Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
A fehér delfinke
  2015-09-12 17:48:20, szombat
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Állatcsodák  
A hűvösszemű róka
  2015-09-12 17:47:43, szombat
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Állatcsodák  
A kecses gorilla
  2015-09-12 17:45:04, szombat
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Állatcsodák  
A kis fotós
  2015-09-12 17:44:19, szombat
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Csodálatos világ kép  
Szerencsében gazdag szép napot kívánok mindenkinek!
  2015-09-12 17:43:35, szombat
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Szöveges kép  
A gyermek
  2015-09-12 17:42:34, szombat
 
  Bár soha ne nőnénk meg!




Link

Köszönöm a képet Édesanyámnak!
 
 
0 komment , kategória:  Szöveges kép  
Lenyűgöző sivatagi tájképek
  2015-09-12 17:41:22, szombat
 
  A Földünk egyharmadát borító sivatagok számtalan lenyűgöző formában tárulnak elénk a végeláthatatlan homokdűnéktől a földből kiálló mészkősziklákon át, egészen a kopasz hegységekig. Ez a poszt csak egy kis ízelítő, hisz minden egyes bemutatott hely megér egy külön posztot is.

Valla de la Luna




Link
Valla de la Luna a világ egyik legszárazabb sivatagában, az Atacama-sivatagban, Chilében található. A lélegzetelállítóan szép sivatagi tájat az erózió látványosan megkoptatta, és ingókövekkel, barlangokkal, sehol máshol nem látható formációkkal gazdagította. Ez a Föld egyik leghíresebb mezozoikumi (pl. triász) paleontológiai rezervátuma.

Pinnacles-sivatag




Link
A nyugat-ausztráliai Pinnacles- sivatag sziklaorrai a tengeri élőlények meszes héjából képződtek. A homoksivatag talajából kiálló, különböző méretű és formájú sziklák földönkívüli látványt nyújtanak, különösen naplementekor, mikor a narancsszínű homok bíborvörösre vált át.

McMurdos Dry Valley




Link
Az Antarktiszon fekvő McMurdos Dry Valley -t tartják a világ legszárazabb pontjának, noha a ,,sivatag" kritériumnak nem felel meg minden szempontból. Bár a jeges kontinensen található, mégis évezredek óta teljesen jégmentes, azonban a felszín alatt nagy mennyiségű sós víz található. Az erős szél akár 320km/h sebességgel is fújhat, mely minden nedvességet elpárologtat a felszínről. A kutatók már 30 éve használják ezt a területet a Mars szimulációk helyszíneként.

Death Valley




Link
Death Valley Észak-Amerika legszárazabb és legforróbb területe, az éves csapadékmennyiség mindössze 50mm. Az 1913-ban mért 56,7 °C azóta is a második legmagasabb hőmérséklet a Földön. Változatos geológiai múltjának köszönhetően természeti képződményekben különösen gazdag.

Sínai-sivatag




Link
Egyiptom és Izrael határán terül el a Sínai-sivatag, mely kedvelt turisztikai célpont festői szépsége és vallástörténete miatt.

Erg Chebbi




Link
A Szahara marokkói részén, az Erg Chebbi dűnék hegyként emelkednek ki a kavics-sivatagból. A 150 méter magas dűnék 30km hosszan nyúlnak el. A vállalkozó kedvűek teve háton járhatják be a környéket.

Sossusvlei




Link
A Namib-sivatagban Sossusvleiben találhatók a világ legmagasabb kb.300 méteres homokdűnéi, melyeknek alakját az erős több irányból érkező szelek folyamatosan változtatják. A dűnék a barackszíntől a narancsig, a vöröstől a gesztenyebarna színekig pompáznak, erős kontrasztban a lábuknál található agyagteknő fehérségével.

Nazca-sivatag




Link
A titokzatos Nazca-vonalaknak otthont adó Nazca-sivatag a Csendes-óceán partjától nem messze terül el, ennek ellenére mégis az egyik legszárazabb hely a világon. A száraz, szélcsendes környezet tette lehetővé, hogy a Nazca-sivatag mai napig megőrizze a híres Nazca-vonalakat.(A titokzatos Nazca-vonalakról itt olvashatsz: Link)

Wadi Rum




Link
Jordániában, a Wadi Rum-völgy az egyik leglátogatottabb turisztikai célpont. A homoksziklákkal tarkított, végtelen sivatag napközben vörös, naplemente után kék színekben pompázik. A táj állandó forgatási helyszíne az Indiana Jones-sorozatoknak.

Salar de Uyuni




Link
Az Andokban, Bolívia területén fekszik a világ legnagyobb kiterjedésű, és legmagasabban fekvő sós sivataga, a Salar de Uyuni. A végtelen fehér táj az esős évszakban a legcsodálatosabb, mikor néhány cm-es vízréteg borítja.
 
 
0 komment , kategória:  Szép tájakon  
Titkos bejárat Vatikán
  2015-09-12 17:33:07, szombat
 
 


Link

Egy meglehetősen érdekes videó - Gloria.tv: Titkos bejárat Link




Link
 
 
0 komment , kategória:  Video  
Bretagne: ahova visszavágysz
  2015-09-12 17:30:12, szombat
 
  Bretagne, a Kelták őshazája valamint Franciaország egyik legfontosabb mezőgazdasági és állattenyésztési területe. Ezzel már abban a pillanatban szembesül az ember, ahogy belép a régióba. Hisz gyönyörű, ápolt, zöld termőföldjei egészen a felkelő nap sugaráig nyugtatják az ember szemeit. A rajta, szabadon legelő szarvasmarha csordák pedig csak még szebbé festik az egyébként is nyugalmat árasztó táj szépségét. Sűrűn váltakozó éghajlatának köszönhetően, a horizonton hatalmas felhők tárulnak a szemünk elé, amik az évszaktól függetlenül hol sötétségbe burkolják az eget, hol pedig vérvörös színben pompáznak, amit a lenyugvó nap utolsó sugarai színeznek meg.




Link




Link

Azt mondják, hogy a föld maga olyan energiákkal bír, amiket nem lehet és nem is érdemes megmagyarázni. Ide érkezvén megbizonyosodik az ember ennek az állításnak az igazáról. Érdemes hát megállni egy pillanatra, kibújni a cipőnkből és mezítláb a földre állni. A friss levegőből jó nagyokat szívni a tüdőnk legmélyebb pontjáig majd hagyni, hogy Bretagne termékeny földje magába szívja minden fájdalmunkat, szomorúságunkat, és cserébe pozitívummal töltsön fel minket.

Belekiálthatjuk a levegőbe minden kimondatlan szavunkat, a magunkban mélyen elfojtott csalódást és bánatot, a sok-sok felgyülemlett feszültséget, hisz Bretagne szele elviszi őket olyan messzire ahonnan soha többé nem fognak visszatérni. Az itt élők tudják, hogy az eső elől nem kell elmenekülni, hanem alá kell állni. Engedni, ahogyan záporozó cseppjei az arcunkon lecsorduló könnycseppeket tisztára mossa, majd hagyni, hogy a Bretagne-i nap a lehulló esőcseppekkel együtt örökre felszárítsa azokat. Amiket aztán ott a szemünk előtt gyönyörű szivárvánnyá formálhat.




Link

Csendes, nyugodt, már-már kihaltnak tűnt utcácskáin sétálva, hamar béke és nyugalom költözik az ember lelkébe. Látva a mesebeli házikókat, amelyeket az éghajlatnak hála, sövénykerítés díszít és a hozzájuk tartozó kerteket, a bennük lévő gyümölcseikkel tele roskadozó fákat, fedezi fel az ember, hogy ilyenek nem csak a filmekben és a mesékben léteznek, hanem itt, Bretagne-ban is. Rájövünk, hogy mitől olyan kiegyensúlyozottak itt az idősek, hogy miért futnak még sokan 60 év felett is maratonokat. A nyugdíjas klub, mint fogalom is átértékelődik, hisz a Tour de France-nak köszönhetően nem ritkák a 20-40 fős kerékpározós csoportok, amelyek létszámánál már csak az életkorok száma a magasabb.




Link

Aztán hagyjuk egy kicsit magunk mögött a szántóföldeket és merészkedjünk még közelebb a természethez és látogassunk el a legszebb tengerparti részekhez. Menjünk ki a sziklákhoz, amelyek olyan magasan tornyosulnak az ég felé, hogy egészen egybeolvadnak azzal. Oda, ahol ha az ember felállna annak legmagasabb pontjára, képes lenne átölelni a felhőket. Amit nem privatizáltak a luxus hotelek, hanem a turisták által és az azoknak kijelölt és kitaposott keskeny ösvényeken lehet a végtelenbe és talán még annál is tovább sétálni, és közben gyönyörködni az előttünk szétterülő tenger kékségében és az Isten alkotta természet valójában.




Link




Link




Link

Írta és fotózta: Ugray Melinda

Bretagne-ba érkezvén az embernek az az érzése támad, mintha egy kicsit le lenne lassulva a mai rohanó világ mellett. Mintha az itt élők csak nézők lennének a világ vetítővászna előtt. Ahol köszönik, nem kérnek a csúcsfejlesztésekből, a turisták millióiból. Ahol még számít az adott szó és az egymás iránti bizalom és hit. Bretagne, ahol még jó gyereknek lenni és felnőni. Ahonnan jó elmenni majd ide visszatérni. Bretagne, ahol jó megöregedni és innen örök álomra szenderülni. A teljes beszámolót itt találod: Link




Link
 
 
0 komment , kategória:  Szép tájakon  
Te szoktad nézni az e-mailjeidet?
  2015-09-12 17:24:32, szombat
 
 


Link

Lezuhan egy amerikai magánrepülőgép. Az utasok egyike- egyvérbeli
amerikai manager - túléli, és valahogy eljut egy lakatlanszigetig.
Fél évet eléldegél kókuszon és kókusztejen, és egész nap atengert kémleli.
Egyszer csak egy csónakban kiköt egy gyönyörűnő.
A manager megörül:
- Remek, végre valakimegmentett!!!
- Sajnos én is csak egy hajótörött vagyok, a sziget túlsófelén lakom.
- Milyen szerencsés, hogy a csónakkal jutott el aszigetre, talán
megpróbálhatnánk eljutni innen.
- Nos a csónakotén építettem, bambuszból, háncsból és levelekből.
Ahogy a napjárásából, és a csillagokból kiszámítottam, legalább 2 hétre
vagyunk a legközelebbi lakott szárazföldtől, és ennyi ivóvíz nem fér acsónakba.
Nincs kedve átjönni hozzám, biztos régen volt mártársasága?
Át is eveznek a sziget másik felére. A managerteljesen le van nyűgözve,
kikövezett út vezet egy csodálatosbungalóhoz.
- Iszik valamit? - kérdezi a nő.
- Köszönöm nem, elegemvan a kókusztejből.
- Van saját lepárlóm. Egy Martinit?
A férfi teljesen döbbenten ül, és kortyolgatja a Martinit.
-Gondolom szívesen megborotválkozna, amíg én átöltözöm.
A manager szó nélkül átmegy a fürdőszobába, ahol két kiélezettkagylót
talál.
Mire megborotválkozik, a nő mindössze néhányliánba öltözötten fogadja:
- Gondolom, régóta egyedül van...
- Igen.- feleli bizonytalanul a férfi.
- És biztosan szeretne olyasmitcsinálni, amit már régen nem tett meg..
- Nem mondja komolyan! Megnézhetem az e-mailjeimet?!
 
 
0 komment , kategória:  vicces, pikáns  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2015.08 2015. Szeptember 2015.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 495 db bejegyzés
e év: 5604 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 913
  • e Hét: 2761
  • e Hónap: 13775
  • e Év: 119919
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.