Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Csodás álmokat!
  2015-09-09 23:28:49, szerda
 
  Mindenkinek



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Amit teszel az történik veled is - a karma törvénye
  2015-09-09 22:54:12, szerda
 
  Amit teszel az történik veled is - a karma törvénye





Biztos sokakkal előfordult már, hogy a nagy vidámság után jöttek a nagy kesergések a könnyek és olyankor mindenki azt kérdezgeti magától, vagy más valakitől, hogy miért pont vele történik meg mindez? Erre nagyon egyszerű magyarázat van, ez az egész a karma!
Kevesen hisznek az egészben, vannak akik nem foglalkoznak vele, vannak akik nem is tudják, hogy miről is van szó. Most tisztázunk pár dolgot veletek, hogy minden világos legyen.
Maga a szó eredeti jelentése annyiban gyökerezik, hogy tett, cselekedet. Könnyen megfogalmazva, bármi amit teszünk legyen az jó vagy rossz annak valamilyen következménye van. Maga a karma törtvénye annyiból tevődik össze, hogy minden cselekedet egy bizonyos következményt von maga után, és minden eseménynek van egy oka amire visszavezethető. Vagyis akármit csinálsz az előbb utóbb a jövődre lesz kihatással, lényegtelen, hogy milyen egyszerű dologról van szó, az már a következmények láncolatát vonzza maga után a jövőben. Amennyiben szép jövőt akarsz ahol boldog vagy és vidám, akkor ahhoz méltóan is kell cselekedj, segíts másokon, legyél mindig pozitív mert akkor bevonzod a pozitív energiákat. Ugyanilyen logikát követve ha negatív energiákat vonsz be akkor arra is kellesz számíts és akkor már nem kell megkérdezni hogy miért pont veled mert már tudni fogod jól.
Maga a fogalom, hogy KARMA több vallásban is jelen van, például a hindu és a buddhista vallások is beszélnek róla. Természetesen a fogalom magyarázatában vannak eltérések a két tanítás megközelítésével kapcsolatban. A hinduknál minden cselekedet számításba vehető függetlenül attól, hogy direkt volt e vagy sem, míg a buddhistáknál csak az a cselekedet számit amit az illető direkt követett el. Továbbá a buddhisták nem a sors kiszámíthatatlanságát vizsgálja, hanem etikai megközelítésből nézi a tetteket és azzal magyarázza a következményeket is. A buddhistáknál a reinkarnációban is nagy szerepe van a karmának, hiszen az befolyásolja, hogy milyen formában születünk újjá, a jó és a rossz szándékú tettek által.
Összefoglalva a karma törvénye egy kis útmutatónak számit, figyelmeztet arra, hogy légy mindig megfontolt és a tőled lehető legtöbbet add mindenki számára, a jó szándék vezéreljen, mert akkor veled is jót fognak tenni az emberek. Ha erre figyelsz akkor valószínűleg az életed, a jövőd jó irányba halad. Amennyiben ennek az ellentétét teszed akkor viszont arra is kell számítsál.
Ezt a törvényt fel lehet úgy is fogni, hogy ha tudomásodra jut, hogy valaki szán szándékkal keresztbe tett neked, akkor nem kell megbosszulni azt mert a karma végzi a dolgát, amennyiben mégis bosszút állsz akkor te is számíthatsz arra, hogy valaki újra rosszat tesz veled.
Felmerül a kérdés, hogy hogyan is kell a karma törvényt elfogadni, bevezetni az életünkben, erre három egyszerű lépést tudnánk megfogalmazni nektek:
Ma pillanatról pillanatra figyelem a döntéseimet. Puszta megfigyelésükkel tudatossá teszem ezeket. Szem előtt tartom, hogy a jövő bármely pillanatára a legjobb felkészülés a teljes tudatosság a jelenben.
Bármely döntésemnél felteszek magamnak két kérdést: "Mik a döntésem következményei?" és "A döntésem boldogságot hoz-e számomra és azok számára, akiket érint?"






Megkérdezem a szívemet és követem az iránymutatását, aszerint, hogy jó vagy rossz érzést közvetít az üzenete. Ha jó érzéssel válaszol, hátrahagyva a kötődéseket, előrelépek. Ha rossz érzéssel válaszol, megállok és belső képekben lepergetem esetleges lépésem következményeit. Ez az útmutatás lehetővé teszi, hogy a magam számára és minden körülöttem élő számára spontán módon helyes döntéseket hozzak.

Szerző: Márton Molly

Forrás: http://delina.hu/ezoteria
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
Az életszámod elárulja, hogy mi a sorsod!
  2015-09-09 22:49:27, szerda
 
  Az életszámod elárulja, hogy mi a sorsod!





Főoldal / Ezotéria / Az életszámod elárulja, hogy mi a sorsod!
Az életszámod elárulja, hogy mi a sorsod!
Szerző: Láng Barbara | Dátum: 2015-09-05 12:52


Az életszámod elárulja, hogy mi a sorsod!
Születésünktől fogva, mindenki rendelkezik egy életszámmal, ami magyarázatot ad, hogy miért is kell megküzdenünk az életbe, hogy miket várhatunk. Most kiderül, hogy vajon rád mi vár.
Az életszámot a születési dátumod határozza meg. Ez a szám ahogy már emlitettük meghatározza a sorsod, ami nagymértékben összefüggésben van a karmáddal is. Az életszámod könyed számolással megtudhatod. Csak add össze a születési dátumod számjegyeit, majd újra annyiszor, hogy végül egyjegyű számot kapj. Ha esetleg te 1993. Február 2-án születtél, akkor a következőképpen néz ki a számitás: 1+9+9+3+2+2=26, 2+6=8
Ha megvagy a számolással akkor keresd ki az alábbi leírásokból mi is vonatkozik rád.

Az 1-es életszámmal rendelkezőket sajnos párkapcsolati nehézségek fogják érni az életük során, vagy akár az sem kizárható, hogy egy félresikerült házasság is bekövetkezhet. Azonban meg kell tanulnod a konfliktusokat jól kezelni , az emberekkel szembeni tiszteletet és a másokkal való kommunikációt. De ez ne jelentse azt, hogy olyan kapcsolatba maradsz ami téged nem tesz boldoggá.

2-es életszám
Önbizalomhiányod sajnos karmikus eredetű, ezért életednek az egyik központi problémája. Feladatod, hogy tisztázd önmagadban a súlyos önértékelési gondokat, merd szeretni önmagad, és levesd magadról a félénkség és visszahúzódás béklyóit. Amint elindulsz ezen az úton, életed jobb és boldogabb lehet. Nem kell mást tenned, mint pozitívan állni magadhoz és kinyílni a világ felé.

3-as életszám
Amennyiben ez a szám jött ki az éveidből, akkor valószínűleg valamiben nagyon tehetséges voltál, lehet itt szó akár művészetről, sportról, tudományról vagy akármiről. Sajnos ez a tehetség nem tudott megfelelően kibontakozni. A lehetőség újra adott a számodra, hogy megkeresd a talentumodat és gyarapítsd azt, hogy most jól gazdálkodj vele. Az a fő, hogy mindig legyél kitartó és sose add fel az álmaid.

4-es életszám
Életed során a munkával való megbarátkozás lesz a legnagyobb feladat. Nem amiatt, mert számodra idegen a felnőttélet világa, ahol magad keresed a kenyeret, hanem mert nincs benned kellő lelkesedés. Nem vágysz sikeres lenni, nem nézed a fejlődési, előrelépési lehetőségeket. Feladatod tehát, hogy a munka világában ne csak benne élj, hanem tégy saját érdekeid szerint.

5-ös életszám
Aki ezt viseli az az emberi kapcsolatokból fog a legtöbbet tanulni. Eéőző életedben nagy utazásokat tettél, amit valószinüleg senki nem nézett jó szemmel. A célod ebben az életben az emberek elfogadása, az előitéletek leküzdése, majd a nagy utazások.

6-os életszám
Sajnos ez a balszerencsés szám, akiknek ez jött ki azok a karma törvénye szerint visszakapják amit előző életükben tettek. Sajnos előző életedben nagyon makacs voltél és komolytalan, ezért ebben az életben ilyen emberekkel kellesz élj. Ez az élet megtanit megbecsülni a kemény munkát.

7-es életszám
Valószinüleg előző életedben nagyot csalódtál valakiben, ezért is vagy most nagyon óvatos az emberi kapcsolatokkal szemben, nem bizol meg senkiben, magadba vagy fordulva. Azonban célod ebben az életben, hogy rátalálj arra a valakire akinek meg tudsz nyilni és aki majd átsegit ezen a lelki úton.






8-as életszám
Előző életedben te voltál aki a parncsokat kiossza, most fordult a kocka és te kapod a parancsokat, igy neked kell ugrálni. Fontos, hogy ráébredj erre, mert akkor még van esély a változtatásra.

9-es életszám
Előző életedben nagyon jól éltél, csak sajnos nem tudtad azt eléggé értékelni, ezért sorsod ebben az életben az, hogy megtanulj a jólét nélkül is boldogulni. Ha felismered azt és próbálsz mindent megtenni, hogy ne kelljen gazdagság az örömhöz akkor jól is boldogulhatsz.

Szerző: Láng Barbara

Forrás: http://delina.hu/ezoteria
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
Neked mi a születésköved? Most megtudhatod!
  2015-09-09 22:41:10, szerda
 
  Neked mi a születésköved? Most megtudhatod!





Neked mi a születésköved? Most megtudhatod!
A szanszkrit bölcsek már ötezer évvel ezelőtt hittek abban, hogy az egyes születésszámok energiáit támogatják bizonyos kristályok rezgései, éppen ezért a kilenc születésszámhoz kilenc drágakövet társítottak. Ezek a születéskövek képesek felerősíteni benned az adományként kapott jó tulajdonságokat, ezért a belőlük készült ékszereink az úgynevezett yantra boldogságékszerek.
A születésedhez rendelt számodat - születésszám, sorsútszám - a születési dátumodból számolhatod ki. Ezt a számot valójában úgy kapod meg, hogy születési dátumod számjegyeit össze kell adnod, majd megismételni a kapott szám számjegyeinek összeadását egészen addig, míg egyjegyű számot kapsz. Például, ha születésed dátuma: 1969. 09. 29., akkor a számítás a következő: 1+9+6+9+0+9+2+9=45, 4+5=9 - vagyis a születésszám a kilenc.
És akkor most lássuk a születésszámokat és a hozzá rendelt köveket sorban:
Ha a születésszámod 1, akkor a te drágaköved a gránát. Mozgósítja a belső energiákat, oldja a szorongásokat, valamint az érzelmi gátlásokat. Sokkal nyitottabbá tehet, receptív leszel az új iránt.
Ha a születésszámod 2, akkor a te drágaköved a holdkő. Segít a belső utazás megvalósításában, segíti az önismeretet, egyengeti életutadat. Rávilágít a legfontosabb teendőidre, szelektálni tudsz a jó és a rossz között.
Ha a születésszámod 3, akkor a te drágaköved a citrin. Erősíti az önbizalmat, segít megismerni és felállítani a női énképet. Magabiztosabban élhetsz és el tudsz határolódni a negatív támadásoktól.
Ha a születésszámod 4, akkor a te drágaköved az akvamarin. A teremtő erőt képviseli, segít téged is az önkifejezésben, segíti a kommunikációd embertársaiddal. Nyitottá tesz, hogy érzelmeid és gondolataid megfelelő módon, pozitívan adhasd át embertársaidnak.
Ha a születésszámod 5, akkor a te drágaköved a karneol. A karneol különlegessége a nőiességben rejlik: erősíti, ugyanakkor szimbolizálja a nőiességet, érdemes nyaklánc vagy fülbevaló formájában viselni.
Ha a születésszámod 6, akkor a te drágaköved a rózsakvarc. Segít megteremteni a belső harmóniát, energetizál és ösztönöz a szerelemre. Előnye abban rejlik, hogy finom és nőies, vonzza a férfiakat.
Ha a születésszámod 7, akkor a te drágaköved az olivin. Ledönti a lelki gátat, amit felépítettél magadban, segít abban, hogy a szereteted kiteljesedjen, hogy ki tud önmagad fejezni ezen a téren. Viseld ezüst nyakláncba foglalva!
Ha a születésszámod 8, akkor a te drágaköved az iolit. Erősíti a hatodik érzéked, így megérzéseid pontosabbak lehetnek. A spiritualitást és intuíciót erősítő kő nagyon hasznos lehet a mindennapokban, így érdemes fülbevalóba foglalva viselned.
Ha a születésszámod 9, akkor a te drágaköved az ametiszt. Bátorságodat erősíti, megrajzolja az életutad, erősíti az optimista szemléleted. Tettekre sarkal, amikkel hegyeket is meg tudsz mozgatni.
A születéskő megmutatja az utad
Születésed napja nem volt véletlen, hiszen ezen a napon dőlt el, hogy milyen különleges képességekkel ruházott fel a sors. Ha ezekre az erősségeidre építesz, jobban fogod érezni magad, és harmonikusabb leszel. Az egyéni születésszámod mutatja meg, hogy milyen fontos feladattal érkeztél a Földre, ennek segítségével rátalálhatsz eddig rejtett képességeidre is.






Csakrák és drágakövek
Az ókori keleti orvoslás, a mai napig élő hagyományokkal működő ájurvéda szerint a tested egészségét a csakráid állapota jelentősen befolyásolja. A csakráid energiával való feltöltöttségét pedig a lelkiállapotod javíthatja vagy ronthatja. Jól ismert példa, hogy akit túlhajszolnak a munkahelyén, de ezt nem képes kimondani, kiállni önmagáért - energiablokk a torokcsakrában -, azt gyakran láz és torokgyulladás dönti le a lábáról. A szanszkrit hagyományok szerint egyes valódi kristályok rezgése képes a hozzá csatlakozó csakrát energiával feltölteni és harmonizálni.
Ha gondozod a kristályodat, rendszeresen megtisztítod, meditálsz vele, kéréseket intézel hozzá, pozitív gondolatokkal feltöltöd, akkor valódi talizmánná varázsolod az ékszeredet. Cserében a drágakő ,,felhangolja" a csakrádat, akár egy hangszert. Az így ,,megtisztított" csakrák erősítik azoptimizmusodat, az önértékelésedet, az önbizalmadat, a szeretetre való készségedet, amely tulajdonságok bizonyítottan javítják az immunrendszered működését és a lelki harmóniádat.






Szerző: Ördög Eszter

Forrás: http://delina.hu/ezoteria
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
Csak nézz körül
  2015-09-09 22:27:17, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Ha olyannak látjuk...
  2015-09-09 22:24:32, szerda
 
  Johann Wolfgang von Goethe:

,,Ha olyannak látjuk az embereket, amilyenek, akkor rosszabbá tesszük őket;
ha viszont úgy kezeljük őket, mintha azok lennének, aminek lenniük kellene,
akkor segítjük őket azzá válni, amivé képesek."
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Ne várj...
  2015-09-09 22:20:27, szerda
 
  Napoleon Hill:

,,Ne várj, a legjobb alkalom soha nem fog elérkezni.
Kezdj hozzá ott, ahol éppen most vagy,
és használj bármilyen eszközt, ami csak a kezedbe kerül,
hiszen a legjobb szerszámokat útközben úgyis meg fogod találni."
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Minden pillanat...
  2015-09-09 22:17:56, szerda
 
  Richard Templar:

,,Minden pillanat, amelyet panaszkodással és morgással töltünk, a saját életünkből vesz el.
A vidám pillanatok pedig mindig hozzátesznek egy kicsit.
Válaszd, amelyik jobban tetszik."
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Koktél-kisokos: így készítheted el otthon a kedvenc...
  2015-09-09 22:00:39, szerda
 
  Koktél-kisokos: így készítheted el otthon a kedvenc italaidat - 1. rész

Ha megpróbálnád házilag előállítani a legfinomabb koktélokat, ne habozz. Íme a Mimosa, a Bahama Mama és Long Island Iced Tea receptje.
A pezsgő alapú Mimosa

Hozzávalók: 12 cl jégbe hűtött pezsgő, 5 cl friss narancslé, 1,5 cl Orange Curacao

Elkészítése: A Curaçaót és a narancslét a pohárba öntjük, majd kiegészítjük a pezsgővel. Buck's Fizzhez használjunk egyenlő mennyiségű pezsgőt és narancslét.

A pohár: pezsgőskehely

A díszítés: narancsspirál





Mimosa koktél

A rum alapú Bahama Mama

Hozzávalók: 1,5 cl 75 %-os rum, 1,5 cl sötét rum, 1,5 cl kókuszlikőr, 1,5 cl kávélikőr, 3 cl frissen facsart citromlé, 12 cl ananászlé, tört jég

Elkészítése: Az alapanyagokat keverőpohrában összekeverjük. Áttörjük a jéggel félig megtöltött pohárba, és díszítjük.

A pohár: highball

A díszítés: egy szem cseresznye, egy darab ananász, ananászlevelek





Bahama Mama koktél

A vodka alapú Long Island Iced Tea

Hozzávalók: 3 cl vodka, 3 cl világos rum, 3 cl tequila, 3 cl gin, 1,5 cl Triple Sec Curaç ao, 3 cl citromlé, 2 kiskanál porcukor, 1 dl kóla, jég

Elkészítése: Az alapanyagokat egy jéggel megtölött highball pohárba töltjük, jól megkeverjük és díszítjük.

A pohár: highball

A díszítés: egy szelet citrom, mentalevelek





Long Island Iced Tea koktél

MME

Forrás: Mindmegette.hu -- Praktikus
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-ital,szörp,gyümölcs  
Villámgyors krumplis lángos élesztő nélkül
  2015-09-09 21:55:40, szerda
 
  Villámgyors krumplis lángos élesztő nélkül

Hozzávalók:

50 dkg krumpli
5-6 ek finomliszt
2 tojás
1 tk só
olaj a sütéshez

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk és felszeleteljük, sós vízben megfőzzük. Mikor elkészült, leszűrjük és összetörjük, hagyjuk hűlni. Hozzáadjuk a tojást, a sót és a lisztet, jól összedolgozzuk.

Ha a tészta még nem tűnik nyújthatónak, kissé ragadós, adunk hozzá még egy evőkanál lisztet. Lisztezett felületen kinyújtjuk és kisebb darabokat vágunk belőle. A kezünkkel széthúzzuk és lángosokat forró olajban kisütjük.

Fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal fogyasztjuk.





Megjegyzés:

A receptet alexandra29 küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2015.08 2015. Szeptember 2015.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 346 db bejegyzés
e év: 4135 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1578
  • e Hét: 8379
  • e Hónap: 13417
  • e Év: 143124
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.