Belépés
lenke1964.blog.xfree.hu
Három szóban el tudom mondani, mit tanultam az életről: mindig megy tovább. "A világ minden szépségéért sem akarnám elcserélni az egyéniségemet, még a... Varga Lenke
1964.08.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/187 oldal   Bejegyzések száma: 1864 
Nekem itt van dolgom. Nekem itt vannak álmaim.
  2015-10-31 21:05:05, szombat
 
 
Lehet számtalan hely, ami szebb és jobb a mi földünknél.
Lehet létezik Ő is, aki többre képes az embernél.
Egyszer ismeretlen távolba vágyom. Máskor megriaszt egy álom,
hogy a hang, hogy a csend, hogy a fény, hogy a tűz
már nem vigyáz egy cseppnyi földre, el kell mennünk mindörökre.

Fényévtávolság. Csak hallgatom. Csak bámulom.
Zengő fényország. Hogy láss csodát egy életen át.
Nézem tisztaságát, mégsem értem.
Hallom hangjait, és el nem érem.
Ott a tenger, itt az én hajóm.

Hát itt ez a hely, amit sokszor boldogan elhagynék
És itt ez az élet, amit sokszor nem nagyon értünk még
Néha könnyebb lenne elmenekülni, s tiszta fénybe merülni,
de a hang,ami hív, de a jel,ami szól
még nem mond semmit meddig élek, lesz-e út, hogy vissza térjek.

Fényévtávolság. Csak hallgatom. Csak bámulom.
Zengő fényország. Hogy láss csodát egy életen át.
Nézem tisztaságát, mégsem értem.
Hallom hangjait, és el nem érem.
Ott a tenger, itt az én hajóm.

Nekem itt van dolgom. Nekem itt vannak álmaim. 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Könny és Gyász
  2015-10-31 21:03:29, szombat
 
 
Minden ember életében eljön azaz idő, amikor valakitől búcsúzkodnia kell. Minden embernek át kell vészelni a gondokat, bajokat, s nem szabad meghátrálni. Ilyen a halál is. Előbb utóbb mindenki családjában, barátjaihoz, megérkezik az aki átsegíti a túlvilágra az illetőt, mivel lejárt a Földi élete. A mai napon meg kell állnunk és fejet hajtanunk azok előtt, akik már ma nem lehetnek köztünk. Fejet kell hajtanunk azok előtt is, akik életükkel védték a hazát, akár családtag, akár nem, mivel rajtuk múlott a jövő a mai jelen. Beszédes minden percünk, de a mai nap inkább csendes s nyugodt lelkű. El kell dobni a mai nap az álcát, mivel a mai nap sírhatunk, nem kell elfedni érzéseinket. Annyi értékes percet feledtél, úgy, mint egy nevetést, vagy a hulló levelet, pedig mindegyik a múló idő hírnöke. Emlékezzünk s hordja szét érzéseinket a világban a hűvös őszi szél és terítsük be a temetőt virágokkal. A mai nap belső parancsra vonulunk emlékhelyekhez s ma nem számít az sem, hogy hívő vagy sem valaki. Gyújtsunk egy gyertyát, hadd égjen, s legyen világosság az éjben. A most következő hosszabb szövegemmel szeretnék méltó megemlékezést, nyújtani mindenki szeretteinek emlékére.


Elveszteni egy barátot, megsiratni, eltemetni. Figyelni a csöndre, ami ilyenkor átöleli az embert. Aztán fülelni egy hangra mely a helyes útra terel,s ami megszólal mellettünk, s azt mondja: Vigyázzatok minden embertársaitokra. Az élet olyan nagyon szép!.A csendnek olykor gyönyörű a hangja. Hallgatni mindazt, amit nem hallunk, s érezni azt, ami nincs. Mióta ismerek egy nagyon gyengén látó embert,s beszélek vele, azóta értékelem még jobban a természeti csodákat, a történéseket s így a csendet is. A fejlődő, hangos világban ugyanis kell mindig egy hely, ahol ki tudsz kapcsolódni, el tudsz vonulni a világ elől s ahol TE a MAGÁNY társaságában lehetsz. Mivel ha valaki, utalok a barátomra, alig lát, annak egy ölelés is az örökké valósággal felér, ugyanis erőt ad neki minden szép szó, s így az ölelés is, mert érzi, hogy foglalkoznak vele, s van aki szereti. A csend hangja csodákra, egyedi érzések kiváltására képes, mert csak akkor töri meg a szó, a hang, egy könny az érzelmes magányt, amikor a legfontosabb a szeretted lelke a közeledben jár. Ilyen a temető, ahol szeretteid lelkei között lehetsz, ott a falevelek zúgása, a szél hangja szívünkig hatol, mivel egy üzenetet hallunk és egyből retinánkon látunk egy emléket, mégpedig olyan emléket, ami nagyon fontos számunkra. S sétálni ezen a titokzatos helyen, figyelni a emlékhelyeket, olvasni a neveket, akik egykor köztünk töltötték a napokat, segítettek társaikon, munkába igyekeztek, gyermekeket neveltek, mosolyogtak, ma már teljesen messze töltik mindennapjaikat tőlünk. Van, aki befejezte életművét, s a csodás dallamát és van, aki nem. Állni a temetőben nem boldogság, hanem újból és újból élünk jövő megtörtént pillantás. Emlékezni egykor velünk lévőkre, nem szomorúság, hanem: felemelő, nincsenek viták, harag.


Itt mindenki barát, testvér. Csak a csend létezik, s egy fájó dallam, a maga tiszta valójában, amely mindent legyőz, a rosszból is jót alakít, a háborúból is béke lesz. Abban a létben, mely meg tud törni, s könnyeket tud fakasztani egy erőt adó lélekből Ember vagyok, én is sírtam. A múltban találni meg a szépet, s emlékezni az akkori képekre. Ha lehetne , visszatekerném az időt, és újraindítanám, a kegyetlen sors kerekét. Sajnos, ez LEHETETLEN. Egy szív marad, tele közös emlékkel. Ott ahol nem az a baj, hogy 2-es lett beírva az indexbe, nem indexelt a kamionos előttünk. Hanem az, hogy különböző járványok pusztítanak, ezért nincs elegendő ehető étel, nagy az elhalálozás, nincs elegendő iható folyadék. Ilyen helyeken lehetséges lenne a sopánkodás, de itt erős a lélek, s ami nekünk nincs, az ott megvan. Sérült emberekkel ha találkozok, mindig mosolyognak, sose szomorúak. Lelkük mélyén lehet valami nem oké, de nem hozzák nyilvánosságra, mivel tudják, ha valakire rámosolyognak annak pozitív energia árasztja el a fájó szívét, a szomorú mindennapjait s ebből lesz erős lélek, s segítőkész ember aki mindennapjait társai segítésére szánja s a fekete hétköznapokból, fényes lesz, mivel ott lesz kinek sokat jelentesz, s ki a legjobb barátként tekint rád. Engem a írás elejében lévő, fiatal lány tanított arra, hogy hogyan legyek erős, s kitartásra biztatott, irányt mutatott ebben a világban. Ekkor határoztam el, hogy segíteni fogok minden embertársamon és nem hagyok senkit a szakadék széléhez érni s onnan leesni. Sokáig azt hittem, én feleslegesen élek, de Fanni, megmutatta, hogy nincs felesleges élet, mivel minden embernek megvan a saját útja, s nekem az, hogy alkossak és segítsek.

Köszönöm neked az erőt, a biztatást, Fanni!

http://raczdavidzsolt.hu/?p=100
 
 
0 komment , kategória:  LÉLEK-pillanatok  
5 dolog, amiből tudod, hogy legyőzted a félelmeidet
  2015-10-31 21:02:25, szombat
 
 
Legtöbb ember retteg különböző dolgoktól. A legtöbbjük fél szólni róla társaiknak, felnőttnek, mivel azt gondolja nem fogja őket megérteni. Ne félj! Az érzéseinket fel kell vállalni. Nem fog senki elítélni érzéseid miatt, ha a neked megfelelő közegben vagy. Merj önmagad lenni! A félelmet sokszor össze keverik az emberek a szorongással.

Félelem: A félelem egy negatív érzés, amely lehangolja az embert, a fiatalok erre a hirtelen bekövetkező hangulati változásra alkalmazzák azt a kifejezést, hogy: Nincs életkedvem! A félelem bennünk keletkezik, mi hozzuk létre a fejünkben!

Szorongás: A szorongás a tehetetlenség érzésével összekötött félelem érzete, amikor az ember úgy érzi, hogy az adott helyzet számára kellemetlen légkört teremtett.

Merj mosolyogni, hiszen a mosoly boldogságot teremt és így nem fogsz azon parázni ami előtte bántott. Próbálj el számodra ideális elfoglaltságot keresni amellyel a hétköznapi gondokból kijutást tudsz találni. Ha ez megvan, akkor valószínűleg már rád igazak az alábbi pontok!
Nyugodt vagy

Próbálj lazítani, hiszen fontos, hogy a nap, mint nap téged ostorozó feszültséghalmazt kibírd és ha erős vagy, legyőzd! Ne add fel! Menni fog! Merj kesztyűt húzni mindennel és nyugodt lesz
Ismered adottságaid

Ha egy ember ismeri mire képes vagyis tudja, hogy mit tud könnyen vagy nehezen megoldani akkor optimális a önérzeti szintje és akkor rajta áll csak, hogy mit teljesít az élete során.
Van elképzelésed az életedről

Fontos, hogy legyen céljaink, álmaink, hogy legyenek olyan pontok kitűzve életünkben elénk amelyért álmodozás mellett még teszünk is, hogy az álomból valóság legyen.
Merj kockáztatni

A boldog ember, aki nem fél bátran felteszi egy lapra a lélekbeli vagyonát, hisz tudja, hogy ha felmeri áldozni és van amiért küzdjön akkor sokkal nagyobb nyereséget is eltud érni és megtöbbszörözheti értékeit. Kockáztass! Ha megmered tenni, sikereket halmazol el. Halmozd a sikereket! Ne félj! A félős ember előbb utóbb elbukik és az addig megszerzett értékeit is egy rossz lépés következtében elveszni, légy bátor és a siker nálad fog élni!
Érdekel a jövő

Kíváncsi vagy, hogy mi fog érni például holnap? Ha erre igen a válaszod, akkor jár egy jó pont. Érdeklődj a világ iránt és járj nyitott szemmel! Foglalkozz a jövőddel! A legizgalmasabb időszak ez, amikor már nem kell rettegned, az úgynevezett kapuk előtted nyitva állnak és minden arra vár,m hogy belépj egyen és újabb 100 vagy akár 1000 nyíljon előtted.

A félelem csak felőrli elképzeléseid, álmaid, ne add meg a félelem árnyainak ezt az örömet, hogy lemondasz róluk! Légy erős és csak előre nézz! De az indulási helyet és az útvonalat sose feledd!

http://raczdavidzsolt.hu/?p=51
 
 
0 komment , kategória:  JÓ TANÁCSOK- Okosságok  
Taníts meg!
  2015-10-31 21:01:21, szombat
 
 
Taníts meg a jóra, hogy jobbá tudjak válni,
taníts meg a szóra, mivel nem lehet hibázni.
Taníts meg élni, hogy valaki lehessek,
hogy a segítséget kérőkért valamit tehessek.

Taníts meg lélegezni, mert olyan nehéz,
s adj egy ölelést, hadd legyek merész.
Taníts meg nevetni napfényes reggelen,
hogy az arcomon mindig boldogság legyen!

Taníts meg zokogni, hogy együtt érző legyek,
hogy a keserű napokon kezet foghassak veled.
Taníts meg a bocsánatra, ezt még tudnom kell nagyon,
hogy a fájdalmakat hogyan kell fogadnom.

Taníts meg arra, hogy igaz ember legyek,
s aki szomorú, azt boldogabbá tegyem.
Taníts meg arra, hogy bölcsebbé váljak,
hogy a vízválasztó az utamat ne állja.

Taníts meg arra, hogy tisztán lássam a világot,
s ne tépjem le az életet jelző virágot.
Taníts meg arra, hogy figyelmes legyek,
s tudjam ki az, aki igazán szeret.

Taníts meg arra, hogy tudjak szeretni,
s a sebeket el tudjam feledni.
Taníts, hogy tudjak mindenkihez szólni,
s az emberek figyeljenek, hogy ki ordít!

Taníts meg arra, hogy örök nebuló legyek
addig, míg a fekete föld nem fedi fejem.
Taníts meg arra, hogy tudásom átadjam,
s ezzel mást gazdagíthassak.

Taníts meg arra, hogy élvezzem a pillanatot,
s ha kell, hogyan öleljem át a napot!
Taníts meg arra, hogyan legyek egyedül,
s miért szól nekem mindig a hegedű? 
 
0 komment , kategória:  LÉLEK-pillanatok  
Isten hozott november!
  2015-10-31 20:59:49, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Helló november
  2015-10-31 20:59:12, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sírj csak hegedű
  2015-10-31 20:57:53, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  EMLÉKEZÉS-gyász-gyertyák-magán  
Megrázzák ősz szakállukat az évek
  2015-10-31 19:38:23, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK-GONDOLATOK  
Lelketekre odafenn angyalok vigyáznak
  2015-10-31 19:26:30, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  EMLÉKEZÉS-gyász-gyertyák-magán  
MInden csillag kialszik végül
  2015-10-31 19:25:48, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  EMLÉKEZÉS-gyász-gyertyák-magán  
     1/187 oldal   Bejegyzések száma: 1864 
2015.09 2015. Október 2015.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1864 db bejegyzés
e év: 18023 db bejegyzés
Összes: 31746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1118
  • e Hét: 7056
  • e Hónap: 17873
  • e Év: 17873
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.