Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Örökzöld dallamok
  2015-09-25 22:30:24, péntek
 
 




ÖRÖKZÖLD DALLAMOK - SLÁGERTURMIX


Egy kis válogatás - hét végére

Jó szórakozást kívánok!


Mottónk:

"A zene felold, örömet ad és jobbá tesz."

"Két ember között legrövidebb út a zene!"

"Nem számít, hogy elmúltak az évek,
mert szívedben még zeng az ének,
míg onnan ki nem fogy a dal,
addig fiatal maradsz, nagyon fiatal."







Kelly Family - An Angel /1995/

Link



Rod Stewart - Sailing /1975/

Link



Dschinghis Khan - Dschinghis Khan /1979/

Link



Madonna - La Isla Bonita /1986/

Link



ABBA - Chiquitita /1979/

Link



Right Said Fred - Don't Talk - Just Kiss /1991/

Link





Europe - The Final Countdown /1986/

Link



Status Quo - In The Army Now /1986/

Link



Ricky King - Verde 2001

Link



Tony Marshall - Schmne Maid /1972/

Link



Madonna - Like A Prayer /1989/

Link














 
 
0 komment , kategória:  Örökzöld dallamok  
Évszakváltás
  2015-09-25 21:00:35, péntek
 
 





.




ÉVSZAKVÁLTÁS


Neked hoztam az ősz parazsát,


Szívedet vele újra gyújtanám.
Színeit szórnám a lelkedre,
Tarka ruhába öltöztetve.

Neked hozom a tél hidegét,


Régi kemence forró melegét,
Hópelyhek vakító fehérjét,
Gyermekek gyöngyöző nevetését.

Neked hoznám a tavasznak zöldjét,


Bimbózó virágát, fák rügyezését,
Frissen nőtt illatát egy új életnek,
Bársony simítását ébredő lelkednek.

Neked kívánom a nyár melegét,


Terítse eléd mézédes gyümölcsét,
Sárga kalásza ringassa lelked,
Szívednek békéjét tengerében leld meg.







Oszd meg...

Oszd meg velem a csöndet, a nyugalmat, nézz szemembe és hallgasd velem a percet. Hallgasd, ahogy muzsikál a szél, ahogy sír a nyár, ha elköszön és jön az ősz. És nézd, ahogy remegve elfut a nap, lombokra száll az alkonyat.







Balázs Fecó - Évszakok

Link



Balatoni Blázsi Marika - Évszakok

Link



ATTILA - Évszakok

Link











 
 
0 komment , kategória:  Évszakok  
Magyar Idők - Válogatás
  2015-09-25 19:00:26, péntek
 
 




MAGYAR IDŐK - VÁLOGATÁS


SOROS GYÖRGY A ,,FEHÉR VILÁG" JÓLÉTÉVEL CSÁBÍT
2015. szeptember 21.
Gabay Dorka


A magyar balliberális oldalt is előszeretettel támogató Soros György érdekeltségében álló Nyílt Társadalom Alapítvány (Open Society Foundation) csapata nyomtatta és terjeszti azt a muszlim migránsoknak írt útikalauzt, amelyet a Törökországból Görögországba induló csempészhajókon ingyen osztogatnak az illegálisan érkezőknek.

A W2eu, azaz Welcome to Europe névre hallgató csoport által kiadott füzetben ötletek, térképek, telefonszámok és az Európán keresztülhaladással kapcsolatos tanácsok olvashatók. A kézikönyvet egy felborult csónakból sodorta partra a tenger, ott bukkant rá a Sky News Leszboszon járó riportere. Jonathan Samuels helyszíni beszámolójában azt írta: a görög partokat elérő migránsok mindegyikénél van ilyen könyv.

A W2eu honlapján fellelhető anyag hazánkra vonatkozó fejezetében elsőként a Menedék Alapítvány elérhetősége szerepel. Ez az a szervezet, amelynek tagjaival nemrégiben több angol nyelvű interjút is közölt honlapján a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány. Lapunk korábban több ízben is kereste az alapítvány budapesti szervezetét, hogy megtudjuk, támogatják-e Sorosék hazánkban a migránsokat segítő önkénteseket vagy csoportokat, ám levelükben határozottan kitérő választ adtak.

A W2eu portálon az olvasható: Isten hozott minden, nehéz út után megérkezőt, és kívánunk mindannyiuknak jó utat, mivel a szabad mozgáshoz mindenkinek joga van.

A magyar származású üzletember nevéhez köthető könyv terjesztésével egy ismert angol blog is foglalkozik, ahol a Soros alapította Leftist nevű szervezetről úgy vélekednek: több mint két évtizede azért imádkoznak, hogy a harmadik világból érkezők megkapják azt, amire jogosultak, vagyis a ,,fehér világ" jólétét, amit elloptak tőlük.

Az Alles Schall und Rauch német nyelvű blog arról írt, ez a ,,migránskézikönyv" tele van a legjobb útvonalakat ábrázoló térképekkel, a segítők telefonszámaival, valamint olyan tanácsokkal, tippekkel és jogi információkkal, amelyekkel a bevándorlók akadálytalanul eljuthatnak az Európai Unióba. Mint írták, a könyv már-már kiképzi a migránsokat jogaikat illetően, ezért is olyan gyakori, hogy a magukat jól kiismerő bevándorlók erőszakosak és lázadnak az egyes intézkedések ellen.





Link








TÉRÍTENI ÉRKEZETT AHMAD H.?
2015. szeptember
Eleméry Máté


A Győrben elfogott, összesen kilenc útlevéllel rendelkező Ahmed H. ugyanannak a vallási szervezetnek a tagja, amelynek mecsetjébe korábban a londoni bombamerényletet elkövető férfiak jártak. A Tablighi Jamaat nevű mozgalom többszörös áttétellel összefüggésbe hozható a pakisztáni miniszterelnök elleni merénylettel is.

Kedden a Szegedi Járásbíróság letartóztatta Ahmed H. 39 éves szír állampolgárt, akit a múlt hétvégén fogtak el a TEK kommandósai a győri vasútállomáson. A férfit azzal gyanúsítják, hogy ő volt az egyik szervezője annak az agresszív bevándorlócsoportnak, amely szeptember 16-án kövekkel, botokkal felfegyverkezve megtámadta a Röszke 2. határátkelőt védő magyar rendőröket.
02_terrorista_CZ

Ahmed H.-nál elfogásakor kilenc különböző útlevelet találtak, mindben volt érvényes schengeni vízum. A férfi kapcsolatban állt a Magyarországra korábban a zöldhatáron át belépő migránscsoportokkal, noha maga nem gyalog, hanem repülővel érkezhetett Budapestre. Ahmed H. Ciprusról jött, ahol vállalkozóként él. A Népszabadság információi szerint nem szegény ember, halászhajója és több autója is van Cipruson, és épp most készült egy 90 ezer eurós (mintegy 30 millió forint) házat építeni. Tagja a Tablighi Jamaat (Szövetség a hit terjesztésére) elnevezésű iszlám fundamentalista mozgalomnak. Fodor István szegedi iszlámkutató az említett muszlim szervezettel kapcsolatban korábban azt nyilatkozta: a Tablighi Jamaat elnevezésű szervezet 1927-ben jött létre Indiá­ban, azzal a céllal, hogy egy alulról szervezett, spirituális megújhodás irányába terelje a muszlimokat. Mintegy két évtizeddel később, 1946-1947-ben kezdett jelentős méretekben terjeszkedni a függetlenedő Pakisztánban, és hamarosan megjelent Nagy-Britanniában, az Egyesült Államokban, az arab országokban és Európa más területein is. Napjainkra több mint 200 országban van jelen a szervezet.

Néhány éve ez a mozgalom tervezte felépíteni Európa legnagyobb mecsetjét Londonban, ahol európai központja található.

A Terrorism Intelligence Report egy 2008-as írása szerint a Tablighi Jamaat összefüggésbe hozható egyes kasmíri militáns csoportokkal és az al-Kaidával is. Az angol titkosszolgálat szerint a szervezetnek komoly kötődése van a Jihad bis Saif (Karddal kivívott Jihad) nevű pakisztáni félkatonai iszlám fundamentalista csoporthoz, ez volt az a szervezet, amelynek tagjai részt vettek a pakisztáni miniszterelnök, Benazir Bhutto elleni 1995-ös, sikertelen merényletkísérletben. Jelentésében a brit szakszolgálat figyelmeztet: a Tablighi Jamaat soraiban számos, az al-Kaidához köthető harcos szolgál, és állandó toborzási utánpótlást biztosít több radikális iszlám szervezet számára, mint amilyen például az afganisztáni tálib uralom alatt megjelent Harkat-ul-Mujahidin. A hazájában 2001-ben terrorizmusért húsz évre ítélt John Walker Lindh muszlim vallású amerikai állampolgár vallomásában az olvasható: 1998-ban a Tablighi hitszónokaival utazott Pakisztánba ,,téríteni", mielőtt csatlakozott volna a helyi tálibokhoz. A 2005-ös londoni bombamerénylet két gyanúsítottja, Mohammed Siddique Khan és Shahzad Tanweer 2001-ig az angliai Beeston város Tablighi Jamaat által fenntartott mecsetjébe jártak.





Link








,,ÉRTJÜK MR. ORBÁN"


Már a The Economist is megértette Orbán Viktort
nssz.blogstar.hu

,,Értjük Mr. Orbán" címmel közölt cikket a The Economist globális brit hetilap - írta a Nemzetközi Sajtószemle.

A lap természetesen kimutatja megszokott ellenszenvét a magyar miniszterelnökkel szemben, ugyanakkor több pontban már igazat ad neki a migráns válság kezelését illetően.

"Orbán cinikus demagóg, aki vidáman flörtöl a nyílt rasszizmussal. Csakhogy - bármennyire is fájdalmas bevallani - van abban igazság, amit mond. Magyarország határkerítése, mondja Orbán, semmivel több annál, mint amit az Európai Unió jogszabályai megkövetelnek, azaz, hogy védjék a külső határokat.

És mégis Magyarországot becsmérlik, miközben Görögország vidáman integet menekültek százezreinek anélkül, hogy legalább utólagos engedelmét kérné Európának.

Sok európai tisztségviselő halkan egyetért vele.

A Németország tétovázása fölötti zavarodottság messze nem korlátozódik Budapestre. És a héten nem más, mint Angela Merkel, a német kancellár jelentette ki, hogy teljesen egyetért Orbánnal az EU külső határai biztosításával." - olvasható a The Economist cikkében, amelyre a Nemzetközi Sajtószemle hívta fel a figyelmet.





Link








Milliók jöhetnek még





Link



Európa az összeomlás küszöbén!





Link



Az európai nemzetek összefogása a megoldás





Link



HAZA CSAK EGY VAN ORBÁN VIKTOR MIHI 2015





Link



A keresztény Európa és az iszlám 1.
Népvándorlás 2015.
Maróth Miklós orientalista, egyetemi tanár tudományos szemmel mesél az aggasztó helyzetről, a történelem eddigi példáit is szem előtt tartva.





Link



Bevándorlás kérdés - interjú Francesco Zomborival a menekültekről (migráns paródia)





Link







 
 
0 komment , kategória:  Média  
Mina, a világ legnagyobb sátorvárosa
  2015-09-25 18:00:05, péntek
 
 




MINA, A VILÁG LEGNAGYOBB SÁTORVÁROSA


Mina, a muzulmánok szent helyétől Mekkától alig 8 km-re fekvő szaúd-arábiai völgy a mekkai zarándokok óriási tömegét fogadja évről-évre. Az 1990-es évekig az ide érkezők saját sátraikban táboroztak le, azonban ekkor a kormány ingyenes szálláshelyek kialakítása mellett döntött higiéniai és biztonsági okok miatt. Egy pusztító erejű tűzvész 1997-ben Minaban 350 ember halálát okozta, ezért Szaúd-Arábia egy tűzálló anyagból készült sátorvárost emelt. A lakókomplexumban - amelyet 100 000 db 8X8 m-es tűzálló anyagból készült sátor alkot - a zarándokok ország szerint foglalhatják el szállásukat. Tájékozódásukat színkód és azonosítószám is segíti. A sátorváros táborokba szervezett, minden tábor különálló központi tisztálkodó helyiséggel, konyhával és illemhelyekkel rendelkezik, az egyes táborokat pedig sétálóutcák kapcsolják össze. A gigantikus méretű ideiglenes város akár három millió látogató elhelyezésére is alkalmas, akik mindössze néhány napot töltenek el Minaban évente.

Mekka: 15 év, több mint 1500 halott. Miért? Miért hal meg pár évente annyi zarándok Mekkában? Mit lehet és kéne tenni ez ellen? A tegnapi újabb borzalmas, eddig 717 áldozatot követelő szerencsétlenség megrendítette a világot.

A mekkai zarándoklatról

A hádzs (zarándoklat) első állomása a Kába-szentély, amelyet a hívőknek hétszer meg kell kerülniük az óramutató járásával ellentétes irányban. Ezután a Szafa és Marwa hegy közötti utat hétszer megteszik Hágárra emlékezve, aki vizet keresett gyermekének. A hádzs további állomásai: Mina, az Arafát-domb, Muzdalifa-síkság. A rituálé forgatókönyve szerint a hívőknek kavicsokkal kell megdobálniuk a három kőoszlop mindegyikét. Ez annak jelképe, hogy Ábrahám (a Koránban Ibráhim) háromszor hárította el a sátán kísértését, hogy ne engedelmeskedjen Isten parancsának, és áldozza fel fiát, Iszmáilt.

A hádzs 10. napján (Áldozati Ünnep) mindenkinek egy állatot (tevét, marhát, birkát, kecskét vagy juhot) kell feláldozni. Az állatáldozat bemutatása után rituális hajvágás vagy a fej leborotválása következik, ez az újjászületést szimbolizálja.

A sátorváros a 20 km hosszú völgy teljes hosszában végignyúlik


Szaúd-Arábia: Mint minden évben idén is több száz halottja van a zarándoklatnak





Link



A minai sátorváros Szaúd-Arábiában




A több millió zarándok mindössze néhány napot tölt itt évente




Leszállt az éj a minai sátrak felett




Sátrak, ameddig a szem ellát




Így azonosítják be a zarándokokat és szálláshelyüket





Mina - Mina from A Far





Link



Mina, a világ legnagyobb sátorvárosa





Link



A napjainkban Európát elárasztó migránsok akár Szaúd-Arábiába is mehetnének, de nem mennek. Mekkától mindössze 8 km-re található ez a hatalmas tábor. Egyetlen menekültet sem engednek be, holott 3 millió ember elszállásolására alkalmas. Mindegyik sátor tűzálló, és még légkondicionálóval felszereltek is vannak.

A tábort mindössze évente egyszer használják, amikor muszlimok tömegei érkeznek a mekkai zarándoklatra, amely minden felnőtt muszlimnak kötelező legalább egyszer az életben.

A muszlimok többségének persze a pénzszűke miatt esélye sincs eljutni Mekkába, a többiek számát pedig a szaúdi hatóságok országonkénti kvótákkal igyekeznek korlátozni - a legnépesebb muzulmán országban, Indonéziában például már 12 évet kell rá várni.

A zarándoklat az iszlám naptár szerinti utolsó hónap 8. napjától 12. napjáig tart, és ez az az időszak, amikor a tábort használják.

Ez a hatalmas Szaúd-arábiai tábor - a zarándoklat idejét kivéve - az év többi napjain a tábor üres.

Szaúd-Arábia a világ vezető olaj-exportőre, és második legnagyobb kitermelője. a szaúdi olajkészlet a második legnagyobb a világon, egyszóval, hihetetlenül gazdag.

Egy korábbi cikk szerint a hat gazdag olaj-ország - Katar, Arab Emirátusok, Szaúd-Arábia, Kuwait és Bahrein - zéró, azaz nulla menekültet hajlandó befogadni.

Csodálkoztál valaha azon, hogy ezek az országok miért nem segítik menekülő arab muszlim testvéreiket?

A válasz: Hijra.

A hijra hóditó missziót jelent, melynek során a muszlimok új területeket kebeleznek be, mint ahogy azt Mohamed próféta és követői tették 622-ben, amikor megostromolták Medinát, és ahogyan azóta 56 ország muszlimmá vált.

Most Európa (az Európai Unió) bárki számára szabadon meghódítható!!!







Akár Szaúd-Arábiába is mehetnének, de nem mennek





Link



A muzulmán zarándokok megkövezték a sátán szimbólumait:
Muzulmán hívők az éves nagy mekkai zarándoklat, a háddzs keretében kedden a szaúd-arábiai Mekka közelében fekvő Mína-völgyben megkövezték a sátánt szimbolizáló kőoszlopokat.










 
 
0 komment , kategória:  Világjárók  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2015.08 2015. Szeptember 2015.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 47 db bejegyzés
e év: 469 db bejegyzés
Összes: 4843 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2642
  • e Hét: 7864
  • e Hónap: 47685
  • e Év: 225560
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.