Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
"El akarják venni a jövőnket, a diplománkat" – a Corvi
  2015-09-07 21:30:10, hétfő
 
  "El akarják venni a jövőnket, a diplománkat" - a Corvinusért tüntettek


Propeller ma, 14:35

A Budapesti Corvinus Egyetem átszervezése miatt tiltakozó felvonulást tartottak hétfőn a fővárosban.

A tüntetők menete délben indult a budai kampusz elől, a Villányi útról. A hét-nyolcszázas tömeg elején "Nem adjuk a Budai Campust" feliratú molinót vittek.

"El akarják venni a jövőnket, a diplománkat" - a Corvinusért tüntettek

A demonstráció résztvevői rendőri felvezetés mellett a Villányi úton, a BAH-csomópontot érintve a Budapest Kongresszusi Központ épületéhez vonultak, ahol az egyetem tanévnyitó ünnepsége kezdődött.

A kongresszusi központ bejáratánál egy hallgató arról beszélt, hogy veszélyben van az egyetemük, hiszen január elsejével a Szent István Egyetemhez akarják csatolni a Corvinus három budai karát.

El akarják venni a jövőnket, a diplománkat

- hangoztatta, megjegyezve, hogy nem azért mentek a Corvinusra tanulni, hogy a Szent István Egyetem diplomáját szerezzék meg.

Fodor Marietta, a Corvinus egyetem élelmiszertudományi karának tanára elmondta, május második felében jelentek meg hírek arról, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma fel akarja darabolni a Corvinust, a "budai karokat szanaszét dobálja". A hét és fél hektáros természetvédelmi területet, az arborétumot értékesítenék a tervek szerint.

Figyelmen kívül hagyták a Corvinus szenátusának egyhangú döntését, amely a budai és pesti karok egysége mellett foglalt állást - tette hozzá Fodor Marietta, aki szerint joggal aggódnak a Corvinus brand elvesztése miatt.

Kijelentette: az államtitkári javaslat nem integrációt jelent, hanem beolvasztást, megsemmisítést.

A tüntetésen emlékeztettek arra, hogy a budai kampusz hallgatói és dolgozói fóruma egyhangúlag elutasította a gödöllői Szent István Egyetembe való beolvasztást és tiltakozást hirdetett. Ennek első lépése volt a hétfői felvonulás, kedden folytatni kívánják a tiltakozást - hangzott el.

A Corvinus egyetem hallgatói által szervezett demonstráció résztvevői azt skandálták: "Nem adjuk a kampuszt!; "budai kampusz!"; "Nem hátrálunk meg!"; "Autonómiát!"; "Nem kell Gödöllő!"; "Semmit rólunk nélkülünk!"


http://propeller.hu/itthon/3150917-el-akarjak-venni-jovonket-diplomankat-corvinus ert?utm_source=mm-2015-09-07&utm_medium=email&utm_campaign=%22El%20akarj% C3%A1k%20venni%20a%20j%C3%B6v%C5%91nket%2C%20a%20diplom%C3%A1nkat%22%20%E2%80%93% 20a%20Corvinus%C3%A9rt%20t%C3%BCntettek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Foglalkoztatáspolitikai furfang
  2015-09-07 21:02:21, hétfő
 
  Foglalkoztatáspolitikai furfang


Posted on 2015/09/07 Szerző: Admin


2 kisebb stadion árát is megspórolja az állam a közmunkásokon

Több mint 2,2 milliárd forintot takarít meg az állam egy év alatt a költségvetésben azzal, hogy egyes dolgozóktól megválnak az állami cégek és szervezetek, majd közmunkásként visszafoglalkoztatják őket.
Pár héttel ezelőtt derül ki, hogy az elmúlt közel egy év során összesen 2303 személyt volt érintett a közmunkásként történő visszafoglalkoztatásban - közölte az LMP egy, a Belügyminisztériumtól kapott kimutatásra hivatkozva. A legtöbb személy Borsod-Abaúj-Zemplén megyében és a fővárosban volt érintett, míg az ágazati lebontást nézve a többihez képest alacsonyabb átlagbért biztosító területeken éltek legtöbb esetben a visszafoglalkoztatással, vagyis az érdekképviseletek és az oktatás területén - derül ki a részletes adatokból, melyeket az LMP-től kaptunk meg.
szerk.: először szerettük volna hivatalos forrásból, a Belügyminisztériumtól elkérni az adatokat, ám a sajtóosztály a türelmünket kérve egy esetleges későbbi válaszadás érdekében, elutasította a kérésünket. Ezért fordultunk az LMP-hez, akik elküldték számunkra az adatokat.
Becslésünk szerint azzal, hogy ezt a 2303 személyt közmunkásként alkalmazták elbocsátásukat követő 3 hónapon belül, az őket foglalkoztató állami szervek és cégek egyetlen hónap alatt 388,4 millió forintot takarítottak meg. A közfoglalkoztatotti bér ugyanis nemcsak az átlagnál, de a minimálbérnél is kevesebb. Kalkulációnk során a meghatározott közmunkás bérrel, a 79 910 forintos bruttóval számoltunk. Az alacsonyabb fizettség már önmagában is megtakarítást jelentene, de ehhez még hozzájön az is, hogy a munkaadónak a hagyományos alkalmazottal ellentétben csak 13,5 százalékos szociális hozzájárulási adót kell fizetni a törvényben meghatározott 27 százalék helyett.
A piaci viszonyok között alkalmazottak esetében tehát a bruttó bértömeg 465,4 millió forint volt, ám miután az érintett személyeket közmunkásként foglalkoztatták vissza, ez már csak 283,1 millió forintot jelentett. A munkaadónak a piaci viszonyok mentén foglalkoztatottak után 598,1 millió forintot kellett fizetnie járulékként, a közmunkássá történő “átsorolás" után pedig már “csak" 209,6 milliót egy hónapban. A kettő különbsége adja a megtakarítást, ami havi szinten 388,4 millió forint. Mivel azonban a kormány a hosszabb idejű - éves időtartamú - közfoglalkoztatást helyezi előtérbe, ha a kirúgás után még egy teljes évig is foglalkoztatják közmunkásként az érintetteket, akkor számításaink szerint 4,6 milliárd forintot is megspórolhatnak a trükköző szervezetek és (állami) cégek.

Mivel döntő részben a közszférában működő cégek foglalkoztatnak közmunkásokat, a visszafoglalkoztatás révén a költségvetésnek is keletkezik némi megtakarítása a nettó béreken keresztül. A 2303 emberre vetítve ez azt jelenti, hogy az átlagbérezés esetén felmerülő 309,5 millió forint helyett havi 119,4 millió forintot kell kifizetnie nettó bérként a költségvetésnek. A munkaadói járulékokkal és adókkal itt azért nem is érdemes számolni, mert az lényegében csak “az egyik zsebből a másikba teszem" jelenségként értelmezhető a költségvetésben.
A megtakarítás tehát havi 190,1 millió forintra jön ki számításaink szerint, ami egy évre vetítve 2,2 milliárdot jelent, ebből két - egy-egy milliárdosra taksált - kisvárdai stadion is kijönne.
Kevesebb mint 2 év alatt pedig egy felcsúti stadion árát is megspórolja így az állam a közmunkásként történő visszafoglalkoztatáson keresztül. Megjegyeznénk ugyanakkor, hogy az összehasonlítással nem áll szándékunkban bármiféle összefüggést sugallni a visszafoglalkoztatás jelensége és a stadionépítések között.
(mfor)
Bal-Rad komm: Íme a qrmányzati lelemény eredménye! Így lehet remekül spórolni. Ez lehet az új közalkalmazotti életpályamodell! Meg a stadionprogram is finanszírozható! A módszer kiterjesztésével pedig soha nem látott távlatok nyílnak meg! Amiknek elképzelését olvasóinkra bízzuk.
Némi segítséget azért adunk az elképzelések kialakításához. KELLŐ ÁLLAMPOLGÁRI PURITÁNSÁGGAL MINDEN ÁTVÉSZELHETŐ!
Márpedig puritánabb életvitelre kell felkészülni. Maga Varga Mikhal urunk mondta a minap Miskolcon. Csak hát a nagy migránstéma zajában elvesztek a jó Mikhal úr csendes szavai: “SZIGORÚ IDŐKRE KELL KÉSZÜLNÜNK"!
Aligha a migránshullám eredményére célzott, hiszen “közgazdászok" előtt szólott ezekről a szigorú időkről. (Bár ki tudja?)

https://balrad.wordpress.com/2015/09/07/foglalkoztataspolitikai-furfang/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jön az utánpótlás Zsohár nem kis örömére!
  2015-09-07 21:00:06, hétfő
 
  Remélem az ilyen Zsohár félékkel kezdi az ISIS és nem az ártatlan civil Magyar állampolgárok fogják meginni ennek a migráns áradatnak a levét. A Zsohár félékért egyáltalán nem kár. Sőőt.....


Jön az utánpótlás Zsohár nem kis örömére!


Posted on 2015/09/07 Szerző: Admin


Több mint ötezer határsértőt fogtak el a hétvégén


Országszerte összesen 5386 határsértőt fogtak el a rendőrök péntektől vasárnapig - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata hétfőn az MTI-t.
A rendőrség honlapján olvasható összesítés szerint pénteken 2181, szombaton 1002, vasárnap 2203 volt az elfogottak száma. 38 gyanúsított ellen embercsempészés, öt esetben pedig közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.

A legtöbb határsértőt mindhárom nap Csongrád megye déli részén fogtak el - közölte a megyei főkapitányság szóvivője.

Szenti Szabolcs elmondta, hogy vasárnap 1991 embert, köztük 518 gyermeket tartóztattak föl, a legtöbben szír állampolgárnak vallották magukat.

A határsértők ügyében idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség.

https://balrad.wordpress.com/2015/09/07/jon-az-utanpotlas-zsohar-nem-kis-oromere/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Jövő
  2015-09-07 20:55:52, hétfő
 
 

A Jövő

Hatalmas migránsáradat zúdul Nyugat-Európa nyakára (sajnos rajtunk keresztül!), és szinte már kezelhetetlenné vált a helyzet.

Miért rajtunk keresztül?
Geopolitikai helyzetünkből adódóan sajnos mindig kiváló terep volt hazánk az által kelő, csetlő botló, vagy éppen hódítani szándékozó népek, birodalmak hadseregek számára.
Tatár, török, majd a Napóleoni korban a francia hadak, később pedig a III.Birodalom seregei, utánuk pedig a Vörös Hadsereg.
Jöttek mente, és jöttükben-mentükben mindig fel és szétdúlták országunkat, megritkították népünket.
Sajnos minden esetben felvállaltuk (épp a keresztény nyugatot védve!) az ütköző zóna, a PAJZS szerepét. Ebbe a szerepbe aztán sorra mindig bele is haltunk.

Jelenleg is egy hódító háború folyik.
Az Iszlám világból milliók keltek, és kelnek útra, hogy kivegyék részüket a fejlett nyugat jóléti életviteléből. Úgy akarják kivenni, hogy bármilyen “hozzáadott értékkel" beszállnának az adott célország gazdaságába, fejlődésébe. Itt szó szerint ezen országok szociális ellátási rendszerét akarják minél hamarabb, és minél jobban kihasználni. Ezen országok pedig bíznak abban, hogy integrálni tudják majd a migránsokat, és őket tekintik a jövő adófizetőinek, akiknek adóiból fogják tudni majd fedezni az elöregedő társadalmuk nyugdíj, és szociális rendszerét. Ez nem működik. Példa erre rengeteg nyugati ország, ahol is a második-harmadik generációs (főképp muszlim, és afrikai) migránsokat sem sikerült beintegrálni a társadalmukba. Mi több, ezek egyre jobban radikalizálódnak, gettósodnak.

A számok tükrében
Stockholm lakosságának 40%-a már nem született svéd.
Malmö lakosságának 60%-a már nem született svéd.
Belgium összlakossága 30%-ban már nem vallon, vagy flamand.
Amsterdam lakosságának 60%-a már nem született holland.
Rotterdam lakosságának 70%-a már nem született hollnad
Oslo lakosságának 40%-a már nem született norvég
Németország összlakossága 81 millió, ebből 20millió a bevándorló.
Angliában 20%-ra teszik a bevándorlók számát!
Franciaország lakosságának 40%-a már nem francia!
Olaszország????
Spanyolország???

Veszély Zónák
A migránsok mind-mind a nagyvárosokban tömörülnek, alakítanak ki, foglalnak el maguknak életteret, ahonnét kiszorítják az őslakosságot.
Itt olyan zónák jöttek létre, ahol megszűnt az állami kontroll, ahol a törvények érvényüket veszítették, ahol a rendfenntartás kicsúszott a hivatalos szervek kezéből. Ezeken a helyeken már különféle iszlám vezetők gyakorolják a hatalmat, “törvénykeznek, és ítélkeznek".

Súlyponti kérdés
Mi várható, ha véglegesen és visszavonhatatlanul átbillen a súlypont ezeken a helyeken? Először is (mint már sok helyen megtörtént) az állami szervek minden kontrollt elveszítenek először csak egyes területeken, városok kerületeiben, majd az egész városban. Ha “elesik" a város, akkor elesik a megye, a tartomány, majd az egész ország is. A kisebbségbe szoruló őslakosság kezében már sem lehetőség, sem erő nem marad, hogy ellenálljon, netán visszájára fordítsa az eseményeket. E felé rohan most Nyugat Európa.
Polgárháborúk, városi harcok. Ezek várhatók.

Fordított migráció
Nyugat Európában a kisebbségbe szoruló őslakosok először a városokat fogják elhagyni, és vidéken próbálnak új életet kezdeni.
Viszont az ÚJ REND ide is követni fogja őket. Ugyanis a városokat mindig a vidék eteti. Tehát ha az “új honfoglalók" már uralmuk alá hajtották a városokat, a vidékre is sor fog kerülni.
Akkor pedig nem maradhat más választás, mint hogy a maradék őslakosok elhagyják hazájukat, és olyan helyre meneküljenek, ahol még a hozzájuk hasonló kultúra a domináns hatalom.
Elfog jőni az az idő (5-10év?) amikor a gőgös nyugatiak Kelet-Európa kapuin fognak dörömbölni, és bebocsátásért esedezni.

Visszavonhatatlanul
Az események jelenlegi állása szerint ez már visszavonhatatlanul be fog következni. Ők hagyták, odadobták hazájukat egy invazív és élősködő fajnak, mi több ég sokan közülük most is tapsikolnak ennek.
Kérdés, hogy itt a 24 órában bennünk van-e annyi erő, hogy szembeszálljunk a sötét jövővel, vagy mi is az ő sorsukra jutunk.
Új vasfüggöny kell hamarosan, de már a nyugati határunkra is!
(SVPSZ)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hiányzik egy jó sörpuccsszervezó, de nagyon!!!
  2015-09-07 20:55:20, hétfő
 
  Dzsermeni meglepődött!


Posted on 2015/09/07 Szerző: Admin


Egyre nehezebb bírnak a menekültáradattal Münchenben


A hét végén nagyjából 20 ezer Magyarországról indult menedékkérő érkezett Münchenbe, hétfőn pedig több mint 10 ezren érkezhetnek a felső-bajorországi közigazgatási régió vezetője szerint. Christoph Hillenbrand azt mondta, hogy hétvégén “11 ezren, vagy még többen" érkezhetnek. Pontosabb becslést később lehet adni. “A helyzet nagyon feszült" - tette hozzá.
A felső-bajorországi közigazgatási régió vezetőségének szóvivője, Simone Hilgers azt mondta, hogy a hatóságok közelednek teljesítőképességük határához, “méghozzá nagyon jelentősen". Hozzátette, hogy az önkéntesek is panaszkodnak a növekvő terhelésre.
A müncheni rendőrség a Twitteren közölte, hogy “sürgősen" további önkéntesekre van szükség a főpályaudvaron.

image.aspx
Az ARD beszámolója szerint vasárnap a hatóságokat “meglepte" a Magyarországról Ausztrián keresztül érkező, menedéket kereső emberek hulláma. Eredetileg 7 ezer emberre számítottak, de 13 ezren érkeztek egy nap alatt.
A szövetségi belügyminisztérium terve szerint a menedékkérőket a szokásos rendben osztják el a tartományok között, az úgynevezett königsteini képlet alapján, amely a lakosság nagysága és az adóbevétel figyelembevételével határozza meg a terhek megosztását a 16 tartomány között.
Az “elosztóközpont" szerepét a müncheni főpályaudvar tölti be. Sok menedékkérőt rögtön továbbszállítanak vonatokkal vagy buszokkal. Berlinben például hétfő hajnalban több százan érkeztek buszokkal. A Der Tagesspiegel című berlini lap online kiadásában megjelent beszámoló szerint őket a Spandau nevű kerületben helyezik el egy régi laktanyában, illetve a laktanya területén sátrakban, az első buszokat több tucat ember várta a helyszínen, a buszokból kiszálló menedékkérőket tapssal fogadták.
Ma reggel a német kormány úgy ítélte meg, hogy újabb három milliárd euróval megtöldja a migránsügyi büdzsét. Meg egyéb más intézkedéseket határozott el. Ugyanakkor ezen hárommillió euron felül tervbe vette további 3 milliárd euró felszabadítását saját kiadásai fedezésére, egyebek közt a menedékkérők pénzbeli támogatására.
A koalíciós pártok abban is megegyeztek, hogy javítják a menedékkérők munkaerő-piaci integrációját.
A szövetségi rendőrségnél 3 ezer új állást hoznak létre, a munkahelyeket három évre szóló szerződésekkel töltik be.
Az önkéntes, társadalmi munkát szervező szövetségi önkéntes szolgálat (Bundesfreiwilligendienst) révén 10 ezer segítőt vonnak be a menekültügyi ellátórendszerbe.
A kormány támogatja a tartományokat egy 10 ezer lakóingatlan felépítését célzó lakásépítési program összeállításában, végrehajtásában.
(Forrás:MTI)


https://balrad.wordpress.com/2015/09/07/dzsermeni-meglepodott/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lassan adagolva a TERV
  2015-09-07 20:47:50, hétfő
 
  Lassan adagolva a TERV



Posted on 2015/09/07 Szerző: Admin


Bloomberg: A pénzügyi összeomlás elkerüléséhez szükség van a migránsokra


Mivel természetes úton Európa láthatóan képtelen a társadalom elöregedésének megakadályozására, hosszú távon csakis a bevándorlók nagy tömege mentheti meg a közelgő pénzügyi összeomlástól - vélekedett a Bloomberg amerikai hírügynökség cikkírója.
Ahhoz, hogy a kontinensen az idősek aránya a mostani szinten maradjon, 2020-ig a jelenlegi népesedési ütemhez képest 42 millióval több gyerek születésére lenne szükség, míg 2060-ig 257 millióval többre - vélekedik Leonid Bershidsky. A lakosságot ugyanakkor nem lehet kényszeríteni arra, hogy több gyereket vállaljon, így hosszú távon az Európába irányuló fokozott migráció jelentheti a megoldást. Ezt azonban nem fogják fel elegen, és ez az, ami igazi válsághelyzetet teremt, nem pedig a menekültáradat - hangsúlyozta.
Az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat előrejelzése szerint 2050-re a teljes uniós lakosság 28 százaléka eléri a nyugdíjkorhatárt, illetve valószínűbb, hogy csak megközelíti, mert addigra pusztán a nyugdíjrendszer fenntarthatósága érdekében bizonyára mindenütt emelni fogják azt. Németországban, Görögországban, Portugáliában, Szlovákiában és Spanyolországban a potenciális nyugdíjasok aránya a lakosság nagyjából harmadát teszi majd ki a jelenlegi 20 százalékos vagy alacsonyabb szint helyett.
Az Európai Bizottság 2015-ös jelentése szerint 2060-ra két gazdaságilag aktív, azaz 15-64 év közötti személy jut majd egy nyugdíjas korúra a jelenlegi majdnem négy helyett.
Eltérő nézőpont
A Bloomberg cikkírója szerint ezeknek az adatoknak a tükrében Európának minden egyes bevándorlót meg kellene becsülnie, aki vállalkozik arra, hogy egy lélekvesztőn Lampedusa szigetére vagy egy rozsdás buszon Berlinbe, Lisszabonba vagy Madridba jusson. Akik ezt teszik, szinte majdnem kizárólag fiatalok, néha kísérő nélküli gyerekek, akik, ha beilleszkednek a társadalomba, fizetni fognak Európa nyugdíjasainak, és törődni fognak velük.
A cikkíró megjegyezte, hogy a gazdasági aktivitási ráta olykor alacsonyabb az európai bevándorló lakosság, mint a helyiek körében. Franciaországban például a helyi munkaképes korúak 78 százaléka dolgozik alkalmazottként vagy vállalkozóként, míg az unión kívül születettek körében 68,7 százalék ez az arány. Az aktivitási ráta sok tényezőtől függ, kezdve a helyi nyelv elsajátításának nehézségeitől a munkajogi törvények jelentette korlátozásokon át a munkaadók idegengyűlöletéig - sorolta Bershidsky. Olaszországban más a helyzet: ott az unión kívüli bevándorlók 72 százaléka pénzkereső, míg a helyieknek csak 67,1 százaléka. Európa egészét tekintve az említett hatások azonban kiegyenlítődnek, és az aktivitási ráta majdnem azonos a helyiek és az unión kívülről érkezettek körében, előbbieknél 76,6 százalék, míg utóbbiaknál 73,5 százalék.
Növekedhet a verseny
A cikkíró úgy véli, azok az emberek, akik veszik a bátorságot és egy kevés pénzzel a zsebükben és gyermekükkel a karjukban útnak indulnak és nyakukba veszik a világot a jobb élet reményében, minden lehetőséget meg fognak ragadni sorsuk javítása érdekében. Szerinte a termelékenységben elmaradott országoknak üdvözölniük kellene a munkaerőpiacon a migránsok jelenléte nyomán megnövekedett versenyt, még ha az néhány helybelit elégedetlenné is tesz.
A cikkíró kitért arra, hogy a bevándorlásellenes érzések Kelet-Európában különösen erősek, holott a térség országai közül többeket a legnagyobb veszély fenyegeti a társadalom elöregedéséből adódóan. Szlovákiában például ma még az egyik legalacsonyabb, 13,9 százalék az idősek aránya a lakosságon belül, de ez 2050-re 31 százalékra nőhet az előrejelzések szerint. Magyarország szociális rendszerére szintén küzdelmes évek várnak, hiszen a nyugdíjasok aránya 17,9 százalékról 27,5 százalékra fog emelkedni. Ezekben a mostanáig nem sok bevándorlót látott országokban az irracionális xenofóbia segít a felelőtlen politikusoknak a népszerűségük növelésében - mutatott rá Bershidsky. Amennyiben azonban ezeknek az államoknak sikerül határaikon kívül tartaniuk a migránsokat, akkor a ma szavazóinak gyerekei majd magasabb adókra és csökkentett nyugdíjakra számíthatnak. Mindeközben az okosabb kormányok - mindenekelőtt Németország vezetése - igyekeznek bebiztosítani magukat a jövő problémái ellen és befogadják a jövevények többségét.
Célkeresztben a közvélemény
Az egyik török strandon halva talált hároméves szíriai kisfiúról, Aylan Kurdiról készült és a világsajtót bejárt döbbenetes kép ugyanakkor lehet, hogy segít megváltoztatni a közvéleményt - írta Bershodsky. Példaként említette, hogy mintegy 170 ezer brit állampolgár írta már alá azt az online petíciót, amely a kormányt több menekült befogadására szólítja fel, és több mint 150 ezer izlandi látott el kézjegyével egy levelet, amely azt sürgeti a politikai vezetéstől, hogy tárja szélesebbre az ország kapuit, mert ,,a menekültek a jövőbeli hitveseink, legjobb barátaink vagy lelki társaink, vagy épp a dobos gyermekeink együttesében, a következő kollégánk, a 2022-es Miss Iceland, az asztalos, aki végül befejezi a fürdőszobát, a szakács az önkiszolgáló étteremben, a tűzoltó, a számítógépes géniusz vagy a televíziós házigazda". A cikkíró megjegyezte, hogy a német és magyar önkéntesek játékokat hoztak és rajzfilmeket mutattak a szíriai gyerekeknek. Ezek az emberek valószínűleg fel sem fogják, hogy együttérzésüknek gazdasági haszna van, pedig ez a helyzet. Az idegengyűlöletről nem mondható el ugyanez - hangsúlyozta a Bloomberg cikkírója.
(mno)
Bal-Rad komm: “...a bevándorlásellenes érzések Kelet-Európában különösen erősek, holott a térség országai közül többeket a legnagyobb veszély fenyegeti a társadalom elöregedéséből adódóan..."
-Persze a cikk írója azt nem említi meg, hogy a migráció megszervezői már legalább 26 éve megtesznek mindent az ennek a térségnek a letarolására. Csupán önös anyagi érdekektől hajtva.
“...Mindeközben az okosabb kormányok - mindenekelőtt Németország vezetése - igyekeznek bebiztosítani magukat a jövő problémái ellen és befogadják a jövevények többségét..."
-Hogy Németország KORMÁNYA mennyire okos? Majd ha polgárai nyakát ezerszám nyiszabolják az új honfitársak, vagy fejezik le az őslakosokat!-hát akkor majd okoskodhatnak. “Ezt a multikultit ugyanúgy elszabtuk, mint a múltkorit"!
Idegengyűlöletről pampog a cikk írója! Aki egy olyan országnak a polgára, amely országnak valójában még csak történelme sincs! Ami van, az legfeljebb egy rablómese. Egy nemzeti múlt nélküli ország kalandorhistóriája.
Közép-Kelet-Európa népei nem idegengyűlölők! Ám a térség országainak népei-még ha egymással is-MEGKÜZDÖTTEK HAZÁJUKÉRT ÉVEZREDEN KERESZTÜL! Az IDEGENT nem szeretni!-vagy gyűlölni!-két külön fogalom.
Közép-Kelet-Európa NEM SZERETI az idegeneket! Ez a térség-időnkénti etnikai villongásai ellenére-VISZONYLAG HOMOGÉN KULTÚRÁLIS ÉS VALLÁSI EGYSÉG!
Volt része a térség népeinek ezeréves történelmük során IDEGENEKBEN RÉSZE! Pontosan olyanokban, mint akik most is érkeznek! Ezek az ITT ÉLŐ NÉPEK csupán nem szeretik ezt a fajta idegeneket! De ez nem gyűlölet!
Ezt persze egy amerikai sohasem fogja megérteni!
És pontosan ezért átlátszó az igyekezet, amellyel megpróbálja “eladni" a Nagy Tervet! Mert már az történik!
Adagolják szép lassan!


https://balrad.wordpress.com/2015/09/07/lassan-adagolva-a-terv/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Letiltották a Corvinus sajtótájékoztatóját!
  2015-09-07 20:45:17, hétfő
 
 


Letiltották a Corvinus sajtótájékoztatóját!
2015. szeptember 07., 09:28
Privátbankár


A minisztérium letiltotta a Corvinus Egyetem évnyitó sajtótájékoztatóját, ahol vélhetően szóba került volna a felsőoktatás és így az egyetem átalakításának kérdése is.


Teljesnek tűnik a káosz a hazai felsőoktatás átalakítása kapcsán - már beszélni sem nagyon lehet róla. A Budapesti Corvinus Egyetem vezetősége ma délelőtt sajtótájékoztatót tartott volna az egyetem elmúlt évéről, kiemelkedő eredményeiről, valamint az Egyetem előtt álló új kihívásokról. A tájékoztatóra a Budapesti Corvinus Egyetem Tanévnyitó Ünnepi Szenátusülése előtt került volna sor, ahol díszvendégként részt vesz és ünnepi beszédet mond Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Balog Ádám, a Magyar Kereskedelmi Bank elnök-vezérigazgatója.

Nem úgy értették, ahogy


Délután aztán a Corvinus helyreigazította saját magát. Közleményt küldtek, amelyben azt írták: sajtóközleményünkben félreérthetően szerepelt a mai napra tervezett sajtótájékoztató elhalasztásának indoklása. A közleményben kitérnek arra is, hogy a sajtótájékoztató elhalasztásáról az egyetem saját hatáskörében döntött, tekintettel arra, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának az egyetemi struktúrát érintő döntése ismereteink szerint néhány napon belül megszületik. Ezen EMMI döntést követően kívánjuk sajtótájékoztatónkat megtartani - írták.

Az egyetem ugyanakkor percekkel ezelőtt közölte, hogy a mai sajtótájékoztató elmarad. Ahogy írják, a sajtótájékoztatót későbbi időpontban tartják meg ,,az Emberi Erőforrások Misztériuma által hozott döntést követően".

Mint ismert, az idei átalakítások nagy vesztese lesz a Corvinus, amelyet szétdarabolnak majd. Az államtitkárság javaslata szerint a gödöllői Szent István Egyetemhez csatolnák a Budapesti Corvinus Egyetem tájépítészeti, a kertészettudományi és az élelmiszer-tudományi karát is. Rostoványi Zsolt, a Corvinus rektora az Eduline-nak elmondta: az egyetem helyzetét tekintve semmi sem indokolja ezt a lépést, de a kormány ágazati felsőoktatási intézményeket akar létrehozni. A rektor azt hangsúlyozta, a BCE minden új kihívásnak igyekszik megfelelni. Rostoványi Zsolt, a ma megjelent interjúban azt mondta, ez egyelőre az államtitkárság javaslata, amelyet szenátusi határozat is követ, majd bő egy hét múlva a miniszter hozza meg a végső döntést.

A Corvinus Egyetem egyértelműen az együttműködést támogatta, a meglévő szervezeti keretek megtartása mellett, a Szent István Egyetem pedig az integrálást. A Corvinus elképzelése az volt, hogy a két intézmény közösen, hálózatos formában működtesse az agrároktatási részeit - tehát a Corvinus három budai karát és a Szent István Egyetem három érintett karát - a mezőgazdasági és környezettudományit, a gépészmérnökit és az Ybl építéstudományi karát. Ezek így együtt tölthetnék be a közép-magyarországi agrár-felsőoktatási centrum szerepét. Az valóban felvetődött, hogy jelenleg nincsen szervezeti és jogi alapja annak, hogy két intézmény működtet egy centrumot, de mindent meg lehet teremteni és mindent ki lehet dolgozni. Ez egy úttörő dolog lehetett volna - mondta Rostoványi.


http://privatbankar.hu/vasarlo/nem-tarthat-sajtotajekoztatot-a-corvinus-nehogy-sz o-legyen-az-atalakitasokrol-285260
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ukrajnának nincs pénze gázra - egy hónap eldől, mekkora baj
  2015-09-07 20:25:06, hétfő
 
  Ukrajnának nincs pénze gázra - egy hónap eldől, mekkora baj lesz télen

2015. szeptember 07., 17:46

Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) igazgatótanácsa szeptember végén dönt arról a kérdésről, hogy mekkora összeggel támogatja Ukrajna gázvásárlásait - jelentette be Natalija Jareszko ukrán pénzügyminiszter.


Vasárnap vált ismertté, hogy amikor Ankarában a G20-ak pénzügyminisztereinek és jegybanki vezetőinek szombaton záródott kétnapos ülése idején külön tárgyaltak a G7-ek csoportjához tartozó pénzügyminiszterek, erre a megbeszélésre meghívták az ukrán pénzügyek irányítóját is.

Natalija Jareszko akkor azzal a kéréssel fordult a G7-ek pénzügyminisztereihez, hogy pénzzel támogassák Ukrajna orosz gázvásárlását a téli időszakra.

Töltenék a tározókat, de nincs miből

Ahhoz, hogy az ősz-téli időszakban ne legyen fennakadás az ukrán belföldi ellátásban és télen az Európába irányuló orosz földgáz tranzitjában, megközelítőleg 19 milliárd köbméter földgázt kell tartalékolnia Ukrajnának földalatti tározóiban. Szeptember elején a tározókban 14,5 milliárd köbméter, augusztus 24-én 14 milliárd köbméter földgáz volt.

Ukrajnának több mint 1 milliárd dollárt kell költenie tározóinak a feltöltésére, és ezt az összeget a nemzetközi pénzügyi intézményektől reméli megkapni Kijev. Ukrajna állítólag egyebek között a Világbanktól és a Nemzetközi Pénzügyi Társaságtól (IFC) is remél pénzt. A tárgyalások azonban elhúzódnak, ezért fordult a G7-ek pénzügyminisztereihez támogatásért az ukrán pénzügyminiszter.


http://privatbankar.hu/makro/ukrajnanak-nincs-penze-gazra-egy-honap-eldol-mekkora -baj-lesz-telen-285286
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem fizet Brüsszel - egyre nagyobb az államháztartási hiány
  2015-09-07 20:15:38, hétfő
 
  Most jön a zsarolás! A visszatoloncolt migránsokat vagy befogadjuk vagy elzárják a pénzcsapokat! Ezért akakul a fidesz és jobbik árnyék koalíció! Nos ha kilépnenk az euból a mi plitikusainknak fogalma sincs mihez kezdjenek!



2015. szeptember 7., hétfő 16:54 Napi.hu


Nem fizet Brüsszel - egyre nagyobb az államháztartási hiány


Az uniós támogatások beérkezésének csúszása ellenére is tartható az államháztartási hiánycél -- ezzel a felütéssel adta ki mai tájékoztatóját az NGM. Ebből két tény következik: 1. nem fizet Brüsszel, 2. az államháztartás hiánya pedig túl van az egész évre tervezett összegen.

Az államháztartás hiánya augusztus végén 914,9 milliárd forint volt - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium. Az államháztatáson belül a költségvetés 980,2 milliárd forintos deficittel, míg a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 33,7 milliárd forintos, az elkülönített állami pénzalapok pedig 31,6 milliárd forintos szufficittel zártak. Augusztusban a deficit 20,8 milliárd forinttal emelkedett, ami az elmúlt évek átlagánál kedvezőbb hiány. A nyolchavi hiányadat ugyanakkor meghaladta az egész évre tervezett 892,4 milliárd forintot - vagyis a hiány száz százalék felett áll.

Tavaly ilyenkor az államháztartási hiány 858,8 milliárd forint volt. A két év azonos időszaka közti különbség elsősorban az uniós források eltérő alakulása miatt jelentkezik. A fejezeti kezelésű előirányzatok uniós bevételei mintegy 370 milliárd forinttal maradtak el az előző évi bevételektől. E mögött az évenként változó elszámolások különbsége, másrészt pedig az Európai Bizottság által vizsgálat alá vont és egyeztetés alatt lévő tételek húzódnak meg, mely utóbbiak a pénzforgalomban később realizálódnak - olvasható az NGM közleményében.

Magyarán az EU különböző okok miatt nem fizet, a magyar kormány viszont pörgeti ki a támogatásokat - így dinamikusan emelkedik a folyó hiány. Az uniós támogatások elmaradása azonban a nem uniós módszertan szerinti egyenleget nem befolyásolja, hiszen az év végéig esetlegesen meg nem érkező, de a Bizottságtól jogosan igényelt összegek bevételként elszámolhatóak.

Ez azt jelenti, hogy a kieső EU-pénzek rovására írható magasabb folyó hiány miatt nem lesz uniós eljárás, a magasabb deficitet viszont az államkötvények magasabb kibocsátásával kell a kormánynak megfinanszíroznia, ami viszont az államadósságot növeli.

A szakmai fejezeti kezelésű előirányzatok uniós kiadásai közel 130 milliárd forinttal haladták meg az előző évi összegeket, ami a felfutó kifizetéseknek köszönhető. Az előző év azonos időszakához képest lényegesen (mintegy 450 milliárd forinttal) magasabban alakultak viszont a társasági adóból, az általános forgalmi adóból, a jövedéki adóból, a személyi jövedelemadóból, valamint a szociális hozzájárulási adóból és járulékokból származó bevételek.

A 2015. augusztus havi deficit 20,8 milliárd forintot tett ki, szemben az előző évi 7,4 milliárd forintos hiánnyal. Ennek egyik indoka, hogy a Magyar Államkincstár a zökkenőmentes iskolakezdés érdekében már augusztus végén átutalta a szeptember havi családtámogatások, valamint a fogyatékossági támogatás és a megváltozott munkaképességűek kereset-kiegészítésének kifizetéséhez szükséges összegeket. Ez összesen 34,5 milliárd forintot jelentett, amely értelemszerűen megemelte az augusztusi kiadásokat, ugyanakkor a szeptemberiben már nem jelenik meg.

Az uniós módszertan szerinti hiánycél 2015-re változatlanul a GDP 2,4 százaléka, amely - figyelembe véve a bevételek és kiadások éven belüli eloszlását, valamint az augusztus végi tényadatokat - továbbra is tartható - olvasható az NGM közleményében.


http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/nem_fizet_brusszel_egyre_nagyobb_az_allamhazta rtasi_hiany.602731.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Corvinus átszervezése miatt tiltakoztak Budapesten
  2015-09-07 20:08:01, hétfő
 
  2015. szeptember 7. 17:47


A Corvinus átszervezése miatt tiltakoztak Budapesten

A Budapesti Corvinus Egyetem átszervezése miatt tiltakozó felvonulást tartottak hétfőn a fővárosban. A tüntetők menete délben indult a budai kampusz elől, a Villányi útról. A hét-nyolcszázas tömeg elején "Nem adjuk a Budai Campust" feliratú molinót vittek. A demonstráció résztvevői rendőri felvezetés mellett a Villányi úton, a BAH-csomópontot érintve a Budapest Kongresszusi Központ épületéhez vonultak, ahol az egyetem tanévnyitó ünnepsége kezdődött. A kongresszusi központ bejáratánál egy hallgató arról beszélt, hogy veszélyben van az egyetemük, hiszen január elsejével a Szent István Egyetemhez akarják csatolni a Corvinus három budai karát. "El akarják venni a jövőnket, a diplománkat" - hangoztatta, megjegyezve, hogy nem azért mentek a Corvinusra tanulni, hogy a Szent István Egyetem diplomáját szerezzék meg. Fodor Marietta, a Corvinus egyetem élelmiszertudományi karának tanára elmondta, május második felében jelentek meg hírek arról, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma fel akarja darabolni a Corvinust, a "budai karokat szanaszét dobálja". A hét és fél hektáros természetvédelmi területet, az arborétumot értékesítenék a tervek szerint. Figyelmen kívül hagyták a Corvinus szenátusának egyhangú döntését, amely a budai és pesti karok egysége mellett foglalt állást - tette hozzá Fodor Marietta, aki szerint joggal aggódnak a Corvinus brand elvesztése miatt. Kijelentette: az államtitkári javaslat nem integrációt jelent, hanem beolvasztást, megsemmisítést. A tüntetésen emlékeztettek arra, hogy a budai kampusz hallgatói és dolgozói fóruma egyhangúlag elutasította a gödöllői Szent István Egyetembe való beolvasztást és tiltakozást hirdetett. Ennek első lépése volt a hétfői felvonulás, kedden folytatni kívánják a tiltakozást - hangzott el. A Corvinus egyetem hallgatói által szervezett demonstráció résztvevői azt skandálták: "Nem adjuk a kampuszt!; "Budai kampusz!"; "Nem hátrálunk meg!"; "Autonómiát!"; "Nem kell Gödöllő!"; "Semmit rólunk nélkülünk!" A tervezett elcsatolással érintett budai karok a nap folyamán 12 pontos petícióval fordultak Balog Zoltán emberi erőforrások miniszteréhez. Ebben többi között azt kérik, ne hagyja jóvá azt a javaslatot, amely a Budapesti Corvinus Egyetem budai karait - a kari testületek elutasító határozata, dolgozóinak és hallgatóinak tiltakozása ellenére - a Szent István Egyetemhez csatolja. Az egyetemitiltakozas.blog.hu oldalon közzétett dokumentumban azt is kérik, döntése meghozatalakor, a felsőoktatás átalakítását a minőség megóvása, javítása vezérelje a tárca vezetőjét. A BCE nagy múltú budai kampusza - oktatott szakterületeit világviszonylatban unikálisan ötvözve - a kertészet, az élelmiszergazdaság, a tájépítészet és a településtervezés javára mérnökök tízezreit bocsátotta ki. Kérik e "nemzeti szolgálat elismerését és méltó megbecsülését". Tiltakoznak az ellen, hogy az érintett karok szakmai koncepciójának figyelmen kívül hagyásával, a független szakértők, a hazai és a nemzetközi szakmai szervezetek és vállalatok tiltakozása ellenére kényszerítő, autoriter döntés szülessen! Kitértek arra: a budai és pesti karok együtt hozták létre a Corvinus egyetemet, a CORVINUS Brandet, és tiltakoznak a 12 év oktatás- és kutatás-fejlesztési eredményeinek intézményi átszervezéssel való annullálása ellen - olvasható. Tiltakoznak az ellen is, hogy a pesti és budai karok több mint egy évtizedes konszenzusos együttműködését az agrár-felsőoktatás átszervezésének erőltetett ideológiája, a vélt politikai előnyök miatt külső és belső erők szétzilálják, s nyomatékosan kérik, hogy a felsőoktatási államtitkárság tényadatokkal igazolja azt az állítását, hogy a budai karok beolvasztásával a hallgatók jobban járnak, mert értékesebb diplomát kapnak a SZIE-n. A felsőoktatási rangsorok épp ennek az ellenkezőjét mutatják - írták. Egyúttal elfogadhatatlannak tartják, hogy bármilyen strukturális változást az oktatási évben, január 1-től, a vizsgaidőszak közepén vezessenek be. Nyomatékosítják, hogy a BCE budai karai mindent megtesznek azért, hogy akár önállóan is megálljanak a lábukon. A petíció megfogalmazói az építőmérnöki és építészmérnöki képzést folytató Ybl karnak a budai kampuszra való átköltöztetését érthetetlennek nevezik. Elhibázottnak tartja a Jobbik a felsőoktatásban megvalósuló átalakításokat Farkas Gergely, az ellenzéki párt ifjúsági tagozatának elnöke kifogásolta, hogy a felsőoktatási államtitkárság pozitív előrelépések - a karok nagyobb integrációja és a Szent István Egyetemmel való szorosabb együttműködés - ellenére a Corvinus szétdarabolásáról döntött. A hallgatók és az oktatók szempontjából is igazságtalannak minősítette a lépést, pénzügyi szempontból pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy noha a budai karok külföldi hallgatók bevonásával szerették volna javítani a forráshiányt, azok a Corvinus név elvesztésével kevésbé lesznek vonzók. A jobbikos politikus jelezte, hogy nem akarnak rátelepedni a corvinusos hallgatók demonstrációjára, de szolidaritást vállalnak velük. Ezt ő és párttársa, Dúró Dóra is egy zöld szalaggal fejezte ki a tájékoztatón A parlament kulturális bizottságának jobbikos elnöke azt bírálta, hogy a gyöngyösi Károly Róbert Főiskolát is akarata ellenére vonják össze az egri intézménnyel. Dúró Dóra szerint az iskola jövője akkor lenne biztosított, ha önállóan működhetne, az integrációt pedig a Debreceni Egyetemmel tartaná elképzelhetőnek az intézmény szenátusa. Hiteltelen, hogy a kormány fontosnak nevezi a vidéki egyetemek fejlesztését, mert döntéseivel veszélybe sodorja őket - összegzett az ellenzéki politikus. (MTI)


Forrás: https://kuruc.info/r/2/148021/


Csak a vak nem látja a zsidó manipulációt!

Nem csak a Corvinus átszervezése, hanem az a helyzet, ami ma úgy itthon, mint egész Európában megnyilvánul! Az ´´örök zsidó´´ c. film tökéletes rávilágítással bemutatja az orrnehezek világnézetét!

https://youtu.be/DgO--1N6zYc
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2015.08 2015. Szeptember 2015.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 453 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1832
  • e Hét: 5596
  • e Hónap: 9341
  • e Év: 162837
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.