Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Almasaláta márványsajttal
  2015-10-17 23:21:57, szombat
 
  Almasaláta márványsajttal

Hozzávalók:

2 nagyobb burgonya
2 nagyobb alma
2 marék madársaláta vagy rukkola
10 dkg márványsajt
1 marék dió

bors
olívaolaj
1/2 citrom leve
1 teáskanál méz

Elkészítés:

A burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük. Amikor kihűlt, meghámozzuk, egyenletes kockákra vágjuk a kimagozott almával együtt. A márványsajtot felkockázzuk.

A burgonyát, az almát és a madársalátát és rukkolát összeforgatjuk, tálakba rendezzük, megszórjuk a rokforttal és a dióbéllel.

Az olívaolajat a mézzel és a citromlével összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük, majd a salátára locsoljuk.





Megjegyzés:

A receptet Dóri77, a fotót Antonio küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Lencsés-spenótos lasagne
  2015-10-17 23:18:16, szombat
 
  Lencsés-spenótos lasagne

Hozzávalók:

1 csomag készen kapható lasagne tészta (jobb a fagyasztott, mint a sima dobozos, mert az kemény maradhat)
1,5 dl vöröslencse
25 dkg fagyasztott parajpüré
1 kis fej hagyma
1 nagyobb gerezd fokhagyma
2 dl paradicsompüré
2 közepes répa
étkezési keményítő

koriander
kurkuma
cayenne bors
gyömbér
oregánó
bazsalikom

Elkészítés:

Mivel a készen kapható lasagne tésztában 6 lap van, ezért 5 réteg töltelék kell, 3 lencsés és 2 spenótos, ezen kívül pedig minden lapot megkenünk paradicsomszósszal is. Először is előkészítem a hozzávalókat, és bekapcsolom a sütőt.

A lencsét felteszem főni közepes lángon kb. annyi vízzel, hogy ellepje (a vöröslencsét nem kell beáztatni:-)), sózom, fűszerezem kurkumával, korianderrel, gyömbérrel és cayenne borssal (ebből csak keveset, mert nagyon csíp). Kb. 15 perc alatt pástétom állagúvá fő, a lencsés töltelék ezzel kész.

A spenótos töltelékhez a fagyasztott parajpürét egy lábasba teszem, nagyon pici lángon kiolvasztom. Belenyomok egy nagyobb gerezd fokhagymát, sózom. Ekkor egy csapott evőkanál étkezési keményítőt összekeverek egy bögrében kevés vízzel, és besűrítem a spenótot. Ha egyszer felforrt, elzárom a lángot. A spenótos töltelék is kész. (Aki a kilencven napost nagyon szigorúan akarja betartani, hagyja ki az étkezési keményítős részt, és csak a sima parajpürét használja).

Már csak a paradicsommártás van hátra. Az apróra vágott hagymát olívaolajon megfonnyasztom, hozzákeverem a sűrített paradicsomot, és oregánóval, bazsalikommal fűszerezem. A répa megy a tetejére: vízben megfőzöm puhára, villával összetöröm.

Most, hogy minden kész, már csak a össze kell állítani. Megfelelő méretű tepsit kikenek olívaolajjal, ráteszem az első lapot, paradicsomszósszal megkenen, rá egy adag lencsét teszek. Ezután tészta, paradicsomszósz, spenót, tészta következik, majd a paradicsomszószra ismét lencse, tészta, paradicsomszószra spenót, tészta, az utolsó adag réteg lencse lesz. Ezt befedem az utolsó tésztalappal. Tetejét megkenem a maradék paradicsomszósszal, és rákenem a répapürét. Kb. 35 perc alatt sül meg a sütőben közepes lángon.





Megjegyzés:

Én főleg 90 napos diéta szénhidrátnapján szoktam enni. A fűszerezést lehet ízlés szerint variálni, és a rétegek számát és sorrendjét is.

A receptet és a fotót Porcica küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Habos-szilvás pite
  2015-10-17 23:16:09, szombat
 
  Habos-szilvás pite

Hozzávalók:

27 dkg liszt
10 dkg vaj
8 dkg cukor
1 db tojás
1/2 citrom leve és héja
1/2 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál tejföl
A töltelékhez:
1,2 kg szilva
10 dkg barna nádcukor
1 csomag vaníliás cukor
fahéj ízlés szerint
2 evőkanál búzadara
A tetejére:
5 db tojásfehérje
3 evőkanál porcukor
1 evőkanál citromlé

Elkészítés:

A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk, és legalább 1-2 órát a hűtőben pihentetjük. A szilvát megmosva kimagozzuk.

A tésztát, miután eleget pihent, kinyújtjuk, és egy 20x30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, megszórjuk búzadarával. A magozott szilvát elosztjuk rajta, megszórjuk a barna nádcukorral, a vaníliával és fahéjjal.

A tetejére a tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukorral és a citromlével. Az egészet rásímítjuk a tészta tetejére.

Előmelegített sütőben, 190 fokon 25-30 percig sütjük, míg a teteje aranyszínű nem lesz. Miután megsült, vizes késsel szeleteljük.





Megjegyzés:

Nagyon finom, egyszerűen elkészíthető szilvás süti recept. Nem csak szilvával finom. Sárgabarackkal is érdemes elkészíteni, vagy bármilyen más gyümölccsel. Nagyon fontos, hogy a tésztát pihentessük, mert akkor lesz finom omlós.

A receptet és a fotót Veruss74 küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Egyben sült rozmaringos kacsa
  2015-10-17 23:14:04, szombat
 
  Egyben sült rozmaringos kacsa

Hozzávalók:

1 db kisebb kacsa
1 alma
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
4 ág friss rozmaring
2 ek kacsazsír

frissen őrölt fehér bors

Elkészítés:

A kacsát megmosom, amennyiben szükséges, megtisztítom a kóbor tokoktól, egy-két ott maradt tolltól, és alaposan bedörzsölöm kívül-belül sóval és borssal.

A vöröshagymát meghámozom és négy felé vágom. Az almát nem hámozom, ezt is négy felé vágom és eltávolítom a magházát.

A negyedelt almát, -vöröshagymát, a megtisztított fokhagyma gerezdeket, két ág rozmaring kíséretében elrejtem a kacsa hasában, és hústűvel megtűzöm a pocakját.

A kacsazsírt elkenem a római tál alján, ráhelyezem a kacsát, hozzádobom a másik két rozmaring ágat, lefedem a római tál tetejével és 180 fokra előmelegített - hőlégkeveréses fokozaton - sütőben 2 órát sütöm.

Ha a kacsa megpuhult, leveszem a római tál tetejét és további fél órára vissza teszem sülni, de kb. 6-7 percenként kiveszem és meglocsolom a saját levével, hogy szép pirosra süljön és ne száradjon ki.

Ízlés szerint salátával, hagymás törtburgonyával kínálom.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót GastroHobbi küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Darált húsos raguleves
  2015-10-17 23:11:01, szombat
 
  Darált húsos raguleves

Hozzávalók:

25 dkg darált sertéshús
3 szál sárgarépa
3 szál fehérrépa
1 kis fej vöröshagyma
1 tyúkhúsleveskocka
10-15 dkg zöldborsó
15-20 dkg cérnametélt

bors
étolaj

Elkészítés:

A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és a darált hússal kissé megpirítjuk, majd hozzáadjuk a megmosott, karikára vágott zöldségeket is. Vízzel felengedjük, majd forrás után beletesszük a leveskockát, a sót, a borsot.

Amikor a zöldségek megpuhultak, cérrnametéltet főzünk bele, és melegen tálaljuk.





Megjegyzés:

A receptet Kucsera Edéné küldte. Köszönjük!

Fotó: AS

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Áfonyás-túrós batyu
  2015-10-17 23:09:12, szombat
 
  Áfonyás-túrós batyu

Hozzávalók:

250 ml tej
20 g friss élesztő
2 ek kristálycukor
350 g liszt
1 csipet só
50 g olvasztott vaj
1 db tojássárgája
A töltelékhez:
200 g túró
1 db citrom lereszelt héja
100 g kristálycukor
2 db tojás
1 tasak vaníliás cukor
100 g áfonya

Elkészítés:

A tejet langyosítsuk meg, majd szórjuk bele a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, és hagyjuk felfutni. Addig szitáljuk tálba a lisztet, és olvasszuk meg a vajat. Öntsük az élesztős tejet a lisztre, sózzuk meg, és miközben összegyúrjuk, apránként adjuk hozzá az olvasztott vajat is. A simára gyúrt tésztát letakarva kelesszük legalább 30 percig meleg helyen.

A töltelék hozzávalóit az áfonya kivételével alaposan keverjük ki. A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki, és vágjuk fel 10 x 10 cm-es négyzetekre. Halmozzunk mindegyiknek a közepére 1 ek tölteléket, majd osszuk el rajtuk az áfonyát. A sarkokat felcsippentve és összenyomva formázzunk belőlük batyukat, és kenjük le azokat a villával elhabart tojássárgájával. Kelesszük még 15 percig a tepsiben, és süssük a 180 fokos sütőben 30 percig.





Megjegyzés:

Hozzávalók: 12 darabhoz.

A tészta hamarabb megkel meleg, huzattól védett helyen.

Fotó: Tóth András
Stylist: Filep Kata
Helyszín: Kuktanoda

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Folytatódik a csapadékos idő
  2015-10-17 00:15:03, szombat
 
  Folytatódik a csapadékos idő





Szombaton ismét jelentős mennyiségű csapadék várható többfelé az országban, hétfőn pedig hidegfront hoz újabb esőt, záporokat.

Szombaton továbbra is szükség lesz az esernyőkre, ugyanis további esőre, záporokra kell számítani. A Dunától keletre és az ország középső harmadában ismétlődő eső, záporok tarkítják majd a nap időjárását, többfelé ismét jelentős mennyiségű csapadék várható, elsősorban északon, keleten, valamint délkeleten

helyenként akár 30-40 mm eső is eshet.





Szombat éjfélig várható csapadékmennyiség a WRF modellünk számítása szerint

Nyugaton, északnyugaton várható kevesebb csapadék az időnként napos időszakok mellett, viszont elszórtan ezeken a tájakon is elfordulhat egy-egy futó zápor. Helyenként még élénk lehet a szél. A reggeli órákra foltokban pára, köd képződhet. A legalacsonyabb hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul, a nyugati, északnyugati tájakon mérhetjük a legalacsonyabb értékeket, napközben pedig 10 és 16 fok közötti maximumokat mérhetünk, délkeleten várható a legenyhébb idő.






Vasárnap is sok lesz a felhő felettünk, de időnként előbújhat a nap a felhők közül, ugyanakkor elszórtan kisebb eső, egy-egy zápor még előfordulhat. A reggeli órákra többfelé is köd képződhet. A hajnali órákban már hidegebb lesz, északon és nyugaton többfelé ismét 5 fok köré, valamint kevéssel 5 fok alá csökkenhet a hőmérséklet, máshol 6 és 8 fok közötti minimumokra van kilátás. Napközben 13-17 fok közé melegedhet a levegő.

Hidegfront hoz újabb esőt, záporokat

Hétfőn egy hidegfront érkezik, melynek köszönhetően északnyugatira, északira fordul a szél, és a jövő hét első napjaiban többfelé élénk, erős széllökésekre is számítani kell. Hétfőn többfelé lehet eső, zápor, majd kedden már inkább csak elszórt záporok várhatóak. A délutáni órákban általában 10 és 15 fok között alakulnak a maximumok.

Írta: Berceli Balázs

Forrás: https://www.idokep.hu
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2015.09 2015. Október 2015.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 397 db bejegyzés
e év: 4135 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1997
  • e Hét: 6578
  • e Hónap: 20483
  • e Év: 150190
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.