Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Ha valaki elgondolkozott már azon: analfabéta migránsok hogy
  2015-09-27 21:52:04, vasárnap
 
 

Soros Györgyék migráns kisokosa "ingyenes jogi segítséget" ígér azoknak a migránsok akik felhívják Iván Júliát (képen), Győző Gábort, a Helsinki Bizottság központi számát vagy megkeresik őket a helsinki@helsinki.hu email címen.

Ha valaki elgondolkozott már azon: analfabéta migránsok hogyan perlik be Magyarországot és kapnak jelentős pénzeket a magyar költségvetésből, hát így. A Soros György által finanszírozott hazaáruló ügyvédek segítségével. A szolgáltatást pedig a migráns utikalauz büszkén meg is hirdeti, mint "ingyenes jogi segítség", ami magyaroknak természetesen nem jár, csak idegeneknek.

A kalauz megemlíti még a "Menedék Egyesület" nevét is, mint amire szintén számíthatnak a migránsok. Ezt a szervezetet a Helsinki Bizottsággal megegyezően szintén Soros György finanszírozza. Iván Júlia és Győző Gábor helsinkis ügyvédek pedig név szerint is meg vannak említve a kalauzban és a hozzá tartozó honlapon, mint akihez bizalommal fordulhatnak a migránsok. A "Soros utikönyv" sok egyéb fontos információt is tartalmaz arról, hogyan kell megtagadni a regisztrációt, kihasználni a jogi kiskapukat, szabályozási problémákat az Európai Uniós törvények semmibevétele érdekében.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
BIZONY ELMEFOGYATÉKOS AZ, aKI MINDEN EDDIGI ALJASSÁGOT ELFEL
  2015-09-27 21:28:16, vasárnap
 
  BIZONY ELMEFOGYATÉKOS AZ, AKI MINDEN EDDIGI ALJASSÁGOT ELFELEJT, EGY KERITÉSÉPÍTÉS MIATT !!!

HAZÁNK "MEGMENTŐJE", A KÍVÚLRŐL JÖVŐ ELLENSÉGET ELTERELI, / ne legyenek illúzióitok, ez egy része a hatalom megtartásának, a tömeg manipulálása, a kialakult helyzet meglovaglása , a támogatottságuk növelésére kitalált eszköz / DE A PROBLÉMA EZZEL KORENTSEM LESZ MEGOLDVA. eTTŐL MÉG AZ ELLENSÉG A FALAKON BELKÜL LESZ6, CSAK LASSABBAN ÉRKEZIK MEG !
A VÉGEREDMÉNY SZEMPONTJÁBÓL TELJESEN ÉRDEKTELEN.
EURÓPÁT IGY IS, ÚGYIS ELLEPIK !!!!!!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csődközeli helyzetben a közműszolgáltatók
  2015-09-27 21:26:51, vasárnap
 
 
Csődközeli helyzetben a közműszolgáltatók

Népszava-információ|2015. szept 26. 05:24

Az önkormányzati közműcégek jelentős hányada súlyos gazdasági helyzetbe jutott a rezsicsökkentés miatt. A kormány nem egyeztet az érintett helyhatóságokkal, emiatt nem kiszámítható az, hogy milyen sorsot szán a csőd felé sodródó vállalkozásoknak - írja Portfolió Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének (TÖOSZ) elnökének nyilatkozata alapján.

Az elnök szerint a mérséklődő terhek jelenthetnének megoldást a túlélésre az ivóvíz-, a szennyvíz-, és távhőszolgáltatók valamint a hulladékkezelő társaságok számára. A felhalmozott kintlévőségek következtében szinte az összes önkormányzati közműcég csőd közeli helyzetbe juthat jövőre. A TÖOSZ elnöke szerint az áram-és földgázellátás kivételével a többi közszolgáltatást újra az önkormányzatok kezébe kellene adni, hiszen ők a helyi lakosság igényeinek figyelembevétel tudják ezeket a közműcégeket irányítani.

A kormány azonban úgy tetszik másképp gondolja. Központosít, az állami, közösségi tulajdon túlsúlyát erőlteti, és - legalábbis a gáz és áramszolgáltatás területén - giga méretű közműcégeket hoz létre. Mi több, e cégek az "állam az államban" minta alapján, a föléjük rendelt hatóságok előírásait felülbírálva, önkényesen állapíthatják meg, hogy mikor adnak be üzleti tervet. Tóth Bertalan szocialista képviselő írásban kérdezte Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert arról, hogy a hozzá tartozó Első Nemzeti Közműszolgáltató, illetve a Főgáz miért nem adott be üzleti tervet az E.ON és a GDF Suez lakossági ügyfeleinek átvételéhez kapcsolódóan. Mint ismeretes emiatt 2x15 millió forintos büntetést rótt ki az energiahivatal a Főgázra. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal szerint az üzleti terv hiánynak beláthatatlan következményei lehetnek.

Lázár János válaszában a Főgáznak adott igazat a hatósággal szemben, mondván ilyet a MEKH nem is kérhetett volna, mert a vonatkozó jogszabályokban ilyen kötelezettség nincs előírva. Az üzleti terv elkészítésétől azért is ódzkodott a Főgáz, mert koncepcionális vita alakult ki a hatóság és a Főgáz között, ez utóbbi úgy gondolja, hogy a nemzeti közműszolgáltatás egészére kell üzleti tervet készíteni, nem a kivonuló szolgáltatók átvett fogyasztói csoportjaira. A másik ok az volt, hogy éppen folyamatban volt a GDF Suez ügyfélszolgálati részének felvásárlása, és a tervben üzleti titkokat is kénytelen lett volna felfedni a Főgáz, meg ígéretet tett, hogy titokban tartja az üzlet előkészítését.

Nem tudni mikor alakult át az üzleti terv elmaradásának indoklása, ugyanis a hatóság honlapján olvasható Főgáz válasz kivonata szerint az országos egyetemes szolgáltató augusztusban még arra hivatkozott, hogy nem volt lehetősége megfelelő megalapozottságú tervet elkészítenie, mert nem volt elég ideje rá. A büntetés kiszabásának alapja pedig az, hogy a MEKH felhívásában az szerepel, ha valamely cég ajánlatot a fogyasztók átvételére, azt üzleti tervvel támassza alá. A Főgáz tett ajánlatot, tehát magára nézve kötelezőnek ismerte el az üzleti terv készítését is. Ettől függetlenül, a miniszteri válasz alapján talán év végére lesz a Főgáznak üzleti terve a csaknem három millió gázfogyasztó ellátására.

http://nepszava.hu/cikk/1071201-csodkozeli-helyzetben-a-kozmuszolgaltatok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fejvakarászás Berlinben! De mi lesz később?
  2015-09-27 21:11:54, vasárnap
 
  Fejvakarászás Berlinben! De mi lesz később?


Posted on 2015-09-26 by Admin

Fokozódó aggodalommal szemlélik a berlini vezetésben, hogy továbbra sem mérséklődik jelentősen a Németországba áramló menekültek hulláma - írta szombati számában a Der Speiegel című hírmagazin. A Die Welt című lapnak pedig belügyekkel foglalkozó szakpolitikusok azt mondták, hogy hamarosan “drasztikus intézkedésekre" lehet szükség.
A szeptember 13-án bevezetett határellenőrzés révén megindult enyhülés megállt, és az utóbbi napokban ismét fölerősödött németországi menekülthullám - írja legújabb számában a Der Spiegel című német hírmagazin. A belügyi forrásokra hivatkozó cikk szerint hétfőn csaknem 8500, kedden 6700, szerdán 7800 menedékkérő érkezett.

töm
Azt nem látni, hogy a folyamat mikor érhet véget, és a kilátások nem biztatóak. A Magyarországról elindult menedékkérők beengedéséről szeptember 5-re virradóra hozott döntés óta Ausztria sokkal több embert engedett át, mint az a 7 ezer fő, amelynek átvételéről Berlin megállapodott Béccsel. Az osztrák kormány “eltávolodik a Németországgal egyeztetett irányvonaltól" - áll a tartományi belügyminiszterek és a szövetségi belügyminiszter egy telefonkonferenciájáról készült jegyzőkönyvben.
Angela Merkel kancellár “mosolygó menekültekkel készített színes szelfijeinek fatális a mellékhatása" - írta a Der Spiegel, amely szerint a közösségi portálokon terjedő felvételeket sokan “felszólításként" értelmezik, hogy azonnal induljanak el Németország felé.
Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) adatai szerint az Afganisztánból naponta útnak induló emberek száma 2000 és 4000 között van. Hamarosan még többen lehetnek - áll egy belügyminisztériumi dokumentumban, miszerint a határőrizetért felelős szövetségi rendőrség Kabulban dolgozó összekötő csoportjának információi alapján valószínű, hogy az afgán kormány kiállított egymillió útlevelet, amelyekkel meg lehet indulni Európa felé Iránon és Törökországon keresztül.
A menedékkérők nem csillapodó hulláma erősen leterheli a menekültügyi ellátórendszert és a menekültügyi eljárásokat lefolytató szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatalt (BAMF). Ezért most a Der Spiegel szerint azt tervezik, hogy a szíriai állampolgárságú menedékkérőket mind “kiveszik" az eljárásból, külön vizsgálat nélkül három évre szóló tartózkodási engedélyt adnak nekik, azzal a megszorítással, hogy a családegyesítés nem lehetséges, vagyis nem kapnak engedélyt arra, hogy áttelepítsék Németországba házastársukat és gyermekeiket. A BAMF így a nagyjából 280 ezres ügyhátralék ledolgozására és a más állampolgárságú menedékkérők ügyeire összpontosíthat.
A belügyminisztérium szombaton cáfolta a hírmagazin értesüléseit, Stephan Mayer, a törvényhozás alsóháza, a Bundestag konzervatív (CDU/CSU) frakciójának belügyi kérdésekért felelős vezető szakpolitikusa viszont közvetve megerősítette azt. A parlamenti képviselő a Der Spiegelnek elmondta: nem biztos abban, hogy a tervezett intézkedés nem lesz egy újabb “rossz ösztönző", a Németországba vezető útra csábító újabb jelzés, és az is kérdéses, hogy miként lehet korlátozni a családegyesítést.
Stephan Mayer a Die Welt című lapnak is nyilatkozott, elmondta, hogy minél hamarabb be kell vezetni egy új szabályt, miszerint a szövetségi rendőrség munkatársai visszafordíthatják a határról mindazokat, akiknek nyilvánvalóan nincs esélyük a menekültstátus megszerzésére.
A politikus hangsúlyozta: “egyértelmű jelét" kell adni annak, hogy Németország nem tud mindenkit befogadni. Ilyen jelzés volna a szövetségi rendőrség felhatalmazása arra, hogy megtagadják a belépést például abban az esetben, ha a belépésre jelentkező ember biztonságos országból származik.
A Die Welt szerint a kormány egyelőre elutasítja ezt a kezdeményezést. Ugyanakkor nemcsak a konzervatívok soraiban, hanem a CDU/CSU pártszövetséggel kormányzó szociáldemokraták (SPD) belügyi szakpolitikusai között is vannak, akik szerint többet kell tenni a folyamatok megfékezéséért.
“Meglehet, hogy újabb korlátozó intézkedésre lesz szükség" - fogalmazott Roger Lewentz, Rajna-vidék-Pfalz tartomány belügyminisztere, a belügyminiszteri konferencia SPD-s elnöke, aki szerint a határellenőrzés visszaállítása ugyan “jó tett" a tartományoknak, de az utóbbi napokban ismét emelkedik az újonnan érkező menedékkérők száma.
Thomas Oppermann, a Bundestag SPD-frakciójának vezetője csütörtökön egy parlamenti vitában kiemelte: pártja nyitott a befogadandó menekültek korlátozására irányuló, kontingenseken alapuló megoldásra, amelyet Thomas de Maiziere belügyminiszter vetett fel. Azt mondta, “nem rossz gondolat" a CDU-s politikus elképzelése.
(MTI)
Bal-Rad komm: “...az Afganisztánból naponta útnak induló emberek száma 2000 és 4000 között van. Hamarosan még többen lehetnek..." - na ők is magukra vették Bundesmutti meghívóját. Hát ott is egyre többen kerekednek fel.
Hanem az a baj, hogy éppen az útjukban vagyunk!
Németország egykori “endékás" területei pedig már lázadoznak. A déli-délnyugati fertály még az Októberfest mocskában dagonyázik, de hát az is véget ér egyszer! És a kijózanodás után nem biztos hogy csak a seritaltól lesz keserű a németek szája-íze!
Viszont könnyen előfordulhat, hogy közelebb van a katasztrófa, mint azt eddig hittük! Nagyon nehéz elhessegetni a gondolatát annak, hogy a migránsválság kellős közepén-amikor már Németország kezd megtelni, ám már úton van egy hatalmas tömeg-AMERIKÁBAN HIRTELEN KIROBBAN A NÉMET “DIESELMOTOR-BOTRÁNY"! Ami bizonyos elemzések szerint akár be is döntheti a német autóipart! Aminek bizony félelmetes gazdasági hatása lenne, és amely mindenképpen kihatna a “migránspátyolgatás" anyagi lehetőségeire! De nem csak arra! A NÉMETEK JÓLÉTÉRE IS! Akik egy kis derékszíjmeghúzástól rosszul is lennének! És egyből a migránsokon kezdenék kitölteni a bosszújukat, nekik tulajdonítva minden bajuk okát!
DE MÁR OTT VAN EGYMILLIÓ MUSZLIM! És a fene tudja még mennyi?-ÚTON! Németország felé!
Valójában-ha ez a gyanakvás jogos-van okuk pánikolni a németeknek! Meg nekünk! Meg az Uniónak! Még megemlegetik azt a napot, amikor nem fogadták meg Döbrögink javaslatát:
FALAT GÖRÖGORSZÁGHOZ! ÁTHATOLHATATLANT!


http://www.balrad.com/index.php/2015/09/26/fejvakaraszas-berlinben-de-mi-lesz-kes obb/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb európai dráma jön vasárnap
  2015-09-27 21:08:48, vasárnap
 
  2015. szeptember 27., vasárnap 9:06 Napi.hu

Újabb európai dráma jön vasárnap


Címkék: spanyolország, barcelona, függetlenség, választás, szavazás, eu
Biztosra vehető a függetlenség párti politikai erők győzelme a vasárnapi katalóniai választásokon, ami nem csupán a madridi kormánynak okozhat újabb fejfájást, hanem az uniós vezetőknek is. Persze ez a siker nem jelenti azt, hogy a tartomány kiválik Spanyolországból.
Tudjon meg többet a befektetési alapokról! Jöjjön el az Aegon Alapkezelő ingyenes szemináriumára. Jelentkezzen most!

Régóta tüske Spanyolország testében Katalónia, az ország jómódú északkeleti tartománya, amely egy évszázada küzd függetlenségéért. A hét végi helyi választás még beljebb nyomhatja egy a tüskét a spanyolok oldalába. Ha a papírformának megfelelően a szeparatista erők koalíciója győz, akkor biztosra vehető, hogy tartományi kormány igyekezni fog tovább haladni az áhított függetlenség felé - írja összefoglalójában a CNBC.


A katalán társadalomnak saját identitása, nyelve, tradíciója van, amely elválasztja Spanyolország többi részétől. A helyi politikai pártok és a politikusok egy része - köztük Artus Mas katalán elnök - régóta úgy gondolják, hogy jobban járnának, ha leválnának az ország szegényebb részéről. A függetlenségpárti erők a vasárnapi tartományi választásra készülve egyesítették erejüket.

Nagy összeborulás, nagy fejfájás

A Katalónia Demokratikus Konvergenciája, a Katalónia Republikánus Baloldala és több kisebb párt összefogott, hogy egyetlen erős függetlenségpárti politikai erőként lépjen színre. Ezzel egyben a korábbinál is nagyobb gondot okoznak a madridi kormánynak, amelynek egyik feladata Spanyolország egyben tartása.

A pártszövetség azt ígéri a szavazóknak, hogy ha a tartományi választáson többséget szereznek a 135 fős katalán parlamentben, akkor másfél éven belül kivívják a függetlenséget, azaz létrehozzák az önálló államot. Ennek tükrében a szavazást általában egyfajta függetlenségi népszavazásnak tartják, annak ellenére, hogy a központi kormány kizárja ennek a forgatókönyvnek a végrehajtását. Arra hivatkoznak, hogy a spanyol alkotmány nem teszi lehetővé a tartományok kiválását.

Közel a kétharmad

A közvélemény-kutatások nem sok jót sejtetnek az unionistáknak. A legutóbbi felmérés szerint az függetlenséget akaró Együtt az Igenért koalíció a 63-67 helyre számíthat a tartományi törvényhozásban, amit a szavazatok 41 százalékának megszerzésével elérhetnek. A Reuters jelentése szerint hajszálra vannak az abszolút többséget jelentő 68 mandátumtól.

Katalónia fontos része a spanyol gazdasági és politikai életnek, ezért érdemes harcolni érte. Az OECD adatai szerint az ország GDP-jének 19 százaléka származik ebből a tartományból. Ha kiválna, akkor nem csupán elveszne Spanyolország egyik fontos pillére, hanem a többi tartományban is megerősödnének a függetlenségi törekvések. Elég megemlíteni az elszakadást célul tűző baszk mozgalmakat, amelyek korábban robbantásokkal színezett kampányokban adtak hangot követeléseiknek.

Túl sok színű koalíció

Kritikus jelentősége van annak, hogy hányan mennek el szavazni vasárnap, mert ez erősítheti vagy gyengítheti a szeparatista koalíció összetartását - véli Antonio Barroso, a Teneo Intelligence kockázati tanácsadó cég elnökhelyettese. Ha Mast újraválasztják, az lendületet adhat a függetlenségi mozgalomnak, de csak akkor, ha háttérbe tudják tolni nézeteltéréseiket.

Mas hatalmon maradása tesztelni fogja a pártszövetség kohézióját. A többség birtokában szimbolikus lépéseket fognak tenni a függetlenség irányába, amivel elnyújtják a köztük és a központi kormány között kialakult meddő vitát. A szakértő szerint óvatos lépéseket tesznek majd azzal a céllal, hogy megtartsák a kezdeményezést, ám vigyázni fognak arra, hogy ne vigyék kenyértörésre a dolgot Madriddal.

A Rabobank elemzői arra hívják fel a figyelmet, hogy a koalíció tagjai a politikai spektrum ellentétes oldaláról - a jobb- és a baloldalról - jönnek. Egyetlen közös céljuk a függetlenség kivívása. Ebből következően várhatóan gondjaik lesznek a hatékony kormányzáshoz szükséges összhang fenntartásával.

Izzadnak Madridban

A madridi és az uniós elit érhetően idegeskedett a választás miatt. Nem mellékes körülmény, hogy Brüsszel álláspontja szerint a függetlenné váló katalán államnak kérnie kellene felvételét az EU-ba, mármint ha be akarna lépni. A spanyol kormány a tavaly októberi skóciai függetlenségi szavazásból merít erőt. Ott a függetlenségpártiak nagy reményei ellenére csak a szavazók 45 százaléka támogatta az ország kiválását Nagy-Britanniából.

Miután a spanyol alkotmány tiltja az elszakadást, sok szakértő úgy véli, hogy a függetlenségpártiak nem fogják tesztelni ezt a szabályt. Inkább arra törekednek, hogy minél nagyobb tartományi önállóságot szerezzenek Spanyolországon belül. (Hasonló eredménnyel járt a skótok próbálkozása is: a londoni kormány jelentősen bővítette a skót parlament hatásköreit.)

Szakértők szerint a patthelyzet nem változik a közeljövőben, ugyanis a téli országos parlamenti választásokon eséllyel induló pártok mindegyike unionista. Ez szintén a puhább megközelítésre, azaz a tartományi önállóságot növelő intézkedések kicsikarására sarkallhatja a függetlenségről szónokoló politikai erőket - vélik a Rabobank elemzői.


http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/ujabb_europai_drama_jon_vasarnap.603528.ht ml
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elképesztő sebességre kapcsolt a bevándorlók áradata: 8-10 e
  2015-09-27 20:36:47, vasárnap
 
  Elképesztő sebességre kapcsolt a bevándorlók áradata: 8-10 ezren jönnek most már, naponta.


Elképesztő sebességre kapcsolt a bevándorlók áradata a nyugat-balkáni útvonalon. 8-10 ezren jönnek most már, naponta. Ez kétszer, háromszor annyi, mint egy hónappal ezelőtt. A nyári számoknak pedig majdnem az ötszöröse. A horvátoknál drámai állapotok vannak. Pénteken rekordszámú, mintegy tízezer migráns lépte át Horvátország keleti határát. A menedékkérők egy része az opatovaci ideiglenes befogadóhelyen várakozik, ahonnan Magyarország felé szállítják őket.

Ranko Ostojic, horvát belügyminiszter közben továbbra is arra kéri a szerb hatóságokat: ne csak feléjük, hanem Magyarország felé is küldjék a migránsokat. A horvát belügyminiszter elmondta: arra számítanak, hogy a magyar határzár és a hideg miatt várhatóan más útvonalat választanak majd. Albánián és Montenegrón keresztül fognak haladni. Emiatt a déli Dubrovnik-Neretva megyében már megkezdődtek az előkészületek a menekültek befogadására.

Szombaton is folytatódott az emberáradat. Egymás után szálltak fel az esőkabátos migránsok a Zákányból Hegyeshalom felé induló vonatra. Hegyeshalomra sorra érkeztek a migránsokkal teli vonatok. Sokan megkönnyebbülten lépték át az osztrák határt. Volt, aki azt mondta: Horvátországban embertelen módon bántak velük a rendőrök. A magyar rendőrök viszont étellel is kínálják a migránsokat. Hegyeshalomban meleg ruhákat is kapnak a segélyszervezetektől.

Újabb 18 busznyi bevándorló érkezett késő este Horvátországból Barcsra. A több mint ezer ember most is gyalog jött át a Dráva-hídon. Ezért egy időre a barcsi határátkelőt is le kellett zárni. A magyar oldalon lévő gyűjtőpontban a segélyszervezetek ételt, italt és gyümölcsöt adtak nekik. Ezután a rendőrök kisebb csoportokban átkísérték őket a barcsi vasútállomásra.

Afganisztánban sokan gondolják úgy, hogy jobb lesz átmenni Németországba

Kellő nyelvi felkészültséggel viszonylag egyszerű eldönteni, hogy aki szírnek vallja magát, az valóba szír-e - jelentette ki Sógor Dániel Közel-Kelet-szakértő, arabista az M1 Ma reggel című műsorában.

Hozzátette: attól függetlenül, hogy mi, európai államok hogyan viselkedünk, a német kormány hozzáállása, nyilatkozatai alapvetően erősíti a migrációt azokban az országokban, amelyekben polgárháború van, vagy egyszerűen csak nehéz az élet. Afganisztánban sokan gondolják úgy, hogy jobb lesz átmenni Németországba, ráadásul Iránban és Pakisztánban is milliós afgán menekülthalmazok vannak, nekik még rosszabb az életük, és még inkább úgy gondolják, jobb lesz továbbmenni - hangoztatta.

Hétfőtől nem jár menekülteket szállító különvonat Ausztria és Németország között

Közben Németországban és Ausztriában kezdenek besokallni, hétfőtől nem jár menekülteket szállító különvonat Salzburgból Németország felé - jelentette be közleményében az osztrák város vezetése. A salzburgi pályaudvaron várhatóan kritikus helyzet alakul majd ki, hiszen a városba naponta kétezer ember érkezik és a szolgálatot teljesítők már így is a kapacitásaik határán vannak. Heinz Schaden, Salzburg polgármestere, aki a helyzet kiéleződésétől tart, elmondta: a Vöröskereszt és a Caritas segélyszervezet humanitárius és egészségügyi katasztrófára figyelmeztetett.

(m1 nyomán)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Na mutti, lehet, hogy kaputt!! BIZAKODJUNK!!!
  2015-09-27 20:30:18, vasárnap
 
  Na mutti, lehet, hogy kaputt
2015. szeptember 27. 17:26
Hunhír.info

Németországban a menekültválság miatt erősödik és egyre nyíltabban mutatkozik meg az elégedetlenség Angela Merkellel szemben a kancellár pártjában, a Kereszténydemokrata Unióban (CDU). Az általános vélekedés szerint a Magyarországról elindult menedékkérők beengedése szeptember elején - a dublini szabályokat hatályon kívül helyező lépés - is végzetes hiba volt Angela Merkeltől, és a kancellár több félresikerült megnyilvánulása - beszéde, gesztusa - is hozzájárult a menekülthullám drámai fölerősödéséhez.

A CDU-ban a legtöbben pontosan azt gondolják, amit a testvérpárt bajor Keresztényszociális Uniónál (CSU) ki is mondanak, vagyis hogy ,,jelezni kell, hogy nem tudunk mindenkit befogadni" - mondta a Welt am Sonntag című vasárnapi lapnak Steffen Kampeter, a CDU egyik tekintélyes parlamenti (Bundestag) képviselője, volt pénzügyminisztériumi államtitkár.


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=87019
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Alföldi Roberta legnagyobb fájdalma, hogy nem vagyunk szolid
  2015-09-27 20:28:05, vasárnap
 
  Alföldi Roberta legnagyobb fájdalma, hogy nem vagyunk szolidárisak a bevándorló bacilusgazdák iránt


2015. szeptember 27. 15:09
Ifj. Tompó László - Hunhír.info



Közmondásosan a lejtőn lefelé nincsen megállás. Iskolapélda erre Alföldi Roberta esete. Nem, nem sorolom most persze ámokfutásait. Alföldi Roberta különös eset. Nem érti a világot, miként az sem őt. Elszorul a szíve szegénynek, ha arra gondol, hogy az eszmetársának hitt Konrád György is rábólintott arra a fránya kerítésépítésre.

Pénteken Robertánk az ATV vendégeként osztotta az észt. Illetve csak próbálta. Ősigazság, hogy akit Isten igazán megbüntet, annak elveszi az eszét. Nos, ez történt vele. Ám lássuk a vele készült tizennyolc perces beszélgetés lényegét!

Amint elmondta, számára ,,belső késztetés", hogy odaálljon a számára ,,fontos ügyek mellé". Amin mindenekelőtt a bevándorló bacilusgazdák keblünkre ölelése értendő. Amivel kapcsolatban a nagy probléma, fájdalom, szégyen, hogy a mi országunk minimálisan sem szolidáris és emberséges velük, köszönhetően kormányunk magatartásának, ami miatt ,,személyesen szégyelli" magát. A kabinet ugyanis a ,,keresztényi értékek ellenében működik", így aztán nem csoda, ha a közvélemény-kutatások szerint a magyar lakosság 88 %-a nem szereti idejövetelüket.

Pedig micsoda lehetőség lett volna most a nyáron, hogy megmutassuk, nem vagyunk fasiszták, nácik s egyebek! De nem és nem. A lakosság intoleráns, holott aki kiment a pályaudvarokra, nem gondolhatta komolyan, hogy az ott letelepedettek, még ha fetrengenek is a fekáliában, leigázzák Európát. Nem szembesültünk a valósággal, azzal, hogy nem bacilusgazdák ezek. Kimondhatatlan fájdalom ráadásul, hogy még az amúgy oly üdítően liberális Konrád György sem tiltakozott a randa kerítés ellen, sőt!

Alföldi Roberta bármelyik megnyilatkozására persze kár bármennyi időt is fecsérelni, mondhatnók. Csakhogy ez nem így van, éspedig azért nem, mert köztudott az ATV kiugróan magas nézettsége. Egyet azonban nem értek, és vélhetően nem egyedül. Van egy hivatalos szerv, neve: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság. Amelynek alapfeladata a hiteles tájékoztatás érdekében az általános erkölcsi értékek képviselésének számon kérése a hazai médiumokon. Nos, az ATV honlapján az olvasható, hogy e szerv e csatornát is a felügyeli. Ha ez így van, miként lehetséges, hogy az ATV fogható, hogy rajta kifejezetten rokonszenves beállításban jelenhet meg egy Alföldi Roberta?

Ha már közmondásos mondattal kezdtem, azzal is fejezem be. A hivatalos szerveket errefelé sóhivataloknak szokás nevezni csaknem időtlen idők óta. Nem véletlenül. Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság. Szép, mi több, gyönyörű. Nemzeti ez is, mint a dohánybolt, ugye. Igen, de mitől?


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=87017
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kísérő nélkül, haszonszerzési céllal indítják útnak a migrán
  2015-09-27 20:20:07, vasárnap
 
  Kísérő nélkül, haszonszerzési céllal indítják útnak a migránsgyermekeket - írja a Heti Válasz

Soha korábban ennyi illegális bevándorló gyermeket nem indítottak útnak egyedül. A svédek 2009-ben adtak először vészjelzéseket, akkor egy esztendő alatt 2250 elhagyott kiskorú érkezett hozzájuk - most egy hónap alatt is többen jönnek. Magyarországon tavaly óta megtízszereződött a kísérő nélküli migráns gyermekek száma, az adatok szerint a szír kiskorúak negyede, az afgánok 90 százaléka érkezik szülő nélkül Európába, több mint felük már pszichiátriai betegként érkezik meg az úton átélt félelmektől - írja a HetiVálasz. Tanulmányok sora szól arról, milyen súlyos lelki sérüléseket szenvednek, sokuknál nem is az elődleges, a háborús trauma a legsúlyosabb, hiszen azt mégiscsak idegenek okozták, hanem az, hogy a szüleik kényszerítették őket, hogy vonatra, repülőre, hajóra szálljanak - abban a tudatban, hogy akár soha többé nem látják majd őket. Azt pedig senki sem tudja, hogy menet közben kikhez csapódnak hozzá, mely egyedülálló felnőttek segítik, vagy éppen használják ki őket.

A gyerekek előőrsként jönnek. Ezzel két fontos célja van a szülőknek: sokszor az európai szociális juttatásokat utalják át az otthonmaradóknak, emellett megnövelik annak esélyét, hogy családegyesítés révén eljussanak Európába. Mindez közismert nyomásgyakorló eszköz, az Egyesült Államokba tavaly Dél-Amerikából 68 ezer kísérő nélküli gyermek érkezett. Szíriából és Afganisztánból hátsó szándékokkal zömében 13-18 éves fiúkat indítanak útnak a lap riportja szerint.

A világsajtó a gyereksorsokon keresztül dolgozza fel a népvándorlást, nem azonosítva, hogy a Nickelsdorfnál a tömegnyomás miatt a vonatoknak préselődő és a fájdalomtól felsikoltó kiskamaszok vagy a röszkei “frontvonalba" keveredő gyerekek közül kik azok, akiket egyedül indítottak útnak. A képek hatásosak és nem tudatosodik, hogy itt két felfogás csúszik össze: az európai szülőké - akik egy-két gyermeket “élvezeti", örömszerzési céllal vállalnak, és a keleti nagycsaládoké, ahol a gyerek munkaeszköz is, pénzkereső, jelentős használati értékkel - írja Élő Anita a Heti Válaszban, aki riportjában sok példát és szakértőt is idéz, megemlítve, hogy a röszkei áttörésnél gyermekekkel szembekerülő egyes rendőröket annyira megviselte a jelenség, hogy pszichológusra volt szükségük.

A teljes cikk a nyomtatott Heti Válaszban, vagy a Digitalstandon olvasható.

Fotó: A Reuters a világsajtót bejárt képe, amelyen egy migráns nyomásgyakorlási céllal Bicskén a sínekre lökött egy szír anyát a gyermekével. Világszerte úgy interpretálták a képet, hogy a rendőrök lökték a sínre az anyát.


http://pestisracok.hu/kisero-nelkul-haszonszerzesi-cellal-inditjak-utnak-a-migran sgyermekeket-irja-a-hetivalasz/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Előretört a szélsőjobb Ausztriában
  2015-09-27 20:15:45, vasárnap
 
 
Előretört a szélsőjobb Ausztriában

Origo, Origo2015.09.27. 18:5924

Duplázhat az Osztrák Szabadságpárt a felső-ausztriai tartományi választáson. Az előrejelzés szerint 31,5 százalékkal az FPÖ lehet a második legmeghatározóbb politikai erő a tartományban.


Az öt évvel ezelőtti tartományi választáson elért eredményéhez képest megkétszerezheti szavazói számát az Osztrák Szabadságpárt a felső-ausztriai tartományi választáson vasárnap - derült ki az urnazárás után közzétett előrejelzésből.

Heinz-Christian Strache, az Osztrák Szabadságpárt vezetője
Forrás: AFP/Dieter Nagl
Lenyomják a szociáldemokratákat

Az FPÖ 31,5 százalékot érhet el, és az Osztrák Szociáldemokrata Párt helyett a szélsőjobboldali párt lehet a második legmeghatározóbb politikai erő a tartományban. A SORA közvéleménykutató intézet által az ORF közszolgálati televízió számára készített előrejelzés szerint.

A felmérések szerint az Osztrák Néppárt ugyan megtartja vezető helyét, de 46-ról 35 százalékra eshet a népszerűsége. A szociáldemokraták 18 százalékot érhetnek el, ami szintén csökkenést jelent az öt évvel ezelőtti 25 százalékhoz képest.
Tíz százalék a zöldeknek

A Zöldek pártja a szavazatok 10,6 százalékát kaphatja meg, 1,5 százalékkal többet, mint 2009-ben, a liberális NEOS párt pedig 3,6 százalékos eredményével lehet, hogy a tartományi parlamentbe való bejutáshoz szükséges négy százalékos küszöböt sem éri el.


http://www.origo.hu/nagyvilag/20150927-ausztria-tartomanyi-valasztas-eredmeny-elo rejelzes-osztrak-szabadsagpart.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2015.08 2015. Szeptember 2015.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 453 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2313
  • e Hét: 8045
  • e Hónap: 19156
  • e Év: 172652
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.