Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Csillaghullás gif/ Kívánj valamit :-)
  2015-09-15 16:52:31, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Csillagászat  
Így kívánj a csillagoktól, hogy teljesüljön
  2015-09-15 16:45:36, kedd
 
 



Augusztus a csillaghullás hónapja. A Föld találkozik a Perseidák meteorrajjal. 11-12-13-án az esti órákban, sötétedés után, illetve éjfél után akár percenként láthatunk az égről leszaladó csillagot (meteort).

A hullócsillagok teljesítik szívünk titkos vágyait, a legenda szerint, aki hullócsillagot lát, kívánhat valamit, ami egy éven belül valóra válik.

Így nyilvánítsd ki az Univerzum és a Csillagok számára kívánságodat, hogy teljesüljön:

1.Határozd meg pontosan mit szeretnél, kívánságod legyen egyértelmű, rövid, és egyszerű.
2.Mindig pozitívan fogalmazd meg a kérésed! A ,,nem" szó használata nélkül. Az univerzum nem ismeri a ,,nem" szót.

Pl.: Helytelen: Ne legyek beteg! / Helyes: Legyek egészséges!



3.A végeredményről beszélj, és ne akard megszabni, hogyan történjen meg, amit szeretnél. Bízz az Univerzum bölcsességében! Bízd rá, hogyan teljesüljön a kérésed.

Pl.: Helytelen: Azt szeretném, hogy egy szerdai délután a cukrászdában találkozzak életem párjával. - Ezzel leszűkíted az univerzum végtelen teremtőerejének lehetőségeit és erre az egy opcióra koncentrálva nem nyílsz meg a más úton érkező lehetőségek elfogadására.

Helyes: Találkozzak azzal a személlyel, akivel kölcsönös szerelemben, szeretetben élünk és boldoggá tesszük egymást.

4.Az apró betűs rész: Számtalan részlete lehet a kívánságodnak, ami apró részletnek tűnik, de te nem is gondolsz rá.

Pl.: Az előbbi példára visszautalva, hogy az ideális társ független is legyen, vagy legyen kész egy házasságra, esetleg gyermekvállalásra. Ez számodra természetesnek tűnik, de az univerzum számára bizony nem az.
Mire minden részletet pontosan megfogalmaznál, felkelne a nap, ezért tedd inkább hozzá minden kívánság végén: Ezt kérem, vagy ettől sokkal jobbat. Történjen az, ami a legtöbb boldogságot hozza az Univerzum összes élőlénye részére.

5.Köszönd meg! Kívánságod mindig hálával teli szívvel zárd egy köszönömmel! Nem is gondolnád, milyen varázslatos ereje van ennek az egyetlen szónak.
6.Hidd el, hogy megérdemled és méltó vagy az isteni ajándékok elfogadására!
7.Engedd el! Ne görcsölj azon mikor teljesül, ne akarj elébe menni az eseményeknek. Legyél türelmes, és tudd: minden pontosan az isteni időzítés szerint történik.

Varázslatos csillaghullást!
Forrás: Sándor Judit/ jóportál
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
A dióról
  2015-09-15 16:23:10, kedd
 
 



A népi gyógyászat egyik hatékony kúrája, ami tisztítja a vért és regenerálja a szervezetet!

Egy nemrég közzétett tanulmányban a szakértők arra a következtetésre jutottak, hogy a dióban olyan speciális hatóanyagok vannak, amelyek képesek semlegesíteni azokat a kémiai agyi folyamatokat, amelyek miatt kialakul a depresszió. Ugyanakkor a dió fogyasztásával mérséklődik a rossz koleszterinszint, és a testsúlycsökkenés is beindul. Gazdag Omega 3 zsírsavakban, ami nagyon fontos ahhoz, hogy a szervezet egészséges maradhasson.

A dióban nagy mennyiségben megtalálhatók az egészséges növényi fehérjék, rostok, antioxidánsok és ásványi anyagok. Csonterősítő hatása van, ezért is érdemes egészséges, friss terméket fogyasztani, amely pár hét alatt teljesen be fog érni.

A fogyókúrázók jó ha észben tartják, hogypár szem dió elfogyasztása csökkenti az étvágyat, hiszen teltségérzetet okoz. Gazdag E-vitaminban is, amely abőrfiatalító hatása mellett még a rákos sejtek kialakulását is megakadályozza.Ha mindennap fogyasztunk diót, részben fedezni tudjuk a napi B-vitamin szükségletünket, de hozzájuttatjuk a szervezetünket káliumhoz, mangánhoz, kalciumhoz és magnéziumhoz is.

A magas antioxidáns tartalmának köszönhetően nemcsak a daganatos megbetegedések (főként a prosztata- és mellrák) megelőzése miatt érdemes diót enni, de a belső gyulladások gyógyulását is elősegíti. Ugyanakkor a stresszt is csökkenti.

Ezért érdemes a dióban rejlő jótékony hatóanyagokat kihasználni, és elkészíteni a következő receptet:

Hozzávalók:
-1 liter tiszta alkohol
-12 pohár forrásvíz
-1 kg dió
-1 kg méz
-1 darab, 3 éves aloe vera, amelyet a felhasználás előtt 5 napig nem öntöztünk
-500 ml barna sör
-1 kg cékla
-1 kg káposzta
-1 kg petrezselyem, gyökér és levél is
-2 evőkanál szárított orbáncfű, cickafark, orvosi somkóró, körömvirág, galagonya bogyó.

Elkészítés:
Mossuk meg a diókat, majd szárítsuk meg, és pucoljuk meg, de a héját nem dobjuk ki. Ezután pirítsuk meg, és daráljuk le. A mézet egy edénybe olvasszuk fel, ha ez megtörtént, adjuk hozzá az alkoholt és a darált dióbelet.

Az aloe verát vegyük ki a cserépből, a gyökerei maradjanak meg, a földet rázzuk le róla, majd tetőtől talpig mossuk meg barna sörrel, utána pedig vágjuk az egészet apró darabokra, és rakjuk bele a mézes alkoholba. A céklát is mossuk meg jól, majd vágjuk fel kockákra, és mehet is az aloe vera után.

A dió héjait is mossuk meg, majd egy fazékba töltsünk 12 pohár vizet, és tegyük oda főni. Mikor éppen forrni kezd a víz, tegyük bele a gyógynövényeket, és hagyjuk tovább a lángon 20 percig. Ha kihűlt, szűrjük le, keverjük össze a diós, mézes, alkoholos, aloe verás, céklás egyveleggel, rázzuk fel, és tegyük be a kamrába 36 órára, hogy elkészüljön a macerátum.

Mindennap, hat alkalommal kell elfogyasztatni ebből a gyógyléből, minden étkezés előtt és után. Az első 10 napban egy kiskanállal, a következő 10 napban egy evőkanállal, a következő 10 napban ismét egy kiskanállal, ameddig az egész el nem fogy.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Jin Ji Du Li: egyszerű kínai gyógymód
  2015-09-15 15:53:14, kedd
 
  Jin Ji Du Li: egyszerű kínai gyógymód az egészségünkért!

A Jin Ji Du Li gyakorlásával késleltethetjük az öregedést és megelőzhetünk számos betegséget, többek között a memóriánk gyengülését. Ugye nagyon egyszerűnek tűnik?

Végezze ezt az egyszerű és hatásos kínai gyakorlatot és meglátja. Lényeges, hogy a Jin Ji Du Li gyakorlat közben a szemünk csukva legyen. Ügyeljen erre.

Így végezzük a gyakorlatot:
Álljunk egy lábon, közben tartsuk csukva a szemünket. Ennyi az egész.




Tegyünk egy próbát, álljunk fel, csukjuk be a szemünket és próbáljunk egyenesen állni egy lábon.

Ha nem képes min. 10 másodpercig így maradni, az azt jelenti, hogy a teste olyan állapotban van, mintha 60-70 éves lenne. Vagyis lehet, hogy csak 40 éves, de a teste sokkal gyorsabban öregedett.

Könnyen el lehet végezni a gyakorlatot nyitott szemmel, de teljesen más a helyzet, amikor ugyanezt csukott szemmel próbáljuk meg!

Aki sohasem próbálta, ne lepődjön meg, ha 2-3 másodpercnél tovább nem tud megállni egyenesen és elkezd inogni.

Nem fontos, hogy magasra emeljük a lábunkat, ha a belső szerveink nincsenek szinkronban, már az is kizökkent az egyensúlyból, ha csak egy kissé emeljük fel a lábunkat.

A kínaiak hatalmas tudással rendelkeznek az emberi testről.

Megnyugtató érzés, hogy a rendszeres és gyakori edzés segíthet abban, hogy visszanyerjük az egyensúlyérzékünket.

Tény, hogy a kínai gyógyászok javaslata szerint, ha naponta egy percet gyakoroljuk a Jin Ji Du Li-t, az segít a demencia megelőzésében. (A demencia a gondolkodás, az érzelmek és a társas képességek hanyatlása, ami korlátozza a társas életet és a teljesítőképességet. Többnyire az agy igazolható betegségével jár együtt.)

Kezdetben próbálja meg csak egy kissé becsukni a szemeit, ahelyett, hogy teljesen becsukná. Ezt javasolja a kínai gyógyász, Zhong Li Ba Ren.

A Jin Ji Du Li napi gyakorlása sok betegség gyógyításában segíthet, mint pl.:
-magas vérnyomás,
-cukorbetegség,
-gerincbántalmak,
-szenilitás.

Zhong Li Ba Ren "Jobb ha magunkon segítünk, mint ha az orvosoktól várjuk a segítséget" című könyve best-seller lett, ezt az egészségünkkel foglalkozó könyvet Kínában a legmagasabb példányszámban adták el a tavalyi első megjelenése óta. Jól mutatja a sikerét az a tény, hogy már több mint 1 millió példányt adtak el a könyvből.





A kínai gyógyászok meggyőződése, hogy szervezetünkben akkor léphetnek fel betegségek , ha a különböző belső szervek koordinációjában problémák jelennek meg, vagyis a testünk elveszíti egyensúlyát. A Jin Ji Du Li képes regenerálni a szervek kölcsönhatását, hogy megfelelően működjenek.

Zhon Li Ba Ren úgy fogalmazott, hogy az emberek többsége csukott szemmel nem képes 5 másodpercnél tovább megállni egy lábon, de a későbbiekben, ha már napi rendszerességgel végzik a gyakorlatot, akár két percnél tovább is képesek talpon maradni.

Minél hosszabb ideig vagyunk képesek megtartani ezt a pózt, annál kevésbé érezzük ezt megterhelőnek.

Miközben gyakorolja a Jin Ji Du Li-t, észre fogja venni, hogy az alvás minősége, és az ön memóriája is jelentős mértékben javul. A legfontosabb, hogy ha naponta csukott szemmel egy percet gyakorolja a Jin Ji Du Li-t, nem fog szenilitásban szenvedni, (ez azt jelenti, hogy az agy egészségesen fog működni.) Zhon Li Ba Ren elmagyarázta, hogy 6 fontos meridián van, amelyek átfutnak a lábunkon. Amikor egy lábon állunk, a gyakorlat következtében érezhetünk fájdalmat, és ha ez a helyzet, akkor az ezekhez a meridiánokhoz tartozó szervek elkezdik megkapni a szükséges egyensúlyt. Ezzel a módszerrel a tudatunk és a testünk csatornái a lábainkra koncentrálnak.

Jótékony hatással van a Jin Ji Du Li gyakorlása a magas vérnyomással és a cukorbetegséggel összefüggő számos betegségre. Gyorsan megszűnnek a nyaki és gerincbántalmak, és a köszvény is megelőzhető ezzel.

Alapvető gyógymódja ez a hideg lábaknak, és az immunrendszerünket is erősíteni tudjuk.

Nem kell várnia a Jin Ji Du Li gyakorlásával addig, amíg valamilyen betegség meg nem jelenik. Szinte bárkinek ajánlható ez a gyakorlat, különösen jótékony hatású fiatalkorban, ha egészségesen naponta edzenek, nagyobb valószínűséggel előzhetik meg az adott életkorban megjelenő betegségeket.

Nem ajánlott azoknak, akiknek lábproblémái vannak és nem tudnak huzamosabb ideig talpon maradni.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A kókuszzsírról
  2015-09-15 15:41:21, kedd
 
 



Napjainkban sokan mégsem ismerik ezt a sütés közben is szagtalan, és epebetegek diétájában is használható alapanyagot.

Nem minden zsír egészségtelen
A reform táplálkozásra nyitott, a különböző diétás irányzatok iránt fogékony, a témában jártas olvasók számára nyilván nem számít újdonságnak, hogy szervezetünknek zsírokra is szüksége van a megfelelő működéshez. Gondoljunk csak a legalapvetőbb dologra: több vitamin, például az A-, a D-, a K- és az E- vitamin is zsírban oldódik, ennek hiányában nem tud felszívódni a szervezetben. Nem mindegy azonban, hogy mit fogyasztunk, a zsírok közt is meg kell találnunk a helyes egyensúlyt, és ezen a területen is célszerű a változatosságra törekedni. A napi teljes energia bevitelünk 30 százalékát kellene zsiradékokból biztosítani, ebből: 10 % telített zsír, 12-14 % egyszeresen telítetlen, 6-8% többszörösen telítetlen zsírsavak. Az egyes zsírok nemcsak az egészségre gyakorolt hatásukban különböznek, de a konyhában is eltérő tulajdonságokkal rendelkeznek.

Konyhai kisokos a zsírokról
Főként egyszeresen telítetlen zsírsavak alkotják például az olívaolajat >>, amely a mediterrán konyha rajongóinak kedvelt alapanyaga. Extra szűz változata alig rendelkezik telített zsírsavakkal, emiatt egyáltalán nem alkalmas magas hőmérsékleten történő sütésre. Értékes összetevői akkor kerülnek be a szervezetbe, ha hidegen használjuk fel például salátákhoz, vagy csak nagyon rövid ideig hevítjük fel magas hőmérsékletre.

A kókuszzsír ezzel szemben - az állati zsiradékokhoz hasonlóan - főként telített zsírsavakat tartalmaz, ezért szobahőmérsékleten szilárd a halmazállapota, míg magasabb hőfokon folyékonyra változik. A két anyag közti szerkezeti különbség miatt azonban a kókuszzsír jobban bírja a magasabb hőmérsékletet, és hevítés során nem keletkeznek egészségre káros szabadgyökök sem. Ezzel szemben az extra szűz olívaolaj erőssége a magas antioxidáns tartalom, illetve a benne lévő szterolok gátolják a koleszterin felszívódását.

Koleszterinmentes, jól felszívódik
A kókuszzsír - főként közepes hosszúságú zsírsavtartalma (MCT) miatt -, az epesav és a zsírbontó enzimünk, a lipáz hiányában is felszívódik. Ezért jól alkalmazható epebetegség, hasnyálmirigy betegség, gyulladásos bélbetegségek diétájában. A kókuszzsír és az állati zsiradékok közt alapvető különbség, hogy csak az állati zsiradékok tartalmaznak koleszterint, ezért koleszterin szegény diéta esetén is bátran alkalmazható a sertészsír kiváltására. A kókuszzsír mellett pálmazsír >> néven is forgalomba kerül hasonló csomagolású termék, de a kettő nem ugyanaz. A pálmazsír sem tartalmaz koleszterint, de szerkezete inkább hasonlít a sertészsíréhoz, mint a kókuszzsíréhoz: főként telített zsírokból áll, ezért jó sütőzsiradék, ám leginkább hosszú szénláncú zsírsavakat tartalmaz, melynek emésztése sokkal jobban megterheli a szervezetet.

Kókuszzsír a konyhában
A kókuszsírnak két fajtáját különböztethetjük meg: a szűz és szűrt változatot. A szűz változat enyhén kókuszillatú és ízű. Ezt alacsony hőmérsékleten és vegyi anyagok nélkül vonják ki a kókuszdió húsából.

A szűrt kókuszzsír teljesen íztelen és szagtalan, a gyümölcs szárított húsából nyerik magasabb hőmérsékleten. Hátránya, hogy értékes fitonutrienseket nem tartalmaz, esetében viszont nem kell attól tartani, hogy az elkészült étel kókusz ízű, vagy illatú lesz. Ennek épp ellenkezője fordulhat elő: a kókuszzsír, stabil szerkezetének köszönhetően ugyan többször is felhasználható, de számoljunk azzal, hogy ez az alapvetően semleges anyag az ételek ízét átveheti. Nagy előnye, hogy rántott ételek készítése során sem keletkeznek kellemetlen szagok a konyhában. Használata ezért előnyös lehet sütésnél, az olaj, vagy más zsírok helyettesítésére, de készíthetünk vele süteményeket is, mint az alábbi sós ropogtatni való esetében.



Magos stangli
200 g teljes kiőrlésű búzaliszt
250 g túró
50 g kókuszzsír
2 db tojás (1 db a tésztába+ 1 db a tetejére)
só (ízlés szerit)
2 db fokhagyma gerezd
szezámmag (ízlés szerint)
mák (ízlés szerint)

Elkészítés:
Egynemű tésztává gyúrjuk a lisztet, a túrót, a kókuszzsírt és 1 db tojást, ízesítjük kevés sóval, illetve az összenyomott fokhagymagerezdekkel. Az így készült tésztát lisztezett deszkán 1 cm vastagságúra nyújtjuk, majd az egészet lekenjük tojással. Tetejére ízlés szerint szórunk szezámmagot, mákot. Nagyjából 1 cm szélességű csíkokat vágunk belőle és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

A kókuszzsírt tehát használhatjuk bátran, sokféle módon a konyhában, de ügyeljünk a helyes arányok betartására! A napi teljes energia bevitelünknek csak 1/3-át fedezzük telített zsírokkal. Túlzott használatuk hozzájárul a rossz koleszterin szint növekedéséhez, szív és érrendszeri megbetegedések kialakulásához. Emellett magas energia tartalmáról sem szabad elfeledkezni: 100 gramm 878 kcal-t tartalmaz.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Bali bég a Szulejmán sorotaból
  2015-09-15 13:32:25, kedd
 
 





 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Tulipánok
  2015-09-15 13:24:34, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Pipacsmező
  2015-09-15 13:23:48, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Színes tulipánok
  2015-09-15 13:23:08, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Kardvirág
  2015-09-15 13:22:01, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2015.08 2015. Szeptember 2015.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 592 db bejegyzés
e év: 6254 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3171
  • e Hét: 8016
  • e Hónap: 39502
  • e Év: 244203
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.