Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 78 
Hogyan imádkozz hatékonyan ?
  2015-10-31 10:01:16, szombat
 
  "Kérlek emlékezz, mit mondtál a szolgádnak, Mózesnek: "Ha hűtlenek lesztek hozzám, szétszórlak titeket a nemzetek között. De ha visszatértek hozzám, és engedelmeskedtek az én parancsaimnak, és azok szerint éltek ... visszahozlak titeket arra a helyre, amit a nevem dicsőségére kiválasztottam. " (Nehémiás 1,8-9 NLT, második kiadás)

Alább található négy titok a megválaszolt imákra Nehémiás élete alapján:

Kérésedet Isten jellemére alapozd.

Úgy imádkozz, mintha tudnád, hogy Isten válaszolni fog neked: "Azért várom, hogy válaszolsz erre az imára, mert tudom milyen vagy. Hűséges Isten vagy. Nagyszerű Isten vagy. Szerető Isten vagy. Csodálatos Isten vagy. Tudod kezelni ezt a problémát, Istenem."

Valld meg azokat a bűneidet, amikkel tisztában vagy.

Miután Nehémiás arra alapozta az imáit, hogy milyen is Isten, megvallotta a bűneit. Azt mondta: "Mevallom, hogy vétkeztünk ellened. Igen, még a saját családom és én is vétkeztünk! Szörnyű vétket követtünk el azzal, hogy nem engedelmeskedtünk a parancsolataidnak, előírásaidnak és rendeléseidnek, amit adtál nekünk." (Nehémiás 1,6b-7 NLT, második kiadás) Nem Nehémiás hibája volt, hogy Izráel rabságba esett. Nem is született még meg, amikor ez történt, valószínűleg már a fogságban született. Mégis magát is beleszámítja a nemzeti vétekbe. Azt mondja: "Én is része voltam a problémának."

Kérd Istentől, hogy tartsa be ígéreteit.

Nehémiás így imádkozik az Úrhoz: "Kérlek emlékezz arra, mit mondtál a szolgádnak, Mózesnek." (Nehémiás 1,8a) El tudod képzelni, hogy azt mondod Istennek, "emlékezz"? Nehémiás emlékezteti Istent egy ígéretére, amit Izráel népének tett. Valójában így imádkozik: "Isten, Mózesen keresztül figyelmeztettél minket, hogy ha hűtlenek vagyunk, el fogjuk veszíteni Izráel földjét. De azt is megígérted, hogy ha megbánjuk amit tettünk visszahozol minket." Kell Istent emlékeztetni? Nem. Elfelejti amit ígért? Nem. Akkor miért tesszük mégis ezt? Mert segít nekünk emlékezni arra, amit Isten megígért..

Legyél pontos abban, hogy mit is kérsz.

Ha pontos választ akarsz az imáidra, akkor pontos kérésekkel fordulj Istenhez. Ha az imáid általános kéréseket tartalmaznak, hogyan fogod tudni, hogy azok tényleg megválaszolásra kerültek?
Beszéljetek róla:

Mi az a kérés, amit nemrégiben kértél Istentől, de amire még nem kaptál választ?
Imádkozz újra azért a kérésért, és kövesd a fenti négy lépést. Hogyan változik meg az imád?
Isten milyen ígéreteire kell őt emlékeztetned?

* (Daily Hope by Rick Warren * 2015.10.24.) Napi remény
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Fáradt, bágyadt az őszi napsugár
  2015-10-30 11:23:35, péntek
 
  Fáradt, bágyadt az őszi napsugár,
Hervad,sárgul az egykor zöld határ.
Őszi szellő, hidegen lengedez,
S a völgyben csobogó csermely búcsúdalt csörgedez.

Kar:
Amim csak van e világon,
Minden csak mulandó álom.
De, ha Jézusban élünk,
Van örök életünk.

Itt e földön zarándok életem,
Sorsom munka, fáradság, küzdelem.
De ha Jézus bírja a lelkemet,
Akkor Ő, megadja nékem legjobbik részemet.

Messze, messze a csillagtengeren,
Ott hol bánat, fájdalom nem terem,
Van egy csendes, gyönyörű égi hon,
A szívem csak oda vágyik, ott van az én honom.

Mily szép, mily szép ifjaknak egysége,
Testvéreknek együtt ünneplése.
De amikor egymástól válni kell,
Még a völgyben csobogó csermely is búcsúdalt csörgedez.

Fáradt, bágyadt az őszi napsugár
Link



 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Az Úr mindig jelen van, függetlenül attól hogyan érzel
  2015-10-30 09:43:28, péntek
 
  "és így szólt: Meztelenül jöttem ki anyám méhéből, meztelenül is megyek el. Az Úr adta, az Úr vette el, áldott legyen az Úr neve!" Jób 1:21


Amikor még frissen megtért keresztény vagy Isten nagyon sok visszaigazoló érzést ad és gyakran válaszol a legéretlenebb, legönzőbb imákra, azért hogy tudd, létezik. Amikor aztán hitben nőni kezdesz, elválaszt ezektől a függésektől.

Az hogy Isten mindenütt jelen van és az hogy a jelenléte megnyilvánul két különböző dolog. Az egyik egy tény, a másik gyakran egy érzés. Isten mindig jelen van, még akkor is, amikor nem vagy tudatában és jelenléte túl mély ahhoz, hogy pusztán érzésekben mérd.

Igen, szeretné, hogy érezd a jelenlétét, de sokkal jobban érdekli, hogy bízz benne, mint az hogy érezd őt. A hit és nem az érzéseid tetszenek az Úrnak.

Azok a helyzetek, amelyek a hitedet feszegetik lesznek azok amikor az életed darabokra hullik és Istent sehol sem találod. Ez történt Jóbbal is. Egyetlen egy nap alatt elvesztett mindent, a családját, az üzletét, az egészségét, mindent, amije csak volt és 37 fejezeten keresztül Isten egy szót sem szólt.

Hogyan dicsérd az Urat, amikor nem érted, hogy mi történik az életeddel és Ő csendben van? Hogyan maradsz kapcsolatban krízis idején, amikor nincsen kommunikáció? Hogyan tartsd a szemeid Jézuson, amikor telve vannak könnyel? Azt teszed, amit Jób tett: "Azután a földre esve leborult, és így szólt: Meztelenül jöttem ki anyám méhéből, meztelenül is megyek el. Az Úr adta, az Úr vette el, áldott legyen az Úr neve!" (Jób 1: 20b-21)

Mond el az Úrnak, hogyan érzel. Öntsd ki a szíved neki. minden érzést, amit érzel rakd le elé. Jób is ezt tette, mikor ezt mondta: "Nem maradhatok csendben. Mérges vagyok és el vagyok keseredve.Beszélnem kell ." (Jób 7:11 TEV fordítás)

Felkiáltott, amikor Isten távolinak tűnt. "Amikor mécsese világított fejem fölött, sötétben is az ő világosságánál járhattam;mint amilyen ifjúkorom idején voltam, amikor Istennel közösségben élhettem sátramban" Jób 29:3-4

Isten kezelni tudja a kétségeid, dühöd, félelmed, gyászod, összezavarodottságod és kérdéseid.

Beszéljétek át:

Ki az a személy, akihez mész, amikor az élet túl nehéz? Mi az amit mondasz nekik, amit Istennek is el kell mondanod?
Milyen az Istenbe vetett hited kívülről nézve, amikor nehézségen mész kerseztül.
Miért gondolod, hogy Istent jobban érdekli a hited, mit az érzéseid?


* (Daily Hope by Rick Warren - 2015. Október 23.)Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Wings to Paradise * Természetfilmek
  2015-10-29 11:26:30, csütörtök
 
 
Wings to Paradise 2 of 2 1080p HD Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2015-10-28 22:11:53
feltöltő: dandej
nézettség: 922
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: Wings, to, Paradise, 1080p, HD,
kategória: állatok
leírás: Wings to Paradise 2 of 2 1080p HD http://www.shutterstock.com/video/gallery/2120657/?contributor=TriumphRainbow& page=1& perpage=100& sort=newest& translation_me...

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


Wings to Paradise Link Link Édeni főbérlők
 
 
0 komment , kategória:  Természet  
Miért fontos, hogy megigazultak legyünk Isten előtt ?
  2015-10-29 11:14:44, csütörtök
 
  ,,A Jó Hír megmutatja, hogyan teszi Isten megigazulttá, a maga számára elfogadhatóvá az embert." (Róma 1:17, NCV fordítás)
waitprayerbible.png

A megigazulás, megigazultság és igaz lényeges szavak a Bibliában, és több százszor fordulnak elő. A Biblia azt mondja, hogy Isten szereti az igazságot, és Isten maga is igaz. Azt is olvashatjuk az Igében, hogy Isten egy nap meg fogja ítélni a világot igazság tekintetében. És a 23. Zsoltár szerint Isten az igazság ösvényein vezet minket.

De vajon mit jelent az, hogy megigazulás?

Egyszer megnéztem egy teológiai szótárban, és az 27 oldalon át taglalta a szó jelentését! Én két szóval foglalnám össze: kapcsolat és életstílus.

A megigazulás egyszerűen azt jelenti, hogy Isten előtt igazak, számára elfogadhatóak vagyunk. A Róma levél 1:17 így fogalmaz: ,,A Jó Hír megmutatja, hogyan teszi Isten megigazulttá, a maga számára elfogadhatóvá az embert." (NCV fordítás) Isten előtt Jézusnak a mi bűneink miatt való halála által leszünk igazak. Jézus halála miatt személyes kapcsolatba kerülhetünk Istennel. Ez a JÓ HÍR!

A megigazultság egyúttal életstílus is. Azt jelenti, hogy egy Isten szándéka szerint való, igaz életet élünk. A Biblia így említi ezt az 1János 2:29-ben: ,,Mindazok, akik gyakorolják a megigazultságot, azok Isten igazi gyermekei." (MSG fordítás)

De miért kell azzal törődni, hogy Isten előtt igazak, számára elfogadhatóak legyünk? Mert csak így lehet igazán élni, és csak ez az egyetlen út, amely Isten országába vezet.

Ha nem állsz kapcsolatban Istennel, akkor igazából nem élsz, csak létezel. A legtöbb ember a Földön nem él igazán, csak létezik - próbálja valahogy kibírni a hétköznapokat, és várja a hétvégéket. Teljesen értelmetlenül élsz, ha nem állsz kapcsolatban az Alkotóval, akinek célja volt azzal, hogy téged megteremtett.

Az élet nem javak megszerzéséről vagy sikerek eléréséről szól. Az élet lényege és értelme az, hogy megismerjük Istent, aki szeret minket, és akinek célja van azzal, hogy megteremtett téged. Mindaddig nem élsz igazán, amíg nem vagy igaz Isten előtt és nem állsz vele személyes kapcsolatban.

A megigazulás még azért is fontos, mert ez az egyetlen módja annak, hogy Isten országába kerülj. Isten az ő országát azért teremtette, hogy helyet készítsen a gyermekei számára, akiket szeret, és ő azt akarja, hogy te is örökre vele legyél. Ő azt szeretné, hogy bejuss az ő országába, azonban kényszeríteni nem fog. Választhatod azt, hogy itt a földön Istennel való kapcsolat nélkül éled az életed, de amikor a földi életednek vége, nem lesz második esélyed választani, hogy hol töltöd majd az örökkévalóságot.

Nem hibáztathatod majd Istent, mert ő most megadja neked a lehetőséget, hogy kapcsolatba kerülj vele. Ő azt szeretné, ha úgy döntenél, hogy szeretni fogod őt! Ha ezt megteszed, igazzá és elfogadottá válsz az ő számára. És ez meg fogja változtatni az életedet - már itt a Földön is, és az örökkévalóságban is.

Beszéljünk róla:

Ha Isten szemében megigazult és számára elfogadható vagy, akkor miért akarja Isten mégis, hogy tanulj és növekedj szellemi-lelki érettségben?
Mit jelent élő kapcsolatban lenni Istennel? Mit jelent ez a te életedben?
Hogyan magyaráznád el a megigazulás szó jelentését a saját szavaiddal valaki másnak? Milyen változást hozott az életedbe az, hogy Isten előtt megigazult lettél?


*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.10. 22.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Pintér Béla - ÚJRATERVEZÉS
  2015-10-28 19:11:28, szerda
 
 
PINTÉR BÉLA - ÚJRATERVEZÉS Official vide Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2015-10-26 18:28:58
feltöltő: dandej
nézettség: 1408
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs:
kategória: család
leírás: PINTÉR BÉLA - ÚJRATERVEZÉS Official video Pintér Béa - Újratervezés (2015) Zene & szöveg: Pintér Béla Hangszerelés, programing: Bicskey Áron Operatőr: Téglás Lajos, Pócsi Ágnes Vágó: Pócsi Ágnes www....

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


De jó, hogy nem mondja nekem soha a GPS -em
Haver, te úgy vezetsz, hogy lassan már megáll az eszem
Én meg sem szólalok, amerre akarsz arra menj

Ha elvétem az utat, s néha, néha eltévedek
megszólal rögtön, az én mindig pontos GPS -em
fordulj vissza, most az utat újra tervezem

Ugyan így, van egy mennyei navigátor
De, ne félj, ő nem egy nílusi aligátor
Szeret és nem vádol, vezet és tanácsol

Naponta ki tudja hányszor
helyesbít a navigátor
Nála mindig van újabb esély

És, ha elrontom százszor
és már nem látok a pipától
Ő nyugodt marad és így biztat:
Ne félj!

Újratervezés ×2

 
 
0 komment , kategória:  Pintér Béla  
A szelídség belülről jön
  2015-10-28 12:11:23, szerda
 
  ,,Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok, és alázatos szívű."( Máté 11:28-29)




Nagyon fontos, hogy gyakorold is a szelídséget. A szelídség elejét veszi a konfliktusnak, hatástalanítja a kritikát, meggyőző, vonzó, és szeretetet sugároz.

De ami még fontosabb, a szelídség hasonlóvá tesz téged Jézushoz. A Máté 11:28-29-ben ez áll: ,,Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok, és alázatos szívű."

Várjunk csak egy kicsit... Akkor ez azt jelenti, hogy az a stressz és az a nyomás, amit érzel az életedben azért van, mert nem vagy szelíd? Igen, azt. A Biblia azt mondja, hogy minél szelídebbé válsz, annál jobban hasonlítasz majd Jézusra és annál nagyobb nyugalmat fogsz érezni.

Akarod ezt a békességet? Akarsz olyan lenni, mint Jézus? De nem sétálhatsz ki csak úgy az ajtón és nem erőltetheted magadra a szelídséget. Nem tudod te magad előteremteni a szelídséget, mert legbelül még mindig stressz alatt vagy. Ennek egy ,,belső" munkának kell lennie. Ez Isten Szellemének a gyümölcse, és ez a bensődben kell, hogy megteremjen.

Jézus szelíd és alázatos. Ha megosztod Jézussal a terheidet, akkor szoros kapcsolatban leszel vele. Meg fogod tanulni, hogyan légy még szelídebb és alázatosabb, aztán nyugalmat és békességet fogsz kapni tőle, nem pedig szorongást, és nem leszel nyomás alatt.

Beszéljünk róla

Mit jelent felvenni Jézus igáját?
Használtad valaha mentségként azt, hogy "nem vagyok valami szelíd ember"? Milyen tanult magatartásformákról szoktuk még néha elhinni, hogy velünk született tulajdonságok?
Vettél észre változást az életedben - például szelídebb lettél - azóta, hogy hívő lettél és befogadtad a Szent Szellemet?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015. 10. 21.) Napi remény
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Légy erős az Úrban !
  2015-10-27 09:37:55, kedd
 
 

,,Erősödjetek meg az Úrban és az ő hatalmas erejében!" (Efezus 6:10)

A Biblia azt mondja, hogy Isten erős, és azt akarja, hogy te is erős légy. Tehát ragadj meg mindent, amit a Mester számodra készített, a legjobb alapanyagból készült, mesterien megformált fegyvereket! Vedd őket használatba, hogy ki tudd védeni az ördög minden támadását.

Ez nem egy könnyű délutáni akadályverseny, amiről aztán hazasétálunk, és néhány óra múlva már el is felejtjük. Ez nem játék, ez élet-halál harc a végsőkig az ördög és angyalai ellen. Készülj fel!

Sokkal többel állsz szemben, mint amennyivel egyedül elboldogulnál. Vegyél igénybe minden segítséget, amihez hozzájuthatsz, minden fegyvert, amit Isten rendelkezésedre bocsát, hogy amikor minden csatazaj elült, és már csak a győztes ujjongása hallatszik, akkor még mindig talpon állj!

Igazságszeretet, megigazulás, békesség, hit és üdvösség - ezek nem csupán szavak. Tanuld meg alkalmazni őket! Egész életedben szükséged lesz rájuk. Isten igéje nélkülözhetetlen fegyver.

Ugyanígy az imádság is elengedhetetlen a folyamatos hadviselésben. Imádkozz elszántan és kitartóan! Imádkozz testvéreidért! Tartsd nyitva a szemed! Bátorítsd társaidat, hogy senki ne maradjon hátra, ne szakadjon le a csapattól (ld. Efezus 6:10-18)!

Úgy tudsz visszavágni, ha talpra állsz, és továbbmész. A győzelem lényege, hogy eggyel többször állj fel, mint ahányszor kiütöttek. Booker T. Washington mondta: ,,A siker nem azzal mérhető, hogy milyen magasra jutunk fel, hanem, hogy milyen akadályokat küzdöttünk le, amíg odajutottunk."

Isten, akit szolgálsz, nagyobb, mint az akadály, mellyel szembesülsz. Az erő, amit ő ad, nagyobb, mint az ellened mozgósított seregeké. Tehát légy erős az Úrban!

Bob Gass * Mai Ige
Link

 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Reménység férfikórus - Mily nagy vagy Te
  2015-10-26 17:51:17, hétfő
 
 
Remenyseg ferfikorus - Mily nagy vagy Te Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2015-10-26 16:39:06
feltöltő: dandej
nézettség: 1133
szavazatok: 2
kommentek: 0
kulcs: remenyseg, ferfikorus, mily, nagy, vagy,
kategória: család
leírás: A videófelvételek a mai Izrael területén, Jeruzsálemben, Kapernaumban, a galileai tenger partvidékén és más bibliai helyeken 2013 Február 14-27 között keszül...

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  Reménység férfikórus  
Újratervezés
  2015-10-26 17:48:47, hétfő
 
  "Szívbe markoló és mégis vicces, egyszerű ötletre épül, de minden benne van szeretetről, házasságról és GPS-l, ami lényeges. Pogány és Kovács egy házaspárt alakítanak, akik autóval döcögnek újabb és újabb úti céljuk felé, a civódásuk mögötti dráma csak lassan, fokozatosan bomlik ki a szemünk előtt."

Tóth Barnabás: Újratervezés Link
Link




"Ha elvétünk egy kanyart az életben, de megállunk, megtérünk, és kegyelmet kapunk az Úrtól egy új kezdésre, akkor meghalljuk a Jó Pásztor szelíd és csendes hangját a szívünkben: ,,Újratervezés". És megmutat nekünk egy új útvonalat, ami visszavisz minket a helyes ösvényre. Ez általában megkívánja, hogy korrigáljuk a hibánkat, és megtörténik a fordulat, ha engedelmeskedünk az Ő hangjának. Barátom! A mi Istenünk mestere annak, hogy a gyászt vígságra fordítsa, és a hamu helyett ékességet adjon! "

Daniel Kolenda - Élj, mielőtt meghalsz! - Újratervezés
Link Link

Újratervezés (My Guide) Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2015-10-26 18:23:15
feltöltő: dandej
nézettség: 1049
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: rövidfilm, dráma, vicces, Comedy, (Film,
kategória: felnőtt
leírás: A teljes rövidfilm angol felirattal (2013) Full short film with English subtitles (2013) Idős pár a forgalomban. Az asszony fecseg, irányít, figyelmeztet, a ...

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  Gondolatok  
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 78 
2015.09 2015. Október 2015.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 78 db bejegyzés
e év: 906 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 51
  • e Hét: 469
  • e Hónap: 5630
  • e Év: 55195
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.