Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
Napi 9-es busz
  2015-08-28 22:06:57, péntek
 
 
Napi 9-es busz

lány: Aggódok, hogy terhes vagyok.
fiú: Miért?
lány: Mert megkívántam a sajtot.
fiú: és?
lány: laktózérzékeny vagyok.
fiú: és szereted a sajtot?
lány: amúgy igen. csak fosok tőle.
fiú: és natúr ennél sajtot?
lány: aha. max kenyérrel.
fiú: ezt eddig éhségnek hívják és normális.
lány: igen, de már két hónapja nem jött meg.
fiú: na, ezt hívják terhességnek!

 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Ezt az összes idiótának agyilag sėrült egyéb mentális b
  2015-08-28 21:49:09, péntek
 
  Ezt az összes idiótának agyilag sėrült egyéb mentális betegsėggel küzdő seggfejnek aki a menekültek seggét nyalja!

Együtt akartok érezni hmm? Na akkor javaslom látogassatok el magyar ėhező nėlkülöző gyerekekhez vagy egy magyar hajléktalan szállora esetleg egy magyar nyugdíjas otthonba mert először velük kellene együtt érezni és rajtuk kellene segíteni őket kéne támogatni! Nem az idegen barbár terroristákat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lengyelország segédkezik egy újabb világháború kirobbantásáb
  2015-08-28 21:28:18, péntek
 
  BIZONY JÓL JÖNNE MEGINT EGY MOLOTOV-RIBBENTROP PAKTUM. EZEK A LENGYELEK NEM NYUGSZANAK, DE SZILÉZIA ÉS KELET POROSZORSZÁG REMÉLHETÖLEG ISMÉT NÉMET LESZ!

********************

hidfo.ru 2015.08.28. 10:43 Térségi hírek


Lengyelország segédkezik egy újabb világháború kirobbantásában

Lengyelország védelmi minisztere csütörtökön végleges bejelentést tett arra vonatkozóan, hogy beengedik az amerikai nehézfegyverzetet országukba és lehetővé teszik az állandó amerikai jelenlétet.

Siemoniak nem részletezte, hogy pontosan milyen fegyverzet behozását engedélyezik az amerikaiaknak, de a Reuters hírügynökség egy amerikai tisztre hivatkozva azt állítja, hogy 2016 nyarától komoly csapásmérő erő fog állomásozni Lengyelországban, amivel újabb ötezer amerikai katona is érkezik.

A hidegháború óta ez az első alkalom, hogy amerikai nehézfegyverzet lesz jelen új NATO-tagállamokban, így a lépés Washington részéről egyértelműen a hidegháború tovább feszítését szolgáló törekvés, és háborús provokációnak tekinthető.

Oroszország korábban figyelmeztetett, hogy a NATO és főként az Egyesült Államok haderő-összpontosítását az orosz határ mentén provokációnak tekinti, és minden ország, ami beengedi saját területére az amerikai csapásmérő erőt, célponttá válik az orosz rakétaerők számára. Júniusban Moszkva egyértelművé tette, hogy amennyiben az Egyesült Államok nehézfegyvereket helyez el Kelet-Európában és a balti országokban, Oroszország is nagyobb számú csapásmérő erőt von össze az ország nyugati katonai körzetében.

Zdzisław Sadowski lengyel közgazdász ugyanakkor rámutatott, az Egyesült Államok gazdasága évek óta mély válságban van, és Washington új háborúkat akar kirobbantani, hogy a szövetséges országoktól kapott megrendelésekkel indítsa újra a gazdasági növekedést. Sadowski szerint az amerikai kormány Kelet-Európában is háborús gócpontok létrehozásában érdekelt, mert új fegyvereket, új technológiákat akar tesztelni, amit a fenyegetettségre hivatkozva majd eladhat a szövetséges országoknak.

Kris Roman, belgiumi politológus szintén arra hívta fel a figyelmet, hogy Washingtonnak négyévente egy újabb háborúra van szüksége, mert kizárólag ezzel tudja megakadályozni az amerikai gazdaság összeomlását. A politológus a Regnum orosz sajtóorgánumnak nyilatkozva kifejtette; a NATO 25 év alatt egy pillanatra sem feledkezett meg arról, hogy végül Oroszország nyersanyagait akarja kisajátítani, és bár eddig nem volt a nyilvánosság felé is igazolható indoka minderre, az ukrán válság ideális ürügyet teremtett egy újabb nagy háború megkezdéséhez. Azok a kelet-európai országok, melyek megengedik, hogy területeiken az Egyesült Államok nehézfegyvereket helyezzen el, egy újabb világháború megkezdésének katalizátoraként működnek.


http://hidfo.ru/2015/08/lengyelorszag-segedkezik-egy-ujabb-vilaghaboru-kirobbanta saban/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az expóbörleszk folytatódik: megdöbbentő, mire mentek el szá
  2015-08-28 21:21:08, péntek
 
 
Az expóbörleszk folytatódik: megdöbbentő, mire mentek el százmilliók

Földes András követés

2015.08.24. 07:56 Módosítva: 2015-08-24 12:12:12

Több százmillió forintért rendelt Szőcs Géza kormánybiztos filmeket, multimédiás projekteket, sőt élményutakat a milánói expo általa irányított magyar megjelenésére.
A produkciók sehol nem láthatók, csak a kifizetéseknek van nyomuk.
Ezeket a nyomokat az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) el akarta tüntetni: közérdekű adatigénylésünkre küldött válaszukból kimaradtak a láthatatlan filmekre kifizetett összegek.
Még szerencse, hogy annyira összevissza dolgoznak, hogy az árulkodó adatok egy részét korábban véletlenül feltöltötték a netre.
A lista tele van bizarr tételekkel. Pedig azt hittük, a magyar pavilon nem lehet már kínosabb.

Néptáncműsor. Fotókiállítás. Biopiacos termékbemutató. Ez nem egy falunapi program valamelyik kisvárosi művelődési házban, hanem a milánói világkiállítás magyar pavilonjának napi műsora. Ugyanazok a programpontok ismétlik egymást napról napra,
mintha a folklórműsorok univerzumot átható mindenhatóságáról akarnánk üzenni a látogatóknak.

Úgysem hiszi el, hogy milyen programmal állunk a világ elé, amíg nem kattint a honlapra, aztán érdemes tovább olvasni. Az egész ugyanis még durvább, ha tudjuk: a világkiállításra a kormány a pavilon építésére szánt 2,3 milliárd forinton felül egyszer adott közel 2 milliárd forintot a programokra, majd ezt megfejelte egy 900 milliós pótköltségvetéssel. Azaz az expó 5,2 milliárd kerül az országnak. Öt lépésben szállunk a pavilonpanama mélyére.
1. A minisztérium hivatalosan átverné az újságírót

Az illetékes minisztériumtól, az Emmitől kikértük az expó szerződéseit, hogy megnézhessük, hogyan kerülhet a hortobágyi csárda folklórelőadását imitáló műsor annyiba, amiből az egész Sziget Fesztivált meg lehetne szervezni, és még maradna is egymilliárdocska elhívni a szuperdrága Red Hot Chili Pepperst, Dr. Drét és a Metallicát. Az expó elképesztő költségei különösen érdekesek úgy, hogy az építészeket eleinte ki sem akarták fizetni, ahogy arról írtunk is.

Az Emmi által küldött válaszban találtunk néhány igen érdekes tételt, ezekről kicsit később. Előtte megosztjuk meghökkenésünket, ami akkor ért minket, amikor kiderült: a minisztérium kozmetikázta a hivatalos dokumentumot. A Kormány.hu-n keresgélve ugyanis ráakadtunk két olyan, a listából hiányzó tételre (első találat a listán), amelyeket korábban, vélhetően véletlenül töltöttek fel az Emmi szerződéskötéseiről. És mit ad isten, éppen ez a két tétel a leggyanúsabb.
2. Túlárazott filmek, amiket sehol nem vetítenek

A Focus Media Center Kft. a ,,2015. évi Milánói Világkiállításra a lombard-magyar, illetve a milánói-magyar kapcsolatokról szóló 16 darab filmalkotás elkészítése" kapott 59 630 000 forintot. A teljesítést könnyen ellenőrizhettük, mi ugyanis jártunk a már megnyílt pavilonban, ám ott fúró munkásokon és a tervekre korántsem hasonlító, sivár épületen kívül mást nem láttunk.
Fotó: Földes András

Sipos Áron, a Focus vezetője, akiről korábban a cége által felhalmozott hatalmas adóssága miatt írt az Átlátszó, az Indexnek hangsúlyozta, hogy a filmeket leforgatta.Közel 60 millióból egy beszélő fejes dokumentumfilm-sorozat készült, amelyben szakértők a lombard-magyar kapcsolatokról értekeznek. Állítólag. Mert az amúgy is túlárazottnak tűnő anyagot Sipos Áron leadta ugyan a világkiállításért felelős Szőcs Gézának, de azóta senki nem látta a filmeket. (Cikkünk megjelenése után megkeresett minket Sipos Áron, elmondta, hogy az adósság valójában csak technikai adósság volt, és a filmjei nem is túlárazottak.)

Sajnos Szőcs Géza kormánybiztos sem nyújtott olyan információt, amely alapján a szkeptikus állampolgár megnyugodhatna, hogy a filmek valóban elkészültek. Szőcs Géza szerint az olaszok tehetnek arról, hogy a filmek úgymond dobozban hevernek: a lombard-magyar filmeket a filmművészet napja nevű, július eleji eseményen akarták bemutatni, de a programot az olaszok eltolták vagy meg sem szervezik, ez nem világos, mindenesetre Szőcs ezek után jobbnak látta egyáltalán nem leadni a méregdrága dokumentumfilmeket.

Szőcs szerint szeptemberben (tehát egy hónappal az expó zárása előtt) már láthatók lesznek a filmek a pavilon képernyőin. Amelyeken most egyébként a Magyar Turizmus Zrt. nem ide készült, hanem sok más helyen is vetített országimázsfilmjei mennek. Tehát hely, lehetőség eddig is lett volna a 60 milliós filmsorozat vetítésére.

Bónusz: Szőcs Géza megígérte, hogy az olaszországi Velencében is lesz egy exkluzív bemutató. Az állam a víztisztítási innovációkat mutatja be egy hangárban, amely Szőcs szerint akkora, hogy ott mehetnek majd a lombard-magyar filmek. A víztisztítási szakembereknek. A víztisztítók mellett.

Kérésünkre Szőcs megígérte, hogy elküldi szerkesztőségünknek a filmeket dvd-n. Eddig nem kaptunk csomagot a kormánybiztostól, de ha egyszer megérkezik, a produkcióról részletesen beszámolunk.
3. A méhészek eltüntetik a multimédiás élményutakat

Szőcs Géza közel 8 millió forintot szánt a magyar pavilon misztikusan hangzó programjára, a multimédiás élményutakra, amelyet a B.O.A. Kereskedelmi, Számítástechnikai és Szolgáltató Kft. fejlesztett. És amelynél az élményeket csökkenti a tény, hogy ennek a produkciónak sincs nyoma a pavilonban.
Ilyen a magyar pavilon a valóságban

Elmentünk Milánóba, hogy a saját szemünkkel lássuk, mi épült közel 4 milliárd forintnyi közpénzből. Rá kellett jönnünk, hogy ennél jellemzőbb magyar szimbólumot még nem láttunk. Az épületnek nem volt olyan pontja, amit ne lengett volna be a hamisítatlan kortárs magyar hangulat.

Szőcs Géza kormánybiztos megnyugtatott minket, hogy nem mi voltunk figyelmetlenek, az élményutak egyelőre valóban nem láthatóak. Tőle tudtuk meg azt is, hogy mit jelent a multimédiás élményút kifejezés: az európai kultúrával és a víz kultúrájával kapcsolatos vetítéseket, bármit is jelentsen ez. Erre az állam havi 450 ezer forintot, összesen 7 650 000 forintot biztosít.
Szőcs Géza
Szőcs Géza
Fotó: Ujvári Sándor

De miért nem mennek a vetítések, ha vannak képernyők a pavilonban, amelyeken jobb híján máshova szánt országimázsfilmek peregnek?

A szereplők mind próbálják a saját érdekeiket érvényesíteni, és emiatt ez a program háttérbe szorult

- kaptunk enigmatikusan megfogalmazott választ.

De vajon kik ezek a szereplők, akik elnyomják az élményutakat?

Egyrészt az agrártárca, amely a saját programjait tolja előtérbe, magyarázta Szőcs. Másrészt pedig a termelők, akiknek ,,a világkiállítás a világ előtti megmutatkozás egyszeri és kihagyhatatlan lehetősége", és ezért háttérbe szorítanak más programokat.

Sajnos a pirospaprikára, kürtőskalácsra, akácmézre nagyobb a kereslet, mint a szellemi tartalomra

- festett olyan képet a kormánybiztos, mintha a magyar pavilonban tömegek vonaglanának gasztromámorban, nem pedig kihalt termekben csárdásozna kétóránként egy néptáncegyüttes.
Az persze rejtély, hogy miként képes egy akácmézes bácsi lenyomni azt a Szőcs Gézát, aki miniszterelnöki főtanácsadóként és kormánybiztosként vezényli a világkiállítási megjelenésünket.


Érdekes az is, hogy miért zavarná az állítólag jelen lévő kistermelőket az, hogy a fejük felett, a monitoron élményutakat vetítenek, nem pedig random országimázs-reklámfilmeket?

Szőcs szerint az élményút nem turisztikai látványosság, ezért vagy a termelők, vagy az élményút, a kettő együtt nem megy. Ugyanakkor megígérte, hogy a világkiállítás zárása előtti két hónapban elindulnak a multimédiás élményutak. Azaz addig ok nélkül fizet az állam havi félmilliót az állítólag elkészült programért. Ekkor persze a méhésznek és a kürtőskalácsosnak mennie kell az expóról.

Az akácméz, pirospaprika, országimázsfilmek, lombard-magyar kapcsolatok mellé érdekességként még annyit kell megjegyezni, hogy a magyar pavilon témája nem a lombard-magyar testvériség, nem az akácméz, nem a néptánc, hanem: a víz. Igen, egy olyan téma, amire semmi nem utal a programban. A víz miatt került a pavilon tervébe az életfa formában keringő vízrendszer is, de persze ez sem készült el.
4. Többször elkészített honlapok

A minisztériumtól kapott listában szerepelt egy Euroatlantic Solutions nevű cég, amely a ,,milánói világkiállításhoz kapcsolódóan Magyarország honlapjának és arculatának megtervezése, projektindító sajtótájékoztató megszervezése, és a világkiállítással kapcsolatos olasz online sajtófigyelés elvégzése" témakörben kapott az államtól 23 900 000 forintot.
Fotó: Antonio Calanni

A szerződés három okból is izgalmas.

Az EuroAtlantic az egykori fejlesztési miniszter, Fellegi Tamás cége. Fellegi ugyanúgy Orbán Viktor tanácsadója, mint Szőcs. Cége sorra kapja az állami megbízásokat.
Az Emmi a dokumentumban kifelejtette, hogy Fellegi cége nem csak ilyen szerény megbízást kapott. A minisztérium - talán az összeg megdöbbentő nagysága miatt - megfeledkezett egy márciusi tételről. Az EuroAtlantic további 790 millió forintért végezhet munkát a magyar pavilonban.
Ez utóbbi munka számos ponton ugyanaz, mint amit korábban 24 millióért már letudtak. Fellegiéknek 790 millióért megint el kell végezniük ,,Magyarország milánói jelenlétének a teljes körű (nagy) arculatának a megtervezése, az egyes arculati elemek kivitelezését", a ,,honlap tervezést és kivitelezést", sőt, a ,,tartalommenedzsmentet" is.

Hogy miért kellett kétszer megtervezni a honlapot? Szőcs szerint azért, mert az első, kisebb összegű megbízás csak a látvány ötletpályázatára szólt, és alig fél évig működött. 790 millióért viszont már az éles projektet kellett felügyelni.

Felmerül, hogy miért van szükség a magyar ötletpályázathoz például ,,olasz online sajtófigyelésre", és egy teljesen külön, később leállított honlapra? Pláne érdekes, hogy a megrendelő miért elégedett meg egy ennyire statikus, ötlettelen honlappal, amely nyilvánosan hozzáférhető panelekre épül? Ennyi pénzért Szőcs Gézáék miért nem vártak el színvonalas munkát?

FRISSÍTÉS: Cikkünk megjelenésekor megugrott a honlap látogatóinak száma, és ezt a kétszer, százmilliókért megépített honlap már nem bírja, így hétfőn az ország expós honlapja leginkább elérhetetlen.
5. Bónusz: vicces tételek

A szerződéslista számos izgalmas elemmel szórakoztatja még a bizarr élményekre vágyó adófizetőt.

Valaki nettó 2 400 000 forint plusz költségtérítésért zongorázik Milánóban, egy szerződés aláírási ceremóniáján: a Molto Harmonico Bt. művészeti szakmunkása részesült a szerencsében.

És vajon milyen ,,dokumentumfilmek és portréfilmek elkészítéséhez szükséges forrást" biztosít az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) 69 900 000 forintért? Bárcsak láthatóak lennének azok a filmek, amelyekhez 70 millió forintért adott valamit az OSZK.

Epilógus: Furcsa választ kaptunk az Emmitől arra a kérdésünkre, hogy miért a kozmetikázott szerződéslistát küldték el nekünk: levelükben megemlítették az EuroAtlantic és a Bo Event Kft. 700 milliós és 400 milliós szerződéseit. Majd jelezték, hogy minden más adat fenn van a Kormány.hu-n. Ahová az email küldésének napján, augusztus 19-én valóban feltöltöttek egy sor 1-2 milliós tételt igazoló szerződést. Az adatokat negyedévvel a szerződés megkötése után töltötték fel, épp aznap, amikor lapunknak elküldték a válaszlevelet. A minisztérium arra nem válaszolt, hogy miért próbált közérdekű adatokat eltitkolni.

http://index.hu/belfold/2015/08/24/milano_szerzodesek_szocs_geza/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nemzeti Zuschlag Program
  2015-08-28 21:09:26, péntek
 
  Nemzeti Zuschlag Program

2015. augusztus 28., péntek, 13:17 Utolsó frissítés: 7 órája

Szerző: Hadházy Ákos



Az utóbbi évek kormányzati PR-fogása, hogy egy-egy intézkedéscsomagot egy tiszteletre méltó névvel próbálnak fényesebbé tenni. Széchenyi-terv, Széll Kálmán-terv, Darányi-program, Magyary-program, Öveges-program, Klebelsberg-intézetek, Türr István Kutatóközpont stb. A programok valódi tartalma sokszor sértő ezekre a nevekre nézve. Igaz, a "nemzeti" szó módszeres lejáratása (lásd.: nemzeti trafikok, nemzeti konzultáció stb.) sem a nemzetet, hanem annak vezetőit minősíti.

Az új nagyszabású terv: 2017-ig szeretnék kiosztani azt a tizenkétezer milliárdot, amely 2020-ig az uniós pénzcsapból ömlik - valószínűleg utoljára. Az ambiciózus programnak eddig nem jutott kellően kifejező név, ezért javaslom a "Nemzeti Zuschlag Program" címet. Az egykori szocialista politikus és Lázár János minisztériumának módszerei közötti döbbenetes a hasonlóság.

Ma már sokan el is felejtették talán, hogy Zuschlag miért ült hat évet a kecskeméti börtönben. A politikus és társai civil szervezeteket felhasználva 72 millió forint támogatást szerveztek el az ifjúsági ügyekkel foglalkozó minisztérium különböző pályázatain. A pénzeket sokszor kifejezetten erre a célra gründolt ifjúsági fantomszervezeteknek adták, alibicélokra. Táborokra, konferenciákra, ahol elvileg sok fogyatékos is részt vett, mert úgy több pénzt lehetett igényelni. A nagy rendezvények helyett jobb esetben néhány haver összeült sörözni, de a programok leginkább csak papíron léteztek. A pénzek pedig eltűntek ide-oda. A bíró az indoklásban fehérgalléros bűnszervezetről beszélt, és megemlítette, hogy a pályázatok botrányos színvonalúak voltak. Az egyik címe pl "Nők mint veszélyeztetett korcsoport" volt.

A támogatásokat tehát kamucélokra, kamuszervezeteknek juttatták. Az uniós pályázatok egy ijesztően nagy részénél ez a mai rendszer lényege is. Zuschlag 72 milliója mikroszkopikus töredéke, apró előképe volt az elmúlt években elherdált összegeknek.

Az "uniós kifizetések felpörgetése" nem jelent mást, mint egy módszeresen kitervelt, állami vezetők által létrehozott bűnszövetkezetben elkövetett csalássorozatot. Az elmúlt években számos példát láthattunk ennek az állításnak a bizonyítására. Az Öveges-program, Tiborcz LED-es lámpatestei, a roma önkormányzat és az Emmi közösen elherdált milliárdjai ügyében feljelentést is tettünk. Jó okunk van bízni abban, hogy a komoly bizonyítékok alapján jogi következmények is lesznek. Ha a korrupt kormány tetteinek elrejtése céljából minden napra "tematizál" valamit a menekültkérdésről, az ellenzék számára könnyű feladat adódna: minden nap elő kell venni és be kell mutatni egyet a pénzszóró, csaló projektek közül.

A példákat hosszasan lehet sorolni. A közbeszerzések árulkodó adatai megtalálhatók a kozbeszerzes.hu oldalon, az LMP honlapján több száz projekt adatát táblázatba foglaltuk itt és itt. A táblázatokból kiolvasható: egyes projektekből bizonyos cégek "kvótákat" kapnak, amelyet önkormányzatoknál, szervezeteknél házalva eloszthatnak úgy, hogy aztán ők lesznek a kivitelezők. Így garantálható az extrém magas ár is. Sajnos a táblázat szinte korlátlanul bővíthető, a Közbeszerzési Értesítőben naponta jelennek meg a nevetségesebbnél nevetségesebb fantomprojektek.

Azok meggyőzésére, akik nem szeretnek táblázatokat bújni, egy konkrét, "Zusi" módszereit megidéző mai projektről írnék. Az egyik szereplő a Lakható Szekszárdért Közhasznú Egyesület, amely 2012-ben a semmiből jött létre, és nincs nyoma bármilyen komoly korábbi tevékenységnek. Azonban sikeresen pályáztak egy TÁMOP pályázaton, amelynek címe "Élhetőbb városrész kialakítása lakóközösségi összefogással Szekszárdon".

Már a cím is gyanús, de könnyen be is bizonyítható. A közbeszerzési értesítőből kiderül, hogy 13,36 millió Ft + áfa összegért megbízták a DFT Kft.-t "rendezvényszervezéssel". Kis internetes és Opten adatbázis utánajárással látható, hogy a közbeszerzési eljárásban baráti cégek adtak további ajánlatot: az Agenda Projektház Kft. és a Humán Aspektus Kft. tulajdonosai a DFT Kft. alkalmazottai, pl. Rotkai Petra úrhölgy, a Humán Aspektus korábbi tulajdonosa a DFT oszlopos szakértője.

Érthetetlen - illetve nagyon is érthető -, hogy a nem túl bonyolult feladatra a Lakható Szekszárdért Egyesület miért nem szekszárdi rendezvényszervező céget hívott meg. Persze az is kérdés, hogy egyáltalán miért van szüksége egy áldozatos egyesületnek egy rendezvényszervező cégre ezekhez a programokhoz.

A kiírás szerint ezer embert kellett "megszólítani" ezer szórólappal. Havi egy alkalommal "a közösség számára fontos, kikapcsolódást és társadalmi integrációt és befogadást elősegítő programok és szolgáltatások megszervezése és megvalósítása 20 fő részére 14 alkalommal" és klubfoglalkozások tartása (erkölcstan és hittan, civil társadalom, közösségi együttműködés témákban) volt a feladat. A szintén kötelezően létrehozandó, fájdalmasan üres honlap azonban árulkodó.

A honlapból ugyanis kiderül, hogy a 14 hónap alatt a bruttó 17 millióból megvalósult 2 db sminkbemutató és testfestés Varga Violetta országos sminkbajnokkal, 1 db jógaoktatás, 1 db filmvetítés (Római Vakáció), 2 db "példamutató ember bemutatása: Bodó Katalin" (a hölgyet 2014 decemberében és 2015 januárjában is bemutatták), 2 db "Fiatalok tartalmas szabadidős eltöltése" (akármit is jelentsen) klubfoglalkozás. A honlap utal tanácsadásokra is a Lakóközösségi Információs és Szolgáltató Irodában (LISZI), azonban az nem a 17 millió forintból, hanem feltehetően a projekt során lehívott további milliókból (egyesületenként kb. 30 milliót, összesen 1,3 milliárdot osztottak szét a TÁMOP programban) valósult meg.

Talán nem tévednek, akiknek a klasszikus zuschlagi módszerek rémlenek föl: megkérdőjelezhető valódiságú rendezvényekre nagyon is valódi pénzek költése. Egész közel vagyunk ahhoz, amikor néhány ifjúszocialista sörözött egyet a papíron megszervezett ifjúsági rendezvény helyett. A kozbeszerzes.hu keresőoldaláról azonnal látható, hogy a hálózatos rendszerben egy sor más városban (pl: Szövetség Tatáért Alapítvány, Kaposvári Lakótelepen Élők Szövetsége, Zalaegerszegi Polgárőr Egyesület, Fiatalok Együtt Salgótarjánért Egyesület, Kiskunfélegyháza Ifjúságáért Egyesület éltek a lehetőséggel. A tájékoztatóból kitűnik, hogy egyetlen egyesület sem bajlódott a rendezvények szervezésével vagy legalább saját városában működő rendezvényszervező cég felkérésével. Mindenhol a DFT Kft.-hez köthető cégektől kértek ajánlatot, így látszata sincs a versenynek. Az ajánlatot adó cégek közötti tulajdonosi összefonódás pedig egyértelműen a költségvetési csalás gyanúját keltik.

Slusszpoénként felhívom a figyelmet a kiskunfélegyházi egyesület galériájára: ezeknél a programoknál fontos a dokumentáció. Alaposan dokumentálva is van a három gyermeket érintő húsvéti kézműves-foglalkozás, mind a három "kerékpár-regisztráció", a hat embernek tartott újraélesztési bemutató. És mindez - ha elosztjuk az elnyert összegeket - alkalmanként több mint egymillióba kerültek.

Zuschlagi célok, zuschlagi szervezetek, szétszórt pénzhalmok. Az "új Marshall terv" helyett Nemzeti Zuschlag Program. Nyilván ez várható a 2017-ig tartó erőltetett pénzleosztásban is, hiszen semmilyen hír nincs arról, hogy az elosztás, az ellenőrzés struktúrája változna.

A javaslatommal persze van egy kis baj: a névadó élő személy. De az urakat ismerve azt gondolom, meg tudnának egyezni.

(A szerző az LMP antikorrupciós szakszóvivője)


http://hvg.hu/velemeny/20150828_Nemzeti_Zuschlag_Program
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Többszázan emlékeznek a Keletinél az elhunyt menekültekre
  2015-08-28 21:03:35, péntek
 
  Ja jön a tél a hideg, ezek a birkák majd kurvára megfognak lepődni mikor ezek mennek és el veszik a jó meleg otthonaikat!


***********

Többszázan emlékeznek a Keletinél az elhunyt menekültekre


2015. augusztus 28. 20:21




A tömegben ott vannak a menekültek is. Egyikük szerint, ha a 71 ember elmehetett volna vonattal Németországba, még most is élnének.

5000 extra multipontot adunk ajándékba! »

Körülbelül háromszáz ember vett részt a Keleti Pályaudvar lépcsőjénél azon a megemlékezésen, amit a nemrég egy furgonban megtalált menekültek miatt tartottak. A lépcsőkön gyertyákat gyújtottak és kitettek egy molinót Európa, véres a kezed! felirattal.



Kaufmann riporter szerint a tömegben ott voltak a menekültek is, akik a Keleti körüli tranzitzónában várják a sorsukat. Egy afgán férfival beszélt, aki azt mondta, ha az a 71 ember elmehetett volna vonattal is Németországban, még most is élnének.


http://www.hir24.hu/Belfold/2015/08/28/Tobb-szazan-emlekeznek-a-keletinel-az-elhu nyt-menekultekre/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Péntek
  2015-08-28 20:58:20, péntek
 
 
Péntek

- 1 milliárdból fogja hirdetni a kormány külföldön, hogy ide ne jöjjön senki.
- “Tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet" akar elrendelni a kormány
- Tiltott határátlépés újra bűncselekmény lesz, ahogy a rendszerváltás előtt
- Tranzitzónákba zárják a menekülteket a határon, amíg az eljárásukat le nem folytatják.
- A teljes magyar lakosság fényképes arcképnyilvántartását akarja összeszedni a kormány és egy új állami szerv kezelné
- Egyszerre akár 10 ezer ember telefonlehallgatást is szeretnék majd lehetővé tenni..
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
S tényleg: az illegális bevándorlók többsége katonakorú férf
  2015-08-28 20:53:50, péntek
 
  2015. 08. 28. 14:16

S tényleg: az illegális bevándorlók többsége katonakorú férfi

Immáron a statisztikai adatok igazolják az eddigi sejtést. A budapesti polgárok bejelentéseivel és panaszaival kapcsolatban, melyek szerint szemmel látható, hogy az illegális bevándorlók jelentős többsége fiatal férfi, a BÁH főigazgató-helyettese tájékoztatta a főváros vezetését, hogy a 2015. január elseje óta regisztrált 135 ezer illegális határátlépők 81,3 százaléka, azaz mintegy 110 ezer fő tényleg férfi - írja a Napi Gazdaság.

Ebből a fiatal,
18-34 év közöttiek aránya több mint 66 százalék, 73 ezer fő.

További 11 százalékuk, 15 ezer fő pedig 34 évnél idősebb férfi. A lap hozzáteszi, hogy a BRFK vezetőjének tájékoztatása szerint az elmúlt időszakban mintegy 50 embert állítottak elő embercsempészet gyanújával.

http://alfahir.hu/s_tenyleg_az_illegalis_bevandorlok_tobbsege_katonakoru_ferfi
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Őrizetlen magyar határ: még az őrtoronyban is menekültek van
  2015-08-28 20:49:22, péntek
 
  Őrizetlen magyar határ: még az őrtoronyban is menekültek vannak!


A szimbolikus fotót az Alfahír hírportál MÚOSZ 2015-ös Nagydíjas fotósa készítette a szerb-magyar határon álló őrtoronyról. Ahol egykoron az éber szemek a határt védték, most nyugodtan nézelődnek az illegális bevándorlók. Már csak egy zászlót kellene kitűzniük, jegyezzük ironikusan meg!

Forrás: www.videk.ma/
2015-08-27


Onnan jól feltudják mérni a terepet....... De azért tényleg felfoghatatlan, hogy hogyan tudnak ellenőrzés és probléma nélkül sétálgatni és nézelődni....

http://www.fuggetlennemzet.hu/hirmegtekintese.php?id=2464
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A végső cél a Magyarság kipusztítása.
  2015-08-28 20:47:21, péntek
 
  A MIÉP elnöke, Csurka István 1998. február 8-án a következőket írta... (és elhangzott most is, a MIÉP Szent István napi gyűlésén, augusztus 20-án a Turul szobornál...)

" A végső cél a Magyarság kipusztítása.

Nem fegyverrel, nem mérges gázzal, hanem pénzügyi politikával,
életlehetőségeink elvonásával, mert kell a hely a másoknak.

Ez a kor, amelyben élünk különösen az, ami ránk következik
a jövendő században a Népvándorlás kora.

A színes bőrű, mérhetetlen szegénységben élő, de viharosan
szaporodó népek keletről nyugatra, délről északra vándorolnak.

A nemzetközi nagytőke és a bankok elősegítik ezt a népvándorlást,
mert ez az érdekük. Az USA a NATO-n keresztül már beérkezett Európa közepébe,

és most a saját igényeinek megfelelően néplerakatot
akarnak csinálni Európa és az európai Oroszország között.

Erre pillanatnyilag sajnos Magyarország a legalkalmasabb,
mert kasztja - kormányai régen elárulták.

A trianoni határok között Magyarországon húszmillió ember is elfér,
de belátható időn belül ebből csak

hétmillió lesz a magyar és négymillió cigány,
a többi kilenc pedig mindenféle vegyes,

akkor Magyarország nemzetközi néplerakat lesz
itt a Kárpát - medence közepén, nagyjából ugyanannak
a nemzetközi kozmopolita rétegnek a vezetése alatt, mint ma.

Nagyon keserű lesz akkor Magyarnak születni.
Megbélyegzettség, üldözés, megszégyenítés és a teljes Magyar
történelem eltagadása lesz az osztályrészünk .
Nyelvünk helyén vartyogást hallhatunk."
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
2015.07 2015. Augusztus 2015.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 446 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 915
  • e Hét: 2837
  • e Hónap: 6582
  • e Év: 160078
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.