Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Párttitkár elvtárs aki szerint ha így haladunk, nemsokára
  2015-08-23 22:00:45, vasárnap
 
  Elvtársak!



Az, hogy ritkán járok erre, az nem azér van, mer nem érzem fontosnak a munkásmozgalom barikádján történő osztályharc frontvonalában való részvételt, de most a pártvezetőség ideológiai titkárságán a tudományos szocializmus mintájára a baloldali liberális demokratizmus ideológiai alapjainak a kidolgozásán fáradozunk és ez igazi kihívás elvtársak!



A liberális demokrácia ugyanúgy mint a szocializmus az élcsapat hatalmán alapszik és ugye ki lehetne más az élcsapat, mint mink annak a böszme népnek a vezetésére született baloldali demokraták!



Ezzel nem is lenne gond, és a liberális demokrácia többi alapelvét is lefektettük, amik azon a történelmi meglátáson alapszanak, hogy a liberalizmusban minden normális ami nemnormális! Vagyis a normális házasság férfi és nő kapcsolatát jelenti, a liberális demokráciában viszont a házasságban férfi és férfi vagy nő és nő kapcsolata a normális. A liberális demokráciában a könnyű drogok fogyasztása a normális és nem annak üldözése. A normális világban egy gyerek fiúnak vagy lánynak születik és a nemének megfelelően kell nevelni és felkészíteni az életre, a liberális világban viszont a gyerekek semleges neműnek születnek, és a neveléssel nem szabad semmilyen nemi jelleget belenevelni abba a gyerekbe, mert majd ő eldönti, hogy fiú vagy lány akar lenni.



Szóval ezekkel elvtársak nincs is nagyobb gondunk, de itt van ez a migrációs kérdés elvtársak, amiben még az ideológiai alapok lerakásánál sem tartunk.



Mer az addig rendbe van, hogy ezek a migránsok jönnek, és a legfelsőbb ideológiai irányítószerveink (sorosgyuribácsiék, bilderbergék, stb.) iránymutatása szerint az európai migráció a baloldali liberális demokrácia megerősítését szolgálja, és az is rendbe van, hogy az európai únijó politikusai brüsszelbe esztet tuggyák, és mindent meg is tesznek azér, hogy minél több migráns jöjjön európába! Csak ugye ezt annak a böszme népnek ideológiailag el kell tudni adni.

És ugye megin azzal a böszme néppel van baj, mer ezek valahogy nem akarják megérteni, hogy ez a sok migráns mijen fontos nekik és mennyire jó hogy ezek jönnek. A gond ugye az, hogy a kapitalzmus megdöntése már nem kitűzött cél, a klerikális reakció elleni harcot nem tuggyuk a migráció támogatásának a zászlajára tűzni, merugye ezek a migránsok akik jönnek, ezek ugye sokkal vallásosabbak iszlamista vonalon, mint az európai böszmék a kereszténységbe. Azt, hogy ezek a migránsok az európa muinkerőhiányon jönnek segíteni, azt egyik böszme se veszi be a népből, főleg a munkanélkülek nem!



Elvtársak! Ezek a böszmék még azt se hiszik el, hogy ezek a migránsok csupa békeszerető galamblelkű atomfizikusból, matematikusból meg kórházi kedvesnővérből vannak, mer látják, hogy miket művelnek amikor nagyobb csapatokban végigvonulnak egy területen. Szóval gondba vagyunk elvtársak, de ahogy annakidején a tudományos szocializmus alapelveire támaszkodva felépítettük a szocializmust, merugye lenin elvtárs így rendelkezett, ezér elvtársak biztisak lehettek benne, hogy ezt a migránskérdést is rendezni fogjuk ideológiailag, merugye a feletteseink (a sorosgyuribácsiék, bilderbergék, stb.) így rendelkeztek!

És kérdem én elvtársak, felépült a szocializmus?

Naugye elvtársak, ahogy a szocializmus felépült, úgy fogjuk mink is felépíteni az európai baloldali liberális demokráciát, sokmillió muzulmán migráns elvtársunk békeszerető imájával és támogatásával!



Kitartás elvtársak! Éljen az európai liberális demokrácia! Éljen a párt! Allah velünk van! (ez most egyre fontosabb felismerés, tessék jól megjegyezni!)



Párttitkár elvtárs

aki szerint ha így haladunk, nemsokára az élcsapatba is többségbe lesznek a muzulmánok


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Éz ezt így hogy?!
  2015-08-23 21:51:43, vasárnap
 
  Zsidó vezető ismerte el közösségük felelősségét





Éz ezt így hogy?!



http://www.napigazdasag.hu/cikk/54277/



Egyetértés van a kormány, a zsidó vallási közösségek és civil szervezetek között arról, mivel érdemes kiegészíteni a holokausztról szóló történelem teszttankönyveket - derül ki a Napi Gazdaságnak adott szakértői válaszokból. Az egyik megszólaló úgy fogalmazott: a zsidók elleni általános társadalmi ellenszenv a zsidó közösség számlájára is írható, ezért nem a mindenkori kormányok a felelősek. A tankönyv tematikáját illetően, van, aki az 1848-as forradalomhoz köthető zsidó szerepkörről tanítana többet a diákoknak, illetve a vérvádakkal kapcsolatban látja fontosnak a kiegészítéseket.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zsiday: bármikor elkezdődhet a mennydörgés
  2015-08-23 21:31:46, vasárnap
 
  Zsiday: bármikor elkezdődhet a mennydörgés

2015. augusztus 23. vasárnap 09:22:59

Zsiday Viktor
alapkezelő

Sokat nem tudok hozzátenni a korábbiakhoz: a feltörekvő országok felől jövő vihar továbbra is sötétszürkére festi az eget, és bármikor elkezdődhet a mennydörgés.
Zsiday Viktor írása augusztus 19-i keltezésű, tehát a csütörtöki-pénteki tőzsdei zuhanások előtt készült.


A feltörekvők számára a 2009-13-as időszak egy nagy adomány lehetett volna, amikor még magas nyersanyagárak mellett kiegyensúlyozhatták volna gazdaságaikat, de ehelyett a legtöbben a (gyakran részben USD-alapú) hitelgenerálta növekedés, és lakossági fogyasztásstimulálás mellett döntöttek. Amikor az elmúlt 1-2 évben kiderült, hogy egyrészt Kína növekedése tényleg egyre lassabb lesz, másrészt - részben az első pont miatt - a nyersanyagok ára lejtőre került, akkor egyértelművé vált az is, hogy a legtöbb feltörekvő (EM) ország továbbra is az, ami az elmúlt 50 évben volt: nyersanyagciklusra alapozott boom-bust gazdaság. Ráadásul a legtöbb most nyakig ül a hitelben.

Viszont - eltérően a korábbiaktól - mára elég nagy lett a világgazdasági súlyuk, így az EM országok mélyrepülése visszahat a fejlettekre is: kevesebb AUDI A8 L, kevesebb Caterpillar munkagép és kevesebb iPhone is fog fogyni - hogy csak pár példát említsek. Az EM-problémák súlyosan érinthetik a fejlett cégeket is profitoldalról, még ha az USA és EU gazdaságát valószínűleg nem is tolja recesszióba.

A tőzsdék tehát sebezhetőnek tűnnek - persze majd kiderül mennyire. A vállalati és illikvidebb állampapírpiacokra a Volcker-rule bevezetése miatt (jelentősen lecsökkent a likviditást biztosító market-makerek száma és az általuk tartott értékpapírállomány) talán még nagyobb veszély leselkedik: bármikor kialakulhat flash-crash az illikviditás miatt. Kérdéses az is, hogy ilyen környezetben hogy, és mennyit tud emelni az amerikai jegybank: lehet, hogy az első emelés jó ideig az utolsó lesz?

Ezek a problémák természetesen Magyarországot is érinthetik. Magyarország Németország kihelyezett összeszerelő-üzeme, és mint ilyen, erősen exportorientált gazdaság. Az EM piacok lassulása indirekt módon, a német kapcsolatokon keresztül megütheti a hazai gazdaságot. Tekintve, hogy jövőre az EU-s pénzeső is időlegesen alábbhagy, elég komoly növekedési kockázatokat láthatunk 2016-ra...

Az ismert Cromwell-mondás ismét jól jön: "Bízzatok Istenben és tartsátok szárazon a puskaport!"


http://m.mfor.hu/cikkek/befektetes/Zsiday__barmikor_elkezdodhet_a_mennydorges.htm l
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
SÜSÜ, AZ ÁRTÁNy
  2015-08-23 21:27:22, vasárnap
 
  2014. január 2., csütörtök

SÜSÜ, AZ ÁRTÁNY

Az ártány szép, nyelvújításkori kifejezés.

A hajtányt hajtják, a cickány cick, az ártány meg árt, a disznaja, de nem is keveset.
Elröhigcsélünk kollektívan a grazi két kórterem közötti sípályáról, ahol a mi Eddienk, a turul elbeszélgetett Michael Schumacherrel, aki nem hallott még Mubarak és társai, legutóbb például Erdogan török miniszterelnök nehéz sorsáról, oszt most aggódhatunk érte, szegényért.

Persze, ha komolyabban belegondolunk a dologba, akkor inkább sírni lehetne okunk, hiszen a nép kollektív bölcsességének nincsen párja, az pedig azt mondja, hogy nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja.
Márpedig itt a szél évek óta egyenletesen fújdogál, a haraszt zörög, mi meg hallgatózunk csendesen, hogy akkor most mi is van?
Érdekes ez a jelenség, olyan igazán magyaros dolog: amiről nem beszélünk, az nincs.

A Mi Reménységünkkel kapcsolatban két dologról nem lehet beszélni, ezekből az egyik a cigány származás, ami egyébként nem szégyen, hanem állapot, és mint ilyenről tulajdonképpen nem is lenne ok beszélni róla, ha nem lenne ez az idióta hárítás, amit előad itt a politika teljes vertikuma, szélsőjobbtól a balszélig.
Tulajdonképpen büszkék is lehetnénk rá, hiszen olyan ő nekünk, mint Obama Amerikának, csak nem annyira tisztességes, habár még Obamáról is kiderülhet, hogy kiosztotta a prérit bérbe a haverjainak, kenyai sógornője megkapta a popcorn-koncessziót, Michelle Obama meg a fél Napa-völgyet, már csak, hogy ne ők nyerjék a legtöbbet, ugye.

A magyarok túlnyomó többsége abban a téves feltételezésben él, hogy ha valakiről azt mondják, hogy cigány, az már önmagában is sértő.
Erre vannak is mindenféle szép kifejezések, például lecigányozni valakit, de persze a zsidók sem járnak jobban, mert őket meg lezsidózzák, sőt, anyukám mesélte, hogy a múlt század negyvenes éveiben még le is sváboztak embereket, ezért nem tanulhattak meg színsváb nagymamájuktól németül.
Pedig a származásnak nincsenek emeletei, az embereket pedig egyénenként, tetteik alapján kell megítélni.

Még mielőtt itt kapnék a pofámra, tájékoztatom olvasóimat, hogy amikor újonc katona korunkban a körletben családfakutatásokat végeztünk, volt közöttünk sváb, tót meg mindenféle náció, csak velem nem tudtak mit kezdeni, ezért aztán besoroltak az ,,egyéb" kategóriába, így aztán teljességgel pártatlannak tartom magam.
Nem azért írom ezt le ezerhatszázhetvenkettedszer, mintha abban a hitben ringatnám magam, hogy az érintettek elolvassák, majd magukba szállnak, csak az indíték jobb megértése végett, hogy tudjuk, aki a másikat lecigányozza, az önmagát felmagyarozza, jóllehet a nagyapja esetleg a II. Ukrán Front volt.

Baloldalon nem illemtudó dolog leírni valakiről, hogy milyen származású, a liberálisoknál meg egyenesen bűn, mert szerintük mindenki olyan származású, amilyennek vallja magát!
Mint a vonatban, mikor a szépasszony beszélget a szemben ülő utassal:
- Nekem már mindenféle nációval volt dolgom, csak még zsidóval és indiánnal nem!
- Asszonyom, hadd mutatkozzak be: Kohn Winnetou vagyok!
Sajnálatos, hogy ezt a szép elvet a deportált zsidók és cigányok nem tudták érvényre juttatni.
Szóval, nem kellene olyan rettenetesen szörnyülködni akkor, ha valaki megemlíti a Vezérlő Tábornok gyökereit, hiszen nem ezért nem szeretjük őt, hanem azért, mert ő maga egy gyökér, hogy a közismert szleng-kifejezéssel éljek.

Ha vállalná a származását, akkor ez még akár dicsőség is lehetne, pláne, ha nem egy kleptomániás szociopatát tisztelhetne benne bánatos népe..
És már itt is van a másik kérdés, mely szintén tabutéma a magyar közbeszédben, ez pedig a Nagy Kormányos pszichés állapota.
Nem mai téma ez sem, ezt is szemérmesen, lehunyt pillákkal, zsebkendővel két ujja közé csippentve vizsgálgatja a magyar közbeszéd, mint szűzlány a faxot, jóllehet egy ország röhög, mikor a délceg bandavezér hülyébbnél hülyébb fedőtörténeteket mesélve elvonul elemcserére.

Minap járta be - nem először - az internetet a hír, hogy a Mi Büszkeségünk Grazban melyik klinikán, melyik kórteremben milyen néven fekszik szoftverfrissítésen.
Nem dolgom, hogy ellenőrizgessem a dolog valóságtartalmát, de az sem igaz, hogy a médiának nem lenne dolga egy ilyen hírnek - mely szerint Magyarország miniszterelnöke manifeszt elmebeteg - utánajárni.
Ha nem lengette volna hónapokon keresztül a nyelvét, mint friss hadnagyok a kardot a tisztavatáson, levagdalva egymás füleit, nem is szólnék szót sem, de ideje lenne már keríteni egy szabóinast, akitől megtudhatná a világ, hogy a király meztelen.

Nem azért, hogy lejárassuk, hiszen e tekintetben önkiszolgáló - egyáltalán nem ez a cél, hiszen ha beteg, hát gyógyítani kell, de azért mindenkinek bele kellene gondolnia, hogy itt ülünk a Magyarország nevű autóbuszban, a volánnál meg egy pszichés kihívásokkal küzdő, mindenféle betegségtudatot és gátlást nélkülöző szociopata nyomja a gázt.
És ha csak egyedül lenne, de attól tartok, akad még a környezetében nem egy ember, akinek diagnosztizálásához nem kell pszichiátriai szakvizsga, elég csak felborzolt bajszukra, vagy kusza szemükbe nézni, mikor elönti őket a hazafias érzemény.

Ha valaki elmegy egy ABC-be szalámit szeletelni, előtte el kell mennie munkaalkalmassági vizsgálatra, hogy a majdani munkáltató tudja, amikor majd meghallgatja a balesetvédelmi oktatást, akkor képes lesz-e megérteni annak tartalmát, és rendeltetésszerűen használni a szeletelőgépet anélkül, hogy levagdalná az ujjait és közben verné a vevőket.
Ha valaki mentőautót, tűzoltóautót vezet, a jogosítványa mellé PÁV - vizsgát is kell tennie, ami azt tanúsítja, hogy valószínűleg képes értelmezni a bonyolult közlekedési helyzeteket és képes helyes döntéseket hozva azoknak megfelelően cselekedni.
Egy buszvezető mögött negyven ember ül, a szirénázó mentőautóban három vagy négy, a beteggel együtt.
A Magyarország nevű járművön tízmillióan ülünk, de senki sem követel papírt arról, hogy aki vezeti, az épelméjű, ép erkölcsi érzékű, szellemi értelemben egészséges ember.

Pedig a mai tudomány már ismer olyan eljárásokat, melyek segítségével igen pontos közelítéssel meg lehet állapítani egy ember elmeállapotát.
Nekünk meg minden pénzt megérne, ha egy nemzetközi orvoscsoport rohadt drágán, de alaposan, elfogulatlanul és kötelezően megvizsgálná, majd felelősséggel írásba adná, hogy a vizsgált páciens pszichikailag alkalmas-e az állam magasabb vezetői beosztásainak betöltésére.
Erre a vizsgálatra ki lehetne dolgozni a szükséges protokollokat, meg lehetne állapítani a kizáró okokat és meg lehetne teremteni a humánus körülményeket arra az esetre is, ha valaki elbukna a vizsgálaton.

Ha ezeket a problémákat nem kezeljük, akkor igaza van a kissé átalakított közmondásnak: ostobák közt a féleszű császár...
Egyéni képviselői indítvány - népszavazási kezdeményezés - aláírásgyűjtés - ez lenne a menetrend.
Nem kellene félni tőle...

http://www.pupublogja.hu/2014/01/susu-az-artany.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Leleplezett hazugságok, kiábrándult választók: küszöbön a
  2015-08-23 21:08:09, vasárnap
 
 


Leleplezett hazugságok, kiábrándult választók: küszöbön a politikai földrengés
Káncz Csaba, 2015. augusztus 17., 06:15


Az amerikai kisemberek szemében a washingtoni politikai osztály megbukott és sürgősen el kell tűnnie a színpadról. Figyelmeztető jelzés, hogy mind Trump, mind Sanders elutasítja azon liberális szabadkereskedelmi- és befektetési-egyezményeket, amelyek eredményeképpen összeomlott számos hagyományos iparág az USÁ-ban és munkahelyek milliói áramoltak ki Mexikóba, Kínába és Ázsia nagy részébe. A washingtoni politikai kaszt elleni általános elégedetlenség egyik kiemelt célpontja a Kongresszus, amelynek támogatottsága jelenleg a népesség körében 15 százalékon áll.



Korábban már többször értekeztünk arról, hogy az EU egyre több országában omlik össze a politikai centrum. Ez a folyamat már hazánkban is évekkel ezelőtt bekövetkezett.

Ezek fényében vizsgálva az Egyesült Államokban folyó elnökválasztási kampányt azt láthatjuk, hogy bizony a kiábrándult amerikai választók mindkét nagy pártban a politikai fősodorral és intézményrendszerrel szemben álló elnökjelölt-aspiránsok felé fordultak a választási küzdelem eddig eltelt hónapjaiban. Egy július végén elvégzett felmérés szerint az amerikaiak 65 százaléka elégedetlen azzal, ahogy a dolgok állnak az Egyesült Államokban, ami közel áll a korábbi történelmi mélypontokhoz.
Hirdetés

Az amerikaiak kétharmada egészen egyszerűen azt szeretné, ha Amerika más utat járna Barack Obama után. Az emberek általános véleménye szerint a washingtoni politikai osztály megbukott, és sürgősen el kell tűnnie a színpadról. Ez a legvilágosabb üzenet, amelyet levonhatunk Donald Trump republikánus és Bernie Sanders demokrata jelöltek üstökösszerű emelkedéséből.

Figyelmeztető jelzés, hogy mind Trump, mind Sanders elutasítja azon liberális szabadkereskedelmi- és befektetési-egyezményeket, amelyek eredményeképpen összeomlott több hagyományos iparág az USÁ-ban és munkahelyek milliói áramoltak ki Mexikóba, Kínába és Ázsia nagy részébe. Tény, hogy az elmúlt 35 évben a feldolgozóipari munkahelyek 35 százaléka tűnt el az Egyesült Államokban.

Szétszakadt társadalom, oligarchák fújnák a passzát szelet

Az amerikai társadalom olyan szinten szakadt szét, hogy jelenleg a háztartások felső 10 százaléka kontrollálja a magánvagyonok 76 százalékát, míg az alső 60 százalék csupán 2,5 százalékát. A legfelső 5 százaléka a háztartásoknak 91-szer nagyobb vagyonnal bír, mint az átlagos háztartások. Ennek fényében talán már nem meglepő, hogy az elnök-jelöltek kampányára június 30-ig összegyűlt 388 millió dollár közel felét kevesebb, mint 400 család adta össze.

A korábban favoritnak tekintett, a Wall Street-, az olaj- és a fegyver-lobbik által támogatott aspiránsok pozíciói mindkét pártban rohamosan gyengülnek. A republikánusoknál Jeb Bush volt amerikai kormányzótól elfordulnak pártjának konzervatívjai, Hillary Clintont pedig kedvezőtlenebbül ítélik meg, mint a politikai pályafutása során szinte bármikor.

A dinasztikus jelöltek zuhanórepülésben

A két se hús se hal kandidáns maga is sokat tesz pozíciójának aláaknázására. Jeb Bush a napokban vallotta be, hogy az a Paul Wolfowitz a külpolitikai főtanácsadója, aki még védelmi államtitkárként tervezte meg Irak invázióját. Ennek az eredménye 12 év után: több százezer iraki civil áldozat, egy összeomlott iraki állam és egy felemelkedett terror-állam (IS). Amerikai részről pedig 5000 katona halálával és 5 ezermilliárd dollár közvetlen és közvetett költséggel járt a neokonzervatívok katonai beavatkozása.

Hillary Clinton pedig a mai napig nem tisztázta szerepét külügyminiszterként a 2012-es bengázi (Líbia) merényletben, ahol életét vesztette az amerikai nagykövet. Mi több, most kiderült, hogy magán e-mail címén szigorúan titkosnak minősülő dokumentumokat kezelt, amelyek a drónprogram részleteivel foglalkoztak. Ezek tárolásáról több hónapon keresztül hazudott a nyilvánosságnak, de a múlt héten végül át kellett adnia a szervert az FBI-nak. Az sem támogatta a pozícióját, hogy nyilvánosságra került, a 2008-as pénzügyi összeomlásban kulcsszerepet játszó Goldman Sachs értékpapírháznak 2007 és 2014 között három előadást tartott, összesen 189 millió forint tiszteletdíjért.
Hillary Clinton. (Kép forrása: MTI/AP/Richard Drew)
Hillary Clinton. (Kép forrása: MTI/AP/Richard Drew)

Ezek eredményeképpen Hillary támogatottsága fontos választói csoportokban omlott össze: a nők például 45-41 százalékban inkább negatív, mint pozitív fényben látják őt, és támogatottsága az afroamerikaiak körében is 66-ra apadt a korábbi 81 százalékról.

Politikai múmiák a Kongresszusban

A washingtoni politikai kaszt elleni általános elégedetlenség egyik kiemelt célpontja a Kongresszus, amelynek támogatottsága jelenleg a népesség körében 15 százalékon áll, és 2011 dereka óta soha sem állt magasabban, mint 20 százalék. A Kongresszus 535 tagja közül 79-en már legalább 20 éve hivatalukban vannak, sőt 16-an már több, mint 30 éve. Nem véletlen, hogy egyre több amerikai követeli a képviselők mandátumidejének korlátozását és a lobbik kívánságait olajozottan végrehajtó politikai múmiák kiseprűzését Washingtonból.

Káncz Csaba jegyzete

http://privatbankar.hu/makro/leleplezett-hazugsagok-kiabrandult-valasztok-kuszobo n-a-politikai-foldrenges-284662
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez van, amikor a szart elcserélik fosért.
  2015-08-23 21:00:04, vasárnap
 
  Régi igazság, hogy mi rosszabb a kommunizmusnál... Ami utána következik.

Ez van, amikor a szart elcserélik fosért.
Korosztályommal (kötelezően) nézhettük a hős szovjet partizánokat, most meg nézhetjük (nézze a franc) a paraziták ajnározását. :(

már látom... esti matiné az RTL-en... egy migráns család beilleszkedése és mindennapjai Budapesten, amolyan ellensége... izé... barátok közt stílusban... mondjuk megkavarva olyan aberráció népszerűsítő elemekkel, mint pl - a migráns család tizenöt éves fia "coming outol" a faternak és ő ezt hogyan "kezeli". Mert tudjuk, a hagyományos iszlám mennyire toleráns és megértő dolog... Talán még lefejezést is láthatunk majd akcióelemként? Á azt biztosan nem, hiszen ők sosem tennének ilyet... Szóval mindez és még sok más, teletömve cukros melodrámával és szeretetreméltó tevemintás pizsamákkal, utálható szomszédokkal, az ezeregy kocsma meséibe illő drámai cselekménnyel, kicsit prolila lehozva az egész, hogy lehessen azonosulni vele Jani Bának... aztán lesz még az unatkozó nagyiknak intrikus karrierista csaj, Ráhel a szomszéd emeletről, aztán megbízhatatlan lusta tini és mocskos magyar üzletember, akik mind mind mást se tesznek, csak gáncsolják szegény családot a felemelkedésért és jobb sorsért való küzelmükben! Juhé! Belem kifordul...


*******************


2015. augusztus 23. 14:38


A zsidó és cigány filmeknek köszönhetően végre már nem csak a bőgatya és a fütyülős barack jelenti a magyar kultúrát

Kettős magyar sikerrel zárult a szarajevói filmfesztivál: Nemes Jeles László Saul fia című alkotása a játékfilmes zsűri különdíját nyerte el, míg a dokumentumfilmes mezőnyben Almási Tamás Tititá című alkotása a nemzetközi zsűri különdíját kapta - hazudta a Magyar Filmunió vasárnap az MTI-nek, ugyanis egyik filmnek sincs semmi köze a magyarsághoz, kivéve talán annyi, hogy a propagandaanyagok legyártásához bőségesen adakozott a gazdanép adóforintjaiból létrehozott "nemzeti" filmalap. Hiszen holokamura és cigánysimogatásra (de csakis arra) mindig ad pénzt Orbán "félkarú rablója". A balkáni térség legfontosabb nemzetközi filmes eseménye szombat este zárult. Nemes Jeles László a rangos elismerést Clara Royer társ-forgatókönyvíróval együtt személyesen vette át a szarajevói nemzeti színházban. A Röhrig Géza főszereplésével, a "Magyar" Nemzeti Filmalap támogatásával készült Saul fia című film a májusi cannes-i filmfesztiválon megkapta a nagydíjat három további rangos díjjal együtt, köztük a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetségének (FIPRESCI) díját is. Nemes Jeles László holofilmje júniustól látható a magyarországi mozikban, a Hit Gyülekezete már több mint 80 ezer jegyet váltott rá, így továbbra is a mozik műsorán van országszerte a Mozinet forgalmazásában. Zoom Ilyen "nemes" arcok még a kalendáriumban sincsennek A Saul fia a Laokoon Filmgroup gyártásában készült, vezető producere Sipos Gábor és Rajna Gábor. Nemes Jeles László holotananyaga Magyarország hivatalos nevezése a legjobb idegen nyelvű film kategóriában az Oscar-díjakért folyó versenyben. A dokumentumfilmek között Almási Tamás legújabb alkotása, a Tititá nyerte a nemzetközi zsűri különdíját. A film Anti, a 18 éves, cigány gitáros történetén keresztül vizsgál olyan kérdéseket, mint hogy mi kell ahhoz, hogy megvalósíthassuk álmainkat, élni tudjunk a lehetőségeinkkel és hogy mi is tesz valakit jó zenésszé. Zoom Külföldön ez a "magyar kultúra" - a "nemzeti" filmalap támogatásával Anti egy borsodi cigánytelepen él, nem ismeri a kottát, nem szokott hozzá a rendszeres gyakorláshoz, így amikor felvételt nyer a Snétberger Zenei Tehetség Központba, hamar rájön, hogy csoda helyett élete egyik legnagyobb kihívása vár rá. Nagyszerű zenei betétek és emlékezetes "tábori pillanatok" színezik az egész estés "dokumentumfilmet", amely szintén a filmalap támogatásával, adóforintjaink elherdálásával készült. A Tititá producere Almási Tamás és Ugrin Julianna. Almási Tamás filmjét Szarajevóban láthatta először a külföldi közönség - olvasható az ömlengésben.


(MTI nyomán)
Forrás: https://kuruc.info/r/6/147355/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
CSILLÁMPÓNI ÉS KÁFIr
  2015-08-23 20:44:29, vasárnap
 
  CSILLÁMPÓNI ÉS KÁFIR

Tudjátok, én szeretem az állatkertet. Különösen szeretem a kisállat - simogatót. Apró barika, kicsi kecske, pelyhes csibe, kacsa, puha kicsi nyuszi. Az aprónép félelem nélkül gyűri, gyuszmatolja őket. Még nem tudják, hogy ha nagy lesz, a kecske felöklel, a nyuszi majd harap, a kacsa csíp nagy, sárga csőrével. Még nem fél a gyerek, bízik és simogat.
Valahogy ilyen nekem mostanában a Keleti, Nyugati, Déli tájéka is. Sok - sok lelkes önkéntes, aki segít, etet, simogat a nap huszonnégy órájában. Néha kinéz egy - egy érdeklődő, kicsit megnyunyuzza az egzotikumot, mert érdekes, mert más, mert neki valamiért jó. Mert sérült, beteg, magányos lelkének jó. Mert a kánikulában cseppet egy más világban érzi magát. Mintha nyaralna egyet valahol, és még a napi jótétemény is letudva. Tiszta a lélek, még ha mocskos is lesz a test. Aztán megy haza, megfőzni az ebédet. Előtte azért lerak pár csomag ételt, néhány flakon vizet, mert hát meg kell váltani a belépőjegyet. Lélekmosdatás - alternatív módon, a'la magyar. Ám a simizés egy idő után unalmas. Fárasztó, kényelmetlen és időt rabló. Főleg, ha dirigens nem lehet a jónép, ha nem ő mondja, mikor melyik egzotikumot tessenek már - és persze hogyan - pátyolgatni.
Aztán jön a kóbor kutya - effektus. Én is sajnálom mindet. Szívem szakad az esdeklő szemekért, de tudom: nem tehetem. Túl sok a kóbor kutya, minden napra jut nem egy, de száz. És túl kevés az erő, a kapacitás. Ám nézzük csak, ismerős? Házad előtt kivert kutya áll. Adsz neki enni, inni, lefürdeted, lemosod a bolhákat. Majd kirakod a kapun, menj, jószág, nálam nem férsz el. Nincs hely, van saját kutyám, kicsi a kecó, nem kell a te bolhafészked. Szép volt, jó volt, napi jóság letudva. És a kutya, ha erős, domináns kan, megy is tovább, hisz léte a szabadság, úgyis megvédi magát. Ám ha elesett, védtelen kölyök, szuka vagy gyenge a pöcsös, bizony ott marad. Ül a kapu előtt, és várja a következő adag ételt, a jó szót, a simit. Nem mozdul, mert akar még, még, még. Belerúghatsz, bottal verheted, ő akkor is marad. Mert ha máshol nem, a kukában mindig akad étel, amit te dobtál ki. Te, aki egyszer, egyetlen jó szót felé vetettél, egy gyenge pillanatodban. Ám tudd: a kutya legalább néha szeret. Lehet, fél, retteg, de ragaszkodik. Megmarni lehet, sosem fog. Ám ha mindet szeretgeted, egy idő után már a kapun kilépni sem tudsz. Odaszoknak, kunyerálnak, ajtód elé hevernek és piszkítanak. Gyűlik majd a sok kóbor jószág, elveszi levegőd, életed, erőd. Elköveteli pénzed és időd, de tenni ellene már vajmi keveset tudsz.
Álságos az ideológia: segítsünk, hogy tovább menjenek. Álságos a szeretet látszata, mert hiába a nagy, barna szem, szeretni őt egy idő után már pokoli nehéz. Nem kér, de követel, megköszön, de közben szeme villog: miért csak ennyi? Hiszed: ő szeret, mert te adtál, ám ez csak a látszat. Már elmondja, nem erre, de többre várt. Ellátásra, jogokra, lehetőségekre. Egy szebb, jobb jövőre. A kutya is, ha csak fél, de elfogad, azok számára pedig a tisztaságod, másságod a bot és a rúgás.
Kell az egzotikum, mondják, korcs a magyar. Belterjes, legyen hát vérfrissítés. Okádik az agyam, hány a gyomrom, mert vallom: a lányomat nem adom! Mondják: hörcsögök vagyunk, kik egymást is felzabálják, ezért simogatják őket, az idegeneket. Mert kell az új, jó az egzotikum. Ne már csak fehér legyen ez a világ! Mint kisbarit az állatkertben, kivert kutyát egy éjszakára - úgy kezelik őket az önkéntesek. Nem a marakodás megszüntetése, a belső béke megteremtése a cél, sok magyar lány és asszony mind néger f@szt remél.
De ti csak simogassatok sok - sok vizionált egzotikus csillámpónit, ám azért ne felejtsétek el megkérdezni tőlük néha, mit is mond a Korán a hitetlenekről. Mi az a káfír, és mik vagytok ti, az ő hitük szerint. Miért kell nekik a ti lányotok, és mit vesz el a férfi, ha hitetlennel hál.
Állatsimogató lett a világ, és kétséged ne legyen, érzi ezt a sok menekült is. Érzi, látja és tudja, nem a szeretet vezérel, csak a különleges kell, a fíling, hogy jót tettél, némi ellentételezés szar, sivár, sorozatfüggő és agymosott életed ellen, és ettől - hiszed - te is különleges lettél. De tudd, ezért nem szeretni fog, hanem elvesz, amit lehet, majd szívből gyűlöl a másságod miatt.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vér fog folyni hétfőn a budapesti tőzsdeparketten?
  2015-08-23 20:42:57, vasárnap
 
  Vér fog folyni hétfőn a budapesti tőzsdeparketten?


2015. augusztus 23., 11:50
Privátbankár


Sokak szerint komoly szakadással indul majd útjára a négynapos ünnep utáni tetszhalott állapotból a BUX - itthon ugyanis csak a forint árfolyama tudta lereagálni az amerikai tőzsdék 2011. óta legnagyobb zuhanását.

A szakértők szerint nagyon komoly zuhanással konfirmálhatja majd hétfő reggel a Budapesti Értéktőzsde azt a tényt, hogy kimaradt a világ, de elsősorban Amerika kétnapos zuhanásából. Mint az ismert, a 2008-as válság óta nem látott méretű zuhanás volt az Egyesült Államokban, a Dow Jones index egyetlen nap alatt, pénteken 530 pontot zuhant - ilyen szintű egynapos mélypont 2011-ben volt utoljára.

A pánikot már pénteken lereagálták az európai börzék: a német DAX 2,95, a CAC 3,2 százalékos mínuszt hozott össze, bár ekkor még messze volt a drámai pénteket lezáró csengetés New Yorkban.

A nagyobb gondot az jelenti, hogy az elmúlt hét egésze mélyen mínuszos volt: a Dow és az S&P 500 5,8, míg a Nasdaq Composite 6,8 százalékos veszteségben állt meg a heti összevetésben. Ha ezt nézzük, Európa akár már hétfőn felfelé fordulhat, hiszen a heti teljesítménye még durvább lett: Frankfurtban 8 százalékos mínuszt könyveltek el, a párizsi CAC-40 3,2 százalékos mínuszban állt meg, míg a londoni FTSE boldog lehet a maga 5,2 százalékos mínuszával.

A forint már egyértelműen megérezte a pánikot: vasárnap délben 314 forint környékén állt a jegyzés az euróval szemben, ilyen kiugrásra utoljára a görög válság csúcsán, július első napjaiban volt példa...

A Budapesti Értéktőzsde hivatalos indexe, a BUX 0.54 százalékos emelkedéssel, 22120,26 ponton zárt szerda délután...

http://privatbankar.hu/reszveny/ver-fog-folyni-hetfo-a-budapesti-tozsdeparketten- 284829?fb_action_ids=741859999275038&fb_action_types=og.recommends
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Macedonia föladta a küzdelmet
  2015-08-23 20:24:08, vasárnap
 
  Macedonia föladta a küzdelmet


Posted on 2015/08/23 Szerző: Admin


Már nem tartóztatják fel a bevándorlókat a görög-macedón határon


“A Reuters brit hírügynökség beszámolója szerint a rohamrendőrök nem nagyon igyekeztek lelassítani a főleg a Közel-Keletről érkezők áradatát.
Macedónia csütörtökön kihirdette a rendkívüli állapotot és lezárta határát a bevándorlók előtt. Macedónia az intézkedést követően azt mondta, hogy naponta kétezren érkeznek az országba, hogy Szerbián át elérjék a belső határok nélküli schengeni övezetet.
A helyi hatóságok azonban szombat reggel már pótlólagos vasúti kocsikat is forgalomba állítottak, hogy felgyorsítsák a migránsok áthaladását az országon - írta a Tanjug szerb hírügynökség. Egy magát megnevezni nem kívánó szerb kormányzati tisztviselő elmondta, hogy éjfél után lépte át a macedón-szerb határt az első, mintegy 200 főből álló csoport. Több mint ötezer újonnan érkező van. Ez az eddigi legnagyobb, egy napon érkezett tömeg. Hosszú sorokban várakoznak arra, hogy foglalkozzunk velük - tette hozzá.
Macedónia korábban azzal vádolta meg Görögországot, amellyel amúgy is feszült a viszonya, hogy segíti az illegális bevándorlókat útjukban az északi határ felé. Macedónia ugyanakkor nem képes befogadni ekkora emberáradatot." - amely immáron akadálytalanul özönlik a magyar határ felé. Ahol: “Méretes acélcölöpökkel készül a menekültek ellen szánt végleges határzár Kelebiánál.
A katonák már verik a földbe a cölöpöket - adta hírül a Magyar Honvédség a Facebookon. Az eszköz egy “precíziós cölöpverő gép", egy olasz Turchi modell.

tur
A kormány a kerítésre mintegy 30 milliárd forintot szánt. A határzár felállítása a honvédség speciális műszaki egységeinek feladata, és a 900 katona mellett szükség szerint 100-250 közmunkás is segíti a munkálatokat.

készker
A ripsz-ropsz épülő kerítés átmászását máris megtanulták a menekültek, amint a Délmagyar.hu újságírói megfigyelték, hálózsákokkal és hátizsákokkal igyekeznek kivédeni az újabb akadály okozta sérüléseket a Szíriából, Afganisztánból, Irakból érkező tömegek.
drótdrót1drót2drót3
Rendőrségi BŰNÜGYI HELYSZÍNLELŐK “helyszínlelnek" a tetthelyen
A menekülteket ellátó önkéntesek egyre gyakrabban találkoznak a drótháló miatt keletkezett sebekkel.
A Napi Gazdaság arról adott hírt, hogy a gyorstelepítésű drótakadály építése a tervek szerint halad, és már megközelítőleg 110 kilométeren áll kerítés a kitűzött 175 kilométerből.
Most azonban már a végleges drótkerítés tartóoszlopai készülnek, amelynek novemberre a teljes magyar-szerb határhosszon állnia kell. Szeptember elejétől pedig már megkezdik munkájukat az úgynevezett határvadász századok.
Ezek a rendőrség kötelékében működő speciális egységek lesznek. A határvadász századoknak az lesz a feladatuk, hogy azokon a helyeken is védjék a határt, ahol a biztonsági kerítés, például a vasút áthaladása miatt, nem jelent fizikai akadályt.
A határzár és a határvadász századok felállítása mellett a kormány a védelem harmadik elemének szánja a Büntető törvénykönyv szigorítását. Bűncselekménynek minősül majd az illegális határátlépés mellett a határzár megrongálása is, valamint szigorodik az embercsempészeket érintő szabályozás." - írja a vs.hu
Bal-Rad komm: Macedonia föladta! Sem a rendőrsége, sem pedig a kivezényelt katonasága nem tudta útját állni a mindenre elszánt migránstömegnek.
Magyarország pedig KERÍTÉSSEL ERŐLKÖDIK! Meg jogszabállyal. Néhány héten beleül közbiztonsági kérdéssé is válhat a menekültügy, ezért a határon is szolgálatba kell állítani a polgárőröket - ezt javasolja Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke. POLGÁRŐRÖKKEL! Fegyvertelen, képzeltlen-bár kétségkívül jószándékú civilekkel. Miközben Budapesten már fenyegetőznek a migránsok-ÉS SZTRÁJKOLNAK! Akikkel a készenlétisek is nehezen birnak már! Ugyanakkor egy vizsgálat szerint az országba érkező migránsok 2 százaléka fertőzött valamilyen betegséggel. A leggyakoribb a hepatitis A és a C, illetve a szifilisz, de a gyermekbénulás és szamárköhögés is előfordul.
-Magyarország hadszíntérré változott! Se pénz, se paripa, se fegyver nincs a félelmetes had föltartóztatására! A qrmány látszatintézkedésekkel, pótcselekvéssel és dumával ámít! Magyarország qrmánya a teljes tehetetlenség állapotában várja “természetes barátaink és szövetségeseink" ukázát! Az ellenmaffiái pedig egyenesen ösztökélik a teljes kapitulációra-amire Nemmzetthy Maffiánk hajlik is!
Egyre világosabban látható, hogy az elkövetkező egy-két hétben forráspontig hevül a helyzet Magyarországon! A következményekbe belegondolni is rossz!


https://balrad.wordpress.com/2015/08/23/macedonia-foladta-a-kuzdelmet/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Juncker megírta…
  2015-08-23 20:19:00, vasárnap
 
  Juncker megírta...

Posted on 2015/08/23 Szerző: Admin


Jean-Claude Juncker publicisztikát írt a menekültkérdés kapcsán a Die Welt oldalára. Lesújtó véleménye van arról, hogy Európa miként kezeli a problémát, és kiemeli, hogy ő nem egy ilyen Európában szeretne élni.
,,Európa számomra mindig is egy értékközösséget jelentett, amire büszkék lehetünk" - kezdi Jean-Claude Juncker a publicisztikáját. ,,Mi, Európában soha nem utasítanánk vissza embereket, ha a védelmünkre van szükségük - folytatja és hozzáteszi, hogy Európának kötelessége befogadni a menekülteket, mivel ezt az Unió törvényeivel és alapszerződéseivel is kőbe vésték. Aggodalommal tölti el, hogy ezt egyre kevesebben tartják szem előtt.
Juncker hangsúlyozza, hogy a migránsok ugyanolyan emberek, mint bármelyikünk, ,,mint ön vagy én, csak éppen ezek az emberek nem voltak olyan szerencsések, hogy a világ legstabilabb és leggazdagabb régióiba szülessenek. Olyan emberekről beszélünk, akiknek a szíriai háború, az Iszlám Állam líbiai terrorja vagy az eritreai diktatúra elől kell menekülniük".
,,Aggodalomra késztet, amikor a lakosság egy részének az ezekkel az emberekkel szembeni elutasítását látom" - szögezi le.
Ez nem Európa
Juncker azt is meghatározza, hogy szerinte mi az, ami egyáltalán nem fér bele az európai értékrendbe. ,,Erőszak a menekültstátuszra várókkal szemben, vagy csupán a szemet hunyás a szükség és a segítségre szorulás felett - ez nem Európa. Aggodalommal tölt el, amikor a szélsőjobboldali és szélsőbaloldali politikusok a populizmust táplálják, ami csak gyűlöletet ébreszt, megoldást viszont nem kínál. A gyűlölettirádák és a felelőtlen kijelentések az egyik legnagyobb eredményünket, a határok nélküli mozgás szabadságát veszélyeztetik a schengeni övezetben - ez nem Európa."
Európa szerinte inkább mutatkozik meg azokban a nyugdíjasokban, akik generátorokat vittek Calais-ba, hogy a menekülők fel tudják tölteni telefonjaikat, és legalább egy kis zenét hallgathassanak. De európai az is, amit a siegeni diákok csináltak, akik megnyitották kollégiumaikat a menekülők előtt. Vagy a görög pék Kos szigetén, aki kenyeret osztott az éhes bevándorlóknak. ,,Ilyen Európa az, amelyben én élni akarok".
,,Természetesen nemcsak egyetlen válasz létezik a menekültkérdésre. De az világos, hogy egy nemzet egyféle megoldása nem lehet hatásos. Egy tagállam sem tudja a migrációt egyedül hatásosan szabályozni. Ehhez erős, közös európai alapra van szükségünk, méghozzá azonnal. Éppen ezért az Európai Bizottság a vezetésem alatt már májusban kidolgozta részletes javaslatait egy közös menedék- és menekültpolitika kidolgozására."
(vs)
Bal-Rad komm: “...a vezetésem alatt már májusban kidolgozta részletes javaslatait egy közös menedék- és menekültpolitika kidolgozására." - ami után igazán be is indult a migránsáradat!
Summa-summárum: a latorszövetség “Nagyhercege"-az EU-VEZETŐJE-megírta, hogy ő Közel-keleti és afrikai migránsoktól hemzsegő Európát akar! Magyarország pedig ennek a latorszövetségnek a peremtagja!
Nyilvánvaló, hogy az elképzelés a magyar nép ellenére van! Mint ahogyan ellenére van más országok nemzeti elkötelezettségű polgárainak is. Akik politikai hovatartozásuktól függetlenül- SZÉLSŐSÉGES CSOPORTOSULÁSOK-billogot kaptak!
Magyarország qrmányának pedig akár heteken belül színt kell vallania! És ne felejtsük: SZEPTEMBERBEN MÁR ITT LESZNEK A GAZDA TANKJAI!

https://balrad.wordpress.com/2015/08/23/juncker-megirta/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2015.07 2015. Augusztus 2015.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 446 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1117
  • e Hét: 6849
  • e Hónap: 17960
  • e Év: 171456
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.