Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Josephine Wall
  2015-10-18 22:34:46, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Josephine Wall  
Kossuth kifli
  2015-10-18 22:33:12, vasárnap
 
 



Hozzávalók:

egy 25x35 cm-es tepsihez:
4 db nagyméretű tojás szétválasztva
20 dkg minőségi nagyon puha vaj
18 dkg átszitált porcukor
1 csapott evőkanál vaníliával kevert porcukor
17 dkg süteményliszt
10 dkg nyers marcipánmassza
˝ mokkáskanál sütőpor
1 csipet só
2 evőkanál őrölt mandula

Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, félretesszük.
Egy másik keverőtálban habosra keverjük a vajat a kétféle cukorral, majd folyamatos keverés mellett egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáit. Az előzőleg nagylyukú reszelőn lereszelt marcipánt is belekeverjük.

Kanalanként hozzáadjuk a sütőporral és csipetnyi sóval elegyített lisztet, alaposan elkeverjük, végül óvatos, de határozott mozdulatokkal beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét.

A sütőt 175 fokra előmelegítjük.

Egy közepes méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk. Egyenletesen elterítjük benne a tésztát. A tetejét megszórjuk mandulaőrleménnyel, és 20-25 perc alatt világosra sütjük.

Egy 5 cm átmérőjű kör alakú kiszúró-formával szép sorban félholdakat szúrok ki a tésztából - néhány szabálytalan lesz, de ez azért nem akkora tragédia - majd tálra rendezve frissen kínáljuk.
 
 
0 komment , kategória:  édes sütik  
mézes krémes
  2015-10-18 22:29:55, vasárnap
 
 



HOZZÁVALÓK:
A tésztához:
40 dkg liszt
15 dkg porcukor
3 dkg zsír
3 evőkanál méz
1 tojás
2 evőkanál tej
1 teáskanál szódabikarbóna

A töltelékhez:

20 dkg margarin
25 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál liszt
5 dl tej
3 dl baracklekvár

A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
3 evőkanál olaj

ELKÉSZÍTÉS:
A porcukrot, a zsírt, a tojást, a tejet, a szódabikarbónát és a mézet egy lábasba tesszük, összekeverjük, majd tűz felett karamell színűre pirítjuk. Levesszük a tűzről, majd hűlni hagyjuk, és belekeverjük a lisztet. Ezt követően 4 cipót készítünk.

A cipókat vékonyra nyújtjuk, majd egyenként (25cm x 30cm) zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben 5 perc alatt megsütjük.

A töltelékhez a margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet a tejjel tűz fölött sűrűre főzzük, majd kihűtjük, és azt követően összekeverjük a cukros margarinnal.

Két lap közé ezt a krémet, erre baracklekvárt kenünk, majd ismét krémet, és befedjük a 4. lappal.

A csokoládét darabokra törjük, hozzáadjuk az olajat, majd gőz fölött felolvasztjuk, és a sütemény tetejére tesszük.
 
 
0 komment , kategória:  édes sütik  
nagymama túrógombóca
  2015-10-18 22:27:36, vasárnap
 
 



Hozzávalók:
50 dkg túró
3 tojás
12 dkg búzadara
csipet só
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
2 evőkanál cukor
zsemlemorzsa


a tálaláshoz:
100 g zsemlemorzsa
200 ml tejföl
porcukor

Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét félretesszük.

Egy tálban alaposan összekeverjük a túrót, a tojások sárgáját, a búzadarát és a csipetnyi sót. Lefedjük és két óra hosszát állni hagyjuk, hogy a búzadara megpuhuljon.

A zsemlemorzsát egy serpenyőben kicsit megpirítjuk és félretesszük.

Ha a két óra letelt, a 3 tojásfehérjét habbá verjük és kis adagokban a túrós masszához forgatjuk (ügyelve, hogy ne törjön össze). Az így kapott túrós masszát 1-2 órára ismét a hűtőbe tesszük.

Egy fazékban enyhén sós vizet forralunk. Vizes kézzel gombócokat formázunk a masszából és a lobogó vízbe tesszük. Addig főzzük, amíg fel nem jönnek a víz tetejére - kb. 5 perc. Ekkor már jó is. (Egy gombócot azért félbevághatunk, hogy meggyőződjünk arról, hogy átfőtt-e.)

A kész gombócokat a pirított zsemlemorzsában megforgatjuk és tejföllel leöntve, ízlés szerint cukorral megszórva tálaljuk.

Vizes kézzel gombócokat formálunk a masszából és enyhén sós, lobogó vízben megfőzzük. Akkor jó, ha feljönnek a víz tetejére, kb. 10 perc.
A zsemlemorzsát megpirítjuk és a megfőtt gombócokat beleforgatjuk. Tejföllel, fahéjjal, porcukorral megszórva tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  nagyi receptjei  
csirkés alagút
  2015-10-18 22:24:37, vasárnap
 
 




Csirkés alagút

Hozzávalók 1 rúdhoz:

3 nagyobb csirkemell filé
300-400 g szeletelt bacon
3 csapott evőkanál zabliszt (lehet sima liszt)
200 g tejföl
2 tojás
1 csokor petrezselyem vagy egy púpozott evőkanál szárított
3 jó marék (kb. 300-400 g) reszelt trappista sajt
só, bors

Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Az őzgerincformát kibéleljük a baconnal, a szeleteknél legyen fél centi átfedés és a széleket felváltva lógassuk ki jobb és bal oldalon.

A csirkemelleket kis kockákra vágjuk és megsózzuk, borsozzuk. A tojásokat sózzuk, kicsit villával összekeverjük, majd belekeverjük a tejfölt, a petrezselymet, a lisztet, majd a reszelt sajtból egy marékkal. Végül a csirkét is beleforgatjuk.

A baconnal kibélelt formába tegyünk reszelt sajt réteget erre kanalazzuk a csirkés tölteléket, megint reszelt sajt jön rá, utolsó fázisként pedig a túllógó baconszeleteket szépen ráhajtogatjuk. (A hézagok eltüntetésére, még tehetünk rá bacont.)

Az őzgerincformát a nagy gáztepsibe helyezzük, hogyha sülés közben kifolyna a leve, akkor legyen mi felfogja.

Szép pirosra sütjük kb. 1 óra alatt, majd kivesszük, a gáztepsibe sütőpapírt helyezünk és a formából a csirkés rudat óvatosan ráfordítjuk, így toljuk vissza a sütőbe és a másik felét is pirosra sütjük.
 
 
0 komment , kategória:  főételek  
Tűzifa
  2015-10-18 21:44:16, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2015.09 2015. Október 2015.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 68 db bejegyzés
e év: 498 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 102
  • e Hét: 2001
  • e Hónap: 6405
  • e Év: 38134
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.