Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
A múmia
  2015-08-25 22:23:11, kedd
 
  1961 novemberében az észak-angliai Darlingtonban. David Lowe 48 éves hivatalnok és felesége mit sem sejtve nézték a tévé aznap esti műsorát, amikor az asszony megunta, és felment a hálószobába. Lowe azonban végignézte a filmet, és csak egy óra múlva ment utána. Mivel nem akarta felébreszteni a feleségét, sötétben vetkőzött le. Már-már lefeküdt, de gyanús volt neki a mélységes csend, és hogy nem hallotta a felesége lélegzését. Furcsa érzése támadt, és mégiscsak felkapcsolta a villanyt. Szörnyű látvány tárult eléje. A felesége már nem élt. Döbbenetét fokozta, hogy szemmel láthatóan nem egy szokványos elhalálozás történt. Az asszony teste ugyanis megbarnult, összeaszott. Az iszonyodó férj az ágyban egy múmiát talált. Nyitott szájából kiállt hiányos fogsora. A kihullott fogait később megtalálták a szájában. A rendőrök és a halottkém egyéb rendellenességet is felfedeztek a hálószobában. A virágvázában elfeketült növényi rostokat találtak, amelyek az előző nap belehelyezett virágcsokor maradványai lehettek. Az ágyneműk és a bútorhuzatok is magukon viselték az eltelt hosszú idő nyomait, holott Loweék az esetet megelőző évben új hálószobabútort vásároltak. Feltűnt még, hogy a padlót és a berendezési tárgyakat vastag porréteg borítja, amelynek lerakódásához több évtizedre van szükség. Ez korábban nem képződhetett, mert az asszony minden nap kiporszívózta a szobát. A férj felismerte a halottban a feleségét, bár a 42 éves asszony inkább a saját nagyanyjára hasonlított. A boncolás során arra a megállapításra jutottak, hogy az elhunyt egy 85-90 éves nő volt, aki halála után évekig temetetlenül feküdt, és a holtteste a száraz levegőn mumifikálódott. A férjnek sejtelme sincs arról, hogy röpke 1 óra alatt hogyan öregedhetett a felesége 30 évet, miközben aludt. Ezután meghalt, majd mumifikálódott anélkül, hogy akár ő, akár a szomszédok bármilyen rendellenességet tapasztaltak volna a környéken.



 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Történetek
  2015-08-25 22:13:46, kedd
 
  Halálos álom

Az elmúl 25 év alatt Hawaiin, és a Fülöp szigetekről kb. 130-140 különösnek mondható halálesetet jeleztek, melyek szervi, illetve pszichikai okait mindeddig nem sikerült kideríteni.

Az is különös, hogy a "halál álmának" nevezett betegség soha sem szedi áldozatait a nők közül, ezért nevezhetnénk akár kimondottan a férfiak betegségének is. A "kór" minden egyes esetben erős fejfájással jelentkezik, mely a fej és a nyaki részek erőteljes masszírozásával hamarosan elmúlik. Kisvártatva újra jelentkezik, majd újra elmúlik, amíg a beteg el nem alszik.

Az erős fejfájást követő alvás során a beteg hánykolódik, dobálja magát, nyög, nyöszörög. A tünetek láthatóan egyre erőteljesebbek. Majd ujjai ökölbe szorulnak, szája habzani kezd, és jól látható módon mindent megtesz, hogy a borzalmas álomból felébredhessen, de önerejéből képtelen rá. Gyorsul a légzése, mozdulatai egyre szabálytalanabbá válnak, és egyre nehezebben tud levegőt venni. Erős rángógörcs veszi hatalmába, értelmetlen szófoszlányokat kiáltozik, majd egy utolsót rándul, s a megkínzott, csupa verejték testből elszáll a lélek.

Mint ahogyan az elején említettük, ez a borzalmas halálforma csak a hawaiiak és a Fülöp-szigetiek között fordult elő. Eddig még nem vált áldozatává európai. Az utólagos vizsgálatok, és a boncolási jegyzőkönyvek szerint ez a "Bang Utot-betegség"-nek nevezett kór, minden egyes esetben tökéletesen egészséges férfiakat támad meg. A kimutatható elváltozások között a hasnyálmirigy bevérzése, a sápadt arc, a kimeredő szemek, a habzó száj, a körmök elkékülése, és az enyhe tüdővérzés nem a halál okai, inkább annak következményei lehetnek. Az is biztosnak látszik, hogy az ilyen módon elhalálozottak apja is ugyan ilyen rémálom áldozata volt.

Eddig mindössze egyetlen Bang Utut-ban rángatózó személyt sikerült felébreszteni, aki azt állította, hogy álma során egy titokzatos, apró emberke próbálta Őt megfojtani, s akinek markából semmiképpen sem tudott szabadulni...


 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Történetek
  2015-08-25 21:58:07, kedd
 
  Üzenet a föld alól

A középkorban egy francia városka lakóinak hihetetlen találkozásuk volt. Egy napon nagyszakállú, piszkos bőrű, furkós botot szorongató idegenek bukkantak fel a patak szélén, amely a közeli hegyből csordogált alá. Két férfi és egy nő jött a vízhez inni, de amikor a parasztok odagyűltek, ijedten elinaltak onnan. Egy barlangban veszett nyomuk. A parasztok még hetekig őrizték a nyílást abban a hiszemben, hogy elemózsia és víz nélkül nem bírják sokáig, de sosem kerültek elő.

1915-ben egy dél-franciaországi falu nyugalmát kavarta fel egy különös halott. A hegyi út mellett egy bozontos hajú, nagyszakállú, szőrös atyafi testét találták meg. Az illető 30 éves lehetett, és ami a legfurcsább, a ruházata csak egy vakondbőrből készült, állatinakkal összevarrt, kezdetleges ágyékkötő volt. A halál okát nem tudták megállapítani, de a falu orvosa és patikusa egyhangúlag állította, hogy rendkívül széles lába volt, amelyen valószínűleg sohasem volt cipő. Ősember benyomását keltette, de hogyan került a faluba? A háborús viszonyok között szigorúan ellenőrizték a határokat és az utakat, így más országból nem jöhetett. Később előkerült egy tanú, aki két nappal korábban még élve látta az idegent, amint egy barlangból előbukkant.

1960-ban egy skandináv orvos - ki szenvedélyes amatőr fotós is volt -, különös kalandról számolt be egy angol újságnak. Szerette a lakott településektől távoli vadregényes tájat fényképezni. Az útja éppen egy hegyoldal mentén vezetett, amikor az egyik szikla megmozdult, és kissé odébbgördült. A résből két kistermetű, félmeztelen ember bújt elő. A szemtanú nem volt rest, nyomban két képet készített róluk. Többre nem volt lehetősége, mert azok ahogyan meghallották a fényképezőgép kattogását, eltűntek a nehezen járható sziklás-bozótos terepen. Az orvos nem merte őket üldözni, mivel azok ketten voltak, és botokkal voltak felfegyverkezve. Sajnos a képeket nem volt hajlandó közzétenni, mert erről a felfedezéséről könyvet akart írni. Azt gondolta, hogy kellően felszerelkezve visszamegy a helyszínre, leereszkedik a barlangba, hogy további információkat gyűjtsön erről a világról. Úgy látszik, megtette, mivel az újság később beszámolt róla, hogy az orvos nyomtalanul eltűnt, és azóta senki sem látta.

1971-ben a spanyol-francia határ mellett, nem messze Andorrától, sajátos módon került felszínre a föld alatti világok egyike. Egy hegyi falu kőbányájában éppen leomlasztották a soron következő földréteget, amikor az eloszlott porfelhőben egy üreg tárult a falusiak szeme elé. Benne négy kistermetű ember, kik a detonációtól és a hirtelen rájuk ömlő napfénytől kábultan álltak ott. Amint felocsúdtak, csivitelő kiáltásokat hallatva eltűntek egy alagútszerű járatban. Eközben valamilyen módon gyorsan beomlasztották maguk mögött az alacsony folyosót. Az omlásveszély miatt a helybeliek nem merték őket követni. Egy szemtanú szerint széles talpuk volt, és mintha bőrkeményedés lett volna a térdükön, valamint a könyökükön. Még annyit meg tudtak állapítani róluk, hogy ápolatlan volt a hajuk, és néhány különös szerszám volt a kezükben.

1947-ben Jugoszláviában, a Dinári Alpok egyik hasadékában különös csoportba botlottak a helyi favágók. Ezek szintén alacsony termetű, bozontos, szürkés bőrű emberek voltak, és két gyerek is volt közöttük. Öten-hatan lehettek, és csivitelő nyelven beszéltek, amikor egy ösvényen szembetalálkoztak a favágókkal. Amint a két csoport megpillantotta egymást, kölcsönös volt a rémület. Az idegeneken levő állatbőrruhák, valamint a kezükben tartott kő- és fabunkók alapján a favágók azt hitték, hogy ősemberekkel találkoztak. A primitív lények ijedelme nagyobb lehetett, mert gyorsan elszaladtak. A favágók még sokáig tanácskoztak, hogy kövessék-e őket, és mire eldöntötték, hogy utánuk mennek, már nyomuk veszett.

A legkülönösebb eset 1887. augusztus közepén történt, amikor a spanyolországi Banjos falu közelében a mezőn dolgozó parasztok két tizenéves korú gyereket pillantottak meg. A furcsa öltözetű kisfiú és kislány egy barlangból lépett elő. Szemmel láthatóan zavarta őket az erős napfény. A legmeghökkentőbb az volt rajtuk, hogy olyan zöld volt a bőrük, mint a falevél színe. Amikor a parasztok megszólították őket, különös nyelven szólaltak meg. Beszédüket később a nyelvészeknek sem sikerült azonosítaniuk. A két gyereket a helyi bíró házába vitték, aki megpróbálta lemosni róluk a zöld festéket, de hamar rájött, hogy ilyen a bőrük színe. Ezt követően alapos orvosi vizsgálatnak vették alá őket. Fajbeli besorolásuk azonban nem járt sikerrel. Alapvetően negroid vonásúak voltak, de a szemük inkább ázsiai jellegűnek tűnt. Hiába kínálták őket különböző ételekkel, italokkal, semmit sem fogadtak el. Csak a frissen szedett zöldborsót voltak hajlandóak megenni. Emiatt hamarosan legyengültek, kiszáradtak. A kisfiú öt nap múlva meghalt, de addigra a bőre kifakult. A kislány még öt évig élt. A napfény hatására az ő bőre is elvesztette eredeti színét, és a miénkhez vált hasonlóvá. A bíró házában cselédként dolgozott. Közben valamennyire elsajátította a spanyol nyelvet. Így elmondta, hogy az ő titokzatos világa a föld alatt van. Országukban örök homály uralkodik, és sohasem süt a nap. Egy hatalmas szélvihar ragadta el őket, és egy nagy, széles folyón túl sodorva a banjosi barlangban találták magukat.

A XII. század közepén egy farkasok elleni veremcsapdában két síró gyereket találtak a Suffolk-i Woolpit mellett. Ruhájuk és érthetetlen beszédük itt is nagy megrökönyödést váltott ki a helybeliekben. A leginkább azonban az egzotikus formájú szemük, és a teljesen zöld bőrük váltott ki csodálkozást. Itt szintén egy kisfiút és egy kislányt találtak, akiket a helyi földbirtokoshoz, Sir Richard de Calne-hoz vittek, aki befogadta őket a kastélyába. Ez esetben sem tudtak semmilyen kedvükre való étellel, itallal szolgálni nekik. Ők csak a nyers zöldbabot fogadták el. Ez esetben a kisfiú még egy évig élt, de a kislány felnőtt, és a környéken telepedett le. Az ő bőre is kifakult, és később férjhez ment egy Lynn-ből származó norfolki nemeshez. Valamennyire megtanult angolul, és elmesélte, hogy egy Szent Martin nevű országból érkeztetek, ahol nincs napsütés, csak állandó félhomály. Éppen a nyájukat legeltették, amikor kíváncsiságból bemerészkedtek egy barlangba. Belezuhantak egy gödörbe, és a fényes Angliában kötöttek ki.



 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Történetek
  2015-08-25 21:44:19, kedd
 
  Hihetetlen történet: Megdöbbentő gyilkosságot oldott meg ez a 3 éves kisfiú!

Annak ellenére, hogy a reinkarnáció, mint az emberi lét egyik misztériuma ősidők óta közismert, mégis még várat magára ennek a tudományos bizonyítása. A következő meglepő történet mégis közelebb viheti a kétkedőket ahhoz a tényhez, hogy a fizikai test halála nem jelenti létezésünk visszafordíthatatlan végét, hanem valami új kezdet is egyben.

Egy három éves kisfiú esete nyűgözte le a tudományos világot, amikor kiderült, hogy a gyermek tisztán emlékszik előző életére. Az alig 3 éves gyermek, aki Golan Heightsben él Szíriában arról kezdett el beszélni a szüleinek és az időseknek, hogy tudja, hogy ki volt az előző életében, hogyan halt meg és hol van jelenleg az akkori holteste.

Arra is fény derült a gyermek elmondása alapján, hogy nem természetes halált halt, hanem meggyilkolták és a testét a falun kívül ásták el. A megdöbbentő fordulatot akkor vette a történet, amikor a gyermek megmutatta a mezőn a pontos helyet ahol az előző életbeli meggyilkolt testét eltemették.

Az ott elkezdett ásatások valóban egy csontvázat találtak a helyszínen. Mi több a gyermek arról is említést tett, hogy egy fejsze volt a gyilkos fegyver és a homlokát érte a végzetes ütés. A csontváz koponyájának a vizsgálata bebizonyította, hogy valóban egy éles fegyver okozta a halált és megtalálták a koponya homlok részén a fegyver által ejtett repedést.

A három éves kisgyermek homlokán épp ugyanott van egy születési anyajegy ahol a koponyán a halálos sérülés. Borzongató igaz? De még nincs vége.

A kisgyermek elkísérte a helyszínelőket a szomszédos faluba és megmutatta ki az a férfi, aki előző életében megölte. Az illető halálsápadt lett a kisgyermek láttán, és a férfi beismerte a gyilkosságot. A bíróság a terhelő bizonyítékok és a saját vallomás alapján elítélte a gyilkost. Habár a hivatalos szervek a gyermek vallomását nem vehették bizonyítéknak mégis mindenki tudja, hogy nélküle még ma is szabadlábon mászkálna a gyilkos.

Dr Eli Lasch valóban négy évvel ezelőtt tűnt el nyomtalanul és úgy tűnik, hogy saját reinkarnációja oldotta meg a meggyilkolásának különös esetét.

Link



 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Történetek
  2015-08-25 21:31:01, kedd
 
  Történetek.! (Lelóczky Gyula)

Egy nap a Sátán és Jézus között párbeszéd folyt. A Sátán épp az Édenkertből jött és büszkén dicsekedett:
- Az egész emberiséget a kezeim közé kaparintottam. Csapdát állítottam nekik olyan csalétekkel, amelynek nem tudnak ellenállni. Mind az enyémek!
- Mit fogsz csinálni velük? - kérdezte Jézus.
- Szórakozni fogok velük. Megtanítom őket, hogyan házasodjanak és hogyan váljanak el egymástól; feldühítem őket, meg arra is megtanítom, hogyan gyűlöljék és kínozzák egymást; hogy részegeskedjenek és kábítózzanak; arra, hogy fegyvereket és bombákat találjanak fel és öljék egymást. Nagyon fogom élvezni - mondta a Sátán.
- Mit csinálsz majd velük akkor, ha eleged lesz a játékból?
- Megölőm őket! - felelte a Sátán.
- Mennyit kérsz értük? - érdeklődött tovább Jézus.
- Nem kellenek neked azok az emberek! Nem jók azok semmire! Megveszed őket, ők pedig csak gyűlölni fognak. Leköpnek, megátkoznak és megölnek. Nem kellenek ők neked!
- Mennyit kérsz? - kérdezte újból Jézus.
A Sátán végignézett Jézuson és megvető gúnnyal mondta:
- A véredet, az összes könnyedet és az egész életedet!
Jézus így szólt:
- Megegyeztünk! - aztán kifizette az árat...
Ezzel George Thomas plébános fogta a madárkalitkát és lement a szószékről.



 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Történetek
  2015-08-25 21:18:40, kedd
 
 
Igaz történet: Kérlek, adj nekünk még egy esélyt!

Életemben két hibát követtem el. Az egyiket, amikor nem hallgattam magamra és elveimet feladva lefeküdtem egy férfival a második randevún. Ő lett a férjem. A másik, amikor szüleimre hallgattam, és engedtem elmenni azt, aki jó párom lett volna. Hozzá szólnak most ezek a sorok.
A férjem olyan ember volt, akit saját magán kívül nem érdekelt semmi. Mégis szültem neki két gyermeket.

Pedig rengeteg rossz előjel volt: nem volt ott a megbeszélt helyen, inkább a haverjaival biliárdozott; megbízhatatlan volt és időnként durva: még terhesen is lehúzott az ágyról. Mégis vele maradtam. Hátha megjavul, ha megjön a baba - gondoltam.


De nem javult meg. Sőt, még rosszabb lett! Otthagyott egyedül a gyerekkel, mert nem bírta elviselni a gyereksírást. Hozzá sem nyúlt, soha nem vette fel... Eg darabig eltűrtem ezt, de amikor megtudtam, hogy nője van, azt már nem tudtam megbocsátani.


Hazaköltöztem a szüleimhez, pedig akkor már kéthónapos terhes voltam a második gyerekemmel. A segítségük nélkül nem is tudom, mi lett volna velünk.


Teljes családra vágytam


Eltelt két év. A gyerekeimmel foglalkoztam, begyógyultak a sebek, élveztem, hogy egyedül vagyok. De nagyon hiányzott egy társ, akire támaszkodhatok, akivel igazán szerethetjük egymást.


Hirdetés útján ismerkedtem meg egy férfival, nevezzük Gábornak. Telefonon beszéltünk először, aztán naponta hívott. Minden érdekelte, ami velem kapcsolatos. Kellemes volt a hangja, már akkor megkedveltem, mielőtt találkoztunk volna. Engem csinosnak mondanak, vékony vagyok, Gábor erősebb testalkatú és 10 évvel idősebb nálam. De nem a külső számít: a volt férjem jóképű volt, és mégis...


Egyre jobban megkedveltük egymást. Gábornak is van két fia, a nagyobbikat ő neveli. Szereti a gyerekeit, de más is érdekli, nemcsak saját maga.


Csodás volt az együttlétünk


Randizgatni kezdtünk. Megtörtént az is, aminek meg kellett, és nem csalódtam benne. Úgy kényeztetett, becézett, ahogy volt férjem soha. Nem volt önző, nem csak a saját vágyaira figyelt. Egyszóval minden tökéletes volt. Azaz lett volna, ha a szüleim nem lépnek közbe.


Nem tetszett nekik, hogy Gábor idősebb nálam. Meg is tettek mindent, hogy elszakítsanak tőle. Ő ezt nagyon nehezen viselte, próbálta megszerettetni magát velük, de miután látta, hogy minden hasztalan, sok-sok gondolkodás után úgy döntött, inkább most váljunk el, még mielőtt fájóbb lenne.


Ekkor követtem el a második hibát: a szüleimre hallgattam, és hagytam elmenni azt a férfit, akit szerethettem volna, és aki szeretett volna engem is..


Még most is gondolok rá. Tanultam hibáimból. Remélem, többet nem követem el őket.


Gábor, ha esetleg olvasod ezeket a sorokat, kérem, keress meg!



 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Történetek
  2015-08-25 21:04:37, kedd
 
  Szörnyű kínokat élhetett át sötét, kilátástalan börtönében a lány, akről azt hitték, már meghalt.

Három hónapos terhes volt a 16 éves hondurasi Neysi Perez, amikor otthon kiment a WC-re, és ott némán összeesett. Családja szerint valószínűleg távoli lövések odáig hallatszó hangjától kapott pánikrohamot, a helyi pap szerint viszont, minthogy habzott a nő szája, megszállta az ördög. Megpróbálta kiűzni belőle a gonoszt, ám mivel nem járt sikerrel, a férj és a rokonok azonnal kórházba vitték Neysit. Az orvosok három órán keresztül küzdöttek az életéért - majd megállapították a halál beálltát. Az asszonyt menyasszonyi ruhájában temették el koporsóban, majd egy betonlappal lezárt, vékony falú kolumbáriumban.

Férje másnap kiment hitvese sírjához, és meghűlt a vér az ereiben, amikor a beton mögül sikoltozást és dörömbölést hallott. Azonnal elrohant a sírásókhoz, akik első szóra kalapácsokkal estek a betonlapnak, és kihúzták a koporsót a helyéről. Ám ekkor már egy hang sem szűrődött ki belőle, a kiérkező orvos végérvényesen megállapította a halál beálltát. Az ok: oxigénhiány. Azaz Neysi megfulladt szörnyű börtönében.

A 16 éves nőn, főleg a kezén olyan sérüléseket találtak, amelyek kétséget kizáró módon azt bizonyítják, hogy ki akart szabadulni a borzasztó fogságból. Bár Neysit másnap újra eltemették, a családtagok nem hagyják annyiban a dolgot: vaskos kártérítésre perelik a kórházat, melynek orvosai halottá nyilvánították a lányt.



 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Szép estét
  2015-08-25 20:57:28, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2015.07 2015. Augusztus 2015.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 261 db bejegyzés
e év: 2826 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1455
  • e Hét: 4531
  • e Hónap: 7873
  • e Év: 60581
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.