Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Nagyon boldog Névnapot kívánok!
  2015-09-09 22:40:32, szerda
 
  Éva Jóba - facebook
Zorán Sztevanovity: Mária volt (Mary was) videó Link

Drága Marokám! Nagyon boldog Névnapot kívánok!
Isten éltessen nagyon sokáig, egészségben, boldogságban!
Sok szeretettel: Sárközi Erzsike - facebook
........



 
 
1 komment , kategória:  Névnapomra kaptam  
Facebookon kaptam
  2015-09-09 22:26:56, szerda
 
  Magdolna Dürvángerné Gál
Én is kívánok csoda szépeket jókat kedveseket a neved napjára! Isten éltessen!

Schibo Ibolya
Nagyon boldog névnapot kívánok, jó egészségben!
...... .........

 
 
0 komment , kategória:  Névnapomra kaptam  
Migráns hírek
  2015-09-09 22:11:03, szerda
 
  Menekültek ezreit toloncolják ki Magyarországról Link

2015-09-09 19:57:00 Tweet
Nekimentek az ATV tudósítójának Röszkén Link

Őrület, ami Röszkén van videós riportok Link

Stoltenberg: a NATO-nak a migráció gyökereinek orvoslására kell összpontosítania. Európának haladéktalanul reagálnia kell a migrációs válságra, míg a NATO-nak inkább a migrációs probléma hosszú távú gyökereire kell összpontosítani - vélekedett Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára szerdán este Prágában, miután tárgyalásokat folytatott vendéglátójával, Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnökkel. "Európában azonnali lépésekre van szükségünk, de ugyanakkor szükség van a probléma legfőbb gyökereire összpontosítani azokban az országokban, ahonnan a menekültek származnak" - jelentette ki Stoltenberg újságírók előtt. Megjegyezte: éppen a problémák gyökereinek az orvoslása a célja a NATO afganisztáni, iraki vagy jordániai szerepvállalásának, illetve az észak-afrikai államokkal való együttműködésének. A NATO segít ezeknek az államoknak megszilárdítani a belső stabilitásukat. Hosszú távon ez az egyetlen megoldás" - húzta alá Jens Stoltenberg. Kérdésre válaszolva elutasította, hogy a NATO valamiféle nagyobb akcióval bekapcsolódna a migrációs válság megoldásába. Hasonló véleményt fogalmazott meg a cseh kormányfő is, aki szerint a migráció ellenőrzése nem tartozik a NATO feladatai közé. "A NATO jelenleg példátlan biztonsági kihívásnak van kitéve. Délről és északról is fenyegetések érkeznek. Eltérő jellegűek ugyan, de egyforma figyelmet érdemelnek" - vélekedett Bohuslav Sobotka.- Híradó.hu

Migráns válság percről percre Híradó.hu 2015.09.09 Link
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Szeptember 12.: Mária Szent Nevének ünnepe
  2015-09-09 21:38:00, szerda
 
  ...... ..............


A Boldogságos Szűz Mária nevenapja a liturgikus naptárban. Mária nevét különböző napokon a 11. századtól ünnepelték. Az ünnepet az egész Egyház számára Boldog XI. Ince pápa (1676-89) rendelte el a török felett Bécsnél 1683. szeptember 12-én aratott győzelem emlékére. Napja ekkor a Kisboldogasszony nyolcadába eső vasárnap lett. Szent X. Pius pápa (1904-14) az ünnepet áthelyezte a győzelem napjára (IX. 12).
- A Bécsnél aratott győzelmet 1686-ban követte hazánk felszabadítása is, melyet szintén Mária közbenjárásnak tulajdonítottak (Mária eljegyzése). A kultuszt Közép-Európában főleg a passaui Mariahilf (Mindenkor Segítő Szűz Mária) tisztelete ihlette. Bécs ostroma alatt I. Lipót császár 1657-1705) és udvara Passauba menekült, és a kapucínus kolostor e kegyképe előtt könyörgött a szabadulásért. A győzelem után a kegykép tisztelete hozzájárult az ünnep gyors terjedéséhez. A 18. században hazánkba települő németek, de a magyar kamarai telepítések is szívesen választották az új templomok, kápolnák titulusául Mária nevét, s általában a Mariahilf-kegykép másolatát, művészi átköltéseit helyezték oltárukra.
- Mária neve
Szoros értelemben a héber Mirjam magyar megfelelője (Mária); tág értelemben mindazok a megszólítások, invokációk, melyekkel az Üdvözlégyben, a lorettói litániában és egyéb imádságokban megszólítjuk a Boldogságos Szüzet.
Külön ünnepként a 16. század elején jelent meg. Kezdetben Mária névadásának napjaként ülték a születése (Kisboldogasszony) után különféle dátumokkal.
Mivel az Ószövetségben a leányok névadása nem kötődött külön szertartáshoz (mint a fiúké a körülmetéléshez), ezért nem tudható, hogy Mária a születése után mely napon kapta a nevét. A hagyomány szerint ez a nap a születés utáni 4., 7., 10., 14. nap lehetett. Így külön ünnepét X. Leó pápa 1513-ban a cuencai egyházmegyének (Spanyolország)) engedélyezte a szeptember 8-a utáni 8. napra (szeptember 15-re). V. Sixtus pápa (1585-90) 1587-ban áttette szeptember 17-re (a 10. napra). Ekkor már Franciaországban is megtartották, az eudisták szeptember 22-én, a 14. napon ülték, azzal a megfontolással, hogy a zsidóknál a leányok 2 héttel a születésük után kapták a nevüket.
...... ........... ..........

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Szeptember 8. Szűz Mária születése, Kisboldogasszony
  2015-09-09 21:30:42, szerda
 
  ........


Kisboldogasszony, Szűz Mária születésének ünnepe katolikus egyházi ünnep. A hagyomány szerint Mária a jeruzsálemi Betheszda-fürdő mellett született. Azért lett szeptember 8-a az ünnep, mert ezen a napon szentelték fel azt a jeruzsálemi templomot, amely azon a helyen van, ahol a hagyomány szerint Szűz Mária született. Ez a templom ma is áll, Szent Annának szentelve.
Ennek a napnak a hajnalát a hívők a szabadban várták, és ,,csatlakoztak az angyalokhoz", akik a mennyben örvendeztek a Szűzanya születésén. Együtt mondták: ,,Boldog vagy szentséges Szűz Mária és minden dicséretre méltó, mert belőled támadt az igazság Napja, Krisztus, a mi Istenünk." Aki érdemes volt rá, az megláthatta a felkelő napban Szűz Máriát.
Népszokások:
Ha nem tudták Egyed napján az őszi búzát elvetni, akkor azt Kis boldog asszony napján tették meg. A szárított búzát szétterítették, hogy a pap szentelt vízzel meghintse, miközben a jelenlévők imádkoztak. A Balaton- és Göcsej régióban az Istent kérték, hogy szentelje meg harmattal, az ,,Úristen szentelje meg" ima kéréssel. Majd vetésnél, a megüresedett zsákokat feldobálva kérlelték Istent, hogy olyan nagyra növessze a gabonát. Az ilyen gabona bőven terem és nem üszkösödik meg
Ha ezen a napon esik, akkor nem jó a vetés idejére.
A dióverés kezdetének napja.
A népi megfigyeléshez tartozik, hogy a fecskék ezen a napon hagyják el Európa ezen részét és a Közel-Kelet érintésével költöznek délre.

Evangélium
Jézus Krisztus születése így történt: Anyja, Mária, jegyese volt Józsefnek. Mielőtt azonban egybekeltek volna, kitűnt, hogy Mária gyermeket fogant méhében a Szentlélektől. A férje, József igaz ember volt, nem akarta őt megszégyeníteni, ezért úgy határozott, hogy titokban bocsátja el. Míg ezen töprengett, megjelent neki álmában az Úr angyala, és így szólt: ,József, Dávid fia, ne félj attól, hogy feleségül vedd Máriát, mert a benne fogant élet a Szentlélektől van. Fia születik majd, akit Jézusnak nevezel, mert ő váltja meg a népét bűneitől." Mindez pedig azért történt, hogy beteljesedjék, amit az Úr a próféta által mondott:
Íme, a Szűz gyermeket fogan és fiút szül, és az Emmánuel nevet adják neki, ami azt jelenti: ,,Velünk az Isten.

Imádság
Atyánk, szent Istenünk, te Krisztus által meghívtál minket, hogy Szövetséged tagjai legyünk. Örömmel vesszük magunkra az engedelmesség igáját, és Irántad való szeretetből kötelezzük magunkat, hogy akaratodat keressük és követjük. Nem vagyunk már magunké, egyedül a tied. Ültess oda, ahova akarsz, használj fel munkára, vagy hagyj csak szenvedni, lehessek tevékeny vagy legyek elfelejtve. Magasztaljanak fel vagy alázzanak meg, adj mindent bőségesen, vagy maradjak üresen és teljesen kifosztva. Engedelmes leszek akaratod és parancsod szerint.

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Kovács Sándor: Útravaló
  2015-09-09 21:20:03, szerda
 
  Mikor ezt olvasod, simogasd gyermeked.
Addig a tiéd ő, amíg ott van veled.
Öleld át kisfiad, mond azt, hogy szereted,
Addig tedd meg ezt, ameddig teheted.
Ha a kicsi lányod kebledre öleled,
Érezni fogja ő, hogy nagyon szereted.

Ne mondd, hogy nincs időd.
Azt se, hogy fáradt vagy.
Nem jön vissza soha
Egy elmúlt pillanat.
Csengjen a fülében anyja szelíd hangja,
Pajzsként oltalmazza apja erős karja.

És, amikor később útjára engeded,
Legyen útravaló a családszeretet.
Az idő múlását te észre sem veszed.
Mint madár fészkéből,
Kirepül gyermeked.

Várja őt az élet, tátong a messzeség,
Megoldandó dolog vár rá éppen elég.
Ha göröngyös útra téved a szekere,
Mindig legyen vele a fészek melege.
 
 
0 komment , kategória:  Anyák napja  
én is boldog névnapot kívánok neked
  2015-09-09 21:17:57, szerda
 
  Szia maroka!
Most látom, ilyenkor tartod a névnapodat?? sose tudom melyik Napon tartják a Mária ismerőseim, hisz többször is van... De akkor én is boldog névnapot kívánok neked , ha utólag is, ditke

..



Facebookról
Szia Maroka! Itt is kívánok neked boldog névnapot!
...... ..........


Köszi szépen
 
 
0 komment , kategória:  Névnapomra kaptam  
Szép őszi kép
  2015-09-09 21:13:21, szerda
 
  Szép őszi napokat kívánok, Klári_aranyág

.........

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Köszöntelek névnapod alkalmából
  2015-09-09 21:11:54, szerda
 
  Köszöntelek névnapod alkalmából Klári_aranyág

.....


Köszi szépen.
 
 
0 komment , kategória:  Névnapomra kaptam  
Elhunyt Harangozó Teréz 72 éves korában.
  2015-09-09 21:08:28, szerda
 
  A színésznő augusztus végén került kórházba: hátsó fali infarktusa volt, majd kiderült, a tüdejével is vannak gondok. Sokáig nem ébredt fel az altatásból, kómában volt. A család tudatta, hogy Harangozó Teri egy gyors lefolyású tüdőbetegség következtében hunyt el.
.........


- Az énekesnő 1965-ben szerepelt először a Ki mit tud? című dalversenyben, utána a táncdalfesztiválok rendszeres fellépője volt. a 70-es és 80-as évek ikonikus magyar énekesnője volt.
1966-ban övé lett Magyarország első aranylemeze_Mindenkinek van egy álma videó Link
- Minden ember boldog akar lenni. Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2015.08 2015. Szeptember 2015.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 239 db bejegyzés
e év: 3156 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3859
  • e Hét: 10549
  • e Hónap: 23225
  • e Év: 256972
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.