Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Ezt mondja rólad az észak-amerikai indiánok
  2015-10-13 21:32:08, kedd
 
  Ezt mondja rólad az észak-amerikai indiánok





A kínai, a maja zodiákusról biztosan hallottatok már, de azt tudtátok, hogy az észak-amerikai indiánok is rendelkeznek saját csillagjegyekkel?
A kínai horoszkóphoz hasonlóan az indián kultúrában is az állati szimbólumok terjedtek el. Az indiánok úgy tartották, hogy az embert születésekor egy állat veszi védelmébe, és végigkíséri egész életútján. Lássuk, melyik állat jegyében születtél!

Vidra (január 20. - február 18.)

Nem szabálykövető, mindig letér a kitaposott ösvényről, azonban ennek ára is van, hisz újító gondolatait nem mindig értékeli a környezetében. Irtóznak a hagyományos megoldásoktól, ugyanakkor éppen az újító szándékuk az erősségük. Enne köszönhetően az intuíciójuk és kreativitásuk jóval magasabb az átlagnál, humorosak, figyelmesek, és őszinték. Nem tűrik, ha korlátok közé zárják őket, ennek hatására hajlamosak elszigetelni magukat másoktól.

Farkas (február 19. - március 20.)

Az egyik legszenvedélyesebb jegy, mély érzelmek jellemzik, és úgy fizikai, mint lelki szinten vágyik a párja közelségére. Számára a szerelem teszi igazán boldoggá az embert, ezért mindent megtesz, hogy megtalálja az igaz szerelmet. A Farkas ugyanakkor független állat is, ezért feladata, hogy megtalálja az örök szerelem és a függetlenség közötti középutat. Az jegy szülöttei egy részének ez nem sikerül, ezért esetükben gyakori a partnerváltás.

Sólyom (március 20. - április 19.)

Vezető típus, minden helyzetben képes a józan gondolkodásra, és a jó döntések meghozatalára. Nagy az igazságérzete, mindig kiáll mások igazáért, lételeme az igazságért való harc. Kitartó, hisz céljai érdekében képes a végtelenségig is küzdeni. Feladata, hogy higgadtan kezelje a sikereket, ellenkező esetben beképzeltté, arrogánssá válhat, és azt gondolhatja, hogy mindenben neki van igaza. Ha elutasítják, könnyen begorombul, és harcias lesz.

Hód (április 19. - május 20.)

A Hód szereti feltérképezni a másik embert, igazi üzleti típus. Akármibe kezd, teljes erőbedobással végzi. Kiváló stratégia érzék jellemzi, mindig megtalálja a helyes utat, és többnyire győz. Vitázni nagyon szeret, kevesen állnak ki ellene, mert vág az esze. Ez a hátránya is egyben, hisz a diplomácia nem az erőssége. Hiába van igaza, nem mindig méri fel, hogy kinek mit, és hogyan mond. Ha jó a kedve segítőkész és barátságos ellenben, ha feldühítik, könnyen arrogánssá válik.

Szarvas (május 21. - június 20.)

A bölcsesség és az inspiráció jegye. Humoros, kedves, intelligens jótékony hatással van a közösségre. Amellett, hogy társasági lény, megjelenése is általában vonzó. Sokat törődnek külsejükkel, ritkán azonban a nárcizmus is jellemző rájuk. Aki mégsem kedveli őket, azokat kétszínűnek tartja, de alapvetően kedves, vidám, bájos személyek.

Harkály (június 21. - július 21.)

Az egyik legszeretetreméltóbb jegynek tartják. Hatalmas empátiakészséggel rendelkezik, odafigyel mindenkire, megértő, rá mindenki minden körülmény között számíthat. Ideális szülőnek, házastársnak, barátnak. Megjelenésükre a szelíd, barátságos kisugárzás jellemző, bizalomgerjesztők, romantikusak, de ha rosszkedvűk van, akkor hajlamosak féltékenykedni, haragot tartani és birtoklásvágy uralkodik el rajtuk.

Lazac (július 22. - augusztus 21.)

Életrevalóság jellemzi, nagy benne a tettvágy, célratörő és energikus. Nagy a meggyőző képessége, jól tud motiválni, hisz hatalmas az önbizalma. Hatással van mindenkire, pozitív erő árad belőle. Magánéletére sikeresség jellemző, sok a barátja. Nagyvonalú, filantróp, nyugodt és intelligens személyiség.

Medve (augusztus 22. - szeptember 21.)

Pragmatikus, racionális, megbízható személyiség. Mindig a realitás talaján mozog, e miatt kissé száraznak, komolynak tűnhet. Hatalmas szíve van, nagyon tud szeretni, és cselekedeteit a jó szándék motiválja, még akkor is, ha nem úgy tűnik néha. Nem jellemző rájuk az érzelmi kitörés, szerények, kissé félénkek is. Ha valakinek sikerül meghódítani a szívüket, megtapasztalhatják, hogy mennyire értenek ahhoz, hogy boldoggá tegyék partnerüket.

Holló (szeptember 22. - október 22.)

Magával ragadó, lendületes, karizmatikus személyiség. Természetéből adódóan felhívja magára a figyelmet. Jellemző rá az idealizmus, a diplomáciai érzék, ezért sokan kérik a tanácsát. Találékony, szellemes, így képes és szívesen is segít másoknak. Megértő, empatikus, igazi barát.

Kígyó (október 23. - november 22.)

A sámánok csillagjegye ez. A jegy szülötteit már egész kicsi korban a szellemi dolgok, a spiritualitás érdeklik. Jellemző rájuk az ezotériában való elmélyülés, képességei is megvannak hozzá. Ha odafigyel a saját útjára, akkor gyógyító, lelki vezető is lehet belőle. Vigyáznia kell, hogy ne lépjen a fekete mágia útjára, és bár megvan rá a képessége, ne manipuláljon másokat. Misztikus, félelmetes erők birtokosa, neki kell eldöntenie, melyik utat járja.

Bagoly (november 23. - december 21.)

Változékonyság jellemző rá, miközben a saját útját járja. Mindenhol otthon érzi magát a világban, teljesen jelen van azokban a dolgokban, amit csinál, beleélése határtalan. Sokszor vakmerőnek tűnhet, néha felelőtlenségre is hajlamos. Rajong az életért, nem fél a haláltól, ezért néha kihívja maga ellen a sorsot. Ha időben képes megkomolyodni, akkor kiváló pedagógus, művész válhat belőle.

Lúd (december 22. - január 19.)

A tisztességes, becsületes munka elvégzője. A jegy szülöttei teljesítmény orientáltak, bármilyen célt képesek elérni. Ambícióinak csodájára járnak, képes bárkit legyőzni, ezért nem is nagyon állnak az útjába. Makacs, kitartó, szívós, teherbírása rendkívüli. Jó üzletember, sportoló válhat belőle, ugyanakkor szeretteit minden erejével óvja.

Közzétette: www.fenyorveny.hu

Forrás: http://www.fenyorveny.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Fényörvény: üzenetek-tanítások  
Indián bölcsességek
  2015-10-13 21:28:01, kedd
 
  Indián bölcsességek





Ha odafigyelsz a suttogásra nem kell kiabálást hallanod.
Ha egyszer majd magányosnak érzed magad, és szomorú leszel, nézz fel a csillagokra.
Ha egyszer zűrzavar támad körülötted és semmit nem értesz, ülj le egy csendes sarokba, hunyd be a szemed, és keresd meg magadban a csillagokat.

Ha megdöglött a lovad, szállj le róla.

Állj fényben, mikor beszélni akarsz. (Varjú indián nemzet)

Evés előtt mindig legyen időd megköszönni az ételt.
(Arapahó indián nemzet)

Az igazság nem történik, hanem van.
(Hopi indián nemzet)

Lopott étel sosem tesz jóllakottá.
(Omaha indián nemzet)

Kinek egyik lába egy kenuban van, másik egy csónakban, bele fog esni a folyóba.
(Tuszkaróra indián nemzet)

Sose ülj, mikor az idősek állnak.
(Krí indián nemzet)

Mindenki a saját bírája.
(Pima indián nemzet)

Minél többet adsz, annál több jó dolog történik veled.
(Varjú indián nemzet)

Nincs halál, csak világok változása.
(Duvamis indián nemzet)

A föld legfelsőbb törvénye a Nagy Szellem törvénye, nem az emberé.
(Hopi indián nemzet)

Isten szavai nem olyanok, mint a tölgyfa levelei, melyek elszáradnak, és lehullanak a földre, hanem olyanok, mint a fény, mely örökké zölden áll.
(Mohawk indián nemzet)

Mikor a legendák megszűnnek, az álmok elmúlnak, nincs többé nagyszerűség.
(Sóni indián nemzet)

Ne nyugaton, de keleten keresd a fény eljöttét.
(Dakota indián nemzet)

Minden, amit az Erő tesz, körben teszi.
(Lakota indián nemzet)

Egyes felnöttek inkább gyermekekre hasonlítanak. Ők az igazi emberi lények.
(Lakota indián nemzet)

Emlékezz, hogy gyermeked nem a tulajdonod, hanem a Teremtő küldte Őt hozzád.
(Mohawk indián nemzet)

Mikor egy idös ember beszél, légy csöndben és figyelj.
(Mohawk indián nemzet)

Kinek sok gyermeke van, sok otthona van.
(Lakota indián nemzet)

Ahol az igazság jelen van, nincs szükség sok beszédre.
(Arapahó indián nemzet)

Ne járj mögöttem, nem vezethetlek.
Ne járj előttem, nem követhetlek.
Járj mellettem, hogy egyek lehessünk.
(Jút indián nemzet)

Nézd fiaid és leányaid. Ők a te jövőd.
(Oneida indián nemzet)

Az álmok bölcsebbek, mint az emberek.
(Omaha indián nemzet)

Legfontosabb tanítónk a saját szívünk.
(Sájen indián nemzet)

Az emberek törvényei úgy változnak, ahogy a tudásuk változik. Csak a Nagy Szellem (Isten) törvényei maradnak mindig ugyanazok.
(Varjú indián nemzet)

Járj egy mérföldet a mokaszinomban...

Mindenhol találhatsz valami szépséget, ha keresed. Figyelj a szépségre, és ne törődj az ellenkezőjével. Ez a pozitív, szeretetteljes hozzáállás az élethez és az embertársaidhoz...része annak az isteni mágiának, amelyre megkíséreljük ráirányítani szemedet és a lelkedet. Ez segíteni fog abban, hogy mindig érezd Isten jelenvalóságát, és hogy magad is tudj élni és hatni az Isteni mágiával, amelynek csodatévő, gyógyító, megvilágosító hatása van az emberi lelkekre.

Fehér Sólyom:
Hallgass türelemmel, mert különben a saját nyelved fog megsüketíteni.

Cherokee indián tanítás - Békaverseny
Egy szép napon az erdei állatok versenyt rendeztek saját szórakoztatásukra...
Építettek egy magas falat és megkérték a békákat, másszák meg. Csábító volt a fődíj, finom falatok, így hát sok jelentkező akadt a feladatra. Körbegyűltek az állatok, nyulak, medvék, rókák és farkasok, és vaddisznók. Felharsant a kürtszó és kezdetét vette a viadal. Legalább ötven béka indult neki a meredek falnak.
-Úgy sem sikerül nekik! - mondta egy nyúl. Amikor kimondta három béka le is esett a földre.
-Túl gyengék ehhez! - harsogta a medve, és tíz béka megint lepottyant a talajra.
-A békák nem is tudnak falat mászni! - nevetett a vaddisznó, erre vagy húszan zuhantak le a falról.
Ez így ment egészen addig, míg csupán csak egy béka haladt a csúcs felé. Ő viszont már majdnem felért.
-Le fog esni! - morogta a farkas, de nem így történt.
A béka felért a csúcsra. Egyedül az ötvenből, egyedüli békaként teljesítette a távot. Pedig kis vézna béka volt. Az állatok körbeállták.
-Gratulálunk, hogy sikerült épp neked? - kérdezte a róka.
-Mi a titkod? - kérdezte egy másik béka.
-Gyakoroltál? - szegezte neki a kérdést a farkas.
Csakhogy a béka csendben maradt. Ekkor döbbentek rá: a győztes béka SÜKET.
Ő nem hallotta, nem hallhatta a kétkedő, lekicsinylő és pesszimista megjegyzéseket. Csak a saját, belső hangját hallotta: Feljebb, feljebb, feljebb! - mondogatta magában.
Tudta, hogy képes rá, és nem vették el önbizalmát.
Mert lássuk be, nap mint nap találkozunk olyanokkal, akik ezt súlykolják belénk.

Tanuljunk meg a kellő időben süketté válni!

Cherokee Indián tanítás

Egyszer, egy idősebb Cherokee bennszülött amerikai így tanította az unokáit az élet dolgairól:
Harc dúl bennem. Egy szörny? Háborúskodás két farkas között.
Az egyik farkas képviseli a félelmet, a haragot, az irigységet, a bánatot, a sajnálkozást, a mohóságot és a kapzsiságot, az arroganciát, a gőgöt és az önteltséget, a fennhéjázást, az önsajnálatot, a bűntudatot és a bűnösséget, a neheztelést, a megbántódást, a hamisságokat, és a büszkeséget.
A másik farkas pedig a vidámságot, a jókedvet, a békességet, a szeretetet, a reményt, a megosztást és az együttérzést, a derűt és a nyugalmat, a higgadtságot, a szerénységet, a kedvességet, a jóakaratot és a jóindulatot, a barátságot, a bátorságot, a nagylelkűséget, az igazságosságot, a könyörületet és a részvétet, a bizalmat, a becsületet, a hűséget és a hitet képviseli.
Ugyanez a harc folyik bennetek is és minden emberben.
A gyerekek pár pillanatig elgondolkoztak a hallottakon, majd az egyikük megkérdezte a nagyapját:
Melyik farkas fog győzni?
Az öreg Cherokee ezt felelte: "Az, amelyiket tápláljuk."

Közzétette: www.fenyorveny.hu

Forrás: http://www.fenyorveny.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Fényörvény: üzenetek-tanítások  
Sánta Őz, sziú főnök tanításai
  2015-10-13 21:25:07, kedd
 
  Sánta Őz, sziú főnök tanításai





"Azt hiszem, a fehér ember úgy fél attól a világtól, amelyet alkotott magának, hogy se látni, se érezni, se szagolni nem akarja. Ha az arcodba csapódik az eső vagy a hó, ha a jeges szél megdermesztett és most a füstölgő tűz mellett felmelegszel, ha a forró gőzfürdőből kijövet a hideg folyóba veted magad - akkor érzed, hogy élsz, de ti ezt az érzést már nem igénylitek. Skatulyákban éltek, kizártátok belőlük a nyár melegét és a tél fagyát, testeteknek nincs többé illata, Hi-Fi-lármával tele a fületek, ahelyett, hogy a természet neszeire figyelnétek, színészeket bámultok a tévében, akik nem létező élményekben részesítenek, mivel valódi, saját élményeitek már rég nincsenek, eszitek az ízetlen ételeket - hát így éltek ti. És ez nem jó.
...
Az étellel, amit esztek, ugyanúgy bántok, mint a testetekkel. Megfosztjátok természetes részeitől, ízétől, illatától, nyersségétől, hogy aztán mesterséges színt, mesterséges ízeket kapjon.
...
Nagyon megnehezítettétek, hogy helyesen, belülről éljük át a természetet, hogy részei lehessünk... Nem csak a földet, a sziklákat, az ásványokat tettétek tönkre, vagyis azokat a dolgokat, amelyeket ti "holt"-nak neveztek, pedig nagyon is elevenek; megváltoztattátok az állatokat is, melyek az ember hozzátartozói, a Nagy Szellem részei, olyan félelmetesen megváltoztattátok őket, hogy felismerhetetlenek lettek. Vannak farmok, ahol a csirkét a mellehúsáért tenyésztik. Azokat az állatokat alacsony ketrecekben tartják, folytonos tolongásban, mert ettől természetellenesen kifejlődnek a mellizmaik. A ketrecekben állandó nyugtató, álmosító, halk zene szól. Egyetlen hangos szó, és a csirkék bediliznek, nekirepülnek a rácsoknak és összetörik magukat. Ha egy madárnak szüntelenül görnyedt gerinccel kell élnie, természetellenessé, őrültté, gonosszá válik. Így van ez az emberekkel is. Ez az, amiért öngólt rúgtatok.
...





Lame Deer(John Fire),avagy Sánta Őz /1900-1976/
Nemcsak szárnyas és négylábú testvéreiteket változtattátok meg, nemcsak őket fosztottátok meg a karmaiktól és torzítottátok el, hanem saját magatokat is megnyomorítottátok. Az embereket bizottsági elnökökké, hivatalnokokká, bélyegzőóra-nyomkodókká tettétek. A nőkből háziasszonyokat, félelmetes hárpiákat csináltatok.
...
Az ember nem arra született, hogy az ilyesmit elviselje. Börtönökben éltek, ti csináltátok magatoknak, és úgy hívjátok, "otthon", hivatal, gyár.
...
A madárra semmi szükség. Nincs bátorságotok tisztességesen megölni - levágni a fejét, lefosztani a tollát, kibelezni - nem, mindehhez semmi kedvetek. Így aztán csinos kis műanyag zacskóban kerül elétek, feldarabolva, konyhakészen, íze nincs, de bűntudat se jár vele... A ti felfogásotok szerint a háború is - ültök a repülőgépben, magasan a felhők felett, megnyomtok egy gombot, ledobjátok a bombákat, és nem nézitek meg, mi történik a felhők alatt - szagtalan, bűntelen és steril. Osztogatjátok, adjátok és veszitek a halált. Az összes dezodorotokkal együtt haláltól bűzlötök, de féltek a halál valóságától; nem mertek szembenézni vele. A halált is sterilizáltátok, suba alá került, megfosztottátok méltóságától. Mi indiánok azonban gondolunk a halálra. Én is. A mai nap például kitűnő lenne meghalni - nincsen sem nagy hőség, sem túl hideg. Jó nap arra, hogy egy szerencsés ember elérjen útja végére. Egy boldog ember, akinek sok a barátja. Másmilyen napok nem olyan jók. Azok önző, magányos embereknek valók, akiknek keserves dolog itt hagyni ezt a földet. De úgy gondolom, a fehérek ebből a szempontból alighanem minden napot rossznak tartanak."
(Sánta Őz, a sziú indián sámán c.könyvből)
Közzétette: www.fenyorveny.hu

Forrás: http://www.fenyorveny.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Fényörvény: üzenetek-tanítások  
Ez az asszonyok ideje...
  2015-10-13 21:20:40, kedd
 
  Ez az asszonyok ideje...





Olyan erők munkálkodnak, amelyekről a legtöbben közülünk nem akarnak tudomást venni... Asszonyi mivoltomban szólok, mert ez az asszonyok ideje, az asszonyok kora. Megvannak a magunk próféciái, s ezeket a dolgokat közhírré kell tenni.
Asszonyi mivoltunk teszi lehetővé a spirituális párbeszédet. Nem vagyok férfiellenes.
A cselekvés férfidolog. A termelés férfidolog. De egyensúlynak kell lenni. Ha szelíd belső hangra hallgatunk, akkor vagyunk kiegyensúlyozottak. De vigyázz! Két hang létezik; ez már csak így van. Hallgass mindig a jobbik hangra, arra, amelyik szelídebben szól. A másik sötét, megpróbál uralkodni, s olyan dolgokra rávenni, amely mérget táplál, önzővé akar tenni, s bánt. Mindenkinek, aki erre a világra születik, van egy feladata, s vannak bizonyos erők, amelyek útján vezérlik, hogy sikerrel járjon. Hogy ezt a faladatot legtisztábban kifejezésre juttathasd, ahhoz testileg és lelkileg együtt kell működnöd a szellemmel. ~
Idős indián asszony, aki nem akarja megnevezni magát.
Közzétette: www.fenyorveny.hu

Forrás: http://www.fenyorveny.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Fényörvény: üzenetek-tanítások  
Őszi gyümölcsök
  2015-10-13 20:52:59, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Versek, képek tavasztól-télig  
Kukoricás lepényke
  2015-10-13 15:52:15, kedd
 
  Kukoricás lepényke

Hozzávalók:

25 dkg konzerv kukorica
6 cl tej
pár csepp Tabasco szósz (vigyázat, ha 3-4 cseppnél többet teszünk, csípős lesz!)
2 dl zabpehely
2 evőkanál napraforgómag
2 nagy tojás

bors
annyi (tönköly)liszt, hogy fasírt sűrűségű masszát kapjunk
olaj a sütéshez

Elkészítés:

A kukoricának leöntöm a levét, hozzáadom a tejet, a Tabascót és a borsot, összekeverem, majd beleteszem a zabpelyhet és a napraforgómagokat, a tojást és a sót. Ezután fél órán át állni hagyom, hadd szívja meg magát a zabpehely. A lisztet csak ez után teszem bele (nekem 1 bő evőkanál kellett hozzá).

Olajat forrósítok, és kanállal kis halmokat teszek az olajba. Ha az egyik fele megsült, megfordítom.

Melegen fokhagymás tejföllel vagy majonézzel fogyasztjuk.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Arahel küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Nektarinos-szedres Charlotte
  2015-10-13 15:49:06, kedd
 
  Nektarinos-szedres Charlotte

Hozzávalók:

4 tojás
4 evőkanál cukor
4 evőkanál étkezési keményítő
1 evőkanál olaj
sárgabarack lekvár (vagy szeder)
1 nagy pohár görög joghurt
2,5 dl tejszín
2 csomag zselatinfix
10 dkg cukor
2 nektarin
3-4 marék szeder

Elkészítés:

Először a piskótát sütjük meg. A fehérjét gépi habverővel elkezdjük habbá verni, félidőben kanalanként hozzáadjuk a cukrot (közben folyamatosan dolgozzon a habverő), és egészen kemény habbá verjük. Folyamatos működés mellett a tojássárgákat is egyenként hozzáadjuk, mindig megvárva, hogy alaposan elkeveredjenek.

A liszt következik, ezt is kanalanként adjuk hozzá, folyamatos habverés mellett. Ha már homogén a massza, egy fakanállal lazán belekeverünk egy evőkanál olajat is. Sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. Ha kész, rácsra tesszük hűlni.

Közben a tejszínt kemény habbá verjük és a zselatinos tasak utasítása szerint azt is és a cukrokat is hozzáadjuk, végül lazán elkeverjük a joghurttal és belepotyogtatjuk a felkockázott nektarint és a szedret is. Ha a piskóta már szobahőmérsékletű, megkenjük lekvárral, feltekerjük és 1-1,5 cm vékony szeletekre vágjuk (érdemes a kést minden szelet után megtörölni).

Fogunk egy mélyebb, kerek tálat, kibéleljük folpackkal úgy, hogy túlnyúljon az edény peremén. A tálat szorosan kirakjuk a piskótaszeletekkel. Belesimítjuk a krémet. Megnézzük, hogy az oldalán kell-e még pótolni a piskótát. Ha nem, akkor a maradék szeletekkel kirakjuk a tetejét is. (Ha nem maradt tekercs, esetleg babapiskótával is lehet).

Jó néhány órára hűtőbe tesszük dermedni. Fogyasztás előtt fogunk egy nagyobb tálcát, tortacsipkét tehetünk rá és ügyesen ráborítjuk a tortát. A folpack miatt simán kijön majd a tálból.





Megjegyzés:

Fotó és recept: Mandula konyhai kalandjai blog

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Túrós csusza sült baconnel
  2015-10-13 15:46:34, kedd
 
  Túrós csusza sült baconnel

Hozzávalók:

csuszatészta
túró
tejföl
füstölt sajt
darabolt bacon

őrölt fekete bors
petrezselyem

Elkészítés:

A tésztát sós vízben megfőzöm. A sajtot megreszelem. A bacont megsütöm. A tésztát kiszedem egy tányérra.

Teszek rá túrót, tejfölt és reszelt sajtot. Rászórom a sült bacont, öntök rá a zsírból is, s vágok rá petrezselymet.





Megjegyzés:

Egy finom tészta ebédre, vacsorára.

A receptet és a fotót hobbychef küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Sonkás karfiolleves
  2015-10-13 15:44:42, kedd
 
  Sonkás karfiolleves

Hozzávalók:

40 dkg karfiol
1 csokor petrezselyem
20 dkg főtt, füstölt sonka vagy gépsonka
1 kiskanál ételízesítő

fehérbors
1 l húsleves (kockából is jó)
1 dl tejszín
2 evőkanál liszt

Elkészítés:

A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, s felöntjük a húslevessel, majd sóval, borssal, ételízesítővel fűszerezve puhára főzzük.

Ekkor a leveshez hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát, és a liszttel elkevert tejszínnel besűrítjük.

Kissé átforraljuk, s finomra vágott petrezselyemzölddel meghintve kínáljuk.





Megjegyzés:

A receptet Bihal Józsefné küldte. Köszönjük!

Fotó: AS

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2015.09 2015. Október 2015.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 397 db bejegyzés
e év: 4135 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 822
  • e Hét: 3036
  • e Hónap: 16941
  • e Év: 146648
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.