Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
A gyógyító savanyúkáposzta
  2015-09-25 21:10:15, péntek
 
 



Nagyszüleink méregtelenítő itala: savanyú káposztalé .
A savanyú káposzta levét ősidők óta használják terápiás célokra, nagyszüleink is kiválóan ismerték gyógyhatásait. Az ital kiváló méregtelenítő, számos vitamint tartalmaz, és hozzájárul az immunrendszer megerősítéséhez.

Lássuk, miért érdemes rendszeresen fogyasztani:

- nagyon gazdag fitonutriensekben, amelyek felveszik a harcot a sejtkárosodást okozó szabadgyökökkel

- serkenti a szervezet azon képességét, hogy eltávolítsa a méreganyagokat, így megelőzhető számos betegség. A káposztalé segít a gyomorfekély és a rák kezelésében.

- tejsavat tartalmaz, ami nagyon hatékonyan méregteleníti a vastagbelet, emésztési problémákra is kiváló

- erős gyulladáscsökkentő, csökkenti az ízületi betegségek és a gyulladásos degeneratív betegségek kialakulásának kockázatát

- csodát tehet a bronchitisben és asztmában szenvedőkkel, mivel serkenti a légzőrendszer öngyógyító képességét

- a káposztalé olyan összetevőket tartalmaz, amelyek elpusztítják a helikobakter betegséget kiváltó baktériumokat, valamint megelőzi a refluxbetegség kialakulását

- glutaminsavat tartalmaz, ami alapvető szerepet játszik a stresszre adott szervezeti válaszreakciókban. Kulcsszerepet játszik számos metabolikus és immunológiai folyamatban, ezenkívül a legfontosabb energiaforrás a gyorsan osztódó sejtek számára.

- serkenti az immunrendszert és segít a T-limfociták, azaz az immunsejtek termelésében

- csökkenti a koleszterinszintet és méregtelenítő hatással bír a májra. Egy japán kutatás kimutatta, hogy azok esetében, akik rendszeresen fogyasztottak káposztalevet, jelentősen csökkent a rossz koleszterin.

- szulforafánt tartalmaz, ami a rákellenes küzdelem egyik legfontosabb alkotóeleme, ugyanakkor vasban is nagyon gazdag

- a fogyókúrában is segít, hisz lassítja a szénhidrátok zsírrá való alakítását

- segít a tápanyagok könnyebb felszívásában

- a vörös káposzta leve nagy mennyiségben tartalmaz esszenciális zsírsavakat(Omega3), ami csökkenti a koleszterint és a triglicerid szintet. Ez megelőzi a szív- és érrendszeri megbetegedéseket és az agyvérzést.

- nagy mennyiségben tartalmaz magnéziumot, káliumot, kalciumot, nátriumot és egyéb tápanyagokat

- A-, E-, C-, K- és D-vitamint tartalmaz, valamint szinte az összes B-komplex vitamin és a folsav is megtalálható benne

- nők esetében a heti öt savanyú káposzta fogyasztás 70 százalékkal csökkenti a mellrák kialakulásának kockázatát.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A dióhéjról
  2015-09-25 21:02:59, péntek
 
 



Ne dobd ki, a dióhéjban is van erő!
A diófa leveléről, a zöld dióról, a dióbél jótékony hatásáról már számtalan helyen olvashatunk, de mi a helyzet a dióhéjjal?

Röviden néhány szóban arról, hogy a diófa mely részei gyógyhatásúak?
A dióbél, a dióolaj is. Továbbá a diólevél, a dióvirág, beleértve a barkavirágzatot is. A zöld dió, a rügy, a hajtás zöld héja és a diókopáncs, vagyis a dió levélen kívüli, többi zöld részei is. És a megfásodott részek, a diófa kérge, a dióhéj, valamint a dióbél belső, vékony fásodott válaszfala. Végül ide sorolhatjuk a dióbél hártyáját is. Vagyis, a gyökér kivételével az egész növény gyógynövény!

A diólevél alkalmazás módjai:
- tea
- borogatás
- fürdő
- lemosás
- öblögetés
- hidegen sajtolt dióolaj
- dióesszencia
- konyhai felhasználás
- kozmetikai felhasználás

Tea: 2 teáskanálnyi levelet 100 ml vízzel leöntünk, amit felfőzünk, és negyed óra állást követően leszűrjük. Használata gyomor- és bélhurut ellen javallott. Eredményesen alkalmazhatjuk cukorbetegség és sárgaság ellen is. Étkezések előtt kell kortyolgatni belőle.
A diólevél ugyanakkor érzéstelenítésre, hámszövet összehúzására, tuberkulózis ellen, fertőtlenítésre, baktériumölésre, gombaölésre, tonizálásra, sebgyógyításra, kötőhártya-gyulladásra, bőrbetegségre, fagyásra is használható.



Mire jó a dióhéj?
Fontos tudni, hogy a dióhéj kémiailag semleges, nem mérgező, és használat után a szabad természetbe kijuttatva természetes úton bomlik le, nem terheli a környezetet. A dióhéjteát cukorbajra fogyasztják, naponta legalább 3-4 csészével, hat héten keresztül. A csíkszentdomokosiak a dióhéjteát csonterősítő céllal itták. Egyébként ha eltekintünk a dióhéjtea gyógyhatásától, közönséges tea helyett is iható, íze kellemes.
Öt-hat dióhéjat apróra törjünk össze (kis zsákba téve) 1 liter vízben 6-7 percig főzzük. Megfázás esetén víz helyett ezt igyuk.

A diótermés belső válaszfalának gyógynövénykénti használata méltatlanul merült feledésbe Európában. Pedig, mint róla a bölcs német népi mondás megállapítja: "Bitter im Mund, macht das Herz Gesund," vagyis: Keserű a szájban, gyógyítja a szívet. Ezt a megállapítást különösen a teljes érés állapota előtti friss dióra vonatkoztatják, amelynek belső válaszfala valóban erősen keserű. Úgy tartják, a szívritmus-zavarok ellen jó, mivel a diótermés belső válaszfala a szív pitvara és kamrája közti válaszfalra hat.
A megszárított rekeszekből 1 liter vízben 5-7 csipetet főzünk fel, naponta 3-szor 2 dl-t fogyasztunk magas vérnyomás, érszűkület ellen.

További praktikus megoldások dióhéjra hangolva
Ha a dióhéjat összefőzzük az elválasztható dióhártyával, az ősz haj visszanyeri eredeti színét.
A dióhéjőrlemény jól alkalmazható a kozmetikában, a szépségápolásban és bőrtisztításban. Orosz Péter a dióról írt könyvében ezt írja:
Azt már a régiek is tudták, hogy a finomra, apróra őrölt dióhéj kiváló csiszolóanyag, humán célra is. Már Facciola Ehető növények forráskönyve című művében is leírta, hogy fogkrémekbe keverve súroló hatása fehérebbé, tisztábbá teszi a fogat, csökkenti a fogkövet, tisztítja a fogínyet, és antiszeptikus.

Bőrradírozási célra, az elhalt hámsejtek ledörzsölésére dióhéj-őrleménnyel dúsított készítmények kaphatók. E célra nem is kell drága kozmetikai készítményt vásárolnunk, magunk is készíthetünk. A dióhéj-poron kívül csak durva barnacukor kell hozzá. A kettő keverékével dörzsöljük le az elhalt hámsejteket. Mostanában amúgy is ez a sláger, a barnacukor.

A barna cukorszemcsét és finomra őrölt dióhéjat tartalmazó készítmények nem egyszerűen leválasztják az elhalt bőrréteget, hanem közben élénkítik a vérkeringést. Így javul a bőr oxigénellátása és a barnacukor közben tápanyagokhoz is juttatja a bőrt. Indiában a Himalaya cég tubusos bőrradír-készítményéhez használ dióhéjat. Mint mondják, hatékonyabban távolítja el az elhalt, méreganyagot tartalmazó hámsejteket az arcról, a szem környékéről. Ezáltal megfiatalítja a bőrt.
A dióhéj-őrlemény súroló hatását kihasználva Himalayáék a finomra porított dióhéjat szappanba is keverik. Dióhéj-szemcséket tartalmazó folyékony szappan pedig már nálunk is kapható.
Ezekkel a szappanokkal súrolnunk kell a bőrt, és biztosan leviszik a fölöslegessé vált arcfestéket, a kézről, lábról pedig a ráragadt piszkot.

A dióhéjpor masszírozásra is jó. Nem magában, szárazon, hanem gyúrható, képlékeny agyagban. A házilag a következő recept alapján készíthetjük:
Végy fehéragyagot, és gyúrd narancsvirág-vízzel, a kívánt állagúra. Búzacsíra kipréselt levével is összegyúrható. A lényeg a dióhéjpor, az agyag súlyának 1/6-a vagy 1/7-e. Körülbelül. A masszázs-hangulathoz természetesen a jó illat is hozzátartozik. A készen vásárolható masszázs-agyagban háromféle illat keverékét kapjuk. Az aromából néhány (10-20-30) cseppet kell az agyagba gyúrni. Az agyagot két használat között légmentesen zárt fóliában, edényben kell tartani, hogy ki ne száradjon.
Dióhéjpor alkalmazásakor egy dologra kell figyelni, szembe ne kerüljön!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Általános méregtelenítő, regeneráló ital: egészségünkre!
  2015-09-25 20:40:43, péntek
 
 



A citromos víz fogyasztásának előnyeiről sokat hallani, de ha erőteljesebb méregtelenítés szükséges, érdemes kipróbálni a háromfűszeres változatát is.

A cayenne borssal, gyömbérrel és kurkumával készített ital igen hatékony méregtelenítő hatással bír. Nézzük először a három összetevő növény jellemzőit!




Cayenne bors:
- megszünteti a hasmenést, a görcsöket, illetve a fogíny megbetegedéseit
- rendszeres fogyasztása serkenti az emésztést és megóvja a gyomor nyálkahártyáját az alkohol, illetve az acetil-szalicilsav (egyes fájdalomcsillapítók hatóanyaga) okozta károsodásoktól
- zsírégető hatása miatt jó kiegészítője lehet a fogyókúráknak
- a belőle készült kenőcsök illetve tapaszok áldásos hatást fejtenek ki a fájó hátra, csillapítják a reumás ízületi gyulladást
-övsömör, műtét utáni lábadozás vagy cukorbaj okozta idegkárosodás keltette fájdalmak enyhítésére is alkalmas
- kapszaicin tartalmú folyadékkészítmények enyhítik a megfázás és az influenza tüneteit
- fejfájáskor, migrén estén is segíthet
- a cayeene bors serkenti a keringést

Gyömbér:
- a gyömbér az egyik legkiválóbb természetes görcsoldó és fájdalomcsillapító
- csökkenti a bélgázok kialakulását, mivel erjedésgátló hatással rendelkezik
- hányinger és hasmenés ellen is jó
- kitűnő görcsoldó, legyen szó bél- vagy menstruációs görcsről
- nagyon jó memóriajavító, kiélesíti az érzékeket
- segítség a migrénes fejfájásra
- méregtelenítő
- fokozza a nemi vágyat, még erősebb az ilyen jellegű hatása, ha korianderrel és rozmaringgal együtt jut be a szervezetbe
- a gyömbér segíti a szív és az érrendszer egészséges működését, csökkenti a vérrögképződés kockázatát

Kurkuma :



- védhet a szellemi leépüléstől
- támogatja a szívet
- kurkuma segíti az emésztést, véd a fertőzések ellen
- vérhígító tulajdonsága miatt trombózis elleni hatással bír
- gyomorhurut és a gyomorsavtúltengés ősi szere
- serkenti az epekiválasztást, segíti a máj és vese működését
- csillapítja a hányingert
- gyulladásgátló
- koleszterincsökkentő

Általános méregtelenítő, regeneráló ital recept
Hozzávalók: 2 teáskanál gyömbér por vagy reszelt gyömbér, 2 teáskanál kurkuma por, 1 kávéskanál cayenne por, 3 citrom leve, 1 evőkanál méz, 2 liter víz
Elkészítése: egy nagy üvegbe beletöltjük a 2 liter vizet, hozzáöntjük a fűszereket és a mézet. Jól keverjük össze és hagyjuk 10-15 percig állni. Töltsük üvegbe és tartsuk hűtőben. Fogyasztás előtt rázzuk össze. Naponta 2-3 pohárnyit fogyasszunk belőle.

Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A faszénről érdemes tudni
  2015-09-25 20:15:49, péntek
 
 



Dr. Faszén, az általános orvos
Hatását sokan vitatják: a faszén egészségre gyakorolt kedvező hatását azonban réges-régen kimutatták, így az aktív szenet Dr. Faszénként is emlegetik.

Az aktív szén (faszén) soha nem látott fontosságúvá vált korunkban, amikor általános lett a tömegmérgezés. Szinte végtelen hatásosságát száz éve már az orvostudomány is elismerte, ma azonban agyonhallgatja, sőt, nevetségessé teszi azt, aki csak megszólal e témában.
Már az ebers-i papirusztól (ie. 1550) Hippokrátészen keresztül, és századok orvosain át használták és javallották. 1813-ban egy Bertrand nevű kémikus nagyközönség előtt bevett 5 g arzént (1 púpos kávéskanálnyi), ami 150 ember halálához elegendő. 1831-ben egy másik francia, Touéry montpellier-i patikus tartott bemutatót, de ezúttal a Francia Akadémia tudós orvos urai előtt. Egy gramm strychinint nyelt le - 10-szer többet a halálos dózisnál. Ez a méreg 10 perc alatt végez az emberrel a teljes tébolyig feszített röhögéssel és lélegzetvesztéssel. Az akadémikus urak teljes döbbenetére Touéry teljesen nyugodt maradt és mosolygott.

A XIX. század végén és a XX. század elején negyven orvosi disszertációt írtak az aktív szénről.
Az utóbbi tíz évben csak angolul 500 tanulmány jelent meg 10 000 tudományos referenciával ezzel kapcsolatosan. A mai kutatások azt is bizonyítják, hogy az aktív szén megköti a vírusokat és a baktériumokat, sőt a baktériumok termelte mérgeket a belekben, vagy fordítva.
Megköti a permetszerek, gyomirtók mérgeit, idegen hormonokat, sőt még a radioaktív anyagok egy részét is, valamint orvosságok, ideggyógyszerek, fogamzásgátlók maradékát is. A legújabb kutatások a vese megtisztítását és ösztönzését is igazolják.
Mindent egybevetve a faszén a legegyszerűbb, a legolcsóbb és leghatásosabb tisztító és felújulást segítő szer, amit sem a népesség, sem a betegek, sem az orvosok java nem ismer. De melyek a fő jellemzői?
Egy cm3-1 km2 felszívó felülettel rendelkezik - ez 40-szer több mint az agyagé.
500 g faszén 50 000 millió pórust tartalmaz; tömegének 97-100-szorosát képes megkötni például szén-monoxidból, 180-szorosát ammóniából, 165-szörösét kéngázból.




A faszén hatása a belekben
A bélfal áteresztő, ozmózis elven működő felület, így kiegyenlíti a bélfalon belüli és kívüli oldható anyagokat: ha tehát a belek elszennyeződtek, akkor a limfatikus rendszer, a nyirokrendszer nem tud a belekbe jutni. Az aktív szén felszabadítja a bélfalakat, így az ozmózis elven megtisztítja a vért és a nyirokrendszert (vérsavót).
Dr. Denis Burkitt kutatásaiban az alábbi tényeket írja: a természeti népek az elfogyasztott étek salakanyagának 80%-át átlagosan 32 óra alatt eltávolítják. Egy európai organikus élelmiszereket fogyasztó ember 40 óra alatt, egy átlagos tömegétkezést folytató angol fiatal 72 óra alatt, egy öreg angol pedig 360 óra alatt! (15 nap!!!). Ennek ellenőrzésére is kiváló a faszén vagy a céklarépa.
Még teljesen egészséges szervezetű, organikus eredetű növényi étkezésnél is öt nap, amíg a maradék salakanyag 100%-osan távozik; vagyis a méreg vagy allergiaanyag hat napig utazik át és szívódik fel!
A mérgek hosszú során túl a faszén semlegesíti a kígyómérget, méh- és darázscsípést, bögöly vagy pöcsök csípését, lódarázs csípését, skorpió- és pókcsípést, tengeri és víziállatok csípéseit. Semlegesíti az élelmiszerekben felhalmozódott mycotoxinokat (az antibiotikumok hagyatéka) és az egészen kíméletlen aflaxinokat.
Javallott használatához a lista nagyon hosszú, így csak a leglényegesebbek a már említettek mellett: rossz lehelet, krónikus csuklás, szapora széljárás, kivezetett végbélnyílásnál,- hasmenés, gyomorrontás, felfújódás, gázosodás, túl folyékony széklet, meleg égövi hasmenés (gyorsfosás), minden gyomor- és bélbetegség, viszketegség (még akkor is, ha már teljesen elszabadult), túlzott epeváladék, újszülöttek sárgasága (besárgulása) esetén 4,5 gr faszén naponta, májzsugor (cirrózis) és máj okozta agybántalmak, alkoholizmus (1 g faszén -1/2 kávéskanálnyi- közömbösít 60 ml pálinkát), toxicomániák (drog, dohány, stb.),mérges gombák (gombamérgezés), gyógyszermérgezés és ételmérgezés esetén, koleszterin szint, kígyómarás, méhcsípés (pakolásként és belsőleg), szemgyulladás, fogmosás, fehérítés.



Dr. Yatzidis athéni orvos bizonyította, hogy még napi 50 g mennyiség 20 hónapi fogyasztása sem jár semmilyen hátránnyal.
Adagolás
Kúraként kell kimérni, esetenként más lehet az összetétel, az átlagos azonban a következő: 2 evőkanálnyi 3x naponta 15 napig (~ 30 g naponta), később 1 kanálnyi naponta 3x 1-4 hónapig - ez teljes sejtfelújítást eredményez!
Gyermekek az evőkanál helyett kiskanálnyit fogyasszanak 15 napig.
Mérgezés esetén 50 g felnőtteknek, 1 g/kg gyermekeknek - 4-6 óránként 20-50 g faszenet beveszünk 2 napig.
A kúra alkalmazásánál figyeljünk: olyan orvosságok mellett, amelyek az adott pillanatban szükségesek, nem alkalmazható - így például a fogamzásgátlót közömbösíti.

A lassú égésből visszamaradt faszén a jó: fűz, nyír, nyár, hárs, bükk! A patikai aktív szén csont alapanyagú!

Forrás: nepgyogyaszat.hu
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Kolostori gyógymódok
  2015-09-25 19:44:56, péntek
 
 



Szerzetesek és apácák nyomában: kolostori gyógymódok :

A korszerű antibiotikumok és más gyógyszerek korszaka előtt az ember saját, közvetlen környezetében: fűben-fában-virágban kereste meg a gyógyító erőt.

A középkori szerzetesek és apácák tökélyre fejlesztették a gyógynövények alkalmazását. Mai utódaik is előszeretettel alkalmazzák ezt a gyógymódot.
Manapság a gyógynövények felhasználása főleg Németországban éli virágkorát. Se szeri-se száma az üzleti (patikai) forgalomban kapható természetes készítményeknek, amelyeknek csupán egyik, de fontos forrása: a kolostorkertek, s az atyák szorgalma. Többszáz éves feljegyzések és rajzok nyomán állították össze a kolostori orvoslás kézikönyvét.
Segíteni a szenvedőkön:
A szerzetesek és apácák mindig is feladatuknak tekintették, hogy segítsenek a szenvedőkön. Megtanulták az emberi test felépítését és működését, a betegségek okait és a bajok orvoslását. Akkoriban csak nekik volt idejük és megfelelő képzettségük arra, hogy más népek gyógyítási módszereit is megismerjék: elolvassák, lefordítsák és magukon kipróbálják. De maguk is kísérleteztek különféle növényekkel, tudásukat és tapasztalataikat pedig átadták a következő nemzedékeknek.

A főleg Nyugat-Európában dívó kolostori orvoslás során a beteggel ma ugyanúgy foglalkoznak, mint évszázadokkal ezelőtt. A diagnózisra a tradicionális kínai orvosláshoz hasonló módon kerül sor: alapos megfigyelés után. A páciens minden mozdulatát, viselkedését, beszédét megfigyelik, megvizsgálják a külső jeleket.
Az arc színe, a bőr, a haj, a köröm, a szem és a nyelv állapota sokat elárul a szervezetben zajló káros folyamatokról. A kezelés is követi a kínai szemléletet: nem a tünetet, hanem az egész szervezetet gyógyítják.

Kifeküdni a gyomorbajt
E felfogás szerint a gyomorrontást csupán a rossz közérzetről és hányásról nem lehet felismerni. Csak ha egyéb, meghatározott külső tünetek is megállapíthatók (ezek egyike a jellegzetes, savanykás testszag), akkor lehet kimondani a szentenciát: egyértelműen gyomorbetegségről van szó.
A kolostormedicina ebben az esetben articsókalevelek kipréselt levét, valamint gyömbérből, angelikagyökérből, galangagyökérből, citromfűből főzött teát ír elő. Akut gyomorgörcsök esetén jótékony hatású a túrópakolás, de ennek kiegészítéseképpen a betegnek kímélő életmódot is javasolnak, és néhány nap teljes nyugalmat: sok alvást. Valamint tévé, hangos zene, napilap és telefon nélkül eltöltött 3-4 napot. A gyomorproblémák ugyanis azt mutatják, hogy a beteg túlfűtött, túlhajszolt állapotba került, túl sok gond nyomasztja.

Étkezni rendszeresen, nyugodtan
Minden terápia, így a természetgyógyászati módszerek esetében is fontos szerepet játszik a beteg táplálkozása, nem véletlenül tartják úgy az ötezer éves indiai tanok, hogy az vagy, amit megeszel. Ezért sem fogyasztottak húst, mert hitük szerint minden állat egy korábban élt állat vagy ember újjászületése. Indiában ma is 750 millió ember vegetáriánus, leginkább a muzulmán lakosság húsevő.

A középkorban, de később is, a kolostorokban is csak növényi táplálékot fogyasztottak, ehhez ritkán társult tej, ünnepnapokon sajt. A sajtkészítés egyébként szerzetesek találmánya. Naponta háromszor ettek, böjti napokon pedig csak délben. Táplálékuk megegyezett azzal, amit ma egészséges táplálkozásnak nevezünk: zöldség, gyümölcs, gabona és tejtermékek.

Volt még egy szerzetesi szokás, amit jó lenne ma is megtartanunk: a gyomor egyharmadát szilárd táplálékkal, másik harmadát vízzel kell megtölteni, a harmadik harmad pedig maradjon üresen. Ami a mai, rohanó világban is megfontolásra érdemes: a szerzetesek mindig meghatározott időben, rendszeres időközönként és nyugodtan, lassan ettek, így sem a táplálkozás, sem az emésztés nem terheli a szervezetet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek, gyógyítások  
Kapcsolat az Őrangyalunkkal
  2015-09-25 19:15:13, péntek
 
 



Mindannyiunknak van saját, személyes őrangyala. Az őrangyal, születésünkkor rendeltetik mellénk, végig kíséri életutunkat.
Nagyon sok embernek volt már halál közeli élménye, és ezt az élményt általában egy bizonyos fénnyel kötik össze. Sokan úgy utaltak erre a fényre, mint a saját őrangyalukra. Néhányan még rá is ismertek gyermekkori élményeikből, és sajnálták, hogy olyan hosszú időre figyelmen kívül hagyták az őrangyaluk által kínált segítséget, és védelmet. A kisgyerekek általában tudatában vannak az őrangyalaiknak, és gyakran a nevükön is szólítják láthatatlan barátaikat.

Hihetetlen
Egyszer régen a szicíliai Taorminában egy kisfiú több napra beszorult egy földrengés után a romok alá. Senki nem értette, hogyan maradhatott életben olyan hosszú ideig étlen-szomjan.
A kisfiú azonban kijelentette, hogy egy ,,csodálatos, fényes, fehér ruhába öltözött hölgy" hozott neki ételt mindennap.
Ezeket, a képzeletbeli barátokat sajnos általában kinevelik belőlünk, néhányan azonban életünk során ismét rájuk találunk.

Nem lehetnek titkaink őrangyalaink előtt
Őrangyalunk mindent tud rólunk, és minden lehetséges módon segítséget próbálnak nyújtani, hogy életünk a legboldogabb, és leggazdagabb legyen. Előttük nem lehetnek titkaink! Ha például, irigyek vagyunk valakire, vagy valami tisztességtelenségre készülünk, őrangyalunk igen is tud róla. Még az is előfordulhat, hogy egy halk, figyelmeztető hangot hallunk, amely azt mondja: ne tedd! Hívhatjuk ezt lelkiismeretnek is, de valójában őrangyalunk figyelmeztetéséről van szó.

Az őrangyalok spontán felbukkanása
Az őrangyalok gyakran bukkannak fel olyankor, amikor már minden reménytelennek tűnik számunkra. Egy hölgy egyszer elmesélte, hogy őrangyala akkor jelent meg, amikor a fia öngyilkos lett. Valószínűleg ő is a gyermeke után ment volna, ha akkor nem siet segítségére az őrangyala. Így azonban visszatért a nyugodt életbe, és ma már nagyon boldogan él fia emlékével. Ez az eset az őrangyal spontán felbukkanása. Senki sem számít rá, és az első alkalommal valószínűleg megrémülünk.
Arra azonban van lehetőség, hogy megkérjük az őrangyalokat: mutatkozzanak meg. Erre nagyon sok módszer létezik. Az őrangyal gyakran azonnal megjelenik, amint meghívjuk őt az életünkbe.

Az őrangyal megismerése
Általában arra számítunk, hogy őrangyalunk gyönyörű ruhába öltözve jelenik meg előttünk, hatalmas fénnyel körülvéve. Ez megtörténhet, de igen kicsi a valószínűsége. Az alábbiakban azzal foglalkozunk, hogyan vagyunk képesek a legegyszerűbb módon kapcsolatba kerülni őrangyalunkkal.

Tudás
Ha odafigyelünk magunkra, akkor fokozatosan érezhetünk erősödő védelmet, megnyugvást afelől, hogy őrangyalunk vigyáz ránk.

Álmokban
Őrangyalunkat álmunkban is megismerhetjük. Ez a legáltalánosabb jelenség, ugyanis az álmaink segítenek értékelni életünk történéseit. Ha azt tapasztaljuk tehát, hogy őrangyalunk ezen a módon jelenik meg, rendszeresítsünk egy füzetet és egy ceruzát az ágyunk mellé, hogy mindent azonnal le tudjunk írni, ha felébredtünk. Azért fontos, hogy rögtön, ébredés után jegyezzük papírra az álmunkat, mert amint elkezdjük a napi tevékenykedéseinket, elhalványulnak, és könnyen feledésbe is merülnek.

Gondolatok és érzések
A gondolatok és érzések további lehetőségei annak, hogy őrangyalunk beszéljen hozzánk, kapcsolatba léphessen velünk. Teljességgel nyilvánvaló, hogy nem minden gondolat származik az őrangyalunktól. Egy felbukkanó gondolatról azonban ösztönösen tudhatjuk, hogy más forrásból való, nem pedig a tudatalattinkból.

Intuíció
Érzéseinkkel nagyon szoros kapcsolatban állnak az intuitív megérzések. Ezek vajon az őrangyalunk üzenetei? Nagy a valószínűsége, hogy igen. Néha úgy fogjuk fel ezeket a megérzéseket, hogy nem is vagyunk annak tudatában.

Ima, vagy könyörgés
Az ima egy másik módja az őrangyallal való kapcsolatteremtésnek. Nem fontos konkrét imát mondanunk, egyszerűen csak kérjünk segítséget az őrangyalunkkal való kapcsolat felvételhez.

Levélírás
Ez az egyik leghatékonyabb módja az őrangyalokkal való kapcsolat megteremtésének. Fogjunk egy darab papírt, és egyszerűen írjunk le mindent, amit el szeretnénk mondani őrangyalunknak. A levél lehet annyira személyes, amennyire csak szeretnénk, hiszen rajtunk, és az angyalokon kívül senki más nem fogja elolvasni. Ha elkészültünk a levél megírásával, tegyük egy borítékba, és címzésként ennyit írjunk rá: ,,Őrangyalomnak". Ragasszuk le, majd égessük el. A hamut gyűjtsük össze, és az udvaron, vagy a lakásunk környékén szórjuk szét. Végezzük ezt úgy, mint egy szertartást.

Lerajzolni az őrangyalunkat
Nem is gondolnánk, hogy kreativitásunkat arra is használhatjuk, hogy megtaláljuk személyes őrangyalunkat. Pedig megpróbálkozhatunk azzal, hogy egy angyalképet rajzolunk, és ki is színezzük. Amikor az angyal rajzolására koncentrálunk, oda is vonzzuk őrangyalunkat magunkhoz. Még azt is észrevehetjük, hogy fokozatosan hatni fog a ceruza mozgására, és láthatjuk, hogy gyönyörűt alkottunk.

Legyünk nyitottak és tudatosak
Ez az egyik leghatékonyabb módja az őrangyallal való kapcsolatteremtésnek. Vegyük észre, hogy őrangyalunk folyamatosan velünk van, és segíteni akar nekünk. Beszéljünk hozzá, kérjünk tőle bármit, amire csak szükségünk van. Kérésünk azonban legyen annyira egyértelmű, amennyire csak lehetséges. Ha ugyanis nem vagyunk biztosak annak, hogy mit szeretnénk, kérni sem tudjuk pontosan. És ha nem tudjuk, mit is akarunk, honnan fogjuk tudni, hogy megkaptuk-e azt?

Figyeljünk oda, hogy ne csak kérjünk az őrangyalunktól
Hasznos lehet, ha rendszeresen beszélgetünk az őrangyalunkkal. Meséljük el neki azt is, hogy mi történik velünk, hogyan telnek napjaink. Beszéljünk a sikereinkről, eredményeinkről, csalódásainkról, és szeretteinkről. Ha ugyanis rendszeres a kommunikáció, sokkal könnyebbé teszi számára, hogy életünk fontos részévé válhasson.
Jó, ha minden este - lefekvéskor - megköszönjük őrangyalunknak, hogy vigyázott ránk, és segített nekünk.

Őrangyalunk neve
Ha már kapcsolatba kerültünk az őrangyalunkkal, bátran kérdezzük meg a nevét. Ez ugyanis nagyon sok szempontból fontos lehet. Ha tudjuk valakinek a nevét, sokkal közelebb kerülünk az adott személyhez. Így van ez az őrangyalunk esetében is. Ha tudjuk a nevét, azonnali kapcsolatot tesz lehetővé számunkra, mivel egyszerűen csak ki kell mondanunk ahhoz, hogy megjelenjen a tudatunkban.
A név általában spontán merül fel a tudatunkban, amikor először lépünk kapcsolatba az őrangyalunkkal. De aggodalomra akkor sincs semmi okunk, ha egy több időt igényel majd. Egyszerűen lazuljunk el, kérdezzünk rá a nevére többször is, és a név fel fog bukkanni elménkben.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Szem alatti táskák eltüntetése
  2015-09-25 18:52:55, péntek
 
  Így szabaduljunk meg természetesen a szem alatti táskáktól pár nap alatt!

A probléma leginkább a nőket érinti, és ilyenkor bizony képesek vagyunk bármit bevetni, hogy újra friss üde és hamvas bőrünk legyen. Nézzünk néhány otthoni praktikát, melyek alkalmazásával letagadhatunk pár évet a korunkból.

A sötét karikákat számos probléma okozhatja, leginkább az alváshiányt okolják, de ide sorolható a vízvisszatartás, veseprobléma, csökkent anyagcsere, pollenallergia stb. is. Ha sokáig nem múlik a probléma, érdemes kideríteni az igazi okát.

1 Uborka szeletek - ez az egyik legősibb módszer. Orvosilag is kimutatták, hogy az uborka olyan anyagokat tartalmaz, melyek hatására csökkennek a szem alatti karikák, táskák, elszíneződések. Mivel 95 százaléka víz, a hideg szeletelt zöldség összehúzza a vérereket és csökkenti a duzzanatot. Ez a legolcsóbb és leghatékonyabb módszer. Vágjunk szeleteket egy uborkából, tegyük néhány percre a hűtőbe, majd helyezzük a szemre, szem környékére. 15 perc elteltével érezni és látni fogjuk a különbséget.

2. Burgonya - használat előtt egy éjszakán keresztül tároljuk a hűtőben. Mossuk meg, vágjuk szeletekre, és mindkét szemünkre tegyünk egy-egy nagyobb karikát, úgy, hogy a szem alatti részt is fedje. Hagyjuk rajta 15 percig, majd vegyük le a burgonyát, és mossuk le a szemet langyos vízzel. Enzimtartalmának köszönhetően csökkenti a szem alatti karikákat és duzzanatot.

3. Tej - mártsunk egy darab vattát hideg tejbe, csavarjuk ki kissé, majd tegyük a szemre. Maradjuk hanyatt fekve húsz percig, közben meditáljunk akár. Ennyi nyugalom kell a szervezetnek. Naponta meg kell ismételni akár többször is a műveletet.

4. Filteres tea - mártsunk két filtert hideg vízbe, tegyük egy rövid időre a hűtőbe, majd takarjuk le a szemünk egy-egy filterrel. Hagyjuk rajta húsz percig, majd mossuk le langyos vízzel. A legjobb választás a kamilla vagy a zöld tea lehet.

5. Tojás fehérje - egy ecset segítségével kenjük fel a tojás fehérjét a szem alatti részre. Száradás közben feszülni fog a bőr, de ez így természetes. Hagyjuk rajta húsz percet, majd óvatosan hideg vízzel mossuk le.

6. Jégkocka - ez az egyik legjobb módszer. Óvatosan masszírozzuk egy jégkockával kb. 5 percig a szem körüli részt. Szem- vagy arcüreg, homloküreg gyulladás esetén nem ajánlott ez a technika.

Néhány jó tanács, hogy elkerüljük a karikák újra felbukkanását!
- próbáljunk meg minél többet aludni, ne töltsünk sok időt a tévé, számítógép előtt, főleg az esti órákban
- figyeljünk oda étkezésünkre. Sokszor a sötét karikák B- vagy K-vitamin hiányt jeleznek.
- együnk sok spenótot, sötét zöld leveles zöldséget, figyeljünk oda a sófogyasztásra, igyunk elegendő folyadékot.
- csökkentsünk vagy hagyjuk abba teljesen a dohányzást, alkohol fogyasztást
- lefekvés előtt ne igyunk túl sok folyadékot, mert ez is eredményezheti a sötét karikákat
- esténként kenjünk be a szem alatti karikákat mandulaolajjal
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Szépségápolás - sóterápiával
  2015-09-25 18:29:16, péntek
 
 



A legújabb szépségápolási praktika: sóterápia
Napjainkban az ember szinte mindent megtesz azért, hogy az öregedési folyamatokat lassítsa, hiszen folyamatosan olyan információkkal bombázzák a lakosságot, hogy csak a fiatal, ápolt, csinos külsejű emberek képesek érvényesülni az életben. Ez természetesen a kozmetikai ipar malmára hajtja a vizet, amely igyekszik újabbnál újabb termékekkel előállni, reklámozva az örök fiatalság titkát.

Jobb esetben egyre több olyan készítmény lát napvilágot, amely természetes, vegyszermentes összetevőket tartalmaz. Ilyen a legújabb szépségápolási trend is, amely nem más, mint a sóterápia.

Hogyan működik?
Képzeljük el, hogy kényelmesen fekszünk a hátunkon, egy sóágyon. Egy olyan berendezésen, amely a só mikrorészecskéit szabadítja fel és tölti meg a sószobát. Nem érzünk semmit, csak egy enyhe sós ízt. Annyi a dolgunk, hogy lazítsunk, és pozitív, szép dolgokra gondoljunk, miközben a parányi sórészecskék kifejtik jótékony hatásukat.

Nincs mellékhatás
Ez rendkívül előnyös, hiszen a legtöbb kozmetikai szer, ha valami szépséghibát el is tüntet, lehet, hogy méreganyagokat juttat a szervezetbe, ami hosszabb távon problémákat is okozhat. Itt a sórészecskéket a szépülni vágyó belélegzi a tüdejébe, a légzőszervi járatokba, de még a bőrsejtekbe is bejutnak a kis sómolekulák. És itt megkezdik kifejteni a méregtelenítő hatásukat, megtisztítják a tüdőt, a belső szerveket, de még a bőr külső felületét is ,,letakarítják" minden káros vegyülettől, mikrobától.

Ez a terápia tulajdonképpen minden korosztálynak ajánlott, sőt még a házi kedvenceknek is remek tisztulási folyamat, főként azoknak, akik utálnak fürdőzni.

A kúrát egy hét alatt egy, vagy két alkalommal érdemes elvégezni. Ezalatt erősödik az immunrendszer, javul a légzőszervek egészségi állapota, csökken a stressz. Vannak kivételes esetek, amelyek orvosi engedélyhez kötöttek, így egy héten valaki akár hat alkalommal is felfeküdhet a sóágyra, a kezelés pedig akár három hétig is eltarthat.

A szépségápolás szempontjából azért remek a sóterápia, mert a bőr, természetesen az arcbőr is sokkal szebb, puhább, egészségesebb, ragyogóbb lesz. Több bőrgyógyászati probléma is kezelhető vele. Emellett különösen jót tesz az asztmától, allergiától szenvedőknek, és mivel a stressz is csökkenthető, ezért az alvás minősége is javulhat.

Akiknek valamilyen ragályos betegségük van, nem szabad a sóterápiát igénybe venniük, ugyanúgy akiknek valahol nyílt sebük van. A daganatos személyeknek, magas vérnyomással küzdőknek, vagy TBC-s betegeknek sem ajánlott ez a terápia. A várandós kismamák előzetesen az orvosukkal kell konzultáljanak, ha ki szeretnék próbálni a sós kényeztetést.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Krónikus fejfájásra
  2015-09-25 15:29:05, péntek
 
 



Így szabadulj meg a fejfájástól 5 perc alatt ezzel a csodálatos módszerrel

A migrént és a krónikus fejfájást sokszor a legerősebb fájdalomcsillapítók is csak hosszú idő múlva képesek megszüntetni, de sok esetben egyáltalán nem is hatnak. Azok, akik fejfájásban szenvednek, a kellemetlen fájdalom rányomja bélyegét az egész életmódra és még az egészségre is.

Egy amerikai felmérés azt mutatta, hogy csupán a migréntől szenvedők 4 százaléka volt képes arra, hogy pontosan megjósolja, mikor következik be az újabb migrénes roham, 20 százalékuk körülbelül 3 napos intervallumon belül tudta meghatározni. A napszakot, amikor a migrén lesújt, már a válaszadók 47 százaléka találta el. A legjobb eredménnyel (70 százalékos arányban) a migrénes fájdalom helyét tudták megjósolni.

A fejfájást megelőzi egy “figyelmeztető szakasz“, melynek hossza pár óra, de akár pár nap is lehet. Ezalatt például hangulatváltozást, nyugtalanságot vagy letargiát, ásítozást, depressziós tüneteket vagy izgatottságot, étvágytalanságot, erős szomjúságot tapasztalnak a migrénesek. Ezt követi az aura fázisa, amely 5­től körülbelül 60 percig tart. Ekkor látászavar, neurológiai tünetek jelentkeznek.

Az alábbi módszerrel 5 percen belül megszüntethető a legerősebb fejfájás is. A recept a hagyományos népi gyógyászatból ered és a gyógyszereket felülmúló hatással rendelkezik.

Hozzávalók:
- Himalája só
- citromlé
- egy kis citromhéj

Elkészítés:
Reszeljük le a citrom héját és a levét is nyomjuk ki. Adjunk hozzá két teáskanálnyi Himalája sót. Keverjük össze alaposan ezeket a hozzávalókat és 2 dl vízzel hígítsuk fel.

Használat:
Az ital nem a legfinomabb, de néhány percen belül képes hatni és minden reggel éhgyomorra elfogyasztva biztonságot ad a krónikus fejfására és a migrénre hajlamosak számára.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Fontos akupresszúrás pontok
  2015-09-25 15:20:16, péntek
 
 



Masszírozd ezt a pontot a lábadon, csodákat tesz az egészségeddel!

Léteznek a testen olyan speciális pontok, amelyek masszírozásával ösztönözhetjük bizonyos szerveink működését, ezáltal javítva egészségi állapotunkat. A keleti kultúrákban az orvostudomány már rég alkalmazza azon meridián-gyakorlatokat, amelyek a testet behálózó energiavonalakra vannak hatással.

Kínában ismert Zu San Li pontot a hosszú élet pontjaként szokták emlegetni, ezért ha fontos számunkra, hogy még jó sokáig egészségben, harmóniában éljünk, akkor foglalkozzunk ezzel a ponttal, szabadítsuk fel testünk energetikai blokkjait és lépjünk rá az öngyógyítás útjára.

Japánban ezt a pontot a száz betegség pontjaként is ismerik, hiszen úgy tartják, hogy ennyi kór kezelésére jó. Első lépésként a térdkalács külső alsó gödréhez tegyük rá a négy ujjunkat. Majd lefele, a sípcsont irányába, ahol a kisujjunk húzódik, tegyük oda jobb kezünk mutatóujját, és máris megtaláltuk a pontot, amely a gyomorral, az emésztéssel van összefüggésben, a gyomorvezeték pontjának is nevezik.

Ez a csatorna a fej irányából fut le a lábakig, így az emésztési, bélműködési problémák mellett még egy sor betegséget is kezelhetünk, mint például az asztmát, mentális zavarokat, a fejfájást, migrént, a fogfájást, keringési panaszokat, így a magas vérnyomást, a szívdobogást, az ízületi gyulladásokat, de akár az urológiai betegségeket is.



Ugyanakkor szabályozza a vércukorszintet és az inzulin-termelést is, és javítja az immunrendszer hatékonyságát. Ezen pont napi pár perces nyomkodása, masszírozása jelentősen javíthat életminőségünkön.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
2015.08 2015. Szeptember 2015.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 592 db bejegyzés
e év: 6254 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 875
  • e Hét: 15243
  • e Hónap: 28992
  • e Év: 233693
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.