Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Virágkonyha
  2015-09-21 22:32:04, hétfő
 
  Virágkonyha Halmos Monikával: isteni gyomsaláta tojással - a kertből





Lassan egész salátabárt kínál a kert: amiket undok gyomnak mondunk, azok akár a tányéron is végezhetik. Hogy mi ehető, és mi nem, mit érdemes leszednünk, azt bizony jó, ha megtanuljuk, nehogy kellemetlen meglepetések érjenek! Megéri, mert egy ilyen nevetős saláta feldobja a reggelt!




Forrás: Virágkonyha Halmos Monikával

Hozzávalók:

4 marék zsenge ,,gyom" kedvünk és idény szerint: sóska, útifű, tyúkhúr, pitypang-, ibolya- és százszorszéplevél, ibolya- és százszorszépvirág, vadárvácska,
4 keményre főtt tojás,
2 evőkanál virágecet,
só,
1 evőkanál méz,
esetleg 2 dl kefir

A saláta elkészítési módját ITT találod:
Link

Forrás: http://www.life.hu/sztarszerzok/viragkonyha
 
 
1 komment , kategória:  Ehető virágok és receptek  
Virágkonyha
  2015-09-21 22:27:34, hétfő
 
  Virágkonyha Halmos Monikával: Levendulás-mézes füge




Az ősz kedves üzenete levendulakedvelőknek. Zamatos, ragacsos füge, friss dió és illatos levendula a másodvirágzásból. Meleg harmónia, őszi estére való. Egy pohár olaszrizlinggel a legtökéletesebb választás.

Hozzávalók:

8 db érett füge,
20 dkg dió,
4 evőkanál méz,
8 szál friss levendula,
5 dkg vaj





Forrás: Virágkonyha Halmos Monikával

Elkészítése: A sütőt felforrósítjuk. A megmosott és megtörölgetett fügéket keresztirányban behasítjuk, majd egy vékonyan kivajazott tűzálló tálba vagy kis tepsibe állítjuk. A durvára darált vagy késsel összevágott diót a mézzel és a lemorzsolt levendulavirággal összekeverjük, a fügék közepét megtöltjük a mézes-levendulás dióval. Minden füge tetejére egy-egy pici darabka vajat helyezünk, majd a forró sütőbe (vagy grillsütőbe) tesszük 5-6 percre. Ezalatt a gyümölcs átforrósodik, a méz, a vaj és a levendula csodás aromával gazdagítja az édes gyümölcsöt. Forrón kínáljuk.

Forrás: http://www.life.hu/sztarszerzok/viragkonyha
 
 
0 komment , kategória:  Ehető virágok és receptek  
Virágkonyha
  2015-09-21 22:24:20, hétfő
 
  Virágkonyha Halmos Monikával: Dáliával búcsúzik a nyár




Színes szirmok a salátában. Meglepő? Lehetséges, de megéri megkóstolni: ízletes és egészen extra ízkombináció zöldségekkel házasítva.




Forrás: Halmos Mónika

Hozzávalók:

1 kisebb, zsenge cukkini,
40 dkg paradicsom,
2 zöldpaprika,
só,
3-4 evőkanál virágecet,
2 evőkanál cukor,
csipetnyi őrölt fehérbors,
2 kisebb dáliavirág

A cukkinit és a paradicsomot megtisztítjuk, és kockára vágjuk. A paprikák húsát cikkekre szeljük, és a paradicsom- meg a cukkinikockákkal lazán összekeverjük, megsózzuk. Öt-tíz percig állni hagyjuk, majd virágecettel megöntözzük, cukorral, őrölt fehérborssal ízesítjük. Átforgatjuk, beletesszük a dáliaszirmokat, és máris tálaljuk. Pirítóst kínáljunk a színpompás salátához.

Forrás: http://www.life.hu/sztarszerzok/viragkonyha
 
 
0 komment , kategória:  Ehető virágok és receptek  
Dió
  2015-09-21 21:57:26, hétfő
 
  Egy kis vacsi utáni nass



 
 
0 komment , kategória:  Virágok, gyümölcsök, termések  
Hántolt köles saláta
  2015-09-21 21:54:39, hétfő
 
  Hántolt köles saláta

Hozzávalók:

250 g hántolt köles
1 csomag retek
2 db paradicsom
2 szál újhagyma
1 csomag petrezselyem
fél citrom leve
4 evőkanál olívaolaj
őrölt fekete bors

Elkészítési idő 20 perc

Elkészítés:

Másfél liternyi sóval ízesített vízben főzzük puhára a kölest, majd tésztaszűrőn szűrjük le, és hideg vízzel leöblítve hűtsük le. Várjuk meg, amíg jól lecsepeg, majd borítsuk egy nagy salátástálba.

Karikázzuk bele a megtisztított újhagymát, tegyük hozzá a megmosott, felkockázott paradicsomokat, és a cikkekre vágott retket.

Citromlével, felaprított petrezselyemmel, őrölt fekete borssal és ízlés szerint ízesítsük kevés sóval. Csorgassuk meg olívaolajjal, majd keverjük össze, végül tegyük a hűtőszekrénybe.





Megjegyzés:

Tonhalkonzervvel összekeverve egy új saláta recepttel lehetünk gazdagabbak!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Szilvásgombóc - ahogy Sylvia készíti
  2015-09-21 21:52:14, hétfő
 
  Szilvásgombóc - ahogy Sylvia készíti

Hozzávalók:

A gombóc tésztájához:
1 kg burgonya
1 db tojás
1 púpos evőkanál zsír vagy 2 ek olaj
30-40 dkg finomliszt
csipet só
A töltelékhez:
kb. 25-30 db szilva
kb. 10 dkg kristálycukor vagy barnacukor
2 tk őrölt fahéj
A bevonáshoz:
3 ek olaj
15 dkg zsemlemorzsa
porcukor ízlés szerint

Elkészítés:

A burgonyát tegyük fel héjában főni. Amikor megpuhult, öntsük le róla a vizet és langyosra hagyjuk kihűlni. A héjában főtt krumplit sokkal könnyebb még melegen meghámozni, mint hidegen! Ha ezzel megvagyunk, még melegen törjük össze, vagy nyomjuk át krumplinyomón. Most tényleg hagyjuk teljesen kihűlni. A kihűlt, áttört krumplihoz adjunk egy tojást, egy púpos evőkanál zsírt, egy csipet sót, és a lisztet. (A liszt mennyiségét nem lehet pontosan meghatározni, mert a krumpli fajtájától is függ, hogy mennyi lisztet vesz fel!)

Na itt nem árt egy kis tapasztalat: ha kevés a liszt, akkor nem áll össze a tészta, ha túl sok, akkor meg kemény lehet! Ezért először tegyünk bele kevesebb liszt mennyiséget és érezni fogjuk, hogy kell-e bele még több. Jól gyúrjuk össze, hogy egynemű, rugalmas, lágy tésztát kapjunk.

Formáljunk belőle cipót és tegyük egy lisztezett nyújtódeszkára. Nyújtófával nyújtsuk kb. fél cm, kb. egy ujjnyi vastagra. Időnként lisztezzünk kicsit a tészta alá, nehogy leragadjon.

A kinyújtott tésztát kb. 8-9 cm-es négyzetekre vágjuk. A szilvákat félbevágjuk, magját eltávolítjuk és a fahéjjal összekevert cukorból kávéskanállal a mag helyére teszünk picit, és a szilvákat a tésztakockák közepére helyezzük. Majd a tészta négy csücskét összefogjuk, összenyomkodjuk, úgy zárjuk össze, hogy ne maradjon rés rajta. Két lisztes tenyerünk között ügyesen görgetve formázzunk szép gombócokat, majd dobjuk, a már lobogó vízbe. Egy-két perc múlva óvatosan, fakanál segítségével nézzük meg, hogy nem ragadt-e gombóc a lábas aljára. Ha így történt, akkor egy finom mozdulattal kimenekítjük a fogságból :).

Egy idő után a gombócok feljönnek a víz felszínére, ekkor hagyjuk még két-három percig főni. Majd leszűrjük alaposan őket.

Az olajon egy nagyobb serpenyőben folyamatos keverés mellett megpirítjuk a zsemlemorzsát. Vigyázat, mert hamar megéghet! Pár perc alatt elkészül. A gombócokat a zsemlemorzsára tesszük, kicsit meghempergetjük őket. Érdemes ügyesen rázogatni az edényt, hogy a gombócok pörögve-forogva, minden oldalukon zsemlemorzsásak legyenek. Ezután már nincs más feladatunk, mint még melegen, sima porcukorral, illetve aki szereti, fahéjas porckorral meghintve tálalni.





Megjegyzés:

Hozzávalók: 4-5 főre.

Némi konyhai jártasságot igényel az elkészítése, de nem lehetetlen feladat! A klasszikus változatban szilva töltelék van, de megtöltheted barackkal is vagy házi lekvárral is ha úgy tartja kedved!

A receptet és a fotót Sylvia Gasztro Angyal küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Csirkemell kínai zöldségekkel
  2015-09-21 21:50:24, hétfő
 
  Csirkemell kínai zöldségekkel

Hozzávalók:

50 dkg csirkemellfilé
3 evőkanál olaj
45 dkg mélyhűtött kínai zöldségkeverék
1 marék szójacsíra
2 evőkanál szójaszósz
bors
kínai ötfűszer keverék

Elkészítés:

A megmosott, leszárított húst vékony csíkokra vágjuk. Az olajat nagyobb, mélyebb serpenyőben felforrósítjuk, és a csirkehúst megsütjük benne. Kivesszük, félretesszük.

A visszamaradt zsiradékra öntjük a fagyos zöldséget és a szójacsírát, és kb. 6 perc alatt megpirítjuk. A szójaszósszal meglocsoljuk, ízlés szerint borssal és kínai ötfűszerrel megszórjuk.

A húst visszatesszük a zöldségekre, összekeverjük, átforrósítjuk, és azonnal tálaljuk.





Megjegyzés:

Fotó: Springerpics

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Sajttal töltött kiflik
  2015-09-21 21:48:36, hétfő
 
  Sajttal töltött kiflik

Hozzávalók:

300 g leveles tészta
1 db tojás
100 g camembert
50 g spenót/sóska
50 g sonka
durva szemcséjű só
szezámmag vagy köménymag
liszt a tészta kinyújtásához

Elkészítés:

A tésztát egy liszttel megszórt deszkán nyújtsuk ki, majd egy derelyevágóval szeleteljük fel kb.12 darab háromszög alakú szeletre.
A tésztaháromszögek rövidebbik oldalára tegyünk egy darabka sajtot, egy szelet sonkát és egy kis spenótot, majd tekerjük fel.
Az így elkészített kifliket tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, kenjük meg a felvert tojással, majd szórjuk meg sóval, szezámmaggal vagy köménymaggal. A kifliket 200 °C-ra előmelegített sütőben süssük kb. 15 percig.





Megjegyzés:

Camembert helyett más, puhább jellegű sajtot, esetleg sajtkrémet is használhatunk. A lényeg, hogy erőteljes ízű legyen!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Békés, boldog hetet!
  2015-09-21 20:16:20, hétfő
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

További jó estét!
és




 
 
0 komment , kategória:  Hetet  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2015.08 2015. Szeptember 2015.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 346 db bejegyzés
e év: 4135 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 528
  • e Hét: 7329
  • e Hónap: 12367
  • e Év: 142074
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.