Belépés
foldinefehereva.blog.xfree.hu
Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes. földes éva
2010.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Ősz
  2015-09-28 23:08:15, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Őszi képek  
Napok óta fáradtnak érzed magad?
  2015-09-28 22:49:58, hétfő
 
  Napok óta fáradtnak érzed magad?

Ne csodálkozz azon, ha nehezen alszol el vagy gyakran forgolódsz álmodban. Te is tehetsz arról, ha a remélt nyugodt pihenés helyett ólmos fáradtsággal ébredsz és kezded, majd folytatod a napot. Ez neked sem jó, s lássuk be a környezetedben élők is vágynak a vidám, pihent énedre.

Bármennyire hihetetlen, a legegyszerűbb módon azzal segítheted a kellemes alvást, ha rendet raksz és tartasz magad körül. A szétszórt ruhák, személyes holmik az ágy mellett, a távolabb környezet rumlija, a rendetlenség a fürdőszobában, nappaliban vagy a konyhában hagyott mosatlan kupac mind hátráltatja a valódi pihenést. A legnagyobb fáradtság idején is szánjunk 5-10 percet az elpakolásra, vonjuk be ebbe családtagjainkat.

Kapcsoljuk ki az elektromos berendezéseket, ne a fejünk mellett töltsük éjjel a telefont, ne maradjon égve lámpa, a mosogatógépet se akkor indítsuk, amikor már éppen nyugovóra térnénk.
Ne alkalmazzunk harsány színeket, mintákat, zavaró hatást keltő bútorokat, dekorációs eszközöket a hálószobában. Egyes szemléletek a meleg színeket nem részesítik előnyben, mondván melegebb hőérzetet kelt, még nehezebb az alvás, mások a hideg, markáns színekről beszélnek le. Állást nem foglalunk, ám azzal egyetértünk, hogy a nagyon erőteljes színek zavaró hatásúak.

Teremtsünk harmonikus légkört, bérmennyire is kiesik a fő lakberendezési törekvések közül a hálószoba, mert nincs annyira szem előtt, sokkal nagyobb jelentősége van, hogy valóban otthonos és kényelmes legyen a légkör és az alkalmazott bútorok.

Ha hosszabb ideje érezzük, hogy valami nincs rendben, bíráljuk felül matracunkat, fordítsuk meg, cseréljük ki partnerünkkel, vagy szerezzünk be újat.

A matrac és az ágy mellett jelentőséggel bír, ha nem megfelelő az ágynemű és annak huzata. Kényelmes hálóruhát húzzunk magunkra, vagy aludjunk pucéran, ahogy jó nekünk.

Biztosítsuk szokásunknak megfelelően a sötétítést, nem vagyunk egyformák, egyikünket zavarja az utca fénye, hajnali virradat, mások e viszonyok mellett is képesek mélyen aludni.

Jó lenne kerülni az ágyban tévézést, laptopozást, telefonon szárnyalást a virtuális térben. Ezek az eszközök szükségesek napközben munkavégzésünk segítésére, szórakozásunkra, ám felettébb negatív hatással bír a monitor, kijelző vibrálásának nézegetése az elalvás előtti pillanatokban.

Mindig szellőztessünk ki alaposan lefekvés előtt, a friss levegővel töltött helyiség hozzájárul a jó alváshoz. Ügyeljünk a megfelelő szobahőmérsékletre, egy meleg helyiség hátráltatja a pihentető alvást. A közelgő fűtésszezon jó apropó arra, hogy felkészüljünk a fűtés optimális beállítására a hálószobában.
Használhatunk illatosítót, ám ne essünk túlzásba, ne várjuk meg, amíg a jó szándék irritáló, fejfájást eredményező hatást ér el. Körültekintőek legyünk az illatos gyertya használatával. Részesítsük előnyben a természetes megoldásokat.

Ne fogyasszunk nehéz eledelt későn, az italfogyasztás is mérsékelt legyen. Ne éppen este kísérletezzünk új teával.

Törekedjünk arra, hogy életünk része legyen a sportolás, minél többször a szabadban. Ép testben ép lélek és hatékony alvás rejlik.

A munkát, problémákat, megoldandó feladatokat nem fogjuk megúszni, ám igyekezzünk nélkülük ágyba bújni, másnap pihenten minden könnyebben megy.














 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
Az életben a legjobb dolgokért nem kell fizetni
  2015-09-28 19:26:52, hétfő
 
 


Az életben a legjobb dolgokért nem kell fizetni - vagy legalábbis nem sokat. Gyönyörködni a naplementében, virágot szedni a mezőn, majd a csokorral meglepni kedvesünket, csodálni az őszi falevelek színgazdaságát, feltöltődni az istentiszteleten, kéz a kézben sétálni egyet, vagy egyszerűen csak ücsörögni a verandán és tücsökzenét hallgatni - nem kerül semmibe. Együtt nekilátni egy doboz fagyinak, megrendelni a kedvenc pizzánkat, úszni egy nagyot, vagy megnézni egy remek filmet - valójában alig kerül valamibe.

Gary Chapman
 
 
0 komment , kategória:  Idézet  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2015.08 2015. Szeptember 2015.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 12 db bejegyzés
e év: 176 db bejegyzés
Összes: 8973 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 476
  • e Hét: 852
  • e Hónap: 3946
  • e Év: 71711
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.