Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
görög horoszkóp
  2015-10-13 21:30:14, kedd
 
  A klasszikus görög asztrológia 13 csillagjegyből áll. Minden csillagjegy egy mítosznak, istennek vagy félistennek felel meg, rámutatva így jellemző tulajdonságaikra, történetükre, sorsukra. Ezek a sorsok és tulajdonságok rád is hatással vannak, visszaköszönnek benned. Tudd meg, vajon melyik görög istenség ural téged, és mit érdemes tenned az elkövetkező időszakban!

Pán (január 19 - február 15)

Kereszteződik benned az isteni és az állati természet, Pán ugyanis az emberi természet kettősségét jelképezi. A felsőteste ember, az alsó teste pedig állat. A görögök úgy tartották, hogy a hatalomért és a vagyonért felel ez az istenség.
Pán tanácsa az év hátra lévő részére: próbáld meg felvenni a harcot a körülötted megbújó rosszindulatú és irigy emberekkel, és ne add fel a küzdelmet. Semmiképpen nem gyengülhetsz el, hiszen Pán folyton kitartásra és harcokra sarkall. Maradj erős!

Ganümédész (február 16 - március 11)

Ő az istenné vált trójai herceg, aki a szépségéről volt híres. Zeusz aztán sassá változtatta, és az Olümposzra vitette, majd halhatatlanná tette. A görögök a víz végtelen forrásával, a Nílus folyóval azonosították. Ez az isten a barátságokért felel.

Ganümédész tanácsa az év hátra lévő részére: arra sarkall, hogy erősítsd meg ebben az időszakban a családi és a baráti kapcsolataidat, mert érkezik olyan helyzet, amikor nagy szükséged lesz a szeretteid támogatására. Törődj többet a hozzád közel állókkal.

Ikhtüsz (március 12 - április 18)



A legenda szerint, Posszeidon Ikhtüsz alsótestét hallá változtatta, és ily módón megalkotta az első szirént. Posszeidon, aki ennek a jegynek az uralkodója, arany háromágú szigonnyal járta a tengereket, a halászok és tengerészek védőszentjeként.

Ikhtüsz tanácsa az év hátra lévő részére: mivel ez az isten a belső világunk és az utálkozás felett dönt, abban segít neked, hogy leküzdhess belső félelmeid, ne hagyd, hogy a kapcsolataid szétrágja a kétely és aggodalmaskodás. Próbálj meg a sérelmeiden keresztüllépni.

Kriosz (április 19 - május 13)

Ez az istenség az aranyszőrű bárányhoz kötődik, akit egy Friksz nevű herceg áldozott Zeusznak. A későbbiekben sokan indultak az aranygyapjú keresésére. Ezen a csillagjegyen Athéné istennő uralkodik, aki az élet sorsáról dönt.

Kriosz tanácsa az év hátra lévő részére: ez az isten azt tanácsolja neked, hogy mindig lásd meg a dolgok pozitív oldalát, hidd el, hogy borúra derű érkezik. Ne csüggedj és állj talpra, lásd meg cseppben a tengert, és a szélben azt az erőt, amely a vitorlást segíti.

Távrosz (május 14 - június 19)

Több legenda létezik erről az istenségről, de a leggyakrabban a Minotauruszhoz kötik, akit egy Tézeusz nevű férfi ölt meg, hogy megmentse szerelmét, Ariadnét a biztos haláltól. Afrodité uralja ezt a jegyet, aki a gazdagság és jólét sorsáról dönt.

Távrosz tanácsa az év hátra lévő részére: ez az időszak a betakarítás időszaka, arasd hát le te is a babérokat, hiszen keményen megdolgoztál érte. Pénzügyi helyzeted, befektetéseid igen kiválóan alakulhatnak majd, ha most vágsz bele nagyobb, komolyabb tervekbe.

Dioszkurosz (június 20 - július 20)

Zeusz és Léda iker fiai voltak, a trójai Heléna testvérei. Ők a fény istenei, akik a görögöknél a jólelkűséget, a becsületességet, a bátorságot és az erényt jelképezik. A görgök istenként tisztelték őket, mert az emberek megmentőinek számítottak.

Dioszkurosz tanácsa az év hátra lévő részére e: ez az isten a testvériség sorsáról dönt, ezáltal azt sugallja neked, hogy légy belátóbb és elnézőbb mások hibáival szemben. Meg kell próbálnod megbocsátani, még ha bizonyos helyzetekben nem könnyű, akkor is.



Karkinosz (július 21 - augusztus 9)

Héraklész és Héra mitológiai harcához fűződik. Amikor Héraklész megküzdött Hidrával, a kígyófejű szörnnyel, az állatok mind mellé álltak, kivéve egy nagy páncélos rákot, akit Héra küldött. Végül a rák, csillagjegy képében az égre került.

Karkinosz tanácsa az év hátra lévő részére: Hermész, az Istenek hírnöke, a csillagjegy uralkodója, aki a család sorsáért felel, így téged is arra buzdít, hogy tedd félre a munkát és a kötelező dolgaidat, és igyekezz több figyelmet szentelni a családodnak, mert ez az igazi kincs.

Leo (augusztus 10 - szeptember 15)

A legenda szerint, ez a jegy a mitológiai Basziliksz kígyóhoz kötődik. E kígyó a pillantásával és a mérgével ölt, kővé tette, vagy elégette az embereket csupán a tekintetének erejével. Ez a csillagjegy leginkább a művészetek sorsáért felelős.

Leo tanácsa az év hátra lévő részére: minden emberben él egy művész, érdemes tehát az elkövetkező időszakban a művészi hajlamaid is kibontakoztatni. Színjátszás, festészet, netán versek? Talán mindegy is, a lényeg, hogy fölfedezd magadban a művészt, a csöndet.

Diké (szeptember 16 - október 30)

A Görög mitológiában Diké Istennő, az igazság Istennője, aki az égből figyeli az embereket. A görögök úgy hitték, az egészséget határozza meg, de a vetéshez is kapcsolódott. A földre érkezésének pillanatát a Szűz csillagképpel ábrázolják.

Diké tanácsa az év hátra lévő részére: ki mint vet, úgy arat, tartja a mondás - hát arasd le te is mindazt, amibe energiát és időt fektettél. Viszont ép testben ép lélek, amint teheted, ajándékozd meg magad egy wellness hétvégével vagy kirándulj egyet a hegyekben.

Hilai Skorpiu (október 31 - november 22)

Az ókori görögök szerint a legfontosabb jegy, mivel kettős csillagképpel rendelkezik. A Hilai Skorpiu a skorpió karmait jelenti. A későbbiek során ez a csillagkép szétvált, belőle jött létre a Mérleg csillagképe. A házasságok sorsának alakulását segíti.

Hilai Skorpiu tanácsa az év hátra lévő részére: ne félj attól, hogy elkötelezd magad, ha már megtaláltad életed párját. Amennyiben még most kerít hatalmába egy új szerelem, engedd, hogy az ősz eljövetelével a kapcsolat is kiterebélyesedjen. Ne görcsöld túl a dolgokat.

Skorpiosz (november 23 - november 29)

Ez az aprócska állat, azaz a skorpió volt az, aki meggyilkolta a nagy vadászt, Oriont. Így érdemelte ki a legnagyobb csillagképet az égbolton. Árész, a háború Istene az uralkodója, aki a halál sorsát határozza meg, az elmúlás felett őrködik.

Skorpiosz tanácsa az év hátra lévő részére: mivel az ősz az elmúlás időszaka, neked is meg kell tanulnod elengedni a múltat. Az elmúlás ugyanis nem feltétlenül rossz, hanem valami újnak és frissnek a kezdete. Kerüld a fölösleges konfliktusokat, vitákat.

Ofiuhos (november 30 - december 17)

Ez a csillagkép, a Nyilas és a Skorpió csillagképe között helyezkedik el, és központi szerepe van a galaxisban. Jelentése, kígyóhordozó. A csillagjegy uralkodója az örök fiatal istenség, Dionüszosz, aki a művészetekért és a vallásokért felelős.

Ofiuhos tanácsa az év hátra lévő részére: az ősz kiváló időszak arra, hogy befelé fordulj és el tudj mélyülni kissé saját magadban. Találd meg a belső nyugalmat, azt a fajta csöndet, amely semmi mással nem pótolható. Hallgass komolyzenét, töltődj fel és pihenj.


Kentavrosz (december 18 - január 18)

A kentaurok görög mitológiai lények, antropomorf a törzsük, alsótestük ugyanis a lóéra hasonlít. Ezen a csillagjegyen Apollón ikertestvére, a vadászat istennője, Ártemisz uralkodik, aki a vallás és a szellemiség sorsának alakulásáért felelős.

Kentavrosz tanácsa az év hátra lévő részére: próbálj meg a körülötted lévőkkel kevesebbet csatázni, nem kell folyton háborúznod valakivel. A fizikai erőnlét helyett pallérozd az elméd, olvass sokat, hiszen erre kiváló időszak az ősz és a tél. Tanulj, fejlődj és művelődj.


Forrás: http://www.noiportal.hu/main/npnews-32978.html




 
 
0 komment , kategória:  ezotéria  
bohókás
  2015-10-13 21:21:20, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  bohókás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2015.09 2015. Október 2015.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 68 db bejegyzés
e év: 498 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 263
  • e Hét: 428
  • e Hónap: 4832
  • e Év: 36561
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.