Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
A csodákról
  2015-10-14 21:43:04, szerda
 
  Szép álmokat kívánok minden kedves látogatómnak!







Esti cukiság búcsúzóul: Link

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Életünk
  2015-10-14 15:47:07, szerda
 
  Nekem nem sikerült ezt eddig meglépnem!







"Ha magadat előtérbe helyezed, önző vagy?

Előfordul, hogy szinte mindenki mást saját magad elé helyezel, mert úgy gondolod, hogy így tudsz számukra a lehető legjobban segíteni. Biztos így van ez? Persze vannak olyan helyzetek, amikor egy ideig saját érdekeinket háttérbe helyezhetjük másokéval szemben, azonban ha ez hosszú távon, ráadásul ha több személlyel szemben állandósul, abban teljesen kimerülhetünk. Vajon nem akkor tudsz-e a lehető legtöbbet adni, ha van miből adnod? Ugyan miből adhatnál akkor, amikor már teljesen "elfogysz"?

Ne érezd magad önzőnek, ha úgy érzed, magaddal is foglalkozni szeretnél. Ha lelkiismeret furdalásod támad emiatt, az valójában egy belső bűntudatnak köszönhető. Mi az, amit kompenzálni szeretnél azáltal, hogy elfojtod saját igényeidet? Kinek szeretnél megfelelni ezzel? Kinek az elvárásait szeretnéd valóra váltani, vagy milyen - sokszor lehetetlen - elvárásod van Önmagaddal szemben?"

SZ.É








Hathor üzenet a Föld számára Tom Kenyon közvetítésében

Hathorok: Fénygyógyszer

Védelem és gyógymód sugárszennyezés, idegméreg, bakteriális- és vírusfertőzés esetére

2011. március 16.

Az új-zélandi és az azt követő Japánban történt földrengések nyilvánvalóvá teszik, hogy a Káoszcsomópont még összetettebb szakaszába léptetek.

Szeretnénk átnyújtani egy módszert, amit sugárszennyezéstől és más egészségi problémáktól való védekezésre, valamint ezek gyógyítására használhattok. Fénygyógyszernek nevezzük.

Ez nyilvánvalóan a Japánban kialakuló eseményekkel van kapcsolatban, bár a jövőbeli Föld kialakulása során hasonló kihívást jelentő helyzetekkel kerülhettek szembe a közeljövőben a bolygó egyéb pontjain is.

Ez a módszer segít védekezni és meggyógyítani benneteket nem csak akkor, amikor radioaktivitásnak vagytok kitéve, hanem amikor idegmérgeknek, vagy esetleg baktériumok és vírusok mutálódó formáinak. Mi úgy látjuk, hogy a közeli idővonalatokon ilyen esetek gyakoribbá válására lehet számítani.

A módszer a BA-val, a Mennyei Lelketekkel való összekapcsolódásra épül. Ez a Fény Birodalmával, létezésed egy tartományával való kapcsolatfelvételt jelenti.

Minden, ami a kozmoszban létezik, tekinthető a fény egy minőségének, vagy energetikai megnyilvánulásának. Még az anyag legsűrűbb formái is lényegében a fény megjelenései.

A módszer használata közben összekapcsolódsz a Mennyei Lelkeddel, tartod a szándékot és elvárást, hogy számodra védő és/vagy gyógyító energiát fog átadni. Ezt a szándékodat a megbecsülés, vagy hála érzelmi rezgésével küldöd a Mennyei Lelked felé. Ez egyszerűen az a rezgéstartomány, ami aktivizálja lényed magasabb régióit.

Amikor küldöd ezen szándékodat a megbecsülés, vagy hála érzetével együtt a BA-felé, átváltod a figyelmedet a szívcsakrádra, hogy fogadd benne a védelem, vagy gyógyítás rezgéseit. Ezt a rezgést fényformáknak, geometriai alakzatoknak érzékelheted, vagy az energia alászállásaként tapasztalhatod. Lehet az is, hogy csupán gondolatokat/érzéseket élsz át.

Amikor az energia megérkezett a szívcsakrába, készen áll a küldésre.

Ebben a fázisban sima vízre van szükséged, mivel a víz rendkívül jól tárolja ezt a fajta információt. Egy vízzel teli edényt tartasz a kezedben. Az akaratoddal kiküldöd a szívcsakrádban lévő energiát a karjaidon át, a kezeidbe, és utána a tenyered közepén levő csakrákon át. Az energiamintázat ezen az úton belép a vízbe.

Azt javasoljuk, hogy erősítsd a hatást a folyamat háromszori ismétlésével. Tehát még kétszer, összesen háromszor végezd el. Ezután megiszod a vizet. A víz áthatja tested vízelemét és így végül a gyógyító és védelmező minőségek minden sejtedbe eljutnak.

A módszerrel átalakítod a fényt, hogy átáramoljon a tested központi energiacsatornáján át a szívedbe, majd pedig onnan a vízelembe. A víz tudata megkapja ezt az energiamintát és iváskor a testedbe jut.

Amikor olyan helyzetbe kerülsz, hogy radioaktív sugárzás ért, a leírt módon alkalmazod a módszert. A BA-ból származó energiát átalakítod, hogy megvédd/meggyógyítsd magad a radioaktív szennyezés minden eddigi és további lehetséges hatásától. Ha van egyéb módszered, hogy megvédd magad, természetesen használd azokat is. De ha csak a saját tudatod az egyedüli eszközöd, ezzel is meg tudod védeni és gyógyítani magad.

Ha idegméreg hatott rád, ugyanezt tudod tenni. Amikor baktérium-, vagy vírusfertőzés okozta járványban találod magad, tanácsoljuk, hogy tégy ugyanígy.

Amikor együttesen egyre mélyebbre kerültök a Káoszcsomópontba, és ennek egyre összetettebb szakaszába léptek, a baktériumok és vírusok egyre gyorsabban fognak mutálódni. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy meggyógyítsátok és megvédjétek magatokat ezektől a mutálódó életformáktól.

Fontos megérteni, hogy a védelmet és a gyógyítást a saját tudatotok erejével hozzátok létre. Képesek vagytok közvetlenül felvenni a kapcsolatot saját fénybirodalmatokkal. Szuverén jogotok, hogy belépjetek a fény birodalmába saját, vagy szeretteitek érdekében.

Amikor a vázolt nehéz helyzetek valamelyikébe kerültök, azt javasoljuk, hogy vegyetek be Fénygyógyszert - az általatok feltöltött vizet - többször naponta, ahogy intuíciótok diktálja.

A Japánban történt földrengés és az ennek következtében létrejött szökőár fizikai hatását rendkívül nehéz kezelni. De mi a figyelmünket nem a fizikai, hanem inkább az ilyen katasztrófák esetén előálló mentális, érzelmi, és spirituális hatásokra szeretnénk irányítani.

A tény miatt, hogy Káoszcsomópontban vagytok, valamint, hogy a mély űrből származó energiák napszéllel együttesen hatnak energiatestetekre, ti, mint közösség, még jobban a hatása alatt álltok. Ez alatt azt értjük, hogy embertársaitok szenvedésének látványa megrázkódtatja szíveteket. Felismeritek, hogy az ő nehéz helyzetük könnyedén a tiétek is lehet. Ez a felismerés megnyithatja a szíveteket és ezen, a szívetek falán nyílt résen át meglátjátok a magasabb tudatosság állapotait. Így válik a japán földrengés sok tekintetben a közös szív földrengésévé.

Nem könnyű az előttetek álló időszak. Úgy látjuk, hogy egyre több földi átalakulás következik. De az ilyen események eredménye, hogy a velőtökig megráz benneteket. Így a tömeghipnózis egy pillanatra megáll. Ezért ilyen teljes és szürreális pusztulás idején sokatok tisztán meglátja, hogy civilizációtok bizonytalan lábakon áll. A szó szoros és átvitt értelmében is.

Tanácsunk a Káoszcsomópont jelenlegi szakaszában, hogy tanuljátok meg és gyakoroljátok be a Fénygyógyszer módszert, hogy amikor szükség van rá, tudd, hogyan alkalmazd a védelem és gyógyítás ezen módszerét, immár mint saját természeted tulajdonságát. Azt javasoljuk, hogy ezekben az időkben ne csak az eszetek vezéreljen, hanem a szívetek is. Engedjétek, hogy érezzen a szívetek, mert a szív az, amin keresztül felemelkedhettek a saját nagyságotokhoz vezető spirális ösvényen.

A Hathorok




Tom gondolatai és megfigyelései

A Hathorokat mintegy húsz éve közvetítem és a Föld üzeneteket 2003 februárjában kezdtem publikálni. Eddig azonban soha nem éreztem bennük ilyen sürgetést, hogy nyilvánosságra kerüljön az üzenetük. Általában hagynak néhány napot, hogy elidőzzek az üzenettel és elmélkedjek rajta. De ez a luxus most nem adatott meg. Arra kérték Judi-t és engem, hogy továbbítsuk ezt az üzenetet, amilyen gyorsan csak lehetséges. Így a kommentárom rövid és velős lesz.

Az üzenet lényege, hogy minden emberi lény képes a Hathorok általFénygyógyszernek nevezett dolgot előállítani. Ennek a gyógyszernek belső tulajdonsága, hogy védjen és gyógyítson radioaktív szennyezés, idegméreg, vírus és baktériumfertőzés esetén is.

A módszer egyszerű és lényegre törő. Néhány olvasónak lehet, hogy teljesen új elképzelés a Mennyei Lélek (a BA) fogalma, ezért tisztázom az elhelyezkedését és a vele való kapcsolatfelvétel lehetőségét. A BA, vagy Mennyei Lélek a tudat egy része, amely téren és időn kívül helyezkedik el. Némelyetek a Mennyei Lelket Magasabb Énnek nevezi. De az elnevezésétől függetlenül a Mennyei Lélek a Fény Birodalmában létezik, (ahogy a Hathorok nevezik) és éned ezen része úgy érhető el, ha megbecsülést, vagy hálát küldesz neki.

A BA-toknak nincs meghatározott helye térben is időben, mivel mindkettő felett áll.

Ám létezik belépési pontja az energiameződben, kartávolságra a fejed felett. Ha a fejed fölé tartod a kezeidet és összeérinted az ujjaid végét, akkor az ujjaid vége a belépési pont közelében van. Ez a pont az, ahová a figyelmed irányítod a Fénygyógyszer előállítási módszerük első szakaszában. (A kéz fej fölé tartása csak a tájékozódás miatt került említésre. A Fénygyógyszer előállítása közben nem teszed kezeidet a fejed fölé.)

Amikor figyelmedet a BA pont területére irányítod, az elmédben őrzöd azt az elképzelést, hogy milyen minőségű fényt szeretnél kapni. Tegyük fel a példa kedvéért, hogy veszélyes radioaktív sugárzás ért, vagy érni fog és sugárfertőzés fenyeget. Ilyen esetben, amikor a fejed feletti területen a BA-ra fordítod a figyelmedet, tartsd a szándékot, hogy a BA-ból leereszkedő energia olyan energetikájú, amelyik kivédi és gyógyítja a radioaktív szennyeződés hatásait.

Ezután pedig megbecsülés és hála érzését küldöd a szívcsakrádból felfelé a fejed feletti részre a BA-ba, és megtartod a szándékot, vagy minőséget, hogy a BA-ból érkező energia védeni és/vagy meggyógyítani fog a sugárszennyeződéstől.

Majd a figyelmedet a BA-ról a szívcsakrádra (a mellkas középpontja a szegycsont mögött) és várod, hogy megérkezzen a BA-ból a védelem és gyógyítás energiája.

Azoknak, akiknek ez új, lehet, hogy többször kell majd a szándékot, vagy a minőséget a megbecsülés vagy a hála érzetével együtt a BA felé küldeni, mielőtt megérzik a választ. De csak folytasd a szándék és a megbecsülés, vagy a hála érzetének küldését, amíg megérzed a leszálló energiát. Amikor érzed, hogy száll alá az energia a Mennyei Lelkedből, vidd át a figyelmedet a szívcsakrádra. Hagyd, hogy a szív központja fogadja a védelem és a gyógyítás energiáit.

Ezután helyezd a kezeid egy sima vízzel teli edényre, fölé, vagy köré és küldd a Mennyei Lelkedből kapott energiát a vízbe. A védő és/vagy gyógyító energia, amely a szívedbe érkezett, most átáramlik a karjaidba, majd a vízbe a tenyereid közepén található csakrákon át.

Ezeket a lépéseket összesen háromszor végezd el. Majd idd meg a vizet.

Ha a helyzeted kényes, a Hathorok azt tanácsolják, naponta többször készíts Fénygyógyszert és intuíciód szerint fogyaszd.

Ahogy a Hathorok rámutatnak, a Fénygyógyszer a sugárfertőzéstől való védelem mellett több minden másra is felhasználható. Alkalmazhatod, hogy védd/gyógyítsd magad idegméreg, valamint bakteriális és vírusfertőzések esetén. Bár nem említették, de megkérdeztem az üzenet átadása után, hogy más fizikai tünetek alkalmával is hatásosan alkalmazható-e, mint amilyen pl. a rák. Azt válaszolták, hogy a Fénygyógyszer magától értetődően előállítható ugyanezzel a módszerrel ezekben a helyzetekben is, és más egyéb esetekben is.

Nyilvánvaló, hogy ha olyan nehéz helyzetben vagy, mint pl. sugárfertőzés, idegméreg, és/vagy vírus és baktérium okozta járvány,akkor használni akarsz egyéb orvosi szereket is. Más szóval, ezt a módszert nem arra szánták, hogy helyettesítse az orvosi, vagy közegészségügyi megoldásokat, hanem a célja, hogy kiegészítse ezeket, hogy tudj saját magad önmagadért tenni.

Az üzenet átadása után megkérdeztem azt is a Hathoroktól, hogy mi van az olyanokkal, akik nem képesek előállítani a Fénygyógyszert a saját maguk számára, mint pl. a gyerekek, vagy az állatok. Azt mondták, hogy mindent ugyanígy kell csinálni, kivéve, hogy ilyenkor a szándék, vagy az elvárás arra irányuljon, hogy az előállítandó Fénygyógyszer a gyermek, vagy az állat számára készül. Tehát például, amikor a Fénygyógyszert saját magad sugárfertőzés elleni védelmére készíted, azt a gondolatot küldöd, hogy a Mennyei Lelkedből érkező energia a saját védelmedet, vagy gyógyításodat szolgálja. Ha pedig ugyanezt egy gyermek, vagy állat számára készíted, azt a gondolatot küldöd, hogy a Mennyei Lelkedből érkező energia az adott lény védelmét, vagy gyógyítását szolgálja, tehát jelen esetben a gyermekét, vagy az állatét.

Itt közbe szeretném vetni a következőt. Sokkal jobb, ha megtanítasz valakit a Fénygyógyszer előállítására, mintsem függőséget létrehozni. A Fénygyógyszer előállítási képesség minden ember saját képessége. Része többdimenziós örökségünknek. És képessé tenni valakit, hogy ezeket a dolgokat önmaga számára el tudja végezni, saját mesteri mivoltának elérését segíti.

Nagyon nem tetszene, ha azt látnám, hogy a Fénygyógyszer előállítási módszert ,,gyógyítók" mások számára használnák azzal a címszóval, hogy erre olyan speciális erők teszik őket képessé, amelyekkel mások nem rendelkeznek. A Fénygyógyszer előállítási módszer az ember veleszületett joga és képessége, és úgy érzem, hogy mindenkivel meg kell osztani.

Sok mindent szeretnék még elmondani a Fénygyógyszer előállítási módszerének kapcsán, de a filozófiai és metafizikai megfigyeléseknek várniuk kell egy másik alkalomig.

A Hathorok ugyanis ragaszkodnak hozzá, hogy az üzenetet minél előbb küldjük el és juttassuk el másokhoz.


Kiegészítés (Ez a rész pár nappal a fenti rész után érkezett)


Sokan érdeklődtek, hogy mit jelent a ,,sima víz" kifejezés, ezért a Hathorok kiegészítették az üzenetet.

Mit értünk a ,,sima víz" kifejezésen

Azt javasoltuk, hogy a Fénygyógyszer előállításához vizet használjatok, mert a víz az ilyen típusú információt rendkívül jól tárolja. ,,Sima víz"-en csupán tiszta vizet értünk. Nem számít, hogy milyen fajta víz. A csapvíz is megfelelő.

Ha nincs elérhető tiszta víz

Azokban a rendkívüli helyzetekben, amikor nem tudsz iható vízhez jutni, a Fénygyógyszer előállítását ugyanúgy - a korábban leírt módon - végzed, mindössze azzal az eltéréssel, hogy a gyógyító/védő energiát a szívedből nem a karodon átengedve a kezedben tartott edényben levő vízbe irányítod, hanem a szívcsakrából közvetlenül a testedben levő vízhez vezeted. Vagyis egyáltalán nem szükséges a külső víz használata. Mivel a tested túlnyomó része víz, a Fénygyógyszert ugyanúgy befogadja, mintha meginnád a feltöltött vizet.

Ennek ellenére mi azt javasoljuk, hogy használjátok a feltöltött vizet, mert a legtöbbetek számára a szándékotok megadott külső szertartása szerinti módszer a Fénygyógyszer előállításának leghatékonyabb módja. Mivel a legtöbb ember hozzászokott a gyógyszerek tabletta, vagy folyadék formájában történő beszedéséhez, a feltöltött víz ivásának szertartása a tudatalatti öngyógyítási képességeinek sokkal mélyebb rétegeit is bekapcsolja.

Amennyiben csak radioaktív ivóvíz áll rendelkezésre

Ha olyan helyzetbe kerülsz, amikor a rendelkezésre álló ivóvíz radioaktivitással szennyezett és túlélésed érdekében mégis meginni kényszerülsz, a következő két egyszerű lépést javasoljuk.

Első lépés:

Töltsd fel ugyanúgy a vizet radioaktivitási védelemmel és gyógyító képességgel (megivás előtt) ahogyan egyébként is tennéd a Fénygyógyszer előállításakor. Idd meg túlélésedért a vizet, de olyan kis mennyiségekben, amennyire csak lehetséges és arra emlékezve, tudva, hogy saját szándékod szerint feltöltötted radioaktivitás elleni védelemmel és gyógyító erővel.



Második lépés:


Készíts radioaktivitás elleni védelemre és gyógyításra való Fénygyógyszert a víz használata nélküli módon (ahogy ezt egy pár mondattal előbb leírtuk) Ebben a második lépésben a testedben levő vizet közvetlenül töltöd fel. Úgy gondolj erre a második lépésre, mint energetikai biztosítékra.

Ez a módszer a testedben levő vizet használja feltöltött vízként.

A tisztázás kedvéért: miután kezelted és megittad a túlélésedhez szükséges vizet, ezúttal a védelem és a gyógyítás energiamintáját a szívcsakrából közvetlenül a testedet alkotó vízbe vezeted. Most nem használsz semmilyen külső vizet. Ebben a lépésben a testedet túlnyomó részben alkotó víz kapja közvetlenül a Fénygyógyszert, hasonlóan ahhoz, mintha megittad volna a feltöltött vizet.

Napközben, amikor csak vizet iszol, alkalmazd mindkét - az előzőekben leírt - lépést, amíg gyanítható, hogy a víz radioaktivitással szennyezett.

Megértjük, hogy egyes szörnyű helyzetekben nagyon nehéz lehet túllépni a félelem, vagy paranoia érzelmein, de pont ez az, amit tenned kell, legalább a víz feltöltésének idejére. Emlékezz arra, hogy a Mennyei Lelketek (a Magasabb Énetek) az élethelyzetetek külső megnyilvánulásaitól függetlenül a fény birodalmában létezik, és az elme számára felfoghatatlan békét képvisel. Ezen a béke szigeten még a legnagyobb nehézségek közepette is megtalálhatod az átjárót a hála és megbecsülés érzelmi állapotaihoz, ami a Mennyei Lélek kulcsa. Ez az a rezgéstartomány, ahonnan az összes Fénygyógyszer származik, megjelenési formájától függetlenül.




 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében  
Homoktövis mézben igazi csodaszer
  2015-10-14 15:31:19, szerda
 
  Homoktövis mézben igazi csodaszer


A méz és a homoktövis kombinációja mondhatni felér egy gyógyszertár árukínálatával, már írtunk a homoktövis bámulatos hatásáról kapcsolódó anyag: Homoktövis
Manapság egyre több egészségtudatos kerttulajdonos ültet homoktövist a kertjébe. Nekik - illetve azoknak, akik nagyobb mennyiségű homoktövis bogyóhoz jutottak - szeretnék tippet adni ezzel a recepttel, hogy akár tavaszig magukénak tudhassák ennek a dekoratív narancssárga csodának az áldásos hatásait.
A gyümölcs húsában nagy mennyiségű C-vitamin található: 100 g-ban 200-600 mg (tízszer annyi, mint a citromban). A gyümölcshús flavonoid- és béta-karotin-, valamint E-vitamin-forrás is, továbbá tartalmaz egy telített és egyszeresen telítetlen zsírsavakban gazdag (a bőrre gyakorolt kedvező hatásáról ismert palmitinsavból, palmitoleinsavból és olajsavból álló) zsíros olajat is. Magjában többszörösen telítetlen zsírsavakban (linolénsav és alfa-linolénsav) és F-vitaminban gazdag zsíros olaj található.





Hogyha egy kicsit is úgy érezzük, hogy kerülget a hűlés, vagy nem bírjuk elviselni a hűvösebb időjárást, borzongunk a reggelektől, este pedig semmi energiánk nincsen, vagy csak fel akarjuk tölteni magunkat vitaminnal, gyorsan szerezzünk be legalább egy kiló homoktövist. Ha pedig nincsen semmilyen panaszunk, csak esetleg fogyni szeretnénk, akkor is fogyaszthatunk homoktövist, hiszen nagyon erős zsíroldó hatása van.
Az alábbiakban nézzük, hogyan tehetünk el télire mézben homoktövist.


Hozzávalók: Minimum egy kiló homoktövis, méz

Elkészítés:
A narancssárga bogyókat mossuk jól meg, csepegtessük le egy szűrőn, tisztítsuk meg, hogyha esetleg még szár, levél vagy tüske darabkák vannak közötte. A befőttes üvegeket előzőleg jól mossuk ki, ki is főzhetjük, így csírátlanítjuk. Kanalazzuk bele a homoktövist, úgy, hogy az üvegek körülbelül félig legyenek, majd öntsük fel mézzel, míg tele nem lesznek. Körülbelül két hétig érleljük a hűtőben, és már fogyaszthatjuk is. Reggelente egy kávéskanállal üres gyomorra az egész napot bearanyozza. Ha kúraszerűen fogyasztjuk, akkor legalább három evőkanállal fogyasszunk el belőle, de kiegészíthetjük homoktövis szörppel és olajjal is.





 
 
0 komment , kategória:  Gyógynövények  
Ezért egyél mézet és diót minden nap!
  2015-10-14 14:34:53, szerda
 
 





Ezért egyél mézet és diót minden nap! Meg fogsz lepődni, mit tesz a testeddel!

A már magában is egészséges dió mézzel kombinálva olyan erős természetes orvosság, mely a legtöbb napi szinten szedett gyógyszert helyettesítheti.

Azt már tudjuk, milyen csodás dolog történik a testünkkel, ha minden nap elfogyasztunk egy marék diót. Ez a hatás mézzel tovább fokozható.



Ez a páros biztosítja szervezeted számára az összes szükséges vitamint, ásványi anyagot, fehérjét, zsírokat és szénhidrátokat. Nézzük, mi mindenre jó ez a két szuperegészséges élelmiszer.


Kiváló kombináció a vérszegénység kezelésére. Keverj össze 50 dkg mézet és 50 dkg apróra vágott vagy darált dióval, és add hozzá egy citrom levét. Tedd üvegbe és naponta 3-szor fogyass el belőle 1 teáskanálnyit.


Ha magas a vérnyomásod, fogyaszd el 100 g dió és 100 g méz keverékét minden nap egy hónapon keresztül.


Gyakran fáj a fejed? A dió és méz keveréke megszünteti a panaszaidat. Gyógyszere helyett 1:1 arányban keverj össze mézet és diót, és naponta 1-2 evőkanállal fogyassz el belőle. (Álmatlanság esetén is hatásos.)






A gyomorfekélyt is hatékonyan gyógyítja. 20 g darált, vagy apróra vágott diót keverd bele egy bögrényi forró vízbe. Kicsit hagyd állni, majd alaposan keverd el, és szűrd le. Egyfajta ,,tej" lesz belőle, amihez keverj 2 evőkanál mézet. Étkezés előtt 2-3 evőkanálnyit fogyassz el belőle.


 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében  
Fekete István: Egy
  2015-10-14 10:46:25, szerda
 
  Ennyi lenne az én szívem vágya is! Semmi több Apóka!








Fekete István: Egy



Egy küszöb, kopott, ritkán járják,
egy tölgyfa-ajtó, erős, barna.
Egy kilincs, hajlott, halkannyíló,
egy lábtörlővas, régibb fajta.

Egy szoba: csupa kedves árnyék,
egy ágy - fekvéskor megnyikkanó.
Egy lámpa: derűs sárgafényű,
s egy öreg asztal, persze: dió.

Egy képen ködös őszi-tájék,
egy ablak mely nem néz, csak lát.
Egy szék, ívelt sima karfájú,
egy kályha, s hozzá parázslapát.

Egy kutya: komoly házőrző,
- bár nincs mit őriznie soha -
egy macska is, hogy doromboljon,
s ne unatkozzon a nagy kutya.

És egy árva szomszéd is lehet!
Csak annyit tudjon, hogy ott vagyok.
És megtaláljon álmomban békén,
megtaláljon, ha meghalok.


FEKETE ISTVÁN legszebb verseiből Egy: Link






 
 
0 komment , kategória:  Fekete István  
Fekete István: Búcsú
  2015-10-14 09:47:04, szerda
 
 





Fekete István
Búcsú



Elmegy lassan a berek, az erdő
El a nádas, a tél, a nyár.
A hegy, a völgy, a nappal és az éjjel
A szemem látta egész határ.
Elmegy? Talán mégsem egészen,
Meglátom tán az örök vízen,
Hiszen a Szépség maga az Isten.
S lelkemben ott lesz: hiszem, hiszem.






 
 
0 komment , kategória:  Fekete István  
Kellemes, szép napot kívánok Mindenkinek!
  2015-10-14 00:34:48, szerda
 
 


 
 
0 komment , kategória:  Jó reggelt, szép napot!  
Kálmán Ilona : Őrangyal
  2015-10-14 00:27:46, szerda
 
 





Kálmán Ilona
Őrangyal



Melletted vagyok de előtted járok.
Az élet országútján rád várok.
Reménységeid virágait öntözöm.
Ne ártson nekik a mélabú a közöny.
Előre tudom mi vár rád.
Látom lelked összes álmát.

Árnyékod vagyok mindenhová követlek.
Mégsem vagy szoros védő őrizetben.
Boldogságod örömét keresem.
Ha kell a világot is érte tűvé teszem.
Elűzöm bánatod sötét fellegét.
Tőle lelkem erős szeretete véd.

Álmaidat lelkemben őrzöm.
Mégsem érzed azt sose hogy börtön.
Ha rossz úton jársz, jó útra vezetlek.
Megmutatom neked de nem kényszeríthetlek.
Csalódás sötét démonait mellőled elkergetem.
Lelkedet szívvel lélekkel szeretem.





 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Halász Judit: Nehéz okosan szeretni
  2015-10-14 00:20:42, szerda
 
 





Halász Judit:

Nehéz okosan szeretni



Egy kis virág is okozhat nagy zavart
Néhány ostoba szó szörnyű bajt
Valami elszorul legbelül
És úgy szorít, hogy az ember menekül

Nehéz úgy szeretni, ahogyan kell
Amit a másik örömmel elvisel
Nehéz szeretni okosan, józanul
Szeretni sajnos senki nem tanul

Távol tart egy félénk mozdulat
S a vallomáshoz nincsenek szavak
Valahogy mindig rosszkor érkezünk
S néha magunk elől is menekülünk

Nehéz úgy szeretni, ahogyan jó
Ahogy az örömmel elfogadható
Nehéz szeretni okosan, józanul
Szeretni sajnos senki nem tanul

A közeledés is félreérthető
A hazugság is lehet megnyerő
Néha túl érzékenyek vagyunk
Máskor meg a büszkeség a bajunk

Nehéz úgy szeretni, ahogyan kell
Amit a másik örömmel elvisel
Nehéz szeretni okosan, józanul
Szeretni sajnos senki nem tanul...






 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Reményik Sándor:: MINDEN JÓL VAN
  2015-10-14 00:16:04, szerda
 
 





Reményik Sándor::

MINDEN JÓL VAN



Azt akarod, hogy kilépjek magamból.
Hát jól van, most kilépek.
Vallom veled, hogy nem hiába élek.
Vallom, hogy irgalom a kegyetlenség
És áldás az átok
Kell, hogy a termő magot földbe vessék,
És néha vérrel és szennyel befessék
A rejtett Cél felé futó világot.
Vallom veled, hogy minden, minden jól van,
Bár gályapadhoz láncolt rab vagyok
A végtelenbe lendülő hajóban.
Vallom veled, hogy minden, minden jól van.
Akkor is, ha én nem érzem, nem látom, -
Hogy minden egész, - minden összefügg,
És rab-voltomban van a szabadságom,
Erőm az erőtelenségben,
A betegségemben a gyógyulásom.
A rossz is, amit gonosz szándék nélkül,
A vétek is, amit itt elkövettem,
Kristállyá érik messze valahol:
Vallom, lélekben, testben megtörötten.
Vallom, vallom veled mindezeket,
Mert szépek és mert lehetetlenek, -
S szeretném lehajtani fejemet
Világfeletti gondolataid
Kőszikláira, mint puha párnákra. . .
Hallod, hallod, igent mormol reá
S áment dörög a tenger orgonája







 
 
0 komment , kategória:  Reményik Sándor  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2015.09 2015. Október 2015.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 171 db bejegyzés
e év: 2444 db bejegyzés
Összes: 12990 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1116
  • e Hét: 9087
  • e Hónap: 16560
  • e Év: 133806
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.