Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
A boldogság hajszolása, nem vezet a boldogsághoz...
  2015-09-05 11:52:48, szombat
 
  A mai világban nagyon sokan azt tartják az életük céljának, hogy boldogok legyenek, és ezért igyekeznek megtenni mindent. Ami egyébként egy jó dolog, ha tisztában vagyunk azzal, hogy ebben is könnyű elvetni a sulykot, és letérni a jó útról.

A probléma azzal kezdődik, hogy megváltozott az, ami a boldogságot jelenti az emberek számára.

Míg régen nagy általánosságban volt egy tudatos életút a fiatalok fejében, ami nagy vonalakban arról szólt, hogy kitanulnak egy mesterséget, szereznek egy munkát és családot alapítanak. Ezen az úton megtett lépések, elért sikerek szolgáltatták leginkább a boldogság forrását. Majd ha már meglett a család, akkor a családi élet, és a már közösen tovább fejlődés volt a szempont.



Manapság az emberek önzők. Birtokolni akarnak, és minél több mindent megszerezni a saját maguk részére. Minél több tárgyat, minél több vagyont, és minél több élvezetet. A fejlődést elsősorban a pénzben kifejezhető lehetőségekben mérik, az, hogy mit értek el az fejezi ki ami a tulajdonuk.



A családalapítás is kitolódik ennek fényében, és ami még rosszabb, hogy a családok egyre kevésbé maradnak együtt hosszú távon, pont ezeknek az értékeknek az átformálódása miatt. Hiszen egy család korlátokat jelent, egy férj/feleség gátakat, egy gyerek pedig láncokat.



Akik életük nagy részét azzal töltik, hogy a mulandó élvezeteket hajszolják, azoknak nem is jelenthet sokat, ha át tudják adni a tapasztalataikat másnak, ha valaki tovább tudja vinni az Ő hagyatékukat, hiszen tulajdonképp nem is létezik számukra ilyen.



Pedig közvetve megadatott nekünk a lehetőség az örök életre. Hiszen utódainkban mi magunk is tovább élünk. És nem csak a genetikánkról van szó. A saját lényünkből is átörökítünk beléjük egy darabot. Tovább viszik a gesztusainkat, a képességeinket, és ha jól neveltük őket, akkor az értékrendünket is.



Amit összegyűjtögetünk, birtokoltunk, felhalmoztunk az velünk együtt el fog tűnni, valakinek ez jó így. De felmerül a kérdés, hogy minek születtünk erre a bolygóra? Azért hogy szalmalángként ellobbanjunk, mintha nem is lettünk volna? Mire szeretnénk emlékezni magunkról utolsó pillanatainkban, arra hogy mekkorákat buliztunk, milyen jó autónk volt? Vagy inkább arra, hogy gyermekeinket és unokáinkat elindítottuk egy olyan úton, amire büszkék lehetünk, azokra a percekre, órákra, napokra, miket velük töltöttünk, amit közben egymástól kaptunk. Arra, hogy minden területen kiteljesedtünk, gyökeret eresztettünk, és terebélyes lombot növesztettünk, tovább vittük annak a sok küzdelemnek az eredményét, amit az őseink vívtak nap, mint nap, a hagyatékukat, mi magukat.





És végül mit szeretnénk, hogyan emlékezzenek ránk? Egyáltalán lesz majd olyan, aki emlékszik ránk? Ez csak rajtunk múlik.



Pechál Péter

Forrás: -
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lélektárs típusok – Időn túli kötődések
  2015-09-05 11:51:14, szombat
 
  Tudtad, hogy egynél sokkal több lélektársunk van, és a lélektársaknak is több típusa van?

A legtöbb ember a lélektárs típusokkal kapcsolatban azt gondolja, hogy ez egy romantikus partner lehet csak.


Ez a típus általában egy másik életidőben létrejött kötődésből ered.


Ők, mint romantikus társkapcsolataink, már számos életidőt tölthettek együtt velünk, de egy másfajta életidőnkben, lehet, hogy a legjobb barátunk volt, vagy testvérünk, vagy szülő-gyermek kapcsolatban voltunk velük, vagy netalán munkatársaink voltak.


Néhány romantikus lélektársi kapcsolat egy életre szóló társat is eredményezhet, de ez nem mindig van így az esetek többségében.


Két lélek szemszögéből nézve, amikor nagyobb rálátó képességgel bírunk, egy romantikus társkapcsolatnak több okból kifolyólag sem lehet az, az egyedüli célja, hogy egy egész életen keresztül tartson.


Olykor a társak útjai, különböző pályákra mozognak, mert mindenkinek szüksége van valami új tapasztalatra.


Ebben az esetben, mindegyiküknek lehetősége van egy másik lélektárssal kapcsolatba kerülni, akik éppen egy kiváló alkalmat kínálnak arra, hogy az életünkbe lépjenek be.


Különleges kötelékek valamennyi személlyel


Lévén azonban, hogy általában csak egy lélektársunk van, akkor sem veszítünk el semmi értékeset, ha egy másik különleges társkapcsolatba is lépünk.


A szellem látóképe szerint, minden egyes kapcsolatnak egyedülálló rendeltetése van, és ez vonatkozik a sajátunkra is.


A mi társadalmi hagyományainkban a lineáris fekete-fehér gondolkodás szerint, az ember hajlamos azt gondolni, hogy csak egy lélektársa lehet, mert csak egy emberrel lehetünk egyszerre boldogok.


Pedig a háziállataink is lehetnek lélektársaink, de az emberek a lineáris látóképességük miatt, hajlamosak ezt helyteleníteni és nem elfogadni.


Igazat szólva, a lélektársi kötelék nem csak humán-humán kapcsolatrendszerben lehetséges, amikor majd hozzáférünk a másik oldal és a szellem látásmódjához, akkor sokkal tisztábban láthatunk ezzel kapcsolatban.


A másik oldalról, nagyobb rálátásunk lesz arra is, hogy egy lélektársi kapcsolat miért járhat folyamatos súrlódással és felfordulással is.


Tény az is, hogy a romantikus társkapcsolataink néha robbanékonyabbak, máskor meg a kezdeti nagy fellángolásuk szépen lassan elenyészik, még mielőtt elkötelezték volna egymást egymásnak.


Lehet, hogy ez eléggé rejtélyes és bosszantó is, de azt hiszem, hogy valójában a legkevésbé az.


Igazából az, hogy erős vonzás van az emberek között, az még nem garancia arra, hogy ez egy könnyű utazás lenne együtt.


A szerelmes emberek gyakran helytelenül feltételezik azt, hogy a lélektársnak egy olyan lénynek kellene lennie, mint ami a mesében van és kizárólag csak egy élethosszig tartó elkötelezettség, amelyben nincsenek nézeteltérések és problémák, mert ez így nem valóságos, így nem igaz.


Ahogy már említettük, a bárkivel való lélektársulás, nem azt jelenti, hogy annak hosszabb távon is fenn kell maradni.


Így tehát, bármely személlyel is, akikkel megoldatlan problémáink vannak, vagy az élettervünkkel állnak kapcsolatban, ők lesznek azok, akik a legközelebb is velünk vannak, és ők fognak együtt játszani velünk és az esetek legtöbbjében, ők lesznek a lélektársaink is.


Lélektársaink ajándékai


Kozmikus szempontból, örökké létező lények vagyunk, akik már számos élettapasztalattal rendelkeznek ebben a fizikai valóságban.


Néhányan közülünk leginkább a konfliktusokon keresztül fejlődünk, mert azok katalizálják a mélyünkben megbúvó megválaszolatlan kérdéseinket.


Egy lélektárssal, számos életidőre kötődünk, és ennek folyamán nagyobb biztonságban érezhetjük magunkat, annyira, hogy el is hagyhatjuk ezekben az időkben a vezetőinket.


Talán a lélektársi kapcsolatnak, az az ajándéka, hogy felismerjük újra meg újra ezt a személyt az életünkben azáltal, hogy segít nekünk, abban, hogy sokkal hitelesebbek legyünk és visszavehessük (teremtői) hatalmunkat, amit egykor másoknak odaadtunk.


Ez az ajándék persze meglehet, hogy nem annyira nyilvánvalóan mutatkozik meg számunkra, csak akkor, jóval azután, amikor már megtanultuk ezeket a dolgokat és ezek után, már nem sokkal később, igazából egy pár lehetünk.


Most mindennek a kulcsa az, hogy meglássuk és értékeljük a kapcsolataink jelenében megbújó ajándékainkat.


Így aztán sokkal könnyebb lesz elengedni a múltba való kapaszkodásunkat, meg elengedni azt, aminek mennie kell.


Javaslat: minden egyes személy tekintetében legyünk jelen, tartózkodjunk a szívünk központjában, és akikkel találkozunk, úgy gondoljunk minden egyes emberre, mint az emberi családunk egy-egy tagjára.


Így egy idő után nagyon sok emberrel kapcsolatosan felfedezhetjük a lélektársi szintű kötődést.


A legjobb, amit tehetünk az, hogy tanulunk egymástól és hallgassunk a szívünkre, hogy mit mond a kapcsolatunkról, és arról, hogy mit jelent számunkra az, a jelenlegi pillanatában.


Minden lélektársi kötődésünkre gondoljunk úgy, mint a szeretetben létünk egyfajta lehetőségére úgy, mintha magunkat és másokat szeretnénk.


Csak a Szeretet az, ami számít.

Forrás: http://www.angyalitarsasag.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A negyed dolláros
  2015-09-05 11:45:14, szombat
 
  Tanmese a becsületről
Néhány évvel ezelőtt egy lelkész Houstonból, Texasba költözött. Néhány héttel az érkezése után, egy alkalommal a belvárosba kellett mennie. Amikor a buszon leült észrevette, hogy a sofőr negyed dollárral többet adott vissza.

Elkezdett gondolkodni, hogy mit tegyen, és arra az elhatározásra jutott, hogy visszaadja a pénzt. Hiszen bűn lenne megtartani. Aztán egy másik gondolat fogant meg fejében: "Óh, felejtsd már el, hiszen ez csak negyed dollár. Ki törődik egy ilyen kis összeggel? A buszvállalat amúgy is túl sokat kér az utazásért, nem fog nekik hiányozni ez a kicsi összeg. Fogadd el, mint Isten ajándékát és maradj csöndben."

Mikor a megállóba értek, ahol a lelkésznek le kellett szállnia, egy pillanatra megállt az ajtóban, majd a negyed dollárt a buszvezető felé nyújtotta, és azt mondta: "Tessék, egy kicsit többet adott vissza."

A sofőr rámosolygott és azt mondta: "Köszönöm! Maga a városi, új lelkész, ugye? Mostanában gondolkodtam azon, hogy el kellene járnom valahova gyülekezetbe, és meg akartam nézni, hogy mit tesz, ha rosszul adok vissza."



Amikor a lelkész leszállt a buszról, a legközelebbi villanypóznához botorkált, és bele kapaszkodva csak annyit tudott mondani: "Ó, Istenem, majdnem eladtam a Fiadat egy negyeddollárosért."

Forrás:jóőortál
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A szombati nap Angyal üzenete –
  2015-09-05 11:41:12, szombat
 
  - Kapcsolataid pozitív szakaszba lépnek

Az elsődleges kapcsolat közted és Isten között szövődik, és minden további kapcsolatod ezt követi. Egy kapcsolat bevonzására, orvoslására és kiegyensúlyozására öleld magadhoz még szorosabban szerető Teremtődet. Amikor az ölelésben biztonságban és szeretve érzed magad, virágba borul majd minden más kapcsolatod is.

mostanra kiértél az erdőből, és kilépsz egy fénnyel és szépséggel teli területre.
már csak egy kicsit kell kitartanod.
A válasz a kérdésedre a kapcsolatodban rejlik. Jelenlegi párkapcsolatodat illetően bízz az érzéseidben, és cselekedj azoknak megfelelően. Az angyalok segítenek egy gyönyörűséges, új kapcsolat megnyilvánulásában. Küldj jelenlegi kapcsolatodba fényt, szeretetet és angyalokat. Pozitív átmenet veszi kezdetét egy aktuális kapcsolatodban (amely egészséges végkifejletet rejthet magában).
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szüreti kalandok
  2015-09-05 11:34:49, szombat
 
  Mentovics Éva:
Szüreti kalandok

Szép az őszünk, csuda remek,
ragyognak a szőlőszemek.
Ősz apóka azt üzente,
készülhetünk a szüretre.

Seregélyek hada jár ma
csivitelve a határba.
Neveletlen egy madárhad!
Nem kötöztek, nem kapáltak,

nem műveltek szőlőskertet,
hívatlanul szüretelnek.
Csősz füttyére fittyet hányva
lakmároznak óraszámra.

Jöjj füttyögve, kiabálva,
hisz dobpergés, ricsaj, lárma
ijeszti el a nagy hadat,
a kártékony sok madarat!

Ha eltűnt a seregélynép,
markold meg a munka végét,
hogy az esti lakomára
must csorduljon a pohárba!
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2015.08 2015. Szeptember 2015.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 74 db bejegyzés
e év: 1028 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 514
  • e Hét: 4024
  • e Hónap: 5919
  • e Év: 56710
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.