körülbelül fél napig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Mutterandi küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Májas vagy gombás bourekas
  2015-08-21 19:55:57, péntek
 
  Májas vagy gombás bourekas

Hozzávalók:

30 dkg csirkemáj vagy gomba
50 dkg leveles tészta
1 fej vöröshagyma
1 kis csokor petrezselyem

bors
majoranna
tojás
szezámmag

Elkészítés:

A májat kis kockákra (1x1 cm) vágom, a hagymát apróra. Olajon megdinsztelem a hagymát, mehet bele a máj, a só, a bors, a majoranna is. Puhára párolom. Aki szereti, kevés pirospaprikával is fűszerezheti. Mikor kész, villával kicsit megnyomkodom, és kész is a töltelék. A gombás töltelékhet a gombát szeletekre vágom, hagymával sütöm-párolom, fűszerezem sóval, borssal, majorannával, petrezselyemmel. A leveles tésztát felengedem, kinyújtom 3 mm vastagra, és nagy téglalapokat vágok belőle. Egyik felére 1 kanál tölteléket teszek, a széleket tojással kenem, ráhajtom, és villával össze is nyomom. Tojással lekenem, szezámmaggal jól megszórom, és mehet a 200-220 fokos sütőbe.

Megjegyzés:

A receptet Arancia küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
*Tükörtojás* sütemény
  2015-08-21 19:54:31, péntek
 
  *Tükörtojás* sütemény

Hozzávalók:

A piskótához:
10 dkg margarin
10 dkg cukor
2 egész tojás
2 evőkanál liszt
1 csoamg sütőpor

A krémhez:
3 csomag vaníliás pudigpor
9 dl tej
8 evőkanál cukor
6 dl tejföl

A tetejére:
2 doboz barackkonzerv
1 csomag zselatin

Elkészítés:

A krémhez a pudingokat a tejjel és a cukorral megfőzzük. Ha kihűlt, belekeverjük a tejfölt.

A piskótához a hagyoműnyos módon piskótatésztát készítünk, amit kikent, lisztezett tepsibe simítunk. A nyers tésztára kenjük a krémet, és előmelegített sütőben így sütjük meg.

Megvárjuk, míg kihűl, akkor felezett barackokkal kirakjuk úgy, hogy mikor szeleteljük, minden szeletre egy barack essen. A barack levét felforraljuk, feloldjuk benne a zselatint, ráöntjük a tésztára. Hűtőbe téve megvárjuk, míg megdermed teljesen, majd szeleteljük, és önmagában vagy tejszínhabbal kínáljuk.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Horváth Tamás küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Sertéspökölt galuskával
  2015-08-21 19:52:38, péntek
 
  Sertéspökölt galuskával

Hozzávalók:

A pörkölthöz:
70 dkg sertéslapocka
2 közepes fej vöröshagyma
étolaj
1 paradicsom
1/2 fehér paprika
őrölt pirospaprika
1 csipet bors
1 csipet őrölt kömény


A galuskához:
80 dkg rétesliszt
2 db tojás

víz

Elkészítés:

A vöröshagymát meghámozzuk, felkockázzuk, és kevés olajon aranybarnára pirítjuk. Amíg pirul a hagyma, felkockázzuk és megmossuk a sertéshúst, valamint apróra vágjuk a paradicsomot és a fehér paprikát. Az aranybarna hagymára rátesszük a paradicsomot és a paprikát, majd takaréklángon egy kicsit összesütjük őket. Ezután megszórjuk őrölt pirospaprikával, sóval, borssal, az őrölt köménnyel, majd beletesszük a húst, és felöntjük vízzel, puhára főzzük a húst.

Amíg fő a pörkölt, elkészítjük a galuskát. A liszthez sót adunk, és ráütjük a 2 tojást, majd folyamatosan vizet adunk hozzá, és csomómentesre kavarjuk. A rétesliszttel készített galuska sokkal keményebb és formásabbra szaggatható, mint a finomliszttel készített, valamint kevesebb tojás kell hozzá. Ha nincs otthon rétesliszt, akkor úgy készíthetünk kemény, nem ragadós galuskát, hogy a finomliszthez kevés búzadarát adunk. A masszát sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk, és addig főzzük, amíg feljönnek a víz tetejére. Ezután leszűrjük.

A pörköltet a nokedlivel és savanyúsággal tálaljuk.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Csizoo küldte. Köszönjük!

Fprrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Nyári minestrone
  2015-08-21 19:49:16, péntek
 
  Nyári minestrone

Hozzávalók:

2 db szárzeller
2 db sárgarépa
2 db újburgonya
2 db fehérrépa
1 db mogyoróhagyma
2 gerezd fokhagyma
3 ek olívaolaj1
l zöldségleves-alaplé
2 marék árpagyöngy (gersli)

300 ml paradicsompüré
100 g reszelt parmezán
1 nagy csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:

A zöldségeket mossuk, tisztítsuk meg, és vágjuk apró kockákra.

Futtassuk meg az olívaolajon a mogyoróhagymát, majd adjuk hozzá a kétféle répát, a szárzellert és a fokhagymát. Rövid pirítás után öntsük fel az alaplével, adjuk hozzá az árpagyöngyöt, és ízlés szerint sózzuk meg.

Főzzük 20 percig, azután adjuk hozzá a burgonyát és a paradicsompürét. Forraljuk 15 percig, majd mielőtt lehúznánk a tűzről, szórjuk bele a reszelt parmezánt, és hintsük meg a felaprított petrezselyemmel.





Megjegyzés:

Fotó: Tóth András
Stylist: Filep Kata
Helyszín: Kuktanoda

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Zabkása reggelire
  2015-08-21 19:47:28, péntek
 
  Zabkása reggelire

Hozzávalók:

1 pohár (2 dl) zabpehely
2 pohár víz
fahéj (mokkáskanálnyi)
mazsola (kb. fél pohárnyi)
méz
kókusztejpor (mokkáskanálnyi)

Elkészítés:

A zabpelyhet szárazon átforrósítjuk (sűrűn kevergetve), amíg illatozni kezd. Ezután hozzáadjuk a vizet, a mazsolát, a fahéjat, a kókusztejport (ez akár elhagyható). Kis lángon főzzük, és kevergetjük, nehogy odaégjen, egészen addig, amíg besűrűsödik (kb. 10-15 perc). Ha kevés lenne a víz, hígítsuk közben. Tányérokba szedjük (ez kb. 2 adag), és mézzel édesítjük. Mazsola helyett vagy mellett almával is dúsíthatjuk.

Megjegyzés:

Vegetáriánusoknak (ovo-lakto, lakto) is ajánlom!

A receptet Kátya küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2015.07 2015. Augusztus 2015.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 297 db bejegyzés
e év: 4135 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 554
  • e Hét: 1329
  • e Hónap: 6367
  • e Év: 136074
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.