|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 7
|
|
|
|
2015-10-17 23:21:57, szombat
|
|
|
Almasaláta márványsajttal
Hozzávalók:
2 nagyobb burgonya
2 nagyobb alma
2 marék madársaláta vagy rukkola
10 dkg márványsajt
1 marék dió
só
bors
olívaolaj
1/2 citrom leve
1 teáskanál méz
Elkészítés:
A burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük. Amikor kihűlt, meghámozzuk, egyenletes kockákra vágjuk a kimagozott almával együtt. A márványsajtot felkockázzuk.
A burgonyát, az almát és a madársalátát és rukkolát összeforgatjuk, tálakba rendezzük, megszórjuk a rokforttal és a dióbéllel.
Az olívaolajat a mézzel és a citromlével összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük, majd a salátára locsoljuk.
Megjegyzés:
A receptet Dóri77, a fotót Antonio küldte. Köszönjük!
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
2015-10-17 23:18:16, szombat
|
|
|
Lencsés-spenótos lasagne
Hozzávalók:
1 csomag készen kapható lasagne tészta (jobb a fagyasztott, mint a sima dobozos, mert az kemény maradhat)
1,5 dl vöröslencse
25 dkg fagyasztott parajpüré
1 kis fej hagyma
1 nagyobb gerezd fokhagyma
2 dl paradicsompüré
2 közepes répa
étkezési keményítő
só
koriander
kurkuma
cayenne bors
gyömbér
oregánó
bazsalikom
Elkészítés:
Mivel a készen kapható lasagne tésztában 6 lap van, ezért 5 réteg töltelék kell, 3 lencsés és 2 spenótos, ezen kívül pedig minden lapot megkenünk paradicsomszósszal is. Először is előkészítem a hozzávalókat, és bekapcsolom a sütőt.
A lencsét felteszem főni közepes lángon kb. annyi vízzel, hogy ellepje (a vöröslencsét nem kell beáztatni:-)), sózom, fűszerezem kurkumával, korianderrel, gyömbérrel és cayenne borssal (ebből csak keveset, mert nagyon csíp). Kb. 15 perc alatt pástétom állagúvá fő, a lencsés töltelék ezzel kész.
A spenótos töltelékhez a fagyasztott parajpürét egy lábasba teszem, nagyon pici lángon kiolvasztom. Belenyomok egy nagyobb gerezd fokhagymát, sózom. Ekkor egy csapott evőkanál étkezési keményítőt összekeverek egy bögrében kevés vízzel, és besűrítem a spenótot. Ha egyszer felforrt, elzárom a lángot. A spenótos töltelék is kész. (Aki a kilencven napost nagyon szigorúan akarja betartani, hagyja ki az étkezési keményítős részt, és csak a sima parajpürét használja).
Már csak a paradicsommártás van hátra. Az apróra vágott hagymát olívaolajon megfonnyasztom, hozzákeverem a sűrített paradicsomot, és oregánóval, bazsalikommal fűszerezem. A répa megy a tetejére: vízben megfőzöm puhára, villával összetöröm.
Most, hogy minden kész, már csak a össze kell állítani. Megfelelő méretű tepsit kikenek olívaolajjal, ráteszem az első lapot, paradicsomszósszal megkenen, rá egy adag lencsét teszek. Ezután tészta, paradicsomszósz, spenót, tészta következik, majd a paradicsomszószra ismét lencse, tészta, paradicsomszószra spenót, tészta, az utolsó adag réteg lencse lesz. Ezt befedem az utolsó tésztalappal. Tetejét megkenem a maradék paradicsomszósszal, és rákenem a répapürét. Kb. 35 perc alatt sül meg a sütőben közepes lángon.
Megjegyzés:
Én főleg 90 napos diéta szénhidrátnapján szoktam enni. A fűszerezést lehet ízlés szerint variálni, és a rétegek számát és sorrendjét is.
A receptet és a fotót Porcica küldte. Köszönjük!
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2015-10-17 23:16:09, szombat
|
|
|
Habos-szilvás pite
Hozzávalók:
27 dkg liszt
10 dkg vaj
8 dkg cukor
1 db tojás
1/2 citrom leve és héja
1/2 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál tejföl
A töltelékhez:
1,2 kg szilva
10 dkg barna nádcukor
1 csomag vaníliás cukor
fahéj ízlés szerint
2 evőkanál búzadara
A tetejére:
5 db tojásfehérje
3 evőkanál porcukor
1 evőkanál citromlé
Elkészítés:
A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk, és legalább 1-2 órát a hűtőben pihentetjük. A szilvát megmosva kimagozzuk.
A tésztát, miután eleget pihent, kinyújtjuk, és egy 20x30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, megszórjuk búzadarával. A magozott szilvát elosztjuk rajta, megszórjuk a barna nádcukorral, a vaníliával és fahéjjal.
A tetejére a tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukorral és a citromlével. Az egészet rásímítjuk a tészta tetejére.
Előmelegített sütőben, 190 fokon 25-30 percig sütjük, míg a teteje aranyszínű nem lesz. Miután megsült, vizes késsel szeleteljük.
Megjegyzés:
Nagyon finom, egyszerűen elkészíthető szilvás süti recept. Nem csak szilvával finom. Sárgabarackkal is érdemes elkészíteni, vagy bármilyen más gyümölccsel. Nagyon fontos, hogy a tésztát pihentessük, mert akkor lesz finom omlós.
A receptet és a fotót Veruss74 küldte. Köszönjük!
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2015-10-17 23:14:04, szombat
|
|
|
Egyben sült rozmaringos kacsa
Hozzávalók:
1 db kisebb kacsa
1 alma
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
4 ág friss rozmaring
2 ek kacsazsír
só
frissen őrölt fehér bors
Elkészítés:
A kacsát megmosom, amennyiben szükséges, megtisztítom a kóbor tokoktól, egy-két ott maradt tolltól, és alaposan bedörzsölöm kívül-belül sóval és borssal.
A vöröshagymát meghámozom és négy felé vágom. Az almát nem hámozom, ezt is négy felé vágom és eltávolítom a magházát.
A negyedelt almát, -vöröshagymát, a megtisztított fokhagyma gerezdeket, két ág rozmaring kíséretében elrejtem a kacsa hasában, és hústűvel megtűzöm a pocakját.
A kacsazsírt elkenem a római tál alján, ráhelyezem a kacsát, hozzádobom a másik két rozmaring ágat, lefedem a római tál tetejével és 180 fokra előmelegített - hőlégkeveréses fokozaton - sütőben 2 órát sütöm.
Ha a kacsa megpuhult, leveszem a római tál tetejét és további fél órára vissza teszem sülni, de kb. 6-7 percenként kiveszem és meglocsolom a saját levével, hogy szép pirosra süljön és ne száradjon ki.
Ízlés szerint salátával, hagymás törtburgonyával kínálom.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót GastroHobbi küldte. Köszönjük!
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2015-10-17 23:11:01, szombat
|
|
|
Darált húsos raguleves
Hozzávalók:
25 dkg darált sertéshús
3 szál sárgarépa
3 szál fehérrépa
1 kis fej vöröshagyma
1 tyúkhúsleveskocka
10-15 dkg zöldborsó
15-20 dkg cérnametélt
só
bors
étolaj
Elkészítés:
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és a darált hússal kissé megpirítjuk, majd hozzáadjuk a megmosott, karikára vágott zöldségeket is. Vízzel felengedjük, majd forrás után beletesszük a leveskockát, a sót, a borsot.
Amikor a zöldségek megpuhultak, cérrnametéltet főzünk bele, és melegen tálaljuk.
Megjegyzés:
A receptet Kucsera Edéné küldte. Köszönjük!
Fotó: AS
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2015-10-17 23:09:12, szombat
|
|
|
Áfonyás-túrós batyu
Hozzávalók:
250 ml tej
20 g friss élesztő
2 ek kristálycukor
350 g liszt
1 csipet só
50 g olvasztott vaj
1 db tojássárgája
A töltelékhez:
200 g túró
1 db citrom lereszelt héja
100 g kristálycukor
2 db tojás
1 tasak vaníliás cukor
100 g áfonya
Elkészítés:
A tejet langyosítsuk meg, majd szórjuk bele a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, és hagyjuk felfutni. Addig szitáljuk tálba a lisztet, és olvasszuk meg a vajat. Öntsük az élesztős tejet a lisztre, sózzuk meg, és miközben összegyúrjuk, apránként adjuk hozzá az olvasztott vajat is. A simára gyúrt tésztát letakarva kelesszük legalább 30 percig meleg helyen.
A töltelék hozzávalóit az áfonya kivételével alaposan keverjük ki. A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki, és vágjuk fel 10 x 10 cm-es négyzetekre. Halmozzunk mindegyiknek a közepére 1 ek tölteléket, majd osszuk el rajtuk az áfonyát. A sarkokat felcsippentve és összenyomva formázzunk belőlük batyukat, és kenjük le azokat a villával elhabart tojássárgájával. Kelesszük még 15 percig a tepsiben, és süssük a 180 fokos sütőben 30 percig.
Megjegyzés:
Hozzávalók: 12 darabhoz.
A tészta hamarabb megkel meleg, huzattól védett helyen.
Fotó: Tóth András
Stylist: Filep Kata
Helyszín: Kuktanoda
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2015-10-17 00:15:03, szombat
|
|
|
Folytatódik a csapadékos idő
Szombaton ismét jelentős mennyiségű csapadék várható többfelé az országban, hétfőn pedig hidegfront hoz újabb esőt, záporokat.
Szombaton továbbra is szükség lesz az esernyőkre, ugyanis további esőre, záporokra kell számítani. A Dunától keletre és az ország középső harmadában ismétlődő eső, záporok tarkítják majd a nap időjárását, többfelé ismét jelentős mennyiségű csapadék várható, elsősorban északon, keleten, valamint délkeleten
helyenként akár 30-40 mm eső is eshet.
Szombat éjfélig várható csapadékmennyiség a WRF modellünk számítása szerint
Nyugaton, északnyugaton várható kevesebb csapadék az időnként napos időszakok mellett, viszont elszórtan ezeken a tájakon is elfordulhat egy-egy futó zápor. Helyenként még élénk lehet a szél. A reggeli órákra foltokban pára, köd képződhet. A legalacsonyabb hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul, a nyugati, északnyugati tájakon mérhetjük a legalacsonyabb értékeket, napközben pedig 10 és 16 fok közötti maximumokat mérhetünk, délkeleten várható a legenyhébb idő.
Vasárnap is sok lesz a felhő felettünk, de időnként előbújhat a nap a felhők közül, ugyanakkor elszórtan kisebb eső, egy-egy zápor még előfordulhat. A reggeli órákra többfelé is köd képződhet. A hajnali órákban már hidegebb lesz, északon és nyugaton többfelé ismét 5 fok köré, valamint kevéssel 5 fok alá csökkenhet a hőmérséklet, máshol 6 és 8 fok közötti minimumokra van kilátás. Napközben 13-17 fok közé melegedhet a levegő.
Hidegfront hoz újabb esőt, záporokat
Hétfőn egy hidegfront érkezik, melynek köszönhetően északnyugatira, északira fordul a szél, és a jövő hét első napjaiban többfelé élénk, erős széllökésekre is számítani kell. Hétfőn többfelé lehet eső, zápor, majd kedden már inkább csak elszórt záporok várhatóak. A délutáni órákban általában 10 és 15 fok között alakulnak a maximumok.
Írta: Berceli Balázs
Forrás: https://www.idokep.hu |
|
|
1 komment
, kategória: Általános |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 7
|
|
|
|
2015. Október
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
397 db bejegyzés |
e év: |
4135 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 1997
- e Hét: 6578
- e Hónap: 20483
- e Év: 150190
|
|
|