Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
természetes antibiotikum
  2015-09-19 22:18:24, szombat
 
 



Ez a legerősebb természetes antibiotikum, amelyet odahaza is el tudunk készíteni!

Egy erős immunrendszer sok betegségtől képes megvédeni, így ha nem szeretnénk mindenféle bajokkal, egészségügyi problémákkal küzdeni, akkor érdemes odafigyelni, és karban tartani ezt a hihetetlen védekező mechanizmust.

Az alábbi recept éppen ezt szolgálja, és emellett pedig a legerősebb természetes antibiotikum, amely a konyhánkban is elkészíthető.

Hozzávalók:
- 1/4 bögre apróra vágott fokhagyma
- 1/4bögre apróra vágott hagyma
- 700 ml almaecet
- 2 evőkanál kurkuma
- 1/4 bögre reszelt gyömbér
- 2 evőkanál reszelt friss torma
- 2 darab csípős paprika

Elkészítés:
Az almaecet kivételével az összes hozzávalót keverjük össze egy edényben, majd tegyük bele egy befőttes üvegbe, és öntsük rá az almaecetet. Zárjuk le az üveget, majd alaposan rázzuk fel. A legjobb, ha az üveg kétharmadát megtölti a keverék.

Ezt hűvös helyen kell két héten keresztül tárolni. Ha letelt az idő, egy géz segítségével szűrjük le a keveréket. Ez annyira erős, főként, hogy csíp is, hogy egy nap csak egy evőkanállal szabad belőle elfogyasztani.

Érdemes a kúra megkezdése előtt egy orvos véleményét is kikérni.
 
 
0 komment , kategória:  egészség  
idézet
  2015-09-19 22:13:09, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  idézetek  
székely vicc
  2015-09-19 22:09:21, szombat
 
  A székely bácsi kimegy Magyarországra. A feleségét a komájára bízza, figyelje nehogy megcsalja. Egy pár nap után látja a koma, hogy Etel (a székely bácsi felesége) egy katonatiszttel bemegy a Hotelbe.
Rögtön elrohan a postára, hogy táviratozzon Pityunak:
- Kérem én sürgönyözni szeretnék!
- Mi lenne a szöveg?
- Kérem, gyorsan írja. Komám gyere haza, mert a feleségedet b..k!
- De kérem uram, ilyent nem lehet írni! Fogalmazza meg másképpen.
- Na jól van. Akkor gyorsan írja! "Etel a Hotelbe, csücsül a fotelbe, katona hitelbe hatol be Etelbe, textil árú lefelé, hentesáru befelé, a szőrszálak összevissza, baj van komám, gyere vissza!"

 
 
0 komment , kategória:  viccek  
kreatív konyha
  2015-09-19 22:07:13, szombat
 
 























































 
 
0 komment , kategória:  receptek  
kreatív
  2015-09-19 21:46:56, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  receptek  
kalács
  2015-09-19 21:29:04, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  édes sütik  
uborka
  2015-09-19 21:26:38, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  bohókás  
eső
  2015-09-19 21:21:32, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  állatok  
2015.évország tortája
  2015-09-19 21:02:26, szombat
 
 






Hozzávalók (22 cm):
Karamellizált mandula:

25 g cukor
10 g víz
80 g szeletelt mandula



Tészta:

96 g mandulaliszt (darált mandulát használtam)
70 g cukor (1)
195 g tojás
40 g vaj
53 g étcsokoládé
25 g cukor (2)
80 g tojásfehérje
70 g karamellizált mandula



Pálinkás krém:

25 g barackpálinka
20 g víz
70 g sárgabarack dzsem
2 g citromsav



Zselatinmassza:

50 g zselatin
250 g víz



Sárgabarackkrém:

250 g sárgabarack dzsem
30 g zselatinmassza
(ha nem dzsemből készíted, akkor 3 g X58 Pektin+20 g porcukor)



Karamell mousse:

232 g cukor
82 g méz
135 g tej
135 g habtejszín (1)
115 g tojássárgája
390 g habtejszín (2)
70 g zselatinmassza
1 cs. habfixáló



Karamell glazing:

45 g cukor
23 g víz
45 g méz
30 g sűrített tej
45 g fehér csokoládé
21 g zselatinmassza



Elkészítés:

A karamellizált mandulához a cukrot és a vizet tegyük fel főni, és kevergetés nélkül hagyjuk, hogy a cukor megkaramellizáljon. Amikor elkezdődik a folyamat, akkor vegyük lejjebb a lángot, nehogy megégjen.
Majd kavarjuk bele a mandulát, és törjük durvára.
(A tésztát érdemes két részletben készíteni, így nem kell elvágni, és biztosan egyenlő lesz)
A tésztához a cukrot (1) az egész tojással és a mandulaliszttel kavarjuk habosra.
A vajat és az étcsokoládét vízgőz felett olvasszuk meg, majd kavarjuk a tojásos keverékhez.
A tojásfehérjét a cukorral (2) verjük kemény habbá, majd a karamellizált mandulával együtt keverjük a csokoládés masszához.
Sütőpapírral bélelt tortakarikába öntsük bele.
Előmelegített sütőben, 170°C-on süssük 20 percig.
A pálinkás krémhez a barackdzsemet, a pálinkát és a vizet főzzük 3-4 percig, majd kavarjuk hozzá a citromsavat.
A kihűlt tészta köré tegyük vissza a tortakarikát, és kenjünk meg a pálinkás krém felével.
A zselatinmasszához a zselatint a vízzel olvasszuk össze.
A barackkrémhez a dzsemet forraljuk fel, majd ha 60°C-ra hűlt, keverjük hozzá a felolvasztott zselatinmasszát.
Majd öntsük a pálinkás krémmel lekent tésztára.
Helyezzük rá a másik tésztát, és kenjük le a megmaradt pálinkás krémmel.
Amíg elkészül a karamell mousse, tegyük hűtőbe.
A karamell moussehoz a tejet, a habtejszínt (1) és a mézet forraljuk fel.
A cukrot karamellizáljuk meg, majd három részletben adjuk hozzá a tejes keveréket.
A tojássárgáját tegyük egy tálba, majd ha a karamell eléri a 102°C-ot, akkor kezdjük el verni habverővel a sárgáját, és amikor 105°C-os lesz, akkor lassan csurgassuk hozzá a karamellt.
Adjuk hozzá a felolvasztott zselatinmasszát, és verjük kihűlésig.
A habtejszínt (2) a habfixálóval verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk hozzá.
Öntsük a tészta tetejére, és tegyük minimum 3 órára a hűtőbe.
A karamell glazinghoz a vizet és a mézet forraljuk fel.
A cukrot karamellizáljuk meg, majd öntsük hozzá a felforrt keveréket.
Egy tálba tegyük bele a sűrített tejet és a fehér csokoládét, majd 3 részletben adjuk hozzá a karamellt.
Majd kavarjuk hozzá a felolvasztott zselatinmasszát, és öntsük a karamell mousse tetejére.
Egy éjszakára tegyük hűtőbe.



Nehézség: közepes/nehéz
Elkészítési idő: 3 óra + hűtés
Sütési idő: 2x20 perc
Sütési hőfok: 170°C

Jó étvágyat hozzá:)

Forrás: www.sutikbirodalma.hu
 
 
0 komment , kategória:  édes sütik  
szilvalekváros bejgli
  2015-09-19 20:58:14, szombat
 
 


Kelesztés nélkül azonnal készíthető


(Gyúrom-nyújtom-sütöm)


Szilvalekváros bejgli


Hozzávalók: ( 3 rúd lesz a tésztából )
1 pohár tejföl ( 2 dl )
1 pohár sertés zsír ( 2 dl )
2 egész tojás
3 evőkanál cukor
1 kávéskanál só
1 cs élesztő ( 5 dkg )
kb 50-60 dkg liszt
Kenéshez :1 tojás
Töltelékhez:

1 üveg szilvalekvár

Elkészítés: Egy 2 dl-es pohárba kimérjük a tejfölt és a szoba-hőmérsékletű sertés zsírt.Tejfölt a zsírt a tojást a cukorral és a sóval jól összekavarjuk,belemorzsoljuk az élesztőt és összegyúrjuk a liszttel.Ne túl kemény tésztát készítsünk. 3 részre osztjuk. Kinyújtjuk a cipókat és megtöltjük a lekvárral. Feltekerjük (ne szorosra) ,lekenjük tojással,oldalát és a tetejét megszurkáljuk villával. és már süthetjük . Előmelegített kb 180 fokos sütőbe tesszük. Ne süssük keményre!

Kiss Imréné Magdika receptje

Forrás: www.facebook.com
 
 
0 komment , kategória:  nagyi receptjei  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2015.08 2015. Szeptember 2015.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 56 db bejegyzés
e év: 498 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1025
  • e Hét: 1899
  • e Hónap: 6303
  • e Év: 38032
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.