Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Amit a Bátyám halála tanított nekem az Életről…..
  2015-09-23 14:47:52, szerda
 
  Jómagam művészettörténetet tanítok 5, tanulási nehézséggel küzdő diáknak. Az egyik óra fő témája az volt, milyen színeket tudunk csinálni vörösből, kékből és sárgából. Összekeverjük a festékeket. Az átélt élmény hangulata a gyermekkorom idézi emlékezetembe... legfőképpen imádott Bátyámat.


Én voltam a fiatalabbik gyerek, mintegy válaszként a mennyből az Anyám imáira J, legalábbis szerinte. Lányt akart. Mindössze háromszori próbálkozás után teljesült az álma. Hármunk közül, úgy vélem, Jeremy örökölte leginkább az Ő vonásait. Ugyanazok a sokatmondó kék szemek. Egyszer azt olvastam valahol, hogy a vak embereknek általában kék a szemük. Habár a Bátyám vak volt, én szentül meg voltam győződve, hogy azért, mert azt örökölte az Édesanyámtól.

Jeremy volt az idősebb. Rengeteg komplikáció lépett föl a születése közben. Az agy sajnos kevés oxigént kapott, az agyi bénulás következtében járóképtelen lett, valamint vakon született és epilepszia is kínozta. Gyermekként sokszor láttam, amint Anyám eteti Őt a gyomorszondán keresztül, miközben feküdt a pici, piros takaróján... Emlékszem Anyám tekintetére, ami szinte összefonódott a műanyag csővel miközben etette Jeremyt.... Emlékszem arra a tekintetre és szempárra,ami sosem látta nyomoréknak,bénának az Én drága Bátyám, igaz,nekem is akkor villant az elmémbe,mikor meredten bámultam a műanyag csöveket. Mindössze 4 éves voltam. A szemem csupán egy ,,robotot" látott, akit néha föl kell tölteni ahhoz, hogy működni tudjon. Anyám szeme azonban csak a szeretetet látta, és szeretete minden erejével sietett a segítségére a nap minden szakában és pillanatában.

Ugyanezt az igyekezetet láttam 4 nappal Karácsony előtt, amikor is Édesanyám kétségbeesve vette észre: Bátyám ajkai kezdek kísértetiesen kékülni.



Belémvésődött az esemény minden egyes pillanatára. Emlékszem a kék ajkaira, miközben Anyám észrevette azt. Épp a kanapén ültem a kedvenc piros Snoppy-s pizsamámban, amikor Ő a telefonhoz rohant és Apámat hívta. A sárga színű gabonakávém kavargattam és fogalmam sem volt, mit tudnék tenni. Ezt követően valamennyi alapszín eltűnt a szemem elől, kivéve a vöröset....

Láttam Anyám vörös, véreres, fáradt szemeit. Vörös sikoly, vörös telefon, miközben koppan az elejtett telefon kagylója a földön... A vörös szín áthatott mindent, miután tárcsázta a 911-et. A mentők vörös szirénája, és minden, de minden vörös volt!!! Láttam, éreztem, tapintottam a színt. Minden porcikámmal.

Mindez nagyon gyorsan történt, szinte nem is emlékeztem, ahogyan megérkeztek a mentősök, a következő emlékem az volt, hogy távoznak. Csak annyit láttam, hogy Jeremy a hordágyhoz van kötözve. Amint a talpig fehérbe öltözött ápoló elrohant Vele, Anyám azzal a lendülettel sietett utánuk.

Mikor az ajtóhoz értek, Ő fölemelt engem, megsimogatta a hajam, és arra kért, adjak egy puszit a Bátyámnak. A világ megszűnt vörösnek lenni többé... Egyszerűen kékké változott. A kék ajkak, amire a puszit adtam... Tisztán emlékszem. Az első és egyben az utolsó volt, amit Neki adtam.

A káosz és zűrzavar ekkor elcsendesedett körülöttem, mintha a JóIsten maga jött volna le a Mennyből egy pillanatra megállítani a Világot csak azért, hogy búcsút vegyek Jeremytől. Egy csodás, kék, derűs csókkal.

Legalább 1 hónapomba telt, amíg felfogtam, mi történt Vele. Meg vagyok győződve, hogy akkor 4 évesen is kerestem Őt és kérdeztem felőle, és átéreztem Szüleim fájdalmát.

Emlékszem át kell mennem egy másik szobába, amikor a temetés volt, mert gyermekként játszani kezdtem a koporsó fogantyújával... Nem értettem mi történik. Nem értettem meg, hogy a halál azt jelenti: Ő soha többé nem jön haza. Nem tudtam, és nem értettem, hogy nem lesz Velem Karácsonykor. Nem értettem, miért utazunk el minden Karácsony előtt otthonról a Bátyám halála után... pedig egyszerű volt: a Szüleim nem akartak emlékezni erre a fájdalmas élményre.

Akkor még nem is sejtettem, hogy a Drága Jeremy emléke, az általa megtapasztalt emberi elesettség és fogyatékosság fog később arra inspirálni, hogy hasonló diákokkal foglalkozzak, és erre tegyem föl az Életem.

Nem tudtam, hogy Bátyám életének utolsó napja, pillanata ilyen elevenen él még mindig Bennem és visszaköszön újra és újra látszólag lehetetlen, meglepő körülmények között.... Mint épp most. Tanítás közben, amikor a színekkel játszunk...

Amikor Jeremyre gondolok, újra és újra rá kell jönnöm, milyen fontos, meghatározó szerepet töltött, és tölt be ma is az Életemben.

Mindent, ami számomra jelentőséggel bír és bírt születésem óta, utolsó napjának pillanatai határozták meg.



Az Ő élete és távozása egészen más perspektívából kezdte láttatni az Univerzumot, s azt, ami körülvesz. Tudok különbséget tenni, mi az, ami igazán számít, mi az, ami egyáltalán nem... Mi is az Élet valódi értelme.



Lázár Judit

Forrás: http://hellogiggles.com/brothers-death-taught-life
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ima gondjaink átadására
  2015-09-23 14:37:37, szerda
 
 
Uram, átadom Neked minden gondomat, melyek saját személyem vagy hozzátartozóim miatt nyugtalanítanak, és átadom Neked minden lelki és testi szenvedésemet.

Hiszem, amit Szent Péter apostol által üzensz nekem: ,,Minden gondotokkal forduljatok Hozzá, mert Neki gondja van rátok" (1Pt 5,7). Szavadnál foglak Uram, és minden gondomat a kezedbe teszem. Tégy vele azt, amit akarsz. Mostantól fogva minden gondom a Tied!



Gondjaimmal együtt átadom Neked minden aggodalmamat, kínzó érzésemet is, amelyek nyugtalanítanak, és mindig újra feltörnek bennem, sőt kínoznak, és szerencsétlenné tesznek. Nem gondolok többé azokra az emberekre és körülményekre, amelyek ezeket előidézték. Átadom neked ezeket úgy, ahogy vannak, ha nagy fájdalmat okoznak is. Minden bizonytalanságot és aggodalmat felvált bennem a bizalom, hogy Neked gondod van rám. Átadom Neked minden jogomat arra, hogy védjem és igazoljam magam. Nem akarom a rosszat rosszal viszonozni. Nem akarom többé magamban mindig csak a jót, másban pedig csak a rosszat látni. Rád hagyom minden helyzet és körülmény megítélését.



Átadok Neked mindent, ami engem nyomaszt és megfélemlít. Átadom Neked betegségemet. Nem akarok többé arra gondolni, hogyan és miért kezdődött el valami. Elég, hogy Te tudod azt. Bizalommal akarok a jövőbe tekinteni, mivel Te csak az én javamat akarod. Most összeszedem minden gondomat, és átnyújtom Neked azokat, legyenek a Te kezedben. Uram, bízom Benned, hogy Te azokat átveszed, gondoskodsz rólam, és segítesz nekem mindent a lehető legjobban megoldani.



Uram, hálát adok Neked, és áldalak Téged, hogy határozottan felszólítasz, az aggodalmaskodás, bosszankodás, siránkozás és boldogtalanság helyett inkább Benned bízzak, és engedjem, hogy Te gondoskodj rólam. Köszönöm, hogy arra hívtál, hogy vidám és boldog életet éljek Veled.



Ámen

Forrás: http://emmausz.hu/index.php/hu/imak
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
Ha neked is vannak zsírdaganataid, ezzel a módszerrel megsza
  2015-09-23 13:15:23, szerda
 
  Testünk egyik figyelmeztető jelzése, ha bármilyen dudor vagy elváltozás jelenik meg valamelyik testrészünkön, és ezzel azonnal orvoshoz kell fordulni! Az esetek többségében jóindulatú zsírdaganatok, lipómák állnak a háttérben, amelyek gyógyszeres kezeléssel megszüntethetőek.

Az alábbi módszerrel kiegészíthetjük az orvos által előírt kezelést és felgyorsíratjuk a gyógyulási folyamatot. A zsírdaganatok általában a fejen, a nyakon, a karon és a hónaljban jelentkeznek. Az esetek többségében csak egy helyen jelennek meg, de olyan is előfordulhat, hogy egyszerre több helyen jelenik meg dudor.

Száz százalékban a tudomány még nem képes megállapítani, hogy mi okozza a lipómákat, egyes kutatások a genetikai hátteret említik. Íme a már fent említett módszer, amellyel hatékonyan kezelhetjük a kinövéseket!

Hozzávalók:
1 evőkanál méz
1 evőkan

Elkészítés:
Keverjük össze a két hozzávalót, csomómentesre kavarjuk el, majd kenjük a csomóra körülbelül egy centiméteres vastagságban. Kössük le és 36 órán keresztül hagyjuk állni. Miután levettük, ismételjük meg a módszert, amelyet 7-8 napig kell megismételni, ha szükséges.

A kezelés ideje alatt a zsírdaganat folyamatosan csökkenni fog, egyre kisebbé változik, míg végül teljesen eltűnik.

Szerző: tudasfaja.comál liszt
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Szórj szódabikarbónát az ágyadba!
  2015-09-23 12:37:30, szerda
 
  Szórj szódabikarbónát az ágyadba! Meg fogsz döbbenni, hogy miért!

Azt már mindannyian tudjuk, hogy a szódabikarbóna egy igazi csodaszer, ami mind az egészségben, mind a takarításban képes igazi csodákat művelni. Az azonban mindenkit meg fog döbbenteni, hogy miért használjuk az ágyunkban.

A szódabikarbóna kiválóan alkalmas a lúgosításra, a baktériumok és vírusok kiűzéséré, a kertészkedésben, valamint különböző háztartási praktikákban is. A hálószobánkban is csodákat művelhetünk vele, ami képes egy elég hosszadalmas és fárasztó dolgot kiváltani.

Ha az ágyunkon lévő matracot beszórjuk szódabikarbónával, kiválóan felfrissíti azt, megszabadít a matracban megbújó poratkáktól és szennyeződésektől. A jó és illatú ágyhoz és a megfelelő higiéniához nem elég, ha rendszeresen tiszta ágyneműt cserélünk, a legtöbb szennyeződés ugyanis a matracban lapul. Emiatt lehetünk asztmásak, kialakulhatnak bőrbetegségeink és lehetnek más, egészségügyi problémáink is. A matracra szórt szódabikarbóna nem csak a tisztításban segít, hanem a szagok előzésében is.

Vedd le a matracodról az összes ágyneműt, majd szórj rá szódabikarbónát. A kezed segitségével dörzsöld bele finom mozdulatokkal és hagyd így két órán át. Végül vedd a porszívót és porszívózd ki. Te is meg fogod látni, hogy mennyivel frissebb, illatosabb és tisztább lesz tőle a matracod, a szódabikarbóna apró szemcséi ugyanis magukba szívják majd a szennyeződéseket.

A fenti módszert nem csupán a matracok esetében használhatjuk, kiválóan alkalmas lehet a cipők szagtalanításához is. Ugyanúgy kell alkalmazni, mint az ágy esetében. A szemetest is jól szagtalanítja, valamint a hűtőszekrényt is.

Szerző: tudasfaja.com
 
 
0 komment , kategória:  okosságok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2015.08 2015. Szeptember 2015.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 74 db bejegyzés
e év: 1028 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 184
  • e Hét: 1668
  • e Hónap: 8040
  • e Év: 58831
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.