Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Welcome To The Ranch!
  2015-10-18 21:18:06, vasárnap
 
  Link



Link

 
 
0 komment , kategória:  Kapcsolatok  
Hol és hogyan teleltesd a citromfát?
  2015-10-18 20:52:02, vasárnap
 
  " Mivel a citromfa déli mediterrán növény, a mi éghajlatunkon a szabadban nem vészelné át a téli fagyokat. Így az év közben a kertben, teraszon vagy balkonon tartott citromfa számára érdemes már ősszel kiválasztanunk egy ideális, védett telelőhelyet.

Ne az utolsó pillanatban, a kemény fagyok megjelenésekor tegyük le egy véletlenszerűen kiszemelt zugba, készüljünk fel jó előre. Ehhez pedig nem árt, ha már most tudjuk a következőket! "

Hobbikert
Link



 
 
2 komment , kategória:  Természet  
A hagyományból az igazságba
  2015-10-18 16:18:15, vasárnap
 
  Áldjad én lelkem az Urat, és el ne feledkezzél semmi jótéteményéről. Aki megbocsátja minden bűnödet, meggyógyítja minden betegségedet. Aki megváltja életedet a pusztulástól, kegyelemmel és irgalmassággal koronáz meg téged. Aki jóval elégíti meg a te szádat, ifjúságodat megújítja, mint a sasét. - Zsoltár 103:2-5

Vajon Isten akarata áll a rossz dolgok mögött, amelyek az életünkben történnek? Lehetséges, hogy a betegségek, a különböző csapások Isten tervéhez tartoznak?

Ahhoz, hogy megtapasztald Isten gyógyítását, szabadító erejét, tudnod kell a választ ezekre a kérdésekre. Egyszer és mindenkorra le kell ezt szögezni!

Ha azt gyanítod, hogy Isten a szerencsétlenségeid forrása, nem tudsz hinni Isten szabadításában. A hited meg lesz bénítva, mert azt gondolod, hogy ha megszabadulsz ezekből a dolgokból, szembeszállsz Isten akaratával.

Ahhoz, hogy el tudd fogadni mindazt a jót, amit Isten adni szeretne, teljesen biztosnak kell lenned abban, hogy Ő egy jó Isten. Biztosan kell tudnod, hogy az Ő akarata az egészség, és nem a betegség; a gyarapodás, és nem a szegénység; boldogság, és nem bánat - mindig!

Már a 103. zsoltár is bebizonyítja ezt. De ha ez nem elég, akkor van sok más ige is. Az egyik legismertebb a Zsoltár 136:1, ami így szól:,,Magasztaljátok az Urat, mert [Ő] jó; mert az Ő kegyelme örökkévaló."

Ha a vallásos hagyományok kiraboltak téged Isten jóságából, ha arra tanítottak, hogy Ő azért tesz rosszat az életedben, hogy megtanítson valamire, akkor itt az ideje, hogy felülírd ezeket a hagyományokat az igazsággal.

Vedd a Bibliádat, és hadd mondja el neked maga Isten az Igéjén keresztül, hogy Ő az Úr, a te gyógyítód (2 Mózes 15:26). Áss bele az Igébe, és fedezd fel te magad, hogy Ő kegyelmes, irgalmas és könyörületes (Zsoltár 86:5, Jeremiás 9:24, Zsoltár 145:8).

Ne hallgass a kétségeidre, hanem nyisd meg a szíved, és fogadd el az igazságot a Mennyei Atyádról. Ez az egyetlen dolog, ami valóban szabaddá tesz.

Gloria Copeland

Igei olvasmány: Zsoltár 89:1-28
Link
 
 
1 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Amíg te várakozol, Isten munkálkodik
  2015-10-18 12:50:05, vasárnap
 
 

"Bízom az ÚR Istenben, hogy megment engem és várom válaszát az imáimra."
Mikeás 7:7, CEV ford.


A Biblia többször említi, hogy az életünk különböző szakaszokból áll. Az egyik ilyen szakasz, amelyről Isten újra és újra beszél: a várakozás szakasza.

Míg te várakozol, Isten munkálkodik. Ne gondold, hogy a várakozás szakasza azt jelenti, hogy Isten nem csinál semmit. Ő azért visz keresztül téged ezen, hogy ez idő alatt jóra fordítsa a körülményeidet.

Az életben sok időt fogsz várakozással tölteni. Ha nem találod ki, hogy hogyan bízzál Istenben a várakozás alatt, akkor sok időt fogsz eltölteni azzal, hogy nem bízol Istenben.

Isten sosem rohan. Ő örökkévaló! Ő figyel; dolgozik. Figyeli, hogy hogyan és mikor fogsz benne bízni. Erre azt mondhatod, "Mikor Uram? Mikor fog végre megtörténni?" Isten pedig ezt mondja: "Rám bízhatod ezt."

A várakozással az a probléma, hogy a mi emberi természetünk és kultúránk azt mondja, "Nem várj! Szerezz meg mindent minél hamarabb."

Ezt közvetíti a kultúránk, viszont ez gátolja, hogy Isten megáldhassa az életünket, mivel pont a várakozás időszakaszán keresztül érkezik az áldása. A Prédikátorok 3:11-ban azt olvassuk, hogy "[Isten] mindennek meghatározta a maga idejét." (TEV fordítás)

Lehet, hogy épp a várakozás idejét éled. Talán azért, hogy befejezd az iskolát. Talán azért, mert egy férfi vagy nő lép be az életedbe. Talán azért, hogy megházasodj, vagy babát vársz. Lehet, hogy ideges vagy amiatt, hogy milyen lassan zajlanak a dolgok. Mindannyian átmegyünk ezen.

A Bibliában van egy ígéret, ami nem csak azt mondja el, hogy Isten dolgozik, hanem azt is, hogy hogyan dolgozik, neked pedig a várakozás ideje alatt ezt kell szem előtt tartanod: "Én vagyok az ÚR, amikor pedig itt az ideje én gyorsan teljesítem ezeket a dolgokat." (Ézsaiás 60:22, NCV fordítás)

Így dolgozott Isten akkor is, amikor Jézus erre a világra küldte. A világ évezredeket várt Jézus első eljövetelére. Ő pedig pont a megfelelő időben érkezett.

Már 2000 éve várjuk, hogy Jézus újra eljöjjön. Mikor jön el újra? Pont a megfelelő időben - az Isten által elrendelt időben fog eljönni.

Ezt el kell fogadnod a várakozás ideje alatt és emlékezz, hogy ez csak lassítás, nem pedig megtagadás. Amikor úgy gondolod, hogy Isten azt mondja "nem," lehet, hogy igazából azt mondja, "Még nem. Bízol bennem továbbra is?"

A Mikeás 7:7-ben azt olvassuk, hogy "Bízom az ÚR Istenben, hogy megment engem és várom válaszát az imáimra." (CEV fordítás)

Ez az a fajta hit, amit Isten megáld.

Beszéljetek róla:

Miben vársz jelenleg Istenre? Mi a válaszod a várakozás idejére?
Miben láttad Isten munkáját az életedben, amikor az ő időzítésében kellett bíznod és nem a sajátodban?
Mit tehetsz azért, hogy lelassítsd az életedben a dolgokat, hogy türelmet és bizalmat tanulhass?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015. 10. 11.) Napi remény
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2015.09 2015. Október 2015.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 78 db bejegyzés
e év: 906 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 816
  • e Hét: 4520
  • e Hónap: 8321
  • e Év: 69622
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.