Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
10 dolog, amit el kell fogadnunk, ahhoz, hogy ráleljünk a bo
  2015-09-14 09:08:52, hétfő
 
  10 dolog, amit el kell fogadnunk, ahhoz, hogy ráleljünk a boldogságra

''A legtöbb ember épp annyira boldog, amennyire az akar lenni.'' - Abraham Lincoln

Mikor valamire nemet mondunk, akkor a nehezebb utat választjuk. Mikor visszautasítunk valamit, akkor elsősorban azért tesszük, hogy védjük magunkat, maradjunk a komfortzónánkban, óvjuk magunkat a csalódástól, mert félünk az ismeretlentől.

Mikor igent mondunk, akkor mindig kicsit új életet kezdünk, új helyzetben találjuk magunkat. Ha azt válaszoljuk, hogy igen, akkor nyitunk a világ és a boldogság fele. Itt van tíz dolog, amire ha igent mondunk, boldogabb életet élhetünk.

1. Nem vagy tökéletes, vannak hibáid!
Ha tökéletességre törekszünk, olyan magasra emeljük magunkkal, és másokkal szemben is mércét, hogy egy idő után kifordulunk önmagunkból, semmi sem lesz elég jó többet. A perfekcionizmus egyszerűen meggátolja az agyat abban, hogy észrevegye a jó dolgokat, így nem tapasztalhatjuk meg a boldogságot sem. Ne dőljünk be a médiában megjelenő tökéletes emberektől, hiszen az nem más, csupán illúzió, a valóság teljesen más. Koncentráljunk inkább arra, hogy olyan dolgokat csináljunk, amiben jók vagyunk, és ami örömet okoz. Ez a legfontosabb, hiszen mindenben nem lehetünk tökéletesek.

2. Légy önmagad!
Nem egészséges, ha állandóan mindennek és mindenkinek meg szeretnénk felelni. Magunkhoz őszintének kell lenni, a személyiségünket nem szabad korlátok közé szorítani. Ebben segíthet az, hogy olyan emberekkel tartsuk a kapcsolatot, akik támogatnak, bátorítanak, hogy megvalósítsuk álmainkat. Az olyan emberek társaságát kerülni kell, akik állandóan csak kritizálnak, lehúznak. Küzdeni kell az álmainkért, mert csak így valósíthatjuk meg azokat, keresni kell a lehetőségeket, beszélgessünk emberekkel, legyünk nyitottak.

3. Érezd azt, hogy élsz!
Fontos, hogy szakítsunk arra is időt, amitől azt érezzük, hogy élünk, hogy létezünk. Akár minden héten kipróbálhatunk valami újat, nem kell nagy dolgokra gondolni, elég, ha veszünk egy új társasjátékot és meghívjuk barátainkat egy játszmára. Hallgassunk például olyan zenéket, amelyet korábban nem, vagy egyszerűen élesszük fel régi hobbijainkat.

4. Légy optimista!
Ha mindig csak a rossz dolgokra összpontosítunk, akkor egyszerűen megfosztjuk magunkat a boldogságtól. A pesszimizmus blokkolja a pozitív meglátásokat. Ha rossz helyzetben is vagyunk, igyekezzünk a jó oldalát nézni a dolgoknak, legalább egy-kettő biztosan kerül. Lehet, hogy új lehetőségeket is találunk valami rossz dologban. Kelljünk jobb lábbal, indítsuk optimistán a napot.

5. Ne ostorozod önmagad!
Ha állandóan hibáztatjuk magunkat, nem vagyunk megelégedve az életünkkel, akkor teljesen kizárjuk életünkből a boldogság lehetőségét. Nem szabad arra a belső hangra hallgatni, amely azt súgja, hogy lusták, semmirekellők, értéktelenek vagyunk. Mondjuk ki határozottan: stop. Többé nem fogom ostorozni magam, hanem élvezem az életemet, azt hogy élek, vagy, hogy körülöttem vannak szép dolgok is.

6. Néha nemet is kell mondani!
Az életben adódnak olyan helyzetek, amiket vissza kell utasítani. Nem árt megtanulni, hogy miként kell diplomatikusan nemet mondani, hiszen így sok energiát, idegsejtet is megspórolhatunk. Mondjuk azt, hogy köszönjük a lehetőséget, de az ajánlat nem egyeztethető össze az életvitelünkkel.

7. Megbocsátás
Nem érdemes rágódni a múlton, próbáljunk meg idővel túllépni az egészen. Amíg nem bocsátunk meg a másiknak, addig mindig kötődni fogunk hozzá és ez csak szenvedéshez fog vezetni. Magunknak is meg kell bocsátanunk, ha ez megtörténik, akkor másokkal szemben is könnyebben fog menni.

8. Okozz boldogságot másnak is!
Ha örömet, kellemes meglepetést okozunk valakinek, akkor az elégedettséggel tölt el. Belül jóérzés fog el, és magunkat is jobban fogjuk szeretni. Sokféleképpen segíthetünk: ha elvisszük autóval a szomszédunkat, aki nem ért volna be időbe a munkahelyére, bevásárolunk egy idős néninek, vagy csak meghallgatjuk a barátunkat, aki épp egy nehéz élethelyzetben van.

9. Légy nyitott érzelmileg!
A jó dolgokra befogadónak kell lenni, érezzük azt, hogy szép az élet, még akkor is, ha a körülmények nem olyanok. A boldogság tanulható, ezért érdemes elkezdeni még ma. Ajánlott kis lépésekben kezdeni, és előbb érdemes tervet is készíteni, hogy mit szeretnénk ezután másképp csinálni az életünkben. A fejlődés csak így valósítható meg.

10. Élj meg minden egyes pillanatot!
Valóban elég rövid földi létünk, nem is tudjuk azt, hogy mennyi van még hátra. Éppen ezért, kezdjünk el élni, minden pillanatot ragadjunk meg, mert csak így lesz teljes az életünk. Rengeteg inspiráló könyv, film található meg ebben a témában, bátran nyúljunk hozzájuk és éljünk úgy, ahogy szeretnénk. Sosem késő elkezdeni.

Fotó: flavonline.blog.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyógyfű, melynek baktériumölő hatása a penicillinével veteks
  2015-09-14 09:04:39, hétfő
 
  Gyógyfű, melynek baktériumölő hatása a penicillinével vetekszik

A nálunk leginkább csak a pizzáról ismert oregánó, az egyik legerősebb természetes antibiotikum.

A szárított oregánó vagy magyar nevén szurokfű, illetve vadmajoránna nagyon gazdag antioxidánsokban. Érdekes, hogy nyolcszor nagyobb a hatóanyagtartalma, mint például az almának, és háromszor, mint az áfonyának.

Az antioxidánsok védenek a káros szabad gyököktől, és erősítik az immunrendszert. Egészségünk érdekében szerezzünk be gyorsan oregánóolajat. Legelőször Görögországban kezdték vírusellenes és gombaölő tulajdonságai miatt alkalmazni. A görög oregánó szó jelentés “öröm". Hippokratész a legerősebb antibakteriális szerként ismerte az oregánót. A hagyományos gyógyászatban a leveleit emésztési és légzési nehézségek enyhítésére alkalmazták.

A növényből kinyert olaj igen gazdag olyan ásványi anyagokban, mint például a kalcium, magnézium, cink, vas, kálium és réz.

Ezenkívül nagy mennyiségben található benne C-és A-vitamin is. Egyedülálló összetételének és vegyi anyag tartalmának köszönhetően nagyon erős gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító. Linaol és borneol tartalma miatt magas hatóerővel győzi le a legmakacsabb vírusokat is. Kutatások alapján bizonyították, hogy az oregánóban megtalálható az egyik legerősebb antibiotikum, a karvakról is.

Ha oregánóolajat vásárolunk, fontos, hogy eredeti, spanyol származású legyen (Thymus capitatus), és legalább 70%-os legyen a karvakról tartalma. Az oregánóolaj egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy nincsen káros mellékhatása az antibiotikummal ellentétben. Táplálja a szervezetet és nem fogyasztja meg a tápanyagoktól.

Az ősi indiai szerzetesek azt tartják, hogy: a hagyma, a fokhagyma és a gyömbér az élet három gyökere.

A bazsalikom, a kapor és az oregánó (szurokfű) pedig az élet három gyógyfüve.

Belsőleg alkalmazva ajánlott megfázások és influenza, orrmelléküreg megbetegedések, torokfájás, légcsőhurut, tüdőgyulladás, immunrendszer serkentése, ínyfertőzések és fogfájás, emésztési problémák (gyomorrontás, emésztési zavarok, puffadás, hasmenés) esetén, emésztőrendszeri paraziták ellen, az LDL ("rossz koleszterin") szintjének csökkentésére, mikrobák miatti rossz lehelet esetén.

Külsőleg: láb- és körömgombásodás, lábujjak közti kipállás, megfázás miatti fájdalmak, övsömör és ekcéma, hajkorpásodás, akne, gennyes pattanások, bőrviszketés, Ízületi fájdalmak, rovarcsípések, horzsolások. Mindig kerüljük, hogy a szembe, illetve a nemi tájékra kerüljön!

Használata: külsőleg 10-20 csepp naponta bedörzsölésre, belsőleg naponta 3-5 alkalommal alkalmanként 5 csepp tejbe, gyümölcslébe keverve vagy cukorra cseppentve. Terhes és szoptató anyáknak kerülniük kell a használatát.

Az oregánótolajat macerátumként otthon is elkészíthetjük. A növény levélzetét tegyük nem avasodó olajba vagy zsírba. Minél több oregánót teszünk bele, annál erőteljesebb lesz a macerátum. 30-40 fokon melegítsük egy rövid ideig és meleg, napsütötte helyen további 14-20 napig érleljük.

Illóolajként is megvásárolhatjuk 10-50 ml üvegekben. Ez tömény kivonat, így hígítani szükséges. Kb. fél deciliter semleges olajba (étolaj) tegyünk 10-15 cseppet, fertőzéstől függően naponta 2-4 alkalommal. Jól alkalmazható majoranna olajjal együtt.

Forrás: http://www.sokszinuvidek.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2015.08 2015. Szeptember 2015.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 74 db bejegyzés
e év: 1028 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1178
  • e Hét: 3394
  • e Hónap: 5289
  • e Év: 56080
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.