Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Hőség elleni gyógynövények, teák
  2015-08-07 21:32:17, péntek
 
  Nem mindegy, hogy ezeken a forró napokon milyen ételeket és italokat fogyasztunk. Ha kihasználjuk a tradicionális kínai medicina több ezer éves bölcsességét, sokat segíthetünk magunkon az év legmelegebb időszakában. Amikor testünk egészséges és megfelelő egyensúlyban van, a forró nyári napok sokkal élvezetesebbé válnak.

A tradicionális kínai medicina úgy tekint a nyárra, mint tűz és a szív időszaka. A nyár az izgalom és jókedv ideje. Ha azonban testünk túlságosan felhevül, letargiát, rosszkedvet és ingerlékenységet okozhat. Egy kis odafigyeléssel azonban fenn tarthatjuk szervezetünk kényes egyensúlyát és szabályozhatjuk testünk hőmérsékletét.

Fontos, hogy a nyári hónapok alatt könnyű, könnyen emészthető, hidratáló ételeket és italokat fogyasszunk. A keserű, mint íz kapcsolatban van a tűzzel, így keserű ételek és italok fogyasztásával folyamatosan hűthetjük testünket. Kiváló választás ilyenkor a zöld növények és zöldségek, a pitypang, a cikória, a vizitorma. Az emésztés javítása és a hidratálás céljából válasszuk a dinnyéket, a citromot, uborkát, paradicsomot, mangót és barackot. A friss fűszerek, mint a petrezselyem, bazsalikom, koriander szintén nagyon jók. A káliumban gazdag ételek segítenek elkerülni a hőgutát. Ezek mellett együnk sok banánt, kókuszvizet és burgonyát. Kerüljük a kenyeret, a tejtermékeket, húsokat, ha lehet, de ha mégis, akkor inkább csirkét és halat fogyasszunk.

Milyen gyógynövények segíthetnek abban, hogy frissek maradjunk a nyári hónapokban?

Bizonyos gyógynövények segítenek abban, hogy megfelelően tudjuk szabályozni testünk hőmérsékletét és frissek, energikusak maradjunk a forró nyári napokon is.

Citromfű: tágítja a pórusokat, segíti a verejtékezést.

Fodormenta, borsmenta: csökkenti a testhőmérsékletet.

Vöröshere: javítja a keringést.

Málna vagy eperlevél: pótolja az izzadás során elvesztett ásványi anyagokat.

Hibiszkusz: frissítő, C-vitaminban gazdag tea készíthető belőle.

Fontos, hogy szobahőmérsékletű italokat fogyasszunk, mivel a hideg italok gátolják a megfelelő emésztést. Kerüljünk el minden alkoholtartalmú italt, mert azok felhevítik testünket.
Forrás: drtihanyi
 
 
0 komment , kategória:  Hőségriasztás(teendők)  
Hőségriadó ( gyógyszerek -állatok itatása)
  2015-08-07 21:28:12, péntek
 
  A gyógyszerek megfelelő tárolására is figyelni kell

A rendkívüli hőségben be kell tartani néhány alapvető szabályt a gyógyszertárolással kapcsolatban az esetleges hatóanyagbomlás, illetve mérgezés elkerülése érdekében - közölte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) az MTI-vel.

A közlemény szerint a magas hőmérséklet általában gyorsítja a gyógyszerek hatóanyagainak lebomlását, emiatt pedig csökkenhet a készítmény hatása, illetve megváltozhatnak a tulajdonságai. Egyes szereknél akár mérgező bomlástermékek is képződhetnek, ezért fontos, hogy megfelelő hőmérsékleten tároljuk a gyógyszereket - figyelmeztettek.

Az alapvető szabályok közé sorolták, hogy sem ablakban, sem autóban nem szabad gyógyszert tartani. A készítményeket a betegtájékoztatóban megadott utasítás szerint kell tárolni, hűtőben vagy fagyasztóban csak akkor szabad tartani, ha a tájékoztató nem tiltja.

Ha bármilyen rendellenesség észlelhető a gyógyszeren - például megváltozik a színe, állaga, nagyon porlik vagy elfolyósodik -, nem szabad felhasználni még akkor sem, ha még nem járt le a szavatossági ideje. Ezek a változások a legtöbbször minőségi változást jeleznek, amely pedig hatáscsökkenéssel vagy nem kívánt hatás megjelenésével járhat - írták.

Itatással lehet segíteni az állatokat a hőségben

Itatással lehet segíteni a településeken elő emlősöket, madarakat és hüllőket a szombattól szerda éjfélig tartó harmadfokú hőségriadó idején - hívta fel figyelmet pénteki közleményében Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) csütörtöki tájékoztatása szerint szombattól szerda éjfélig a legmagasabb, harmadfokú hőségriadó lép életbe az országban.

Az egyesület közleményben hívta fel a figyelmet arra, hogy a települések környezetében élő emlősök, madarak, hüllők, kétéltűek és a rovarok számára is nehéz időszak a jövő hét közepéig tartó kánikula.

A hőségre való tekintettel az MME arra kéri a lakosságot, hogy az elkövetkező napokban minél több helyen, ott is, ahol eddig nem tették: kertekben, tornácokon, ablakpárkányokon, erkélyeken, parkokban is itassák az állatokat.

Mint írják, a térkővel, aszfalttal burkolt településrészeken nagy területek maradnak olyan szabad vízfelület nélkül, ahol az állatok szomjukat olthatnák, fürdéssel felfrissülhetnének. A hőség különösen a fészket már elhagyó, még rutintalan fiókákat érinti hátrányosan, mert még nem ismerik a környék vízlelőhelyeit.

A legjobb madáritató a háztartások többségében megtalálható vagy könnyen és olcsó beszerezhető műanyag virágalátét, amelyben a nagyobb termetű madarak is meg tudnak fürdeni.

Annak érdekében, hogy az állatok az új itatóhelyeken minél előbb megtalálják a vizet, az itatót legalább eleinte jól látható, nyílt területen érdemes elhelyezni. A madarak számára nem a víz illata, hanem a csillogása jelenti azt a kulcsingert, ami alapján megtalálják az ivó- és fürdőhelyet. A vadon élő állatokról a vadásztársaságok gondoskodnak,
Forrás:híradó.hu
 
 
0 komment , kategória:  Hőségriasztás(teendők)  
Hajhullás ellen
  2015-08-07 17:14:25, péntek
 
 



A diótinktúra használata teljesen megszüntetheti a hajhullást!
Így kell a receptet elkészíteni :

Akiknek az életét megkeseríti a hajhullás, mert elég egy érintés, és máris több hajszál éktelenkedik a tenyerünkön, most fellélegezhetnek. A július, és az augusztusi hónap első fele nagyszerű időszak, mert ilyenkor zöldellik a diófa levele, amelyből hatásos hajhullás elleni készítményt állíthatunk elő.

A diófa levelét májustól augusztusig érdemes szedni, ugyanis ezekben a hónapokban bővelkednek hatóanyagokban. Hogy ne tegyünk kárt a fában, 2-3 kg friss levélnél többet ne szedjünk le. Ha ez megtörtént, árnyékos, szellős helyen szárítsuk meg, mert csak így készíthető el a hajhullás elleni tinktúra.
A recepthez a következőkre lesz szükségünk:

- 30 g jól megszárított diófa levél, ez 2-3 evőkanál darált szárított levelet jelent

- 150 ml etil-alkohol

- 100 ml forrásvíz
Elkészítés:

Fontos, hogy a levelek nagyon jól meg legyenek szárítva, hiszen a gyógykeverék csak így lehet igazán hatásos. A leveleket a tenyerünkbe morzsoljuk jól össze, majd tegyük bele egy befőttes üvegbe, és öntsük rá a 150 ml alkoholt és 100 ml vizet. Két hétig érni hagyjuk, de naponta 2-3 alkalommal jól rázzuk fel.

Két hét elteltével szűrjük le a készítményt, és tároljuk 5-6 napig a hűtőben. A tinktúrát 2 évig használhatjuk, az elkészítéstől számítva ennyi a szavatossági ideje.
Felhasználás:

Minden hajmosás előtt készítsünk egy öblítő oldatót a dióleveles tinktúrából. Egy liter vízbe 10-12 cseppet kell a keverékből beletenni és feloldani, miután megmostuk a hajunkat, ezzel kell leöblíteni és alaposan bedörzsölni a fejbőrünket.

A 10. alkalom után már érezhető javulást tapasztalhatunk. A hajszálak sokkal erősebbek, egészségesebbek lesznek, és jelentősen kevesebb hajszál fog kihullni. Emellett még az ősz hajszálak is ismét visszanyerik valamelyes természetes színűket, így még egy érv, hogy elkészítsük ezt a természetes hajerősítő gyógykeveréket, és hajmosás után mindig ezzel öblítsünk, és masszírozzuk be a fejbőrünket, a vegyszeres, hajkondicionáló készítményekért kár pénzt kiadni, miközben a megoldás ott zöldell a diófán.
Forrás Filantropikum, Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Sokollu Mehmet pasa dzsámi
  2015-08-07 12:18:34, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Régen épült, készült  
Salamis - Palaestra
  2015-08-07 12:17:26, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Régen épült, készült  
Salamis Kambanópetra bazilika
  2015-08-07 11:56:40, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Régen épült, készült  
Nagymecset Alleppoban
  2015-08-07 11:40:56, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Régen épült, készült  
Musyaf
  2015-08-07 11:40:00, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Régen épült, készült  
Mamure Kalesi
  2015-08-07 11:28:25, péntek
 
 





 
 
0 komment , kategória:  Régen épült, készült  
Lefkosa-Selimiye dzsámi
  2015-08-07 11:26:53, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Régen épült, készült  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2015.07 2015. Augusztus 2015.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 206 db bejegyzés
e év: 6254 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 587
  • e Hét: 6943
  • e Hónap: 20692
  • e Év: 225393
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.