Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Kohut Katalin: Wellness (Vilma-Béla párbeszéd)
  2015-10-12 22:56:11, hétfő
 
 

- Béééla! Látod, megvettük hamar a wellness pihenést!
- Miből gondolod, Vilma? Hol kellene látnom?
- Itt vannak az ajánlatok, nézd végig őket. Egyik akciósabb, mint a másik.
- Nem hiszek az akciókban, drága Vilma. Általában ha valami le van értékelve, biztos, hogy sokkal drágábbnak állapítják meg az árat, melyet eredetinek feltüntetnek.
- Ne légy már gyanakvó, Bélám! Nézz ide, egri romantikus wellness teljes ellátással a vár közvetlen közelében! Ugyanakkor, amikor mi megyünk Hajdúszoboszlóra...
- Mit akarsz ezzel mondani?
- Hogy Egerben sokkal több a látnivaló. Már nagyon régen voltam a várban, van annak negyven éve is... Meg rengeteg látnivaló van a városban, melyek felett eddig elsiklottunk, s ott van a Szépasszony-völgye is a csárdákkal.
- Wellnessbe megyünk, fürdővárosba...
- De én jobban szeretem a városnézéseket. Nagyon sajnálom, hogy már nem tudunk visszalépni és ezt megvenni.
- Nem, már eltelt egy hónap is, mióta lefoglaltuk a szobát magunknak. Mi van a debreceni idegenvezetéssel? Első napra azt terveztük be.
- Nem fér bele az időbe, messze van a vonatpályaudvar, le kellett mondanom.
- De indulnak onnan buszok is Debrecenbe, azt biztosan nem vetted észre...Telkibányán is egész nap jártatok az ismerősöddel. Hogy nem lehet ezt megunni?
- Nem lehet, már nem volt időm ott sem az aranylelőhelyek megnézésére. Az összes nevezetességet megnéztem és lefotóztam. Még Mátyás király kútjáig is elgyalogoltam.
- Nézz utána Hajdúszoboszlónak, ott is biztosan akad látnivaló!
- Itt vannak a nevezetességek: az élményfürdő, az Oborzil harang-hagyaték, a Harangház, múzeum, csárda és református, római templom...
- Ne sorold, csak egy délutánunk lesz arra, hogy mindent megtekintsünk!
- De általában azokat, akik nem autóval érkeznek, ki is nézik, meg hiába teljes az ellátás, fogyasztani is illik. A vendéglátó ipar a borravalóból él.
- Így igaz, de én mégis azt terveztem, hogy bevásárolunk maguknak pezsgőt, vörösbort, ásványvizet, kávét. A múltkor az Egri leánykára és az ásványvízre felszámoltak majdnem 1.200,-Ft-ot, s az négy csillagos hotel volt. Emlékszel? Hiába reklamáltunk, hogy nem jön be egy tévé csatorna sem, jött a rossz idő, esténként már semmit sem lehetett fogni. Ráadásul a hotelnek csak jakuzzija, gőzkabinja és szaunája volt, azt is csak az udvaron át lehetett megközelíteni, ami nem volt kellemes.
- De kaptunk belépőt az élményfürdőbe és a gyógyfürdőbe, ott igazán jól éreztük magunkat, még masszírozás is volt az árban. Igaz, hogy az élményfürdő csak a hétvégi felárhoz járt. Másodosztályú volt a szoba, még egy vízforralót sem helyeztek el benne. De így is hirdették, fürdőköpennyel, törülközőkkel és hajszárítóval.
- Viszont kedves volt nagyon a személyzet. Svédasztalos reggeli és vacsora, választható menü ebédre, bár a harmadik fogásban, amit gyümölcskehelynek mondtak, csalódtam: egy alma, pár körte darab volt kockára vágva puding nélkül, tetejére tettek egy kis tejszínhabot a gyümölcsöknek. Még a gyertyafényes vacsora is megvolt második nap. Nem értem egyébként a három napot, mert lényegében két napról van szó. Első nap délután adják át a szobát, estig alig van idő valamire, harmadik nap meg tízkor el kell hagyni a hotelt.
- Most már mindegy, el kell utaznunk ismét, legalább most megnézzük a nevezetességeket. Majd Debrecenbe elmegyünk jövőre.
- Érdekes, annyiszor jártunk már ott, de mégis szükség lesz egy idegenvezetőre, két órás sétával bemutatja a műemlékek történetét.
- Nézd, Bélám, mit találtam! Az a kár, hogy csak télen lehet odautazni. Luxus pihenés a Nagyerdőnél. Ez igazi őszi pihenés lenne, több saját medencével, wellnessel, teljes ellátással, extrákkal, kedvezményekkel az étel és italfogyasztásból.... Több, mint százezer forintba kerülne rendes áron!
- Ez igen, megéri az árát! Ide biztosan elmegyünk majd! Jó lenne felfedezni az ország összes nevezetességét, összekötni a wellnesst a történelmi nevezetességek megismerésével!
- Annyira rövid az élet, szégyen az, hogy az ember a saját országa városait, híres helyszíneit nem ismeri!
- Megígérem Neked, drága Vilma, hogy minden évben tavasszal és ősszel legalább elmegyünk egy-egy helyszínt megismerni! És utána...
- Utána, Bélám?
- Miután felfedeztük az országot, beleértve osztrák, szlovák és erdélyi helyszíneket is elindulhatunk külföldre, hogy megismerjük az egykori történelmi korait a világnak.
- Bélám, alig várom már a tavaszt! Akkor majd megismerjük a civis város nevezetességeit, vendéglátóit. Lesz januártól majd újabb jutányos ajánlat az ország minden részéből.
- Most csak pihenjünk, s írd össze a listát, ahogyan szoktad, nehogy valamit itthon felejtsünk véletlenül!
- Nagyon büszke vagyok rád, Béla! Örülök, hogy együtt vagyunk és osztozunk az élményekben! Meglátod, a hiányosságok fel sem fognak tűnni, ha lesznek és csak jókat derülünk rajtuk!
- Reméljük, ez mindig így marad!

2015. október 12.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Márai Sándor: Olvasni
  2015-10-12 19:57:55, hétfő
 
 

Nem elég olvasni. Újraolvasni - az összes tanácsadók szerint - fontosabb.

S nem csak a könyvet kell újraolvasni, melynek emléke halványodik, vagy melyet első olvasásra nem értettünk meg tökéletesen: a mondatokat is újra kell olvasni, a főnevet, igét és jelzőt is, mely végzetesen meghatároz a könyvben valamit. Mit akar egy könyv? Megértetni magát. De az ilyesmi lassan megy, majdnem oly lassan és bonyolultan, mint az életben. Házastársaknak néha évtizedekre van szükségük, m íg egyik végül meg tudja értetni magát a másikkal. A könyvek is ilyen nehézkes ismerősök.

Nem elég katalógus, divat vagy hagyomány szerint olvasni; ösztön szerint kell megkeresni a könyvet, mely - nekünk, személyesen - mondhat valamit. Rendszeresen kell olvasni, úgy, ahogy alszik, étkezik, ahogy szeret és lélegzik az ember. A könyvek, mint az emberek, csak akkor adják ide titkukat, bizalmukat, ha te is átadod magad nekik.

Nem szeretek másféle könyvet olvasni, csak olyat, mely az én tulajdonom. Nem elég a gondolatot, ismeretet birtokolni, melyet a könyv tartalmaz. Legyen enyém - feltétlenül, mint ahogy a szeretőt akarják - a könyv is, a gondolat földi porhüvelye.
 
 
0 komment , kategória:  Emberi bölcsesség és ami marad  
Márai Sándor: Az élet
  2015-10-12 19:56:37, hétfő
 
 

A fiatal költő egyetlen nagy könyvet szeretne írni, ezer és ezer oldalt, s könyvnek legszívesebben ezt a címet adná: ,,Az élet." Szeretne leírni egy könyvben mindent, amit látott s hallott, amit érzett és tapasztalt. A felhőket és a rózsákat, a tevéket és a magányos, öreg asszonyokat, a napsütést, a szörnyű betegségeket, a jellemeket és a ritka állatok külsejét. Mindezt szeretné leírni, mert fiatal még, s a sorsa, hogy lantot tart kezében és hall egy dallamot, s ezenfelül nem tud betelni az élet élményével; mindenről jelet akar tenni.

De a költőnek nem dolga, hogy jelet tegyen és emléket állítson mindannak, amit az élet mutat. Azt a nagy könyvet, melyben ,,minden benne van", nem szabad megírni. Csak a részletről szabad beszélni, egy rózsáról, egy emberről, kinek Edit vagy Lajos a neve, egy bizonyos alkonyatról és egy rákbetegségről, melyet közelről látott. S minderről úgy kell beszélni, mintha az élet valamilyen csodálatos, álomszerű tünemény lenne: félelmes és nagyszerű álom. S minderről nagyon pontosan kell beszélni, mindig csak a rákhoz, emberhez, vagy rózsához szükséges egy-két, vagy egy-kétezer szóval. S mindig hallani kell egy hangot, mely egyszerre szól a világból és a költő lelkéből. Ezt a hangot kell visszaadni. De ezt csak később tanulja meg a költő, mikor már nem akar semmiféle nagy könyvet írni.
 
 
0 komment , kategória:  Emberi bölcsesség és ami marad  
Örök kedvenc: a farmer
  2015-10-12 17:01:48, hétfő
 
 

A farmer örök divat, ahogy idén is. De hogyan használhatod úgy a farmert, hogy az igazán mutatós legyen? Erre nézünk pár példát!

Van a farmernak az a bizonyos klasszikus formája. Ez a klasszikus farmer. A farmer divatja mindig jelenlévő, hol nagyon kiemelve, hol kiegészítő formában. A klasszikus farmer mindig hordható. Ilyen a farmerszoknya is. Ez is megtalálható majdnem minden lánynál. Az ilyenek az alap felszereléshez tartoznak. Lehet az trapéz, vagy sztreccs. Alakra, fazonra lehet változó, de örök divat, mindkét nem képviselőinek, minden fajta kiszerelésben. Az alap fazonok mellett kiváló lehetőséget jelentenek a sortok. A rövid nadrágok is elérhetőek a kínálatban, ezek a típusok rendhagyóak, nyáron és tavasszal. Ezek a ruhák is állandóan változnak, de mindig benne vannak az aktuális top 5-ben. Az egészen rövid nadrágok már tavaly is hódítottak, de idén még inkább. Azonban nem csak az egészen rövidek mutatnak jól, hanem a derékig érő trendi darabok ugyanolyan menők és divatosak. Emellett jól mutatnak a csipkerátétes, szaggatott darabok is. Amiben megújult idénre a farmer divatja, azok, a kertésznadrágok. Amire mindenki felkaphatja a fejét, de a tavalyi overallok már előre vetítették az eljövetelüket. A mostaniak egy lazább kollekciót képviselnek, messze van tőlük a korábbi évadok merevsége. Rugalmasak és nem teszik aránytalanná az alakot. Napjainkban is a férfiasabb, szélesebb darabok szerepelnek nagy kínálatban, a nőiesebb fazonok is elérhetőek. Telve a kínálat farmerből, minden típusát megtalálhatják, a kantáros nadrágokig és ruhákig. A kertésznadrággal mutat sok hasonlóságot a kantáros nadrág, nyilván a kantár miatt. Ezek már nőiesebbek, és fazonjuk fiatalít. Az idei kollekcióban nem csupán a hosszú szárú ruhák kapnak kantárt, hanem a rövidebbek is. Megjelenésükkel divatot teremtenek. Átsugárzik rajtuk a nőiesség. Általában kényelmesek, és otthonosak egyszerre. Igazán remek darabok, amelyek jól mutatnak és lazák is. Új stílust jelentenek az egybe ruhák. Ezek viseletként vagányságot és oldott légkört teremtenek, a farmerszoknyák, kertésznadrágok mellett igazán jó alternatívát mutatnak a farmer viselésére. Az egybe ruhák az önállóságot tükrözik, és patinás fellépést biztosítanak. Vehetünk olyat, amely egy zsákruhára emlékeztet, de vásárolhatunk derékban vékonyabb, nőies darabot is.



A farmerkabátoknak általában sikere van. Most így van ez idén is, újra menők a farmer felsők, legyen az kabát, vagy ing. A mellények ebből nagyon jók, a dzseki igazán menő, de a farmermellények azok, amik a farmer divatját mutatják. A farmer ingek és felsők nagyon stílusosak, jól mutatnak, és megállíthatatlan ez a jelenség. Az ingek jó kiegészítői a különböző ruhadaraboknak, például egy vászonsortnak. Már nem a 80-as évek durva tapintású ingei a menők, hanem sokkal nőiesebb darabok futnak. A farmer tehát újra hódít, viseld te is, mert laza, menő, praktikus, a farmer szimpatikus ruhadarab, jó kiegészítője lehet a nyári viseletnek. Hordhatod szettként, de külön ruhadarabként is. A farmer vagány, a belevaló csajoknak való. És a farmer az, amit sok mindenhez fel tudsz venni. Páratlanul jól variálható, egy örök darab a ruhatáradban. Használd egészséggel, és divatozz vele, bár a farmer fő jellegzetessége klasszikus mivolta, azért emellett többféle fazon is elfér.




Forrás: delina.hu




 
 
0 komment , kategória:  Szépség, fitness  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2015.09 2015. Október 2015.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 92 db bejegyzés
e év: 656 db bejegyzés
Összes: 7244 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 293
  • e Hét: 451
  • e Hónap: 2810
  • e Év: 55076
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.