Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Jó éjszakát!
  2015-09-19 23:57:56, szombat
 
  Mindenkinek



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Chilis paradicsomlekvár
  2015-09-19 23:55:30, szombat
 
  Chilis paradicsomlekvár

Hozzávalók:

1,3 kg paradicsom
1 rúd vanília
30 dkg cukor
10 levél bazsalikom
1 kis chili
3:1-ben zselésítő

Elkészítés:

Megmossuk és kereszt alakban éles késsel bevágjuk a paradicsomok alját. Hármassával lobogó vízbe dobáljuk, majd 1 perc elteltével jéghideg vízbe szedjük őket. A bőrük úgy jön le, mint a kesztyű. Kettészeljük, a csumájukat kivágjuk, a magjaikat kikaparjuk, és apró kockákra vágjuk egyenként a paradicsomokat.

Kevés vizet aláöntve pároljuk, folytonosan pótolva az elpárolgott folyadékot. Hozzáadjuk a kettőbe hasított vaníliát, a felaprított bazsalikomleveleket és a csumájától és magjaitól megtisztított és feldarabolt chilit. Addig főzzük, amíg a paradicsom húsa megpuhul.

Botmixerrel pürésítjük, rászorjuk a zselésítőt, majd amikor újra felforr, ráöntjük a cukrot. A cukorral még 5 percig főzzük, száraz, tiszta üvegekbe szedjük, és takarók alatt másnapig dunsztoljuk.





Megjegyzés:

A bazsalikom és a csili ellenére ez egy valódi kalácsra, vajas kenyérre kenhető lekvár. Kitűnő ízű, nem lehet abbahagyni az evését.

A receptet és a fotót Sildiko2 küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek - befőzés, mélyhűtés  
Félig aszalt paradicsom
  2015-09-19 23:49:47, szombat
 
  Félig aszalt paradicsom

Amikor érni kezdenek - ebben az évben a megszokottnál korábban, már most - a tojásdad alakú, húsos paradicsomok, rendszerint jó néhány kiló a sütőben teljesedik ki, és lesz belőlük félig aszalt paradicsom.

Bár a készen kapható szárított paradicsomok között is akad nem egy, amelyik igazán remek, a saját készítésű, fűszerekkel is megbolondított, nem teljesen szárított paradicsommal egyik sem ér fel.

A sima héjú szilva-, alma- vagy lucullusként is ismert paradicsomfajták szabadföldön, a legértékesebb nyári napsugaraktól nyerik el összetéveszthetetlen zamatukat. Salátákba, lepényekbe is remek mindegyik, nem áztatja el a tésztát - a készen kapható hámozott egész paradicsomok is többnyire ezekből a fajtákból, Olaszországban elsősorban San Marzanóból készülnek. Sőt, ez a legalkalmasabb a napon aszalásra éppúgy, mint sütőben félig vagy teljes ,,szárításra".





San Marzano paradicsom - rendkívül húsos és zamatos

Az egyik olyan télre szánt, de népszerűségének köszönhetően egy hetet is alig tárolható ínyencség, amiből augusztusban nem lehet eleget enni, Habliliom Könnyed Konyhájában a félig aszalt paradicsom.





Előkészítve a sütőpapírral borított tepsin, fűszerekre várva

Azért csak félig, mert nem várom meg, hogy minden nedvességtartalmát elveszítse, azt azonban igen, hogy papírzacskóban tárolható legyen. Így a paradicsomok kissé még húsosak, a fűszerektől zamatosak. A kis gerezdek aztán további útra kelnek - frissen főtt tésztákhoz, lepényekbe, salátákhoz, hidegtálakhoz, előételekhez használom, de remek nassolnivaló is.

Elkészíteni nagyon egyszerű, a legfontosabb a valóban jó minőségű alapanyag, a megfelelő paradicsom. A többi szinte már az igen alacsony fokozatra állított sütő dolga, és kész is a legínyencebb mediterrán fogások különlegessége.

Mivel a szárítás során a nedvességtartalmának jó részét elveszíti - kb. tizedére csökken a végeredmény -, érdemes nagyobb adagokat készíteni belőle

Fűszeres félig aszalt paradicsom





Kellemesen fűszeres, puha paradicsomgerezdek

Hozzávalók:
1 kg lucullus vagy San Marzano paradicsom
cca. 1 evőkanál tengeri só
ízlés szerint: frissen őrölt bors, szárított bazsalikom, oregánó

Elkészítés: 2 nagy gáztepsire sütőpapírt helyezek, a sütőt 120 fokra melegítem elő.
A paradicsomokat alapos mosást követően héjastól hosszában félbe-, majd a feleket ismét félbevágom.
Elrendezem a tepsiken a pardicsomokat, alaposan sózok, fűszerezek minden gerezdet.
2 órán át szárítom a sütőben.





Fontos, hogy nagyon alacsony hőmérsékleten száradjanak!

A kihűlt paradicsomokat papírtasakban tárolom felhasználásig. A fűszerezés természetesen ízlés szerint módosítható!





Elkészültek!

A nyár nem telhet el a sokféle szabadföldi paradicsomból készült saláta nélkül. Ha sikerül szert tenni zamatos példányokra, akár többfélére is, gyakran készítek olyat, amelyben különösen ízletesek a félig aszalt paradicsomgerezdek.

Bazsalikomos paradicsomsaláta félig aszalt paradicsommal





Vörös és zöld bazsalikommal még különlegesebb!

Hozzávalók 4 személyre:
1 kg tamatos, lédús paradicsom (minél több fajta kerül bele, annál ízletesebb)
10-12 db félig aszalt paradicsom
2 jó maréknyi bazsalikomlevél

Az öntethez:
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál vörösborecet
1 evőkanál mustár (lehetőség szerint egészmagos dijoni)
Kevés só

Elkészítés: A paradicsomok héját kereszt alakban bemetszem, 2 percre forró vízbe mártom, meghámozom, gerezdekre vágom, salátástálra halmozom. A bazsalikomleveleket megmosom, megszárítom, az öntet hozzávalóit csavaros tetejű üvegben összerázom.
A félig aszalt paradicsomokat nagyságuktól függően felezem vagy harmadolom. Az öntet kivitelével mindent alaposan összeforgatok - tálalás előtt 10 percre beteszem a hűtőszekrénybe. Csak az asztalnál locsolom meg az öntettel.





A siker zálogát a zamatos összetevők jelentik

Nagyon egyszerű, mégis mennyei nyári saláta, ami ideális grillezett zöldségekhez, sajtokhoz, húsokhoz.

Habliliom

Forrás: Mindmegette.hu -- Habliliom Könnyed Konyhája
 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Szárított paradicsom: a nyár íze
  2015-09-19 23:36:49, szombat
 
  Szárított paradicsom: a nyár íze

A szárított paradicsom nem más, mint a nyár koncentrált íze. Igen erős, szinte csípős paradicsomíze van, apró darabokra vágva igazi ínyenc csemege. Gazdagíthatunk vele salátákat, kelt tésztákat, kenyereket, pizzákat, tésztaételeket, de előételnek is nagyon finom.

Igaz, hogy kezdetben egyszerűen a paradicsom tartósítása volt a cél, manapság viszont a szárított vagy aszalt paradicsom a jobb éttermekben és gourmand boltok polcain kapható - és nem kimondottan olcsó csemege. Vannak ínyencek, aki kizárólag a napon szárított paradicsomot hajlandóak elfogyasztani, de szuper jól el lehet vele játszani otthon is, akár aszalógéppel vagy kis hőmérsékleten sütőben elkészítve, de természetesen napon is aszalhatjuk.

Az aszalt paradicsom már nálunk is sokfelé kapható száraz vagy olajban eltett variációban.
Mire használhatjuk a szárított paradicsomot?

Feldobhatunk vele leveseket. Nagyon finom salátákban, mondjuk egy szelet grillezett mozzarella mellé. A kelt tésztákat is jól kiegészíti, süthetjük apró darabokra vágva kenyerekbe, bucikba, tehetjük grissinibe, mehet belőle a focaccia tetejére, de pizzán is finom.
A különleges piros pesto is nagyon finom belőle.

A szárított paradicsom

Egy 300 ml-es üveg szárított paradicsom a boltban elég sokba kerül, így könnyen kiszámolhatjuk, hogy megéri otthon belevágni, főleg amikor nyáron olcsón és ízes, szabadföldi példányokat vásárolhatunk. 5 kiló érett paradicsomból lesz körülbelül 60 dekányi szárított paradicsom, hiszen folyadéktartalmának 90%-át elveszíti az aszalás során.





Lucullus paradicsom: egészben, előkészítve és már szárítva

Lehet koktél, Lucullus vagy törpe paradicsomot is aszalni, gyakorlatilag minden fajta alkalmas. A paradicsomokat félbevágjuk, kicsumázzuk, majd besózzuk. Ízlés dolga: a paradicsomot kimagozhatjuk, de benne is hagyhatjuk a magokat. A félbevágott paradicsomokat héjukkal lefelé kell a lefedett tepsire tenni, megsózni és megaszalni.




Forró napokon levegőn is száríthatjuk, de a sütőben biztosra mehetünk

Aszalás a napon

Ha napon tervezzük megszárítani a paradicsomokat, érdemes figyelni az időjárás-jelentést, mert 1 hét biztosan kell hozzá, de ha nagyobb paradicsomokkal van dolgunk, akár 2 hetet is kitesz, mire teljesen kiszáradnak. Éjszakára be kell vinni őket és bár a bogarak elvileg nincsenek odáig a besózott paradicsomért, érdemes egy hálóval lefedni őket.

Aszalás aszalógépben

Egyszerűbb a dolgunk, ha rendelkezésünkre áll egy igazi profi aszalógép, amit természetesen nemcsak paradicsom, de minden más gyümölcs, zöldség aszalására is használhatunk.

Aszalás a sütőben

80-100 fokon 9-10 óra alatt meg lehet aszalni a paradicsomokat, de ez sütőfüggő is. A sütő ajtaját érdemes egy fakanállal kitámasztani, hogy a keletkező gőzök távozhassanak. A kész paradicsomokat hagyjuk kihűlni, majd tuszkoljuk őket tiszta befőttesüvegekbe, tegyünk mellé fokhagymát, zöldfűszert, és öntsük fel fele-fele napraforgó és olívaolaj keverékével. A kamrában sokáig eláll.





A paradicsomokat szártás előtt és után is fűszerezhetjük

Olasz saláta napon szárított paradicsommal

Hozzávalók:
1/2 fej jégsaláta
25 dkg koktélparadicsom
1 kis fej radicchio saláta vagy 1 zacskó saláta mix
6-8 db napon szárított paradicsom
20 dkg fetasajt
friss bazsalikom
oregánó
olívaolaj

Elkészítés: A salátaleveleket összetépkedjük, és a félbevágott koktélparadicsomokkal tálba tesszük. Hozzáadjuk az apróra vágott szárított paradicsomot és az fűszereket. Végül a saláta tetejére kockára vágott fetasajtot dobálunk, és meglocsoljuk olívaolajjal.
Sült húsokhoz, grill húsokhoz kiváló, de fogyókúrázóknak is ajánlom, 1 szelet fokhagymás pirítóssal.

Olasz fasírt

Hozzávalók:
50 dkg darált marhahús
1 zsemle
1 tojás
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg mozzarella
6-8 szárított paradicsom
1/2 kaliforniai paprika

bors
oregánó
bazsalikom
petrezselyem
némi zsemlemorzsa
olaj a sütéshez

Elkészítés: A zsemlét vízbe áztatjuk, majd kinyomkodva a húshoz adjuk. A hagymát, fokhagymát nagyon apróra vágjuk, a szárított paradicsomot lecsöpögtetjük (ha olajos), és a paprikával együtt kis kockára vágjuk. Mindent összekeverünk, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a zöldfűszerekkel. A mozzarellát kb. 1,5 cm-es kockákra vágjuk, egyet-egyet rakunk minden fasírt közepére. A fasírtokat átforgatjuk zsemlemorzsában, és forró olajban kisütjük. Parmezánnal és/vagy rukkolával gazdagított krumplipürével tálaljuk.





Fűszerekkel, fokhagymával olajban is pácolhatjuk a szárított paradicsomot

Bazsalikomos-fokhagymás penne szárított paradicsommal

Hozzávalók 2 személy részére:
1-2 db paprika
2 nagyobb fej paradicsom
4-5 gerezdfokhagyma
1 marék friss bazsalikomlevél
3-4 db szárított paradicsom
2-3 kanál olívaolaj
25-35 dkg penne (durum)

Elkészítés: A paprikát apró kockákra vágjuk (1-1 cm), és olívaolajon hirtelen megpirítjuk. A fokhagymagerezdeket fokhagymanyomóval hozzáadjuk, a paradicsomot (forrázás után a héját eltávolítva) apró kockákra vágva hozzákeverjük. A szárított paradicsomot felkockázva hozzáadjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. (A szárított paradicsom sózott!). Közben a tésztát sós vízben kifőzzük, a tészta levéből néhány kanállal a paradicsomos mártásunkhoz adagolunk. A mártást a 4-5 percig főzzük, ügyelve, hogy kellően szaftos maradjon, szükség esetén több kanál főzővizet adagolunk hozzá. A tésztát leszűrjük, és a mártáshoz keverjük. Tálaláskor a megmaradt bazsalikomlevéllel megszórjuk.





Koktélparadicsomot is szárítanak, ez sokkal édesebb, hiszen sózni sem lehet

SB

Forrás: Mindmegette.hu -- Zöldség
 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Fokhagymás tofupástétom
  2015-09-19 23:22:48, szombat
 
  Fokhagymás tofupástétom

Hozzávalók:

200 g füstölt tofu
150 g tejszínes sajt
1 natúr joghurt
120 g tartármártás
6 nagy gerezd fokhagyma
kenyérszeletek

Elkészítés:

A sajtot és a tartármártást keverjük össze, adjuk hozzá az apróra reszelt tofut és a szétnyomott fokhagymát. A kész pástétomot kenjük a kenyérszeletekre, tálaljuk zöldsalátával.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Joghurtos csirkemell grillezett cukkini salátával
  2015-09-19 23:20:53, szombat
 
  Joghurtos csirkemell grillezett cukkini salátával

Hozzávalók:

50 dkg csirkemell filé
2 dl lm joghurt
4 szál friss bazsalikom
20 dkg feta sajt
5 db komfitált paradicsom
3 közepes cukkini
ízlés szerint só és saláta keverék (rukkola, bébispenót, céklalevél)

Elkészítés:

A csirkemellet megmosom, kb. 3 centiméteres darabkákra vágom, sózom, jénai tálba teszem. meglocsolom a joghurttal, megszórom az aprított bazsalikom levelekkel és alufóliával lefedve, 180 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt készre sütöm.

A cukkinit hosszában 3 mm vastag szeletekre vágom, sózom és grillserpenyőben megsütöm. A paradicsomot vékony csíkokra vágom, a fetát szétmorzsolom.

A grillezett cukkinit egy tálban elkeverem a paradicsommal, a feta sajttal és a joghurtos csirkemellel tálalom.





Megjegyzés:

A receptet GastroHobbi küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Pavlova torta gránátalmával
  2015-09-19 23:18:51, szombat
 
  Pavlova torta gránátalmával

Hozzávalók:

4 db tojásfehérje (szobahőmérsékletű)
1 csipet só
10 dkg kristálycukor
10 dkg porcukor
1 ek étkezési keményítő
1 tk almaecet vagy fehérborecet
1 tk vanília aroma
1 kk étolaj
Krémhez:
20 dkg mascarpone
1,5 dl habtejszín
kb. 3 ek porcukor (ízlés szerint)
1 cs vaníliás cukor
Tetejére:
1 db gránátalma

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 160 fokra. Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral, amire rajzolunk egy kört (kör alakú tortaformát körberajzolunk, kb. 22 cm-es átmérőjű legyen). Ezután a papírt megfordítjuk, hogy a papír írott oldala kerüljön alulra és a kört egy pici olajjal megkenjük. A 4 db friss, szobahőmérsékletű tojást megmossuk, és óvatosan, egyenként szétválasztjuk őket. Nagyon ügyeljünk, hogy a sárgája ne kerüljön bele, ezeket egyéb célra használjuk majd fel. A tojásfehérjéket egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a csipet sót, és kemény habbá verjük. Több részletben, apránként beleszórjuk a kristálycukrot, hozzáadjuk az almaecetet, és a vanília aromát. Addig kell verni, amíg a cukor szépen elolvad és szép, fényes, kemény habot nem kapunk. Az étkezési keményítőt és a porcukrot összekeverjük, és a hab tetejére szitáljuk, majd lazán beleforgatjuk. A habot a kör közepére kanalazzuk (a közepébe mélyedést csinálunk, a szegélyét kissé felmagasítjuk).

Betesszük a sütőbe és azonnal 140 fokra visszakapcsoljuk, majd kb. 80 percig szárítjuk, sütjük. Amikor már halvány vajszínű és kemény a felülete, akkor van készen.

A sütés folyamán ne nyitogassuk a sütő ajtaját! Amikor befejeződött a sütés, a sütő ajtaját nyitott állapotban hagyjuk (én egy fakanállal támasztottam ki), és úgy várjuk meg míg teljesen kihűl a tortalap, ellenkező esetben összeeshet a hab. (Ez az idő legalább 2-3 óra legyen.) Amikor teljesen kihűlt, itt az ideje feldíszíteni a Pavlova tortánkat. Először is óvatosan távolítsuk el a sütőpapírt a torta alapról és helyezzük egy olyan tányérra, amin tálalni szeretnénk. A torta máris díszítésre készen áll. A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd adjuk a mascarponéhoz. A krémhez adjuk a vaníliás cukrot és a porcukrot, majd alaposan összekeverjük. Frissen, tálalás előtt kenjük a krémet a tortára, vagyis a torta közepére, majd ráhalmozzuk a gránátalma magokat, vagy bármilyen más idénygyümölcsöt.





Megjegyzés:

A pavlova torta tulajdonképpen maga az édes bűnbeesés! :) Mivel tömény cukor, illetve cukros habcsók, krém és gyümölcs. Egy igazi ünnepi desszert, így ne a kalória tartalmát nézd, hanem azt,hogy nagyon-nagyon finom!

A receptet szilviamalmos küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Töltött káposzta gerslivel
  2015-09-19 23:14:19, szombat
 
  Töltött káposzta gerslivel

Hozzávalók kb. 5 személyre:

1,20 kg tölteni való lapos káposzta
50 dkg darált sertéshús (lehet marhával, pulykával keverni)
10-15 dkg gersli (megfőzve)
10 dkg csemege füstölt szalonna aprítva
2 közepes vöröshagyma finomra vágva
4-5 gerezd fokhagyma zúzva, aprítva
kb. 2 evőkanál házi lecsóalap aprítva, vagy helyette piros arany (lehet kicsit csipős is)
kevés ételízesítő
kb. 1 teáskanál őrölt pirospaprika
kb. 1 teáskanál morzsolt majoránna
kb. 1 csapott teáskanál őrölt bors
kevés őrölt kömény
1 felvert tojás

kb. 4 evőkanál sűrített paradicsommal elkevert 3-4 dl víz

Elkészítés:

A káposztát meglékelem, mint a görögdinnyét szokás. Nagy fazékban annyi vizet engedek rá, amennyi ellepi, sózom, és forrpontig hevítem, de nem főzöm. Félreteszem, hagyom legalább 2 órát a vízben abárolódni. Majd a vizet leöntöm, a káposztát leveleire szedem, a leveleken a vastag ereket elvékonyítom, a nagyobbakat kettévágom.

A szalonnát kisütöm, a vöröshagymát benne megdinsztelem, majd a fokhagymát is. Egy keverőtálban ízlés szerint összeállítom a húsmasszát a többi hozzávalóval, a káposztákat megtöltöm.





Egy vastag aljú edény aljára aprítom a káposzta kicsi leveleit, amit már nem lehet tölteni, és sorba rétegezem a káposztával. (Ha szükséges és nem elég sós az abárolt káposzta, a sorközöket enyhén sózom.)

A paradicsomlevet rátöltöm, tányért helyezek a tetejére nehezékként, plusz fedővel lefedem, és a forrástól számítva közepes hőfokon 40-45 perc alatt megfőzöm.

Tejföllel és kenyérrel tálalom.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Húsleves II.
  2015-09-19 23:11:01, szombat
 
  Húsleves II.

Hozzávalók:

30 dkg tyúkhús
20 dkg marhahús
20 dkg sertéshús

20 dkg vegyes zöldség
1 cikk zeller
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
kevés őrölt bors
1 csipetnyi sáfrány
5 dkg gomba
5 dkg zöldborsó
50 dkg friss paradicsom
10 dkg zöldpaprika
ételízesítő
petrezselyemzöld
A daragaluskához:
1 tojás
búzadara

petrezselyem

Elkészítés:

A húsokat megmossuk, és ételízesítővel hideg vízben puhára főzzük. A zöldséget, gombát, zellert, vörös- és fokhagymát, zöldborsót, zöldpaprikát a sáfránnyal, őrölt borssal és sóval összefőzzük, és utolsó adalékként hozzátesszük a hámozott paradicsomot.

Ezután a két főzőlevet leszűrjük, majd összeöntjük.

A húsokat és zöldségeket egyformára vágjuk, visszarakjuk a levesbe, egyszer kiforraljuk, és daragaluskát szaggatunk bele.

A kész levest megszórjuk friss petrezselyemlevéllel.





Megjegyzés:

A receptet Détári Kata küldte. Köszönjük!

Fotó: AS

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Klasszikus padlizsánkrém
  2015-09-19 23:08:58, szombat
 
  Klasszikus padlizsánkrém

Hozzávalók:

2 kisebb padlizsán
fél fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál majonéz
1 kávéskanál piros arany


Elkészítés:

A padlizsánokat egészben sütöttem meg, majd lehántottam a héjukat. Amikor kissé kihűltek, akkor feldaraboltam őket és turmixgépbe tettem.

A hagymát felkockáztam, a fokhagymát szétzúztam, és az egészet összeturmixoltam. Aztán ízlés szerint sóztam, majd hozzákevertem a majonézt és a piros aranyat.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Arahel küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2015.08 2015. Szeptember 2015.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 346 db bejegyzés
e év: 4135 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1224
  • e Hét: 3438
  • e Hónap: 17343
  • e Év: 147050
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.