Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Ennyi mindenre jó a használt teafilter
  2015-10-15 15:55:59, csütörtök
 
  A tA legtöbben filteres teát készítenek, a filtert pedig a szemétbe dobják - pedig több dologra is felhasználhatjuk!

A gyógynövény vagy gyümölcsteákat használhatjuk tészták, gabonakásák vagy rizs ízesítésére. Mielőtt beletennénk őket a vízbe, hagyjunk benne rövid ideig ázni a teafiltert, majd távolítsuk el, és készítsük el a tésztát, gabonafélét, rizst a szokásos módon. Az íz ugyan nagyon enyhe lesz, de kellemes változatosságot jelenthet, és különösen érdemes kipróbálni édes ételek készítésénél.

Tegyük a használt teafiltert a hűtőszekrénybe, a szemetestartályba vagy a hamutartókba, a filterek segítségével ugyanis könnyen és gyorsan semlegesíthetjük a kellemetlen szagokat.

Hasonlóképpen, ha valamiért kellemetlen szagú a kezünk (például fokhagyma- vagy halpucolás miatt), bontsunk szét egy használt teafiltert, majd a tartalmával alaposan dörzsöljük át a kezünket. Ez nemcsak a rossz szagokat távolítja el, hanem le is radírozza az elhalt hámsejteket a bőrünkről és a vérkeringést is felpezsdíti. Így ráadásul a bőr simább, selymesebb és fiatalosabb kinézetű lesz.

Tegyünk néhány használt teafiltert egy kád meleg vízbe, hogy frissítő, ápoló fürdőt kapjunk. A teában található antioxidánsok segítenek megvédeni a bőrünket a környezet káros hatásai miatt kialakuló oxidatív stressztől. Ha gyógynövénytea filterét használjuk, azzal a hangulatunkon is javíthatunk (a kamilla például relaxáló, stresszoldó hatású).


A kellemetlen szájszag ellen is használhatjuk a használt teafiltereket: áztassuk őket forró vízbe (tulajdonképpen készítsünk egy második, gyengébb teát), hagyjuk kihűlni, majd ezt alkalmazzuk fogmosás után, szájvíz helyett. A teában található vegyületek segítenek elpusztítani azokat a baktériumokat, melyek a kellemetlen szájszagért is felelősek. Emellett, a teából készült "szájvíz" nem tartalmaz alkoholt, mint sok kereskedelemben kapható szájöblítő - az alkohol ugyanis szárító hatású, a száraz szájnyálkahártya pedig a kellemetlen lehelet egyik okozója.


Egy lapos edénybe tegyünk forró vizet, tegyük bele a használt teafiltereket, majd hagyjuk benne addig, míg a víz kellemesre nem hűl. Ebbe áztassuk a lábunkat 10-15 percig (a kibontott filterek tartalmával le is radírozhatjuk a lábunkat). Ezzel a módszerrel puhábbá, ápoltabbá tehetjük a lábainkat, és a kellemetlen szagoktól is megszabadulhatunk.


Tegyünk a hűtőszekrénybe néhány használt teafiltert. Feküdjünk le, és tegyük a hideg filtert a szemünkre. Ezzel gyorsan felfrissíthetjük a tekintetünket és megszüntethetjük a szem körüli terület puffadtságát, a teában (elsősorban a fekete teában) található tanninok ugyanis összehúzzák a vérereket, így csökkentik a duzzanatot. Hasonlóképpen, a hűtőszekrényben tartott használt teafilter a zúzódások, horzsolások gyógyulását is meggyorsíthatja.

A teában található vegyületek segítenek lebontani a zsírokat, ez a tulajdonság pedig a segítségünkre lehet a takarításban is. Egyszerűen dörzsöljük át a felületek a teafilterrel, majd töröljük át mikroszálas törlőkendővel. A teának ráadásul enyhe antibakteriális hatásai is vannak.


Forrás: hazipatika
 
 
0 komment , kategória:  okosságok  
Avilai Szent Teréz verse
  2015-10-15 14:09:05, csütörtök
 
  TIÉD VAGYOK,
.
Érted születtem,
Mit kívánsz tenni velem?
Szentséges méltóság,
Örök bölcsesség,
Jóság, mely elárad lelkemben.
Isten, fenség, egyedüli Létező,
Irgalmasság,
Lásd milyen hitvány az a lény,
aki ma ezekkel a szavakkal hirdeti
Szeretetedet:
Mit kívánsz tőlem, Uram?
Tiéd vagyok,
Mivel Te teremtettél,
Tiéd, mivel megváltottál,
Tiéd, mivel hívtál,
Tiéd, mivel vártál,
Tiéd, mivel elviselsz,
Tiéd, mivel nem vesztem el.
Mit kívánsz tőlem?
 
 
0 komment , kategória:   Hit és vallás- versek,idézete  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2015.09 2015. Október 2015.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 93 db bejegyzés
e év: 1028 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1097
  • e Hét: 3313
  • e Hónap: 5208
  • e Év: 55999
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.