Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
Hogyan csapnak be tíz millió magyart? – Mit mond a ko
  2015-10-15 22:21:37, csütörtök
 
  ..-"Amit a kormány mond, annak pont az ellenkezője az igaz termőföldügyben is! A félrevezetési műveleteknek immár minisztériuma is van Rogán Tóni vezetésével! Máris kapott arra kétszázmillió forintot az új minisztérium, hogy színezze ki, és hitesse el a magyar emberekkel a fehérről, hogy fekete és fordítva! Vagyis kétszázmillió forintot ad arra az adónkból pártunk és kormányunk, hogy jól átverjenek bennünket!
Az írásban összehasonlító táblázat van arról, amit a kormány mond, és ami az igazság! Hiába a hazudozás, az igazság mindig utat tör magának!".....

************************

Hogyan csapnak be tíz millió magyart? - Mit mond a kormány és mi az igazság?
2015/10/14 Nifadmin

Elindul a földmutyi, pontosabban ez mutyinál sokkal komolyabb dolog. A magyar föld elherdálása és a valódi gazdák tönkretétele.

Az alábbi összehasonlító táblázat tételesen cáfolja “pártunk és kormányunk" hazug állításait.

Magyar föld

MIT MOND A KORMÁNY ÉS MI AZ IGAZSÁG?

Az unalomig ismételgetett kormányzati kommunikációs paneleknek (beetető szövegeknek) éppen az ellenkezője igaz!

MIT MOND A KORMÁNY?


MI AZ IGAZSÁG?

,,A föld azé legyen, aki megműveli!"

(Fazekas, 2015.10.11. vasárnap)




Az állami földekre 20 éves, illetve 50 éves bérleti szerződések vannak érvényben!

Ha nem az nyer, aki a bérlő, akkor NEM azé lesz, aki megműveli, sőt aki megműveli, még bizonytalanabb helyzetbe kerül - mert egy magántulajdonossal áll szemben.

Ha az nyer, aki a bérlő, akkor az eddigi botrányos föld pályázatok nyerteseinek ajándékozzuk a földet...

,,A családi gazdaságoknak akarják eladni a földet."
Családja mindenkinek van, még Mészáros Lőrincnek is... de nem mindegy, hogy melyik családnak adják el. A valódi családi gazdaságok nem tudnak beszállni a licitbe, mert még ha csak 20 % is az önrész - az 300 hektár esetén 60 millió Ft - ennyit egy átlag gazda nem tud letenni olyan földért, amit majd 18 vagy 37 év múlva tud használatba venni...

Valójában csak a bérlőknek, spekulánsoknak és strómanoknak éri meg vásárolni. Annak, aki gazdálkodni akar, annak nem.

,,Helyben lakó gazdák indulhatnak..."



(Fazekas, 2015.10.11. vasárnap)

www.kormany.hu


Helyben lakónak a 20 km-en belülit értik - de ezt településhatártól településhatárig értik. Egy-egy nagyobb, vagy külső teleppel rendelkező település esetén ez akár 35-40 km valódi távolság is lehet - így egy 60-80 km-es átmérőjű körzetből jelentkezhetnek vevők. Pl. kishantosi földekre Dunaföldvárról, sárbogárdi és lepsényi földekre Kislángról is lehetett pályázni. A magyar nyelvben azt értjük helyben lakó alatt, aki azon a településen él, ahova a föld tartozik. A kormány átírta a magyar nyelvet, így csapja be az embereket.
ÉBRESZTŐ!!!

A Földtörvény 5. § (7) szerint földműves:

Magyarországon nyilvántartásba vett

belföldi természetes személy, illetve tagállami

állampolgár...

5 § (24) tagállami állampolgár: az Európai

Unió tagállamának állampolgára,

az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes állam állampolgára,

valamint a nemzetközi szerződés alapján

velük egy tekintet alá eső állam állampolgára.
,,Azért kell most gyorsan eladni a földet, hogy nehogy külföldiek vegyék meg."



,,...helyben élő magyar állampolgár földművesek..."



(Fazekas, 2015.10.11. vasárnap)

www.kormany.hu
HAZUGSÁG!!!

Éppen az biztosítja, hogy külföldi ne vegye meg a földet, ha az állami tulajdonban marad. A Magyar Államot senki nem kényszerítheti, hogy eladja a földjét. Éppen akkor vehetik meg külföldiek, ha az állam eladja - mert a Földtörvény alapján akár már most közvetlenül az államtól is megvehetik külföldiek a földet (ld fent.) A kormányhatározat ugyan kiköti, hogy csak magyarok vehetnek állami földet, de egy kormányhatározat nem írhatja felül a 2/3-os, sarkalatos földtörvényt.
,,Kicsike kis földekről van szó." Kicsikékről, meg nagyocskákról... csak a nagyocskákról mélyen hallgatnak - így vezetik félre a magyar embereket. Valóban sok kis föld van melyeket az állam a ,,Földet életjáradékért" programban vásárolt meg, DE a területek 2/3-át a valamikori állami gazdaságok jó minőségű és nagy kiterjedésű földjei teszik ki. Ilyenek a kishantosi földek, a Mezőfalvai Zrt 9000 hektárja, a lepsényi, felcsúti, kajászói, földek - és sorolhatnánk végig az országon.


,,Bevétel lesz az államnak."


NEM! Nem lesz érdemi bevétel, csak könyvelési trükk - mert az állam ad pénzt a vásárláshoz - azaz hogy mi, mert a Magyar Fejlesztési Bank hiteléből vásárolnak a vevők - tehát az állam egyik zsebéből a másikba teszi a pénzt. A vevők kb. annyi részletet fizetnek, mint a bérleti díj - vagyis ,,ingyen kapják meg" a földet.

Mi tízmillióan pedig

· elveszítjük az 500 milliárd értékű stratégiai vagyonunkat,

· elveszítjük azt a 10-15-szörös értéknövekményt, ami várható az elkövetkező években,

· elveszítjük a kedvezményes (2,5%) kamat és a piaci kamat közti értékkülönbséget,

· és elveszítjük a gyermekeink, unokáink generációjának az élelmezés biztonságát!
,,...a föld a magyar gazdák tulajdonában van a legjobb helyen, mivel a magyar állam nem műveli azt."



(Fazekas, 2015.10.11. vasárnap)

www.kormany.hu


Jól hangzik, csak az a baj, hogy a kormány ,,magyar gazdák" kifejezés alatt azokat érti, akik a ,,Földet a gazdáknak!" földpályázatokon megkapták a földeket - tehát pl. Mészáros Lőrincet, a műkörmöst, a tetőfedőt, a bálásruha kereskedőt, az építési vállalkozást. (http://kielegyenafold.hu/angyan_jelentesek.php?id=12180) De Csányi, Nyerges, Simicska, Zászlós, Gsuk, Dorogi 10-20.000 hektáros holdingjaikkal is ,,gazdák" a kormány szótára szerint.

A föld a magyar gazdák használatában van a legjobb helyen - ehhez nem kell tulajdon, elég a használati jog, és akkor megmarad az állam rendelkezési joga, vagyona, és bérleti díj bevétele.

Készítette: Név a szerkesztőknél

https://internetfigyelo.wordpress.com/2015/10/14/hogyan-csapnak-be-tiz-millio-mag yart-mit-mond-a-kormany-es-mi-az-igazsag/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gazságszolgáltatás: az ügyész börtönbe küldené a fagyállós
  2015-10-15 22:05:28, csütörtök
 
  Cigánybűnözés :: 2015. október 15. 21:29

Gazságszolgáltatás: az ügyész börtönbe küldené a fagyállós gazdát, amiért lopni jártak hozzá a cigányok


"Szándékos emberölés" vagy "gondatlan veszélyeztetés" - ettől függ, börtönbe kell-e mennie a fagyállós gazdának, aki vegyszert rakott a borába, hogy megleckéztesse a rájáró és a méregtől később meghalt tolvajt, írja a Blikk. Az ügyész letöltendő, az ügyvéd felfüggesztett börtönbüntetést kért a fagyállós gazdára. V. Pál Gyula azért áll a bíróság előtt, mert két évvel ezelőtt fagyállót tett a saját borospincéjében a saját borába, hogy megleckéztesse az azt rendszeresen dézsmáló tolvajt. A cigány felfordult a vegyülettől - ha otthon maradt volna, semmi baja nem lett volna. A tolvaj másoknak is adott a lopott borból, többen kórházba kerültek, de ők túlélték. Sándor csak két nappal később került kórházba, akkor már késő volt. Azért nem előbb, mert apja azt gondolta, alkoholista fia csak részeg, mint máskor. A bűnöző két napig feküdt otthon mozdulatlanul, mire mentőt hívtak hozzá, mégsem ők állnak most a bíróság előtt. Az ügyészség, illetve a cigánybűnöző ügyvédje szerint a gazdának gondatlan vagy szándékos emberölés miatt kell felelnie, hiszen még az iskolázatlan hajléktalanok is tudják, hogy a fagyálló halálos méreg. Abból pedig olyan mennyiségben kevert a borhoz a gazda, hogy nem lehet szó másról, csak szándékosságról. V. Pál védője, Molnár Iván ugyanakkor azt mondja, egyetlen itthon kapható fagyálló csomagolásán sem szerepel, hogy halálos méreg lenne, és a szakkönyvek sem így említik a vegyszert, így védence sem tudhatta, mit okozhat. - Meg akartam leckéztetni a tolvajt, nem bosszút állni. Azt akartam, hogy rosszul legyen, és összefossa magát. Ha nagyobb bajt akarok, gyomirtót vagy gombaölőt raktam volna. Ha tudom, hogy halálos, nem használom - mondta korábban a bíróságon a gazda. Ügyvédje szerint azt is figyelembe kell venni, hogy ha Sz. Sándor nem megy be a bekerített telekre, a zárt pincébe lopni, akkor nem történt volna meg a "tragédia". Sándort figyelmeztette testvére és barátja is, hogy rossz íze van a bornak, amivel őket kínálta, méreg lehet benne, öntse ki. Hősünk azonban nem hallgatott rájuk - és el is nyerte jutalmát. A bíróság a sok érv és ellenérv mérlegelésére időt kért, és november 11-én hirdet ítéletet arról, hogy börtönbe kell-e mennie a cigányok által rendszeresen meglopott gazdának.


Forrás: https://kuruc.info/r/2/149849/


*****************



Vicc ez az ország, ahol a magyarnak kell a börtöntől tartania, mert egy őt meglopó, ingyenélő, a társadalom számára teljesen haszontalan, nemzetidegen bűnöző cigány elpatkolt a saját hülyesége miatt! Az egész politikusi garnitúrát ki kellene irtani és az egész országot teljesen új és nemzeti alapokra helyezni! Kellene... Csak a magyarság többsége beszari birka és össze fossa magát ellenállás helyett! Csak az a minimálbéres vagy annál kicsit jobb fizetést adó munkahelye meg legyen, csak a hiteleket fizetni tudja, más vágya és igénye már nincs is a többségnek! Szánalmas vicc ország ez, szánalmas önfeladó emberek tömegével!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mocsai
  2015-10-15 22:00:06, csütörtök
 
  Mocsai

Feladta: 2015, október, 14

Mocsai Lajos, mint kézilabdaedző, kétségtelenül kimagaslik nem csak magyarországi, de európai kollégái közül is. Vajon miért nem volt neki ez elég? Vajon miért köllött még a szokásos fideszes disznóságok, a törvényhozói jogkörrel visszaélő hatalmi gőg egyik haszonélvező, emblematikus figurájává is válnia? ... Mindezt úgy, hogy közben nem csak másokra mutogat, de még hazudik is!

Ma reggel elolvastam azt az interjút, melyet a 168ora.hu készített Mocsai Lajossal, az ismét önállóvá vált Testnevelési Egyetem (TE) rektorával. Ennek lényege, hogy a (“neccesen csinált") professzor doktor rektor úr nem csak eldicsekszik a kétségtelenül létező személyes teljesítményével, de azt alaposan túl is fényezi ... ha tetszik, hát “felhazudja". A személye körül keletkezett közéleti botrányt jelentős részben a sajtóra keni, valamint azokra, akik őt “lekicsinylik" azt mondván, hogy “most derék kézilabdatrénerek lehetnek rektorok, díszdoktorok“.

Pedig ő nagyot alkotott! Nem csak sikeres edző és szövetségi kapitány volt, de a Testnevelési Főiskola (TF) tanársegédje, adjunktusa és mestertanára is. Aki valóban “tudományos alapokra" helyezte a kézilabdaedzéseket, komolyan vette a szakmát, s mint játékos is (többszörös válogatott!) jelentős eredményeket ért el. Ennek okán egyszerűen nem érti, miért “politikai botrány" az a bizonyos és hírhedt törvény. Az a “Lex Mocsai“, amely kimondja: az olimpiai érem felér a doktori címmel, ami az egyetemi tanársághoz, azon keresztül pedig a rektorsághoz vezet(het). Még “a fogalommal" sem tud mit kezdeni, állítja ő (mondjuk egy professzor doktor rektor úrtól azér' ennyi elvárható vóna! ... Nemde?!), hiszen az oktatási törvény szerint számos docensből lett egyetemi vezető, mánpedig ő volt már a TE-n nem csak dékánhelyettesi rangú “menedzserigazgató", de kari, sőt, egyetemi tanácsi tag is.

Ennek okán neki teljesen természetes, hogy a 14 esztendő után ismét önállóvá vált (hatalmi szóval azzá tett!) és egyetemmé átkeresztelt TF (ugyancsak hatalmi szóval odacsinált) rektora lehetett. Annak ellenére, hogy ehhöz a normál akkreditációs szabályok szerint semmi joga nem lenne. Elismeri ugyan, hogy kissé botrányosra sikeredett a debreceni díszdoktorsága. Meg azt is, hogy a “rendes egyetemi tanári pályázatát" a Balogminisztérium “megfuttatta" ugyan a normál, azaz törvényes “pályán", de mikor ez elutasítást talált (amihöz ezeknek “minden joguk meg volt“), hát az Emberminiszter Úr, a Hitehagyott, Orbánhívő ref. lelkész, “a saját hatáskörében" intézkedve ... elintézte neki ezt Káder Janó közszolgálati elnöknél, aki a papírt - mármint az egyetemi tanári kinevezést - hosszas, mint egy 1,2 másodperces, tehát megfontolt mérlegelés után alá is írta.

Mocsai szerint tehát itten minden a legnagyobb rendjén vagyon. Nem történt semmiféle törvény- és szabálysértés. Ő valóban alkalmas és méltó. Hiszen a vonatkozó törvények mindezt lehetővé teszik. Innentől kezdve aljas machináció arról dumálni/suttogni, hogy ő csakis a Miniszterelnök Úr kegyéből és egy személyesen reá szabott törvény okán lehetett a TE rektora. Különben is, ez egy “készség alapú" felsőoktatás, ugyanolyan, mint pl. a különböző művészeti intézményeké. Márpedig ahol egy Vitray Tamás, egy Kocsis Zoltán, avagy egy Huszti Péter egyetemi tanár lehet, ott neki is teremhetne hasonló babér. Különös tekintettel arra, hogy őt 2002-ben az IHF (a Nemzetközi Kézilabda-szövetség) tízéves jubileumán életműdíjjal tüntették ki, amellyel bekerült “a világ négy legjobb edzője" közé.

Pedig ez az egész csupán hazugság! Mocsai azért méri össze magát a fentebb nevezettekkel, azért takarózik velük, meg az orbanista Oktatási Törvénnyel, mert saját teljesítménye okán csúcsra jutott sportolóként/edzőként jól érzi: itten nem a személyes teljesítmény, hanem az összeköttetés volt a lényeg! Ugyan azt álltja, hogy semmiféle közvetlen kapcsolata nincs az Állammaffia Főnöke, az Örökös MiniElnökkel (csak “tiszteljük egymást"), de simán eltűrte, hogy Don Vittorio (“Lajos bátyám, elintézem!“) rászabasson egy olyan törvényt a félbites szavazódroidokkal, ami olyasmire ad neki lehetőséget, amire igazából nem méltó. ... Lehet, hogy alkalmas rá, felkészült is, de a pozícióhoz vezető néhány lépcsőfokot csakis azér' ugorhatta át, mert a személyére írtak egy a hóna alá nyúló törvényt! Mindezt pedig hazugságokkal, másokra mutogatásokkal akarja leplezni, csak hogy a kognitív disszonanciáját valamennyire mérsékelhesse.

Hivatalos önéletrajzát böngészve egyszerűen nem értem, miért adta el magát az Állammaffiának. Mocsainak semmi szüksége nem lett volna arra, hogy talmi/csinált címeket és rangokat hagyjon (kérjen?) magára aggatni. Ő azért mégsem egy Bukovics István, aki lélekfényképezős tűzoltásból írhatta meg az MTA-dolgozatát, s most ugyancsak “profdoktor", de rektornak már nem merték kinevezni a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre (ez a pasmag ma “csak" az “Orbanika" doktori iskolájának vezetője!). Ugyanakkor azt sem értem, miért takarózik Vitrayval, Kocsissal, vagy éppen Husztival. Valóban tanítanak egyetemmé átkeresztelt főiskolákon, de egyikük sem ölthette magára a profdoktor címet, pláne nem úgy, hogy direkte rájuk szabtak ennek érdekében egy törvényt. Azt meg főleg nem értem, hogy ha valakinek tényleg van akkora szakmai teljesítménye és nagyobb mennyiségű publikációja, mint egy átlagos MTA-tagnak, akkor miért hazudja magának “a világ négy legjobb edzője"-tagságát abban a bizonyos interjúban, amikor a hivatalos (TE) önéletrajzában “mindössze" az európai szövetség (EHF) életműdíjáról beszél.

Cím- és rangkórság(?) okán Mocsai beállt a schmittpálok közé. Szorosan a Vezér végbele mellé! Így olyasmihez jutott, amihez nem méltó. Hatvan évesen nyugodtan visszavonulhatott volna a korábban már megalapozott elméleti szakember szerepébe, mint a TE egyik tanára. De neki ehhöz nem volt kedve! Neki muszáj volt részt vennie egy olyan “mérkőzésben", melynek szabályait eleve az ő győzelmére “alkották" meg, most meg fel vagyon háborodva, hogy van aki ezt az orrára meri húzni, a szemébe mondja.

Mocsai Lajos 2011-ben “Fair Play“-díjat kapott “a sportszerűség népszerűsítéséért“. Ha akkor méltó is volt rá, ma már bizonnyal nem az. Vissza kéne vonni tőle!

https://szendamondja.wordpress.com/2015/10/14/mocsai/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
lesz itt még kellemetlen hír a kormányunknak..
  2015-10-15 21:54:41, csütörtök
 
 

Simicska úgy cumiztat, hogy öröm nézni

Ma, 19:42

Simicska megvárta, amíg Vajnáék ünnepélyes sajtótájékoztatón bejelentik, hogy a kormány megszerezte a TV2-t, aztán robbantott.

Ma délelőtt Andy Vajna hivatalosan is bejelentette, hogy megvette a TV2-t a két ügyvezető-tulajdonostól. A tévé leendő vezetőjével, Dirk Gerkens-szel diadalittas sajtótájékoztatót is tartottak délután. A sajtó elkezdte elemezni, mit jelenthet, hogy Vajna, vagyis Habony, vagyis Orbán megszerezte a második legnagyobb kereskedelmi tévét. És akkor jött Lajos.

Legfőbb bizalmi embere, Fonyó Károly felhívta az Indexet, és közölte, hogy a TV2 már két napja az övé.

Erről közleményt is adtak ki:

"A Megapolis Media Zrt. 2015. október 13. napján megvásárolta TV2 Media Group Holdings Kft. 100%-os üzletrészét, ezzel közvetett módon a TV2 országos médiaszolgáltató tulajdonosává vált. A Megapolis Media Zrt. a mai napon Yvonne Perla Dederick és Simon Zsolt János ügyvezetőket a TV2 Media Group Holdings Kft. ügyvezetői tisztségéből azonnali hatállyal visszahívta, figyelemmel arra, hogy a TV2 csatornára vonatkozó adásvételi szerződést a tulajdonos hozzájárulása nélkül kötötték meg."

Forrás: Sztárklikk

http://www.sztarklikk.hu/kozelet/simicska-ugy-cumiztat-hogy-orom-nezni/215961/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Na, ez a hungarikum.
  2015-10-15 21:40:25, csütörtök
 
  A bundabotrány kulcsfigurái fogadási tippeket árulnak az interneten

Na, ez a hungarikum.


***************


A bundabotrány kulcsfigurái fogadási tippeket árulnak az interneten

Kakas Péter - Ujlaky-Gazdag István

- 2015. október 15. 14:15
Sport Sport CIKK Kenesei Zoltán Lázár Mátyás Szendrei György bunda


Létrehozott egy oldalt és azon keresztül sportfogadási tippeket szolgáltat a magyar bundabotrány két fővádlottja, Kenesei Zoltán és Lázár Mátyás - tudta meg a VS.hu. Házi őrizetüket feloldották, de már vádat emeltek ellenük, így akár börtönbe is kerülhetnek. Addig is büszkén vállalják, hogy a sportfogadás nekik több mint hobbi, és jól megélnek belőle. Kértünk tőlük tippet, ezer forintért adtak, nem is akármilyet.

,,A sportfogadás nem szerencsejáték, hanem tudáson alapuló szakma. Magunkon kívül jó pár embert ismerünk, aki ebből él (nem is rosszul), mindenki kérdezi a titkunkat, vagy, hogy mi miért lehetünk ebben ennyire sikeresek. Titok nincs, sok tanulás és tapasztalat árán tanultuk meg mi is, hogyan kerülhető el, hogy akár csak egy meccsen ússzon el a szelvény. A több mint 10 éves sportfogadási tevékenység után megosztjuk veled a tapasztalaton és gyakorlati tudásunkon alapuló tippjeinket a legfontosabb sporteseményekre" - olvasható a nemrég indult Viptipp.hu-n.

És hogy kiktől érkeznek ezek a ,,szakértői tippek"? Kenesei Zoltántól, Lázár Mátyástól és Szendrei Györgytől, akik magukat az oldalon csak ,,Tippmix-szakértőknek" nevezik, de tudnivaló, hogy központi figurái voltak a magyar bundabotránynak.
Így fogták el Keneseit és Lázárt 2011-ben:

Kenesei Zoltánt és Lázár Mátyást 2011-ben vették őrizetbe, később 22 hónapot voltak előzetesben. Ők ketten több csapatban is együtt fociztak, ám a vád szerint jóval komolyabb szinten űzték a fogadási csalásokat, az ázsiai bundamaffia megbízásából irányították a magyarországi hálózatot. A bűnszervezet szingapúri vezetője megmondta nekik, hogy mely mérkőzéseket ,,szervezzék le", a feladatuk pedig az volt, hogy megvesztegessék a játékosokat és a bírókat, majd fogadtak is a meccsekre a nyomozók szerint. A szervezet tagja volt kettőjükön kívül Schultz László is, aki pénzfutárként tevékenykedett, le is tartóztatták Peruban, de hét hónap után saját kérésére kiadták Magyarországnak a perui börtönből. Szendrei György szintén a bundaügy egyik gyanúsítottja.
2013-ban előzetesbe helyezték őket:

Kenesei és Lázár tavaly augusztustól házi őrizetben volt, amelyet idén júliusban feloldottak. Póta Pétertől, a Fővárosi Törvényszék szóvivőjétől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy vádat emeltek a szóban forgó személyek ellen, a bizonyítási eljárás zajlik ellenük, ügyük jelenleg tárgyalási szakaszban van.
Fotó: Viptipp.hu

Ők sem próbálnak elmenni szó nélkül amellett, hogy a magyar bundabotrány központi figurái az oldalon így írnak magukról: ,,Valószínűleg többeknek bemutatkoznunk sem kell, a médiából, pletykák alapján sokan próbálnak ítélkezni rólunk. Mindannyian az alapítók közül profi sportolók voltunk, az életünk része a sport, aki így nő fel, talán soha nem is tud elszakadni ettől a világtól. Mi sem tudtunk. A sportfogadás mint hobbi, több mint 10 éve kezdődött.
“

A hobbiból pedig rájöttünk, hogy tökéletesen meg lehet élni,

ha az ember elegendő időbefektetéssel, alapos odafigyeléssel és szakmai tudással rendelkezik. Miután elterjedt, hogy a Tippmix számunkra már sokkal több mint hobbi, és látta a környezetünk, hogy remekül megélünk csak a sportfogadásból, naponta 5-10 ember hívott fel minket azzal, »adj már egy jó tippet«. És nem, nem azért mert úgy gondolták mi előre tudjuk az eredményt -
“

most szólunk, hogy előre mi semmilyen eredményről nem tudunk!

Hanem pontosan tudták, hogy az a tipp, amit mi adunk, az nagy valószínűséggel be is jön. Ezek a dolgok indítottak el minket azon az úton, hogy bárki számára elérhetővé tegyük a tudásunkat."

Az oldalon keresztül különböző sporteseményekre lehet fogadási tippeket kérni. Egy meccsre egy tipp 1000 forint, de van úgynevezett Premium Live csomag is, amely 10 ezer forintba kerül, cserébe egy hónapig korlátlan számban kapjuk a tippeket akár egy-egy meccs alatt élőben is a mobilunkra. Gondoltuk, kipróbáljuk a szakértői ajánlásokat, de napokig egyetlen tipp sem volt elérhető.
Fotó: Viptipp.hu

Ilyen, amikor semmire nem kérhetünk tippet

Kedd délután aztán felkerült egy ,,tipp", de csak annyi látszik belőle, hogy melyik sportágból kapunk ajánlást, megrendeljük azt. Nem tudjuk, hogy férfi vagy női meccsről, klub- vagy válogatott-találkozóról van szó, csak a sportág adott, minden más információért elő kell fizetni.
Fotó: Viptipp.hu

Ilyen, amikor van egy tipp, de csak annyit tudunk róla, hogy focimeccsről van szó

Kedden délután nem jött be az oldal; szerdára megjavult, akkor egész nap próbáltuk megvenni azt az egy tippet. Többször is megadtuk a bankkártyánk számát, és bár a rendszer sikeres tranzakciót írt ki, egyszer sem vonták le a pénzt a számlánkról, és a tippet sem kaptuk meg. Csütörtökön délelőtt végre sikerrel jártunk, 1000 forintért kaptunk egy tippet: a Frankfurt hazai pályán legyőzi a Standard Liége-t a női Bajnokok Ligájában.


Így néz ki az e-mailben elküldött tipp

Keneseiék finoman fogalmazva sem kockáztattak nagyot, hiszen a Frankfurt a világ egyik legjobb csapata a női mezőnyben, tavaly megnyerte a Bajnokok Ligáját, és az idén is az egyik legnagyobb esélyes. A Tippmixen ezen a meccsen a Frankfurt győzelmére 1,03-as volt a szorzó. Ez azt jelenti, hogy 34 ezer forintot kell feltennünk ahhoz, hogy visszanyerjük az ezresünket, erre ugyanis 35 020 forintot fizetne a Szerencsejáték Zrt.

A mérkőzés csütörtökön délután volt, a németek 6-0-ra győztek, és 8-0-s összesítéssel léptek tovább. Ha nem jött volna be Keneseiék tuti tippje, ők arra az esetre is bebiztosították magukat, a főoldalon ugyanis legalul apró betűvel ez olvasható: A Viptipp nem vállal garanciát a tippek eredményességére. A felhasználónak nincs joga egy esetleges hibás tippért a fizetett összeget visszakövetelni.

Feliratkoztunk a Viptipp hírlevelére is, a válaszlevélben pedig aláírásként az alábbi adatokat kaptuk:
Szenda Team Kft.
Regős utca 4.
Veresegyház, Pest 2112
Hungary

Utánajártunk, a szóban forgó cég egyetlen főből áll, az 1988-as születésű Szendrei Dániel Marcellé. A Kft.-t tavaly júniusban alapították, az elmúlt évben 962 ezer forintos bevétele volt, ebből 64 ezer forintos adózott eredményt, azaz nyereséget csinált.
Fotó: Nemzeti Nyomozó Iroda
kenesei zoltán, lázár mátyás, bundabotrány

A 2011-es őrizetbe vételük során náluk talált pénz

Felmerül a kérdés, hogy jogszerű-e fogadáshoz kapcsolódó gazdasági tevékenységet folytatni olyan múlttal, amilyennel a három focista büszkélkedhet. ,,Az esetnek három szintje van - magyarázta Kolláth György alkotmányjogász. - Először is, amíg jogerősen el nem marasztalják, megilleti őket az ártatlanság vélelme. Van egy sportjogi szint, nevezetesen elmarasztalhatja őket az a sportszervezet, amelynél elkövették a fogadási csalást. Esetünkben azonban a harmadik a legérdekesebb, a vállalkozáshoz fűződő alkotmányos jog, amely mindenkit megillet. Ez alapján folytathatnának ilyen tevékenységet, ám van egy csavar:
“

a szerencsejáték állami monopólium,

ha tehát kvázi bukmékeri tevékenységet folytatnak, megsérthették a Szerencsejáték Zrt.-vel kapcsolatos jogszabályt. Vélhetően engedélyt kellett kérniük tőlük a működéshez, a kérdés, megtették-e ezt?"

Megkeresésünkre a Szerencsejáték Zrt. közölte, hogy ,,az oldal - a jelenlegi tartalom szerint - nem szerencsejátékot kínál, hanem tippeket ad, ez viszont nem minősül szerencsejáték szervezésnek, ugyanakkor a ,,Tippmix a Szerencsejáték Zrt. terméke, a név jogosulatlan használata jogszabálysértő, védjegybitorlást jelenthet, amit az említett honlap esetében még vizsgálunk."

Addig is az oldal valószínűleg tovább működik, így aki nem sajnálja rá a pénzt, az a magyar sportfogadás legnagyobb alakjaitól kérhet tanácsokat. Bár ha a többi tipp is olyan, mint amilyet mi kaptunk, ahhoz nem kell ,,több mint 10 éves sportfogadási tevékenység".


http://vs.hu/sport/osszes/a-bundabotrany-kulcsfigurai-fogadasi-tippeket-arulnak-a z-interneten-1015#!s1
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Három hete írtak arról hogy a TF épületeit bekebelezné az új
  2015-10-15 21:31:36, csütörtök
 
  Három hete írtak arról hogy a TF épületeit bekebelezné az új budapesti kórház, ma hajnalban “véletlenül" leég a sportcsarnok ...


http://41.media.tumblr.com/b5b678b3ec6a25458c28e77f70ee451e/tumblr_nw931vaJMD1qbg oyio2_540.jpg


http://36.media.tumblr.com/acb92fe610b8b832b5278dd7819752d7/tumblr_nw931vaJMD1qbg oyio1_540.jpg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány a cigányok után a bevándorlókat is önkormányzati l
  2015-10-15 18:40:47, csütörtök
 
  2015. október 15. 16:31


Gyurcsány a cigányok után a bevándorlókat is önkormányzati lakásokban kényeztetné - de persze csak felújítás után


Üres önkormányzati lakásokba költöztetné a Demokratikus Koalíció azokat a bevándorlókat, akiket a kvótarendszer alapján sóznának ránk - tudta meg az Origó. Gyurcsányék emellett utcai szórólapkampányt is indítanak. A harsányan magyarellenes párt ezzel az akciójával is nyomás alatt tartaná a válságokkal küzdő MSZP-t. Zoom A DK a kerületi önkormányzatoknak azt tervezi javasolni, hogy az üres önkormányzati lakásokat újítsák föl, és azokban helyezzék el a "menekülteket". Az új SZDSZ így teremtene helyet azoknak, akiket a kötelező kvóta miatt Magyarországra küldenek majd "vissza". A párt ezzel az ötletével - minden szinte minden mással is - külföldi, jelen esetben épp németországi példát másol. Alsó-Szászország belügyminisztériuma ugyanis vizsgálja a lehetőséget, hogy üresen álló ingatlanokat kisajátítsanak, és ott helyezzenek el "menekülteket". Az ötletet Salzgitter város CDU-s polgármestere vetette fel, a liberális FDP tiltakozott. (Közben meg már németeket lakoltatnak ki, hogy a kontinensfoglalóknak helyet teremtsenek. Ez is nagyszerű példa, lehet rögvest javasolni.) A Demokratikus Koalíció bevándorlóügyben eddig is élesen bírálta a Fideszt, de több esetben az MSZP-t sem kímélte. Október elején Gréczy Zsolt, a párt szóvivője arra kérte az MSZP és az LMP frakcióvezetőit, Tóbiás Józsefet és Schiffer Andrást, hogy ne legyenek Orbán Viktor és Robert Fico "tettestársai" a menekültpolitikában. Gyurcsány egy szeptemberi tüntetésen arról beszélt, hogy a menekültkérdésben a "demokratikus oldal" pártja ne konfliktuskerülő módon, ne szavazatokra várva foglaljon állást, ne a középutat keresse. Ehelyett álljon mindazok élére, akik azt üzenik a világnak, a "magyarok értik az élet szavát". "Aki nem így viselkedik, az nem érdemli meg, hogy vezesse ezt az oldalt. Ha mégis így viselkedik, nem fogja sokáig vezetni, majd mi akkor vezetni fogjuk" - fenyegetőzött a szemkilövető.


Forrás: https://kuruc.info/r/2/149833/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Botrány a TV2 eladása körül: valaki megelőzte Vajnát?
  2015-10-15 18:32:28, csütörtök
 
  Botrány a TV2 eladása körül: valaki megelőzte Vajnát?

2015. október 15., 18:06


Simicska Lajos üzlettársa, Fonyó Károly bejelentette: két napja megvette a TV2-t, és nem állt szándékukban eladni Andy Vajnának.

A Megapolis Media Zrt. csütörtökön azt közölte az Index.hu-val: 2015. október 13-án megvásárolta TV2 Media Group Holdings Kft. 100 százalékos üzletrészét.

A szerződés alapján Fonyó Károly cége kedden közvetett módon a TV2 tulajdonosává vált - pedig ma az került nyilvánosságra, hogy a csatornát Simon Zsolt és Yvonne Dederick eladták Andy Vajnának.
Hirdetés

Fonyó az Indexnek elmondta, hogy a Megapolis Media Zrt., amelynek ő a kizárólagos tulajdonosa, az ügyvezetőket csütörtökön azonnali hatállyal visszahívta, mert eladták a csatornát, ami nem is volt az övék.


http://privatbankar.hu/vallalat/botrany-a-tv2-eladasa-korul-valaki-megelozte-vajn at-286593
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Több ezer nemi erőszak után nem engedik újabb amerikai bázis
  2015-10-15 18:10:32, csütörtök
 
  hidfo.ru 2015.10.15. 13:16 Világpolitika


Több ezer nemi erőszak után nem engedik újabb amerikai bázis létesítését

Okinava prefektúra kormányzója megsemmisítette az amerikai légierő újabb bázisának építésére kiadott engedélyeket. Az amerikaiak Nago városa mellett építettek volna újabb katonai repülőteret, de a helyi lakosság ellenzi azt, és az amerikai jelenlét az évek alatt belpolitikai tényezővé vált.

A Kyodo hírügynökség beszámolója szerint Onaga Takesi, Okinava kormányzója értesítette a védelmi minisztériumot arról, hogy az ő kormányzósága alatt nem fog megépülni a létesítmény, mert ez a választók többségének akarata. Az Egyesült Államok katonai létesítményei áthelyezésének ügye közel két évtizede húzódik; a jelenleg Ginovan területén működő támaszpont kitelepítéséről amiatt született döntést, mert a helyi lakosság tömeges jelleggel tett bejelentéseket az amerikai katonák által elkövetett szexuális zaklatásokról és nemi erőszakról.
Egy 2008-as tüntetésen készült kép - a japán nők gyakran válnak amerikai katonák által elkövetett nemi erőszak áldozatává

Az Okinava területén állomásozó amerikai katonák a helyi hatóságok szerint több ezer alkalommal követtek el nemi erőszakot a környéken élő civilek közt. Ebből több mint ezer esetet nyugati jogvédő szervezetek is elismernek. 2014-ben az Associated Press a Freedom of Information Act alapján több mint ezer eset részletes adataihoz jutott hozzá, melynek vizsgálata során bebizonyosodott, hogy az amerikai katonák gyakorlatilag semmilyen büntetést nem kapnak nemi erőszak elkövetése miatt. Így a helyi lakosok zaklatása semmilyen kockázattal nem jár számukra; feletteseiktől büntetést nem kapnak, a helyi törvények pedig nem érvényesek rájuk. Az AP által megszerzett adatbázis szerint mintegy ezer nemi erőszak esetből összesen 244-et követett büntetés. A kiszabott büntetés mindössze 53 esetben volt szabadságvesztés, ami az amerikai hadsereg által is rögzített esetek alig 5%-a. Egyéb esetekben a bűncselekményt elkövetők megrovást kaptak, míg a nemi erőszakot elkövető amerikai katonák háromnegyede semmilyen büntetést nem kapott. Hangsúlyozni kell, hogy ezek az amerikai hadsereg által is rögzített, hivatalos adatok, és pontosan senki nem tudja, összesen hány bűncselekmény történt. A jelenség azonban egyértelműen tömeges jellegű, mert az évek során az amerikai katonák által elkövetett nemi erőszak belpolitikai tényezővé vált Japánban.

Miután a kormány hosszú éveken át semmit nem tett a civil lakosság védelmében, Onaga Takesi már azzal a választási ígérettel nyerte el a kormányzói posztot, hogy ő nem fogja megengedni az újabb amerikai létesítmények építését.

A Ginovan területén működő létesítmény kitelepítéséről közel két évtizede született döntés. Japán kiszolgáltatott helyzetéből adódóan az amerikai bázisok működése kezdetben egy külpolitikai és katonai kérdés volt - később a civil lakosság ellen elkövetett bűncselekmények és azok büntetlensége miatt vált belpolitikai tényezővé; a kormány kiszolgáltatottsága és nyilvánvaló alávetettsége miatt nem tudja megbüntetni a bűnelkövetőket (az amerikaiakat kritizálni egy politikus karrierjének végét jelentheti), az amerikai hadsereg pedig láthatóan semmilyen visszatartó erőt nem alkalmaz.

Onaga Takesi hangsúlyozta, hogy a bázis megépítésének ellehetetlenítése választási ígérete volt, emiatt ahhoz a továbbiakban is tartja magát, és az ő kormányzósága alatt nem épülhet újabb amerikai katonai létesítmény Okinava területén. A döntés abból a szempontból is jelentős, hogy a prefektúrában található az ország amerikai bázisainak 74%-a, és itt állomásozik a Japánban jelen lévő amerikai katonák több mint fele. Okinava esetében ez 25800 amerikai katonát jelent, mintegy 19000 járulékos személyzettel. A helyi média szerint két évtized alatt több tízezer nő ellen követhettek el nemi erőszakot.

http://hidfo.ru/2015/10/tobb-ezer-nemi-eroszak-utan-nem-engedik-ujabb-amerikai-ba zis-letesiteset/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elszegényedésben az élbolyban vagyunk
  2015-10-15 18:07:26, csütörtök
 
  Elszegényedésben az élbolyban vagyunk

2015. október 15. csütörtök 06:34:59
Információ


Az Eurostat szélesebb körben is közzétette a relatív szegénységi küszöbön élők arányát. Nincs mire büszkének lennünk.

Magyarországon tavaly az emberek 14,6 százaléka élt a relatív szegénységi küszöb alatt, amely azt jelenti, hogy olyan háztartásban él, amelyben a jövedelem (a szociális juttatásokkal együtt) sem éri el a nemzeti átlagjövedelem 60 százalékát.

Ezzel az aránnyal hazánk a középmezőnyben helyezkedik el az Unióban (néhány országra vonatkozóan még nem közölt adatokat az Eurostat), amelynek átlaga egyébként 17,2 százalék. Mielőtt azonban azt gondolnánk, hogy jobban teljesítünk, mint az EU, érdemes végiggondolni, hogy milyen életszínvonal biztosítható egy magyar és például egy német átlagjövedelemből. A németeknél maradva ez az arány 16,7 százalék, tehát magasabb, mint nálunk, azonban ott a jövedelmek vásárlóerő-paritáson mérve is vaskosabbak.


A lakáskiadás utáni adózás szabályai nem bonyolultak, de jó ha tisztában vagyunk velük, így nem érhet meglepetés. Kalkulátor

Éppen ezért nem lehet egyértelmű mintát felrajzolni, hogy mely országokban magas és melyekben alacsony ez az arány. Az ugyanakkor látható, hogy a legrosszabb adattal bíró országok között olyanok vannak, mint Románia, Bulgária, Görögország és Spanyolország. Ugyanakkor magas az arány az olaszoknál is.


A visegrádi országok között is nagy a szórás. Lengyelországban az emberek 17 százaléka él a relatív szegénységi küszöb alatt, míg Csehországban és Szlovákiában 9,7, illetve 12,6.

Ami igazán szomorú, az a változás

2010-ben ez az arány Magyarországon 12,3 százalék volt és amint az a grafikonon is látszik, máshol helyezkedtünk el az uniós országok között.

Ha a 2010 és 2014 közötti százalékpontos változást nézzük, akkor kiderül, hogy nálunk nagyobb mértékben csak a románoknál nőtt a szegények aránya. Hazánkban 2,3 százalékponttal emelkedett ez az adat, a románoknál 4,3-mal. Minket 2,2 százalékponttal a svédek követnek. Az EU-ban eközben 0,8 százalékpontos volt a romlás.

Persze nem csak a relatív szegénységi küszöb képes kifejezni az életszínvonalbeli állapotokat. A deprivációval (bizonyos javaktól való megfosztottság) korábban már foglalkoztunk. Ebben a tekintetben bár javulás mutatkozott itthon, nálunk a 3. legmagasabb az arány uniós viszonylatban.
Családi pótlék kalkulátor


Szász Péter
mfor.hu

http://mfor.hu/cikkek/makro/Elszegenyedesben_az_elbolyban_vagyunk.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
2015.09 2015. Október 2015.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 514 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 529
  • e Hét: 6261
  • e Hónap: 17372
  • e Év: 170868
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.