Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Ez a gerjesztett Menekult hullam egy resze annak az osszehan
  2015-08-25 23:13:02, kedd
 
  Ez a gerjesztett Menekult hullam egy resze annak az osszehangolt tamadasnak ami a kereszteny es a feher europai ellen iranyul, es ez mindaddig fog tartani mig a bevandorlok tomege nem serti europat iranyito es az ide bekoltozott zsidosag erdeket.Amint ez a szam es ennek a betodulo retegnek indulata ellenuk nem iranyul kifejezetten ellenuk addig folyik, de abban a pillanatban amennyi zsido erdekeket sert, abban a pillabatban le lesz allitva 24 oran belul. Az iszlam es a zsido szemita nep, s kozben egymasnak az ellensegei, elkepeszto dolog az hogy sziriaban ami tortenik, hogy van egy Assad fele szir kormany, es akkor annak van egy ellenzeke, amely fegyvert fog es azt az ellenzeket Israel meg Nyugat Europa es Egyesult Allamok tamogassa penzzel, es azzal a penzzel polgarhaborus feszultseg addig novekszik, hogy mar mindenki menekul Sziriabol es azok a menekultek jonnek hazankba, a kerdes vilagpolitikai vetulete merul fel,amit nem is tudunk megitelni ,hogy ha a tavolabbi osszefuggeseket nem latjuk.A koranban benne van az iszlamoknak, hogy a nyugati vilagot meg kell hoditani az iszlamnak.!  
 
0 komment , kategória:  Általános  
VAN REMÉNy
  2015-08-25 23:00:09, kedd
 
  Brutális mértékben emelkedett Amerikában az Izrael-ellenesség
2015. augusztus 25. 18:03

Kincses Albin - Hunhír.info

Keddi amerikai és zsidó hírforrások szerint döbbenetes módon, csaknem 40 százalékkal emelkedett azon fiatalok száma, akik a két állam elvét alapul véve Izrael-ellenes bojkottra szólítanak fel. A számadatok szerint 40 százalékos az emelkedés azon egyetemisták körében, akik elutasítják a felsőbbrendűséget hirdető apartheid rendszert.

Az úgynevezett BDS-kampány arra ösztönzi a szervezeteket és intézményeket, egyházakat, hogy bojkottálják az izraeli termékeket, amíg a palesztinok alapvető emberi jogait nem ismerik el. A kampány résztvevői abban a megállapodásban érdekeltek, amely során Izrael mellett a független Palesztina is önálló állami státusszal rendelkezik. No, ez az, amelyet az országot uraló cionisták mindenáron meg akarnak akadályozni, és az amerikai felsőbb körökben is lobbiszervezeteik mindent megtesznek az "egy állam, Izrael" jelszó megvalósításáért.

A politikai életben először a Wall Street cselédlánya, Hillary Clinton kapcsolt és egyből letette a hűségesküt Izrael mellett, mondván, hogy a BDS-kampány Izrael elszigetelését szolgálja. A mozgalom a vitás kérdéseket nem egyoldalúan Izrael által és izraeli és palesztin egyenrangú fórumokon kívánja megoldani.




http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=86043
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Százával érkeznek Röszkéhez a betolakodók, buszokkal hozzák
  2015-08-25 22:53:08, kedd
 
  2015. augusztus 25. 22:30

Százával érkeznek Röszkéhez a betolakodók, buszokkal hozzák őket a rácok

Egyre több migráns érkezik a Röszkéhez közeli határszakaszra, Szerbiából folyamatosan buszokkal szállítják oda az embereket az M1 aktuális csatorna kedd esti híradása szerint. A tudósító egy úgynevezett gyűjtőpontról jelentkezett be a röszkei határszakasz közeléből. Beszámolója és a képek tanúsága szerint a területen több száz ember gyűlt össze, sok gyermek, akiket innen a település közelében álló hangárba visznek a rendőrök, ahol hivatalosan felveszik az adataikat. A hírműsorban az is elhangzott, Belgrádból érkeznek "menekültekkel" teli buszok a szerb-magyar határ közeli településekre, ahonnan az emberek - a vasúti sínek mentén, a kerítéssel le nem zárt határszakaszon - átgyalogolnak Magyarországra. A tudósító arról is beszámolt, a gyűjtőpont egy mezőgazdasági terület, ami nem alkalmas hosszabb tartózkodásra, ezért szállítják tovább az embereket a hangárba, ahol azonban már így is nagyon sokan vannak. Elhangzott az is, azokra a migránsokra, akik elhagyják a gyűjtőpontot, és akiket a rendőrök szem elől tévesztenek, a közelben autósok várnak, hogy több száz euróért elfuvarozzák őket. (MTI)
Forrás: https://kuruc.info/r/2/147452/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mai GYODA 11 másodpercben.
  2015-08-25 22:40:40, kedd
 
  Mai GYODA 11 másodpercben.

https://youtu.be/tZw6gebj9QU
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fővám tér, Pokol Kapuja, ma reggel 08:30
  2015-08-25 22:38:45, kedd
 
  Fővám tér, Pokol Kapuja, ma reggel 08:30

Helyzetjelentés: Megfeszített munkával sikerült a krátert félig (!) betömni, nem nagyon zavarja a fővárost, hogy 8 napja nem tud 2 villamos és 1 troli közlekedni az útvonalán.
Viszont kapóra jött a lezárás, a kráter és a híd között jól felmarták az aszfaltot, amit reggel 2 db munkás söprögetett.


http://40.media.tumblr.com/4b6b7f67404fb9de0ccbe1cfafa44cc0/tumblr_ntmn6ker591qbg oyio2_1280.jpg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gripen-hullás, drótkerítés, olimpia, simicskátlanítás - nagy
  2015-08-25 22:35:46, kedd
 
 
Gripen-hullás, drótkerítés, olimpia, simicskátlanítás - nagy mínuszban a kormány


2015-08-25 22:01:48


Orbán Viktor kedden zárt körben értékelte a kormányát. Értékelnek lapunk munkatársai is, személyre szólóan. Arra keresték a választ: Mégis, mi juthatott volna a miniszterelnök eszébe az elmúlt egy évből, amikor kormánya tagjaira néz?
Belügyminisztérium, Pintér Sándor miniszter


- GYODA
Az Orbán-kormányra általában jellemző, hogy mer nagyot álmodni. Tagjai ezúttal népvándorlásról, úton lévő tízmilliókról, globális problémákról, fertőzésekről beszéltek, majd mindezt hamarjában az úgynevezett gyorsan telepíthető drótakadály kihúzásával orvosolták volna. Pintér Sándor a felelős miniszterek egyikeként a déli határon összevont szemöldökkel rendszeresen megtekinti a munkafolyamatot, amelynek egyetlen valódi haszna a karikatúraipar kiszolgálása: idős asszonyok lépik át az akadályt, a fiatalabbak átbújnak alatta, és több százan sétálnak be az országba a vasúti síneken.



A kormány aligha erről álmodott. (P. P.)
Emberi Erőforrások Minisztériuma, Zombor Gábor egészségügyi államtitkár
Fotó: Teknős Miklós / Népszabadság

- Fekete póló
Nem Zombor Gábor, sokkal inkább Sándor Mária ma az egészségügy arca. Ezzel nagyjából mindent elmondtunk a kormány egészségpolitikájáról. Hiszen a többségnek inkább ugrik be a fekete pólót öltő, az ágazat nyomoráról szenvedélyesen beszélő, igazáért kiálló ápolónő, mint a jelentőségteljes tehetetlenségével kitűnő államtitkár. (P. P.)
Czunyiné Bertalan Judit köznevelési államtitkár
Fotó: Ujvári Sándor / MTI

- Tankönyv-gate
Jellemző Czunyiné Bertalan Judit munkájának minőségére, hogy egy ország várja izgatottan, idén eljutnak-e a tankönyvek szeptember 1-jére az iskolákba. Ez a logisztikai feladat a múlt évben meghaladta az állam teljesítőképességét. Arra már gondolni sem merünk, esetleg jut-e energia az oktatás minőségének javítására, esélyegyenlőségi projektekre, iskolák fejlesztésére. Balog Zoltán miniszter fő misszióként egyelőre a mindennapos éneklés meghonosítását irányozta elő. Talán a Kozmosz együttes Okosak földje című számából kellene dúdolni: Mi voltunk Koppány és Kun Béla / Mi vagyunk magunk a probléma. (P. P.)
Simicskó István sportért felelős államtitkár
Fotó: Korponai Tamás / Népszabadság

- Olimpiai pályázat
,,2024 még korai lenne, túl közel van, de további gazdasági növekedéssel és változatlan költségvetési fegyelemmel kalkulálva 2028-nak már nagyobb eséllyel futhatunk neki" - nyilatkozta Simicskó István tavaly tavasszal Budapest olimpiai pályázatáról. De nem mindenki olyan kishitű a kabinetben, mint a sportért felelős államtitkár. Budapest kormánytámogatással már a kilenc év múlva esedékes nyári játékokért is ringbe száll, és miután a NOB átalakította szabályzatát, a 2017. őszi döntésig biztosan versenyben lesz. A kockázatokkal kevesen lehetnek tisztában: Lázár János, Tarlós István főpolgármester és ,,természetesen" Borkai Zsolt MOB-elnök sem olvasta a megvalósíthatósági tanulmányt. Így talán már Simicskó államtitkár óvatossága sem lesz akadály. (B. D.)
Földművelésügyi Minisztérium, Fazekas Sándor miniszter
Fotó: Reviczky Zsolt / Népszabadság

- Földügyek
Európa nagy részén nem okozna meglepetést, ha egy agrárminiszter belebukna a nemzeti parkok védett földjeit a szabadon prédálható állami vagyon körébe helyező törvény alkotmánybírósági elkaszálásába. Ahogyan az sem, ha egy agrárattasé letartóztatása megingatná a székét. Fazekas Sándor viszont a helyén maradt, ami érthető, hiszen nem tesz mást, mint az Orbán-kormány politikaközeli földlenyúlást intézményesítő politikájához keres új vadászterületeket. (H. M.)
Honvédelmi Minisztérium, Hende Csaba miniszter
Fotó: Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

- Hulló Gripenek
Három Gripen repült el az Üllői úti Groupama Aréna fölött egy évvel ezelőtt. A stadionavatóknál komolyabb feladatokat azonban nehezen győzik a rövidesen már a balti államok légterét is védő vadászgépeink. Nyáron előbb Csehországban futott túl a leszállópályán - feltehetően a pilóta hibájából - egy magyar Gripen, amely úgy megsérült, hogy javítani sem lehet, majd egy hónapon belül Kecskeméten hibásodott meg egy vadászrepülő.

A két eset között nem találtak összefüggést. A pilóták katapultáltak, a miniszter széke stabil. (B. D.)
Külgazdasági és Külügyminisztérium, Szijjártó Péter miniszter

- Keleti nyitás, nyugati zárás
Az összevont tárca eddig olyannyira nem igazolta a várakozásokat, hogy rendre felröppennek pletykák a külgazdaság és a diplomácia újbóli szétválasztásáról. Nem sikerült igazán jelentős külföldi befektetőt Magyarországra csábítani, a Jaguar/Land Rover gyár Szlovákiában kötött ki, a szintén emlegetett BMW-nek se híre, se hamva.
Fotó: Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

A jobboldalhoz kötődő szakértők is felpanaszolják az intézményes memória kiirtását, a teljhatalmat átvevő fiatal hordák tudatlanságát. A keleti export ma kisebb, mint 2010 előtt volt, a déli nyitás gyenge vicc, az ország számára legfontosabb nyugati partnereink körében általános antipátia kíséri a különutas magyar külpolitikát. Jó példa erre, hogy az Európai Unióban senki sem támogatta az őszre Budapestre meghirdetett menekültügyi csúcstalálkozót. (H. G.)
Miniszterelnökség, Lázár János miniszter
Fotó: Teknős Miklós / Népszabadság

+ Lázár János
Új szereplővel bővült a stand-up comedy hazai mezőnye azzal, hogy Lázár János március óta minden héten az újságírók rendelkezésére áll. A miniszter láthatóan élvezi legalább két óra hosszú fellépéseit, közönsége eltérő mértékben. Bár a Kormányinfo hasznossága vitatható, Lázártól bármit meg lehet kérdezni, ami nem kis dolog annak fényében, hogy Orbán Viktor öt éve nem találkozott keményebb kérdéssel annál, mint hogy ,,Miniszterelnök úr, hogyan tudnak ilyen átkozottul jól kormányozni ekkora ellenszélben?"

A Miniszterelnökség vezetője hétről hétre bizonyítja, hogy igazán kellemetlen témákat is el tud ütni egy-egy - olykor párttársainak, akár legközelebbi munkatársainak szóló - pikírt megjegyzéssel. Ez politikai teljesítmény, főként egy olyan kormányban, amelynek tagjai a parlamenti folyosón is úgy tesznek, mint ha az újságírók levegő sűrűségűek lennének. (B. D.)
Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Seszták Miklós miniszter
Fotó: Balázs Attila / MTI

+/- A közbeszerzések simicskátlanítása
Negatívum és pozitívum egyaránt lehet a Közgép kizárása a közbeszerzésekből. Tekinthető vallomásnak arról, miként működött idáig a pénzszivattyú. Más megközelítésben viszont csak csere történt a csatársorban. Simicska Lajos Közgép-Kelet Európa legnagyobb pénz- és észosztó háttéremberévé vált az utóbbi években, mígnem bizonyította, bárki senkivé lesz egy pillanat alatt, ha azt mondja a főnökre, hogy szaporítóanyag. Innentől akár ingyen is építhet sztrádát, már egy huncut peták sem jár neki. Mert vannak hálásabbak. Így működik a Nemzeti Együttműködés Rendszere. Seszták Miklós tárcája már másokat fejleszt. (M. I.)
Nemzetgazdasági Minisztérium, Varga Mihály miniszter

+ Jók a számok
Nem lehet elvitatni, hogy a kormány olyat vitt véghez, amire egyetlen elődje sem volt képes: három százalék alá vitte az államháztartás hiányát. Gyakorlatilag mindent ennek rendelt alá 2010 óta, s mára olyan rutinra tett szert a költségvetést összeállító nemzetgazdasági tárca, hogy összekötött cipőfűzővel is tartani tudja a hiányt. Ehhez jön még a három százalék feletti gazdasági növekedés, a csökkenő munkanélküliség, az alacsony infláció. Tényleg csak a ballibek nem látják, milyen remekül megy a szekér. (F. Sz. E.)
Fotó: Szabó Barnabás / Népszabadság/archív

- Nem jók a számok
Van két szám, amelyet érdemes mutogatni: a GDP-arányos hiány és a gazdasági növekedés. A többi káosz, komoly következtetést nem lehet levonni belőlük. A szekrényt szépen újrafestettük, csak épp a ruhákat behánytuk az aljára, mert a polcok le vannak szakadva. A gazdasági növekedés nem lesz fenntartható 2016-ban, lenyom minket a régió többi országa, a munkanélküliség főként azért csökken folyamatosan, mert változott a KSH módszertana, és a 200 ezer közmunkás is alkalmazottként van feltüntetve. Az alacsony infláció pedig nem erény, hanem állapot, ami ráadásul jövőre változik. Az államadósság viszont csak nem akar 70 százalék közelébe se menni. (F. Sz. E.)
Képzelt kormányfői kultúrértékelés

Az utolsó pillanatban
Aztán amikor már úgy néz ki, hogy mindenki mehet a dolgára, például ebédelni végre, vagy beverni a kormányértékelő miatt kicsit elhalasztott kora délutáni négycentet a vonatkozó kisbüdösben, esetleg egyszerűen nézni, boldog és büszke meghatottságtól csillogó szemmel nézegetni az előzőleg megfelelően körülnyalogatott magyar gazdasági, kül- és belpolitikai reformokat működés közben - na, legkésőbb akkor a sarokból azért remélhetőleg csak megszólal egy helyettes államtitkár, kijátszva a Columbo-kártyát.
Orbán Viktor a február 27-i évértékelő beszéd alatt. Tényleg jó az út?
Orbán Viktor a február 27-i évértékelő beszéd alatt. Tényleg jó az út?
Teknős Miklós / Népszabadság

- Miniszterelnök úr, csak még egy kérdés, ha meg tetszik engedni. Hogy a kultúra. Hogy azzal, ugye, elégedettnek tetszik lenni értékelésileg? - így. A miniszterelnök arcára ekkor minden bizonnyal még az előzőleg tapasztaltnál is kerekebb derű ül majd. Hogy tényleg, hát a kultúra. Sikerágazat.

- Jó az út, igen, szóval, az út az tényleg jó - de azért lehetnénk bátrabbak, kedves barátaim - ez egy felütés. - Mikor legyünk bátrabbak, ha nem pont most, hogy végre beérett az újragombolt magyar filmfinanszírozási rendszer, amennyiben a Saul fia (más fontos elismerések mellett) behúzta Cannes-ban a zsűri nagydíját? Nemes László vitathatatlanul óriási művészi sikerének farvizén talán jó volna fölúsztatni a helyi érdeken jóval túlmutató, ám megfelelő propaganda hiányában eddig méltatlanul kevés nemzetközi figyelmet kapott hazai kultúrfenoméneket. (A Vajna Tímea által hiányolt tréfás jeleneteknek majd a második részben keresünk helyet. Én annak is örülnák, ha Anna Frank is beugorhatna egy mondén kánkánra, miután a színészünk... Hol van a színészünk? Ja igen, szóval a színészünk elmondja a két sonderkommandós megy a sivatagban kezdetű viccet.)
Ott van mindjárt az alig vérző Múzeumi Negyed projekt!

A minden szempontból gyönyörű és olcsó Nemzeti Könyvtár - hol vagy Imrém? Vagy a víziógazdag kormánybiztos által időmértékesen eltapsolt több százmillió - Gézám, legalább kinézünk valahogy a milánói expón, hát nem? Hát nézzünk ki valahogy! Mutassuk meg a vidék kincseit is: a szarvasi Mini Magyarország makettpark, az nagyon csini! Meg a Várkert Bazár, az hetvenedszer is nagyon csini lesz biztos. És én azt is megnyomnám marketingileg, figyelsz, miniszterúr, figyelsz, Zolikám, téged dicsérlek éppen, szóval az is tök rendben van, hogy te elvársz dolgokat. Na és ha íróktól?

Mutassuk azt is fel, hogyan lehetséges áttolni egy komplett ország majd' komplett kultúrafinanszírozását egy magánból alig nemrégen épp csak tegnapelőtt pitymallatkor köztestületté izézett, felfeketézett Akadémiának! Legalább látják majd Európában, hogy nemcsak a szír árváktól, afgán kismamáktól és a ghánai rokkantaktól várjuk el, hogy tiszteljék a kultúránkat (már amellett, hogy véletlenül se vegyék el a magyar autószerelők, magyar CNC-hegesztők vagy magyar miniszterelnökök munkáját) - de saját magunk is jó példával járunk elöl kulturáltság, úgyismint jó ízlés tekintetében. Mindig, minden körülmények között. (Cs. I. Z.)

http://nol.hu/belfold/gripen-hullas-drotkerites-olimpiai-palyazat-simicskatlanita s-minuszban-a-kormany-1559181?system=cachefrissit&ajax=1
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
mindig korruptabb jön, mint az előző
  2015-08-25 22:33:49, kedd
 
  “Érhet minket politikai bírálat vagy kísérhet zsigeri ellenszenv, de a kormányzásunkat senki sem hasonlíthatja ahhoz az időszakhoz, amikor a szocialisták és a szabad demokraták kiskirályok módjára lopták szét az országot. Ha ugyanis el akarjuk kerülni az ő sorsukat, a politikai, morális megsemmisülést, nem elég hatékonyabban kormányozni, mint ők: tisztakezűnek is kell lenni. Ennek a célunknak a hitelesítésében maradt még tennivalónk a ciklus végéig."


— Lázár János, Magyar Hírlap
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az MSZP volt pénztárnoka Tarlós közelében?
  2015-08-25 22:25:52, kedd
 
  Az MSZP volt pénztárnoka Tarlós közelében?


Megjelent: 2015. augusztus 25. kedd, 09:10

Puch László egy ideje eltűnt a politikából, ámbár képviselő korában sem harcos hozzászólásaitól volt hangos a parlament. Az MSZP pénztárnokaként más volt a dolga. Ahogyan azt a belföldi politikai életben szinte mindenki tudni véli, Puch pénztárnok pénz kasszírozása eredményes volt minden félnek. Ám a volt képviselő mára mintha elvesztette volna befolyását, viszont, ahogy megtudtuk, munkakedve töretlen. Most -információink szerint-, Budapesten kamatoztatná szaktudását, méghozzá különböző a főváros lebonyolította projektejben. Ehhez azonban Tarlós István jelenlegi főpolgármester megkerülhetetlen lenne. Mi úgy tudjuk, hogy a főpolgármesterrel kimondottan jó viszonyt ápoló szocialista képviselő, az egyik legfontosabb bizottsági elnök az aki "menedzseli" Puch Lászlót ebben az ügyben. Amúgy, már az is furcsa, hogy a szinte csak volt óbudai munkatársaival magát körülvevő főpolgármester, aki mindig igen megvetőleg szól a "szocikról", ezzel a képviselővel mégis kivételt tesz. Vannak olyanok, akik úgy informáltak minket, hogy az ügy megegyezés közeli állapotban van. Mi természetesen megkérdeztük a főpolgármestert erről, aki sajtósa közvetítésével a következő üzenetet juttatta el lapunkhoz: "Tájékoztatjuk, hogy a főpolgármester úr Puch László úrral projektekről nem tárgyalt és nem működött együtt. Ez a feltételezés alaptalan."

Ez persze nem jelenti azt, hogy nem jöhet létre a későbbiekben, hiszen csak arról tájékoztatott, hogy nem működtek együtt...

(folyt köv.)

-mml-

http://fullank.com/index.php/belpol/2603-az-mszp-volt-penztarnoka-tarlos-kozelebe n
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így néz ki a Szabadkai temető!
  2015-08-25 22:05:44, kedd
 
  Így néz ki a Szabadkai temető!
AMIKOR A VÁNDORLÓ ATOMTUDÓSOK, A JÖVÓ EINSTEIN-jei KÉT GRAVITÁCIÓS ELMÉLET KÖZÖTT EGY CSEPPET MEGPIHENNEK!
De még véletlenül sem zsidó temetőben!

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/11903792_1485571968425 432_6981215188694805071_n.jpg?oh=4839a0d126ea5e56947c5d1f359c8685&oe=5671DDE0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kezdenek belejönni a németek: ezúttal egy 130 betolakodónak
  2015-08-25 22:03:27, kedd
 
  Ez van amikor egy nemzet próbál védekezni a cionbérenc országvezetők nemzetellenes ténykedése ellen. Amíg a rendvédelmi szervek a cionbérencek oldalán van, addig csak így tud a nemzet védekezni.
...... és abból, hogy ennyi gyújtogatás történt ez a siket zsidónyaló német kormányzat nem jött még rá arra, hogy tán nem kéne nyalogatni ezt a csürhét, hanem visszatoloncolni a francba. Ha kell fegyverrel. Mert ezek nem fognak másból érteni.
Megnyugtato latni,hogy Nemetorszagban vannak meg nemetek is.Most lassuk,hogy Magyarorszagon vannak-e meg magyarok?




2015. augusztus 25. 11:04

Kezdenek belejönni a németek: ezúttal egy 130 betolakodónak szánt tornacsarnokot gyújtottak fel


Németországban ismét tűz ütött ki egy menedékkérők befogadására előkészített épületben. Kedd hajnalban a Brandenburg tartománybeli Nauenben egy tornacsarnok égett le. A rendőrség szerint valószínűtlen, hogy műszaki hiba okozta a tüzet a csarnokban, ahol a héten 130 menedékkérőt akartak elhelyezni, és "meglehet", hogy szándékos gyújtogatás történt. Zoom A lángok az épület egészét elborították, a tűzoltók ezért úgy döntöttek, hogy a tűz tovaterjedésének megakadályozására összpontosítanak, és hagyják leégni a csarnokot - közölte az RBB regionális közszolgálati médiatársaság. A Berlin melletti Nauenben az utóbbi hetekben több tüntetést tartottak a menedékkérők tervezett befogadása ellen. Zoom Németországban számos gyújtogatás történt az utóbbi hónapokban menedékkérők elhelyezésére előkészített, még lakatlan ingatlanokban, nyilvánvalóan azzal a szándékkal, hogy az önkormányzat ne tudjon bevándorlókat költöztetni az adott környékre. Zoom Angela Merkel kancellár és kormányának több tagja elítélte az erőszakot és a "szélsőjobboldali gyűlölködést", a törvényhozás alsóházának (Bundestag) elnöke, Norbert Lammert pedig egy keddi lapinterjúban szégyennek nevezte a menedékkérők elleni "erőszakos tüntetéseket". Úgy fogalmazott, hogy az ilyen cselekmények "kínosak" Németországnak. Zoom Az egyik legtekintélyesebb német politológus, Werner Patzelt szerint "a heidenaui zavargások arra utalnak, hogy a menedékkérők számának emelkedése az idegenellenesség jelentős erősödését idézheti elő". Zoom Szerinte ebben a politikának is felelőssége van, mert nem ad válaszokat a lakosság egyre szélesebb rétegeit a hatalmába kerítő elbizonytalanodásra és az "elhazátlanodás" érzésére, amely a tömeges bevándorlás és a menekülthullám révén alakult ki.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/147421/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2015.07 2015. Augusztus 2015.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 446 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 188
  • e Hét: 10455
  • e Hónap: 21566
  • e Év: 175062
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.