Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Gyorshír: módosítják a költségvetést, sokba kerül a migráció
  2015-09-21 20:52:54, hétfő
 
  A stadionos lenyúlások már kezdenek ciki lenni. Úgy néz ki, a kerítésépítéssel lehet most folytatni az ország lerablását és rengetegen még tapsolni is fognak hozzá.



Gyorshír: módosítják a költségvetést, sokba kerül a migrációs krízis

Propeller ma, 17:44

Módosítják az idei költségvetést, a migránsválság kezelésére a kormány újabb 30 milliárd forintot szán - jelentette be Adorján Richárd, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) helyettes államtitkára hétfőn az NGM háttértájékoztatóján.

Adorján Richárd elmondta: a módosítás során a rendkívüli kormányzati kiadások költségvetési soron lévő összeget 60 milliárd forinttal, 160 milliárd forintra emelik.

Hozzátette: lesz egy 1 milliárd forintos módosítás is a migránsválság kezelésére, ez az összeg gyakorlatilag "vésztartalék" lesz. Az 1 milliárd forintos előirányzat a BM költségvetési fejezetében lesz majd - mondta a helyettes államtitkár.

http://propeller.hu/itthon/3155928-gyorshir-modositjak-koltsegvetest-sokba-kerul- migracios
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Quaestor, Tiborcz, Rogán – kellemetlen ügyeket söpört
  2015-09-21 20:31:19, hétfő
 
  Quaestor, Tiborcz, Rogán - kellemetlen ügyeket söpört el a menekültválság

ma 16:48


MTI Fotó: Máthé Zoltán


A menekültválság eldurvulása arra is jó volt, hogy elterelje a figyelmet a kellemetlen ügyekről - értékelte a helyzetet belső körben, a velencei frakcióülésen a vs.hu forrásai szerint Orbán Viktor.

A kormány az év eleje óta, a Charlie Hebdo-merénylettől kezdve egyre többet beszélt a menekültügyről, eleinte pedig gyakori értelmezés volt a sajtóban, hogy mindez inkább csak politikai akció a rohamos népszerűségcsökkenés megállítására. Ahogy aztán a helyzet egyre súlyosabb lett, egyértelművé vált, a politikai haszonszerzés mellett nagyon is valós problémákról van szó.

Az utóbbi hetekben pedig már gyakorlatilag semmilyen más témáról nincs szó a magyar sajtóban. Ez egyfelől érthető, soha nem látott jelenetek zajlanak Magyarországon. Másfelől pedig, ahogy az szintén a vs.hu cikkéből derül ki, Orbán Viktor utalt is arra a frakcióülésen (ha nem is nyíltan kimondva), hogy ,,a kormány augusztus közepétől tudatosan nem avatkozott be a Keletinél és az ország több pontján kialakult káoszba, hanem hagyta eszkalálódni a helyzetet, hogy az emberek a bőrükön érezzék, mekkora a probléma, amitől a kormány megvédi-megvédte őket".

Ma már senki sem vitatja, hogy a menekülthelyzet súlyos, ahogy azt sem, mindez belpolitikailag sokkal jobb a Fidesznek, mint a néhány hónappal ezelőtti helyzet, amikor belső pártviszályokról és időközi választási vereségekről szóló cikkekkel volt tele a média.

Milyen kellemetlen ügyekre gondolhatott Orbán?

Quaestor-ügy

Nagy kapkodással indult márciusban a Quaestor-botrány kezelése, az ügyet csak a kártalanítás ígéretével és a szocialisták bűneinek sulykolásával tudta többé-kevésbé eltolni magától a kormány, amelynek több vezetője is igazolhatóan nagyon jó viszonyban volt a bedőlt csaló cég tulajdonosi körével, sőt állami és önkormányzati is üzleteltek a Quaestorral. Nyáron, a menekültügy árnyékában a kormány gyakorlatilag kifarolt saját, nyilvánvalóan törvénytelen kártalanítási tervéből, és továbbra is megválaszolatlanok azok a súlyos kérdések, ami az ügy kirobbanásakor felmerültek. Például hogy hol volt a felügyelet, miért nem zavarta korábban a kormányt, hogy nem tudja, hol van az állami pénz, hogy mi volt Tarsoly Csaba fideszes kapcsolataival, miért hagyta az ügyészség az Orgován Bélás vagyonmentést és a többi.
Soós Lajos / MTI
Tarsoly Csaba Erdő Péter társaságában. Soós Lajos / MTI

Ráadásul egy sor további brókerügy van a Quaestor-ügy mellett, és egyik sem volt egy diadalmenet. Láthatóan csődöt mondott a kártalanítás a Buda-Cash ügyében is, hivatalok packáznak károsultakkal, az MNB-s felszámolócég nem válaszol, rengetegen nem kaptak vissza pénzt. Közben a cég alapító-tulajdonosa, Pintér Zoltán továbbra is szabadlábon van, az őrizetbe vettek ellen nincs vádemelés.

Alig halad az egyik legsötétebb ügy, a Hungária/Biztonság Trade felderítése. Továbbra sem tudjuk, hogy a kormánynak két minisztert adó Karcagon tevékenykedő Kun-Mediátor hogyan hálózhatta be a kisvárost évtizedeken keresztül. A brókerügyek egyik járulékos áldozata, a Kézizálog ügyében éppen most derült ki, hogy az egyik állami hatóság hazugsággal próbálta leplezni, hogy benne volt a trombitarezes aranyhamisításban.
Nyomozás Tiborcz volt cégének ügyeiben

Július végén kezdett nyomozni a rendőrség Orbán Viktor veje, Tiborcz István volt cégének, az Elios Zrt.-nek ügyeiben. Az Elios 217 ezer forintot számlázott ki olyan lámpatestekért, amik másnál csak 139 ezerbe kerültek, a végösszegek tíz- vagy százmilliós többletkiadást is jelenthettek önkormányzatoknak, ahogy azt a Direkt 36 részletesen feltárta.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály Kiemelt Ügyek Osztálya a közbeszerzési eljárásokkal kapcsolatban ,,versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési és koncessziós eljárásban bűntettének gyanúja miatt" eljárást indított, ismeretlen tettes ellen. Az Elios Innovatív Zrt. gyanús közbeszerzése miatt egyébként már az OLAF, az Európai Csalásellenes Hivatal is vizsgálatot kezdett.
Tiborcz a Sziget VIP-ban. Fotó: olvasónk.
Tiborcz a Sziget VIP-ban. Fotó: olvasónk.

A miniszterelnöki vőnek minden bizonnyal éppen ezért kellett eladnia a cégét.
Rogán és a lakások

Az új politikai kabinetfőnöknek legutóbb a nyáron került elő egy kellemetlen története még polgármester korából (számos korábbi hasonló ügy után). Július végén előbb megírtuk, hogy Rogán Antal Belváros-Lipótváros volt polgármestere egy 2008-as pályázat során odautalt egy Károly körúti önkormányzati irodát fideszes elődje, Karsai Károly családjának.

Nem sokkal később kiderítettük azt is, hogy az azóta frakcióvezetőként dolgozó Rogán majdnem egy egész emeletet kiosztott az épületben önkormányzat egykori és mostani emberei között - áll a 444 cikkében. Az önkormányzat azóta nem válaszolt kérdéseinkre.
Lassul a gazdaság

Ahhoz képest, a magyar gazdasági növekedés nagyjából 2007 és 2013 között folyamatosan a leggyengébb az egész régióban, elég rövid életűnek tűnik a tavalyi választások előtt, jól időzítve indult fellendülés. A második negyedéves 2,7 százalékos növekedés nagy csalódás volt, és innen az uralkodó várakozás szerint az év hátralevő részében, aztán jövőre még gyengébb lehet a növekedés. Elemzők már most a gazdaság kemény földet éréséről beszélnek.

magyar gdp 2005

A mostani trend alapján nem lehet az európai átlaghoz való felzárkózásról beszélni, és a lakossági fogyasztásbővülés is inkább csak papíron létezik. Az MNB és NGM minden erőlködése ellenére a bankok továbbra sem találnak túl sok olyan projektet, amit érdemesnek találnának arra, hogy pénzeljenek, a vállalati hitelek még mindig esnek. És most épp a gazdaságot nagyjából egyedüliként mozgató EU-s pénzekkel is baj van, az EU egy ideje nem fizet, helyette a magyar kasszából fizetik az EU-s projekteket, ami miatt a költségvetési hiány szállt el. Érdemes megnézni például az építőipari rendelésállományt: éppen feleannyi van belőle, mint egy éve (különösen érdekes, hogy miközben a lakásárak és a bérleti díjak az ország néhány részén lendületesen emelkednek, lakásépítés gyakorlatilag nincs).
Metróberuházás

A 3-as metró felújítása eleve többe kerül, mintha új szerelvényeket vettünk volna - a beruházás ellentmondásairól bővebben itt írtunk. Kiderült az is, hogy a győztes orosz ajánlattevőnél egy észt cég nem csak, hogy kilencmilliárd forinttal olcsóbb ajánlatot adott, de több elemében korszerűbb megoldásokat javasolt és öt évvel hosszabb garanciát vállalt.
Ilyen szépek lesznek a felújított metrók.
Ilyen szépek lesznek az oroszok által felújított metrók.

Aztán jött az újabb fordulat, és kiderült, még el sem kezdték a munkát, máris 40 milliárddal többe kerül. A 3-as metró alagútfelújítását eredetileg 125 milliárd forintra tervezték, most már 165 milliárdnál járnak.

Az unió most már egyáltalán nem biztos, hogy finanszírozná a projektet, a kormány pedig lehet, hogy kihátrálna az egészből.

http://444.hu/2015/09/21/kellemetlen-ugyek/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Titokban kell tartani a lopást – üzenik a fideszesek
  2015-09-21 20:20:21, hétfő
 
 
Keresztbe feküdt a kormánypárt az átláthatóságnak
Titokban kell tartani a lopást - üzenik a fideszesek

A Fidesz leszavazta Habony Árpád, Andy Vajna ellenőrizhetőségét, a MET-ügy átláthatóságát és a szigorúbb képviselői vagyonnyilatkozatokat - közölte az LMP.
Kapcsolódó írásaink

Az LMP eltávolítaná a ,,közpénzek közelében lebzselő kísérteteket"
Lex Vajna?
Együtt: állami autóval dodzsemeztek a fideszes kiskirályok?

Az Országgyűlés mai ülésnapján a fideszes többség tárgyalni sem engedte azokat a törvényjavaslatokat, amelyek nagyobb átláthatóságot teremtettek volna Habony Árpád és Andy Vajna, valamint a MET-hez vándorló milliárdok körül, és nem engedték tárgysorozatba venni az országgyűlési képviselők hozzátartozóira is vonatkozó, szigorúbb vagyonnyilatkozati kötelezettségét sem.

Az LMP szerint ezt azt jelenti: a kormánypárti képviselők nem gondolják azt, hogy a kormány mögött álló szürke eminenciásoknak átláthatónak kellene lenniük.

Nem gondolják azt, hogy a kormánynak a közpénzekhez való hozzáférésből ki kellene zárni az off-shore hátterű cégeket.

Nem gondolják azt, hogy nem helyénvaló a kormányhoz közelállók számára százmilliárdos hasznot hozó MET-ügy kapcsán megteremteni az átláthatóságot, és nem gondolkodnak azon, hogy miként lehetséges, hogy az állami energiakereskedelem nem éri meg, miközben ugyanaz a tevékenység magánkézben milliárdokat termel.

Azt sem érezték fontosnak a fideszesek, hogy megismerhető legyen az országgyűlési képviselők hozzátartozóinak a vagyonnyilatkozata is.

Azzal sem értettek egyet, hogy a vagyonnyilatkozatokban fel kelljen tüntetni az állami tulajdon használatát, így a képviselők és hozzátartozóik földbérletét.

Végül azt is leszavazták a kormánypárti képviselők, hogy a kistelepülések polgármestereinek illetményéről tárgyalhasson a parlament.


http://www.168ora.hu/itthon/keresztbe-fekudt-a-kormanypart-az-atlathatosagnak-139 242.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Most a bevándorló muzulmánok az utcaseprők és a szemetesek,
  2015-09-21 20:12:12, hétfő
 
  Most a bevándorló muzulmánok az utcaseprők és a szemetesek, ötven év múlva viszont mi leszünk azok
2015. szeptember 21. 12:28
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

hajlekony.jpgBizony nincsen lehangolóbb, sőt elkeserítőbb annál, ahogyan oly sokan viszonyulnak a bevándorló muzulmánokhoz. Hozzájuk nem jutnak el a szíriai és iraki keresztények általuk való véres üldözéséről szóló hírek? Miért, hogy még mindig homokba dugják a fejüket és hirdetik, hogy az iszlám is az európai kultúra része? Holott erről szó sincs! Az európai kultúra a kötelességteljesítésen alapul. Ez pedig római és nem iszlám örökség.

Persze abban, hogy az emberek oly nagy többségének agyához el sem jutnak az iszlám valódi, Koránból ismert tanításai és híveinek, a muzulmánoknak (mohamedánoknak) ezen alapuló magatartásformái, nem kis szerepük van azoknak az önmagukat ,,keresztény"-nek mondó értelmiségieknek, akik maguk is vagy hallgatnak az iszlám természetéről, vagy annak a kereszténységgel rokon mivoltát hirdetik. Persze szerencsére vannak kivételek köztük. Ilyen Maróth Miklós, a tudós klasszika-filológus, orientalista, aki Kmoskó Mihály méltó hivatásbeli utódjaként a minap a METANOIA videostúdiónak nyilatkozott az iszlám igazi arculatáról. Alig tizenkét percben elmondta mindazt, amit mindenkinek tudnia kellene ez ügyben.

Amint, tévedéseket eloszlatandó, hangsúlyozta, nem az kelt az emberben ellenérzést önmagában, hogy a muzulmánok köztereken úgy imádkoznak, ahogyan, hanem az, hogy egy keresztény ugyanezt bizony aligha tehetné meg, legalábbis büntetlenül, egy muzulmán ország főterén. Ott sokszor már a Biblia puszta birtoklása miatt is börtönbe zárhatják az embert!

Már jóval a most minket is elért menekülthullám előtt jelentek meg becslések az emiatt a nálunknál jóval veszélyeztetettebb Nyugat-Európában arról, mi várható a további muzulmán bevándorlás során. Ezek egyöntetűen arra figyelmeztettek, körülbelül ötven év múlva bekövetkezik az az állapot, hogy a muzulmánok többségbe kerülnek kontinensünkön.

A mostani folyamatok ezt pedig egyértelműen csak megerősítik. A jelenlegi muszlim bevándorlók tömegei ugyanis nem mások, mint amolyan előőrsök, akik személyenként nyolc-tíz családtagot hoznak magukkal. Éppen ezért már most prognosztizálható, talán nem is kell fél évszázad ahhoz, hogy teljesen megváltozzon Európa népességének összetétele.

Mindeközben azonban sokan az integrációt hajtogatják, de anélkül, hogy végiggondolnák, mit is jelent ez? Vajon munkaerőként akarják-e integrálni a bevándorlókat, vagy meg akarják tanítani őket az ország nyelvére, és kész? Csakhogy ők megtartják muzulmán vallásukat és a velük járó kultúrájukat, miközben kijelentik, hogy ez is az európai kultúra alkotórésze.

Erről azonban szó sincsen! Az európai kultúra mindenben római gyökerű. Ennek alapja a kötelességteljesítés, a kötelesség iránti pozitív viszony, ami erkölcsi parancs. Ha a diák vagyok, tanulok, ha szülő, gyermekeimről gondoskodok, ha munkás, munkámat a lehető legjobb tudásom szerint végzem. Ez határozza meg hazám iránti viszonyomat is.

Ám ha így meg tovább, Európa megszűnik hagyományos értelemben és egy új Európa fog születni, ami viszont már nem fog hasonlítani a régire, a klasszikusra. A muzulmán többség közepette egészen elenyésző kisebbségbe szorulnak a keresztények. Most a bevándorló muzulmánok az utcaseprők és a szemetesek, ötven év múlva viszont mi leszünk azok.

Valaha Arisztotelész több mint száz görög állam történetét és alkotmányát tanulmányozva arról írt a Politeiában, hogy minden görög államban, ahol nagy számban települtek be idegenek, előbb-utóbb az őslakosok és az idegenek között kenyértörésre került sor. Ha az őslakosok voltak többségben és erősebbek voltak, elüldözték a betelepülőket.

Ha viszont a betelepülők voltak többségben, elüldözték az őslakosokat. Márpedig a dolgok jelenlegi állása szerint ez a forgatókönyv vár Európára is. Pedig tanulhatnánk akár csak a saját történelmünkből is. A hódító muzulmánok eleinte fegyvertelen turistáknak álcázták magukat, majd egyszer csak előrántották fegyvereiket és mindenütt lemészárolták a várőrséget.

Tanulság? ,,Estote ergo prudentes sicut serpentes et simplices sicut columbae." ,,Legyetek ravaszak, mint a kígyók, és legyetek szelídek, mint a galambok." (Mt 10, 16) Holott a ravaszság és a szelídség csak együtt érvényesülhetnek igazán. Mostanság viszont mintha csak a szelídség lenne a fontos, elvágva ezzel önvédelmünk érvényesítésének szálait.

Maróth professzor okulásként ezután a következő esettel érzékeltette, miről is van szó:

,,A menekültek segítségre jutnak, de tudták, hogy ők mit vállalnak. Tehát amikor egy útnak nekivág az ember, akkor számolni kell a nehézséggel, nem pedig ott állni és azt mondani, szerencsétlen vagyok, de csak az én játékszabályaim szerint lehet segíteni rajtam. Szegeden egy vesebeteget gyorsan kórházba kellett vinni, életmentő műtétet kellett rajta végrehajtani, hónapok óta nem volt dialízisen, és sokkos állapotba került, a kórházba bevitték. Amikor magához tért, tépte ki magából a vezetékeket, mondván, hogy hozzá orvosnő ne nyúljon. Na most ha Európába eljött, akkor vagy elfogadja az európai játékszabályokat, vagy menjen haza. Ez nem irgalmasság kérdése. Tehát ő nem jöhet ide, és mondhatja meg, hogy a kórházban ki legyen az az orvos, aki őhozzá hozzányúl és megmenti az életét."

Hozzátette, érthetetlen, miért fogadunk be háborús övezeten kívülieket, amikor nálunk gazdagabb államok nem teszik meg ezt, éspedig azért, mert ők tudják, felforgató tevékenységet folytatnának ott is. Ezért aztán idejönnek. Különben is, miért nem legális átkelőhelyeken jönnek? Miért vigyáznak arra oly gondosan, hogy ne legyen iratuk, illetve ha mégis, azon hamis születési dátum szerepeljen? Merthogy negyven százalékukon az áll, hogy az illető január 1-jén született.

Már csak zárszavát idézem: ,,Aki hazugsággal próbál meg bejönni, miért gondolja azt, hogy ő megérdemli azt, hogy itt védelmet adjanak számára, és ki ellen adjanak, ha nem tudja bizonyítani, hogy bárki is üldözte őt? Ezeket a kufárokat nem irgalmasság befogadni, hanem ostobaság."

Amikor végighallgattam Maróth professzort, feltűnt még valami. A tizenkét percben egyszer sem tett említést ,,zsidó-kereszténység"-ről. Számára csak kereszténység létezik. Előtag nélkül. Egy biztos: az általa elmondottakat megszívlelhetnék politikusaink is. Igaz, közöttük fehér hollók az értelmiségiek.


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=86825
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ingyenes kézikönyvvel képzik ki "jogaikra" a migránsokat
  2015-09-21 20:08:42, hétfő
 
  2015. 09. 21. 18:03

Ingyenes kézikönyvvel képzik ki "jogaikra" a migránsokat

Érdekes kis füzetre bukkant a Sky News stábja Leszboszon. A migránsok által elárasztott görög sziget partjainál egy alaposan elázott zsebkönyvet találtak, amelyben tippekkel, térképekkel, és telefonszámokkal látják el a bevándorlókat, hogy megkönnyítsék útjukat Nyugat-Európába.
Az arab nyelvű kisokost a Földközi-tengeren átkelő migránsokat segítő WatchTheMed, és a w2eu nevű civil szervezet adja ki. Az utóbbi rejtélyes betűszó feloldása: Wellcome to Europe! (Isten hozott Európában!). Német és brit blogok szerint a w2eu mögött a Soros Alapítvány áll, bár erre vonatkozó megbízható forrást nem találni.

Egy neve elhallgatását kérő aktivista a brit televíziónak elmondta: önkénteseik Törökországban és Görögországban igyekeznek minden menekültet ellátni ezzel a kézikönyvvel.


A füzetben vannak nagyon hasznos és humanitárius szempontból támadhatatlan dolgok is: egy 24 órában elérhető telefonszám, amelyet a tengeren, vagy a parton bajba került emberek hívhatnak, a vonal másik végén levő önkéntesek pedig értesítik az illetékes parti őrséget.

Az már vitathatóbb, hogy a w2.eu honlapján azzal fogadják a látogatót, hogy Isten hozta őt Európában

a szabad mozgáshoz mindenkinek joga van.

Sőt, e "joguk" érvényesítéséhez valóságos kiképzést kaphatnak azok, akik végigböngészik az oldalt. Majd' minden európai országban megadnak olyan szervezeteket, telefonszámokat, amelyek segítenek nekik, hogy "szabadon mozoghassanak". Magyarországon ez a Menedék Alapítvány.

Ezzel a nemes szándékkal csak egy apró gond van.

A "szabad mozgáshoz való jog" nem létezik.

Illetve nem úgy, ahogyan azt most a gyanútlan bevándorlókkal el akarják hitetni. Szabad mozgáshoz azoknak van joga, akik az adott országban kötelező úti okmányokkal rendelkeznek, Ehhez célszerű a határátkelőket igénybe venni, a zöld határon átlibbenni, ugyanis

a világ nagyjából minden államában törvénytelen.

Ez egyedül azokra nem vonatkozik, akik menedékjogi kérelmet nyújtanak be. Ezzel viszont jár egy csomó olyan kötelezettség, amelyek ideiglenesen épp e szabad mozgás korlátozásával járhatnak. Menekülttáborba kell menni, ott regisztrálni kell, ujjlenyomatot megadni, és legalább pár mondatban megindokolni, hogy mit is keres az illető nálunk. Ezek mind olyan dolgok, amelyeket a migránsok a lelkes jogvédőktől nem nagyon hallanak. Csak azt, hogy jogaik vannak, és jogok érvényesítéséhez segítséget is kapnak. Aztán szerencsétlenek nem értik, miért állják útjukat, miért pakolják buszokra, miért viszik gyűjtőpontokra és táborokba őket a gonosz rasszista hatóságok, mikor nekik "joguk van_" csak úgy szabadon mozogni. Megmondta az ügyvéd úr!

Ha én afgán máktermesztő, aleppói matektanár, bagdadi ponthegesztő, vagy bangladesi munkanélküli lennék, biztosan hinnék az európai, fehér jogászoknak. Ha én európai, fehér jogász lennék, éppen ezért nem hazudnék nekik...

http://alfahir.hu/ingyenes_kezikonyvvel_kepzik_ki_jogaikra_a_migransokat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Döntöttek!!! Lőhetnek a katonák a menekültekre
  2015-09-21 20:03:10, hétfő
 
  Döntöttek!!! Lőhetnek a katonák a menekültekre

2015-09-21 16:36:00
Budapest — Tovább emeli a tétet a menekülthelyzetben a kormány: a Magyar Honvédséget is bevetnék a határon.


A kétharmados többséget igénylő javaslatot tegnap jobbikos és kormánypárti szavazatokkal fogadta el a parlament. Ha a törvénymódosítás életbe lép, úgy már nemcsak kerítést építhetnek a katonák, hanem felléphetnek a határsértők ellen, ráadásul tovább bővítették a rendőrség jogosítványait. A Blikk azt elemezte, milyen változásokat hoz az új helyzet.

Mit tehet a katona?

Most már nemcsak a rendőröknek, hanem neki is kötelessége lesz elfogni a határsértőt. De ezentúl már a katonák is igazoltathatják őket, átvizsgálhatják a ruházatukat, csomagjai­kat is, s előállíthatják az illetékes rendőrkapitányságra.

A katonák eddig csak a kerítést építhették, most már fel is tartóztathatják a migránsokat
/Fo­tó: MTI/Varga György

Meddig mehet el intézkedéskor?

Ha nincs más mód, akár testi sérülés okozására alkalmas kényszerítő eszközt is használhat, bármit, amivel le tudja törni az érintett személy ellenállását. Egy korlátja van: használata nem irányulhat emberi élet kioltására.

Lőhet a határsértőre?

Lőfegyverrel nem. Gumilövedéket, könnygázgránátot, pirotechnikai eszközt, elfogó hálót is kilőhetnek, mert ezek nem minősülnek lőfegyverhasználatnak.

A módosítással bővül a rendőrök jogköre is

Ki lesz a főnök?

A jogszabály a rendőröket teszi meg az irányítónak, a katonáknak az ő munkájukat kell segíteniük.

Nő a rendőrök jogköre?

Igen. Járványügyi intézkedés ürügyén mostantól már lakásokba is bemehetnek a rendőrök, csak egy írásos utasítást kell meglobogtatniuk.

Ezrek érkeznek Horvátország felől (AFP)

Hol fognak intézkedni?

Csak ott, ahol a kormány válsághelyzetet hirdetett a tömeges bevándorlás miatt. Ez jelenleg hat megyét jelent, ezek: Csongrád, Bács-Kiskun, Baranya, Somogy, Zala és Vas megye.

Horgoson ilyen volt a rendőrök reakciója:




Újabb hullám jön

Özönlenek a menekültek Magyarországra, a hét végén közel 19 ezer határsértőt fogtak a rendőrök. Már 116 ember ellen indítottak eljárást a határzár tiltott átlépése miatt. Hamarosan újabb hullám várható: csak tegnap délelőtti 5 ezer közel-keleti menekült érkezett Macedóniából Szerbiába, akik hamarosan hazánkon vagy Horvátországon át akarnak Nyugat-Európába jutni.

http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/dontottek-ezt-tehetik-majd-meg-a-katonak-24014 69
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Színjáték a horvát határon a magyar katonák bevonásával?
  2015-09-21 19:58:44, hétfő
 
  2015. 09. 21. 14:13

Színjáték a horvát határon a magyar katonák bevonásával?

Megdöbbenéssel tapasztaljuk, hogy a magyar kormány színjátékot folytat a horvát határon. Amíg a szerb határszakaszon valóban elkezdte alkalmazni a különleges jogi helyzet adta eszközöket, addig a horvát oldalra átterelődött migránscunamit nem kezeli megfelelően, csak színjátékot játszik a belpolitikai érdekeinek megfelelően, a médiának és a szavazó állampolgároknak - írja a HVIM vezetőség hétfői sajtóközleményében.
Az elmúlt napokban azt tapasztalták, hogy nem is kell, hogy átjöjjenek a migránsok, hiszen értük mennek a magyar hatóságok buszokkal a horvátokhoz. Mára pedig hiába jönnek taxikkal, vagy gyalogoson a zöldhatáron, nem történik érdemben velük más, mint a válsághelyzet kihirdetése előtt: azonnal Ausztria felé szállítják őket, holott ugyanúgy tiltott határátlépés miatt felelősségre lehetne őket vonni. A felelősségre vonásnak nem feltétele a műszaki zár megrongálása (ami még alig létezik a horvát szakaszon), hiszen a tiltott határátlépés is szankcionálható önmagában.

A HVIM vezetősége felszólította a magyar kormányt, hogy fejezze be a színjátékot, ne pózoltassa hadgyakorlatokkal ("Határozott fellépés 2015") a magyar katonaságot, odavezényelve gépágyús HUMVEE-kat és talpig fegyverzetben álló katonákat, hanem valóban alkalmazza őket a zöldhatár lezárásában, aminek nyitottságáról személyesen is meggyőződtünk az elmúlt napokban. Nincsenek mozgójárőrök, csak 5-7 km-énként egy figyelő egység, amik között bárki szabadon mozoghat.

A jelenlegi készültség a horvát határon nem más, mint színház a magyar nép megnyugtatására, miközben a magyar kormány ugyanúgy a liberális, migránsbeözönlést támogató akaratot érvényesíti. Az Európába továbbszállított migránsok egy érvénybelépő kvótarendszer esetén visszakerülnének, vagy a későbbieknek elindulhatnak szabadon a telítődött államok felől a perifériára.

A HVIM azt követeli, hogy a rendvédelmi szerveket ne a médiának mutogassák, hanem alkalmazzák őket horvát határ lezárásában, a buszokkal történő, állami embercsempészettel hagyjon fel a kormány, aki a zöldhatáron jön, azokkal szemben pedig a törvényeknek megfelelően intézkedjen!

Műsorajánló: Incze Béla és Barcsa-Turner Gábor vármegyés vezetők Szent Korona Rádión futó Mi Magunk című műsora ezúttal a horvát határról jelentkezett. Beszámolnak arról, hogy mit is csináltak éppen a határsávnál, miért voltunk lent Ásotthalmon. Megszólal Zagyva Gy. Gyula is, aki kifejti a véleményét a kormány migráns-politikájáról. A műsor ide kattintva elérhető.

http://alfahir.hu/szinjatek_a_horvat_hataron_a_magyar_katonak_bevonasaval
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Soros György a „fehér világ” jólétével csábít
  2015-09-21 19:51:14, hétfő
 
  2015. szeptember 21. hétfő 06:33 2015. 09. 20. 21:27

Soros György a ,,fehér világ" jólétével csábít
Gabay Dorka

A magyar balliberális oldalt is előszeretettel támogató Soros György érdekeltségében álló Nyílt Társadalom Alapítvány (Open Society Foundation) csapata nyomtatta és terjeszti azt a muszlim migránsoknak írt útikalauzt, amelyet a Törökországból Görögországba induló csempészhajókon ingyen osztogatnak az illegálisan érkezőknek.

A W2eu, azaz Welcome to Europe névre hallgató csoport által kiadott füzetben ötletek, térképek, telefonszámok és az Európán keresztülhaladással kapcsolatos tanácsok olvashatók. A kézikönyvet egy felborult csónakból sodorta partra a tenger, ott bukkant rá a Sky News Leszboszon járó riportere. Jonathan Samuels helyszíni beszámolójában azt írta: a görög partokat elérő migránsok mindegyikénél van ilyen könyv.

A W2eu honlapján fellelhető anyag hazánkra vonatkozó fejezetében elsőként a Menedék Alapítvány elérhetősége szerepel. Ez az a szervezet, amelynek tagjaival nemrégiben több angol nyelvű interjút is közölt honlapján a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány. Lapunk korábban több ízben is kereste az alapítvány budapesti szervezetét, hogy megtudjuk, támogatják-e Sorosék hazánkban a migránsokat segítő önkénteseket vagy csoportokat, ám levelükben határozottan kitérő választ adtak.

A W2eu portálon az olvasható: Isten hozott minden, nehéz út után megérkezőt, és kívánunk mindannyiuknak jó utat, mivel a szabad mozgáshoz mindenkinek joga van.

A magyar származású üzletember nevéhez köthető könyv terjesztésével egy ismert angol blog is foglalkozik, ahol a Soros alapította Leftist nevű szervezetről úgy vélekednek: több mint két évtizede azért imádkoznak, hogy a harmadik világból érkezők megkapják azt, amire jogosultak, vagyis a ,,fehér világ" jólétét, amit elloptak tőlük.

Az Alles Schall und Rauch német nyelvű blog arról írt, ez a ,,migránskézikönyv" tele van a legjobb útvonalakat ábrázoló térképekkel, a segítők telefonszámaival, valamint olyan tanácsokkal, tippekkel és jogi információkkal, amelyekkel a bevándorlók akadálytalanul eljuthatnak az Európai Unióba. Mint írták, a könyv már-már kiképzi a migránsokat jogaikat illetően, ezért is olyan gyakori, hogy a magukat jól kiismerő bevándorlók erőszakosak és lázadnak az egyes intézkedések ellen.

http://magyaridok.hu/belfold/soros-gyorgy-feher-vilag-joletevel-csabit-21284/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A migrácsok mottója: "ÉRTEM ÉN, CSAK LESZAROM !"
  2015-09-21 08:35:32, hétfő
 
  A migrácsok mottója:
"ÉRTEM ÉN, CSAK LESZAROM !"
Azért nagyon is jól tudják ezek a mocskok, hogy mi a feltétele az utazgatásnak. A saját földjükön egyik városból a másikba nem mehetnek el többszöri ellenőrzés és okmányaik felmutatása nélkül.

Ld.:
Normál esetben Kobani négy óra autóútra lenne Qameshlitől. De háború van. Ez azt jelenti, hogy hét órára, rosszabb esetben kilencre van szüksége az embernek, hogy odaérjen. Rosszabb esetben azért tart tovább az utazás, mert meg kell állni több katonai ellenőrzőpontnál és magyarázni a bizonyítványunkat. A kantonokat ellenőrző Kurd Önvédelmi Erők (YPG) írásos parancsával utazunk, ez azonban nem mindenhol elég. A helyi, a YPG-hez tartozó sajtóiroda mindent kézben tart, komoly terheket pakolva az újságírókra. Erről akkor fogok majd írni, amikor már nem leszek a felségterületükön
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fideszék kilopják a földet alólunk
  2015-09-21 08:32:16, hétfő
 
  2015-09-21 06:38:05

Hamarosan 380 ezer hektár földet értékesítenek

Csak a magyar gazdák eredményes gazdálkodása tudja garantálni azt, hogy a magyar termőföld hosszú távon is magyar tulajdonban maradjon - hangoztatta Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke szerdán Vasszécsenyben, az első vasi búzatermelési verseny eredményhirdetésén.

Győrffy Balázs elmondta, hogy Magyarországon hamarosan 380 ezer hektár állami földet értékesítenek, ezek 50 ezer helyrajzi számon szerepelnek a földnyilvántartásban, 40 ezer parcella 10 hektárnál kisebb terület, vagyis a kisebb gazdálkodók számára is elérhető. Hozzáfűzte: a termőterületek megvásárlásához olyan banki kölcsönök is rendelkezésre állnak majd, amelyekhez a Nemzeti Földalap (NFA) garanciát nyújt, így azok kamatai alacsonyak lesznek, az alacsony kockázati felár miatt, várhatóan 10-20%-os önerő is elegendő lesz az igényléséhez.

Szavai szerint döntő fontosságú, hogy a magyar gazdák versenyképessége a következő években minél nagyobb mértékben növekedjen, hiszen senki sem tudja azt megmondani, hogy az Európai Unióban 2020 után milyen agrártámogatások lesznek. A gazdálkodóknak pedig csökkenő vagy esetleg megszűnő támogatás mellett is állniuk kell majd a versenyt a nemzetközi piacokon - tette hozzá.

Győrffy Balázs hangsúlyozta: a korszerűbb technológiák alkalmazása, a termésátlagok folyamatos növelése mellett a kis- és közepes méretű családi gazdaságok versenyképességét erősítheti, ha nemcsak bérelt, hanem saját tulajdonú földeken is gazdálkodhatnak. Ehhez "történelmi lehetőséget" kínál az a program, amelynek keretében állami tulajdonban lévő földeket vásárolhatnak meg.

Elmondta: 380 ezer hektár állami földet értékesítenek, ezek 50 ezer helyrajzi számon szerepelnek a földnyilvántartásban, 40 ezer parcella 10 hektárnál kisebb terület, vagyis a kisebb gazdálkodók számára is elérhető.

Hozzáfűzte: a termőterületek megvásárlásához olyan banki kölcsönök is rendelkezésre állnak majd, amelyekhez a Nemzeti Földalap (NFA) garanciát nyújt, így azok kamatai alacsonyak lesznek, az alacsony kockázati felár miatt.

A földvásárláshoz várhatóan csupán 10-20 százalékos önerővel kell majd, a hitel fedezete pedig elegendő lesz a megvásárolt földterület - tette hozzá.

Győrffy Balázs hangsúlyozta: a vásárlás szabályozott keretek között történik, csak azok a magyar állampolgárok szerezhetnek földtulajdont, akik 20 kilométeres körzetben helyben laknak, a föld megművelésében személyesen részt vesznek, és rendelkeznek legalább alapfokú agrár szakképesítéssel.

A NAK elnöke szerint az elővásárlási jog ugyan megilleti azokat a magán gazdálkodókat, akik legalább három éve művelik az adott területet, de szerinte legfeljebb néhány száz olyan ember van, aki 2012 óta rendelkezik állami területre szóló földbérleti szerződéssel.

Andréka Tamás, a Földművelésügyi Minisztérium jogalkotási főosztályvezetője elmondta: a földforgalmi eljárásokban a törvény komoly jogosítványokkal ruházta fel a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarát, amely a települési agrárgazdasági bizottság (TAB) véleményének figyelembe vételével hozza meg a döntését a magánszemélyek között kötött termőföld adás-vételi ügyletekben.

Ezt a döntést - amely nem közigazgatási határozat - ugyan a helyi önkormányzatok felülbírálhatják, de vitás esetekben a bíróságok döntenek, amelyek szintén súlyozottan veszik figyelembe a helyi viszonyok ismeretén alapuló kamarai álláspontot, ha az megfelelően indokolt.

Andréka Tamás hangsúlyozta: nem véletlen, hogy a földforgalmi eljárások általában fél évnél is hosszabb időt vesznek igénybe.

"Azt szeretnénk, ha az emberek a földet csak a legvégső esetben adnák el, ha úgy tekintenének rá, mint a családi ezüstre" - mondta.

Ezért egy sor garanciális elem van a törvénybe arra, hogy elejét vegyék a spekulációnak, a befektetési célú földvásárlásnak, a földtulajdon felhalmozásának, és valóban azokat részesítsék előnyben, akik a földet megművelik, és abból is akarnak megélni.

Pusztavámi Márton, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Vas megyei szervezetének elnöke a díjkiosztó előtt arról szólt, hogy Vas megye földterületeinek 33 százalékán gazdálkodnak külföldiek.

Szavai szerint nem a földtulajdon szerzése az igazi gond, hanem az a több tízezer hektár, amelyet bérelnek, nem ritkán hektáronként 600 eurós bérleti díjért, amivel azok a magyar gazdák, akik földet szeretnének, nem tudnak versenyezni.

Vas megyében az első búzatermelési versenyt azért szervezték, mert úgy gondolják, hogy a megyében elért hektáronkénti 5,2 tonnás termésátlag kevés, ennek a duplája is elérhető lenne.

A verseny eredményei a Kamara megyei elnökének feltevését igazolták, hiszen étkezési búzából a legjobbak hektáronként 9 tonna fölötti eredményt értek el, takarmány búzából pedig a legjobb eredmény meghaladta a 10 tonnát, ami világszínvonalú teljesítmény.

A termésversenyben 50 termelő indult, de a július eleji jégverés miatt végül csak 34-en maradtak. Étkezési búza kategóriában az ikervári Takács Gyula végzett az első helyen 9,88 tonnás termésátlaggal, takarmány búza kategóriában pedig a szarvaskendi Lőrincz Lajos lett az első hektáronként 10,02 tonnás termésátlaggal.

Forrás: NAK/MTI


http://promenad.hu/cikk/hamarosan-380-ezer-hektar-foldet-ertekesitenek-158324
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2015.08 2015. Szeptember 2015.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 453 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 320
  • e Hét: 6072
  • e Hónap: 9817
  • e Év: 163313
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.