Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Álomkép gif
  2015-10-19 23:13:25, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Csili-vili-hullámzó gifek  
Lúgosító leves
  2015-10-19 23:00:43, hétfő
 
 



Érdemes megtisztítíni a szervezetet ezzel a lúgosító levessel:
Az Ételben az orvosság című könyv szerzője, az amerikai Dr. Henry Bieler, aki szakmáját tekintve orvos, de látnoki képességekkel is rendelkezik, azt hirdeti, hogy a legjobb gyógymód az ételekben, a diétában van, hiszen úgy tartja, hogy az emberi test képes meggyógyítani önmagát.

Az ő híres zöldséglevese azért nagyszerű, mert gazdag káliumban, ez pedig serkenti a májműködést és a mellékvesék munkáját is megkönnyíti, mint ahogyan a hasnyálmirigyét is, így a vércukorszint könnyebben szabályozhatóvá válik.

Használhatunk a főzéshez ghee-t is, ami a vajból készült egészséges ésméregtelenítő hatással rendelkező étek. Ez csökkenti a gyulladásokat, de segít abban is, hogy az elmeszesedni készülő szövetek ,,olajozottabban" működhessenek. Emellett erősíti az immunrendszert, és úgy tartják, hogy a memóriát is javítja, illetve az intelligenciára is pozitív hatással van.

Ez a leves segít abban, hogy a leghatásosabban megtisztíthassuk szervezetünket. Bieler levese olyan élelmiszer, amellyel nekiindulhatunk a napnak, de ebédre is kiváló.

Szükséges alapanyagok
- 4 közepes méretű, felkockázott cukkini
- 3 bögre, a végeitől megtisztított felvágott zöldbab
- 2 felvágott zellerszár
- 2 szár megtisztított petrezselyem
- 250 ml víz
- tengeri só
- ghee (opcionális)

Elkészítés
Egy fazékba tegyük oda melegedni a vizet, bele a cukkinikat és a zöldbabot. Mikor forrni kezd, vegyük kis lángra a levesünket és fél óráig hagyjuk főni. Nem szabad túlfőzni, csak addig, amíg a zöldségek kissé megpuhulnak. Ezután az egész levest tegyük egy turmixgépbe és adjuk hozzá a petrezselyemzöldet. Jól dolgozzuk össze az egészet, majd tegyük bele a ghee-t, hogy sűrűbb állaga legyen. Ezután jöhet a sózás, ízlés szerint. Fontos, hogy mindig organikus zöldségeket használjunk.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Tükörmeditáció technikája
  2015-10-19 22:48:53, hétfő
 
  Osho tükörmeditáció-technikája, hogy megtaláld önmagad

A tükörmeditáció pont az, aminek hangzik: nézz a tükörbe, és ébredj tudatra. Bemutatjuk Osho tükörbe néző meditációját lépésről lépésre, hogy otthon máris neki tudj kezdeni.

Osho-tükörmeditáció:

1.Csukd magadra az ajtót (kapcsold ki a telefonod, a Facebookot, a gtalkot és úgy általában a számítógépedet és tévédet), és ülj le egy nagy tükör elé.

2.A szobában legyen sötét, csak egy kis gyertya lángja égjen a tükör mellett úgy, hogy csak az arcod látszódjon a tükörben, a láng semmiképp.

3.Pislogás nélkül folyamatosan nézz a saját szemedbe 40 percig. Ha csorog a könnyed tőle, az sem baj, hagyd, két-három nap gyakorlással menni fog pislogás nélkül, könnymentesen is. Ne változtass a nézésed irányán, csak a saját szemedbe mélyedj.

Mi történik, ha ezt kitartóan, napról napra gyakorlod?

Tudatra ébredsz, leválnak rólad a szerepeid. Két-három nap múlva ugyanis az arcod új formákat kezd ölteni, ha minden nap elvégzed a 40 perces tükörbe nézős gyakorlatot. Talán még meg is ijesztenek ezek az arcok, pedig mind a tiéd, hozzád tartoznak. A tudattalanodból kezdenek feltörni képek, amik megjelennek számodra a tükörben.

Egy hét gyakorlás után már egyfolytában változnak majd az arcok, három hét múlva pedig már azt sem fogod tudni, melyik a te arcod, nem emlékszel már rá. Olyan sok arcot láttál eddigre már a tükörben, hogy egyszerűen elfelejted a sajátodat. Ekkor furcsa dolog történik: hirtelen egyáltalán nem is lesz arc a tükörben, üressé válik.

A nagy semmibe bámulsz, erre vártál

Csukd be a szemed, nézz befelé - ezen a ponton találkozol a saját tudattalanoddal. Teljesen meztelen leszel, olyan, amilyen tényleg te vagy, meglátod az igazi énedet, minden álarc, maszk és szerep lehull rólad.

Íme, a valóság, a társadalom elvárásai által rád rakódott rétegek nélkül. Ahogy így meglátod magad teljes valódban, más emberré válsz. Abbahagyod az önbecsapást, már tudod, ki vagy, nincs szükséged több hazugságra. Elkezdődik az átalakulásod, amire mindig is vágytál, csak a saját álarcaid megakadályoztak benne. Önmagaddá válsz, rátalálsz a belső békédre és belső válaszaidra.

Az igazi változáshoz szükséged van önmagad igaz valójának megismerésére, enélkül nem megy, addig csak az álarcokat változtatod meg magadon, amíg nem érsz el a saját belső lényegedig. Abban a pillanatban, hogy szembesülsz a tudattalanoddal, a valósággal állsz szemben.

Most már kimondhatod: Én vagyok.
Forrás : nlcafe.hu/Osho Leela / Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Lelki tanácsok
  2015-10-19 22:44:34, hétfő
 
 



1. Soha ne vitázz senkivel, mert aki még Önmaga érzéseivel harcol, úgysem képes Téged megérteni.

2. Ha nincsenek elvárásaid, soha nem fogsz csalódni.

3. Fogadd el partnered olyannak amilyen, de csak is addig viseld el, amíg mind ez boldogsággal és egészséggel tölt el, hiszen nem áldozatnak vagy a Földön, hanem hogy boldog legyél.

4. Önmagad Lelkét akkor vagy képes képviselni, ha tudod ki az az Én, tehát nem kevered Lelked szükségleteit, vágyaid elvárásaival.

5. Igaz Hitedben akkor élsz, amikor egészséges és boldog ember vagy, hiszen szeretetben élsz, Lelked - Igaz Éned képviseletében. Tudd, minden érzést egy szellemiség képvisel, e kép Hittel él minden lény, és mindenki Önmaga Hitét képviseli, legyen az pozitív vagy negatív érzés.

6. Az őszinte szeretetre épült párkapcsolatokban, a szeretet és megértés - a béke és harmónia elsődleges, és minden anyagi elvárás csak utólagos beteljesülés.

7. Soha ne add fel Lelki értékeid, a becsületet - irgalmat - jóságot az önzetlenséget egyetlen emberi v. anyagi kiváltságodért sem, mert ezzel Önmagad Lelkét tagadod meg - valódi Éned ellen élsz.

8. Legyél alázatos, de soha ne alázkodj meg. Legyél tisztelettudó, és soha ne legyél képmutató anyagi v. személyes vágyaid elérése érdekében. Legyél mindig Igaz Lelki értékeidhez méltó, és ne add meg magad mások általad hamisnak vélt "igazának". Fogadd el hogy létezik ilyen - olyan vélemény, de soha ne képviseld és támogasd azt. Mi az igazság? Soha nem teszek olyat, mely a földi civilizáció bármelyikének is negatív hatást - érzést eredményez!

9. Soha ne élj olyan kapcsolatban, ahol félelmet - kétséget - féltékenységet - bizalmatlanságot érzel, hiszen csak azt érzed, amivel táplálnak, tehát amit partnered képvisel. Mindez a hamisság kapcsolata. Feszültté - frusztrálttá, majd beteggé tesz Téged. Tudd a bizalom az őszinteség kapcsolata, egyértelmű boldog Tiszta Lelki és Tudat állapot.

10. Higgy abban, hogy Isten maga a szeretet és a boldogság - béke és megértés, türelem és jóság, e kép minden cselekedete az önzetlen szeretete által csak is egészséget teremt számodra.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Légtisztító növények
  2015-10-19 22:37:26, hétfő
 
 



Ezek a legjobb légtisztító szobanövények a NASA szerint.
A NASA nemcsak az űrkutatással foglalkozik, hanem olyan területen is végeznek megfigyeléseket, hogy milyen növények segítik elő leginkább a lakások levegőinek tisztítását. Nem is gondolnánk, de a szobáinkban a különböző termékekből származó vegyi anyagok, mint a benzol, a formaldehid, vagy az ammónia, mennyire káros tud lenni. Ezek a hasznos növények nemcsak szépek, de még ezeket az anyagokat is képesek kiszűrni a levegőből, oxigént bocsátanak ki, és még a páraszintet is szabályozzák, így tartásuk több célt szolgál.

A NASA kutató szerint egyes növények akár 87 százalékban képesek kiszűrni a méreganyagokat a levegőből. Sok újépítésű lakás esetében a falakra felvitt festékanyagok, vagy a lakkozás miatt a benti levegőben toxikus anyagok jutnak, így gyakori lehet a fejfájás, allergiás tüntetek jelentkezhetnek, álmosság érzés törhet ránk, de szem-, torok- és orrirritáció is felléphet. És közben fogalmunk sincs, hogy mi bajunk van, mert eddig nem volt semmi ehhez fogható problémánk.

A NASA így közzétette azon szobanövények listáját, amelyek a leghatékonyabban képesek megszabadítani a mérgező benti levegőtől.

Zöld szobanövények: areka pálma, rákvirág, sárkányfa, filodendron, epipremnum, anyósnyelv, repkény, fikuszok, aloe vera

Virágos szobanövények: vitorlavirág, gerbera, azálea, krizantém.


A fikusz, a krizantém és az aloe vera a formaldehidtől tisztítják meg a levegőt, amelyet a tudósok rákkeltőnek tartanak. Ez az anyag általában a szőnyegekben, a kanapék kárpitjaiban van jelen. Ha huzamosabb ideig jelen van a formaldehid a légtérben, akkor szem-, torok- és orrirritáció, álmatlanság, fejfájás léphet fel.

A filodendron azokat az ártalmas anyagot vonja ki a levegőből, amelyet a fabútorok kezelésekor használnak.

A sárkányfa a festékeknél használt illóanyagokat, valamint a benzolt semlegesíti.

A páfrány párásít, így a száraz levegőt nedvességgel dúsítja, viszont, ha macska van a lakásban, akkor nem szabad páfrányt tartani, hiszen a levelei megmérgezhetik a cirmost.

A csüngő csokrosinda képes arra, hogy pár nap leforgása alatt 90 százalékban kiszűrje a levegőből a formaldehidet és a szén-monoxidot.

A vitorlavirág tisztítja a levegőt, főként a cigarettafüst ellen hatásos, remek szobanövény irodákban, de a hálószobában is tarthatjuk.

A flamingóvirág főként a konyhában jó, hiszen még időben kiszűri az ammóniát a levegőből, mielőtt az a szobába jutna.

A pozsgafa, vagy majomfa főként a negatív energiák megszüntetésért jó, ezért ha nem kapjuk a helyünket a szobánkban, idegesek és zaklatottak vagyunk, akkor szerezzünk be egy pozsgafát.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Méz és gyömbér
  2015-10-19 22:27:09, hétfő
 
 



Csodákra képes a méz és gyömbér együttes keveréke.
A méz és gyömbér számos jótékony hatással rendelkezik, azonban, ha együtt fogyasztjuk őket jóval megsokszorozódik gyógyító erejük.

Leginkább légzőszervi problémák kezelésére használják, de ezenkívül számos más betegségre lehet gyógyír ez a csodálatos páros. Nézzünk egy párat:

1. Légzőszervi betegségekre
Súlyos influenza, köhögés, megfázás, torokfájás esetén mentőöv lehet a méz és a gyömbér keveréke. Csökkenti a torokgyulladást, a betegséggel járó fájdalmakat, és kiváló köptető is, így a köhögést is hamar feloldja. Igyunk minél több mézes gyömbérteát, vagy készítsünk reszelt gyömbéres mézes keveréket, hogy minél hamarabb átessünk az influenzán. Ha reszelt gyömbérhez egy kevés mézet és egy csipet fekete borst adunk, az asztmás tüneteket is enyhíthetjük.

Gyömbéres keverék megfázás, influenza esetén: 1/2 teáskanál gyömbérport, 2-3 szem fekete borsot, 2-3 szegfűszeget,2-3 kardamont, 1/2 teáskanál római köményt keverjünk el. Adjunk hozzá egy kevés teafüvet a kedvencünkből, forraljuk fel egy kevés vízzel, majd ízesítsük mézzel. Napi 2-3 alkalommal igyunk a teából.

2. Méz-gyömbér emésztési zavarokra
Közismert, hogy a gyömbér hatékonyan enyhíti az emésztési panaszokat, a méz pedig csak fokozza a jótékony tulajdonságát. 1 teáskanál frissen reszelt gyömbért keverjünk el egy teáskanál mézzel, és minden étkezés után együk meg. Hatékonyan enyhíti a puffadást, és hozzájárul a könnyebb emésztésért.

3. Menstruációs görcsök ellen
A gyömbér közismert görcsoldó tulajdonsággal is rendelkezik. Készítsünk gyömbérteát, frissen reszelt gyömbérből, és ízesítsük a szintén nyugtató hatásáról is ismert mézzel.

A gyömbér és méz keverékét akkor is fogyaszthatjuk, ha utazási vagy terhességi hányingerrel küzdünk. Ha izomhúzódásban szenvedünk, készítsünk az érintett területre gyömbéres borogatást, és ezt alkalmazzuk naponta kétszer.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Havas hatású mécsestartó készítése
  2015-10-19 22:14:37, hétfő
 
 



Havas hatású mécsestartó befőttes üvegből
Nagyon egyszerűen, fillérekből kivitelezhető télies hangulatú, havas hatású mécsestartót készíthetünk villámgyorsan.

Szükséges eszközök:
Befőttes üveg vagy üveg mécsestartó
Apró szemű só
Dekupázsragasztó / vagy egyéb erős folyékony ragasztó
Ecset
Lapos tálka

Elkészítés:
1/ A ragasztó felhordása előtt az üveget ragszalaggal (cellux-szal), vagy vastagabb fonállal is körbetekerhetjük, tetszés szerinti vonalmintát kialakítva.




2/ Az üveg külső felületét kenjük át dekupázsragasztóval. Pontosan dolgozzunk, mert ha egy kisebb rész is kimarad, só nem képez szép összefüggő bevonatot.




3/ Miután felkerült a ragasztó, az üveg alját és a felső peremét tartva hempergessük meg alaposan a tálba helyezett sóban. A sót helyettesíthetjük csillámporral is, de hozzá is keverhetjük a sóhoz.



Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyertyák-mécsesek  
Fejfájás ellen : gyorsan -t ermészetesen
  2015-10-19 21:33:56, hétfő
 
 



Sokan küzdenek napi szinten fejfájással, ami gátolja a normális életvitelt, a hétköznapi feladatok ellátását pedig megnehezíti. Ha neked is gyakran fáj a fejed, akkor alkalmazd a következő módszert a fájdalom megszüntetésére.

Tulajdonképpen egy régi, jól bevált trükkről van szó, ami számos esetben igazolta hatékonyságát, ráadásul egyedül végezhető, nem igényel külső segítséget. Nem másról van szó, mint az úgynevezett Hoku pontról, aminek a nyomogatása harminc másodpercen belül enyhíti a fejfájást.

A Hoku pontra úgy lehet a legkönnyebben rátalálni, hogy összenyomjuk a hüvelykujjunkat és a mutatóujjunkat, és a nyomás hatására a kézfejünkön kidomborodó rész az akupresszúrás pont, amit 30 másodpercig nyomjunk, majd hagyjuk ellazulni.

A műveletet ismételjük meg 2-3-szor, a fejfájástól pedig búcsút vehetünk.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
3 bölcsesség
  2015-10-19 21:27:28, hétfő
 
 



3 bölcsesség Karen Bergtől, ami megváltoztatja a mai napodat:

1.Haladd meg önmagad
Amikor túllépünk önmagunkon, akkor kóstolhatunk bele lelkünk potenciáljának édes ízébe.
- Sok ember azt gondolja, a spiritualitás azt jelenti, hogy a hegyekbe költözünk, és egész nap meditálunk. Valójában éppen ennek ellenkezőjéről van szó. A spiritualitás arról szól, hogy ebben a fizikai világban részt vállalunk mások fájdalmának enyhítésében. Minél többet dolgozunk másokkal és másokért, - szemben a tőlük való elkülönüléssel- annál magasabb szintre lépünk spirituálisan.

2.Most van itt az ideje
A sötétség előretörésével párhuzamosan a mindannyiunkban szunnyadó Fénynek még inkább erősödnie kell.
- Itt az idő, hogy felhagyjunk a reaktív viselkedéssel és önmagunkon túllépve, megmutassuk a szeretetünket mások és a világ felé. Elérkezett az idő a könyörületesség, a kedvesség és a jótékonykodás számára.

A jótékonykodás nem minden esetben jelent egyet a pénzadománnyal. Néha a munkánkat vagy az imáinkat adjuk a másik embernek. Néha pedig keménynek kell lenni a másikkal, hogy fejlődhessen és kibontakoztathassa a jó önmagát. Néha pedig egy igai ölelést takar. Néha az időnket adjuk valakinek és leülünk a másikkal, aki épp nehéz életszakaszon megy keresztül.
- A lényeg az, hogy elérkezett az óra, hogy okosan használjuk fel a szív bölcsességét, mert a kapuk elkezdtek megnyílni, és ez épp elég nekünk ahhoz, hogy mélységes javulást hozzunk a világunkba.

3.Hatással vagy másokra
Ha te egy valamilyen felelősséggel bíró ember vagy, mint egy üzletvezető, egy céges partner, egy tanár, egy édesanya, egy testvér, egy édesapa, bármi is legyen a szereped, tudnod kell, hogy hatással vagy a körülötted levőkre. Ha jóságot, megértést, és egységet szeretnél az emberek között, akkor pontosan ezt az energiát kell fejlesztened önmagadban is. Olyan ez, mint a gyermeknevelés: ha tetszik neked, ha nem, a gyermeked úgy fog viselkedni, mint ahogy te viselkedsz.
- Nagyon oda kell figyelnünk, hogy milyen példát mutatunk a körülöttünk élőknek. Ne feledjük, hogy minden egyes tettünk, láthatatlan erőket szabadít fel a kozmoszban.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Zu San Lí
  2015-10-19 21:06:13, hétfő
 
 



Ennek az egy pontnak a masszírozása 100 betegséget gyógyít. Tanuld meg te is!

A távol-keleti gyógyászatban használt kínai zú san lí fogalom jelentése "láb három mérföld", a test legfontosabb pontja, amelyet elsősorban akkor használnak, mikor a test chije gyenge.

A név arról tájékoztatja az akupunktúrás orvost, hogy ha ide szúr, akkor a beteg az életútján további három mérföldet tud majd megtenni. A gyomor csatornán helyezkedik el és bármilyen más emésztési zavar esetében is használható. A test chijét többnyire az emésztőrendszer termeli, így az egészség érdekében fontos a jó emésztés szem előtt tartani.

A zú san lí a térdkalácstól egy tenyérszélességre (4 ujjnyira), a lábszár külső oldalán helyezkedik el. Gyakran nyomásra enyhén érzékeny. Javasolt, hogy a pontot reggel, étkezés előtt masszírozzuk az óramutató járásával megegyező irányban. Mindkét lábon 9 körkörös mozdulatot hajtsunk végre. A masszázs az előkészületekkel együtt mindössze 10 percet vesz igénybe.

Masszírozás előtt fontos, hogy kényelmes, nyugodt pozíciót vegyünk fel. Lélegezünk mélyeket, lazítsunk és koncentráljunk az érzelmeinkre.
Mint említettük a reggeli időszak a legjobb a gyakorlat elvégzésére, ami erősíti az immunrendszert, jótékony hatással van a belső szervek működésére, és lassítja az öregedési folyamatot. Ha ebéd előtt masszírozzuk a pontot, az javítja a memóriát, serkenti a keringési rendszer és az emésztőrendszer működését. Ebéd után nyugtató hatása van, száműzi a fejfájást, a stresszt, az idegességet, és felveszi a harcot az alvászavarral. Kora este végezve a gyakorlatot, ezúttal az óramutató járásával ellentétes irányban,serkenti az anyagcserét, segít megszabadulni a felesleges testsúlytól és a zsíroktól.



Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2015.09 2015. Október 2015.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 614 db bejegyzés
e év: 6254 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1220
  • e Hét: 7576
  • e Hónap: 21325
  • e Év: 226026
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.