Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
Szerencsehozó
  2015-09-24 22:41:41, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Lábduzzanat ellen
  2015-09-24 21:21:52, csütörtök
 
  Stimulálja a vérkeringést és 60 másodperc alatt lecsökkenti a duzzadt láb kialakulásának esélyét!

Ha hosszú időn keresztül ülünk, a folyadék felhalmozódik a végtagokban, és duzzadni kezdenek. Egy idő után az esztétikai problémán túl, fájdalom is jelentkezhet. Leginkább a nőket érinti ez a betegség, de számos férfi is küzd vele. Mit tehetünk a lábduzzadás ellen?

A probléma alig hatvan másodperc alatt megoldható, ám hosszútávon azzal orvosolhatjuk, ha megváltoztatjuk életmódunkat. Kerüljünk a hosszantartó ülést, munkánk végeztével pedig helyezzük egy, a testnél magasabb pozícióba a lábat.

Ha lefekszünk az ágyba, helyezzünk alája párnát, hogy fentebb legyen, mint a testünk. De az is megoldás, ha a széken ülünk, egy-egy öt percre legalább az asztalra tesszük fel a lábainkat. Ajánlott este vagy reggel beiktatni egy-egy félórás sétát, kocogást, tornázást, a vérkeringés megfelelő működése érdekében.

Az alábbi egyperces gyakorlatot pedig mindenképpen végezzük el, akár munka közben is, többször egy nap. Álljunk fel, egyenes talajra, és emelkedjünk lábujjhegyre, majd vissza a sarkunkra. Ezt a gyakorlatot többször ismételjük meg egymás után.

Ezután végezzünk guggolásokat, így megfelelően pumpáljuk a vért a végtagok és a medence irányába. Közben tartsuk előre vállmagasságban a karjainkat. Kezdetben, ha nehezebben megy, egy szék támlájában is megtámaszkodhatunk. Így az elernyedt combizmokat is megmozgathatjuk.

A nap folyamán igyunk sok vizet, hogy ki tudjuk mosni a felhalmozódott felesleget, vagy fogyasszunk legalább két liter zöldteát.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógytornák   
200 éves gyógymód, amely enyhíti a fülfájást!
  2015-09-24 21:17:13, csütörtök
 
  Ez a kellemetlen betegség nem kímél sem felnőttet, sem gyereket. A kórházak statisztikai összeállításából az derül ki, hogy a szülők leggyakrabban a fülfájás miatt sietnek gyerekükkel szakorvoshoz, attól tartva, hogy valami komolyabb betegség állhat a háttérben.

fülfájás jelentkezhet mindkét fülnél, de az sem ritka, hogy csak az egyik hallószervnél van panasz éles, de olykor tompa fájdalomra. Van, amikor ez az érzés még tűrhető, de van, amikor már elviselhetetlen.

A fülfájás leggyakoribb okai:
- egy idegen tárgy bekerülése a hallójáratba
- ha sampon, vagy víz jut be
- akut, vagy krónikus fülgyulladás
- túlzott fülzsír-termelődés
- arcüreggyulladás is húzódhat a háttérben
- nyomáskülönbség miatt létrejövő halláskárosulás

Nem túl gyakori okok:
- fogfájás, foggyulladás
- fogtályog
- kilyukadt dobhártya
- az állkapocsízület megbetegedés
- arcidegzsába

A problémára van megoldás, mégpedig egy 200 éves gyógymód. Egy diót kell feltörni középen, ebben segíthet egy kés, csak a közébe kell szúrni és a dió kettéválik, ezután vegyük ki a dióbelet, és a héjába tegyünk olajat. Ezt tegyük bele egy serpenyőbe, és két percig kapcsoljuk be alatta a tűzhelyet, hogy az olaj felforrósodjon. A dióhéjból a meleg hatására jód szabadul fel. Ezután egy fecskendőbe szívjunk fel egy keveset a gyógyító olajból, és néhány cseppet csöppentsünk a fülünkbe. A fájdalom azonnal a múlté lesz.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Méhpempőről
  2015-09-24 21:12:45, csütörtök
 
  A méhpempő összetétele nagyon komplex

Egyes összetevői még ma is ismeretlenek a kutatók számára. Tartalmaz többek között fehérjéket, 25 féle aminosavat, vitaminokat (A, B1, B2, B5, B6, B12, E), fermentumokat, nyomelemeket, antibakteriális és antibiotikus anyagokat. Az emberi szervezetre ártalmas, káros anyagokat nem tartalmaz!

A méhpempő értékes fehérje- és vitamintartalmának köszönhetően a sejteket táplálja, az anyagcserét javítja. Ott segít, ahol kell, rendkívül hatásos táplálkozás kiegészítő.

Hatékonyan alkalmazható

- méregtelenítésre,

- az immunrendszer erősítésére,

- allergia tüneteinek csökkentésére,

- hormon- és mirigyműködési zavarok esetén,

- szív- és érrendszeri panaszok kezelésére,

- gyomor- és bélbántalmak, gyomorfekély esetén,

- idegrendszeri problémák, depresszió enyhítésére,

- szklerózis multiplex kezelésére,

- fejlődésben elmaradt beteges gyermekek felerősítésére,

- a kívánt teherbeesés elmaradása, illetve nőgyógyászati problémák esetén, változókor előtti és utáni kellemetlen tünetek megszüntetésére.

A méhpempő kétségtelenül számos létfontosságú elemet tartalmaz, bár úgy tűnik, hogy az emberi szervezetre gyakorolt hatása sokkal inkább az általunk még nem ismert összetevőknek, mintsem a laboratóriumi analízis során kimutatott elemek összességének köszönhető.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A színek ereje – mágikus tippek
  2015-09-24 21:09:45, csütörtök
 
 



A mágia különböző színű gyertyákat használ a problémák megoldására, de ezek nem csak az energiákra, hanem a hangulatunkra és az egészségünkre is hatást gyakorolnak.

Gyertyák a változásért

Nem véletlenül használ a mágia különböző színű gyertyákat a problémák megoldására. Most megtudhatja, mikor milyet égessen ahhoz, hogy a kívánt hatást érje el az élet különböző területein!

Fehér
A legtisztább szín valóban elűzi a sötétséget az életünkből. Megszünteti a negatív energiákat, ezáltal a testet, a lelket és a szellemet egyaránt erősíti.

Fekete
Szokatlan színe ellenére energiával tölti fel az embert, és megszabadítja a káros gondolatoktól, érzésektől. Gyakori használata viszont nem ajánlott, mert ilyenkor a kívánttal ellentétes hatást érhet el, és letargiába eshet.

Piros
A szerelem lángja felkorbácsolja a szenvedélyt, növeli az önbizalmat, erősíti az önkifejezés képességét.

Sárga
A vidám színű gyertya égetésével legyőzheti az akadályokat, erősítheti a jellemét, növelheti a beleélő képességét.

Kék
Az üzleti élet fellendülését, ezáltal pedig anyagi jólétet eredményezhet.

Zöld
Ez a szín minden téren megteremti az egészséges egyensúlyt az életében, ráadásul termékennyé teszi, és segít bevonzani a nagy szerelmet.

Mit viseljen?

Nemcsak a hangulatát befolyásolja, hogy milyen színű ruhát választ, de azt is, milyen energiákat sugároz ezáltal a külvilág felé. A reggeli öltözködésnél érdemes végiggondolni, mi mindent tervez aznapra, és ennek megfelelően dönteni egy-egy szép darab mellett.

Narancs
Vonzóvá teszi Önt mások szemében, hiszen a szín hatására megnő az életkedve, ezáltal pedig a belső kisugárzása.

Barna
Mások Önbe vetett bizalmát erősíti ez a meleg árnyalat, az emberek jól érzik majd magukat a közelében.

Rózsaszín
Ez a szín légiesen könnyűvé varázsolja, ráadásul a választottjában is gyengéd érzelmeket ébreszthet.

Fehér
Ez a szín békével, nyugalommal tölti fel, kiegyensúlyozott, magabiztos ember benyomását keltheti benne.

Fekete
Elegánssá teszi majd, hosszú távon viselve azonban hajlamossá válhat a depresszióra.

Piros
A szenvedély színe kellő dinamizmust biztosít Önnek, felébresztheti másokban a csábítás vágyát.

Kék
Az ég színe békességet, nyugalmat hoz az ember életébe. Ha az állásinterjú, illetve az üzleti találkozók alkalmával ilyen ruhát visel, higgadtnak tűnik majd, és bizalmat kelt másokban.

Zöld
A természetes kisugárzást erősíti fel. Fokozza a termékenységet, ezért ha kisbabára vágyik, minél gyakrabban öltözzön zöldbe!

Lila
Ezt a színt gyakran félreértelmezik, és a frusztráltsággal azonosítják. Holott erőteljes szellemi, spirituális energiákat hordoz, és segít felerősíteni a megérzéseket.

Sárga
A napsütéstől vidámak és felszabadultak leszünk. Hasonló hatást érhet el a sárga ruha viselésével is: nemcsak az Ön kedvét javítja majd, hanem a többi emberét is.





A konyhában a kék fogyaszt

Jól fontolja meg, milyenre festi a falat, vagy milyen munkalapot választ, bizonyos színek hatására ugyanis nem fog bírni magával, és esténként legszívesebben kiürítené a hűtőt! Más árnyalatoktól viszont épp hogy minimálisra csökken majd az étvágya...



Sárga
Ha ezt a színt választja, biztosan jókat falatozik majd a konyhában.

Narancs
Ez a domináns árnyalat jókedvűvé teszi. Márpedig ha boldog, bizonyára szívesebben fog főzőcskézni is...

Piros
Az erőteljes szín fokozza az étvágyat, így ha karcsú szeretne maradni, nem ez a legjobb választás.

Kék
Míg a ruhák esetében a fekete slankít, addig a konyhában a hideg kék szín segíthet abban, hogy vissza tudja fogni magát.

Zöld
A természet színe egyenesen lebeszéli majd a felesleges falatozásról, így véget vethet az örökös nassolásnak.

Szürke
Ez a semleges árnyalat csökkenti ugyan az étvágyat, de sajnos a hangulatára is rányomhatja a bélyegét...
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Zsírégető koktél
  2015-09-24 20:57:19, csütörtök
 
 



Gyümölcsital, amely rövid időn belül segít megszabadulni a zsírpárnáktól

Rendkívül egészséges, a világ élsportolói, edzői is rendszeresen fogyasztják, hiszen a legegészségesebb természetes energiaital. A rengeteg vitamin és ásványi anyag segít a fogyásban is, amely főként azoknak fontos, akiknek komoly zsírpárna alakult ki hasi tájékon.

Különösen előnyösek a bogyós gyümölcsök, hiszen a magas rosttartalmuknak, valamint a pektinnek köszönhetően védik a szervezetet és közérzetjavító hatással bírnak.

Fontos, hogy kalóriákban kevés élelmiszereket fogyasszunk, és rendszeresen együnk grapefruitot is, hiszen hatásosan csökkenti a bevitt kalóriamennyiséget, égeti a zsírt és megtisztítja testünket a felhalmozódó méreganyagoktól.

A körte és az alma is rendkívül hasznos gyümölcs, nagy szerepük van a testsúlyszabályozásban. Nagyon sok bennük az emésztés serkentéséhez szükséges rost, viszont kevés kalóriát tartalmaznak. A jótékony flavonoidok segítenek a fogyásban, a zsírégetésben.

A gránátalma leve is megszabadít a lerakódott zsírrétegtől, és emellett védi a sejteket.

A smoothiek amellett, hogy csak jót tesznek a szervezetünknek, még finomak is, így más nem maradhat hátra, mint hogy bátran és rendszeresen fogyasszuk.

Hozzávalók:
Fél bögre fagyasztott málnaszem
Egyharmad bögre gránátalmalé
Fél alma
Fél körte
Egy meghámozott grapefruit

Elkészítés:
Mindent tegyünk bele egy turmixgépbe, dolgozzuk jól össze az alapanyagokat. Már csak annyi a dolgunk, hogy megigyuk és élvezzük a különleges zamatot.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Diéták és fogyókúrák  
Rák és szívbetegség ellen
  2015-09-24 20:49:44, csütörtök
 
 



Ez a gyógykeverék hatékonyan elpusztítja a rákos sejteket és segít a gyógyulásban is
nagyon jó hatással van a szív egészségére, védelmet biztosít azok számára is, akiknek korábban szívrohamuk volt.

Erősíti az immunrendszert, feltölti energiával az egész szervezetet és megtisztítja a bélrendszert a mérgező anyagoktól, így védve a bélflórát. Javítja az agyi funkciókat, a memóriát, megelőzi a belső gyulladások kialakulását, és talán ami legfontosabb, nem hagyja, hogy a daganatos sejtek elszaporodjanak.

Szükséges hozzávalók:
- 12 fej fokhagyma
- 1 kg méz
- 400 g búzaszem
- 400 g dió
- 15 citrom

Elkészítés:
Először a 400 g búzát tegyük bele egy tiszta edénybe, öntsünk rá vizet, és hagyjuk egy éjszakát állni. 10-12 óra elteltével öntsük le a vizet a szemekről, ismét töltsük fel vízzel az edényt, mossuk át a szemeket, majd az egészet egy gézen keresztül szűrjük le. Hagyjuk a búzát nedvesen az edényben, 24 óra elteltével be fog indulni a csírázási folyamat.

Ezután egy robotgépbe daráljuk le a kicsírázott búzát a megtisztított fokhagymával, dióval és 5 citrommal, ezeket héjastól kell felhasználni. A többi citromból a lét facsarjuk ki, és adjuk hozzá a korábbi keverékhez. A végén már csak a mézet kell beleönteni és egy fakanállal az egészet összekeverni. Befőttesüvegekben és a hűtőben tároljuk a gyógykeveréket. Három nap elteltével hozzá is foghatunk a kezelésnek.

Adagolás: reggeli, ebéd, vacsora és lefekvés előtt egy félórával kell bevenni 1-2 kanállal a gyógyító egyvelegből, amíg el nem fogy. Daganatos betegség esetén minden második órában kell enni a gyógykészítményből. Ha egészségesek vagyunk, akkor elég egy évben egy alkalommal elvégezni a kúrát, hogy megelőzzük a betegségeket.

Azok, akik kipróbálták ezt a módszert, úgy vélik, hogy minden feltétel adott ahhoz, hogy egészséges és hosszú életünk legyen. Ez a rengeteg vitaminnak, nyomelemnek, antioxidánsnak köszönhető.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Fraktál
  2015-09-24 14:00:40, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Fraktálok  
Zafír gyűrű
  2015-09-24 13:48:44, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Smaragd gyűrű
  2015-09-24 13:38:45, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
2015.08 2015. Szeptember 2015.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 592 db bejegyzés
e év: 6254 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3563
  • e Hét: 8408
  • e Hónap: 39894
  • e Év: 244595
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.