Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Feng shui tipológia - Lakberendezési tippek csillagjegyenkén
  2015-09-21 18:35:55, hétfő
 
  Feng shui tipológia - Lakberendezési tippek csillagjegyenként, mint a siker és a boldogság útmutatója

A feng shui szószerinti jelentése: szél és víz, az ősi kínaiak szerint a "földi szerencse". A feng shui az ember és a természet kapcsolatát vizsgálja, hogy mi az, ami pozitívan befolyásolja a környezetet, melyben élünk.

A ,,chi", azaz az életenergia mozgásának vizsgálata ehhez kulcsfontosságú. Ahol az energiák szabadon tudnak áramlani, ott jól érezzük magunkat. A feng shui célja tehát, hogy a magunk hasznára fordítsuk a láthatatlan természeti erőket és egyensúlyt tartsunk a környezetünkben.



Nézzük meg csillagjegyenként, hogy ki mivel lehet sikeres:



Kos

A Kosokban a Tűz elem dominál; állandó mozgásban vannak, így az életenergiának is áramlania kell körülöttük. Azaz általában relatív nagy, praktikusan berendezett lakásra van szükségük, hogy mozgásigényüket jól kiélhessék. Gyakran találhatóak otthonukban különböző testedzésre alkalmas eszközök, ami a feng shui szerint nem is probléma, amíg nem a hálószobába kerülnek. Ügyelniük kell rá, hogy a nappali ajtajával szemben fal legyen, ha belépünk, az első pillantás lehetőleg ne a sarokülőgarnitúrára essen, illetve ha van ugyanitt dohányzóasztal, annak sarka lekerekített legyen. És a sötét sarkok, zeg-zugok feltétlen legyenek megvilágítva és különféle növényekkel ,,kizöldítve".



Bika

Mivel a Bikákat enyhe hiúság jellemzheti, általában szeretik nézegetni, vizsgálgatni saját otthonukat. Emiatt néhány stílusos tükröt bizonyára nagyra értékelhetnek. Ezek praktikusak, mert tágítják a teret és biztosítják, hogy a hátunk mögé is láthassanak, ami pozitívan és megnyugtatólag hatnak a ház lakóira. Ha lehet, használjanak piros műanyag szélű homorú tükröt, mely anélkül nyeli el a negatív energiákat, hogy a forrás felé visszatükrözné. A Bikák ráadásul igen érzéki emberek, így minden, ami szemüket, orrukat stb. gyönyörködteti, igen hasznos berendezési tárgy lesz náluk. A függönyök anyagának és színének megválasztása előtt érdemes alaposan utánanézni, mi célt akarunk velük elérni (dísz, sötétítés, védelem stb.); érdemes illatos csrepes rózsát elhelyezni az ablak előtt, mely semlegesíti a negatív sha energia hatását. Viszont az a legjobb, ha a hálószobából teljesen kizárják az elektromos készülékeket, mert azok erősen zavarják a chi áramlását.



Ikrek

Az Ikrek Levegő jegy lévén folyamatos mozgásban vannak, az egyhelyben ülés általában nehezükre esik. Ezért nagyon fontos náluk, hogy az esti pihenésük jól teljen, valódi feltöltődés legyen. A hálószobában semmilyen elektromos eszközt se tartsanak (tv, hi-fi torony, számítógép, elektromos takaró), mert ezek zavarják a chi áramlását, ezzel megzavarva az alvást, az egészságet és akár a nemzőképességet is. Illetve ágyukat ne tegyék az ablak és az ajtó közötti vonalba, hogy ne áramoljon ki az összes energiájuk pihenés helyett. Csak néhány könyvet tartsanak a hálószobában, mert ezek éjszaka nem hagynak nyugodni. És a növényekkel is vigyázzanak, tűlevelűt semmi esetre ne helyezzenek ebbe a szobába



Rák

Mivel a Rák jegy erősen kötődik a családhoz és a múlthoz, gyakran őrizget otthonában családi emlékeket, örökségeket. Ha erős vagy sötét tónusú antikbútorokkal rendeznéek be egy helyiséget, akkor fontos, hogy jó világítással rendelkezzen ugyanez a szoba azért, hogy harmóniát árasszon. Mivel a Víz jegyeknek a fürdőszoba általában fontos szerepet tölt be a mindennapjaiban, így a Rákoknak is ajánlott barátságos, természetes - és nem rikító- színekkel berendezni azt. A tükröt úgy helyezzék el a mosdó fölé, hogy fejüket teljes egészében lássák benne, egy darabkát se vágjanak le tükörképükből. Napközben pedig tartsák zárva a fürdőszoba ajtaját és lehajtva a wc tetjét!



Oroszlán

Mivel az Oroszlánok szeretnek lenyűgözni másokat, így egy lehelletnyi luxust mindenképp kell árasztania lakhelyüknek. Már otthonuk bejárata különlegesen ékes lehet: a nagy mérteű, tiszta és csillogó bejárati ajtó szinte hívogatja a pénzt a ház lakói számára. Itt a vörös színválasztás szenvedélyt, boldogságot és energiát sejtet. Lehetőség szerint még az ajtó előtt vegyék le a látogatók is a cipőket, mert így nem kerül be nem kívánatos negatív energia a házba. Az Oroszlánok otthonában belül is, a különböző helyiségekben kifinomult bútordarabok és válogatott kiegészítők biztosan megtalálhatók. Például kristályedények, gyertyatartók és stílusos tükrök fontos részei lehetnek ennek a pompás dekorációnak. - azonban kerüljék a túlzsúfoltságot,ami gondoskodik a chi megfelelő áramlásáról.



Szűz

A Szüzek az egyszerű, rendezett stílus kedvelői, az Oroszlánokkal ellentétben nem szeretik a csillogó feltűnést. Otthonukban a rend megteremtésével és folyamatos fenntartásával garantálhatják a chi megfelelő áramlását is. Nagyon alaposan, olykor kínosan ügyelhetnek otthonuk tisztaságára, ugyanúgy, mint egészségükre is. Ennek megfelelően a higénikus konyha nagyon fontos helyiség számukra, legtöbbször a fehér színt választják ki oda. Soha ne vegyenek egynél több tűzhelyet, mert ez megoszthatja a családi vagyont, inkább csak a főzőlapok mennyiségét növeljék szükség esetén. Illetve még egy praktikus szabály: a tűzhely és a mosogató ne kerüljenek egymással szembe, ha szeretnék gyarapítani a családi vagyont.



Mérleg

A Mérlegek számára a külső-belső harmónia és a stílus is rendkívül fontos. Ezért különböző színű vagy stílusú bútorok keveredése szinte elképzelhetetlen az otthonukban. Ez épp a feng shui alapszabálya is egyben: az egységes berendezés a chi áramlását optimalizálja. A Mérlegek otthonában művészi érzéküknek köszönhetően valószínűleg megtalálhatunk néhány stílusos festményt, vagy az összes többi textiliához jól illő függönyöket is. Arra kell ügyelniük, hogy a hálószobát ne dekorálják túl, hogy a chi rendesen áramolhasson ott is, és nyugodt lehessen az esti pihenésük. Ha túl sok a szögletes bútor bármelyik helyiségben, akkor azt kerek levelű szobanövényekkel tudják ellensúlyozni.



Skorpió

A Skorpiók nagyon szeretik az egyedi berendezéseket, az egynyári dekorációs cikkeket nem nagyon szereti. Bútorai és kiegészítői általában klasszikus stílusúak és feltünésmentesek. A túl nagy kanapét és ülő alkalmatosságokat viszont kerülniük kellene a feng shui szabályai szerint, hogy az energia zavartalanul áramolhasson a szobában. A Skorpiók nappalija általában egységesen van berendezve, a fekete-fehér színeket különösen szívesen alkalmazzák kiegészítésként és inkább halovány megvilágítást vagy hangulatfényt szeretnek használni. Ha ezekkel a sötét sarkokat világítják meg, akkor otthonuk energetiákja remek lesz.



Nyilas

A Nyilas aktív, független és nagyon szereti a kényelmet. A kalandos nappalok után fontos számukra a pihenés, ezért nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy ágyuk kényelmes legyen, ahol vasárnaponként jó lustálkodni és finomakat reggelizni. A hálószoba fekvése szempontjából az a legjobb, ha nyugat felé néz. Az ágyuk mindenképp rendelkezzen fejtámlával, amit nem az ajtó és az ablak vonala közé helyeznek, mert ez nyugtalanságot okozhat. Ugyanemiatt az ágynemű mintája esetében kerüljék a geometriai és szögletes formákat. A szélcsengők és -forgók viszont jó energiákat vonzanak akármelyik helyiségekbe.



Bak

A Bakok általában természetkedvelők, tehát szeretik ha otthonukban is sok növény és virág található. Ha lehet, minél többet belőlük a párkányon helyezzenek el, hogy a chi bent maradjon a szobában. Mivel sokuk felelős pozícióban dolgozik, otthon is lehet íróasztaluk. Ennek elhelyezése kulcsfontosságú: ne legyen háttal az ajtónak és ne legyen közvetlenül az ablak előtt sem. Irataikat mindenképp polcon, könyvesszekrényben vagy fiókban tárolják. Általában a Bakok konyhája is praktikus berendezésű, ahol minden kézre esik. Itt arra érdemes ügyelni, hogy ne építsék be az összes falat, mert a szabad fal(ak)on keresztül jobban áramlanak az energiák és a kreatívitás is.



Vízöntő

A Vízöntők szeretik, ha nem szorítják őket szigorú szabályok közé, így általában több stílust ötvöznek otthonuk berendezésében. Hajlamosak gyakori fellángolásból engedni az éppen divatos berendezési tárgyak csábításának, így egy kicsit káoszos kinézetet kölcsönözve lakhelyüknek. Fontos azonban, hogy nem szabad túlzúfolniuk a szobákat, különösen nem a helyiség középpontját azért, hogy a chi jól körbe tudjon járni. A falakon gyakoriak lehetnek náluk a családi fotók és a különlegesebb nyaralási képek. Arra vigyázzanak csak ezzel, hogy ne legyen az összes fal végigdekorálva, mert akkor az energia beszorul, s nem tud megfelelően áramlani, ezzel sikertelenséget okozva a lakóknak.



Halak

A Halak szeretik a természetes dolgokat és ez gyakran berendezési tárgyaikon is megmutatkozik. Szeretik az évszaknak megfelelően díszíteni az otthonunkat: friss virágokkal, levelekkel, gesztenyével, ásványokkal, kagylókkal stb. Ez a feng shui szerint gyógyító energiákat visz lakhelyükre és támogatja a chi áramlását is. A Halak általában szeretik a spirituális kiegészítőket is: manadlák, gyertyák, füstölők, ugyanakkor ez akár absztraktabb dekorációban is megnyilvánulhat. A vendégük úgy érezheti, mintha egy másik világba lépne be, mikor megérkezik hozzájuk. Ügyeljenek arra, hogy amelyik szobájukban szekrény található, abban rend is legyen azért, hogy a helyiség azon részében se rekedjen bent az energia.



Sok sikert és boldogságot kívánok Nektek ezekkel a lakberendezési tippekkel!

Sebestyén Ági

Forrás: http://pozitivkisugarzas.blogspot.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mit üzen a betegség?
  2015-09-21 18:33:18, hétfő
 
  A betegség, mint tünet? Mit üzen nekünk egy adott betegség? Miért leszünk betegek?

Betegség alkalmával testünk jelzést küld nekünk, hogy valami nincs rendben velünk. Felbomlik a bennünk lévő egység. Az egészségünk megromlik. Ezért nyugodtan mondhatjuk azt, hogy a lelkünk fegyvert ragad és megbetegíti testünket.

A betegség sosem jön jókor. Mai rohanó világunkban sokan betegen kénytelek munkába járni, mert nem engedhetik meg maguknak a kiesést. Ahogy betegek leszünk azonnal érezzük a különbséget amikor egészek, egészségesek vagyunk.

Egy betegség alkalmával a tudatalattink mindig pontosan tudja, mikor kell jeleznie, hogy baj van, hogy már sok a ránk nehezedő megterhelés, de sokszor vagy nem tudatosodik bennünk, vagy nem akarjuk meghallani az üzenetet. Nincs hát más választása, mint egy adott tünetet produkálnia. Ez lelkünk leghatásosabb fegyvere, amivel elérheti, hogy végre önmagunkra figyeljünk! Kényszerítve bennünket a megállásra, lassításra.

Amikor testi szinten kezdjük el érezni, hogy fáj itt, szúr ott, nyilall, sajog, zsibbad, azt már észre kell vennünk! Meggátolja a napi ritmusunk folyékonyságát, rákényszerítve minket arra, hogy szenteljünk már egy kis figyelmet magunknak. Figyeljünk végre oda önmagunkra!

Akinek már volt komoly betegsége, az tudja, hogy olyankor a test igényli a nyugalmat, a pihenést. És mi történik ilyenkor a lelkünkkel? Természetesen megkapja azt a lehetőséget, hogy számot vessen azzal, ami eddig történt vele. Azokkal a dolgokkal, amik eljuttatták oda, hogy ,,kényszer" megállást kapjon. Az ember a ,,lábadozás" alatt lehetőséget kap a gondolkodásra, arra, hogy mélyebben magába nézhessen. Mivel minden megjelenő tünet csak a probléma ,,felszíne", így kezelése is csak ideiglenes marad mindaddig, amíg nem tárjuk fel a betegség kialakulásában szerepet játszó, lelki okokat, és azok megoldásával nem jutunk el a teljes gyógyulásig.

Amikor egészségesek vagyunk, testi, lelki és szellemi egységként, ,,egészként", harmonikusan működünk. Betegség akkor keletkezik, ha ez az egyensúly valamiért felborul. A tünetek felbukkanását általában megelőzi valamilyen lelki probléma, még akkor is, ha az bennünk nem is tudatosodik.

Amikor észleljük azokat a jelzéseket, amiket testünk közvetít felénk, nem szabad figyelmen kívül hagynunk. Mert ha idejében észrevesszük, akkor lehetőséget adunk arra, hogy mielőbb szembenézhessünk a problémánkkal.

Minél tovább halogatjuk, annál nagyobb és több figyelmeztető jelet fogunk kapni. Ha megfigyeljük, hogy mit okoz nekünk a betegség, el tudunk indulni azon az úton, hogy mit is akar üzenni számunkra a tünet, mit kell megoldanunk ahhoz, hogy a betegség, maga a tünet értelmét veszítse.

Minek azonban megvárni egy nagyobb betegséget, ha meg is tudjuk előzni azt? Amikor szembekerülünk a problémánkkal, sokszor nem akarjuk elfogadni azt, hátat fordítunk neki, legyintünk rá, hogy ,,á ugyan ez egy kis semmiség csupán". De ne kezeljük ezt olyan félvállról! Nem éreznénk jobban magunkat, amikor panaszmentesek tudnánk lenni akár minden pillanatban?

Mi az, ami a legjobban megbetegítheti a lelket?

A pszichoszomatikus betegségek (pszicho - lélek, szóma - test) leggyakrabban stressz-helyzetekből, tartós lelki megterhelésből fakadnak. Amikor munkahelyünkön hosszan tartó feszült, hangulatban kell dolgoznunk.

A rosszindulatú főnökünket, nap -mint nap el kell viselnünk, az áskálódó munkatársak légkörében tartózkodunk szinte naphosszat, és ha netán ez még megtetéződik az otthoni problémáinkkal is, az egy idő után biztosan kivágja nálunk a biztosítékot. Veszekedések a férjünkkel, feleségünkkel, esetleg anyósunkkal, a folyamatos szorongás a számlák miatt, az aggódás a gyermekeink továbbtanulása miatt, és még megannyi apróbb esetleg nagyobb problémának megélt dolog, igen könnyen kizökkent bennünket a lelki nyugalmunkból.

A félelem, a belső nyugtalanság, az idegeskedés, az izgatottság, a szomorúság, a levertség, a tespedtség, a koncentrálási nehézség, a negatív érzelmek - mint a harag, düh, gyűlölet, irigység, bűntudat, szorongás, önbecsülés hiánya - mind-mind kibillentenek az egyensúlyunkból, illetve gátolják a szervezet energiaáramlását. Elakadásokat, blokkok hoznak létre bennünk, amelyek működési zavarokat okoznak az egyes szerveknél, majd a fizikai tünetek is megjelennek. Először akut gyulladásos tünetek jelentkeznek, amelyek aztán megfelelő kezelés, odafigyelés hiányában krónikussá változhatnak.

Érdemes elgondolkoznunk tehát, hogy megéri-e figyelmen kívül hagynunk lelkünk igen fontos üzenetét, kockáztatva ezzel az életünkben a legnagyobb ajándékunk megbomlását, az egészségünk elvesztését!

Forrás: http://www.unicafe.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A vékonybél betegségeinek lelki háttere
  2015-09-21 18:29:38, hétfő
 
  Crohn-betegség

A vékonybél és a vastagbél átmenetét érintő idült gyulladás; kialakulásában a bélrendszerben felszaporodott baktériumok, vírusok és autoimmun folyamatok játszanak szerepet, dohányzás és genetikai tényezők is hajlamosítanak a betegségre.
Lelki okai: mások kihasználása, kihasználó szeretet, undokság, tudatalatti karriervágy, túlzott mélabú, elfojtott erőszakos gyűlölet, elkülönülés miatti szorongás, démonizálódás miatti félelem.
Mentális okai: elfojtott szellemi ziláltság, mentális harag, szeretetkényszer, parancsszegés.

Cöliákia
Lisztérzékenység; a gluténnal (sikérfehérje) szembeni túlérzékenység miatt kialakuló betegség, mely során a vékonybél nyálkahártyája nagymértékben károsodik.
Lelki okai:kapkodás, rémálmok, anyagiasság, agresszió, kudarcba fulladt terv, ámulás, nehézségek lenyelése, tudatalatti erélytelenség, sors miatti elfojtott elégedetlenség, elfojtott kifelé mutatás.
Mentális okai:feleselés, kétségébresztés, elfojtott helyes nézet, tervszerűtlenség, jelen életbeli kiegyenlítetlen esküszegések, minősíthetetlen hangvétel.

Vékonybél-elzáródás
Crohn-betegség, idegen tárgy, sérv, hegszövet, hasi tumor, tuberkulózis, epekő okozta bélelzáródás, volvulus, összenövések, traumás haematoma, vastagbélrák, áttétes rák, sugárzás okozta szűkület, rosszindulatú gyomorfekély, nyombélfekély és vékonybélrák okozzák a vékonybél elzáródását.
Lelki okai:letargia, önkényeskedés, szerepzavar, kitagadás, anya cserbenhagyása, elfojtott öngyötrés, túlzott szadizmus, túlzott lelki beszűkülés, elfojtott reménytelenség, félelem a lecsúszástól, testképzavarok miatti undor.
Mentális okai:hízelkedés, mesterkélt viselkedés, teljes szellemi elszigeteltség, agresszív nemiség miatti bűntudat, szellemi válság miatti negatív jövőkép.

Tejcukorbontó enzim hiánya
A bélnyálkahártya tejcukorbontó enzimhiányát egyes gyulladásos bélbetegségek, sugárkezelést követő bélkárosodás, béleltávolító műtétet követő állapot vagy veleszületett hajlam okozzák. A tejcukor-érzékenység tünetei: bélgázképződés fokozódása, görcsös hasfájdalom, heves, híg hasmenés.
Lelki okai:alantas vágyak, hibás önvédelmi reakció, jelen életbeli alaptalan félelmek, külvilág előtti csillogás, tudatalatti szemérmesség, elkárhozás miatti szorongás, érzelmi beszűkülés, elfojtott törtetés, szenvedés miatti önsajnálat, kapcso- latképtelenség, születés közbeni érzelmi trauma miatti félelem, idősek iránti vonzódás.
Mentális okai:félrevezethetőség, önintegritás elvesztése, fantáziálás miatti elfojtott bűntudat, elkárhozás téveszméje, egzisztenciális szorongás miatti negatív jövőkép, hosszantartó sikertelenség miatti negatív jövőkép.

Vékonybélfekély
Amőbás fekély, bélkarcinóma, diverticulosis, bélféreg fertőzés, bélbetüremkedés, iszkémiás colitis, arteria mesenterica ischaemia, végbélgyulladás, tífusz fekély, colitis ulcerosa és gyulladásos bélbetegség idézik elő a vékonybél fekélyét.
Lelki okai:terméketlen lázongás, érzelmi elsötétedés, kielégíthetetlen anyagi vágyak, személyiségzavar, meggyalázás, gyengédségre képtelenség, tudatalatti szexuális konfliktus, gátlás miatti képzeletben kiélt érzékiség, tudatalatti érzelmi zsarolás, ártószándék miatti tudatos károkozás, elfojtott érzelmi mellőzöttség, szellemi mellőzöttség miatti szenvedés.
Mentális okai:terméketlen képzelgés, szellemi igénytelenség, indulatkitörés miatti bűntudat.

Csípőbélgyulladás
Vírusos vagy bakteriális fertőzés miatt alakul ki a vékonybél utolsó szakaszának a gyulladása, mely hasfájással, étvágy- és testsúlycsökkenéssel jár.
Lelki okai:hazardírozás, elfogódottság, terjeszkedési törekvés, túlzott fölöslegességérzés, provokáció miatti félelem, kényszer-cselekedetek, elfojtott anyagi szemlélet, elfojtott önagresszió, félelem miatti kapcsolatszegénység, csúnyaság tévhite miatti szenvedés, perverz ötletek miatti szorongás, túlzott félelem a nemi aktustól, áttekinthetetlen helyzet miatti félelem, túlzott önbüntető hajlam, frigiditás miatti szorongás.
Mentális okai:önbizalomhiány miatti negatív jövőkép, pusztító akarat.

Vékonybélrák
A vékonybél szövetének elfajulásos elváltozása, amely a szomszédos szövetekbe terjed, a nyirokerek és a vérkeringés révén a test távolabbi szöveteiben is áttéteket képezhet.
Lelki okai:jelen életbeli negatív viselkedésminták, emberkerülés, nyomott kedély, félelem a büntetéstől, elfojtott vadság, túlzott áldozatszerep, elfojtott rosszallás, elfojtott alantas hajlamok, állandó szemrehányás miatti gátlás, gyötrelem miatti szorongás.
Mentális okai:tisztátalan gondolatok, önmagával szembeni keménység miatti bűntudat, zsarolás miatti negatív jövőkép.

Nyombélfekély
A nyombél nyálkahártyájának hiányát dohányzás, túlterheltség, szorongás, indulatosság, fűszeres ételek fogyasztása váltja ki, de gyulladásgátlók és egyes hormonkészítmények is hozzájárulhatnak a kialakulásához; a fekély minden esetben a savtúltermelés következménye.
Lelki okai: féltékenység, lelki csőd, tudatalatti bujaság, elfojtott hatalomra törés, szexfüggőség, munkahelyi nézeteltérés.
Mentális okai: szellemi javak tékozlása, pusztító illuzórikus hiedelmek, hatalomellenesség miatti ártószándék.
Nyombélgyulladás
Nyombélfekély, gyomorfekély, Helicobacter pylori és Zollinger-Ellison- szindróma okozza a mellkasi és hasi fájdalommal, vérhányással, szurokszéklettel, emésztési zavarral, puffadással és szédüléssel járó megbetegedést.
Lelki okai:megbocsátás hiánya, lelki tisztátalanság, megélhetési nehézség, furcsaságok iránti vonzalom, anyagi támasz hiánya, elfojtott félelem a bezártságtól, túlzott bosszankodás, titkolt félelmek miatti szenvedés, érzelmi manipuláció miatti szorongás, mentális szétforgácsolódás miatti szorongás, megrágalmazottság miatti gátlás, lelki megkeményedés, rossz kapcsolat rokonokkal, testi-lelki elgyengülés, elfojtott gonoszság, elátkozottság miatti szorongás, partnerrel szembeni ellenérzés, tartalmatlan élet miatti szenvedés.
Mentális okai:szabályok megszegése, megbízhatatlanság tévhite, szószegés ártóimpulzusa, elátkozottság tévhite, önátvilágítás hiánya, szégyent vallás miatti hitehagyottság.

Nyombélszűkület
A nyombél átmérőjének csökkenését nyombélfekély vagy fejlődési rendellenesség okozza.
Lelki okai:pimaszság, nagyravágyás, lelki éhség, érzéki világhoz való kötődés, sötét megérzések, bosszantó viselkedés, döbbenet, tudatalatti lelki-szellemi védekezés, énrombolás, tudatalatti félelem az ismeretlentől, kétségbeesés miatti gátlás, elfojtott társaságigény.
Mentális okai:elfojtott akaratosság, lebőgés, jelen életbeli bűnös szóbeli kinyilatkoztatások, megpróbáltatás miatti negatív jövőkép, munkahelyi kapcsolatok diszharmóniája miatti hitehagyottság.

Vékonybélvérzés
A fekély, Crohn-betegség és daganatok okozta vékonybélvérzés tünetei: vérzés a belekben, hasi fájdalom, vérszéklet, szurokszéklet, őrölt kávé színű széklet, élénkvörös vér a hányadékban, gyengeség, hasmenés, sápadtság, légszomj, szédülés és fáradtság.
Lelki okai: túlzott halálfélelem, túlzott félelem a szexuális érintkezéstől, elfojtott fajtalankodási vágy, családon belüli elidegenedés miatti szorongás, túlzott anyai védettség iránti vágy, túlzott szeretethalmozási vágy.
Mentális okai:ok nélküli bűntudat, helyezkedés miatti ártószándék.

Vékonybélsérv
Enterokele; vékonybél elzáródása vagy korábbi hasi műtét (pl. májtranszplantáció, gyomor-bypass) okozza.
Lelki okai: harácsolás, leplezett félelem, flegmaság, erőlködés, melegség utáni vágy, istenvertség érzése, félelem a kötelezettségvállalástól, félelem miatti lelki függőség, gyógyíthatatlan betegség miatti szenvedés, jelen életbeli érzelmi karmateher miatti szorongás, tudatalatti luxusimádat.
Mentális okai:hóbortosság, normák túlzott betartása, életfeladattól eltérő életideálok követése, megfeddettség, elfojtott piszkálódás, létrontás miatti bűntudat.

Bélelzáródás
Valamilyen szilárd akadály (bélsárrög, daganat, idegentest stb.), csavarodás, kizáródott sérv vagy a bélmozgató izmok reflexes bénulása miatt a bélürítés teljesen leáll.
Lelki okai:beteges hajlam, lankadtság, lelki kihasználás, luxusszeretet, elnyomott belső konfliktus, testkultusz, elhagyottság miatti szorongás, szellemi magány miatti szenvedés.
Mentális okai:spirituális krízis, ellaposodott kapcsolat miatti negatív jövőkép, tudálékosság, őrült szeretet miatti bűntudat, állandó önigazolás, túlzott intellektualizálás, gerinctelenség miatti ártószándék, szégyenletesség tévhite, gyanúsítgatás.

Forrás: https://www.facebook.com/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2015.08 2015. Szeptember 2015.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 74 db bejegyzés
e év: 1028 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 130
  • e Hét: 1614
  • e Hónap: 7986
  • e Év: 58777
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.