Belépés
kicsoda57.blog.xfree.hu
"Ne menj előttem! Lehet, hogy nem tudlak követni. Ne gyere mögöttem! Lehet, hogy nem tudlak vezetni. Gyere mellettem és légy a barátom!!!" Sz Jné
1957.08.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
szombat süt a nap
  2015-01-31 19:46:40, szombat
 
  ma véletlenül szép napsütés volt,
 
 
0 komment , kategória:  időjárás  
esik az eső
  2015-01-30 19:38:51, péntek
 
  mára nyoma sincs a hónak, viszont szakad az eső, hideg nincs  
 
0 komment , kategória:  időjárás  
szakad a hó
  2015-01-29 17:46:27, csütörtök
 
  ma csütörtökre megjött a havazás, szakad a hó Pesten,
csúszik az út.
 
 
0 komment , kategória:  időjárás  
vasárnap van
  2015-01-25 17:49:51, vasárnap
 
  2015.január.
enyhe az időjárás, nincs fagy, eső esik, havas eső.
ma 1 fok volt.

a hóvirágom már decembertől nyiladozik.
nem márciusban fog már.

valami igen nem jó az időjárásban,
se fagy,se jég, se hó,
lesz még ennek böjtje.
majd jön biztos az árvíz megint.
 
 
0 komment , kategória:  időjárás  
love.hu kis ismerkedés
  2015-01-23 19:26:00, péntek
 
  Egy kedves kis hölgy jellemzése "feketefelhő" felhasználóról aki "szilveszter55"néven is szerepel

Szia! éppen, azért szakítottam, vele!!!!tudod azért idő kellet, hogy meg ismerjem!!!!sikerűlt!!!!!de mi van abban hogy voltam nála!gyülölöm!!!!!!igen!!!!!1 gusztustalan, féreg!!!!énsem hittem vólna, hogy ilyen féreg is van a világon!!!!!!jaaaaaaaaa és azt hiszed hogy én könnyű vérű nő vagyok???????hát még csak véletlen sem!!!!!de azt hiszel, amit akarsz!!!!ő egy hazudozó nagy képű igénytelen valaki, azon csodálkozom, hogy egyeltalán szóba ál vele valaki!!!!!és miaz hogy mutogassa a vólt nőit mindenkinek!!!!!!!!!!nyugodtan mondhatod neki, hogy soha nem vólt ilyen gusztustalan férfi, az életemben, mint ő..és igénytelen, szégyeltem, vele mutatkozni...de ő büszke vólt magára, hogy mindig tiszta retkessen járt, mindenhová...ja és egy erőszakos...ott muszály, ha ő akar valamit, annak, úgy kell lenni. kérlek, ne vess meg!!!!!!!!tesem, ismersz!!!!!!most te tripának hiszel!!!!!!!pedig egy hazug láda!!!!beképzelt szar!!!!!és azt is mond neki, le dólgoztam, amit értem, tett, persze semmit nem, tett!!!!!!!!azon, kivül, hogy mindig csalt..és hazudott!!!!csak azt nem tudom, mit esznek, rajta a nők! de mára ara is rá jöttem, hogy aki ő vele, szóba áll, az nem nőőőőőőő!!!!!és vigyázz vele. csak úgy szólok!!!!!!!de amúgy azt teszel, amit akarsz,,hidj, neki, és mutatkozz vele!!!!!!!!

Szia ! Nem értelek mi vitt rá, hogy le sülyedj a Tripa szintjére.?

engem, nem, érdekel tripa!!! de tudnod kell ő egy gusztustalan féreg !!!

Egy másik levél!

Szia Janek! Volt"szerencsém" a feketefelhő felhasználóhoz. Minden szó igaz a be mutatkozódban amit a kis hölgy írt. Még annyit tennék hozzá betegesen hazudozik és nincs még egy férfi aki ennyire igénytelen.

Egy harmadik levél:

Hadd szóljak én is egy mondat erejéig! Ez az ember egy Pszichopata. Ennek tudtával közelítse mindenki!

Szia! Egyszer elmentem randizni vele. Kb 2 órát voltam ott és jöttem haza. De nekem ez bőven elég volt!Pszichiátriai kezelt beteg! De minden igaz róla!
Még jó hogy én nem kezdtem vele semmit.
Annak idején még Béke60 korában ismertem meg. Leveleztünk, és teljesen normálisnak tűnt, így hát átmentem Csabára. Elmentünk hozzá, pedig én sem szoktam így elsőre senkivel sem a lakására menni.
Munkás ruhában volt, gondoltam sok a dolga és dolgozik. Na de az a lakás..... Az ágy meg vetetlen, koszos ágynemű.. Maga az egész lakása egy elhanyagolt egy nem törődöm benyomást keltett. Megkínált egy kávéval, majd kiment autót szerelni. Ott beszélgettünk,majd azt mondta hogy este felmegyünk a városba, kézen fogva, vacsorázunk és ott alszok. (Láttam egy csomó ideggyógyászati gyógyszert amit szed is. ,,Furcsa bejárata "van a Pszichiátriára is. ) ,, Semmi sem kötelező, csak fürödni" mondta. De az egész látványból elég lett így én a következő járattal hazajöttem. Majd később Szilveszter55 néven akadtam vele össze. Csak akkor derült ki hogy ő, mikor azt mondta hogy nem kötelező csak fürödni. Na akkor mindjárt leesett. Nem sokkal később, mint feketefelhő bukkant elő, és durva szexet ajánlott, ha megfelel akkor oké a dolog. Na ez már sok volt, csak innen tudtam meg hogy megint ő volt. Akkor én egy szerencsés ember vagyok, hogy nem dőltem be neki, nem maradtam ott akkor.

Negyedik levél!

Szia ! Megint itt eszi a fene ezt a Tripát. Nagyon igaz amit a bemutatkozódba írtál vagy írtak. Még annyit lehet hozzá fűzni,hogy akivel össze akad és lapátra teszi arról mindent kitalál gusztustalan hazugságokat eszel ki. Jó tanács !! Messziről kerülje mindenki !

Ötödik levél!

Szia ! Tetszik a bemutatkozód, minden szó igaz feketefelhő felhasználóra. Volt szerencsém meg ismerni. Azóta is szégyenlem Magam,hogy szóba álltam vele. Még annyit,hogy a úgy jár kell a 160 cm magasságával mint egy japán kakas a szemét dombon mivel valóban úgy néz ki a portája !!

24.7.2014 17:19
Sándor Tripa
nem tudsz válaszolni? De Dobozon meg azt mondod hogy Tripa Sanyi az nem szúrkál csak barátom....
Julianna Molnár
24.7.2014 20:07
Julianna Molnár
tán ki kellene kiabàlnom h nem egxszer meg duktál??miért kellene h más is tudná ha mást ugysem akarsz tölem.

Hatodik levél!

.Szia Janek! Párnappal előbb kellett volna meg néznem az adatlapod.Akkor biztos nem megyek át Békéscsabára. Feketefelhő "úrral"hosszas csevegés után meg beszéltünk egy találkozót,(rendesnek tűnt)persze kép nélkül ,vak randi volt részemről. Gondoltam nem élünk egymástól távol és a mi korunkba nem a külső számít, végre lesz egy jó kapcsolatom gondoltam. Most jön a lényeg!! Ki jött értem az állomásra koszos melegítőbe a hosszú hajáról nem is beszélve és az a kocsi ,nem volt benne kárpit a motorháztetőre hatalmas betűkkel ki írva "KOPPÁNY A POGÁNYOK FEJEDELME" Menni akartam vissza a következő vonattal kora délután volt és a vonatom 2 óra múlva indult vissza. Mondta addig menjek el hozzá iszunk 1 kávét (a kávé ivás rögeszméje)El mentem, be léptem az udvara azt hittem dobok egy hátast autó gumik szanaszét, karton dobozok,a garázstetőt szétszakadt nejlon helyettesítette. Be mentünk a lakásba édes Istenem kellemetlen szag és szó szerint mocsok.Rosszullétet színleltem és a kávét nem fogattam el.Majd el mentem a wc re amit nem lehetett lehúzni víz spórolása miatt. Kicsit beszélgetünk el mondta nyugdíjas (Ezért nem értettem,hogy otthon van és ilyen igénytelen körülmények között él) mesélt a 14 feleségéről ekkor végkép elegem lett és sietve távoztam. Nyugodtan ki teheted a levelem mert úgy gondolom a nők a férfiak oldalát nézik és lehetséges,hogy valaki ép feketefelhőt keresi akivel intenzív életet élhet .

Valamit nagyon jól csinál ha ennyien bedőltek neki Janek!
 
 
0 komment , kategória:  www.love.hu társkereső szöveg  
Rokkantsági ellátás 2014.
  2015-01-17 18:38:51, szombat
 
  Ki jogosult rokkantsági ellátásra?
Az a megváltozott munkaképességű személy,
- akinek foglalkozási rehabilitációja nem javasolt és akinek az egészségi állapota 51-60% között van és a rehabilitálhatóság szociális szempontú vizsgálata alapján a rehabilitációja nem javasolt (B2 kategória), valamint annak a személynek, akinek a foglalkoztathatósága rehabilitációval helyreállítható, vagy aki tartós foglalkozási rehabilitációt igényel és a kérelem benyújtásának, vagy a felülvizsgálat időpontjában az öregségi nyugdíjkorhatár betöltéséig hátralevő időtartam az 5 évet nem haladja meg.
- akinek foglalkozási rehabilitációja nem javasolt, és egészségi állapota 31-50 % közötti (C2 kategória), valamint annak a személynek az esetében, aki tartós foglalkozási rehabilitációt igényel és a kérelem benyújtásának időpontjában az öregségi nyugdíjkorhatár betöltéséig hátralevő időtartam az 5 évet nem haladja meg,
- aki kizárólag folyamatos támogatással foglalkoztatható és egészségi állapota 1-30 % közötti (D kategória),
- akinek egészségkárosodása jelentős és önellátásra nem vagy csak segítséggel képes, és egészségi állapota 1-30 % közötti (E kategória).

Mely időponttól lehet a rokkantsági ellátást megállapítani?
A rokkantsági ellátást a jogosultsági feltételek bekövetkezésének napjától, de legkorábban a kérelem benyújtásának napját megelőző hatodik hónap első napjától állapítható meg.

Mi alapján állapítják meg a rokkantsági ellátás összegét?
A jogosultság kezdő napját közvetlenül megelőző naptári évben (referencia időszak) elért havi átlagjövedelem (legalább 180 nap) alapján.

Mi történik abban az esetben, ha az igénylő a kérelem benyújtását megelőző évben nem rendelkezik jövedelemmel?
Ebben az esetben azt vizsgálják, hogy az igénylő közvetlenül a kérelem benyújtását megelőzően rendelkezik-e legalább 180 naptári napi jövedelemmel.

Mi alapján állapítják meg a rokkantsági ellátást, ha az igénylő a kérelem benyújtásakor egyáltalán nem rendelkezik jövedelemmel?
Ha a jogosult nem rendelkezik legalább 180 naptári napi jövedelemmel vagy egyáltalán nem rendelkezik jövedelemmel az ellátást a 2012-ben érvényes minimálbér összege (93.000 Ft) alapján állapítják meg. Ha a jogosult amiatt nem rendelkezik 180 naptári napi jövedelemmel, mert a vizsgált időszakban vagy ennek egy részében táppénzben, baleseti táppénzben részesült, ha az számára kedvezőbb, a táppénzt, baleseti táppénzt megelőző 180 naptári napi jövedelmet kell figyelembe venni.

Ha a 2011. december 31-én rehabilitációs járadékban részesülő személy részére 2014. január 1-jét követően megváltozott munkaképességű személyek ellátása kerül megállapításra, az ellátás összegének meghatározása során, ha az számára kedvezőbb, havi átlagjövedelemként a megszűnést megelőző hónapra járó rehabilitációs járadék összegének 140 százalékát kell figyelembe venni.

Ha a 2011. december 31-én rehabilitációs járadékban részesülő személy részére 2014. január 1-jét megelőzően megváltozott munkaképességű személyek ellátása került megállapításra, a rehabilitációs hatóság az ellátás összegét, ha az számára kedvezőbb, a fentiek figyelembevételével 2014. május 31-éig - 2014. január 1-jére visszamenő hatállyal - hivatalból módosítja.Mennyi a rokkantsági ellátás összege?
Annak a megváltozott munkaképességű személynek, akinek:
- egészségi állapota alapján foglalkoztathatósága rehabilitációval helyreállítható, azonban a komplex minősítés szakmai szabályairól szóló rendeletben meghatározott egyéb körülményei miatt foglalkozási rehabilitációja nem javasolt és akinek az egészségi állapota 51-60% között van és a rehabilitálhatóság szociális szempontú vizsgálata alapján a rehabilitációja nem javasolt (B2 kategória), valamint annak a személynek, akinek a foglalkoztathatósága rehabilitációval helyreállítható és a kérelem benyújtásának időpontjában az öregségi nyugdíjkorhatár betöltéséig hátralevő időtartam az 5 évet nem haladja meg, a havi átlagjövedelem 40 százaléka, de legalább a minimálbér 30 százaléka (27.900,- Ft) és legfeljebb a minimálbér 45 százaléka (41.850,- Ft)
- annak a megváltozott munkaképességű személynek az esetében, akinek egészségi állapota alapján tartós foglalkozási rehabilitációt igényel, azonban a komplex minősítés szakmai szabályairól szóló rendeletben meghatározott egyéb körülményei miatt foglalkozási rehabilitációja nem javasolt, és egészségi állapota 31-50 % közötti (C2 kategória), valamint annak a személynek az esetében, aki tartós foglalkozási rehabilitációt igényel és a kérelem benyújtásának időpontjában az öregségi nyugdíjkorhatár betöltéséig hátralevő időtartam az 5 évet nem haladja meg, a havi átlagjövedelem 60 százaléka, de legalább a minimálbér 45 százaléka (41.850,- Ft) és legfeljebb a minimálbér 150 százaléka (139.500,- Ft)
- annak a megváltozott munkaképességű személynek az esetében, aki kizárólag folyamatos támogatással foglalkoztatható és egészségi állapota 1-30 % közötti (D kategória) a havi átlagjövedelem 65 százaléka, de legalább a minimálbér 50 százaléka (46.500,- Ft) és legfeljebb a minimálbér 150 százaléka (139.500,- Ft)
- annak a megváltozott munkaképességű személynek az esetében, aki egészségkárosodása jelentős és önellátásra nem vagy csak segítséggel képes, és egészségi állapota 1-30 % közötti (E kategória) a havi átlagjövedelem 70 százaléka, de legalább a minimálbér 55 százaléka (51.150,- Ft) és legfeljebb a minimálbér 150 százaléka (139.500,- Ft).

Példák a rokkantsági ellátás összegének megállapítására.
B2 kategória:
1. Az igénylő átlagjövedelme 2012-ben bruttó 95.000,- Ft.
A rokkantsági ellátás összege a havi átlagjövedelem 40 százaléka, azaz 38.000,- Ft.
2. Az igénylő átlagjövedelme 2012-ben bruttó 65.500,- Ft. A rokkantsági ellátás összege a havi átlagjövedelem 40 százaléka lenne. Esetében a havi átlagjövedelem 40%-a (26.200,- Ft) nem éri el a minimálbér 30%-át, ezért a rokkantsági ellátás összege a minimálbér 30%-a, azaz 27.900,- Ft lesz.
3. Az igénylő átlagjövedelme 2012-ben bruttó 170.000,- Ft. A rokkantsági ellátás összege a havi átlagjövedelem 40%-a lenne. Esetében a havi átlagjövedelem 40%-a (68.000,- Ft) meghaladja a minimálbér 45 százalékát, ezért a rokkantsági ellátás összege a minimálbér 45%-a, 41.850,- Ft lesz.
4. Az igénylő átlagjövedelemmel nem rendelkezik. Esetében a rokkantsági ellátás összege a minimálbér 30 százaléka 27.900,- Ft.
C2 kategória:
1. Az igénylő átlagjövedelme 2012-ben bruttó 95.000,- Ft. A rokkantsági ellátás összege ebben az esetben a havi átlagjövedelem 60 százaléka, 57.000,- Ft.
2. Az igénylő átlagjövedelme 2012-ben bruttó 65.500,- Ft. A rokkantsági ellátás összege a havi átlagjövedelem 60 százaléka lenne. Esetében a havi átlagjövedelem 60%-a (39.300,- Ft) nem éri el a minimálbér 45%-át, ezért a rehabilitációs ellátás összege a minimálbér 45%-a, azaz 41.850,- Ft lesz.
3. Az igénylő átlagjövedelme 2012-ben bruttó 250.000,- Ft. A rokkantsági ellátás összege a havi átlagjövedelem 60%-a lenne. Esetében a havi átlagjövedelem 60%-a (160.000,- Ft) meghaladja a minimálbér 150% százalékát, ezért a rokkantsági ellátás összege a minimálbér 150%-a, 139.500,- Ft lesz.
4. Az igénylő átlagjövedelemmel nem rendelkezik. Esetében a rokkantsági ellátás összege a minimálbér 45 százaléka 41.850,- Ft.
D kategória:
1. Az igénylő átlagjövedelme 2012-ben bruttó 95.000,- Ft. A rokkantsági ellátás összege ebben az esetben a havi átlagjövedelem 65 százaléka, 61.750,- Ft.
2. Az igénylő átlagjövedelme 2012-ben bruttó 65.500,- Ft. A rokkantsági ellátás összege a havi átlagjövedelem 65 százaléka lenne. Esetében a havi átlagjövedelem 65%-a (42.575,- Ft) nem éri el a minimálbér 50 százalékát, ezért a rokkantsági ellátás összege a minimálbér 50%-a, 46.500,- Ft.
3. Az igénylő átlagjövedelme 2012-ben bruttó 250.000,- Ft. A rokkantsági ellátás összege a havi átlagjövedelem 65%-a lenne. Esetében a havi átlagjövedelem 65%-a (162.500,- Ft) meghaladja a minimálbér 150% százalékát, ezért a rokkantsági ellátás összege a minimálbér 150%-a, 139.500,- Ft lesz.
4. Az igénylő átlagjövedelemmel nem rendelkezik. Esetében a rokkantsági ellátás összege a minimálbér 50 százaléka 46.500,- Ft.
E kategória:
1. Az igénylő átlagjövedelme 2012-ben bruttó 95.000,- Ft. A rokkantsági ellátás összege ebben az esetben a havi átlagjövedelem 70 százaléka, 66.500,- Ft.
2. Az igénylő átlagjövedelme 2012-ben bruttó 65.500,- Ft. A rokkantsági ellátás összege a havi átlagjövedelem 70 százaléka lenne. Esetében a havi átlagjövedelem 70%-a (45.850,- Ft) nem éri el a minimálbér 55 százalékát, ezért a rokkantsági ellátás összege a minimálbér 55%-a 51.150,- Ft.
3. Az igénylő átlagjövedelme 2012-ben bruttó 250.000,- Ft. A rokkantsági ellátás összege a havi átlagjövedelem 70%-a lenne. Esetében a havi átlagjövedelem 70%-a (175.000,- Ft) meghaladja a minimálbér 150% százalékát, ezért a rokkantsági ellátás összege a minimálbér 150%-a, 139.500,- Ft lesz.
4. Az igénylő átlagjövedelemmel nem rendelkezik. Esetében a rokkantsági ellátás összege a minimálbér 55 százaléka 51.150,- Ft.

Emelkedik-e a rokkantsági ellátás összege?
A rokkantsági ellátást a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvény nyugdíjemelésre vonatkozó szabályai szerint, azzal megegyező arányban emelik.

Méltányosságból lehet-e emelni a rokkantsági ellátás összegét?
Nem, a rokkantsági ellátás összegének emelésére még méltányosságból sincs lehetőség.
 
 
0 komment , kategória:  Minisztériumi jelentések  
Raiffeisen bank, 2014.
  2015-01-17 15:50:49, szombat
 
  Tájékoztató a Kúria és az Elszámolási törvényekkel kapcsolatban
A jelen Tájékoztató 2014. október 31-i információkat tartalmaz. Az érvényes aktuális tájékoztató itt érhető el:
https://www.raiffeisen.hu/elszamolas-forintositas
(2014. 12. 29.)
Tájékoztató a Kúriának a pénzügyi intézmények fogyasztói kölcsönszerződéseire vonatkozó jogegységi határozatával kapcsolatos egyes
kérdések rendezéséről szóló 2014. évi XXXVIII. törvényről ("Kúria törvény") és az ahhoz kapcsolódó, az elszámolás szabályairól és egyes
egyéb rendelkezésekről szóló 2014. évi XL. törvényről ("Elszámolási törvény")
1. A Kúria törvény által szabályozott alapvető kérdések
A Kúria törvény a 2004. május 1. napja és 2014. július 19. napja között kötött fogyasztói deviza alapú, forint alapú, valamint deviza kölcsönszerződésekre és
lízingszerződésekre vonatkozik. Hatálya a bankszámlahitelre és hitelkártyára, továbbá az állami kamattámogatással nyújtott lakáscélú forint alapú
kölcsönszerződésekre nem terjed ki.
A Kúria törvény két alapvető kérdést rendez:
1. A törvény semmisnek nyilvánította a fogyasztói kölcsönszerződések árfolyamrés alkalmazására vonatkozó rendelkezéseit. A semmis rendelkezés
helyébe főszabályként mind a folyósításkor, mind a törlesztéskor a Magyar Nemzeti Bank ("MNB") hivatalos devizaárfolyama lép azzal, hogy a Bank
törlesztéskor külön jogszabály alapján a saját középárfolyamát is alkalmazhatja.
2. A Kúria törvény a deviza alapú fogyasztói kölcsönszerződések egyoldalú szerződésmódosítást lehetővé tevő kikötései tekintetében (pl.
kamatmódosítások) vélelmezi azok tisztességtelenségét. Forint alapú és devizahitelek esetén ez a vélelem a 2010. november 26-án vagy azt megelőzően
alkalmazott szerződési kikötésekre vonatkozik, az ezt követően közzétett egyoldalú szerződésmódosításra vonatkozó általános szerződési feltételek nem
minősülnek tisztességtelennek. A pénzügyi intézmény a vélelem megdöntése érdekében polgári peres eljárást kezdeményezett, jelenleg a felülvizsgálati
eljárás van folyamatban. A Kúria törvény szerint tisztességtelennek nem minősülő szerződési kikötések tekintetében pedig a Magyar Nemzeti Banknak van
lehetősége közérdekű keresettel pert indítani a tisztességtelenség megállapítása iránt.
2. Elszámolásra vonatkozó rendelkezések
Főszabályként a Bankot a meg nem szűnt és a 2009. július 26. napját követően megszűnt szerződés esetében terheli elszámolási
kötelezettség.
Az Elszámolási törvény értelmében az árfolyamrésből, valamint az egyoldalú szerződésmódosításból eredő túlfizetéseket úgy kell tekintetni, mintha
azokat a fogyasztó a túlfizetés időpontjában előtörlesztésként teljesítette volna. Az elszámolás pontos módszertanát és a pénzügyi teljesítésre
vonatkozó határidőket az MNB rendeletével határozza majd meg.
Az árfolyamrésből és az egyoldalú szerződésmódosításból eredő túlfizetést egyidejűleg és együttesen kell elszámolni, deviza alapú
szerződések esetében előreláthatólag 2015 első negyedévében, forint alapú és deviza szerződések esetében 2015 harmadik negyedévében.
Az elszámolás megküldésének határideje attól függően változik, hogy deviza alapú vagy forint alapú, illetve deviza szerződésről van-e szó, továbbá, hogy a
pénzügyi intézmény indított-e peres eljárást, illetve az MNB közérdekű keresetett nyújtott-e be.
Az elszámolás speciális szabályai:
A Bank az elszámolás során - a szerződéskötés érdekében adott kedvezmények kivételével - a fogyasztói követelés összegéből jogosult levonni az adott
időszakban nyújtott kedvezményt. Kedvezménynek minősül minden olyan vagyoni előny, illetve juttatás, amely abból származik, hogy a Bank tőkét, kamatot,
illetve díjat engedett el, vagy kedvezményes árfolyamot alkalmazott, és ennek következtében a fogyasztó fizetési kötelezettsége a szerződésben eredetileg
meghatározott kötelezettséghez képest csökkent. A fogyasztói követelésből levonható kedvezmények elszámolásának módját MNB rendelet fogja
meghatározni.
A törvény értelmében a túlfizetés az alábbiak szerint kerül elszámolásra:
Amennyiben az ügyfél szerződése még él, és abból eredően nincs a Bank felé fennálló tartozása, a túlfizetés összegével a tőketartozás csökken, a
futamidő változatlan marad
Amennyiben az ügyfél szerződése még él, és abból eredően a bank felé tartozása áll fenn, a túlfizetés összege először a lejárt és esedékes tartozásra
kerül elszámolásra (az elszámolás sorrendje: költség, kamat, tőke), az ezt követően esetlegesen fennmaradó összeggel a tőketartozás csökken
Készpénzben történő kifizetésre akkor kerülhet sor, ha a fogyasztó a szerződését úgy teljesítette, hogy abból fizetési kötelezettsége nem maradt fenn
(már megszűnt szerződés), vagy ha a szerződés a túlfizetéssel szűnik meg, és a Banknak az ügyfél felé még fizetési kötelezettsége áll fenn. Ebben az
esetben bankszámlára utalással, fióki pénztári felvétellel, vagy postai úton juthat hozzá az ügyfél a visszajáró összeghez
Árfolyamgát esetén a túlfizetés összegét először a gyűjtőszámlahitel javára, a fennmaradó részt annak a devizakölcsönnek a javára kell elszámolni,
amelyhez a gyűjtőszámlahitel kapcsolódik (azzal, hogy elsőként a lejárt és esedékes tartozás kerül kiegyenlítésre).
2009.07.26. előtt megszűnt, vagy követeléskezelőnél lévő ügyletek:
A 2009. július 26. napján vagy azt megelőzően megszűnt szerződések esetében a Bankot akkor terheli elszámolási kötelezettség, ha tudomása van arról,
hogy a követelés nem évült el, illetve ha a fogyasztóval szembeni követelést egy elszámolásra nem köteles pénzügyi intézmény ("Követeléskezelő")
érvényesíti, és a fogyasztó az elszámolást kifejezetten kéri. Ilyen esetben a Követeléskezelő és a Bank együttműködik egymással. Ez azt jelenti, hogy az
elszámolás alapját képező számítást a Bank végzi el, mind a szerződés megszűnése időpontjával, mind a követelés engedményezésének időpontjával, de
kifizetésre a Követeléskezelő köteles.
Kedvezményes árfolyamon végtörlesztők:
A kedvezményes árfolyamon végtörlesztők 10.000 forintos díj ellenében kérhetik az elszámolást. Nem kell a díjat megfizetni, ha a kedvezményes
végtörlesztésre részben vagy egészben igazoltan pénzügyi intézménytől felvett (forint)hitelből került sor. A Bank a 10 000 forintos díjat visszatéríti, ha az
elszámolás eredményeként az állapítható meg, hogy a Banknak a fogyasztó felé fizetési kötelezettsége áll fenn. Az elszámolást 2015. november 30. napjáig
kell a fogyasztónak megküldeni.
MAGÁNSZEMÉLYEK PREMIUM BANKING PRIVATE BANKING VÁLLALKOZÁSOK VÁLLALATOK ÖNKORMÁNYZATOK
Ahol megbecsülnek - Raiffeisen BANK https://www.raiffeisen.hu/fooldal/-/journal_content/56/10423/926169
1 / 2 2015.01.17. 12:20ˆ Raiffeisen Bank Zrt. Biztonság | Facebook | RSS | Üzletszabályzatok | Jogi nyilatkozatok | Oldaltérkép | Pénzügyi adatok
Nemzeti Eszközkezelő által megvett ingatlanok:
A Nemzeti Eszközkezelő által megvett lakóingatlanokkal érintett kölcsönszerződések esetében a Banknak nem az ügyféllel kell elszámolnia, hanem erre
irányuló kérelem esetén a Nemzeti Eszközkezelő felé van elszámolási kötelezettsége. Az elszámolást 2016. február 28. napjáig kell a Nemzeti
Eszközkezelőnek megküldeni.
Az elszámolás megvalósítása a gyakorlatban:
Az elszámolást a fogyasztó részére, a kölcsönszerződésben megjelölt címre, vagy ha időközben abban változás következett be, a fogyasztó által
utoljára bejelentett címre küldi a Bank tértivevényes levélben.
Amennyiben az elszámolás megküldése a fogyasztó részére sikertelen, a Bank a fogyasztót megillető összeget elkülönített számlán kezeli, amelyhez
kapcsolódóan költséget nem számít fel, a fogyasztó pedig kamatra nem tarthat igényt. Az itt elhelyezett összeghez 5 évig tud hozzájutni a fogyasztó. (A
nyilvántartott követelés a polgári jog általános szabályai szerint 5 év elteltével elévül, azaz annak kifizetése a Banktól már nem követelhető.)
A kedvezményes árfolyamon végtörlesztett szerződések kivételével a Bank az elszámolásért költséget, díjat nem számol fel.
A Bank a törvényben foglaltak és az öröklés szabályai szerint az örökössel is elszámol. A fogyasztói követelést a hagyatéki eljárásban vagy amennyiben
az már jogerősen lezárult, póthagyatéki eljárásban kell a közjegyző részére bejelenteni. A jogerős hagyatékátadó végzést és a halotti anyakönyvi
kivonatot kérjük, hozza magával a banki ügyintézéshez!
Az ügyfelek teendői:
Ha az értesítési címe megváltozott, azt kérjük, mihamarabb jelentse be Call Centeren (Direkt azonosítóval ? DPIN), vagy bankfiókjaink egyikében
személyesen.
Amennyiben a kölcsönszerződés 2014. november 1. előtt megszűnt, és a Banknak az elszámolás alapján fizetési kötelezettsége keletkezett a fogyasztó
felé, a fogyasztónak nyilatkoznia kell arról, hogy milyen formában kéri a részére visszajáró összeget. (bankszámlára utalás, banki pénztári felvétel,
postai kifizetés).
Kérjük, hogy a gyorsabb ügyintézés érdekében a nyilatkozattételhez a személyes iratai mellett hozza majd magával a kölcsön- és
zálogszerződését, vagy hitelértesítőt, vagy számlakivonatot.
3. Az elszámolás felülvizsgálata - panaszok
Amennyiben a fogyasztó vitatja az elszámolást, alapesetben annak kézbesítésétől számított 30 napon belül panasszal élhet a Banknál, a panasz elutasítása
esetén a Pénzügyi Békéltető Testület eljárását kezdeményezheti. A Pénzügyi Békéltető Testület döntésével szemben polgári nemperes eljárásnak van helye.
4. Kamatemelési moratórium
A jogalkotó az egyoldalú kamatemelésre, költségemelésre vagy díjemelésre külön törvényben legfeljebb 2016. április 30. napjáig tartó moratóriumot vezet
be. Ez azt jelenti, hogy a bankok ezen időpontig nem jogosultak a Kúria törvény hatálya alá tartozó szerződések esetében egyoldalúan kamatot, díjat vagy
költséget emelni.
5. Folyamatban lévő peres eljárások
A bíróságok a folyamatban lévő és az újonnan indított (ügyfelek által indított) peres eljárásokat, melyeknek tárgya az árfolyamrés vagy az egyoldalú
szerződésmódosítás, legkésőbb 2015. december 31. napjáig hivatalból kötelesek felfüggeszteni.
6. Végrehajtási eljárások
A Kúria törvény a folyamatban levő, vagy bekapcsolódással indult végrehajtási eljárásokra kimondja, hogy azokban eljárási cselekmény, intézkedés nem
foganatosítható, a végrehajtási ügyet szünetelőként kell kezelni. A szünetelő végrehajtási ügyeket a felek közötti elszámolás végrehajtó részére történt
bejelentésétől számított 60 napon belül, de legkésőbb 2016. december 31. napját követően folytatni kell.
7. Felmondásra vonatkozó speciális rendelkezés
A Bank a kölcsönszerződést a fizetési kötelezettség nem teljesítése miatt kizárólag az elszámolás megküldését követő hatállyal mondhatja fel. Ez azt jelenti,
hogy ha a Bank az Elszámolási törvény hatálybalépését követően élt a felmondás jogával, az csak az elszámolás megküldését követő napon válik hatályossá,
akkor, ha a felmondás feltételei az elszámolást követően is fennállnak. A felmondás hatályossá válására meghatározott legkésőbbi időpont 2016. december
31.
Raiffeisen BANK LÍZING ALAPKEZELŐ ENERGY BIZTOSÍTÁSKÖZVETÍTŐ Raiffeisen Bank INTERNATIONAL
Ahol megbecsülnek - Raiffeisen BANK https://www.raiffeisen.hu/fooldal/-/journal_content/56/10423/926169
2 / 2 2
 
 
0 komment , kategória:  Magyarország hirei  
Gázkazáncsere változás 2015. től
  2015-01-13 20:25:05, kedd
 
  Sokba fájhat ősztől a kazáncsere


Szeptember 26-ától automatikusan hatályba lép Magyarországon is az az uniós rendelet, amely éves átlagban mérve a legalább 86 százalékos hatásfokú gázkazánok forgalomba hozatalát engedélyezi, ez azt jelenti, hogy ekkortól csak kondenzációs gázkazánok felszerelésére lehet engedélyt kapni - mondta Bart István, a Magyar Energiahatékonysági Intézet igazgatója, szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.
Szigorodott a szabályozás

2015. szeptember 26. után csak korlátozottan hozhatók forgalomba az Európai Unió tagállamaiban azon helyiségfűtő berendezések és a kombinált fűtőberendezések, melyek nem érik el a 813/2013/EU rendelet szerinti szezonális hatásfokot és hangteljesítmény-szintet. Az EU rendeletek külön hazai átvétel nélkül, közvetlenül hatályosak, a szabályok betartatásáról a magyar Kormánynak kell gondoskodnia. A rendelet tehát korlátozza azoknak a gázkészülékeknek a gyártását és forgalomba hozatalát, amelyeknek a szezonális hatásfoka, azaz a teljes fűtési időszakra vetített valós üzemállapota nem éri el a 86%-ot (azaz 'B' energetikai osztályt), és amelyek névleges hőteljesítménye 400kW alatt van. Ezeket a követelményeket gyakorlatilag csak a kondenzációs kazánok képesek teljesíteni.

A rendeletben kivételt képeznek a kapcsolt rendszerű, ill. gyűjtőkéménybe kötött berendezések, így azok forgalomban maradhatnak, amíg a készülékek káros anyag (nitrogén-oxid) kibocsátására vonatkozó értékek 2018-ban életbe nem lépnek.

energiahatekonysag címke2015. szeptember 26-tól továbbá valamennyi, az EU rendeletekben meghatározott berendezést energiacímkével is kell ellátni. A berendezések energiafogyasztásának címkézéséről szóló rendeletben meghatározzák, hogy a címke tartalmazza a külön fűtésre és használati meleg vízre vonatkozóan a hatásfokot, a zajkibocsátás mértékét és a névleges teljesítményt. Gázfűtő és kombinált meleg víz és fűtőkészülékek esetén B energiaosztálynál rosszabb besorolású készülékek 2015. szeptember 26. után nem üzemelhetők be.

Több év a megtérülés

Jelenleg Magyarországon 2,5 millió gáz fűtőkészülék működik, az évente forgalomba hozott új készülékek száma 40-50 ezer, ennek mindössze 40 százaléka kondenzációs kazán - erről Versits Tamás, a Magyar Gázipari Vállalkozók Egyesületének elnöke beszélt a tájékoztatón.

A meglévő hagyományos gázkazánokhoz képest - a gyakorlati tapasztalatok szerint - a kondenzációs kazánok gázfelhasználása 25-30 százalékkal kevesebb - válaszolta Versits Tamás. A kondenzációs gázkazánok ára 300 ezer forinttól indul, de a kiegészítő beruházásokkal együtt a kazáncsere elérheti az egymillió forintot is. A megtérülés 2,5 és 8 év közé esik.

Első az energiahatékonyság

Ez év elejétől csak a szigorított hőtechnikai előírásoknak megfelelő lakásépítéshez - felújításhoz nyújtható állami, illetve uniós támogatás. Ez azt jelenti, hogy az új előírások következtében 40 százalékkal növekszik az energiahatékonyság a korábbihoz képest, így a fűtésre használt energia 25-30 százalékkal csökken - vázolta az egyéb adatokat Bart István.

Az eddigi tapasztalat az, hogy energetikai felújításba csak támogatással vágnak bele a lakástulajdonosok. Az új uniós költségvetési ciklusban 63 milliárd forint jut energiahatékonysági beruházásra, ebből a lakosság 33-34 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kaphat. Ebből évi 30 ezer lakást lehet felújítani - tette hozzá az igazgató.

A sajtótájékoztatót szervező Magyar Energiahatékonysági Intézet Közhasznú Nonprofit Kft. civil szervezet, amely az energiahatékonyságban érintett cégek támogatásával tevékenykedik.
 
 
0 komment , kategória:  Magyarország hirei  
rokkantsági ellátás gyönyörűsége
  2015-01-09 00:05:21, péntek
 
  borzalmas napom volt ma. a postás meghozta a tavalyi nyugdij elszámolást, és rajta van az éves nyugdijam is. 2015-re.
képzeld eddig 97.350 Ft-om volt havonta.
megkaptam a döntőn a rokkantsági ellátásra jogosultságot, és erre fel jön a levélben az új nyugdijam, melynek összege 63.000 Ft. 2015. januártól.
30.000 Ft-al csökkent a nyugdijam.
csupa ideg vagyok.
hát nincs szerencsém ebben az életben.
még ebben is belém rúgott a minisztérium.
ki vagyok idegileg.
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Időjárás ma 2014.01.07
  2015-01-07 14:21:31, szerda
 
  ma minusz 6 fok van kint,
a talaj meg van fagyva.
kőkemény.
 
 
0 komment , kategória:  időjárás  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2014.12 2015. Január 2015.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 17 db bejegyzés
e év: 205 db bejegyzés
Összes: 3058 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 231
  • e Hét: 564
  • e Hónap: 7481
  • e Év: 147506
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.