Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Kányádi Sándor: Felemás őszi ének
  2015-09-30 08:24:46, szerda
 
 





KÁNYÁDI SÁNDOR: FELEMÁS ŐSZI ÉNEK


építsd föl minden éjszaka
építsd föl újra s újra
amit lerombol benned a
nappalok háborúja

ne hagyd kihunyni a tüzet
a százszor szétrúgottat
szítsd a parazsat nélküled
föl újra nem loboghat

nevetségesen ismerős
minden mit mondtam s mondok
nehéz nyarunk volt itt az ősz
s jönnek a téli gondok

már csak magamat benned és
magamban téged óvlak
ameddig célja volna még
velünk a fönnvalónak






 
 
0 komment , kategória:  Kányádi Sándor  
Így fordul őszbe a természet (előtte-utána fotók)
  2015-09-30 08:00:09, szerda
 
  Így fordul őszbe a természet (előtte-utána fotók)


Az előtte-utána képeknek mindig megvan a varázsa, főleg akkor, ha nem emberi kéz által történt a változás, hanem a természet jóvoltából.

A következő fotókon jól látszik, hogy milyen színpompás látvány tárul elénk ősszel, de az is megfigyelhető, hogy más évszakokban, pl. nyáron vagy tavasszal miként néz ki ugyanaz a hely. A tél közeledtével a zöld fákból sárga, piros és barna lesz, ez az átmenet pedig egészen döbbenetes látványt nyújt, nézzétek csak!


Tu Hwnt I'r Bont Teaház, Llanrwst, Észak-Wales










Gapstow Bridge, New York, USA










Japán juharfa










Grand Island East Channel Világítótorony, Michigan, USA










Kilchurn kastély, Skócia










Erdei tó Lengyelországban










Poet's Walk, Central Park, New York, USA










Hitachi Seaside Park, Japán










Glenfinnan Viadukt, Skócia










Sziget Lengyelországban










Capitol Creek Valley











 
 
0 komment , kategória:  Ősz  
Mosolyogtál már ma?
  2015-09-30 06:48:09, szerda
 
 





Hogy hívják...
- .... a cukrásztanulók vizsgadolgozatát?
- Desszertáció.

- .... az erős WC pucolót?
- Budi Bilder.

- .... a hülye pincért?
- Éttermi fogyatékos.

- .... az orosz hangmérnököt?
- Borisz Jelszint.

- ... a sivatagi kocsmát ?
- Porozó.

- ..... oroszul a Speedet?
- Uzsgyi.

- .... az etiópiai divatlapot ?
- Borda.



..Oleg hatalmas monoklival jelenik meg a
társaságban. Kérdezik a haverok:- Hát veled mi történt?- Szakszervezeti
összejövetel volt. Előttem ült a Tamara, és amikor felállt, hogy hozzászóljon,
észrevettem, hogy a szoknyája becsípődött a fenekébe. Kihúztam, erre kaptam
egy hatalmas pofont. Legközelebb Oleg ha lehet, még nagyobb monoklival
jelenik meg. - Hát veled már megint mi történt? - Amikor Tamara felállt,
hogy felszólaljon, becsípődött a szoknyája a fenekébe. Szergej, aki mellettem
ült, kihúzta. Én viszont tudtam, hogy nem szereti, és visszadugtam.



 
 
0 komment , kategória:  Humor az élet sója!  
Karamellás szelet
  2015-09-30 06:44:30, szerda
 
 





Karamellás szelet!



Ünnepi alkalomra, de egy kis hétköznapi kényeztetésre egyaránt ajánlom!

Hozzávalók:
20 x 30 cm-es lapokhoz: 30 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaó, 5 dkg margarin, 1 db közepes tojás, 1 kávéskanál szódabikarbóna, kb. 1 dl tej; a karamellás krémhez: 20 dkg kristálycukor, 25 dkg margarin, 5 dkg porcukor, 6 dl tej, 2 csomag vaníliás pudingpor, 1 csomag vaníliás cukor; a tetejére: dió grillázs (elhagyható)

Elkészítés:
A liszthez hozzákeverjük a szódabikarbónát, majd hozzáadjuk a margarint és az ujjbegyünkkel összemorzsoljuk. Ezután hozzákeverjük a porcukrot, és a kakaót, majd hozzáadjuk a tojást, és elkezdjük összegyúrni a tésztát.

Közben apránként beleadagoljuk a tejet, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. Ezután négy egyenlő részre osztjuk, majd egyesével tepsi méretűre nyújtjuk. (Én enyhén lisztezett sütőpapíron nyújtom ki, majd a papírral együtt helyezem a tepsi hátlapjára. Két sütőpapírt használok, így ameddig az egyik tészta sül, kitudom nyújtani a következő lapot.)

Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten kb. 10 perc alatt készre sütjük. (Amikor kivilágosodik a tészta, akkor kivehetjük.) A sütőből kivéve rögtön lecsúsztatjuk a papírról és úgy hűtjük ki.

A teljesen kihűlt tésztalapokat ezután a karamellás krémmel kenjük meg.
Ehhez egy serpenyőbe beletesszük a kristálycukrot, majd állandó keverés mellett világos színűre karamellizáljuk. (Vigyázzunk nehogy a cukor túl barnára karamellizálódjon, mert keserű lesz!) Amikor a cukor megkaramellizálódott, a tűzről levesszük, majd óvatosan hozzáöntünk 5 dl tejet. (Ekkor a cukor hirtelen megkeményedik!)

Ezután visszatesszük a tűzre, majd kevergetve forráspontig melegítjük, hogy a megkeményedett cukor teljesen feloldódjon. A pudingport simára keverjük a maradék tejjel, majd hozzácsorgassuk a karamellás tejhez. Ezután kevergetve, pár perc alatt sűrűre főzzük. Végül egészen kihűtjük. (Közben többször átkeverjük.)

A porcukrot és a vaníliás cukrot simára keverjük a margarinnal, majd apránként hozzáadjuk a teljesen kihűlt pudingot. Ezután addig keverjük, hogy jó habos krémet kapjunk. (Ízlés szerint még porcukrot adhatunk hozzá.)

Tálcára teszünk egy tésztalapot, majd egyenletesen megkenjük a karamellás krémmel. Így járunk el a többi lappal is, arra figyelve, hogy a legfelső lapot csak vékonyan megkenjük a krémmel. Ezután a legfelső lapot ízlés szerint megszórjuk dió-grillázzsal, majd hagyjuk a süteményt pár órát állni, hogy a lapok kellően megpuhuljanak, és az ízek jól összeérjenek.

Tálalás előtt éles késsel ízlés szerint felszeleteljük, majd úgy kínáljuk. (Mivel krémes sütemény, tálalásig tartsuk hűtőben,vagy hideg helyen.)


 
 
0 komment , kategória:  Süssünk, főzzünk!  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2015.08 2015. Szeptember 2015.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 3 db bejegyzés
e hónap: 152 db bejegyzés
e év: 2444 db bejegyzés
Összes: 13017 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2823
  • e Hét: 8299
  • e Hónap: 25682
  • e Év: 142928
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.