Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Tiborczék volt cége is fennakadt az OLAF rostáján
  2015-10-01 20:02:42, csütörtök
 
  Magyarország kis türelem, kicsit még tessék gombolni beljebb a nadrágszíját, mert hát házasodik ám a többi Orbán gyermek is, nekik is kell a lóvé, van ám még mit ellopni, hát hajrá!

*


Tiborczék volt cége is fennakadt az OLAF rostáján


Népszava|2015. szept 30. 16:01, frissítve: 2015. szept 30. 19:50


Nyomoz az unió csalás elleni hivatala (OLAF) a Közgép ellen, de vizsgálja a miniszterelnök veje, Tiborcz István volt cégének a közvilágítással kapcsolatos vitatható közbeszerzési pályázatait is. Ha Brüsszel rendszerszintű szabálytalanságokat állapít meg, újabb támogatások kifizetését függeszthetik fel, vagy zárolhatják.
hirdetés

Tiborcz István, Orbán Viktor vejének volt cége és a hozzá szoros szálakkal kötődő vállalkozói kör közvilágítással kapcsolatos nyertes közbeszerzési pályázatai ügyében is vizsgálódik az OLAF - tájékoztatta a Népszavát Jávor Benedek. A Párbeszéd Magyarországért (PM) európai parlamenti (EP) képviselője ezekben az ügyekben nem számít olyan szorgalomra és gyorsaságra a magyar hatóságoktól, mint ami várható a Közgép Zrt. esetében.

Mint ismert, Tiborcz István idén áprilisban szállt ki az Elios Zrt. nevű cégből, amely az elmúlt két évben és idén is sorra nyerte el a közvilágítás korszerűsítésére önkormányzatok által kiírt uniós tendereket. Alig akad olyan település, ahol ne az Elios Zrt. cserélte volna le a közvilágítást, de több stadion fényeit is ennek a vállalkozásnak ,,köszönhetjük". Az Elios Innovatív Energetikai Zrt. 2013-ban 653,8 millió, 2014-ben 4,687 milliárd forint összegben nyert el közbeszerzési pályázatokat. Idén nyár elejéig pedig csaknem a 2014-es összeget sikerült ,,összepályázniuk".

Míg Tiborcz volt cége ellen indított vizsgálatnak csak a ténye ismert, a Népszabadság értesülése szerint a Közgépnél már az is tudott, hogy az OLAF mintegy 162 milliárd forint értékben tárt föl pénzügyi szabálytalanságokat az uniós források igénybevételével is kivitelezett vasút- és útépítésekkel kapcsolatban. A hivatal a pénzügyi ajánlásokkal együtt a vizsgálat anyagát már elküldte az Európai Bizottság (EB) regionális főigazgatóságának, a magyar legfőbb ügyész hivatalának pedig a jogi ajánlásokat továbbított.

Megkerestük a Legfőbb Ügyészséget is, hogy megtudjuk, megkapták-e már a dokumentumokat, és hol tart a vizsgálat. A Főügyészség válaszul egy idén június 22-én kelt közleményt küldött. Ebben arról tájékoztatták lapunkat, hogy 19 olyan bűnügy volt amely az OLAF feljelentésként értékelt vizsgálati zárójelentése alapján indult. "Ezek közül 12 ügy - egy része a NAV, egy része pedig a rendőrség előtt - nyomozati szakban, 3 ügy - vádemelés folytán - az első fokú bíróságon van folyamatban, 2 ügyben megszüntették a nyomozást, 1 ügyben pedig - a vádemelést követően - jogerősen, a terhelt marasztalásával zárult a bírósági eljárás. 1 ügyben jelenleg is folyik az OLAF zárójelentésében írtak vizsgálata." A folyamatban lévő büntetőeljárásokról pedig nem tájékoztathatnak - közölték.

Szabó Tímeának a kérdésére sem reagált érdemben Polt Péter legfőbb ügyész a Parlamentben, amikor szintén az OLAF vizsgálatokról faggatta.

Egyelőre annyi bizonyos, hogy a Brüsszelnek visszafizetendő összeg nagyságáról folynak az alkudozások az Európai Bizottság és a magyar kormány között, ami azt valószínűsíti, hogy első körben a költségvetés állja a számlát, de az sem lehet kétséges, hogy utána behajtják a vállalaton. Az egyeztetésre nem szabtak határidőt, de Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség államtitkára szerint erre és más Magyarországgal kapcsolatos brüsszeli kérdésre is két héten belül válaszol a kormány.

A Közgép közleményben reagált a Népszabadság értesüléseire és mint írják a 2010-ben indított átfogó OLAF vizsgálat lezárásáról szóló értesítésben nem szerepelt a Közgép Zrt. szabálytalanságára vonatkozó megállapítás. A vizsgálat a Közgépet mint a projektek egyik kivitelezőjét érintette. A Közgép felelősségéről szólva a közlemény felhívja a figyelmet arra, hogy pénzügyi támogatásra vonatkozó visszafizetési kötelezettséget az OLAF csak a közbeszerzési eljárás lebonyolításával kapcsolatban, kizárólag az ajánlatkérők felelősségének felmerülése esetén állapíthat meg.

Jávor Benedek is emlékeztetett arra, hogy az OLAF évek óta vizsgálja a Közgép pályázatait, a pénzfelhasználást, mert azok szerinte látványosan sértették meg az uniós szabályokat. Azt viszont az EP képviselő is megerősítette, hogy a cég nem vihette volna végig az OLAF szerint szabályellenes projekteket állami támogatás nélkül. A kérdés az, hogy az állam felelősségét milyen mélységig vizsgálja Brüsszel.

Bihari Tamás

http://nepszava.hu/cikk/1071637-tiborczek-volt-cege-is-fennakadt-az-olaf-rostajan
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ezért szállhat el a forintosított devizahitelek kamata
  2015-10-01 19:55:27, csütörtök
 
  Ezért szállhat el a forintosított devizahitelek kamata

Pénzcentrum
2015. október 1. csütörtök 16:04


A Portfolio Budapest Economic Forum 2015 konferenciáján az MNB korábbi vezetői és jelenlegi alelnökének panelbeszélgetésén vettünk részt, ahol megtudhattuk, milyen hatással lehet a külföldi jegybankok kamatemelése a magyar családok hiteleire. Ugyan a mai nappal Magyarország megszabadult a jelzálog fedezetű devizahitelektől, mégis van olyan kockázat, amire nem árt figyelnie az adósoknak.
Az FHB Online dossziéval menet közben ellenőrizzük, hogy hitelfelvételes papírjai rendben vannak-e.

A devizahitelek forintosításával az árfolyamkockázat helyett kamatkockázat sújthatja a magyar lakosságot

- mondta el Surányi György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) korábbi elnöke. Ez azt jelenti, hogy ugyan az árfolyamkockázat megszűnt, viszont a kamatok esetleges későbbi növekedése továbbra is az ügyfelek feje felett lebeg.
A forintosítás után az MNB-nek több beleszólása van a kamatszintbe, mintha egy másik, külföldi jegybank lenne erre hatással

- tette hozzá Nagy Márton, az MNB alelnöke.
De miért is lehet veszélyben a hitelünk?

A jelenlegi jegybanki alapkamat szintje korábban nem látott alacsony szinten (1,35 százalék) van, ami kedvez a hitelfelvevőknek és azoknak is, akik korábban vettek fel kölcsönt. Viszont amennyiben az alapkamat megemelkedik, a kamatok is növekedésnek indulhatnak. Ez ellen egyébként összetett módszerrel védekezhet a jegybank Nagy Márton szerint.
Felmerül a kérdés: miért kell felkészülni a kamatemelkedésre?

Ahogy azt Karvalits Ferenc, a jegybank korábbi alelnöke kifejtette: Magyarország kamatszintje nagymértékben függ attól, hogy az USA jegybankja (a FED), illetve az Európai Központi Bank kamatszintje hogyan alakul. Emiatt, ha ezek a külföldi jegybankok jelentősebb kamatemelést hajtanak végre, akkor ennek hatásaként szükségessé válhat a magyar kamatszint megemelése is.
Ezek a hitelek lehetnek veszélyben

A hitelek két típusa elterjedt Magyarországon:

Változó kamatozású hitelek (3, 6, 12 havonta változhat a kamat; a forintosított devizahitelek ide tartoznak)

A fix kamatozású kölcsönök (3, 5, 10, 15, 20 évre, vagy a teljes tartamra fixált törlesztőrészletű hitelek)

Míg az előbbi kamatai gyakran, akár éven belül is változhatnak, addig az utóbbi törlesztőrészletei kiszámíthatóbbak, igaz ezért cserébe a kezdeti kamatok magasabbak.
A változó kamatozású termékek jóval nagyobb veszélynek vannak kitéve a kamatemelés szempontjából, mint a fixált hitelek, de hosszabb távon minden olyan adósnak számolni kell a kamatemeléssel, akinek nem teljes futamidőre fixált a hitelkamata.


A "jó" ügyfelek között 20 százalék mehet át másik bankhoz, mert elégedetlen a forintosított devizahitelével

- mondta el Zolnai György, a Budapest Bank elnök-vezérigazgatója a konferencia egyik későbbi panelbeszélgetésén.

http://www.penzcentrum.hu/hitel/ezert_szallhat_el_a_forintositott_devizahitelek_k amata.1046586.html?utm_source=penzcentrum&utm_medium=mail&utm_campaign=hi rlevel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Több jut egy migránsra, mint egy nyugdíjasra
  2015-10-01 19:42:59, csütörtök
 
  Több jut egy migránsra, mint egy nyugdíjasra

Videó 2015/10/01
A Jobbik felszólítja a kormányt, haladéktalanul tisztázza álláspontját: mi a terve a több tízezer visszatoloncolásra váró migránssal, és milyen válaszuk van a kvótarendszerre. Z. Kárpát Dániel sajtótájékoztatóján elmondta: több tíz milliárd forintos kiadással jár a migránsok ellátása, ami megengedhetetlen - pártja maximum természetbeni juttatásokat ítélne oda nekik. A Jobbik alelnöke hozzátette: ma napi 4300 Ft-ot fordítanak egy bevándorlóra, ami jóval több, mint egy magyar kisnyugdíjasra fordított összeg.

https://youtu.be/WohTlv3tthk
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nagy áfacsökkentés jön a szomszédban - olcsóbb lesz az élelm
  2015-10-01 19:02:26, csütörtök
 
  Nagy áfacsökkentés jön a szomszédban - olcsóbb lesz az élelmiszer Szlovákiában

2015. 10. 1. 13:34
Mik ezek?

Jövő januártól az eddigi 20 százalékról, 10 százalékra csökken több alapélelmiszer áfája Szlovákiában - a vonatkozó törvényt ma hagyta jóvá a pozsonyi törvényhozás.

A cikk a hirdetés után folytatódik
A csökkentés része annak a második szociális csomagnak, amelyet Robert Fico kormánya augusztusban jelentett be. A mérséklés az alapélelmiszerek meghatározott körére, kizárólag a friss élelmiszerekre vonatkozik.

Az intézkedéstől a kormány az alapélelmiszerek kiskereskedelmi árának csökkentését, illetve azt reméli, hogy ennek következményeként az érintett áruk elérhetőbbé válnak. Az élelmiszer áfa-csökkentést a kormányzat saját indoklása szerint azért korlátozta kizárólag a friss élelmiszerekre, hogy azzal elsődlegesen a hazai termelőknek segítsen.

Azt, hogy a 10 százalékos áfa konkrétan mely termékekre vonatkozik majd, rendeletekkel szabályozták, ami elvben lehetővé teszi, hogy az érintett áruk körét bármikor bővítsék vagy szűkítsék. Az alacsonyabb adókulcs egyelőre a tej és pékipari termékek közül csupán a kenyérre, a tejre és a vajra vonatkozik, valamint a húsfélék közül a friss és a hűtött szarvasmarha- a sertés-, a kecske- és juh-, a nyúl- és baromfihúsra, illetve az élő és hűtött édesvízi halakra.
Szerző: MTI

http://www.vg.hu/gazdasag/adozas/nagy-afacsokkentes-jon-a-szomszedban-olcsobb-les z-az-elelmiszer-szlovakiaban-458530?utm_source=hirlevel&utm_medium=hirlevel&a mp;utm_campaign=gazdasagi
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ANGINAK KÖTELET, MERT mEGÉRDEMLI!
  2015-10-01 18:43:39, csütörtök
 
  Merkel: Nekem mindegy, felelős vagyok-e, a migránsok itt vannak


2015. szeptember 30. 08:54

,,Nekem mindegy, hogy felelős vagyok-e a menekültáradatért, most már itt vannak." Ezt mondta Angela Merkel német kancellár a CDU múlt keddi frakcióülésén a vele vitázóknak a Welt tudósítása szerint. Három órán keresztül hallgatta a CDU múlt keddi frakcióülésén pártjai képviselőinek a német kormány menekültpolitikájáról alkotott elégedetlen kritikáját Merkel. A német kancellár továbbra is optimistán kezelné a helyzetet.

Egyre többen bírálják a CDU-n belül is Angela Merkelt. A német kancellár parlamenti frakciójának múlt keddi ülésén három órán keresztül hallgatta az inkább a CSU-s bajor miniszterelnök, Horst Seehofer Orbán Viktorral szimpatizáló véleményét osztó párttársai kritikáját.

A Die Welt beszámolója szerint Merkel háromszor ragadta meg a mikrofont, ám nem tudott fordítani a hangulaton, éppen ellenkezőleg, az egyik kijelentése kifejezetten zavarta is a CDU-képviselőket. ,,Nekem mindegy, hogy felelős vagyok-e a menekültáradatért, most már itt vannak" (,,Ist mir egal, ob ich schuld am Zustrom der Flüchtlinge bin, nun sind sie halt da") - mondta a kancellár a Welt tudósítása szerint.

A CDU-frakció nem ellenkezett Merkel fő érvével, miszerint optimistán kell kezelni a bevándorlók integrációjának ügyét - viszont nem gondolják, hogy pártjuk törzsközönsége is ezt az álláspontot osztaná. A Die Welt szerint az Angela Merkel és Horst Seehofer bajor miniszterelnök (CSU) közötti vita valójában a kancellár és a CDU-bázis között zajlik. Steffen Kampeter, a pénzügyminiszter nemrég leköszönt államtitkára a lapnak nyilatkozva arról beszélt, a legtöbben a CDU-ban ugyanazt gondolják a menekültkérdésről, mint a CSU.

Peter Tauber CDU-főtitkár a merkeli megengedő álláspontot már CSU-kompatibilisebben értelmezi. ,,Angela Merkel már Reemmel, a palesztin kislánnyal való találkozásakor kimondta, hogy nem maradhat itt tartósan mindenki" — védi a kancellár hátát a politikus. Tauber szerint Merkel akkori, sokat kritizált kijelentése ma is érvényes, és ,,nincs ellentmondásban azzal a három hete, vészhelyzetben hozott döntésben, miszerint átmenetileg megnyitjuk a határainkat".

Tauber szerint a CDU menekültügyi politikájában nincs ok kételkedni, az következetes.

http://mandiner.hu/cikk/20150930_merkel_nekem_mindegy_felelos_vagyok_e_a_migranso k_itt_vannak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A hazafiak brutálisan lenyomták a multikultúra hívőket
  2015-10-01 18:39:59, csütörtök
 
  A hazafiak brutálisan lenyomták a multikultúra hívőket
2015. október 01. 08:04
Hunhír.info

Rendőrségi közlések szerint mintegy ötezren tüntettek szerda este a kelet-németországi Erfurtban a német szövetségi kormány és a tartományi kormányok "menekült"politikája ellen, amelyet sokan túlságosan megengedőnek tartanak. A dpa hírügynökség beszámolója szerint a tiltakozó megmozdulásra "számos neonáci" érkezett Thüringia tartomány más részeiből. A résztvevőkkel szemben mintegy 500 ellentüntető állt ki.

Egyesek közülük "szélsőjobboldali szervezetek" zászlajával és transzparenseivel vettek részt a tüntetésen, amelyet az Alternatíva Németországnak (AfD) nevű jobboldali és euroszkeptikus párt hirdetett meg. A résztvevőkkel szemben mintegy 500 ellentüntető állt ki. A két oldal aktivistái között forró helyzet alakult ki, rendőrségi közlés szerint a szemben álló csoportok üvöltöztek egymással, erőszakos incidensre azonban nem került sor. Erfurtban már egy héttel korábban is közel ötezer résztvevővel tartott menekültellenes tüntetést az AfD.

mti


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=87110
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
BUKJANAK eGYÜTT!!
  2015-10-01 18:25:08, csütörtök
 
 
Orbán Viktornak katasztrófa lenne Merkel bukása

Kovács András2015.09.30. 13:01

Magyarország számára katasztrofális lenne, ha Angela Merkel belebukna a mostani menekültkrízisbe - mondták az Origónak a német-magyar kapcsolatokra rálátó forrásaink. Az Orbán-kormányban bíznak abban, hogy a kancellár úrrá lesz a feszültségeken, és túléli a válságot. Hallottunk azonban olyan véleményt is, miszerint Merkel egy éven belül már nem lesz Németország vezetője.


Teljesen egyértelmű, hogy a magyar kormánynak jelenleg lényegesen jobbak a kapcsolatai Bajorországgal, mint a német szövetségi kormánnyal - fogalmazott az Origónak egy, a német-magyar kapcsolatokra rálátó forrásunk.
Erőteljes bírálatok

Angela Merkel nagyon erőteljes bírálatokat kapott a saját pártján belül is a menekültkérdés kezelése miatt. Ilyen mértékű bírálatokra nem volt példa az elmúlt egy évtizedben, amióta Németország élén áll.

Angela Merkel nehéz helyzetbe lavírozta magát
Forrás: MTI/EPA/DPA/Uwe Anspach
Órákon át bírálták

Korábban az Origo is beszámolt arról, hogy a Kereszténydemokrata Unióban a legtöbben úgy vélik: jelezni kellene, hogy Németország nem tud mindenkit befogadni. A kancellárt az egyik frakcióülésen órákon át bírálták a képviselők. Az általános vélekedés szerint végzetes hiba volt Merkel részéről, hogy szeptember elején beengedte a Magyarországról elindult menedékkérőket, és ezzel hozzájárult a dublini szabályok hatályon kívül helyezéséhez.
Szigorítanak a németek
Újabb menekültügyi szigorításon dolgozik a német kormány, a tervek szerint kiterjesztik a határokra az úgynevezett repülőtéri eljárást, amelyben 48 óra alatt elbírálják, hogy a belépésre jelentkezők jogosultak-e menedékjogi kérelem benyújtására - írta szerdai számában a Frankfurter Allgemeine Zeitung. Korábban arról döntött a német kormány, hogy a menekültügyi eljárásról és a menedékkérők ellátásáról szóló törvényt módosító javaslatok az eljárások felgyorsítását, a menekültügyi rendszerbe védelemre nem szoruló embereket vonzó úgynevezett rossz ösztönzők kiküszöbölését, a tartományok pénzügyi terheinek enyhítését, a menekültek jobb integrációját és a menedékre nem jogosult kérelmezők gyorsabb hazatelepítését szolgálják.
Megbukik?

Egyáltalán nem lehet kizárni, hogy Angela Merkel egy éven belül már nem lesz Németország kancellárja - mondta másik forrásunk. Szerinte nagyon nagy hibát követett el a kancellár azzal, hogy nem fogalmazott egyértelműen a menekültek befogadásáról, és folyamatosan változtatta a véleményét. Ennek a legújabb fejleménye, hogy a Die Presse szerint a Németország és Ausztria között közlekedő különvonatok a következő napokban leállhatnak. Később cáfolták a hírt.

A menekültkrízis Németországban is megváltoztatta a választók véleményét
Forrás: AFP/Kay Nietfeld
Mélyrepülés

Merkel hibáit már a közvélemény-kutatások is visszaigazolták. 40 százalék alá zuhant a politikus vezette Német Kereszténydemokrata Unió (CDU) támogatottsága - derült ki az INSA legfrissebb felméréséből. A menekültválság a radikális - és menekültügyben szigorú lépéseket javasló - Alternatíva Németországnak pártnak használt, amely már 6 százalékon áll, így bejutna a német parlamentbe, ha most lennének a választások.
A PÁRTOK TÁMOGATOTTSÁGÁNAK VÁLTOZÁS NÉMETORSZÁGBAN (2015.01-2015.09.) | Create infographics

A kancellár népszerűsége nem csak párttársai körében, de a választók között is rohamosan csökken: A TNS közvélemény-kutató intézet a Der Spiegelnek készített felmérésében kimutatta, hogy a kancellár már csak a negyedik a legnépszerűbb politikusok ranglistáján, a második helyről esett a negyedik helyre. Más felmérések szerint Merkel népszerűsége kétéves távlatban is mélypontra süllyedt, a jelenlegi kormányzati ciklusban most a legalacsonyabb a támogatottsága.
Nem lesz szakadás

Bár Bajorország és Orbán Viktor között a kapcsolatok a magyar kormányfő első miniszterelnöksége óta kiválóak, ez nem jelenti azt, hogy Budapestnek el kellene felejtkeznie Berlinről. A mostani helyzetben az egyensúlyozás a legfontosabb dolog, amit egyébként a magyar kormány elmúlt hetekben tett nyilatkozatai is visszaigazolnak: eltűntek a merkeli politikát élesen bíráló mondatok.

Orbán Viktor és a bajorországi CSU között nagyon jók a kapcsolatok
Forrás: MTI/AP/DPA/Nicolas Armer

A magyar kormányban portálunk értesülései szerint nem számítanak arra, hogy a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) és a CDU között addig fajulnának a viták, hogy a pártszövetség felbomoljon. Az tény, hogy a CSU önállóan is képes lenne az ötszázalékos parlamenti küszöb átlépésére, amit a tavalyi európai parlamenti választáson is teljesített. Azonban a pártnak egyelőre nincsen olyan infrastruktúrája, ami elég lenne arra, hogy az összes választókerületben induljon egy parlamenti megmérettetésen.
Félelem

Éppen azért mert a magyar kabinetben nem számítanak arra, hogy a CDU és a CSU szakít egymással a menekültválság miatt, továbbra is abban bíznak, hogy Merkel képes lesz kijavítani a mostani hibáit. A kancellár már sokszor volt nehéz helyzetben, és a következő választásokig még két év van hátra, addig még sokat változhat a pártok támogatottsága.

Sigmar Gabriel és Frank-Walter Steinmeier, a német baloldal vezetői. Ha nyernének, nehéz idők jönnének Orbánékra
Forrás: AFP/Maurizio Gambarini

Óriási gondba kerülne a magyar kormány és a magyar gazdaság is, ha Angela Merkel megbukna, és egy vörös-zöld koalíció kerülne hatalomra - mondta az egyik kormányzati szereplő az Origónak. Egyelőre a CDU-n belül nincs reális kihívója a kancellárnak, ezért távozása minden bizonnyal előkészítené pártja vereségét a következő választáson. Ez katasztrofális lenne az Orbán-kormánynak, mivel a német baloldal a kabinet egyik legélesebb kritikusának számít az európai porondon - fogalmazott a forrásunk.
A baloldalra figyelt

Forrásunk arra is felhívta a figyelmet, hogy Merkel vélhetően azért tett a menekültek felé pozitív nyilatkozatokat, mert tisztában van azzal, hogy a mérsékelt baloldali szavazatok nélkül nincs esélye a választások megnyerésére. Ha Orbán Viktorhoz hasonlóan kommunikált volna, azzal a teljes német baloldali szavazóbázist, valamint az ott élő bevándorlók tömegeit is végleg elidegenítette volna magától.


http://www.origo.hu/itthon/20150929-orban-viktor-angela-merkel-migransok-baloldal .html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Új erőre kap a német társadalom
  2015-10-01 18:16:50, csütörtök
 
  hidfo.ru 2015.10.01. 14:52 Térségi hírek
Tömegek tiltakoznak az amerikai atomfegyver Európába hozatala ellen

Németországban több mint százezren írtak alá egy petíciót, amivel felszólítják Angela Merkel főkancellárt, Joachim Gauck elnököt és a német kormányt, hogy ne engedélyezzék az amerikai atomtöltetek Németországba hozását.

A petíciót a change.org aktivistái indították, amikor kiderült, hogy az Egyesült Államok újabb 20 atomtöltetet helyezne készenlétbe Németországban, az “orosz veszélyre" hivatkozva, vagyis egyértelműen Oroszország elleni háborús készülődés részeként. Az aktivisták hangsúlyozzák, hogy a nukleáris non-proliferációról aláírt nemzetközi egyezmény 1. és 2. cikkelye, valamint Németország alkotmánya 26. cikkelyének 1. paragrafusa értelmében minden olyan intézkedés, ami a nemzetek békés együttélésének megzavarására, különösen háborús agresszióra való készülődést jelent, alkotmányellenes és büntetendő.

2010-ben a Bundestag nagy többsége döntést hozott arról, hogy a szövetségi kormánynak “ösztönöznie kell amerikai szövetségeseit" arra, hogy kivonják az Egyesült Államok atomfegyvereit Németországból. Ehelyett öt évvel később az Egyesült Államok újabb 20 nukleáris robbanófejet küldene Németországba, melyek mindegyike - a Focus Online információi szerint - a Hirosimára ledobott atombomba robbanóerejének 80 szorosával rendelkezik.

A több mint százezer német állampolgár által aláírt petíció felszólítja a szövetségi kormányt, hogy állítsa le a Németország területén folytatott nukleáris fegyverkezést, és minden amerikai atomfegyvert vonjanak ki az országból.

http://hidfo.ru/2015/10/tomegek-tiltakoznak-az-amerikai-atomfegyver-europaba-hoza tala-ellen/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Oroszország elkezdte a terroristák bombázását Szíriában, A
  2015-10-01 09:23:45, csütörtök
 
  Már most döfködi az amerikaiak hórihorgas csőrét, hogy a szíriai rendezés aktív iráni - orosz - szír - iraqi együttműködés révén valósul meg. Pont ezt akarták elkerülni az ISIS létrehozásával. "Szegény" Amerika, dollármilliókat ölt az ISIS létrehozásába és most kényszeredett mosollyal a pofázmányán kell végignéznie, ahogy az oroszok darabokra szedik. Jaj de sajnálom az amerikai hadvezetést. És most le sem állíthatják az oroszokat, hiszen a bevándorlás miatt hihetetlen nyomás nehezedik az USA katonapolitikai vállára. AZ EU nagyhatalmai elvárják, hogy végre valaki hazazavarja a menekülteket, amihez békét kell teremteni Szíriában. Annyira, de annyira meg akarták dönteni az usákok Assad hatalmát, hogy az iráni féhold ne tudja fegyverhez juttatni a libanoni Hezbollahot....hát úgy néz ki, ez nem jött össze faszkalapok. Talán majd legközelebb (de inkább akkor se).

A ZSIDÓk ( Amerika ) háborút akart , felfordulást , káoszt , gyilkolást - így érthető , hogy most ellenzi bárki ( oroszok ) segítségét , hogy rendet csináljon , béke legyen .
A ZSIDÓ ragaszkodik az eredeti tervéhez , ha Európa békéje forog is kockán .

A ZSIDÓnak a gyilkolás a fontos - ez az üzlet neki


***********


2015. szeptember 30. 20:05

Oroszország elkezdte a terroristák bombázását Szíriában, Amerika tiltakozik


Oroszország a jelek szerint légicsapásokat kezdett Szíriában, az orosz hadsereg a nyugat-szíriai Homsz város közelében lévő célpontokat támadott - közölte szerdán egy neve elhallgatását kérve nyilatkozó amerikai illetékes a Reuters brit hírügynökséggel. A tisztségviselő arról számolt be, hogy Moszkva egy órával a légitámadás megindítása előtt értesítette Washingtont, további részleteket azonban nem árult el. A közel-keleti és a közép-ázsiai térségért felelős amerikai Középső Parancsnokság (CENTCOM) egyelőre nem kommentálta az orosz légicsapásokról szóló hírt. Frissítés: a káoszt előidéző Amerika máris bírál A szíriai Homsz környékén kezdtek bombázást az orosz repülőgépek, írja a CNN hírportálja is. Azt állítják egy magas rangú amerikai tisztviselőre hivatkozva, hogy az oroszok azt nem mondták meg előre, hol csapnak le. Azt üzenték, hogy az amerikaiak ne küldjenek vadászgépeket a szíriai légtérbe - írja a CNN. "Az amerikai műveletek ugyanúgy folytatódnak Szíriában, mint eddig" - mondta a CNN-nek nyilatkozó tisztviselő. "Az orosz hatóságok egyik képviselője ma reggel Bagdadban azt közölte, hogy orosz harci gépek ma műveleteket kezdhetnek az Iszlám Állam ellen Szíria fölött. Azt is kérte, hogy a műveletek alatt az amerikai gépek kerüljék el Szíria légterét. Láttuk a médiában azokat a jelentéseket, amelyek szerint a műveletek elkezdődtek" - írja a BBC egy amerikai katonai tisztségviselőre hivatkozva. A BBC szerint a nyilatkozó tisztségviselő kritizálta az orosz lépést. Azt mondta: "örömmel vesszük Oroszország konstuktív szerepvállalását, de a mai eseményeket nehéz lenne konstruktívnak nevezni. elmondta, hogy az amerikaiak vezette koalíció nem állítja le műveleteit Szíriában és Irakban, hanem az előzetes terveknek megfelelően folytatja azokat. Hozzátette: "az események rámutatnak arra, hogy nagyon hamar valódi megbeszéléseket kell kezdeni a konfliktusok elkerülése érdekében". Az orosz parlament felsőháza, a Szövetségi Tanács ma délelőtt adta meg az engedélyt az orosz vadászgépek bevetésére Szíriában. Szergej Ivanov, az orosz elnöki hivatal vezetője a felhatalmazás megadása utáni közleményében azt mondta, hogy Oroszország kizárólag az Iszlám Állam nevű terrorszervezet ellen használja majd légierejét Bassár el-Asszad, Szíria elnökének kérésére. Hozzátette, hogy szárazföldi erőket nem vetnek be az országban. A bombázás azután kezdődött meg, hogy a napokban enyhült a feszültség Szíria ügyében Amerika és Oroszország között. Barack Obama és Putyin New York-ban, az ENSZ közgyűlésén találkoztak egymással, ahol az amerikai elnök kijelentette: kész együttműködni Oroszországgal és Iránnal a több mint négy és fél éve tartó polgárháború lezárása érdekében. Oroszország az utóbbi hetekben folyamatosan növelte jelenlétét Szíriában. Korábban orosz teherszállító repülőgépek próbáltak olyan szállítmányokat vinni Szíriába, amelyekről a hatóságok azt állították hogy rakományuk humanitárius segélyből áll. Bulgáriától és Görögországtól azt kérte a NATO, hogy ne engedje légterén átrepülni ezeket a gépeket. 2. frissítés: a LiveLeak videóján állítólag egy ilyen szóban forgó légicsapás látható. 3. frissítés: a "felkelők" is kaphatnak az orosz bombából A brit Independent és a Guardian arról ír, hogy a Szíria elnökével és az Iszlám Állammal is szemben álló "felkelők" azt állítják, őket is bombázták az orosz gépek Talbisah és Hama települések környékén. A BBC is azt írja, hogy beszámolók szerint a Homsztól északra fekvő Hama városát is támadás érte. Ezeket a csoportokat - például a Szabad Szíriai Hadsereget - támogatják a nyugati hatalmak. Az Independent egy szakértőre hivatkozva megjegyzi, hogy egyelőre nem lehet ellenőrizni az állítások hitelességét, ahogy azt sem, ha valóban támadás érte a nem iszlamista lázadókat, akkor azokat valóban Oroszország gépei hajtották-e végre. Bagdadból koordinálnak Az orosz bevetéseket a bagdadi központból irányítják - ezt Oroszország, Irán, Irak és Szíria hozta létre - jelentette a hét elején az rt.com. A központot felváltva irányítja a négy résztvevő állam egy-egy magas rangú tisztje. Ők háromhavonta váltják egymást. Elsőként Irak a felelős. A központot várhatóan arra is használják majd, hogy koordinálják az Iszlám Állam elleni katonai terveket. Zoom Orosz Mi-35 Hind harci helikopter a latakiai repülőtér fölött Sojgu tájékoztatta a kollégáit Az orosz gépek az Iszlám Állam katonai felszereléseit, kommunikációs központjait, gépjárműveit, lőszer- és üzemanyagraktárai ellen indított támadást - az Itar-TASZSZ jelentése szerint Szergej Sojgu védelmi miniszter erről tájékoztatta a FÁK-tagállamokhoz tartozó kollégáit. A miniszter azt nem részletezte, hol voltak a célpontok, és milyen sikerrel járt az akció. A CNN értesülése szerint az oroszok 4 darab Szu-34-est állomásoztatnak a latakiai repülőtéren, hatszáz fős személyzettel, és a bevetése előtt többek között drónokkal végeztek felderítést. Az orosz sajtó szerint a támadások elsődleges célja, hogy elvágják az IS-t az olajforrásaitól és megakadályozzák, hogy a feketepiacon eladhassák, újabb bevételekhez jutva. Ezzel bombáznak A Szu-34 (NATO kódja Fullback) kétüléses, kéthajtóműves, nagy hatótávolságú, negyedik generációs nehéz vadászbombázó. A kilencvenes évek elején a Szu-24-es (Fencer) leváltására fejlesztették ki a szovjet mérnökök a Szu-27 (Flanker) áttervezésével. A mélységi csapásmérésre szánt repülőgép fejlesztése a pénzhiány miatt nagyon elhúzódott. Zoom Szu-34-eseket vetettek be Jellegzetessége, hogy a személyzet két tagja egymás mellett ül. A széles törzsben lévő tágas pilótakabinba az orrfutó aknáján keresztül, alulról lehet beszállni. A Szu-34-et nem exportálták, sorozatgyártása 2008-ban indult, a rendszeresítést 2009-ben kezdték. Zoom További képek a Szu-34-esről A Duma védelmi bizottságának elnöke szerint viszont Szuhoj Szu-25-ös (Frogfoot) csatarepülőket küldtek az oroszok. A szubszonikus, sugárhajtású gépet a '80-as években fejlesztették ki, több helyi háborúban (például Afganisztánban és Grúziában) is bevetették. Zoom A viszonylag lassú és szükség esetén alacsonyan repülő gép pilótáját nagy tömegű páncélzat védi. A már korszerűtlennek számító Szu-25-ösnek 30 mm-es ikercsövű gépágyúja van, illetve rakétákkal és bombákkal is felszerelhető. Zoom A repülő füves területről, illetve nem előkészített kifutópályáról is képes üzemelni. Zoom A magyar légierőben nem üzemeltek Szu-25-ösök, viszont a Varsó Szerződés államai közül Bulgáriában és Csehszlovákiában hadrendbe állították. 4. frissítés: három tartományban is légicsapásokat hajtottak végre "Vlagyimir Putyin, a fegyveres erők főparancsnokának döntése értelmében a repülőgépeink légi hadműveletet folytattak és precíziós csapásokat mértek a szárazföldön az Iszlám Állam terrorcsoport szíriai célpontjai ellen" - jelentette be Igor Konasenkov vezérőrnagy, a tárca szóvivője. Szíriai biztonsági források szerint az orosz fegyveres erők a helyi kormányerőkkel együttműködve Szíria három tartományában is légicsapásokat hajtottak végre. "Az orosz és szíriai repülőgépek a mai napon számos csapást mértek a terroristák állásaira Hama, Homsz és Latakia tartományban" - közölték nevük elhallgatását kérő tisztségviselők. A szíriai elnök hivatala közölte, Damaszkusz kérte az orosz katonai segítséget. A Bassár el-Aszad sajtóirodája által kiadott közleményben közölték, hogy "a Szíriának nyújtott orosz katonai segítség a szíriai állam kérésére történt és történik". Kohn-Kerry tiltakozik, mert ez kontraproduktív - csak a terroristák pénzelése nem az John Kerry amerikai külügyminiszter orosz kollégájánál, Szergej Lavrovnál tiltakozott a Szíriában szerdán megindított orosz légicsapások ellen - közölte egy neve elhallgatását kérő amerikai illetékes az AFP francia hírügynökséggel. Kerry az ENSZ-közgyűlés általános vitájának keretében beszélt az orosz külügyminiszterrel - közölte az AFP. A név nélkül idézett magas rangú tisztségviselő arról számolt be, hogy az amerikai diplomácia vezetője kontraproduktívnak nevezte az orosz légicsapásokat. 5. frissítés: az Amerika által pénzelt "ellenzékiek" szerint őket bombázzák "Ellenzéki csoportok" szerint az ő állásaikra mért légicsapásokat az orosz légierő a szíriai Hama tartományban és Homsz város közelében, nem az Iszlám Állam (IÁ) szélsőséges szervezetre. Az orosz gépek a Hama tartomány északi részén tartózkodó ellenzékieket bombázták - közölte Dzsamil asz-Szaláh, a Szabad Szíriai Hadsereg (SZSZH) nevű mérsékelt ellenzéki fegyveres csoport egyik tisztje. Szerinte ezeken a területeken nincsenek dzsihadisták, és teljes mértékben az SZSZH irányítása alatt vannak. A szíriai hadseregből dezertált őrnagy azt mondta, hogy csoportjukat az Aszad-ellenes külföldi hatalmak fejlett páncéltörő rakétákkal is ellátták. Az AP amerikai hírügynökség jelentése szerint az SZSZH-t az Egyesült Államok is támogatja. Az ENSZ-közgyűlés alkalmából jelenleg New Yorkban tartózkodó Háled Hudzsa, a törökországi székhelyű Szíriai Nemzeti Koalíció (SZNK) ellenzéki szervezet elnöke a Twitteren azt írta, a Homsz város környéki légicsapásoknak legalább három tucatnyi civil áldozata is volt. Szerinte a lebombázott helyszíneken sem az Iszlám Állam, sem az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet szíriai szárnya, az an-Nuszra Front fegyveresei nincsenek jelen. Lauren Fabius francia külügyminiszter szintén az ENSZ-közgyűlés alatt azt mondta, az első jelek alapján az oroszok által támadott területek nem az IÁ ellenőrzése alatt állnak. Fabius közölte, a szíriai légicsapásoknak nem a polgári lakosság és a "mérsékelt ellenzékiek", hanem terroristák ellen kell irányulniuk. A szíriai állami televízió szerint az orosz gépek a szíriai légierővel együttműködve különféle terrorista célpontokat bombáztak Hama és Homsz tartomány területein. A NATO bírálta az orosz akciót, a szervezet szerint "nem konstruktív" Moszkva részéről, hogy Bassár el-Aszad szíriai elnököt támogatja, mert "Aszad része a problémának". Jens Stoltenberg NATO-főtitkár felszólította Oroszországot, hogy vállaljon "az előrelépést szolgáló és együttműködő szerepet az Iszlám Állam elleni harcban". Az ENSZ Biztonsági Tanácsában Szergej Lavrov orosz külügyminiszter azt mondta, hogy Oroszország kész állandó kommunikációs csatornákat létesíteni az Iszlám Államot bombázó, az Egyesült Államok vezette koalícióval a terrorista csoportok elleni harc erősítése érdekében. Lavrov azt is közölte, hogy Oroszország - ebben a hónapban a Biztonsági Tanács soros elnöke - határozattervezetet köröztet a világszervezet fő biztonságpolitikai döntéshozó szervének tagjai között, amely alapjául szolgálgat a terrorszervezetek elleni világméretű összefogásának. "Amire szükségünk van, az a Biztonsági Tanács által jóváhagyott kollektív megközelítés" - mondta Lavrov. Szerinte Iránnak, Oroszországnak, Szaúd-Arábiának, Törökországnak, Jordániának, Katarnak, az Egyesült Államoknak és Kínának kulcsszerepet kell játszaniuk a szíriai válság megoldásában. 6. frissítés: Kerry mielőbbi tárgyalásokat szeretne Az Egyesült Államok kész minél előbb, még a héten tárgyalásokat kezdeni Oroszországgal a Szíriában párhuzamosan folytatott katonai műveletek közben potenciálisan előforduló konfliktusok megelőzéséről - jelentette ki szerdán az ENSZ Biztonsági Tanácsában John Kerry amerikai külügyminiszter. Az Egyesült Államok kész üdvözölni az orosz katonai fellépést, ha az Iszlám Állam (IÁ) és az al-Kaida terrorszervezetek ellen irányul, de Washingtont súlyosan aggasztaná, ha Moszkva olyan területre sújtana le, ahol az IÁ nem folytat műveleteket - közölte John Kerry amerikai külügyminiszter. Az amerikai diplomácia vezetője viszont azt mondta, hogy az IÁ-t nem lehet legyőzni, ha Bassár el-Aszad elnök hatalmon marad és a vele való szövetségben nem lehet megoldást találni a szíriai problémára. Hozzátette, hogy Szíriát sem az IÁ, sem Aszad nem tudja egyesíteni és kormányozni. Kerry felidézte, a szíriai konfliktus úgy kezdődött, hogy a kormány a jogaikat követelő fiatalok közé lövetett, és szerinte Aszadnak sosem fognak megbocsátani azok, akiknek ártott. Amerikai kormányzati források szerint a Szíriában szerdán megkezdett orosz légicsapásokat megelőzően még nem kezdődtek meg a potenciális konfliktusok kiküszöböléséről szóló kétoldalú katonai tárgyalások. Az amerikai külügyminiszter kilátásba helyezte az amerikai vezetésű IÁ-ellenes koalíció katonai fellépésének drámai fokozását. "Precíziós légicsapásokkal fogjuk bebiztosítani, hogy az IÁ-nak sehol sem legyen semmilyen menedéke szíriai földön" - mondta. 7. frissítés: az oroszok cáfolnak Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő később a "tények eltorzításának" nevezte azokat a bírálatokat, amelyek szerint az orosz harci gépek nem az IÁ állásait támadták Szíriában. Az illetékes azt is határozottan cáfolta, hogy az orosz légicsapásokban civilek haltak volna meg Szíriában. "Oroszország éppen hogy megkezdte a hadműveletet az Iszlám Állam ellen, és máris számos hamis jelentés jelent meg a médiában, amelyek szerint békés civilek halnak meg az orosz akció eredményeképpen" - mondta Zaharova, aki szerint információs háború zajlik Oroszország ellen. (MTI - Origó nyomán)


Forrás: https://kuruc.info/r/4/149123/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy orosz tél jót tenne a migráncsoknak!
  2015-10-01 09:00:40, csütörtök
 
  2015. szeptember 30. 22:30


A közelgő tél sem szegi kedvüket a kontinensfoglalóknak


A jelenlegi információk alapján nem úgy tűnik, hogy az Európára s benne Magyarországra nehezedő illegális migrációs nyomás enyhülhet. Erről számoltak be az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának tagjai a testület szerdai, zárt ülése után. Molnár Zsolt, a bizottság szocialista elnöke azt mondta: nem várható, hogy a közelgő tél miatt csökken a migránsok száma. Az ellenzéki politikus megjegyezte: a magyar kormány többek között "plakátkampánnyal" volt elfoglalva, így "féléves késésben van", de a magyar rendőrség és a titkosszolgálatok végzik a dolgukat. A bizottság elnöke beszámolt arról is, hogy a Röszkénél és Horgosnál kipattant zavargásokról is tájékoztatást kaptak. Elmondta: a terrorgyanúval hírbe hozott férfi ellen zajlik a büntetőeljárás, és annyit tudni lehet, hogy klasszikus értelemben nem nevezhető terroristának, de menekültnek sem. Ezzel együtt az igazolható, hogy iszlamizációt, fundamentalista irányzatot képviselő szervezethez köthető, de nincs információ arról, hogy konkrét terrorcselekmény elkövetésére készült - fejtette ki. Molnár Zsolt kérdésre válaszolva azt mondta: a hatóságok nem tudnak olyan magyar állampolgárról, aki csatlakozhatott az Iszlám Állam terrorszervezethez, és arról sincsenek adatok, hogy a magyarországi iszlám közösségek szimpatizálnak velük. Konkrét, Magyarországot érintő terrorfenyegetésről nincs információ - mondta a bizottság elnöke, de megjegyezte: az országon áthaladó tömegek miatt nagyobb lehet a terrorveszély. Németh Szilárd, a bizottság fideszes alelnöke azt mondta: az ülésen a nemzetbiztonsági szolgálatok vezetői és Tasnádi László, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az ukrán válságról, valamint az Iszlám Állam elleni fellépésről is adtak tájékoztatást. Ezzel együtt az egyik legfontosabb téma az illegális migráció volt. A kormánypárti politikus azt mondta: a jelentések azt igazolják, hogy az illegális migrációs probléma kezdeténél tartunk, az Európai Unióra még nagyobb nyomás fog nehezedni a következő időszakban. Ennek alapján Németh Szilárd szerint a Fidesz-KDNP jól döntött akkor, mikor döntéseket hozott arról, hogy a schengeni határokat zárni kell, és a határokon kell megállítani az illegális migrációt. Ehhez műszaki és jogi határzárra, valamint létszámnövelésre és anyagi ráfordításra is szükség van - fejtette ki. Szél Bernadett, a testület LMP-s tagja a többórás ülés után úgy nyilatkozott: hosszú, nyomasztó információkkal terhelt ülésen vannak túl. Az elhangzottak alapján az ellenzéki politikus azt hangsúlyozta, hogy Magyarországon megnőtt a terrorfenyegetettség. Egyúttal kiemelte: a magyarországi nemzetbiztonsági szolgálatok hatékonyan végzik tevékenységüket, és kitartást kell kívánni nekik. Egyúttal arra is felhívta a figyelmet: fontos, hogy az európai nemzetek tudjanak egymással kommunikálni, és ebben Magyarországnak is részt kell vennie. (MTI)


Forrás: https://kuruc.info/r/2/149141/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2015.09 2015. Október 2015.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 514 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 450
  • e Hét: 1937
  • e Hónap: 13048
  • e Év: 166544
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.