Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
A szeretethiány lelki és testi következményei
  2015-08-03 19:03:14, hétfő
 
  Hajszoljuk a sikert, a pénzt és közben elfelejtjük a legfontosabbat. Megfeledkezünk a legnagyobb kincsről, a szeretetről. A szeretethiány népbetegség. A szeretethiánynak szövődményei vannak. Nem csak lelki, hanem testi szövődményei. A szeretethiány lelki vonzata a magány ? vagy épp fordítva, a magány hozza magával a szeretethiányt?

Hol romlott el a dolog?

Ott, hogy már gyerekkorban csak arra koncentrált szüleink generációja, hogy a gyerek sikeres legyen. A lehetőségek adása közben elfelejtettük, hogy a szülő akkor tesz a legtöbbet gyerekéért, ha szereti, és ha ki is mutatja azt.
A szeretet nem egyenlő a lehetőségek megteremtésével. Így a szeretet, annak kimutatása az első helyről hátrébb sorolódott. Az a gyerek, aki nem érzi szülei szeretetét, nem tanulja meg annak természetét, és így nem tudja tovább adni saját gyerekének. Tehát, az értékrend az, ami változott.

Új szeretetnyelv - a megfelelés

A gyerek akkor kap elismerést szüleitől, ha valami jót, hasznosat tesz. Így abba a csapdába esik, hogy meg kell felelnie ahhoz, hogy szeressék. Amikor egy gyerek nem tud megfelelni egy elvárásnak, bűntudat ébred benne, ez pedig csak tovább rontja a helyzetet.
Tehát, azt gondolja, hogy nincs feltétel nélküli szeretet, meg kell azt vásárolnia, a fizető eszköz pedig a megfelelés. A szeretet szükséglet - létszükséglet -, nem kikerülhető, meg kell tanulni, és használni kell tudni.

A szeretetpótlék

Az a felnőtt, aki gyerekkorában nem tapasztalta meg a szeretetet, egész életében csak ezután sóvárog, szomjazik rá. Azért, hogy szeressék, mindent megtesz. Vállalja a megaláztatást, befolyásolható és zsarolható lesz.
Kamaszoknál, fiatal felnőtteknél jellemző, hogy kapcsolatból kapcsolatba sodródnak, hogy a testiséggel pótolják az őszinte, szerető érintés hiányát. Belőlük lesz az az idősebb ember is, akinek harminc cicája van, miközben szörnyen magányos...

Az elutasítás

Mindenki átélte már azt, amikor nagy szüksége lett volna arra, hogy szeressék, és amikor szeretetet kért, de azt nem kapta meg. Ez olyan kudarc, amivel kevesen tudnak jól megbirkózni. Azok az emberek, akik ezt a sérülést, a csalódást rosszul kezelik, esetleg a megalázottság érzése is társul hozzá, könnyen bezárkózhatnak saját világukba.
Nem csak lelkileg, hanem fizikailag is magukra zárják az ajtót. A csalódás érzésének elkerülése miatt kizárják a szeretetet az életükből. Ez pedig csak tovább rontja a helyzetet, mert önbecsülésük a képességükön fog alapulni, amivel sokszor nehéz érvényesülni.

A testi tünetek

Ilyen a fejfájás, a légszomj, maga a félelem is tünetként jelentkezik. Megemelkedhet a pulzusszám is. Jellemző tünet a hátfájás, mivel a szeretethiányos ember izmai merevebbek. Jelentkezhet gyomorfájdalom, vagy akár hányinger is.
A bőrön allergiás reakciók keletkezhetnek. A szeretethiány egy stresszes állapot, tehát minden tünet, ami a stresszre jellemző, a szeretethiányra is igaz.

Milyen adatok, tények mutatnak arra, hogy egyre kevesebb a szeretet?

Gyerekeink nagy része nem játszik társasjátékot, nem érdeklődik a többi ember iránt. Inkább elvonulnak és a számítógéppel játszanak. Minden harmadik házasság válással végződik, egyre több a magányos ember. Egyre több az alkoholbeteg, nyugtató függő, kábítószerfüggő, depressziós.
Egyre kevesebben mondják azt nap mint nap szeretteiknek, hogy: szeretlek. Mindenki csak kapni akar - akár szeretetet is - és pedig minél többet, minél gyorsabban. Adni viszont csak akkor, ha épp van rá ideje...

Forrás: http://www.tudasfaja.com/szeretethiany-lelki-es-testi-kovetkezmenyei/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
E, mint: Elengedlek, hogy maradj!
  2015-08-03 18:52:04, hétfő
 
  Néhány nappal ezelőtt álltam a konyhámban, mellettem egy valódi látó és sok mindent értő, aki igyekezett nekem elmagyarázni mit is jelent az elengedés. Ha vizet veszel a tenyeredbe és lazán tartod, akkor szépen lassan csordogál, sőt ott marad benne. Ha görcsösen szorítod akkor a marék víz helyett nem marad más csak görcsös öklöd és elfehéredett ujjperceid. Ez hát az elengedés!

Érted már? Szerintem nem. Méghozzá nem azért mert értetlen vagy. Piszok nehéz megérteni. Olvashatsz erről könyveket, hallgathatod a taoista bölcseket vagy nézheted youtube-on a modern guruk valamelyikét, akkor sem igazán fogod megérteni, mit is jelent a valódi elengedés. Hiszen mondhatod, hogy "persze, elengedtem" de közben folyton ott van, folyton pörög-forog-kattog...de akkor hol a valódi elengedés?

A hiba mégsem benned van. Talán a vízből és a tenyérből megértheted. Talán a látónak igaza volt, hogy nem definíciókkal fárasztott, hanem demonstrált. Bár meg kell mondjam ez napokkal ezelőtt volt és csak most értettem meg mit jelent a szó: elengedés.

Megvilágosodtam volna? Egy fenét! Egyszerűen csak fogtam a saját életem és hagytam összeomlani egy részét. Nem jókedvemben, nehogy azt gondold. Nem mazochizmusból - utálom a fájdalmat! Egyszerűen nem volt más választásom.

Igen - úgy tűnik gondban vagyok az E betűs szavakkal: elfogadás, elengedés. Valahogy bármerre nézek E betűt látok. És nem értem. Nem értettem. Elfogadás? Hogy a francba, amikor tele van az élet igazságtalansággal és érthetetlen fordulatokkal?! Na és akkor mi van?! - kérdeznék a bölcsek. Attól, hogy te tiltakozol, nem fogadod el, hisztizel, vered magad a földhöz, falhoz vagy zokogva kúszol végig a nappali padlóján, attól az a dolog még megtörténik. Nesze: elfogadás.

Igen - úgy tűnik gondban vagyok az E betűs szavakkal: elengedés. Olvashattatok már tőlem egy-két írás itt az Ikerlángról vagy Ikerlélek jelenségről. Ez a nagyon erős kapocs közted és a Lelked Másik Fele közt, ez a mérhetetlen és megmagyarázhatatlan szeretetérzés, ami elönt amikor rá gondolsz bizony ad egyrészt egy magabiztosságot, másrészt némi görcsös szorítást, hiszen nem minden nap élsz át ilyesmit. Ezt pedig markolni kell.

De mi lesz ha túl erősen szorítod? Mi lesz ha már annyira akarod, hogy elfehérednek az ujjaid? Semmi! Ha ez az Univerzum egyik legerősebb lelki kapcsolódása, akkor miért hiszed, hogy szorítanod kell ahhoz, hogy megmaradjon? Ha pedig nem, akkor miért hiszed, hogy ha szorítod is, akkor megmarad?



Most értettem meg. Az elfogadás nem belenyugvás. Az elengedés nem szakítás. Nem Őt engeded el, hanem a fizikai görcsöket, a lelki odaláncolást. Valóban azt hiszed, hogy Ő a Lelked Lángja? Valóban úgy gondolod hogy az összes együtt érzés (szándékosan nem egybeírtam), a sok együtt megélt csoda csupán akkor marad az életedben ha görcsösen szorítod?

Nem! Engedd el a görcsöt. Ne őt engedd el, ne a világ legszebb Szerelemérzését, ne a legszorosabb összekapcsolódást amit Univerzum adhat, csak a görcsöt.

Ne görcsölj a szerelmen, a kapcsolaton, a pénzen, a szüleiden, a barátaidon. Ne rettegj folyton, hogy rosszabb lesz, hogy nem sikerül, hogy valami majd elromlik, hogy véget ér.

Engedd el! Add át az Univerzumnak és meglásd másnap megjelenik nálad és átölel, megérkezik a pénz a számládra és körbevesznek a barátok. Az Igazi dolgok jönnek, gyorsabban mint gondolnád.

Engedd meg magadnak, hogy így legyen!

Forrás: http://www.harmonet.hu/psziche/66540-e,-mint:-elengedlek,-hogy-maradj!.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
...De ki törődik az apákkal? -Egy apa őszinte vallomása
  2015-08-03 18:50:26, hétfő
 
  A Facebookon találtunk erre az írásra. Elgondolkodtató és szívszorító is egyben, arról, hogy igenis léteznek még olyan apukák, akiknek a család és a gyerekek az elsők. Ti ismertek ilyet?

...De ki törődik az apákkal? -Egy apa őszinte vallomása




A Facebookon találtunk erre az írásra. Elgondolkodtató és szívszorító is egyben, arról, hogy igenis léteznek még olyan apukák, akiknek a család és a gyerekek az elsők. Ti ismertek ilyet?







,,Sajnos megcáfolhatatlan adatok igazolják, hogy manapság nagyjából minden második házasságkötés válással végződik.
Komoly sztereotípiáink vannak arról, hogy a férfiak mocskos trógerek, akik 2 hetente sem viszik el a lurkókat, nem fizetnek utánuk gyerektartást és felszívódnak a nagyvilágba, magukra hagyva a volt feleséget és a kicsiket.

Rengeteg ilyen történetet ismerek, rengeteg ilyen történetet ismersz. Sajnos.

De van egy kicsiny réteg, egészen vékonyka talán, akikkel senki sem foglalkozik:
ők a jó apukák.

Tisztességesen dolgoznak, hűségben és szeretetben élnek a családjukkal, foglalkoznak és játszanak a porontyokkal, nem isznak, nem ordítanak, és nem verekednek, életüket és vérüket adják az otthon melegéért.

Velük nem törődik semmilyen szakirodalom, nem látják el őket tanácsokkal, praktikákkal, nem hallani róluk a buszon, a sajtóban, a közösségi oldalakon, csak szép csendben teszik a dolgukat.

Kevés, klasszikus értelemben vett jó apát ismerek és pár napja leültem beszélgetni egyikükkel.
Átmentem ahhoz a családhoz, akik nálam etalonnak számítanak.
Jófej, laza, humoros anyuka, kiegyensúlyozott légkör, aranyos, nem debilizált és nem lelki terrorban tartott gyerekek, vicces apu, zene, tánc, meghittség, tudod, amikor valahol egész egyszerűen csak JÓ lenni, mert olyan finom meleg.

Estefelé anyuka elvitte a csöppségeket aludni és én kiültem az erkélyre apuval, hiszen 12 éve barátok vagyunk, néha meg kell vitatni az élet nagy dolgait!

Persze hulla fáradt volt, lerogyott mellém, aztán beszélgetni kezdtünk.

Megkérdeztem hogy van, hogy telnek a napok, milyen érzés ez az apaság, meséljen nekem erről.

És akkor valami olyan történt, amilyet még nem láttam:
Apu lesírta magát.

Mert minden reggel 6-kor kel, este 7 előtt nem ér haza, hülyére dolgozza az agyát, hogy a családjának mindene meglegyen, a gyerekeknek ruha, tanszer, játék, különóra, a családnak élelmiszer, autó, befizetett csekkek, hiteltörlesztés és mindeközben feláldozza magát egy olyan oltáron, ahol teljesen egyedül van, álló nap elválasztva azoktól, akik a vérei, az élete értelmei és akiket nem láthat, csak késő este nagyon rövid időre. Pedig ő szuperapu akar lenni, segíteni a feleségének, látni az utódokat felnőni, elhozni őket a suliból, oviból, labdázni, tanulni, de nem tud, mert dolgozni kell, hajtani a mókuskereket.
Sok apuka menekül a munkába és akkor sem megy haza a családi tűzfészekbe, ha délután 4-kor végez, mert gyűlöl otthon lenni, de ő pont nem ilyen, neki ez fáj és minden áldott nap belehal, hogy nélkülöznie kell a felesége és a gyerekei társaságát, maradnak a hétvégék, a fűnyírás, kocsimosás, takarítás, bevásárlás és hétfőn minden kezdődik elölről.

Miközben beszélgetünk, anyu mosogat, rámol, majd apa fülelni kezd, az egyik kicsi sír, rohan a szobába, mesél, nyugtat, betakar, ölel, puszil, villanyt lekapcsol, visszajön, lerogy.

-Látod Viki? Ennyi jut nekem esténként.-mondja szomorúan.-Ha korábban szabadulok, akkor még elérem a fürdetést, de van olyan is, hogy napokig nem látom ébren a piciket, csak beosonok hozzájuk, megigazítom a takarójukat, beleszippantok a nyakukba, megsimogatom a kis fejüket és kiszakad a szívem, hogy nem lehettem velük napközben, nem tudom mi történt velük, milyen hatások érték őket, mit éreztek, mit gondoltak, hiányoztam-e neki, jól vannak-e.
A feleségem is rettenetesen hiányzik, a kettesben töltött idő, a nagy beszélgetések, a közös programok. Úgy érzem hatalmas teher van rajtam, édes teher, szeretem cipelni őket, de beleroppanok és eltűnök, láthatatlanná válok, bedarál a munka és elvész a lényeg, az eszencia, hogy ők hárman rám várnak egész nap, én pedig csak fényképről látom őket a munkahelyemen.
Szerinted normális ez?
És miért nem törődik velünk senki? Miért nem kapunk segítséget mi, apák?
Igen, az anyáknak is nagyon nehéz, sőt, még nehezebb. A feleségem 6-kor kel, 2 gyereket visz oviba, suliba, dolgozik, értük megy, mos, főz, takarít, sebet kötöz, feltöröl, rámol, civakodást csitít, estére még nálam is fáradtabb. Ha megkéri az anyját, vagy az enyémet, akkor kap segítséget, néha átjönnek a barátnői vagy a nagynénje, de azzal ki törődik, hogy nekem meghasad a szívem?! Ha én kidőlök a sorból ki tartja el őket? Ha a feleségem kidől a sorból, mi lesz velünk? Mindent a gyerekekért teszünk, ezt tűztük ki a közös hajónkra, mégis úgy érzem, hogy a sor végén pont a gyerekekre nem jut időm, nem tudok velük foglalkozni, nem tudom nekik megtanítani azokat a dolgokat, amiket elterveztem, mikor fiatalabb voltam.

Tudod, néha arra gondolok, valami természeti törzsben kéne élni. Együtt, egész nap. Én elmennék pár órát vadászni a férfiakkal, addig az asszony a többi anyukával és gyerekkel otthon lehetne, aztán hazajönnék és élveznénk egymás társaságát, egységet alkotnánk.
Manapság úgy fest, lazulnak a családi kötelékek, az asszony jogosan panaszkodik, hogy alig vagyok vele, sok esetben félrekacsint ,mert törődést igényel, amit esküszöm megértek.
A férj is ki-ki tekintget általában ugye, mert monoton minden nap, a gyerekek nyomkodják a mobilt és órákon keresztül nézik a tévét mert addig is csendben vannak, szóval szétcsúszik ez az egész.
Mi minden este egy órát mesélünk, zenét hallgatunk és táncikálunk, de ez olyan rövid idő, nem tudom, feltölti-e a gyerekeket. Több aput akarnak, kevesebb kötelességet, több nevetést és játékot. A feleségem többet akar kapni a férjéből, azt szeretné, ha igazi végzet asszonyának látnám 15 év után is és annak látom, de péntek este 9-kor már csak annyi energiám van, hogy alsógatyában ledőlök mellé és azonnal elalszom.

Szeretnék többet adni magamból, többet nekik és kevesebbet egy olyan cégnek, ami nem az életem, nem a vérem, nem a lelkem, csak a megélhetésem. Mit tudok csinálni? Ki foglalkozik azzal, hogy az apák boldogak-e?

Nem tudtam neki mit mondani, mert megszakadt a szívem.

Ültünk és nyeltük a torunkat szorító gombócokat.

Aztán kijött anyu, masszírozni kezdte apa vállát, meggyújtott pár gyertyát és felrakott egy Barry White lemezt, én pedig elérkezettnek láttam az időt a távozáshoz.

Mosolyogva integettek utánam az erkélyről, szertettel ölelték át egymást és remélem csodálatos éjszakájuk volt, mert vannak még olyan apák, akiknek érző szív dobog a mellkasukban, akik kisfiúk lélekben és harcosok a mindennapokban, akik normális értékrenddel vannak megáldva és akikről nem beszél senki.

Értük szólt ez a poszt, hogy róluk is tudjunk, igenis léteznek, nem kitalált karakterek, szeretnek, szenvednek, dolgoznak és szomorúak.
Mert az anyák anyák, az apák pedig sok esetben igenis apák akarnak lenni.

Oszd meg ezt az írás bátran, ha legalább 1 szuperaput ismersz.

Köszönöm a figyelmet:
Bihari Viktória."

Forrás: https://www.facebook.com/bihari.viktoria.3/posts/10204962366120953
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Augusztus hónap asztrológiai előrejelzése- eljött az igazság
  2015-08-03 18:20:31, hétfő
 
  - eljött az igazság pillanata!

Az év talán legfontosabb bolygómozgásához értünk. A Jupiter jegyváltása egyben az igazság pillanata is lesz, hiszen olyan jegyeket fog előnyhöz juttatni, amelyekkel a SORS - az elmúlt években mostohán bánt...

Mozgalmas egy hónap lesz...

A sort, máris egy “nagyágyú" kezdi! 2-án a Szaturnusz direkt mozgásba vált, ami azt jelenti, hogy most már megállíthatatlanul elindul a Nyilas felé. Szeptember 18-án éri el a jegyet, s egészen addig hatással lesz az érintettekre. Úgymint: a Bikákat és a Skorpiókat fokozatosan tehermentesíteni, az Ikreket és a Nyilasokat pedig emlékeztetni fogja a nem megoldott feladataikra...

7-én a Merkúr belép a Szűz jegyébe. Jegyváltásával mintha előkészítené a terepet a 11-én jegyet váltó Jupiter számára. Gyakorlatilag ettől kezdve a földies (Bika, Szűz, Bak) és a vizes (Rák, Skorpió, Halak) jegyek szülöttei már érezni fogják, hogy valami nagyon jó dolog lóg a levegőben...

Oroszlánok, Vízöntők, Kosok, Mérlegek, Nyilasok és Ikrek FIGYELEM!
9-én a Mars, mintegy végszóra megérkezik az Oroszlán jegyébe. Egy nagyon intenzív, s egyben eredményes két napot fog okozni. Érintettként jelöld be ezt a két napot a naptáradban. E két nap alatt, tegyél meg MINDENT, még a mindennél is többet, hogy a céljaid elérd. Kizárt dolog, hogy ilyen hatások mellett az erőfeszítéseid ne kísérjék - csodával felérő eredmények!



A hónap (és az év!) bolygómozgása...

11-én délután 1 óra 11 perckor a Jupiter belép a Szűz jegyébe. Jegyváltása - szó szerint megváltás lesz a földies (Bika, Szűz, Bak) és a vízes (Rák, Skorpió, Halak) jegyek számára.

Érintett vagy: ha az Aszcendensed, a Napod vagy a Holdad a felsorolt jegyek valamelyikében áll - illetve a Szűz jegyében kezdödő házaddal!

Az elkövetkező évek - köszönhetően a Plútó, majd később a Szaturnusz helyzetének - a földies és a vizes jegyekről fognak szólni. A Jupiter mostani jegyváltása ennek az időszaknak a kezdetét jelzi.
Vagyis a földies és vizes jegyek szülötteinek élete, az elkövetkező években határozottan javulni fog. (A többségnek biztosan!)

Skorpiók és Bikák FIGYELEM!
Bár a Jupiter jegyváltása után érezhetően kevesebb “békát" kell majd lenyelned, ettől függetlenül nincs felmentés! Ne feledd: a Szaturnusz szeptemberi jegyváltásáig - továbbra is alázatosnak kell maradnod! A kisértés miatt, talán még jobban, mint eddig.



23-án a Nap belép a Szűz jegyébe és csatlakozik a Jupiter mellé. Gyakorlatilag ekkor fog megnyílni a Jupiter bőségszaruja, és kezdi el osztogatni a kézzelfogható ajándékait: a földies és a vizes jegyeknek.

27-én a Merkúr azzal a nem titkolt céllal lép be a Mérleg jegyébe, hogy észhez térítse azokat az Ikreket és Nyilasokat, akik elfelejtették megoldani a feladataikat. Az érintettek 3 hetet kapnak, hogy a nem megoldott feladataikat VÉGLEG lezárják - vagy arra, hogy beszerezzenek egy imakönyvet...





Szerző és forrás: asztropatika.hu
 
 
0 komment , kategória:  Horoszkóp  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2015.07 2015. Augusztus 2015.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 118 db bejegyzés
e év: 1028 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 986
  • e Hónap: 12373
  • e Év: 50121
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.