Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
Miért fogunk hanyatlani legalább 2035-ig?
  2015-08-22 21:44:39, szombat
 
  2015.08.16. 07:37 HaFr
Miért fogunk hanyatlani legalább 2035-ig?

Egy ország aktuális gazdasági fejlődését a legalább 5 évvel korábban hozott szabadpiaci tőkebefektetések és az azokat megelőzően legalább 10 évvel hozott közösségi és humán tőke befektetések határozzák meg -- és ez csak a legoptimistább nézet. Valójában innovatívabb gazdasági környezetekben a humán- és a társadalmi tőke kellő színvonalának kialakulása ennél több időt vesz igénybe. A kevésbé innovatív, konzervatívabb tőkeszerkezetekben, mint a magyar -- amely feldolgozásra és összeszerelésre épül -- az átfutási idő rövidsége viszont a tőke hozamának (a hozzáadott értéknek) az alacsony voltával párosul, tehát kiugró, tartós növekedést még kedvező piaci és társadalmi környezetben sem lehet várni tőle. (Magyarország azonban nem teremt kedvező társadalmi környezetet sem: az oktatási és a jogi környezet hanyatlásának egyenes következménye az itt megtermelt profit teljes repatriálása, amelyet vagy máshol fektetnek be, vagy pénzügyi tranzakciókban hasznosítanak, mert mindenképp jobban megéri.) Egy dolog a haláléval egyenlő bizonyosságú egy nemzetgazdaság működésében: csodák nincsenek, a felfelé történő váratlan -- csodaszerű -- kitörések esélye nulla.

Az a tény, hogy Magyarországot egy ideje elkerülik a nagyobb, konzervatív beruházások is (pl. autógyárak), illetve komolyan vehető befektetések csak klaszterban (azaz iparágon belül, még inkább egy adott gyár ellátási láncában) valósulnak meg, meghatározza Magyarország gazdasági képét vagy 15 évvel előre. A befektetők nem látják a magyarországi befektetések stratégiai előnyét (ilyen földrajzi előnyünk nincs, a többit meg eljátszottuk, illetve most éljük fel), a ma itt megtelepült gyártási és szolgáltatási környezet legalább 15 évre előre meghatározza, hogy Magyarország alacsony hozzáadott értékű, lassan fejlődő, regionális összehasonlításban hanyatló ország lesz. Még egyszer: abból, hogy most mit gondol rólunk a világ (mit gondol a mai társadalmi tőkénkről, fogyasztóképességünkről, jogi környezetünkről, illetve ezek alakulásának trendjéről stb.), és ez hogyan tükröződik nem-befektetésekben, néhány tizedszázaléknyi pontossággal lehet tudni, hogy mint fog alakulni a GDP, az elosztható javak mennyisége, a szegények aránya 2030-ban. A saját -- nem rakétatudományos kalkulációim mellett, a többiek ortodox fejlődése esetén -- 2030-ban Bulgáriával leszünk az EU-fejlettségi lista utolsó helyén.

Valóban el lehet tehát mondani, hogy a kormány -- ellenzéki műszóval -- a gyerekeink jövőjét éli fel, miután felélte a saját nyugdíjunkat is. A kormány az ábrázolt képen ráadásul csak rontani fog még legalább 2018-ig, hiszen nem ért a dolgához (gondoljunk bele, milyen minőségű emberek hozzák a döntéseket a releváns területeken: egy Orbán, egy Balog, egy Varga), eközben lop, és folyamatosan félretájékoztatja a a közvéleményt az ország valós (stratégiai) helyzetéről. A legjobb esetben 2020-tól indulhatna meg valamiféle kilábalás, amelynek magas minőségű kormányzás idején -- amelyre nem volt példa ebben az országban az 1920-as évek közepe óta -- 2035-re lehetne értékelhető strukturális hatása. Ebben a pillanatban erősen kérdéses, hogy az ország valaha is fel fog-e zárkózni a fejlett országokhoz, illetve ennél még az is valószínűbb, hogy kikerül a nyugati civilizációból.

http://hafr.blog.hu/2015/08/16/miert_fogunk_hanyatlani_legalabb_2035-ig
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Talán megoldották, hogy ne fingják szét a tehenek a légkört
  2015-08-22 21:38:12, szombat
 
  Ez semmi ahhoz képest amit l simon és a kormány kibocsájtanak magukból.
Az tarol csak igazán
És ők a szájukon át.
Egyáltalán nem finganak.

Nem szólva a migránsokrol

*****


Talán megoldották, hogy ne fingják szét a tehenek a légkört

augusztus 14., péntek 19:56


A szarvasmarhával két dolog van: egyrészt baromi jó a húsa (sajnos nem itthon Magyaországon, de ahol rendesen tenyésztik és fogyasztják, ott igen), másrészt viszont ezt a jó húst hihetetlen gazdaságtalanul állítja elő, rengeteg energiába kerül, ráadásul emésztés közben rengeteg metán kerül a levegőbe.


https://youtu.be/3fHjmPQl8FU

Az már talán közhely, hogy a szarvasmarhák metánkibocsátása valóban hozzájárul az üvegházhatáshoz, de tény: a rizstermelés után ez az ágazat a legkártékonyabba a globális klímára nézve. És úgy egyáltalána, a mezőgazadság alig marad el a nehézipari szektortól, már ami a légkörre veszélyes gázok kibocsátását jelenti.

A pennsylvaniai Penn State egyetem kutatói most új megoldásra találtak rá, és a tesztek egyelőre azt mutatják, jó irányba kapizsgálnak.

A metánhoz, amelyből egy darab szarvasmarha 200 litert ereszt a levegőbe naponta (fingással és böfögéssel) szemben a birka 30 literjével, egyébként a tehenek sem ragaszkodnak: sokkal inkább az emésztőrendszerükben élő mikrobák, amelyek az emésztés során melléktermékként adják ki magukból a CH4-et.

Az eddig kipróbált módszerek általában súlyosan, toxikusan érintették a bendőben található mikroorganizmusokat, és/vagy túl drágák voltak, ezért nem vezettek eredményre.

Kutatók most a metánfejlődést lelassító 3-nitrooxypropanollal (3NOP) kezdtek kísérletezni, amit a takarmányhoz kevertek, és úgy tűnik sikerrel jártak: a kezelt marhák metánkibocsátása 30%-kal csökkent, de ami igazán nagy eredmény, hogy súlyok sokkal, 80%-kal jobban gyarapodott a kontrollcsoporténál.

A metánt ugyanis kifingani könnyű, előállítani mégis energiaigényes a szervezetnek, így komoly terhelést is jelent az állatnak, illetve az állat bendőjében munkálkodó organizmusoknak. (Modern Farmer/Penn State)


http://444.hu/2015/08/14/talan-megoldottak-hogy-ne-fingjak-szet-a-tehenek-a-legko rt/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Áttörték a rendőrsorfalat Macedóniában! Holnapután-legkésőbb
  2015-08-22 21:33:31, szombat
 
  Nna , így kellene küzdeniük a hazájukban az is-is ellen.... Nem itt


De azért milyen okosak ezek a mocskok előre lökik a nőket, gyerekeket, a macedónok megsajnálják őket, sorfal nyit, ezek az állatok pedig letarolják a saját kis majmaikat....szarni az összesre árkot nekik és mehetnek...
Igen a iszlám vallás a nőket eszköznek, a gyereket hulladéknak tekinti! Ezt kellene a határokon is érvényesíti, azután kántálhatnának! Ahhoz aztán értenek!
Nem ugyanezt csinálják a cigányaink? Az emberek vakok, azon fórumoznak, hogy a politikusok nem veszik észre, hogy Európa elfoglalása zajlik. Sőt tudják és irányítják. A vaknak is látnia kellene, hogy az országokat ugyanaz a maga által kiválasztott talmudista bűnbanda irányítja. Az egész földgolyót a saját tulajdonuknak tekintik.
A magyar parlamentben (épület), hány magyar van?
A fehér faj elveszik, mert képtelen a saját ellenségeit felismerni és harcolni ellene. Nem demonstrálni kell, meg aláírásokat gyűjteni, hanem takarítani.

Ezeket nem fogja megállítani Orbán játék kerítése, meg az esetleg kivezényelt “határvadász" mézeskalács kommandók. Ez még csak a kezdet, millióan fognak jönni! Nagyon, nagy bajok lesznek még itt! Ki kell lépni azonnal az EU-ból és radikális, drasztikus megoldásokat kellene azonnal hozni! Csak így van esély. Persze ez csak ábránd, önállóan nem fogunk tudni soha kilépni, csak ha szétesik az EU, akkor lesz erre lehetőség. Addig meg páholyból nézhetjük, ahogy ellepnek minket a sáskák!

***************************

Áttörték a rendőrsorfalat Macedóniában! Holnapután-legkésőbb-itt vannak!


Posted on 2015/08/22 Szerző: Admin

Több ezer bevándorló törte át a rendőrsorfalat a macedón-görög határon Gevgelia közelében, írja a BBC. A macedón hadsereg fénygránátokat vetett be a bevándorlók ellen.


A macedón rendőrök éppen pár száz bevándorlót akartak átengedni, hogy ők aztán elérhessék a Szerbiába tartó vonatot. Amikor egy gyerekekből álló csoportot engedtek át, a tömeg elszabadult, és ezrek szabadultak át a sorfalon. A rendőrök igyekeztek megállítani a tömeget, de nem igazán sikerült nekik. Ekkor többen megsérültek a migránsok közül. Az AP Hírügynökség értesülése szerint a menekültek tömegesen mentek át a határon lévő szögesdróttal borított határzáron.

áttö
Az AP szerint akkor alakult ki káosz, amikor a tömeg hátsó soraiból előre lökték az embereket. A rendőrökhöz közel állókat így hozzányomták a rendőrsorfalhoz. Közöttük sok nő és gyerek, és terhes nők is voltak, akik közül sokan elájultak. Arról egyelőre nem lehet tudni, hogy hányan sérültek meg, és hogy milyen súlyos a sérülésük.

http://player.ooyala.com/iframe.js#pbid=ZTIxYmJjZDM2NWYzZDViZGRiOWJjYzc5&ec=A ydWU1dzqvlm8Upyuo-FRh5KPrstXQ5Q


https://balrad.wordpress.com/2015/08/22/attortek-a-rendorsorfalat-macedoniaban-ho lnaputan-legkesobb-itt-vannak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
LÁZÁr LÁZÁLMAI
  2015-08-22 17:21:25, szombat
 
  LÁZÁR LÁZÁLMAI

Posted on 2015/08/22 Szerző: Admin



Egy, csak egy legény van talpon a vidéken, Lázár Jankó, Isten jobbkeze, melyet az Úr precíziós feladatokra használ, egy darab papír közbeiktatásával.

Rengeteg a dolga, nem is csoda, ha a nagy megterhelés okán egyre inkább egy olyan elmebeteghez kezd hasonlítani, akinek hozzátartozói nem viszik be a gyógyszert, ezért látomásai támadnak és kényszeresen próbálja sorbaállítani a zárt osztály népét a folyosókon.
Lázár a többi tolvaj és rabló lankadt figyelmét kihasználva aktivizálta magát, és a ,,mindegy, hogy mit, csak rólam beszéljenek" Gábor Zsazsai elvét átülteti a gyakorlatba.
Ehhez persze ad bőven muníciót a rá vaktölténnyel lövöldöző médiamunkások seregének is - ne unatkozzon a nép.
A legütősebb történet a kancelláriaminiszter kivonulása a politikából.
Hetek óta tartja magát a hír, mely szerint a Hódmezővásárhelyi Hangyász visszavonul a gazdasági életbe, ami nagyon kedves ötlet lenne tőle, ha lenne gazdasági élet.
De nincs, merthogy itt ezen a címen csak a javak átcsoportosítása folyik, melyet nagyobb zűrzavarok nélkül a Geckó személyesen vezényel, mintegy szemaforként is működve a Brüsszel - Budapest-Rákosrendező útvonalon, melynek honi végpontján a jelzőberendezések karjait személyesen ő rángatja.
Így aztán a gazdasági élet olyan, mint Rákosi pajtás idejében, csak szovjet tanácsadók nélkül, a pénz oda megy, ahova ő akarja.
Namármost ebben a környezetben valakinek azt sejtetni, hogy ő majd megtalálja számítását gazdasági szereplőként is - minimálisan is butuskaság.
A maffiából egyébként sem vezet kifelé út, aki ki akar lépni, az valószínűleg ki akar halni - első menetben gazdaságilag, de később leeshet a létrája is, vagy elviheti egy váratlan szívroham, szinte mindegy is.
És - egymás közt - hol van egy Lázár egy Simicskához?
A maffia tagja majd akkor megy, amikor mondják neki, addig húzza az igát és - mint a viccbeli nyuszika - reszelgeti körmöcskéit és hülyeségeket beszél.
Mára ugyanis oda jutottunk, hogy a tettestársak zsarolási potenciálja a nulla felé konvergál, meg se fordulhat a fejükben, hogy a nekik eledelt adó kezekbe harapjanak, mert tudják, a következő harapásuk a füvet célozza majd.
Lázárnak akkor lesz majd szerepe, ha a Vezér a Várba költözik, akkor lesz szüksége az új királynak egy jósvádájú miniszterelnökre, addig dolgozgasson szorgalmasan.
Hogy Rogánnal behelyettesíthető lenne?
Nem hiszem, hiszen a mai kurzus inkább favorizálja a dzsentri díszmagyarját, mint a tuggyukkik kaftánját, és az egészséges újmagyar úr gyanakvása nem múlik el csak attól, hogy valaki szorgalmasan nyalja a hátsóját.
Mindenesetre Lázár felvázolta korszakos kormányzati elképzeléseit, ki nem találod, melyek az ország legfontosabb problémája!
Jaj, butuska, - hát a menetrend!
A kancelláriaminiszter szerint a kormány az utazók javára próbálja megváltoztatni a tömegközlekedést, mivel a menetrendek jelenleg nem veszik figyelembe az emberek igényeit.
Hogy milyen ostoba voltam, eddig úgy képzeltem, hogy a menetrend összeállítása a szállító vállalatok kompetenciája, de lám, tévedtem.
Majd a kormány rendet tesz, mint tett az egészségügyben is.
Ettől lett mára fényes a helyzet - idáig ugyanis csak a pénzhiány miatt nem működött, de mostanában már orvos sincs.
Kevés orvos kevesebb pénzt szór a levegőbe leamortizált nyuggerek generálozására, így a kereslet és kínálat lassan egyensúlyba kerül.
Járulékos hozadékként felvirágzik a temetkezési szakma is...
Lázár szakértett is, megállapította, hogy az ország három térségében érdemes próbálkozni a vasúti és a villamoshálózat összekötésével, ezek közül az egyik a Szeged-Hódmezővásárhely vonal, mely Botka szegedi polgármester támogatását is élvezi.
Harminc milliárdba kerül a kísérlet, melynek lényege, hogy a villamosok a vasúti pályán közlekedjenek.
Hát, nem is tudom, szép elképzelés, de ha például a villamos repülne, még szebb lenne.
A két pálya összekötését egyébként a világban már sok helyen megoldották, úgy hívják, hogy megálló a pályaudvarnál, ahonnan aztán vonatok indulhatnak a szomszéd városba, ez egy fillér többletkiadással se járna, legfeljebb a villamos sűrűbben csilingelne a pályaudvar előtt és a vonatok járatszámát kellene sűríteni.
De hát ez eléggé logikus, ergo semmiképpen nem lehet kormányzati elképzelés.
Emellett a harminc milliárd mehetne akár azokba a térségekbe is, ahol nem Lázár a képviselő, az meg nem lenne egészséges választástechnikai szempontból - nem igaz?
Azt is mondta az MTI szerint, hogy a kormányzásból az emberek életminőségét javító kérdések foglalkoztatják leginkább.
“Komoly gondnak tartom azt, hogy harmincéves hülyeségeken vitatkozunk" ahelyett, hogy az emberek egészségének megőrzésével, valamint szórakozási, sportolási lehetőségeik megteremtésével foglalkozna a politika - fogalmazott a Miniszterelnökséget vezető miniszter, majd hozzátette, utóbbiakat fontosabb kérdéseknek tartja, mint a “mögöttünk lévő harminc év nagy közjogi vitáit".
Hát bizony, a szórakozási lehetőségek megteremtése komoly feladat, például fel lehetne építeni az ominózus villamosvonal helyett akár a Nemzeti Szellem Vasútját is - a tervek készen állnak a Tanú című film forgatókönyvében-, apróbb kiigazításokkal azonnal megvalósítható lenne.
Az összes szereplő fellelhető, csak a díszleten kell kicsit változtatni, vörös csillag helyett turul, Bástya elvtárs helyett Kövér elvtárs, és így tovább...
A sporttal viszont nem is értem, hogy mi a baja, hiszen igen népszerűek a patkányok és nyugdíjasok közötti ,,Kapd el a kukát!" futóversenyek, legfeljebb télen a megfagyott emberek tetemeit kell elhúzni a pályáról, de ez könnyen megoldható közmunkások foglalkoztatásával.
Szóval, Lázár karrierje töretlen, békésen szervezheti tovább a libák ezreire és fácánok tízezreire boldogságot hozó vadászatait Uborkafa - pusztán a maradék magyar arisztokrácia tevékeny részvételével.
Mi meg nézegethetjük közben a délceg ketrecharcos által felképelt idős asszonyt.
A ketrecharcos lehetne akár az új kor reklámarca is, ha ezt a szerepet nem Lázár tervezné betölteni.
Nem kétséges, alkalmas rá...

https://balrad.wordpress.com/2015/08/22/lazar-lazalmai/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gaskónak a Tescóban is szakszervezet fizetett
  2015-08-22 17:10:09, szombat
 
  Gaskónak a Tescóban is szakszervezet fizetett

2015. augusztus 18. kedd 11:14


A szakszervezeti vezető az élet napos oldaláról képviselte a tagok érdekeit.

Gaskó István nem csak a luxushotelekben töltött éjszakákat fizette a korábban általa vezetett VDSZSZ Szolidaritás bankszámlájáról - derült ki abból a Napi Gazdaság birtokába jutott közérdekű bejelentésből, amelynek alapján a Liga Szakszervezetek uniós forrásból finanszírozott, TÁMOP-projektjei­nek működésével kapcsolatban nemrég nyomozást rendelt el az ügyészség költségvetési csalás gyanúja miatt. A dokumentumok szerint 2013 novemberében a csornai Tescóban is így rendezett egy összesen negyvenegyezer forintos számlát, amin különböző ételek, italok, borok szerepelnek.

Ismert, Gaskó a Kempinski Hotel Corvinus 601-es, extra méretű franciaággyal ellátott szobáját a 2012. szeptember 27-ről 28-ra virradó éjjelen vette igénybe, és szobaszervizzel, minibárral és parkolással együtt száznegyvenezer forintot fizetett. Gaskó István a jelek szerint kedvelte a Kempinskit, ahová egy éjszakára 2013 májusában is visszatért. Ekkor egy szobáért közel 65 ezer, reggeli étel-italért mintegy húszezer, összesen 114 ezer forintot fizetett a szakszervezet számlájáról.

Gaskó közismerten vagyonos ember, négyszintes háza van Zuglóban, lifttel. Érdekvédőként évtizedek óta milliós havi fizetéshez jutott, hiszen egyszerre vezeti/vezette a Liga szakszervezetet, a VDSZSZ Szövetséget, a VDSZSZ Szolidaritást, elnöke volt a Vasutas Önkéntes Kölcsönös Kiegészítő Önsegélyező Pénztár ellenőrző bizottságának, huszonkét éve pedig a MÁV felügyelőbizottságának tagja. Gaskó István egyike volt azon szakszervezeti vezetőknek, akik a Medgyessy-kormány idején kötött megállapodás szerint kezdetben havi hétszázezer, később már csaknem másfél millió forintos fizetést kaptak a MÁV-tól.

http://napigazdasag.hu/cikk/53834/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez észbontó! Európa saját kardjába dőlhet!
  2015-08-22 17:06:46, szombat
 
  Ez észbontó!
Európa saját kardjába dőlhet!
Az alkotmányjogász szerint a befogadott menekültek az anyagi segély egy részét hazaküldhetik, és ez újabb, minden eddiginél nagyobb bevándorlási hullámot generálhat. A hátrahagyott rokonoknak hazaküldött pénzből még többen nekivágnak az útnak Európa felé, azaz idővel Európa a saját maga által adott segélyekkel finanszírozza a bevándorlást.




Akár egymillióan érkezhetnek Szerbián át

Eleméry Máté | 2015. augusztus 22. szombat 12:10

Napi Gazdaság Online

A több segítség több nyomorúságot generál - idézte fel Lomnici Zoltán Roland Tichy német gazdasági szakíró szavait, hozzátéve, ha mi befogadjuk a bevándorlókat és komoly anyagi segítséget nyújtunk nekik, ők ennek a pénznek egy részét hazaküldik a hátrahagyott rokonoknak, amely újabb bevándorlási hullámot generál. Az alkotmányjogász kifejtette álláspontját a migránsokkal kapcsolatos, heteken belül esedékes Btk.-módosításról is.

- Jelentősen megnövekedett az illegális határátlépők száma, ebben a tekintetben azonban jobb esetben csupán uniós direktívák, rosszabb esetben semmilyen támpont nem állt a hazai jogalkotó rendelkezésére - mondta a Napi Gazdaságnak Lomnici Zoltán alkotmányjogász, hozzátéve, a kormánynak felelősen nem volt más lehetősége, mint hogy első körben megvizsgálja, hogyan lehet érdemi szelekciót végrehajtani a migránsok vonatkozásában, és hogyan lehet felgyorsítani a menekültügyi eljárást a valóban háborús helyzet elől menekülők esetében.

15342.jpg

Fotó: Mirkó István

Az alkotmányjogász szerint az augusztus 1-jén hatályba lépett menekültügyi módosítások megteremtették a a bevándorlás visszaszorításának fizikai, illetve eszközjellegű hátterét, a biztonsági határzár technikai és jogi hátterét, illetve létrehozták a határzár védelmére hivatott személyi és tárgyi feltételeket, például a határvadász századok létrejöttével. Lomnici Zoltán úgy véli: a schengeni határok védelmét szabályozó 562/2006-os EK rendelet az illegális határátlépés vonatkozásában a jogkövetkezmények terén semmilyen érdemi támpontot nem ad, a magyar jogalkotó szabad kezet kapott. Bár a schengeni határvédelemre létrehozott uniós szerv, a Frontex elvileg jelen van a szerb-magyar határszakaszon is, Brüsszel sajnos elkésetten, a hírek szerint csak augusztus 7-én utasította a Frontexet konkrét határvédelemre, és szinte kizárólag a tengeri útvonalon érkező migránsokra, illetve Görögországra, Olaszországra és Spanyolországra koncentrálva - fűzte hozzá a szakértő.

- Németország első fél évi statisztikái rávilágítanak arra, mennyire csalóka a Frontex rendszere - folytatta Lomnici Zoltán. - Az EU a rendelkezésre álló adatok szerint elsősorban a szíriai, a pakisztáni és az afgán bevándorlókra koncentrál, miközben a Spiegel szerint Németországba az idei első fél évben 32 ezer szíriai, 11 ezer afgán és pakisztáni, valamint 60 ezer koszovói, szerbiai és albán érkezett. Utóbbiak kapcsán a lap is megjegyzi, hogy ők nem politikai menekültek. Lomnici Zoltán emlékeztetett: a szerb szociális miniszter nemrég a Sternnek azt nyilatkozta, hogy Szerbia egymillió, az országon keresztülmenő bevándorlóval számol.

Magyarországnak tehát nincs más lehetősége, mint a kerítés, amely a közelebbről érkező bevándorlókat képes megfékezni - szögezte le az alkotmányjogász, emlékeztetve, Michéle Coninsx, az Eurojust, azaz az európai igazságügyi együttműködés elnöke azt állítja, hogy az Iszlám Állam is a migránsok között csempészi be a terroristáit. Ez innentől súlyos, összeurópai nemzetbiztonsági kérdés.

Azért kell különválasztani az illegális határátlépést és a határzár megrongálását, mert illegális határátlépést a kijelölt határátkelőhelyeken is el lehet követni - érvelt a jogász -, hiszen a hatóság elől elrejtett módon, hamis papírokkal is be lehet lépni az országba. Az embercsempészet bűncselekményének módosítása kapcsán Lomnici Zoltán elmondta, jelenleg az embercsempészet és a jogellenes tartózkodás elősegítése két önálló Btk.- tényállás, az embercsempészetnél nem szükséges a vagyoni haszonszerzés, ha valaki szívességből segítséget nyújt, az is büntetendő, ugyanis ha nem bizonyítható a felek közötti pénzforgalom, akkor is szankcionálni kell ezt a cselekményt. A jogellenes tartózkodás elősegítése csak anyagi ellenszolgáltatás fe­jében valósulhat meg - mondta Lomnici Zoltán. Utóbbinak a minősített esete, ha bűnszövetségben követik el, ennek szankcióját az évek száma tekintetében nagy valószínűséggel felemeli a törvényhozó, miközben kiterjeszti a minősítő körülményeket is, hogy elérje a megfelelő hatást az embercsempészettel összefüggésben.

Roland Tichy német gazdasági szakíró a Bild am Sonntagban azt írta két héttel ezelőtt, hogy a több segítség több nyomorúságot generál - idézte fel Lomnici Zoltán. Ha mi befogadjuk a bevándorlókat és komoly anyagi segítséget nyújtunk nekik, ők ennek a pénznek egy részét hazaküldik a hátrahagyott rokonoknak, ami újabb bevándorlási hullámot generál. Röviden: a humánus hozzáállás olyan láncreakciót vált ki, ami még a már letelepedett bevándorlók életét, munkalehetőségeit is megnehezíti - emelte ki az alkotmányjogász.


http://napigazdasag.hu/cikk/54268/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ORVOSOK VÉLEMÉNYE: vigyázz családodra, mert lehetséges a...
  2015-08-22 17:00:32, szombat
 
 
ORVOSOK VÉLEMÉNYE: vigyázz családodra, mert lehetséges a...
(Facebook)

A magyarországi sajtó kretén cikkeket eregetett el arról, hogy a hasmenéses, kórházba szállított menekültek nem adnak okot pánikra. Igaz, nem tudni, mi bajuk, de legalább azokat, akik a szopornyicásokkal együtt voltak, azokat visszaengedték a jó magyar pályaudvarokra. Nos, mivel úgy látom ezen az égövön nem sokat tud a közvélemény a trópusi nyavalyákról, az erre vonatkozó karantén-intézkedésekről, és ezek elmulasztásának súlyosságáról, röviden pár szóban.

Ha ma, egy magyar ember Afrikába akar utazni, az utazás előtt minimum 4 védőoltást kell kapjon. Pedig általában nem azokba a gettókba megy, ahonnan a menekültek jöttek. Kérdés, ha a magyar egészsége érdekében az oltás kötelező, vajon az ideutazott négereket

BEOLTOTTA VALAKI a kiáramlókat MIELŐTT IDEUTAZTAK VOLNA?

NEM, NEM OLTOTTÁK BE ŐKET. Betartották a kötelező karantén előírásokat? NEM, nem tartották be. Fokozottan fertőzésveszélyes helyzetből landoltak az afrikai menekültek a budapesti pályaudvarra? IGEN, bizonyítottan abból. Tehát ha én most elutaznék Afrikába, vagy bárhova trópusra, akkor az alábbi védőoltásokat kellene megkapjam, 21 illetve 12 nappal utazás előtt:

Sárgaláz
Hepatitis A
Hastífusz
Diftéria
Hepatitis B
Kolera
Járványos agyhártyagyulladás
Himlő

Ami ellen nincs oltás, az AIDS, az igazi kongói vérzéses láz, ebola és a nemrég kitenyésztett műebola, made in USA, ami ellen biztos van, de ez senkit nem érint. Ja és ne feledjük a bőrbetegségeket, amit egy afrikai kültelki néger lazán hordoz, de fehér vagy sárga bőrű ember ha elkapja jól megszívja. A gyarmati időkben, most nem a jelenlegi cionista-gyarmatra célzok, szóval anno akinek ezek nem voltak meg s egy olyan országból jött ahol a pár hónappal ezelőtti ebola-járványbuli dúlt, akkor 40 !!! napig karanténba volt.

Addig nem érintkezhetett a lakossággal semmilyen módon. Egyáltalán bármilyen egészségügyi intézkedés van az EU-ba erre vonatkozólag? Az érvényben levő járványügyi törvények szerint a partra sodródott embercsempészhajókat azonnal karantén alá kéne venni és akik rajta voltak vesztegzár alá, se ki se be 40 napig, magát a hajót megsemmisíteni. Valami nagyon nem kóser itt. Pár hete Afrika több államában az ebolajárvány miatt még nemzetközi zárlat volt, elfelejtettük járványügyi uraságok? Vagy azt a forgatókönyvet készen kapta az EU? Az egész EU elfelejtette a törvényeket? Annyi sztárriporter lebzsel a magyar sajtóban jobbról-balról, tessenek már bemenni a kurva tisztiorvosi főmuftihoz és a fentieket megkérdezni tőle? Itt ugyanis súlyos járványügyi mulasztások történtek, történnek.

A kedd este kórházba vitt, majd "egészségesnek"!? minősített menekülteket, ugyan minek alapján minősítették egészségesnek, ha azt sem tudják, benn tartott társaiknak mi a baja, hiszen a trópusi bajok lappangási ideje 2-3 órától 3 hét is lehet, s a karantén törvények szerint nem lett volna szabad őket elengedni. Megfigyelés alatt kellett volna tartani mind az 56 személyt!

Kinek a felelősségére engedték ki őket? De ha elengedték, beadták nekik a szükséges antibiotikumos kezelést, a kolerára például Doxicillint szokás adni, preventiv módon is, na ezeket tessenek megkérdezni! És tessenek megkérdezni a tisztiorvosi illetékest, látott már például kolerás betegeket testközelből? Nem szép látvány az kérem, véreset fosnak és olyat hánynak mint a dögszagú tejbegríz és fertőznek! Én ugyanis már láttam ilyet. És nem szeretném, ha a nemzetközi vonattal,busszal,hajóval behurcolnának ide nekünk is valami kolerát, vérhast, akármit.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Donald Trump a legesélyesebb amerikai elnökjelölt
  2015-08-22 16:50:47, szombat
 
  Kennedy óta teljesen mindegy ki az usa elnöke, mindegyik annak a kiválasztott pénzügyi csoportnak az embere, akik zombiként használják az usát a céljaikra, és akik 4 évente eljátsszák az amerikaiaknak a választásokat.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pánik a tőzsdéken: óriási esések világszerte
  2015-08-22 16:23:25, szombat
 
  2015. augusztus 22. szombat

Pánik a tőzsdéken: óriási esések világszerte


2015. augusztus 21. péntek 08:55:59


Miközben a magyar tőzsde az ünnep miatt zárva tart, a világ nagy piacain komoly veszteségeket szenvedtek el a befektetők.

Csütörtökön mindvégig negatív tartományban mozogtak, majd nagy veszteséggel zártak a főbb európai tőzsdeindexek. A vezető európai vállalatok részvényeit követő gyűjtőindexek közül az EuroStoxx50 2,23 százalékkal 3353,48 pontra, az FTSE Eurofirst 300 index 1,94 százalékkal 1477,35 pontra esett. Londonban az FTSE-100 index a kínai devizaleértékelés óta minden egyes napon, azaz nyolc egymást követő kereskedési napon esett. A mostani az index leghosszabb veszteséges periódusa 2011 óta.
Ön szerint Sell vagy Buy? Nyomjon gombot az mfor traderen!

A frankfurti DAX index 2,34 százalékot veszített csütörtökön, a párizsi CAC-40 index pedig 2,04 százalékot. A DAX 249,96 ponttal 10 432,19 pontra, a CAC-40 100,55 ponttal 4783,55 pontra csökkent. A DAX index mintegy hét hónapja a legalacsonyabb szintre esett csütörtökön. A német részvények árfolyamát a kínai gazdasági növekedés lassulásának a jelei mellett az euró árfolyamának erősödése is megterhelte. "A kínai konjunktúra gyengülése egyébként is csökkenti a német árucikkek iránti keresletet, az euró árfolyamának erősödése pedig ezt csak tovább rontja" - mutatott rá a Baader-Bank vezető elemzője Robert Halver.




A lassuló világgazdaság, és ezzel a amerikai konjunktúra megtörésétől tartottak a tengerentúlon is, emiatt csökkenéssel zártak csütörtökön a New York-i értéktőzsdék főbb mutatói. A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 357,37 ponttal, 2,06 százalékkal, 16 991,36 pontra csökkent. Az S&P 500-as mutató 43,74 pontot, 2,1 százalékot veszített értékéből, és 2035,87 ponton fejezte be a napot. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 141,56 ponttal, 2,82 százalékkal gyengült, és 4877,49 ponton zárt.

Az amerikai piacokon az sem segített, hogy a Fed legutóbbi ülésének jegyzőkönyve ugyan nem zárta ki a szeptemberi kamatemelést, azonban a szövegből úgy tűnt, a döntéshozók rugalmasan fogják kezelni ezt a kérdést.

A lassuló kínai gazdaság az olaj árfolyamát sem kímélte, a WTI fajta hordónkénti árfolyama 41 dollár alá került. Profitált viszont az eseményekből az arany, amely tovább masírozott felfele és immár 1160 dolláros szinten áll egy uncia.


A bizonytalanság pénteken folytatódhat, hiszen az egyik fontos előrejelző számnak számító Caixin Beszerzési Menedzser Index most közzétett adata hat és fél éves mélypontot mutat. Ennek megfelelően a távol-keleti piacok a Shanghai Composite Index a zárás előtt közel 2 százalékos mínuszban állt, míg a japán piac mutatója Nikkei Stock Average 3 százalékkal zuhant.

mfor.hu



http://m.mfor.hu/cikkek/befektetes/Panik_a_tozsdeken__oriasi_esesek_vilagszerte.h tml
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Heidenauban nem a migránsoknak, hanem a város megfertőzése e
  2015-08-22 16:10:21, szombat
 
  2015. augusztus 22. 11:34


Heidenauban nem a migránsoknak, hanem a város megfertőzése ellen tiltakozó hazafiaknak járt a könnygáz


Hazafias tiltakozásba torkollt szombatra virradó éjjel egy befurakodókat befogadó szállás megnyitása elleni tüntetés a németországi Szászország tartományban. A Deutschlandfunk közszolgálati rádió jelentése szerint a Drezda melletti Heidenauban a nemzeti radikális Német Nemzeti Demokrata Párt (NPD) felhívására tüntettek az ellen, hogy beköltöztessenek menedékkérőket egy 2013-ban bezárt, üresen álló barkácsáruházban kialakított szállásra. Késő éjszaka, a békés felvonulás után több száz ember barikádot emelt az épülethez vezető úton, és kövekkel, üvegpalackokkal, petárdákkal dobálták meg a rendőröket. Az összecsapásban több rendőr is megsérült, a Deutschlandfunk tudósítója szerint egyikük az arcán szenvedett vágott sebet. Az MDR regionális közszolgálati médiatársaság a hírportálján arról számolt be, hogy a zavargást rohamrendőrök számolták fel könnygáz bevetésével, és több embert őrizetbe vettek. Az összecsapásban nagyjából tízen sebesültek meg. A rendet hajnalra sikerült helyreállítani. A menedékkérők első csoportját rendőri biztosítás mellett helyezték el a volt áruházban. A kétszintes, emeletenként nagyjából 3 ezer négyzetméteres épületben 600 menedékkérőnek alakítanak ki szállást. A közepes méretű tartományok közé tartozó, 4 millió lakosú Szászországban az idén július végéig 14 500 menedékkérőt helyzetek el, ami csaknem háromszoros növekedés az egy évvel korábbi 4900-hoz képest. Csak júliusban 4000 menedékkérő érkezett a tartományba, és az utóbbi időszakban naponta két-háromszázan érkeznek. A szövetségi kormány előrejelzése szerint a 16 tartományt együttvéve az idén elérheti a 800 ezret a menedékkérők száma, a tavalyi 202 ezer után. A polkorrekt körökben "neonáci" szellemiségű pártként számon tartott NPD elsősorban az ország keleti részén, az egykori NDK területén - például Szászországban - rendelkezik számottevő támogatottsággal. A szövetségi törvényhozás felsőháza (Bundesrat) 2013-ban kezdeményezte a párt betiltását az alkotmánybíróságnál. A tartományi kormányok küldöttségeiből álló Bundesrat beadványa szerint az NPD ideológiája rokonságban áll a nemzetiszocializmussal, és a párt államellenes tevékenységet végez, aktívan szembehelyezkedik a demokratikus berendezkedéssel. Az alkotmánybíróság még vizsgálja az ügyet. (MTI nyomán)


Forrás: https://kuruc.info/r/4/147310/

*********************

Ne aggódjatok, ahogy itt is, Németországban is lesz elegendő lámpavas, ha itt lesz az ideje!
Most már vizsgálhatja az alkotmánybíróság az NPD-t. Európa jobbra tart, de nem a fidesz féle "jobboldal" irányába szerencsére...

De a németek " globál " tömegeinek az agya legalább már kezd világosodni !

Nálunk mikor lesz tüntetés a zsidó negyedben (háromnegyedben ) , hogy " betolakodók kifelé " ! ???

Mert ez a " fekete " áradat csupán a zsidó özönt hívatott leplezni .
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2015.07 2015. Augusztus 2015.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 446 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 955
  • e Hét: 2442
  • e Hónap: 13553
  • e Év: 167049
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.