Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Ősz: A beteljesülés időszaka
  2015-10-01 15:59:19, csütörtök
 
  Ha úgy érzed, mintha egy úthenger ment volna keresztül Rajtad, semmihez nincs kedved, és legszívesebben elbújnál egymagadban, hogy senki ne találjon Rád, akkor fogadod a most érkező energiákat.

Mondhatnánk azt is, hogy életedben egy új szakasz kezdődik. A változás iránya attól függ, eddig merre haladtál, és most milyen változások mellett döntesz. Egy gyors, beteljesülésekkel teli őszben lehet része annak, aki a fejlődést választja, és tudatosan, napi szinten dolgozik magán.


Az ősszel elégtételt nyerhetsz, bekövetkezhetnek olyan dolgok, melyekre évek óta vársz. Melyek évekig arra ösztönöztek, hogy fejlődj. Az ősz a beérés időszaka lesz.



Aki az év első felében tudatosan vetett, az nemsokára arathat. Illetve mindenki aratni fog, csak nem mindenki azt, amit szeretne.

Azt nem mondom, hogy könnyű lesz. De azt tudom, hogy minden helyzet magába foglalja a gyors megoldásokat, így most sokkal nagyobb sebességgel fejlődhetsz. Lehetne ennek az időszaknak a jelszava: "Aki keres, az talál" vagy "Aki zörget, annak ajtót nyitnak". Most különösen igaz, hogy nincs lehetetlen, csak tehetetlen. Aki megoldást akar, megkapja. Tudom, dolgozni kell érte. De az ősszel megoldásra kerülhet BÁRMI. Nem kell tovább vinni az évek óta cipelt terheket, melyek súlya alatt már félig összerogytál. Holnap megújult erővel indulhatsz valóra váltani álmaidat. Csak döntsd el, hogy nem beletörődsz, és nem feladod, hanem addig kutatsz, míg megtalálod a megoldást.



Az ősz a párkapcsolatokban is harmóniát hozhat. Az emberek egyre jobban vágynak a nyugalomra, békére, az otthon melegére. Vágynak az igazi, valódi szeretetre. Megnyugszanak, és egyre inkább megadják magukat az érzéseknek. Egyre több stabil, életre szóló kapcsolat köttetik.



Ma szánj egy kis időt arra, hogy letisztázd magadban, mire vágysz igazán. Mi az, amit szeretnél stabilizálni az életedben. És vajon mi az, amit még mindig nem tudtál szélnek ereszteni mindahhoz, hogy ezt elérd!?



Szerző: Mohácsi Viktória - elozoeletek.blogspot.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha a jegyek alapján magadra ismersz: Biztos lehetsz benne :
  2015-10-01 15:56:57, csütörtök
 
  Ha a jegyek alapján magadra ismersz: Biztos lehetsz benne : Szupernő vagy!


Igen kevés dolog vetekszik a lenyűgöző és lélegzetelállító Alfa-nő jellemvonásaival. Az egészséges, kiegyensúlyozott öntudata, kedves, de mégis határozott hozzáállása több mint vonzó jelenség. Míg másoknak nincs elég bátorságuk céljuk, vagy azt sem tudják, merre tartanak az életükben, az Alfa-nő pontosan tudja, mit akar, ki ő, és sosem kér elnézést emiatt.



Nos, arról elmélkedsz, hogy te is ilyen lennél...Ha a leírások alapján magadra ismersz, bátran kijelentheted:Igen!


1.Mindig te vagy a figyelem középpontjában, a reflektorfényben

Akár akarod, akár nem, a világ szeme rajtad! A magabiztosságoddal mindenki figyelmét kivívod, akikkel csak kapcsolatba kerülsz. A munkahelyeden kikérik a véleményed, a te útmutatásaidra alapozva hoznak döntéseket, illetve gyakran jelölnek ki a csapat vagy a projekt vezetőjének. Különböző, társasági összejöveteleken egyike vagy azoknak, akik szórakoztató történetekkel leköti az embereket, akinek a sztorijain fékezhetetlenül nevetnek. Minden figyelem rád irányul, rabul ejted a nagyközönséget a kirobbanó energiáddal, a kiegyensúlyozottságoddal, és személyes kisugárzásoddal.

2.Céltudatos vagy

Egyetlen egy nap sem múlik el anélkül, hogy ne tudnád, mit vársz el tőle! Ugyanez érvényes az életed minden egyes területére, céltudatos vagy. Azok az érzelmi, lelki, fizikai célok, amelyek alapjait már megteremtetted, nem csupán egyszerű, elérendő célok, hanem olyan kitűzött eredmények, amelyek belőled fakadnak, a személyiséged tükrözik, és szívből jönnek. Körülményektől függetlenül, tűzön vízen át eléred őket, és azzal is tisztában vagy, hogy mindehhez kemény, kitartó munka szükséges, ami még inkább fejleszti kiváló képességeid.

3.Nem félsz az egyedülléttől

Megvan annak már 5 éve is, hogy szakítottál a barátoddal? Hmm, ez rendben is van. Miért lenne probléma? Egyáltalán nem a romantikus párkapcsolatok határozzák meg az életed. Valójában, akadnak időszakok, amikor sokkal produktívabb vagy egyedülállóként, így hát a szakítás egy áldás álruhában. J Végre van időd elolvasni egy jó könyvet, találkozni régi barátokkal. És hogy mi is a helyzet a pasikkal. Majd lesz másik! J

4.Tisztában vagy az egyensúly és harmónia fontosságával

Egyensúlyra életed minden területén szükséged van, és ezt szem előtt is tartod. Amellett kötelezted el magad, hogy mind a fizikális, szellemi és lelki dolgaidon is dolgozni fog a jobb, teljesebb élet elérése érdekében.

Világosan látod, hogy amit te befektetsz, csupán az tud kamatozni, és azt is tudod ,,kivenni", fölhasználni aztán. Tudod, mennyire fontos, gondoskodni a fizikai testedről is, úgy állsz hát hozzá, mint a világ 7 csodája közül az egyikhez, vagy mint egy csodás, megingathatatlan templomhoz-, mert ez tényleg így van! Folyamatosan fejlődsz, fejleszted magad, tanulsz, örökké... Így teszel szert arra az életbölcsességre, tapasztalatra, amit lehet, néha kritizálnak az emberek, viszont téged ez vezet! Ez ad erőt, hogy bátorsággal és merészséggel nézz szembe a kihívásokkal!

5.Örömmel üdvözlöd a változást

Amíg a legtöbb ember retteg a változástól, a változtatástól, az igazi alfa-nő örömmel üdvözli a változás szelét! Abban hiszel, hogy változás nélkül nincs fejlődés, és nincs változás áldozat meghozatala nélkül sem...

Számodra a fejlődés lehetősége sokkal többet ér, mint az a félelem, amit a kényelmed feláldozása felett érezhetnél.

6.Tudod, hogyan kell szeretni!

Tévhit, hogy az alfa nők önfenntartók lévén, valójában képtelenek szeretni, mert erre már nincs kapacitásuk. Ez a tény több, mint messze áll az igazságtól. Ehelyett azonban, amit mások egyáltalán nem bírnak megérteni: te pontosan tudod, mennyit is érsz, és egészen addig óvod, őrzöd a szíved, amíg egy arra érdemes személyt nem találsz. Amikor viszont megtalálod Őt, ez egy igazi, feltétel nélküli, mély szerelem lesz!

Amíg mindenki arra vár, hogy más tegye meg az első lépést és álljon tovább, te sosem félsz kezdeményezni, megtenni ezt, és harcolni azért, amiről tudod, hogy méltán megérdemled: az Igaz Szerelemért!

7.Gyakran félreértenek

Az a folyamatos elvárása és igénye a társadalomnak, hogy bekategorizáljon téged, nos, őszintén szólva, nem működik. Nem kérsz elnézést a véleményed miatt. Töretlen hittel rendelkezel, amiben hiszel, az úgy is van. Kevés az esély arra, hogy meggondolnád magad, ha már elkötelezted magad valami mellett! Az erős öntudatod, megfontolt önbizalmad miatt, és ebből fakadó cselekedeteid miatt is gyakran értenek félre. Hiszen hogyan is lehet egy egyedülálló nő merész, bátor, mély érzésű és lélegzetelállítóan csodás egyszerre?

8.Ne félsz kockáztatni.

Nálad ez teljesen természetes dolog.

Szentül hiszel William Shedd bölcs szavaiban: ,,A hajó biztonságban van a kikötőben, de a hajót nem ezért építették".

Számodra nincs élet kockázat nélkül! Amit mások úgy hívnak: vakmerőség, neked lehetőség kilépni a komfortzónából, megcsillogtatni a bátorságod. A kockázat vállalása vezet tovább az életben és segít olyan nővé válni, amilyen mindig is lenni akartál. Sosem arra törekszel, hogy megfelelj, viszont mindig kitartasz amellett, amiben hiszel.

9.Tisztában vagy azzal, hogy nem tudhatsz mindent.

A bölcsességed, a folyamatos törekvéseid által már megtanultad: nem tudhatsz mindent.

Ez a két tulajdonság segít abban, hogy ne válj arrogáns, önző emberré. Ezt folyamatosan a fejedben tartod, és úgy állsz hozzá, hogy mennyi, de mennyi terület vár még felfedezésre a világon, és mennyi mindent tanulhatsz még másoktól is! Így teremtesz egyensúlyt az életedben, érzéseidben.

Idővel megtanulod, mikor kell picit ,,félrelépned", háttérben maradnod, és hagynod, hogy más brillírozzon, annak tudatában, hogy a hátralépésed nem csökkenti a fényed, sőt, még inkább megerősíti azt!

10.Sosem adod fel!

Azt hiszem, ez a legjobb az összes tulajdonságod közül. Tudod, hogy semminek nincs vége egészen addig, amíg a teljes győzelmet le nem aratod, pontosan úgy, ahogyan előre megtervezted azt!

Ez a sikered titka. Ez különböztet meg másoktól. Elkötelezed magad, és kitartasz a céljaid mellett, minden körülmény között. A kitartás egyben szabadság, és egyenes út a merészség és bátorság felé!

Tökéletesen tisztában vagy azzal, honnan indultál, merre tartasz, és mire vagy képes!



Fordította: Lázár Judit

Forrás: http://www.lifehack.org/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ezért lenne szükségünk minden nap egy nagy ÖLELÉSRE!
  2015-10-01 15:53:46, csütörtök
 
  Emlékszünk még, mikor ölelkeztünk utoljára, vagy ki volt az, aki megölelt minket, vagy, akinek mi adtunk egy szorítós ölelést? Ha igen, akkor biztosan arra is emlékszünk, hogy bizony kellemes érzéssel töltött el, jobb lett a kedvünk, melegség árasztott el ott legbelül. Az ölelésnek bizony immár tudományosan is alátámasztott, pozitív hatásai is vannak.

A tudósok megdöbbenve tapasztalták, hogy bizony egy örömteli ölelés rengeteg oxitocint szabadít fel a testünkben, amelyet boldogság hormonnal is neveznek. Ez pedig a legjobb stresszoldó megoldás, és egyben a legjobb vérnyomáscsökkentő csodaszer is.

Az oxitocin mennyiség megemelkedését a vajúdó nőknél is kimutatták, és azt is megállapították, hogy ez a hormon szerepet játszik az anyatej termelésében.

Íme, pár érv, ami az ölelés fontosságát emeli ki:

1. Az ölelés elősegíti, megerősíti a két ember közötti kötődést, megértést, biztonságérzetet ad. A szakértők megállapították, hogy azok, aki gyakran ölelkeznek, nyílt, barátságos, őszinte emberek.

2. Már említettük, hogy az ölelkezés oxitocint szabadít fel, amely egyebek mellett még segít a depresszív hangulat elűzésében, a düh kezelésében, a magány fájdalmas érzetének enyhítésében is.

3. Az ölelkezés véd a betegségekkel szemben is, hiszen olyan hatóanyagok szabadulnak fel a szervezetben, amelyek serkentik az immunrendszer működését.

4. Az ölelés megnöveli az önbizalmunkat, feloldja a belső feszültségeket, megelőzhetjük a mentális betegségeket is. Az ölelés segít, hogy szeretettnek, fontosnak, boldognak érezzük magunkat.

5. Az ölelés ellazítja az izmokat, és fájdalomcsillapító hatása is van. Ha valaki nem tudja abbahagyni a csuklás, jó erősen öleljük meg, segíteni fog, nekünk is, neki is.

Forrás: Filantropikum.com
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Téged hogy kell jól szeretni?
  2015-10-01 15:52:01, csütörtök
 
  Mindenkiben, így bennem is és benned is vannak traumák, fájdalmak, melyeket rég elfedtünk, eltakartunk a külvilág elől, kívülről szinte nem is látszik, csak az veszi észre, aki tud a szemek szomorúságából olvasni.

Aki értelmezni tudja a szempárban megbújó, de mégis üvöltő fájdalmat.

Traumák ezek, olyan életesemények, melyeket nem másoktól, hanem a Sorstól kapunk ajándékul, hogy segítsen nekünk, hogy változni tudjunk, hogy azzá válhassunk, akivé válnunk kell. Ezek a mi személyes igaz történeteink, melyek hatással vannak a külvilág felé való megnyilvánulásunkra, viselkedésünkre. Ezért teszünk meg valamit, és ezért nem teszünk meg dolgokat. Így működünk...



Ebből kiindulva tudjuk meglátni, hogy mi az a Szeretetnyelv, ami az évek alatt szerzett traumákból, mint segítség kivezet minket. Megmutatja, hogy milyen szeretetre van szükségünk, hogyan kell úgy jól szeretni, hogy gyógyulni tudjunk a szeretet terében.



Hogyan kell engem jól szeretni?

Finoman, puhán és türelmesen. Belülről kifelé, a szívedből a szívem felé. Érezni szeretném közben a nyugalmadat, mely biztonságot ad nekem, melyben megpihenhetek. Szeress a nyugalmadon keresztül. Nem baj, ha nem kapcsolódsz folyamatosan. Akkor kapcsolódj, amikor készen állsz rám. Amikor tudsz rám figyelni, amikor fontossá tudok válni. Most megosztom veled, hogy van bennem egy részem, aki nagyon fél, aki minden zajtól megrezzen, aki folyamatosan készenléti állapotban van.

Ha bajt érzékel, akkor magára zárja az ajtót, mint ahogy a csiga bebújik a házába. Ha kopogtatsz, csak jobban megijedek. Félelmemben vagdalózok, menekülök. Nem kell, hogy szólj, nem kell, hogy hozzámérj, csak legyél mellettem, hogy érezzelek. Érezzem a jelenléted, érezzem a türelmed, a szereteted. Aztán én kibújok a csigaházból és befogadom azt amit és ahogy adni tudsz nekem. Így lehet engem jól szeretni. Így érzem magam biztonságban, így tudok feléd nyitni, így tud gyógyulni a fájdalmam, a traumám.



Mindenkinek van egy igaz története. Látom, és elfogadom ezt. Meghajlok a sorsod előtt és arra kérlek, Te is tedd ezt.



A fájdalom összekovácsolja az embereket. Sorsközösséget vállalva segítünk egymásnak. Sérült, a sérültet gyógyítja, egymást segítve lépkedhetünk előre. Mindenkinek vagy egy története, és mindenkit máshogy lehet az adott történetből kiszeretgeteni.



Te tudod már, hogy téged hogyan kell jól szeretni?



Dömötör Aletta

Forrás: http://talentumok.com/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2015.09 2015. Október 2015.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 93 db bejegyzés
e év: 1028 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 514
  • e Hét: 4024
  • e Hónap: 5919
  • e Év: 56710
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.